2012/01/18

Gerzic klar för IFK Göteborg?



SILLY SEASON. Aftonbladet skriver idag att Nordin Gerzic är klar för IFK Göteborg. Enligt tidningen kom IFK Göteborg och Örebro SK överens om villkoren för affären under gårdagen. Gerzic, som beräknas gå för ett betydande mångmiljonbelopp, väntas presenteras inom kort av sin nya förening.
– Gerzic är en mycket bra spelare som har levererat i allsvenskan under flera år, säger Mikael Stahre till Aftonbladet.

Det har ryktats om Nordin Gerzic under en längre tid, trots att Gerzic sen tidigare i en filmad intervju totalt avfärdat alla möjligheter att representera IFK Göteborg på grund av personliga skäl. Men nu påstås han alltså vara klar för just IFK Göteborg. Man får väl säga som Bob Dylan - the times they are a-changin...

Tillagt kl 12.00: Nerikes Allehanda har idag varit i kontakt med Nordin Gerzic angående Aftonbladets uppgifter. Enligt Gerzic förhandlar fortfarande klubbarna och han har inte varit i kontakt med IFK Göteborg, än mindre skrivit på något kontrakt. Örebro SKs sportchef Lennart Sjögren säger också till NA att han räknar med att ha Gerzic i ÖSKs trupp 2012.

Samtidigt rapporterar Expressens Daniel Kristoffersson via Twitter och på sin blogg att Gerzic kommer presenteras av IFK Göteborg på fredag.


Det verkar därmed som om inget är klart förrän den feta damen sjunger och det gör hon av allt att döma på fredag.

109 kommentarer:

  1. Förjävla bra om det stämmer. Vi har haft shit-spelare sedan Pontan försvann. Nu kommer Stahre och fixar lite "allsvensk klass" till truppen. COME ON! INGET SVEK NU GUBBAR!

    SvaraRadera
  2. Och vad grundar aftonhoran det på?

    SvaraRadera
  3. Bara på Aftonbladet så här långt. Jag väntar nog lite med att känna mig säker

    SvaraRadera
  4. Fyll GU! Köp årskort - nu måste vi supportrar göra vårt! Allsvensk toppklass på truppen - likadant skall det vara på läktaren!

    All in!

    SvaraRadera
  5. Nu har vi alla föruttsättningar! En stabil målvakt en bra backlinje ett tungt/kreativt mittfält samt ett giftigt anfall!!! Nu har vi oerhört goda förutsättningar för ett Sm-guld 2012

    SvaraRadera
  6. Håkan Mild har iallafall inte legat på latsidan.

    Nu är det bara upp till nyförvärven att prestera annars hänger han löst. Och det vet han om!

    SvaraRadera
  7. Fullständigt lyrisk över tidigare nyförvärv men det här.. En allsvensk medelmåtta för en enorm summa som suttit pch sagt att han hatar Göteborg och aldrig kan tänka sig att spela för klybben. Fyfan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Medelmått? Börja inte prata om något du inte vet ett skit om. Gerzic är en riktig klasspelare och har lyft Ösk till övre halvan. Han är en av AS bästa mittfältare utan tvekan

      Radera
  8. Snacka om att Ösk-supportrarna blev rätt irriterade när deras mest tongivande spelare lämnar nu! ÖSK har ena foten i ettan redan nu!;)

    SvaraRadera
  9. Tror nog detta kan vara bra om det stämmer. (Aftonbladet har gissat fel förr.) Laget känns ganska komplett nu, möjligen hade det inte skadat med en till mittback av klass.

    SvaraRadera
  10. 11:47
    Lägg inte orden i annans mun.
    Du får gärna ta fram länken där han säger att han "hatar Göteborg".
    Annars så bör du knipa käft.

    SvaraRadera
  11. Finns inget hjärta kvar.

    SvaraRadera
  12. Kappvändare, Gillar man inte Blåvitt ska man fan inte få äran att representera klubben..först Råttan och nu eventuellt Gerzic..dom måste älska att prestera under press för tålamodet är väldigt sargat och levererar dom inte bums så finns det nog ingen som vill ha dom kvar!!!

    Prestera!!!!

    SvaraRadera
  13. Jag har bara dåliga erfarenheter från när Blåvitt köpt dyra spelare från andra allsvenska klubbar, Pärlan, Robert Andersson, Jocke Persson (eller kom han från Italien?)... Upp till bevis.

    SvaraRadera
  14. Vad spelar det för roll vad han sagt ordagrant? Budskapet måste vara klart även för dig?! Jag har sett många matcher med Ösk i år och då har han inte varit något annat än en medelmåtta!

    SvaraRadera
  15. Vem fan vill bo i Örebro?

    Han var sugen på något nytt. En storklubb som blåvitt

    SvaraRadera
  16. En AIK-tränare och en spelare som föraktar Blåvitt. Ni som är positiva till det här har inget hjärta för IFK Göteborg.

    Klubben är död. Vi har blivit en sämre variant av Frölunda Indians med en massa plastsupportrar...

    SvaraRadera
  17. inget snack om att gerzic håller hög klass, men är inte 28 år lite väl gammalt med tanke på att vi antagligen får lägga ut x antal miljoner?

