2012/01/14

Pontus Farnerud näste man in?

SILLY. Årets silly season utspelar sig på Twitter, inget snack om den saken. Oavsett om det är skämt eller om det är på riktigt.

Det har tidigare surrats lite löst om Pontus Farnerud och om han eventuellt kan vara värvningen som IFK Göteborg vill åt. Idag tog det ny fart då källor från olika håll hävdar att det kan vara nära. Samtidigt nu ikväll så meddelar Expressens "Disco" (vi har en på Baraben också. Alla borde ha en Disco i laget...) att IFK tycker att Örebro satt ett för högt pris på Gerzic. 1+1=3?

Kan det vara så att Mild jobbat på ganska bred front till en början med flera olika offensiva mittfältsalternativ? Nu spekulerar jag bara men visst lär det vara så, för det vore väldigt naivt att tro att man bara jobbar med ett spår. Så troligen har man haft en lista med namn som varit rätt stor från början men som krympt ju längre tiden gått. Och ju närmre vi börjar komma de första matcherna, desto mer angelägen blir man att spika truppen. Det vore, om inte annat, rätt otacksamt mot en helt ny tränare att komma med nyförvärv i sista sekund.


Så man närmar sig Gerzic och Farnerud för att se deras intresse och lägger fram vad man har att erbjuda. När det gäller Gerzic måste man också komma överens om ett pris med ÖSK och då det är så många år kvar på hans kontrakt spelas det med mycket taktik i en sådan förhandling. Med Farnerud är det enklare, där kan man lägga fram ett kontrakt med en rätt stor sign-on och vänta på hans svar. Med andra ord sätter man Farnerud först på listan. I en purfärsk artikel från Fotbollskanalen nu ikväll framgår också att han funderar över detta erbjudande, samt erbjudande från två-tre klubbar till. Åtminstone är det vad han själv säger, han kan ju redan ha bestämt sig. Det här är ett intressant citat:
"Alltså, jag pratar med en svensk klubb men jag kan inte bekräfta eller dementera. Jag vet inte hur mycket jag kan säga för klubbarnas del."
Så Håkan väntar på Farneruds svar först för att se om han skall lägga in ett sista ryck med Gerzic. Får han ett nej från Farnerud kanske han kan höja budet, får han ett ja så drar han sig ur förhandlingarna. Det kan alltså vara detta som skett nu, i och med att man "drar sig ur förhandlingarna med ÖSK, och därmed är Farnerud klar. Men som sagt, detta är bara spekulationer. Det är just därför det kallas silly. Om Farnerud sen är en bra värvning eller inte låter jag andra uttala mig om då jag inte sett honom spela mer än sporadiskt genom åren. Inom en snar framtid lär vi veta vad det blir...

EDIT: Mild förnekar till Sportbladet att man förhandlar med Farnerud. Han säger emellertid att han är välkommen om han vill, men tror samtidigt att mittfältaren hellre fortsätter utomlands. Spelet fortsätter därmed och nu är frågan vad nästa drag blir, om Gerzic är för dyr och det inte blir nåt med Farnerud. Samtidigt kan man fundera på om det är någon annan svensk klubb som därmed är i förhandling med Farnerud, och isåfall vilken?

27 kommentarer:

  1. Jag har hört att Fanerud är på väg att lägga av med fotbollen och dra sig tillbaka...

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Håller tummarna! Pontus Farnerud är en duktig och känd spelare. Med många namnstarka spelare så kommer fler och tittar. Tror det kommer bli ett riktigt bra år både spelmässigt och ekonomiskt!

    SvaraRadera
  4. Oj vad skrev klanten för kommentar redan?

    Hoppas det nu är så, Farnerud behövs både i allsvenskan och Blåvitt.

    SvaraRadera
  5. Om inte det här är sant nu Erling så kommer jag anklaga dig för att vara tidernas sämsta barabenreporter/skribent i ganska hårda och onödiga ordalag.

    SvaraRadera
  6. 14/1/12 22:07


    Det är väl knappast Erling som satt igång dessa rykten? Eller vad menar du?

    SvaraRadera
  7. Anonym 22:07

    Hahahahaha, roligt för oss som fattar skämtet!

    SvaraRadera
  8. Fan ta dig Erling om detta är ett skämt eller inte stämmer..

    Känner du doften av avgaser från motorsågen.

    SvaraRadera
  9. Jag tar hellre Nordin! Farnerud känns som en spelare som Ellos plockar hem i parti och minut. Uppsnackad utan att leverera.

    SvaraRadera
  10. Gotjo 23.57

    Fäller du träd nu på natten?

    SvaraRadera
  11. Anonym 22:07: Om detta inte är sant kommer du, Gud själv eller?, att anklaga skribenten i ganska hårda ordalag. Hallå eller, hur är det fatt? Klart han skall redovisa rykten och om han spekulerar lite så gärna. Vad är problemet?

    SvaraRadera
  12. Spännande! För tio år sedan hade jag inte tvekat, men nu vet jag inte alls hur han är. Vore intressant att se honom, om han inte kostar Drugge-mycket i drift.

