2012/01/21

Därför säger jag nej till Gerzic

KRÖNIKA. I samband med allt snack som är just nu om en viss Nordin Gerzic så uttryckte jag mig skeptiskt kring denna eventuella värvning på ett närliggande forum. Jag blev ombedd att förklara varför och det ämnar jag här och nu att göra. Anledningen är något som grundar sig i flera olika aspekter.

Speltekniskt kan det såklart vara ett lyckat drag. Det är väl inget snack om att det är en bra spelare när han är som bäst, och vi har ingen så utpräglad playmaker i truppen. Eller har vi? Återkommer till det senare. Han verkar rätt ojämn dock, vilket är något man hört från rätt många håll.

Det var väl det som var positivt. Men sen finns det rätt mycket som talar emot också tycker jag.

Först och främst naturligtvis det faktum att han visar upp en rätt rutten attityd gentemot oss som förening hos Ekwall & Lundh. Den som säger att ”det berodde på att hur vi spelade under JO” tycker jag snackar trams. Det är mer än det som kommer fram i den intervjun. För att göra en jämförelse så skulle jag kunna säga så om AIK. Skillnaden mellan mig och Gerzic är att jag skulle stå för mitt ord. Jag skulle aldrig kunna arbeta för AIK, eller hålla på AIK. Inte för några pengar i världen. Det är patetiskt att sitta i TV och slänga ur sig sådana grejer för att verka ”fräck”, men sen, så fort någon viftar med en sedelbunt framför ansiktet på dig så är det glömt jävligt snabbt.

Gerzic kan säkert vara en skön snubbe internt, något bland annat Tobias Hysén påpekar. Men som spelare i IFK Göteborg måste man ha rätt attityd gentemot egna fans, andra lag och deras supportrar också. Jag har inte fått känslan att Gerzic kommer ha det. Det är lite förvånande faktiskt att Håkan Mild, som är blåvit in i benmärgen, inte verkar ha reagerat starkare på detta.

Att bara avfärda värvningen på grund av det vore väl dock konstigt. Alla har chansen att förändra sig och lita på att Gerzic kommer få en del tuffa frågor kring just dessa uttalanden om det nu blir så att han anländer till föreningen. Tränare Stahre sägs ju också vara bra på att hantera den typen av personligheter som sticker ut lite ur mängden. Något vi fått kritik av för att vi haft för många av tidigare. Alltså spelare som inte sticker ur mängden. Det är en svår balansgång det där…

Det finns dock fler anledningar som jag tycker väger tungt också. Det första är att det rent statistiskt känns som att det väldigt sällan fungerar för så kallade ”prestigevärvningar” inom allsvenskan. De senaste exemplen för oss är Pär Ericsson och Drugge. För till exempel Elfsborg kan man nämna James Keene & Jawo. Känslan är istället att spelare som inte fungerat i en förening, och behöver en nytändning i en annan, är de som lyckas. Exempelvis Ranegie. Till skillnad alltså från de som redan är stjärnor i en klubb, och värvas för att vara stjärnor i en annan. Varför det är så kan man bara spekulera i men kanske är det helt enkelt så att vissa spelare passar väldigt bra i en klubb och inte lika bra i en annan. Det går att se på vilken nivå som helst, även om det också på alla nivåer finns mängder med exempel som motbevisar detta.
Sen tycker jag faktiskt inte heller att vi ”behöver” honom i truppen. Givetvis vill man ju alltid ha klass-spelare till laget, men sen ska ”alla” duktiga spelare få spela också. Värvar man Gerzic för en redig peng och denne inte lyckas, och inte får spela, då går det genast liv i luckan i media. Samtidigt så är han ju värvad för att han ska spela, och då blir det väldigt mycket svårare för talangerna att ta plats. Återigen, det är en tuff balansgång.


För att komma tillbaka det rent speltekniska. Om det nu är så att man vill spela med en ”Gerzic-typ”, alltså en ren offensiv mittfältare, bredvid en lite mer ”sittande” som det så populärt heter numera. Mot sämre lag på hemmaplan lär detta till exempel bli aktuellt. Men vad säger att de alternativen inte finns? Först och främst lär Sobralense & Sana trivas på ett centralt offensivt mittfält, men ej heller Allansson lär vara främmande för en sådan roll. Sen kommer lirare som Sam underifrån dessutom. Så även om det inte är fel att få in bra spelare så tycker jag att alternativen i stort sett redan finns i föreningen.