    SvaraRadera
  18. Värva någon som inte vill spela i Göteborg??? Svårt att heja på en sådan, sedan värvad av Stahhre från AIK... nja någon sa att detta börjar likna frölunda indianer...
    "Glänn sa...
    Fyll GU! Köp årskort - nu måste vi supportrar göra vårt! Allsvensk toppklass på truppen - likadant skall det vara på läktaren!"

    Men herregud finns det inga kriterier på vilka spelare som får spela i Blåvitt?? Man välkomnar inte vem som helst, har svårt för AIK stahhhre o nu Gerzic som inte vill hit... FÖRSTÅ!! de är bara här för pengarna!!!!!!! inget hjärta bara pengarna!!!!!!!

    SvaraRadera
  19. Länk till ekwall vs lundh med gerzic som gäst: http://www.tv4play.se/sport/ekwall_vs_lundh?title=ekwall_vs_lundh_-_gerzic_extramaterial&videoid=1071418

    Kommentarer om Göteborg kommer 1:10 in i klippet.
    Skönt svar på frågan: är det några andra klubbar du satt på listan NO (som han absolut inte vill spela för)
    Gerzic svarar tveklöst: Göteborg

    Svårt att känna sig bekväm med en ev värvning efter det uttalandet.

    SvaraRadera
  20. Ni som sitter och skriver att "klubben är död", "det finns inget hjärta kvar" osv osv. Ni är blåödga människor som inte accepterar förändring och utveckling.

    Sevnsk fotboll har utvecklats de senaste åren. Blåvitt har inte gjort det tyvärr. Därför hamnar vi där vi hamnar.

    Svälj stoltheten och tänk på det som är bäst för IFK Göteborg. VÅR FÖRENING! Att vi får hit toppspelare från andra allsvenska lag är en dröm! Ska Blåvitt kriga i toppen så är det såhär föreningen måste jobba!

    Mot SM-guld!

    /Holmerazzi

    SvaraRadera
  21. Det jag inte förstår är varför folk lägger så stor vikt vid vad han har sagt tidigare.
    Det är en kreativ, passningskicklig mittfältare som inte har mkt till övers för långbollar, precis vad vi höll på med vid tidpunkten för intervjun.
    Han hade dessutom bråkat med Sella, som ledde till att han blev utvisad på Gamla.
    Jag tror nog att det där låg bakom uttalandena som han gjorde.
    Tror inte han har haft något emot IFK Göteborg som förening, utan snarare situationerna jag just nämnde.
    Dessutom har vi väl ganska många exempel på spelare, som varit i hatklubbar, för att sedan bli älskade i sin nya klubb.
    Typ, Krister Nordin DIF-AIK, Andreas Johansson tvärtom.
    Hade Ekwall-Lund frågat Krister Nordin under DIF-tiden om han hade kunnat tänka sig spela i AIK, hade nog svaret blivit NEJ också.

    Sen menar inte jag att man ska bara med öppna armar välkomna alla spelare, vissa kommer få kortare smekmånad än andra.
    Men om han nu väljer Blåvitt, så vill han väl hit och tycker att vi har ett spännande lag på gång, med en stor chans till SM-guld.

    För mig är detta Allsvenskans bästa mittfältare, när det stämmer, det är upp till Stahre att få det att stämma.
    Det gör att denna värvningen känns klockren fotbollsmässigt.
    Sen visst, jag kan hålla med om att vissa uttalanden är tveksamma, men vad fan, ge honom en chans att förklara hur han menade vid just den tidpunkten..
    Alla kan väl ändra sig, man måste få en andra chans.

    Kom igen Blåvitt...

    SvaraRadera
  22. Otrolig potential och kvalite i truppen i år! Ett rikrigt bra lag samt ett okej --andralag:
    ---------alvbåge----------
    Emil-norrMan-dyre-logi
    Sobra-NG-haglund-sana
    ----söder---hysen-------


    -------dahlin------
    lund-azulay-hjalle-bragi
    Sella-jj-sam-elmar
    -pär-killerstiller---



    lyckas nvåra nyförvärv prestera och micke lyckas få ihop laget så kan vi nog ta guld!
    hoppas dessutom på att 2012 blir det bästa supporteråret.
    ALLA KÖP ÅRSKORT! ALLA INVADERA SÖDERTÄLJE! Forza Blåvit!

    SvaraRadera
  23. Bra skrivet av dig "Holmerazzi". Vi lever i en fotbollsvärld som heter 2012, tror inte att d går att värva ihop ett lag som ska slåss om sm guldet med bara spelare & ledare från göteborg, som har haft ett hjärta för klubben i hela sitt liv. Hur fan orkar Ni fortfarande tjata om att stahre är en dålig värvning till Blåvitt, orka! Det viktigaste är väl att supportrarna har Hjärtat på rätt ställe & att alla håller ihop & vill framåt för föreningens bästa. Tar vi in bra spelare utifrån så kan d väl inte börja kritiseras innan vi vet facit, eller hur? Skönt att d äntligen händer ngt att blåvitt me mild i spetsen visar att man menar allvar me en ordentlig satsning. Tillsammans mot sm-guld 2012. //Berra

    SvaraRadera
  24. Bra skrivet av dig "Holmerazzi". Vi lever i en fotbollsvärld som heter 2012, tror inte att d går att värva ihop ett lag som ska slåss om sm guldet med bara spelare & ledare från göteborg, som har haft ett hjärta för klubben i hela sitt liv. Hur fan orkar Ni fortfarande tjata om att stahre är en dålig värvning till Blåvitt, orka! Det viktigaste är väl att supportrarna har Hjärtat på rätt ställe & att alla håller ihop & vill framåt för föreningens bästa. Tar vi in bra spelare utifrån så kan d väl inte börja kritiseras innan vi vet facit, eller hur? Skönt att d äntligen händer ngt att blåvitt me mild i spetsen visar att man menar allvar me en ordentlig satsning. Tillsammans mot sm-guld 2012. //Berra

    SvaraRadera
  25. Spontant känner jag usch. Tror det finns en överhängande risk att detta blir årets Druggevärvning (eller Robert Andersson). Han får gärna motbevisa mig.

