2012/02/20

Alvbåge gör Twitter-mos av Astrit Ajdarevic

SOCIALA MEDIER/GENUS. Här om dagen drev jag hårt med rapporteringen kring diverse ordbråk i sociala medier när Tobias Hysén skämtsamt sa på Facebook att han inte tänkte dyka upp till helgens match när Stefan Selakovic presenterades i truppen på IFK Göteborgs sida. Men nu har ett "äkta" twitter-bråk blossat upp, om så inte så jäkla allvarligt, men ändå...

Allt började med att Astrit Ajdarevic - tidigare i Örebro men nu i IFK Norrköping twittrade angående klubbkänsla och fick mothugg från tidigare lagkamraten John Alvbåge.


Det första som fascinerar mig i den här ordväxlingen är att så fort någon säger emot Astrit, så väljer hon att svara med "miss" till en man - som ett öknamn. "Fröken" är alltså det vassaste han kan komma på att säga till en man, för i somliga machokretsar är det motsatsen till vad som anses tufft och manligt, att vara en kvinna. Oj, vilken intelligent och svidande comeback, Astrit. Precis lika patetisk som det vore att döpa om honom till Astrid, typ.

För om man tycker det är en svaghet och något negativt med kvinnlighet så är väl den enda logiska slutsatsen att Astrit gillar pojkar mer än flickor på alla plan?

Nästa steg blir när Astrit gottar ner sig djupt i Jantelagen som replik...

Avund: missunnsamhet, avundsjuka, avundsamhet, jalusi, svartsjuka, rivalitet
(motsatsord: generositet, välvilja).

Replik: svar, yttrande, bemötande, genmäle, inlägg, motinlägg, inpass, ripost.