Det sista argumentet är det ekonomiska. Nog för att vi tydligen har ekonomi just nu att driva igenom en affär av den här kalibern, men är det verkligen nödvändigt att göra det bara för att det bränner i plånboken? Det finns väldigt många andra bitar där det behöver läggas pengar i föreningen, och bara för att vi nu tydligen ”gör en storsatsning” och allt vad det heter så behöver det inte vara helt rätt att lägga så mycket pengar på spelarvärvningar. Det kan också vara att storsatsa genom att bygga upp organisationen kring föreningen, och kring de sportsliga bitarna. Jag tänker inte gå in på detaljer här, men jag lever så pass nära föreningen att jag har ganska klara åsikter om hur man ytterligare kan bygga i organisationen både kring sälj/marknad & kring sporten för att göra saker bättre och bli en mer professionell förening. Jag tycker därför det är fel att lägga så många miljoner på ännu en spelarvärvning nu när man har chansen att verkligen se över hela föreningen i och med bygget av nya Kamratgården.

Så med allt detta i beaktande så säger jag spontant ”tack, men nej tack” till en Gerzic-värvning. Jag är dock ganska övertygad om att det när som helst ändå kommer bli så att värvningen blir klar, allt pekar ju åt det hållet. Och så länge Gerzic ger en rimlig förklaring till sitt uttalande så är han välkommen in i gänget precis som alla andra. Sen gäller det att prestera också och gör han det på den höga nivå som alla vet att kan komma upp till så blir jag minst lika glad som alla andra.

Efter den här säsongen får vi svar på Gerzic-frågan, liksom på många andra frågor kring storsatsningen med IFK Göteborg 2012. Då är det läge för mig att antingen plocka fram det här inlägget och säga ”vad-var-det-jag-sa” - eller att ha blivit överbevisad och ta på mig dumstruten.

Gärna med en tallrik pytt framför mig.

76 kommentarer:

  1. Tur att ingen frågat dig då

    SvaraRadera
  2. Argument för: Spetskvalitet och modern spelstil
    Argument mot: Inga kanonspelare är kvar i Sverige och Örebro vid 28 års ålder. Betala dyrt för allsvensk klass är inte lönsamt.

    SvaraRadera
  3. Juholt fick aldrig chansen. Stahre fick aldrig chansen. Gerzic fick aldrig chansen. Låt folk få chansen!

    SvaraRadera
  4. Håller med! Allanssson borde behålla plats på mittfältet. Ser stor potenial i honom

    SvaraRadera
  5. Mycket bra argument tycker jag! även om jag är försiktigt optimist vad det gäller Gerzic, men en förklaring till utalandena hos Ekvall och Lund är på sin plats.

    Om han inte lyckas och hamnar på bänken, så kommer kritiken mot pärlan och övriga hackycklingar i föreningen att liknas vid en bris i jämförelse.

    Men är det all in så är det.....

    SvaraRadera
  6. Bra synpunkter! Jag tror i och för sig på värvningen av Nordin men tycker ändå att det mesta du säger är vettigt.

    SvaraRadera
  7. Jag skulle gärna också vilja ha en förklaring av honom när han presenteras, men jag skulle faktiskt tro att det är mycket tack vare Blåvitts sätt att spela under Olssons ledning för det var väldigt tråkig fotboll man fick se men när det väl funkade var det ju kul såklart men sen kan man ju också slänga ur sig ord man egentligen inte menar men vi får väl se vad han säger sen.

    SvaraRadera
  8. Gernt? Tyckte han lyckades hyfsat i Helsingborg. Avd. Lyckade stjärnvärvningar inom Allsvenskan.

    SvaraRadera
  9. Drugge prestigevärvning?? Somna om....

    SvaraRadera
  10. Bra inlägg, håller med

    SvaraRadera
  11. Erlings artikel är ett exempel på hur väl formulerad kritik bör formuleras; uppfriskande att läsa även om jag inte håller med. oppas nu vi slipper läsa "öhh sthare jävla råtta, blåvitt är förstört, bara plastsupportrar kvar" över hela kommentarsfältet.