    Känns som att Blåvitt ändå har tagit några steg uppåt (till högst?) när det gäller att vara en attraktiv svensk förening iom att man värvar både tränare och spelar som tidigare uttryckt att de inte kommer vara i laget.

    Kom igen nu då, Blåvitt!

    SvaraRadera
  26. Som vanligt ett mellan år.. Hoppas på 5-8 plats iår ..

    SvaraRadera
  27. Till alla ni som snackar om att vi värvar spelare utan blåvitthjärta:
    Jag kan tänka mig att många av er står och skriker avgå när blåvitt ligger i
    Mitten av tabellen. Ni måste inse att det går inte att vinna smguld med spelare som har 1904 tatuerat på bröstet! Det finns helt enkelt inte tillräckligt med spelare med blåvitthjärta för att nå stor framgång. Vi kan ännu inte locka till oss våra kära änglar vi sålt till utlandet( läs: bjärs, berg, antonsson mm). Det gör att vi endast skulme få gå på vår nuvarande trupp( innan senaste nyförvärv samt tränare) och u-spelare, vilket hade resulterat i ännu en 7e plats om inte sämre.

    Tagga 2012 istället för att deppa! Krossa Moskva! Krossa försäsongsmotståndarna! Krossa syrianska! Krossa gnaget, gajs, ellos och alla andra skitlag! 2012 är vårt år! Framåt Blåvitt!!!

    SvaraRadera
  28. Mattias Ranegie är vår största förlust de senaste åren. Det är vår absolut sämsta affär. Hur mycket betalade Malmö för honom?

    Stahre är ju bevisligen bäst i Sverige på att skapa lag och vi‐känsla. Att få ihop en brokig skara spelare till ett vinnarlag.

    Hur många spelare i IFKs trupp skulle någonsin drömma om att tatuera in "IFK guld, 2lax9" innan ödesmatchen?

    Varför tror ni att Nordin väljer IFK? Svaret är enkelt han vill såklart vinna titlar. Med vår nya tränare och vår kompletterade trupp så har vi alla förutsättningar att göra det. Och jag hoppas snart få se en stor jävla pyttipanna intatuerad över hela Tobias Hysens rygg.

    SvaraRadera
  29. Pat the Cat2012-01-18 10:43

    Man ska veta NÄR Gerzic sa detta... Det var efter att Blåvitt hade spelat skiten ur dem och fått Nordin utvisad (Sella sa nog något mindre lämpligt på något Balkan-språk). Dessutom så gnagde Gurra och Pontus honom på hälsenorna hela matchen. M a o var det snarare ett uttryck för att han tyckte att Blåvitt kanske inte spelade den roligaste fotbollen och var förbannat "äckliga" att möta (för att citera Tobbe Hysén)...

    SvaraRadera
  30. Jens Mattisson2012-01-18 10:52

    problemet ligger precis i min mening, precis som många andra här inne tycks uttrycka sig kring, att det inte finns tillräckligt måna "blåvita" spelare av klass att hämta hem. Vill vi vinna sm-guld år efter år som på 90-talet gäller det att göra smarta värvningar som antingen går vidare för dyrare peng om några år eller ger skäl för sin kostnad. Gerzic kan absolut vara en sådan spelare. Han är en duktig mittfältare som har betytt massor för ÖSK. Dessutom börjar mixen mellan gammalt och ungt nu styras upp. Även inför framtiden. Vi har många lovande juniorer och en stigande skala uppåt till rutinerade "gubar" såsom norrbaggen och sella.Med rätt träning, bra marknadsföring kan Mild vara något mycket större än SM-guld på spåren

    SvaraRadera
  31. Biltjuven Gerzic alltså, hoppas han håller sig i skinnet...

    SvaraRadera
  32. Det här är en av de bästa värvningarna Blåvitt har gjort sedan Hysén!

    Alla ni som snackar om hans uttalande i Ekwall vs Lund för ett år sedan: Han menar att han inte vill spela i Blåvitt för att han tyckte att vi inte stod för den fotbollen han vill spela. Alla fans har skrikit efter bättre spel, mindre långbollar, passningar efter marken osv. Nu får vi en av allsvenskans bästa spelare som vill spela precis så som många av oss har efterfrågat. Jag förtår Nordins uttalande i E vs L till fullo. Killen har ju självinsikt, han vill inte bli ett till Drugge-fall. Spelsättet ska stämma med hans kvalitéer! (och det gjorde det ju inte riktigt under Olsson och Rehns tid). Välkommen Nordin Gerzic!

    SvaraRadera
  33. haha "han sa ju det, han sa ju att han inte ville spela här ju!" Äntligen får vi lite teknik igen, det har vi inte vart bortskämda med.