    SvaraRadera
  13. Mild har hybris!2012-01-15 01:30

    JAg hoppas hoppas inte att man ens kollar seriöst på att värva Gercik då han från sitt håll har gjort det jävligt klart att han inte har något att göra i sveriges mest stolta klubb och jag förstår inte (om man nu kollar på honom) varför inte Mild kan ha lite stolthet i sig själv och klubben och inte värva fler oönskade spelare till Blåvitt! Om så är fallet är Mild isf riktigt korkad!

    SvaraRadera
  14. Enligt Wulcan så gjorde han en intervju igår kväll med Mild som svarade att inga förhandlingar pågår samt att det twittras på flera håll om att Farneruds fru inte vill att han skriver på för något lag i Norden. Hoppas kan man ju alltid men värvningen känns avlägsen.

    SvaraRadera
  15. Det stod häromdagen i GP att AIK har ryckt i Franerud men att han själv hellre fortsätter utomlands. Idag söndag står det i GP att IFK är intresserade. GP brukar ju till skillnad från kvällstidningarna ha lite mer substans i rykten, så det ligger säkert något i båda spåren.

    SvaraRadera
  16. 31 år, tvåfotad, central mittfltare i första hand, var med i Hamréns januaritrupp för 2 år sedan, har enlig transfermarkt ett marknadsvärde på nästan 2 miljoner euro. Det låter väl inte så dumt?

    SvaraRadera
  17. Tycker det är märkligt att många menar att de nya värvningarna gör att vi förlorar satsningen på ungdomarn:

    Drugge ut - Sobralense in
    Kalle ut - Bauta in
    Adam ut - Emil in
    Sandberg utlånad - Alvbåge in
    Elmar ut (?) - Farnerud in (?)

    Med undantag av Sandberg är det inga ungtuppar som ersätts och de har alla en hög lön. Merkostnaden för Mild är ganska liten eftersom de alla är värvade mycket billigt varför han har råd att ge dem en bra sign on, särskilt med den nya skatteregeln. Jag tycker att Mild har värvat mycket klokt i år och det enda man kan invända är möjligen att det inte verkar bli något av Stahres snack om att truppen ska krympa för att stärka gruppkänslan.

    Snacket om att spelarna är gamla är också konstigt - Kalle tillförde inte den nödvändiga rutinen och det kan Bauta med all säkerhet göra. Som många varit inne på blir han en lysande mentor till Dyre och det kommer minska pressen på de unga spelarna.

    Farnerud vore kanon men jag tror inte att han går till oss om han får ett bra bud utanför Skandinavien. Mild har tydligen dementerat att de förhandlar även om han erkänner intresse.

    SvaraRadera
  18. Fint som snus! En mittfältare som kan passa till en lagkamrat och en back som kan ta bollen av en motståndare.
    Nu återstår det bara att ta efter det Tyska landslagets spelstil och attityd så har vi guldet 2012.
    Några som helst försök att efterapa Barcelona kommer att sluta med en 8e plats...

    SvaraRadera
  19. även om det är tveksamt att denna värvningen blir av så tycker jag tanken är helt rätt. man skall satsa på en mix av hemvändare och ungdomar. sen behöver ju inte hemvändare alltid vara mätta 30-åringar utan det finns sånna som blivit lite brända och vill åka hem av andra skäl; läs hysén, taco och till viss del haglund.

    det var denna mixen som gjorde att vi vann guld sist. sen är jag lite skeptisk till gubbar i 25-28 års åldern som bara har spelat i allsvenskan hela karriären. är det verkligen spelare som IFK behöver?

    målet måste ändå vara att skapa utlandsproffs med kärlek till blåvitt som kommer hem efter utlandskarriären och "betalar tillbaka". om några år får vi hem vårt guldlag igen med bjärsa, boom-boom, gustav och berg. då blir det åka av! jag tror detta är vägen allsvenskan kommer fortsätta gå i.

    tycker mild gör rätt som kollar på svenskar i utlandet som är på väg hem av någon anledning. hellre det än gubbar som gerzic och drugge.

    SvaraRadera
  20. Snälla inte farnerud och inte Gersiz heller för den delen. Vi håller ju f*n på att bli som ellos!

    SvaraRadera
  21. Farnerud är en flera klasser bättre fotbollsspelare än de andra namnen som nämnts.

    SvaraRadera
  22. Även med en Borges signon är han betydligt billigare än Gerzic. Signa honom eller avgå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gå och lägg dig fjant! Celso skrev på för Gniet för flera veckor sen. Avgå själv.

      Radera
  23. tycker fortfarande man ska åtminstone snacka med Petter H (som nån nämnde för ett tag sen), som är en spelare som fortfarande håller klass. gärna farnerud för den delen oxå. tror att 2012 kan bli ett bra år om man får hem båda dessa nämnda!

    SvaraRadera
  24. Jag hoppas verkligen han kommer. Men knappast troligt. Allsvenskan lockar tyvärr inte när han har anbud från utlandet. Tror faktiskt inte att Mild kommer värva mer. För Nordin blir för dyr också. Hoppas dock jag har fel.

    SvaraRadera
  25. Anonym 09.28: GP referar ju till fotbollskanalen.se i sina artiklar :)

    SvaraRadera
  26. han är för ung!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.