    SvaraRadera
  12. Kan bara instämma Erling!!
    Mina argument är dock många färre för kvalitéer tycker jag han har (följt Örebro hyfsat då jag har anknytningar till klubben) men jag vill ha en kille som visar Hjärta för klubben eller är tydlig med att spela i IFK gör man för att synas/prestera och säljas, typ Jari Rantanen när det begavs sig..killen var tydlig med varför han spelade i Blåvitt och levererade sådant älskar jag!

    Gerzic, Tack men nej tack!

    SvaraRadera
  13. hahahahaha vafan är detta för dravvel? En jävla tur att ingen frågat dig om dina inspel Erling!

    SvaraRadera
  14. Anonym 15:54:

    HAHA, vad är du för ointelligent mongo? Kom med argument om du vill bli tagen på allvar. Skrämmande hur mycket pack det finns.

    SvaraRadera
  15. Ingen Gerzic på våra gator! Ta In en spelare som Haglund (menar inte just spelarypen). Jag tycker han är en riktig stjärngosse!

    SvaraRadera
  16. Bra att någon vågar ta bladet från munnen. Men vänta bara, snart kommer du bli kallad Gajsare för du inte tycker "rätt".

    SvaraRadera
  17. 15:43

    Drugge var ju helt klart stjärnan i Trelleborg och skulle vara det hos oss också. Varför skulle det inte kunna klassas som prestigevärvning?

    SvaraRadera
  18. Kommer NG och han floppar, så kan han och håkan dra med en gång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men om han lyckas kan du dra?

      Radera
  19. Någon vill vara ett bottenlag...

    SvaraRadera
  20. Klart man är orolig när det är samma ledning som scoutat och sedan värvat Pärlan, Drugge och Stiller till Blåvitt. Kan de se skillnad på Xavi och Rydström? Inte direkt klass på värvningarna nu som försäsongen när man plockade in Teddy, Alex och Adde. Värva utifrån så ska det vara klass, dvs blivande eller fd utlandsproffs och då menar jag inte i Viborg.

    SvaraRadera
  21. Håkan blåvit in i benmärgen? Nej, han är en yrkesman som gör det han tror är bäst ur ett sportsligt perspektiv. Vad det beträffar attityd gentemot fans, så finns väl en del i övrigt att önska även från Mild

    SvaraRadera
  22. @ 21/1/12 15:25

    Jag tycker du skall få chansen.. på lillhagen

    SvaraRadera
  23. Jag håller med om att Sana eller Sobra nog kan användas som playmakers.

    SvaraRadera
  24. Ser man till hela intervjun så är det en sådan stämning att NG delvis provoceras fram att svara. Det är tydligt att han inte gillade Göteborgs spelidé under JO, det är bara att titta på BB sista två åren, minns t.ex. rebusarna efter hopplösa förluster borta i Gefle, Trelleborg osv. för att påminnas om att NG inte var ensam om detta utan så tyckte även många av oss.

    Däremot håller jag med om att det är tveksamt att värva ytterligare en mittfältare - men det skulle ju gälla om vi värvade Farnerud också. JJ skulle skolas om som mittback, Sella skulle inte spela 90 minuter men vad händer med Bärk, Sana och Allansson? Bärk och Sana skulle nog inte gilla att spela mindre än 2011 och Stahre har ju lovat att använda både Bärk och Söder. NG skulle nog inte äventyra ekonomin men helt klart blir det en dyr värvning.

    Vad som bör tilläggas är att vi inte spelar i Europa i år heller och därför behöver vi egentligen inte en bred trupp.

    SvaraRadera
  25. Va faen har Stiller med detta å göra?
    Han har väl gjort det han kom för att göra?
    Å det med bravur trots ålder!!
    Lämna han ifred tack.
    Å ang N.G, är han nu klar så tror jag nog att Mild
    ber att han komenterar sitt tidigare idiotiska utspel!
    För det var det ju.
    Prestera å du blir älskad,
    Eller?
    Det är ingen lek nu.
    Vi snackar om Blåvitt!
    Framåt!