    SvaraRadera
  34. Du kan dra åt helvete Gerzic, du är inte välkommen" http://www.fotbollskanalen.se/1.1830303/2010/09/28/tv_ekwall_vs._lundh_med_gerzic_extramaterial_kommer_aldrig_gilla_ifk_goteborg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gå och dränk dig din skinnväst!

      Radera
  35. Så jävla trött på att bli kallad bakåtsträvare av alla fjortisar och hockeysupportrar här.

    Bara för att man inte vill ha en AIK-tränare eller en person som inte gillar Göteborg innebär det inte att man inte har koll på hur fotbollen ser ut idag eller inte vill att Blåvitt utvecklas.

    Det finns dock andra spelare och tränare som inte är starkt förknippade med det värsta vi vet eller inte gillar oss. Förstår ni inte det.

    Måste vi ta in en tränare som stödjer AIK ekonomiskt och en spelare som är så tydlig med att han inte gillar oss. Vad hände med alla världens andra miljoner tränare och spelare. Existerar de inte längre?????????????????????

    Avgå hockeysupportrar!

    SvaraRadera
  36. Måste ju kännas bra för er i IFK GBG när den stora(?) värvningen har sågat klubben och staden längs anklarna i tv?

    Lider med er!

    (HIF:are med guldvittring)

    SvaraRadera
  37. Sthare som tränare köper jag, inga problem för mig i alla fall. Men när en sådan här spelare kommer till blåvitt vill jag bara kräkas på skiten. Är han klar så kommer inte jag applådera ett skit han gör i den blåvitta dressen det kan jag lova. Man kan inte snacka ner ett lag som Blåvitt i tv och sedan komma his som om inget hänt. Men som sagt man skall väl avakta lite innan detta är helt bekräftat..

    SvaraRadera
  38. Som så många redan påpekat så sågar inte Gerzic Blåvitt utan Blåvitts sätt att spela fotboll de senaste säsongerna, precis som de flesta supportrar har gjort.

    SvaraRadera
  39. vill inte ha han här!!
    årskort 2012 nej tack!

    SvaraRadera
  40. Hur många av våra spelare utomlands tror ni det är som hade varit intresserade av att spela i ett lag som spelade en fotboll likt den JO propagerade för under den sista tiden??
    Nej just det!

    Så om en spelare som inte har någon koppling till vår klubb sedan tidigare, går ut och säger att vi spelar en skittråkig fotboll, så har han helt rätt i det.

    Under tiden med JO vid rodret, så spelade vi usel fotboll (förutom vårsäsongen 2009). Allt annat är en lögn oavsett hur mycket man vill säga något annat.

    Nu har vi en ny tränare som uppenbarligen HATAR att spela långbollar, flera nya spelare som är hungriga, och ett bra 'go' i laget.
    Skall man då tacka nej till en av allsvenskans mest kreativa spelare, för att han tidigare har sagt att Blåvitt spelar tråkig fotboll och att han därför inte vill spela där?

    Herregud så korkade vissa här är...Måste vara gajsare som är inne och skriver, för jag vill inte ens tro att folk är så jävla blåögda att dem tror att vi fortfarande kan locka vem vi vill till klubben som det var förr i tiden.

    /Slang

    SvaraRadera
  41. Vad hände med satsningen på egna talanger!? Får kalla kårar av detta värvande, det brukar allt som oftas misslyckas, tyvärr!

    SvaraRadera
  42. Och så hakde nästa tidning på.

    http://fotboll.expressen.se/allsvenskan/1.2682911/gerzic-nara-overgang-till-ifk-goteborg

    SvaraRadera
  43. Det är för mig oerhört svårt att förstå att så många bara bryr sig om resultat för klubben och så lite om själ och identitet.
    Spelare och ledare utifrån som tillför kvalitet är alltid välkommet men:

    Jag vill inte se spelare i klubben som sågar oss i TV.
    Jag vill inte ha en tränare som är AIKare.

    Vill ni ha framgång till varje pris?
    Jag vill i första hand vara stolt över mitt blåvitt.

    SvaraRadera
  44. Alla vi som lidit på GU under JO:s tid har kastat långtradare fulla med skit på spelsättet(1,3,2,3,1 eller hur var det egentligen?!?) idén (den obefintliga), valet av startelva (JJ, Sandberg...) och tråk JO.
    Vilken spelare av rang ville höra hemma i det? tro pelle att man inte vill nämnas i samma sammanhang som ovan! Vad fan tror ni fick Tobbe att förlänga?
    Sen att Gurra och BoomBoom gjorde livet surt för han så är det ju inte konstigt att han säger det han säger! stolthet och varelsedrift kallar jag det!
    Du är välkommen NG, men du får fan prestera! Vi på GU står bakom blåvitt i vått och torrt men vi är inte roliga och ha och göra med om man inte visar engagemang och inte har rätt attityd!