    SvaraRadera
  26. 16:19 - gnäll inte på Stiller! Han är en karaktärsspelare som inte klagar om han inte får starta och fyller en viktig funktion för truppen och de unga spelarna. Stiller värvades i princip gratis och har knappast en särskilt hög lön jämfört med Pärlan, NG, Sobra osv. En bra trupp behöver karaktärsspelare som kan hoppa in och göra jobbet utan att klaga och det gör Stiller.

    SvaraRadera
  27. Erling, hoppa ut från Älvsborgsbron omgående. Du föreslår på fullt allvar att Sana kan bli den playmaker vi saknar. Du är inte seriös när du påstår det. Sana är så fruktansvärt ojämn, Nordin är mycket bollsäkrare o har en rörlighet i sitt spel som liknar Xavis. Lägg inte ner så mycket energi på Nordins sätt att vara o hans påstådda attityd till Blåvitt. Vår lagkapten Hysén har väl inte alltid världens bästa attityd eller när han inte får bollen som han vill o han är väl aldrig ifrågasatt! Jag är säker på att Stahre fixar att ge Gerzic rätt roll o trygghet, ge honom en fair chans att lyckas, det kommer att gagna oss Blåvittälskare o ge såna Gaisare som du Erling en knäpp på näsan! Det var i alla fall det sämsta du skrivit någonsin, din bakåtsträvare.

    SvaraRadera
  28. Finns det inga bättre skribenter på BaraBen än Erling?? Det verkar vara en person som tar väldigt illa vid sig personligen av saker och ting, se tidigare personangrepp på Drugge efter att ha blivit blåst av densamme gällande en "tung" värvning till Allsvenskan.

    Nu är det alltså Gerzics uttalande om Blåvitt i höstas som satt sig som en tagg i sidan och som halva "krönikan" handlar om. Den fotbollen som Blåvitt spelade förra året under Olsson hade inte attraherat mig heller om jag hade varit fotbollsspelare av rang. Sen kan väl människor ändra sig? Och skulle Gerzic komma hit skulle han garanterat spela för laget, fansen och klubben oavsett hur bra eller dåligt det skulle gå.

    Kom igen nu, nån som inte är så genomsyrad av bitterhet vore önskvärt i dessa krönikor.

    SvaraRadera
  29. Det framgår så otroligt tydligt i intervjun att han menar spelet och inte IFK, Göteborg eller göteborgarna. Det är bara det att sättet han säger det på får det att låta som att han hatar IFK.

    När sen både Ekwall och Lundh frågar vidare om det så säger han ju att det är fotbollen som han inte står för. Inget konstigt med det.

    Att Allansson har potential råder ingen tvekan om. Om han utvecklas och redan denna säsong är bättre än Gerzic så fine, men just nu är Gerzic lite bättre och stabilare.

    Vi får en helt annan balans i truppen nu. Ungdomar har vi och med mindre trupp kommer de närmare startelvan än tidigare.

    Det som talar emot för mig är att vi betalar mycket med allsvenska mått mätt. Eftersom skatten för utlänningar är mindre nu kanske vi borde scoutat i Argentina? Å andra sidan är Gerzic en etablerad allsvensk spelare och i sina bästa stunder sjukt bra med allsvenska mått mätt.

    Så för er som tror att han hatar IFK och Göteborg tycker jag ni ska se intervjun igen och lyssna på vad han faktiskt säger och att det kommer fram mer exakt att han menar spelet och inte IFK i sig.

    SvaraRadera
  30. Jag är själv tveksam till NOrdin. Hans spelaregenskaper är något vi behöver och med flera bollskickliga alternativ så kanske vi kan ta och närma oss skånelagen och elfsborg i år.

    Men, Nordin är hemmakär. Det vet jag eftersom jag känner flera som umgås med honom då och då och de fattar inte att han ska lämna örebro. Det tycker jag talar för att han floppar.

    SvaraRadera
  31. 21/1/12 16:35
    Du kanske hade kommit undan myten om den oumbärlige karatärsspelaren om vi vunnit serien de senaste åren och inte gjort fiasko två år i rad. "viktig funktion för truppen och de unga spelarna" Har inte lyckats så väl i så fall.

    SvaraRadera
  32. http://ifkgoteborg.blogspot.com/2011/06/gefle-blavitt-0-1-rebus.html - bara en påminnelse för er som har glömt hur det såg ut...

    SvaraRadera
  33. 16-57: alla trupper behöver breddningsspelare. Att Stiller fick spela så mycket 2011 säger snarare något om hur de övriga spelarna presterade för Stiller var trots allt näst bäste målskytt efter Hysén under 2011 trots att han inte ens startade i hälften av matcherna. Jag vidhåller att inte Stiller är problemet - han gör sitt jobb efter sina förutsättningar på ett bra sätt utan att gnälla.

    SvaraRadera
  34. Håkan måste vara die hard Ekwall vs Lundh fan. Först kollar han på Stahre episoden när Stahre säger att han aldrig kommer träna Blåvitt eller passa in där tar Håkan kontakt direkt. Sedan när han hör Gerzic säga att han aldrig kommer gå till Blåvitt vaknar samma behov av att vara trotsig och bestämmer sig för att värva honom, kosta vad det kostar vill.

    SvaraRadera
  35. Välkommen till blåvitt..

    SvaraRadera
  36. Haha, jämför inte Gerzic med träbenet Drugge. Säger mycket om ditt kunnande...

    SvaraRadera
  37. Fast Gerndt och Ranegie var väl ändå lyckade värvningar också, det handlar mer om att de inte får samma "roll" och tid i nya klubben kanske som man fått i sin första.

    SvaraRadera
  38. drugge blev ju vervad endast for att glenn o tobbe ville! han har alltid varit skit kass for fan! gott att tonten ar borta fran blavitt nu!

    SvaraRadera
  39. Antar att du är ironisk Erling? Detta var nog det dummaste jag läst. Å de som tjötar om sana... tänk till lite! Det finns en anledning till att allansson petade honom rejält i höstas. Sana är ineffektiviteten personifierad.

    SvaraRadera
  40. 21/1/12 17:13
    Vi har Sveriges dyraste akademi som ska stå för breddspelarna. De måste för övrigt gilla att förlora en plats i truppen och speltid till en 30+ amatör från tredjedivisionen. Han är säkert en proffsig och trevlig kille men det är ändå en väldigt märklig värvning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vem skriver du om? Stiller? Är det NG du menar så kommer han knappast från 3 divisionen o är inte 30 plus heller.

      Radera
  41. @17:37:

    Nordin Gerzic är 28 år, fyller 29 i november så han har en massa bra fotbollsår kvar i sig, utöver det har han varit kanske topp-5 av de kreativa mittfältarna senaste 2-3 åren, kryp tillbaka under din sten, Nordin Gerzic är en kanonvärvning.

    SvaraRadera
  42. Det märks att hybrisen är påtaglig när vissa börjar jämföra Gerzic med Xavi.

    Erling kan ha rätt, detta kan mycket väl bli nästa flopp.

    SvaraRadera
  43. Gött att folk har olika åsikter. Men att be mig ta livet av mig som 16:40 gör känns inte riktigt konstruktivt. Ej heller att kalla mig gaisare eller be mig krypa under stenar. Ska ni kommentera så gör det angående ämnet som krönikan handlar om.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag svarade dig att jag anser dig inte seriös när du skrev att Sana kan bli playmaker. Det var det viktigaste i mina synpunkter om det du har skrivit. Vet inte om du har nåt emot killar som inte har sitt ursprung i Sverige förutom Sana då, men fast jag är en född Svenne så bryr jag mig inte om var spelarna kommer ifrån bara mitt Blåvitt än en gång tar steget från att vara ett mittenlag till att bli ett topplag i Sverige. Vi kan glömma att vi blir en toppklubb i Europa, då våra bästa försvinner så fort de får bättre betalt i en annan utländsk klubb.

      Radera
  44. 21/1/12 18:06
    Inlägget du svarade på handlade inte ens om Gerzic. Du måste slagit huvudet i din sten lite för ofta.

    SvaraRadera
  45. Klart att ingen kan jämföras med Xavi, men Gerzic är inte olik i spelstil, lite Xavi light o sämre förebild kan man ju ha. Sana t.ex. han är den mest ofarlige mittfältare som spelat i Blåvitt någonsin. T.o.m. Drugge var mer konstruktiv o det vill inte säga lite.