    SvaraRadera
  45. Mot SM GULD 2012. Dom andra lagen är rädda för Blåvitt nu härligt haha

    SvaraRadera
  46. Ge honom en chans, skulle det stämma som aftonbladet skriver så är han värd att visa vad han går för precis som för Stahre. MEN levererar dom inte skall dom sparkas ut från kamratgården med en jävla fart och ut ur BLÅVITT. Hellre mitten i tabellen med spelare som har hjärtat i klubben än en massa överbetalde bänknötare

    SvaraRadera
  47. ------------Alvbåge------------
    Emil--Norrbaggen-Dyrestam--Logi
    Sobra---Haglund--Gerzic---Sana
    -------Söder------Hysen-------

    Bänk: Pärlan, Elmar, Hjalmar, Lund, Dahlin, Sella, Sam Larsson

    Åååååh detta kan bli bra som fan om våran kära aikare till coach lyckas få ihop laget och söder och sana äntligen "slår igenom" på riktigt.

    SvaraRadera
  48. HAHA!

    Kopierat från kommentarsdelen i närkes tidning som jag snabbt glömde namnet på.

    Skrivet 18 jan 2012 12:23 Mille (Ej registrerad)

    "En försäljning av Nordin är endast okey om ÖSK får rejält betalt.
    8-10 miljoner om året i 5 år plus minst 35 % extra vid en eventuell vidareförsäljning. Annars gräver ÖSK Fotboll tyvärr sin egen grav om klubben säljer Nordin Gerzic till IFK Göteborg. Det blir glest på läktarna och minst 70 % av klubbens sponsorer/partners säger upp sina avtal med omedelbar verkan."

    "8-10 miljoner om året i 5 år plus minst 35 % extra vid en eventuell vidareförsäljning" Trollar han? :O

    SvaraRadera
  49. Allsvensk medelmåtta av Drugge-klass, men med aningen sämre meriter.

    SvaraRadera
  50. Kommer Stahre köra 4-2-2?

    SvaraRadera
  51. Vem bryr sig egentligen vilka det är som tar klubben till ett SM- GULD? Vinner vi Guld så lär alla älska alla?

    Spelare som inte vill till oss, de kommer inte hit. Man kan säga vissa saker i stundens hetta. Och allt man säger menar man kanske bara just då. Alla kan ändra åsikter, och alla kan säga saker dem inte menar av många olika anledningar. Men självklart finns det inga spelare som inte vill vara i vår förening om de väljer att komma hit. Man kan givetvis misstrivas och vilja härifrån, men man kommer aldrig om man inte vill hit.

    Hjärta hit och hjärta dit. De som har hjärta för klubben är vi supportrar och styrelsen. Förhoppningnsvis så har även spelarna hjärta för klubben, åtminstone så länge som de spelar i laget och helst både innan och efter. Men så länge spelare hjälper oss till framgångar genom bra spel, så kan vi supportrar knappast vara missnöjda?

    //Daniel

    SvaraRadera
  52. Bara Bojan kvar nu

    SvaraRadera
  53. Asbra!
    Nu är laget komplett för att ta SM-guld.
    Sluta tjata så mycket om detta att spelare måste ha hjärta. Blir lite löjligt, världen ser inte ut så och blåvitt har inte heller sett ut så i mordenrn tid.
    Nu är det upp till bevis Staren!
    Guld eller gå! All in har du sagt, vilket betyder exakt vinn eller gå.
    Jag har fortfarande svårt för stahren. Du har MYCKET långt kvar att nå mitt hjärta.

    SvaraRadera
  54. Viktigt med hjärta!!!!
    Se på Hysèn i landslaget när han fick hög puls. FUNKAR INTE UTAN HJÄRTA!

    SvaraRadera
  55. Bullshit! AB hittar helt klart på för att sälja lösnummer.

    SvaraRadera
  56. Dulee är klar!

    SvaraRadera
  57. Såg Nordin idag i Örebro. Han som jobba på cafét hälsade på honom genom att säga "hallå blåvittkillen", varav han gav något muttrade surt svar tillbaka. Verkade inte så himla glad över att bli kallad de.
    Tycker inte blåvitt ska lägga en så stor summa som det snackas om på honom utan satsa på allansson istället. Ser stor potential i den grabben.

    SvaraRadera
  58. Gör gärna en City så länga vi får vinna med. Det är vi ju inte direkt bortskämda med i modern tid.
    Håller inte på blåvitt för att jag vill att vi ska va ett gäng goa gubbar. VILL VINNA!!!!!

    SvaraRadera
  59. Jag tror inte det, för de flesta, handlar om att hela laget måste ha ett hjärta där klubben IFK Göteborg råkar bo. Det handlar snarare om att man inte ska ha ett hjärta där allt annat än IFK Göteborg kan tänkas bo.

    Visst måste vi ta in bra spelare för att lyckas, och visst måste en del av dessa ha andra lag som favoriter. Men samtidigt måste det finnas en gräns.

    Jag skulle, om jag vore värvare, ha en som uttalat sig negativt om min klubb ganska långt ner på min önskelista. Om detta nu var sista chansen vi hade till en innermitt av klass, så fine (om han lyckas vill säga). Men det finns många andra spelare jag hellre skulle vilja ha.

    SvaraRadera
  60. Å han ahr sagt att han inte vill spela i Blåvitt!! Men snälla för sista gången. Varför tror ni han säger det? Vilken mittfältare vill spela i blåvitt när det endast kördes långbollar?

    Ni som bara vill ha spelare med tatuerat Blåvitt hjärta på rumpan måste ju för fasen tänka om. Det är 2012, det funkar inte så idag!

    SvaraRadera
  61. Sluta gnäll! Jag inser att de flesta som gnäller om att vi får in en aikare och en som inte gillar långbollar inte var födda då svennis fick ihop en av de bästa svenska elvorna som lagt grunden för vad många av oss ser som blåvitt. Ni är historielösa!