    SvaraRadera
  46. Nordin Gerzic är en jävligt bra spelare. Att inte vilja se honom i klubben, det ser jag som uselt och negativt - oavsett hur mycket status du har och hur många, långa inlägg du gör på stans största blogg. Dravel, svar ja.

    SvaraRadera
  47. @16:40
    Rörlighet i sitt spel som liknar XAVIS?? Hahahahhaha!! Herrejävlar vad du måste vara DUM - I - HUVUDET. Sniffa lite mer lim, okej?


    @16:42 + 16:44 (om det nu inte var samma person som 16:40)
    Det är nog du som borde se intervjun igen. Ord som "Jag har aldrig gillat Göteborg, kommer aldrig gilla Göteborg" väger rätt tungt. Om du envist intalar dig själv att enda anledningen att han säger så är på grund av Jonas Olsson så diskvalificerar du ju dig själv från att bli tagen på något som helst allvar. Som att snacka med en sten.

    SvaraRadera
  48. Angående Sana som jag tycker är grym så skulle jag vilja påstå att han framförallt är en bolltransportör och inte en spelfördelare.

    SvaraRadera
  49. Tyvärr tyvärr jag som dig erling.

    SvaraRadera
  50. Ja, jösses2012-01-21 19:05

    To all you haters out there:

    Jag tycker att alla spelare i Blåvitt är fruktansvärt dåliga. Jag tycker att vart enda beslut som tas från Håkan Mild är ett uppenbart och omisstagligt hån mot mig som person. Jag kan inte tänka mig ett liv utan att få kräkas ur mig mitt hat och förakt mot allt och alla.

    Jag kan överhuvudtaget inte tänka mig något vedervärdigare än någon som inte är perfekt i alla aspekter och som ALDRIG begår ett misstag, vinklar passen 0,001 grader fel, missar en nick eller som helt enkelt inte kan få ned min egen hybris på jorden...

    För överigt tycker jag att det var en välbalanserad och lyckad återkomst av Erling (ingen ironi).

    SvaraRadera
  51. Jag håller med till 110% av allt du skrev!

    SvaraRadera
  52. 21/1/12 19:05
    Alla kanske inte tycker att sjundeplatser och misslyckade värvningar staplade på varandra är något som ska applåderas. 2010 och 2011 kan sammanfattas som en enda lång överfallsvåldtäkt.

    SvaraRadera
  53. Anonym 16.40
    Det var nog det dummaste jag läst.
    J'vla plastsupporter!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Plastsupporter! Jag har varit med på hela resan från det goa 80-talet till detta rent ut sagt medelmåttiga lag där folk först hånar unga spelare som JJ. Pontus, Gurra, Adam o Bjärs i all ära, men deras kvalité är långt ifrån gårdagens hjältar som Torbjörn, alla Glenn, Danne, Holmgrens, Jerry o Conny, Stefan P, Johnny Bråttom m fl. Det är till den nivån jag vill att Blåvitt ska tillbaka till o det går inte med såna som Sana, JJ, Bärk eller Söder, dom är fortfarande på juniornivå. Några av dem kan blomstra, tror mest på Söder om han håller sig frisk. Kalla mig fan i för plastsupporter bara! Ge Gerzic en chans, det är såna spelare vi behöver för att ta oss upp p högre nivåer.

      Radera
  54. Fy f'n vad alla praisar NG till höjden. Han är en fjant, överskattad och en blivande flopp om han kommer till vårat kära Blåvitt. Alla ni som tycker att man kan ta in vem som helst till sveriges finaste förening bara för ett SM-guld kan ta å dra åt H*lVETE!
    Jäkla plastsupportrar!

    SvaraRadera
  55. Ja, jösses2012-01-21 19:35

    21/1/12 19:16:

    Det var nog det bland de lägsta inläggen någonsin... Vad det bevisar är jag rädd att du inte förstår, men perspektiv på verkligheten är i alla fall vad du lider av.

    Men nej, jag är särskilt nöjd med placeringarna de senaste åren...

    SvaraRadera
  56. Ja, jösses2012-01-21 19:37

    [edit på inlägg 19:35]
    "perspektiv på verkligheten är i alla fall INTE vad du lider av"...

    SvaraRadera
  57. 21/1/12 19:35
    Tack för diagnosen doktorn. Du delar inte min böjelse för svart humor tror jag.