    SvaraRadera
  62. Bratwurst 15:31

    Hahahahahhahaha, dagens skratt!

    SvaraRadera
  63. jävla fjant. Hoppas han blir kortvarig. Mild börjar tappa stinget. Äckliga Nordin och råttan vid rodret

    SvaraRadera
  64. Om nu Gerzic ska ta Joels plats, så tycker jag Joel är värd Sellas plats. Grabben var grym när han spelade där i början av förra säsongen. Tror Joel kan bli en ny Sebastian Larsson.

    SvaraRadera
  65. Okaj, vad tror ni om det här:

    1) Nordin "gäggan gäggkäften" Gerzic spelar boll på vårat mittfält för att vi ska marchera hem vårat guld.

    2) Gäggkäften håller i övrigt käften stängd och yttrar inte ett jävla ord mer om våra stolta färger, vårat lag eller vårat spel. Sedan säljer vi honom med vinst och satsar vidare i akademin.

    Låter det som en idé eller!?

    SvaraRadera
  66. ------------Alvbåge--------------
    Salo-----Bauta--Hjalle------Dyre
    ---------Haglund----------------
    ---------------NG---------------
    Sella----------------------Sobra
    ----------Hysen-Söder-----------

    Bärk
    Pär
    Sana
    JJ
    Erik
    Erik
    Joel
    ¨
    Trevligt bred trupp vi har

    SvaraRadera
  67. Nej nej nej, för i helvete nej!!! Mild, du har skämt ut dig igen, jävla pajas sportchef vi har!!!

    SvaraRadera
  68. Imponerande om Håkans "Real Göteborg" joggar hem allsvenskan när satsningen består av allsvenskan/skandi-lifers. Synd om Allansson, Dahlin, Dyre och de andra talangerna som kommer nå längre än så, men får stå tillbaka för spelare som "peakar" på lägre nivå. Wernbloom, Gurra, Wendt, Berg, Anton visar att de egna produkterna är bättre än värvade spelare som aldrig når utanför allsvenskan.

    SvaraRadera
  69. Märks att klubbens nya supporterskara(90-talisterna) har gått på det individuella antifolkliga drevet som det propageras om dagligen nuförtiden.

    Blåvitt har med dessa säsonger tappat en del av sitt hjärta.
    Det är helt enkelt priset av att "följa med i utvecklingen"

    SvaraRadera
  70. denna säsong*

    SvaraRadera
  71. för er som inte fattat intervjun, han säger att han inte gillar GBG o inte kan tänka sig spela här för att spelstilen inte passa hans. Och hur många gillade hur IFK spelade under JO/Rehn?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enligt många här inne var dessa herrar grymma för dem hade hjärta för klubben. Problemet många inte förstår är att hjärta kommer med tiden. Som att Rehn fick hjärta för Blåvitt när han började spela för klubben.

      Radera
  72. ANTI HOCKEYSUPPORT.2012-01-18 20:26

    Sorgligt.

    Han går ju bara till oss för pengarnas skull, det fattar ju vem som helst.

    Detta är hans sista chans "att bli något". Han är 28 bast. Det är bara att håva in cashen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, välkommen till 2012. 70 talet är över.

      Radera
  73. För att klargöra: i intervjun säger Nordin att han inte kan ynka sig spela i Blåvitt pga den rådande speliden under JO.

    Nu är det andra förutsättningar och han kommer till Blåvitt och förstärker förhoppningsvis ett lag som spelade KATASTROF förra året.

    För mig som aktiv supporter i Blåvitt under de senaste 20 åren är det en förutsättning att klassspelare går till klubben så att vi får se en fotboll som består av mer än långbollr och oengagemang.

    Bra mild. Bra Blåvitt. Jag ser fram emot nästa sesong mer än på länge.

    Ses på GU.

    SvaraRadera
  74. jaja, ni som vill att Gerzic går till Blåvitt, bara för att han är en duktig fotbollsspelare men som förut sa att ni aldrig hade velat ha honom efter intervjun får gärna agera kappvändare. Men för mig som faktiskt är äkta supporter, har gått på matcher sedan urminnes tider så kan man inte göra ett sådant uttalande och sedan ångra sig.
    Visst blir jag irriterad över folk som förnekar vad de tyckte sedan innan och inte vågar stå upp för sig själva, visst blir jag än mer irriterad på Gerzic som gör detta uttalande och som sedan kommer till klubben, men den som jag blir jävligt förbannad på är, Mild.
    En snubbe som spelat en herrans massa matcher för Blåvitt, alltid försvarat föreningen och som länge har varit hjärtat inom IFK.
    Att sedan gå och värva, först en Gnagare som snodde guldet av oss '09 och sedan därefter gå och värva Gerzic. Det slår ta mej fan allt.
    Hoppas du skäms Mild.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur gammal är du? 7 år? Vilka skulle vi värvat? Behållt Jonas?

      Radera
  75. Visst hade det varit roligt om startelvan hade varit en skön blandning av lirare från redbergsplatsen, björkekärr, lunden, gamlestan, majorna, kviberg, masthugget och kålltorp. Men nu ser det inte ut så i dagens fotboll. Vinner blåvitt allsvenskan 2012, går vidare i CL-kvalet och tar en plats i CL:s gruppspel så kommer iallafall jag att vara nöjd även med Stahre och Gerzic. Inse att endast det bästa är gott nog åt blåvitt, så hoppas nu att det levereras direkt! Forza blåvitt! N1 äger.