    SvaraRadera
  58. Vi vet ju redan att det redan är klart med Nordin enligt tidningar o annat kan fan inte köpa vissa IFK som ej kollat hela intervjun då säger han gillar inte blåvitt spel finns det nån ärligt som gjort de sen lång tid tbx . vill vi va ett topplag så ska vi ha kreativa spelare inte kreatur på grönbete kan nämna vissa som är kvar nej låt nu stahre i mild testa sen kan vi klaga hellre försöka ja saknar dock Håkans argentina spår
    Krossa fick aldrig chansen

    SvaraRadera
  59. Ja, jösses2012-01-21 19:47

    21/1/12 19:38

    Ah, svart humor... Vilket perfekt alibi för ansvarsfrihet ;-)

    Nåväl, Gerzic i Blåvitt... Jag är helt klart ambivalent.

    SvaraRadera
  60. Hmm håller med i en hel del men känner också att jag inte riktigt känner samma respekt för erlings åsikt längre efter Drugge-utspelet.
    Är jag ensam om att känna så?

    SvaraRadera
  61. q34895övb t5rcur å2012-01-21 20:21

    "Ge honom en chans" - Det här är meningen som bara river sönder mitt hjärta. Vadå ge en chans?. Skall alla som vill, få en chans i Blåvitt?

    Tycker nästan alla hemvändare (avser ej fd blåvita) och lycksökare borde tas in på lån först eller rent av provspel. Pallar inte mer floppar för att man skall ge dom en chans.

    Jag kommer ALDRIG dissa om en spelare från blåvitts u-lag som får en chans. Men det här handlar om vad jag kallar hemvändare och lycksökare som endast vill casha in i slutet av deras karriär och med meriten att bara för att dom varit bra i något bonkegäng i lilla Sverige eller proffs i Uzbekistan så skall dom ha fet sign-on.

    SvaraRadera
  62. Du tänker helt fel och pratar när du borde hållt truten stängd.

    SvaraRadera
  63. Men snälla Erling om du tittar på intervjun så är det ju spelstilen han kritiserar hur du kan få det till något annat förstår jag inte.

    SvaraRadera
  64. Måste också säga att jag tycker at Erlings motiveringar är ganska tunna och känns som de är kryddade med en hel del subjektivitet. Å andra sidor så är ju åsikter just det, subjektiva så det kanske inte är så konstigt. Tycker ofta Erling har bra åsikter, men denna gång håller jag inte med.

    Har flera anledningar till detta:

    1) När det gäller Gerzics personlighet så tycker jag definitivt vår lagkaptens åsikter om honom som människa bör vägas jäkligt tungt, åsikter som Hysén själv skrivit på baraben.com efter vinterturnén förra året med landslaget.

    2) Dessutom så verkar han ju absolut vara populär bland sina egna fans. Fram till ryktet om övergången till blåvitt sågs han ju som en klubbikon bland Örebros fans. Visst har det dock dykt upp kritik bland Örebros fans sedan hans övergång blev aktuell, men det visar ju egentligen bara på att de kommer sakna honom.

    3) En sak som lätt glöms bort är att Gerzic trots allt skrev ett nytt kontrakt med Örebro när han kunde gå som bosman i sommras eller nu i vinter. Det är jävligt få spelare som gör så numera, de flesta spelarna berikar sig själva vägrar skriva nytt kontrakt för att hellre få ett fett nytt kontrakt med stor sign-on (lex Bjärsmyr). Gerzic gjorde det vi önskar att många av våra spelare skulle göra med utgående kontrakt, dvs skriva ett nytt trots att de drömmer om att testa vingarna någon annanstans så att den egna klubben ska få betalt. Det ska han fan ha jävla Cred för!

    4) Sedan när det kommer till spelaren Gerzic så är just en speldirigent och playmaker något som blåvitt saknat länge och därför är just en spelare som Gerzic en klokren värvning (behöver ju inte vara just Gerzic som fyller den saknaden, men han har definitivt egenskaper som blåvitt saknar).

    5) Sedan att Erling jämför Gerzic med spelare Sobralense, Sana och Sam tycker jag också är lite fel. Gerzic är en mer renodlad mittfältare som ofta är nere på egen planhalva. Tycker Gerzic påminner ganska mycket om Pirlo i Italien och Juventus. Däremot så skulle ju Allansson antagligen få vänta på en startplats om Gerzic kommer och det kanske är lite synd, även om jag fortfarande tycker han är lite väl ung för att han redan ska kunna bära ett framtida guldlag på sina axlar.