    SvaraRadera
  76. Svarte Filip2012-01-18 21:59

    En gnagare som tränare och en mittfältare som tidigare sagt att han aldrig kan tänka sig att gå till oss.

    Vi är på väg att bli en franschise.

    Men jag hoppas att popcornen smakar gott och att klapphatten sitter bekvämt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å nej han har sagt att han inte vill gå till oss. Jag dööööör! Ha så skoj på Qvidings matcher i år.

      Radera
  77. Äntligen blir det lite trevlig fotboll längs backen. Så som jag väntat på detta. Bra för de unga killarna att få in lite äldre klass-spelare. Går inte att jämföra med Drugge. Nordin är en av få duktiga innermittfältare i Sverige.

    SvaraRadera
  78. ?! Finns ju löjligt många platser kvar på levande! Förstår inte hur ni tänker. Hade aldrig förlåtit mig om jag ville gå på Blåvitt en vacker vårdag och inte kom in på N1!

    SvaraRadera
  79. I slutet på 70-talet och i början på 80-talet gick Blåvitt på värvartåg. Många klagade på inköpen av de dyra spelarna såsom: Wernersson, Håkan Sandberg, bröderna Holmgren, Ralf Edström, Svennis mm...

    SvaraRadera
  80. Hade hellre haft Farnerud i truppen. Men visst, en bollsäker mittfältare som inte slår upp bollarna på läktaren får vi.

    SvaraRadera
  81. Till er som gnäller om Gerzics citat om Göteborg - se det i sitt sammanhang - det framgår väl med stor tydlighet att det är det destruktiva spelet och taktiken som JO använde som han inte gillar men att han har tänkt om (antar jag?) i och med nya värvningar, ny tränare och ny spelidé?

    Hur bra Gerzic är kan inte jag avgöra. Vad som däremot blir intressant är att se vem som blir petad av mittfältarna? Beskedet till Elmar har av allt att döma varit ärligt men kommer Sella få en startplats? Sana? Allansson? Bärk? Bärken påstod ju att han hade haft ett bra snack med Stahre och är i bra form. Sana verkar svår att peta med nuvarande form och Allansson kommer bara bli bättre... Lutar nog åt att de får nöja sig med färre matcher från start i år... JJ blir väl antagligen omskolad till mittback om inte Stahre har för avsikt att använda honom i mer defensiva uppställningar där Sobra och Sana passar sämre.

    SvaraRadera
  82. Märkligt nog är det mest tragiska just nu inte risken att Gerzic hamnar i Blåvitt utan att vi har en hejdlös massa fans som på fullaste allvar tror att man kan vinna Allsvenskan genom att spela med ett mittfält bestående av Sobra, Gerzic och Sana samtidigt!

    Haglund är bra men så bra att han kan täcka för tre snubbar som inte löper en defensiv meter på en hel säsong är han inte. Fullkomligt verklighetsfrånvarande, 4-1-5 spelade man möjligen på Fölets tid..

    Förra årets mest underbara "grej" (och visst, det var tunn konkurrens om roligare "grejer") var Allanssons framsteg, att INTE se honom i en startuppställning nästa år känns tokfel för mig.

    Och en situation där Sobra och/eller Gerzic o/e Sana o/e Sella sitter på bänken lär ju inte bygga en skön lagstämning precis.

    SvaraRadera
  83. 18/1/12 22:11
    Inte samma sak. Du jämför Ralf Edström och gänget med spelarna vi värvar nu som spenderar hela karriären i lilla allsvenskan.

    SvaraRadera
  84. Glöm inte sponsringen av de rosa tröjorna av Bandidos, nej fel Slakt Finans nej vad var det nu...hahahahahhahaaaa

    SvaraRadera
  85. Att ingen passar på att intervjua Alvbåge ang Gerzic som person och vad han eventuellt menade med det där han sagt, om man nu inte vill fråga Gerzic detta själv?

    //Daniel

    SvaraRadera
  86. @ Anonym 23:15
    Bra idé!

    Kom ihåg ett inlägg skrivet av vår alldeles egna nummer 7.

    http://ifkgoteborg.blogspot.com/2011/01/tobias-hysen-anders-svensson-ar-som-mig.html

    Läs hans punkt 3.

    SvaraRadera
  87. Gertciz och brassen från kalmar kommer floppa så det ryker om det. Skulle bli sveriges löpsvagaste innermitt. Ingen av dem vinner boll.

    SvaraRadera
  88. Viktigt att vi klipper spelare som typ A Svensson, T Hysen och ev K Källström när han vänder hem. Dom riktigt stora Göteborgs profilerna ska spela i Blåvitt sen kan vi mixa upp det med talanger och vävningar utifrån.

    SvaraRadera
  89. Hur många här inne ser Sella som en HBK kille? Poängen är att med tiden så kan man utveckla hjärta och själ för klubben såsom jag tror att Sella gjort för Blåvitt.

    allaeanglar

    SvaraRadera
  90. "Jag får bollen till höger mitt på plan. Går inåt i banan och släpper bollen till Gerzic, som i sin tur lurar två gubbar och tar den framåt i plan. Han släpper sedan ut den till höger till vår högerback Emil Salomonsson medan jag fortsätter in i straffområdet. Emil slår ett kanoninlägg över deras första mittback som Daniel Larsson dragit med sig mot första stolpen. Där, i hålet mellan mittbackarna dyker Hajsen som vanligt upp, haha. Höger bredsida på volley, mer eller mindre mitt i mål. Ett fint fotbollsmål om man ser till hela anfallet."

    "3. Jag e ledsen Sella, men Nordin Gerzic är faktiskt en grym människa. Jag gillar honom skarpt."


    Beskrivningen av målet skulle mycket väl kunna vara beskrivningen av något mål i sommar, bortsett Larssons inblandning. Hysen verkar gilla Nordin alla fall:)

    //Daniel

    SvaraRadera
  91. Till er som inte fattar intervjun: Han menar helt klart att han ogillar Blåvitt och aldrig kan tänka sig att spela här. Sluta vara så jävla blåögda.

    Jag citerar:
    -I Sverige då? Göteborg, Malmö?
    -Göteborg INTE. Malmö absolut!
    -Helsingborg?
    -Öh, ja det skulle jag kunna.
    -Varför inte göteborg?
    -Jag har aldrig gillat Göteborg, kommer aldrig gilla Göteborg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och ännu en gång vad kan det bero på? Jo, det stavas långbollar! Suck...

      Radera
  92. Jag är nära en av spelarna i blåvitts a-lag och kan säga att denna killen aldrig skulle kunna tatuera in något som har med blåvitt att göra. Inte för att han har något agg mot klubben utan för honom är det viktigaste att vinna och att det går bra för honom själv. Pratade med honom tidigare och han sa att en värvning av N.G skulle vara ett fantastiskt tillskott, precis en sådan spelare vi behöver. Detta räcker i alla fall för mig som supporter.

    SvaraRadera
  93. Kikade in på forumet från Örebro. Spontant känner man att ett mf med Sobra och NG kan vara vasst i medgång men när det bär emot är det helt andra spelare som behövs. IFK Skattevärk får gärna dyrt brandskatta ÖSK men värvningarna gör det inte till ett topplag i pr heller...

    SvaraRadera
  94. "topplag i år" ska det stå såklart.

    SvaraRadera
  95. 02:30 - du visar ju inte hela intervjun - av vad han sa efteråt framgår att han syftar på den tråkiga fotbollen som vi spelade då och det var han ju knappast ensam om ifall man minns hur det lät här inne när vi förlorade mot Trelleborg, Gefle osv. och krav på JOs avgång var restes även bland våra egna fans...

    SvaraRadera
  96. Ni som gnäller och snackar om hjärta för klubben osv.
    Hur mycket hjärta för Blåvitt tror ni att tex: Tord och Tommy Holmgren, Stefan Pettersson, Thomas Wernersson, Stig Fredriksson, Håkan Sandberg, Stefan Rehn, Mikael Martinsson, Stefan Lindqvist, Ruben Svensson, Kennet Andersson, Magnus Erlingmark, listan kan göras lång, hade när dom blev värvade av Blåvitt? Dom ville givetvis gå till Sveriges bästa klubb och ha chans att vinna titlar!

    SvaraRadera
  97. Såg att ni skriver att Rehn fick hjärta med tiden. Helt rätt... Men personligheten var en annan, tiden var en annan precis som många säger. Jag ställer mig vid sidan som tycker att det är en skitvärvning och säger som Stefan Tyllin sa när Blåvitt värvade jocke Persson. Det här går emot allt som Blåvitt står för. Precis så känns det nu. Stahre och NG. Känns som om Håkan Mild gör en av sina patenterade (3 sekunder för sent på mittplan i frustration för att han är för långsam) Kapningar som vi såg i slutet av karriären på plan. vem vet kanske lyckas vi en såsong men det håller inte i längden...

    Nej Tacka för dig nu Mild innan ingen kommer ihåg dig som spelare...

    SvaraRadera
  98. @19/1/12 11:23

    Problemet i ditt resonemang är att vi inte är sveriges bästa lag längre och vi vinner inga titlar.

    Han skriver på för att chasha in.

    Han hade ett byte kvar i sin karriär och en chans till att få en fet sign-on bonus innan han lägger skorna på hyllan, enkelt.

    Money talks, bullshit walks

    SvaraRadera
  99. Guldet är redan hemma igen gubbar vi har starkaste laget på alla positioner och blir nog bäst i stan igen även på Hisingen?

    SvaraRadera
  100. Gerzic blir tyst bara han får bra betalt, han kommer inte längre gnälla om IFK och biter inte handen som föder honom.
    Nu får vi värva AIK,s bästa spelare också bara för att vi kan SM-GULD inget kan stoppa Stahres gäng he he he, Stahre är ingen mes mera som en arg kråka?

    SvaraRadera
  101. Tja!!
    Jag är 70-talist och därmed har jag varit med om båda våra segrar (lite ung, men farsan - efter mycket tjöt - ) tog med mig på Volksparkstadion!!
    Vi fick en (enligt mig) större skräll 87
    Men mitt favoritlag i blåvit skrud är nog ändå 94-95!!
    Herrejävlar!!!!
    Det enda jag har att säga till er som bara ser negativiteter i att värva...........piss off!!!!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.