    6) Två punkter kan jag dock hålla med om. Jag hoppas inte värvningen blir alltför dyr, dvs upp emot 8 MSEK. Däremot en 5 MSEK plus en bra lön får man nog räkna med för en speldirigent av hög allsvensk klass idag. Sedan om det tillkommer en extra delsumma om Gerzic blir en succé i blåvitt så är det helt ok tycker jag, för då har han ju levererat. Sedan håller jag självklart med om att hans kommentar i Ekwall och Lund kräver en bra ursäkt och kommentar av Gerzic.

    I det stora hela tror jag att Gerzic skulle bidra med mycket om han kommer, men visst ska han bevisa det också!

    SvaraRadera
  65. Bra skrivet.

    SvaraRadera
  66. Sjukt att man blivit plastsupporter bara för att man vill ha bra spelare till klubben och är trött på sjunde platser. Låter som ni tror Nordin kommer för pengarna. Snälla nån han tjänar 125 000 i Örebro. Tror ni han ska få en halv miljon i lön här eller? Skulle de va pengar skulle nog hans agent kunna fixa ett fetare kontrakt utomlands. Fatta att folk kan ändra uppfattning. Skiter fullständigt vad han sagt viktigast vad han tycker idag.

    SvaraRadera
  67. Damn bröder.
    1982 tog min pappa mig på min första Blåvitt match kan lova er att jag inte missat många sedan dess.
    Vid 38års ålder inser jag avsaknad av tiden pre-internet. Alla dessa tyckare och tänkare, både "professionella" och amatörer som tycker ditten och datten. Hur orkar ni?
    Bedöma spelare utefter uttalanden, hur de presterar i tv-spela och gud vet allt.
    I begynnelsen var det prestationen och 3pinnar som gällde och jag hoppas innerligen att ni alla kan hitta dit någon gång. Jag lovar det är grönare på den sidan.
    Vi ses i april, tror nog att elvan dom startar då kommer göra allt för att vinna matchen oavsett vilken klubb dom tidigare representerat eller vart dom drömde om att spela som pojkar.
    Sov gott.

    SvaraRadera
  68. Hoppas värvningen går igenom. Har velat att Blåvitt skall värva NG sedan Pontus försvann. Där hade vi haft den felande länken under de sista åren.

    Vi skall inte glömma att NG antagligen hade haft en del landskamper under bältet om han inte kommit otränad till en Januariturnè då landslaget skrek efter innermittfältare.
    Han är ju definitivt jämnbra eller bättre än flera allsvenska spelare som gått utomlands på sistone.

    Har faktiskt svårt att tänka mig att vi kan hitta något bättre. Kryllar inte av duktiga speluppläggare som vill spela i Blåvitt och den begränsade lön det innebär. Vi kan bara vara glada åt att han tröttnat på Örebros uteblivna satsning och vill prova att vinna något på allvar. Hade inte Örebro sålt varenda bra spelare de har under de senaste året hade nog Blåvitt aldrig vart aktuellt.

    SvaraRadera
  69. År 2012 när tidningar över hela landet känt sig tvingade att stänga kommentarsfunktioner för att undvika precis den här typen av förtals- och smutskastningskampanjer som pågått i den här tråden måste man fråga sig hur det står till med den svenska medborgaren.

    Uppenbarligen mår många av dem inte särskilt väl, då de har en inneboende frustration som är så stor att den tar sig uttryck i att man anonymt sitter på bloggar (/och andra delar av internet) och spyr ur sig diverse hatisk galla.

    Men hoppet lever - en dag växer dessa individer upp med. Eller blir i alla fall åtalade för hatbrott eller grov kvinnofridskränkning.

    SvaraRadera
  70. Allansson ska spela, största talangen sen 90-talet. Skippa Gerzic.

    /Christopher

    SvaraRadera
  71. 22/1/12 03:37
    Nja, jag jag tycker nog Nordin kom ganska lindrigt undan här. Lite får han ju ta med tanke på den där TV4-intervjun.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.