2011/10/19

Det var inte bara matchtröjan som var skum!

SKUMRASKAFFÄRER. Jag hoppas, Jag verkligen hoppas att ingen i vår kära förening kände till det jag i afton fått reda på om Prioritet Finans. Redan när företaget blev ny stjärnsponsor var vi några BaraBen-skribenter som var skeptiska. När vi för två veckor sedan fick reda på att Uppdrag Granskning skulle granska Prioritet Finans pratade jag med både Frankie och Disco, vi var rörande överrens om att det helt klart skulle finnas substans i UG:s avslöjande, i kväll fick vi rätt.

När Prioritet Finans tog över skrev jag om det och om den nya matchtröjan. Då lät det såhär:
"Vi pratar trots allt om ett stort svenskt företag som följer svenska lagar och regler. Att de pengar som framöver kommer till vår förening genereras av skulder (oavsett om det är privat- eller företagsskulder) är en tanke man måste förlika sig med, hur svårt det än kan kännas."

Det är lätt att fabricera något i efterhand, men jag minns att när jag skrev den meningen tänkte jag att just inkasso/finans-branschen är en av de där det flockas mest kriminella.

Det finns INGET som försvarar det vår stjärnsponsor sysslat med, och det enda rätta är givetvis att riva avtalet med Prioritet Finans. Visst är 12 miljoner en stor summa, men summan spelar ingen roll. Jag vill inte ha ett brottsligt företags logotype på bröstet på spelarna i föreningen jag älskar. Det är nu IFK Göteborg och framförallt för Seppo Vaihela att ta fram en stor skopa integritet och visa vilka värderingar föreningen vilar på, och inte stå och stamma "vi har tagit det här beslutet" som en nervös medskyldig framför UG:s kameror.

Man ska inte säga för mycket, men risken finns att om PF-loggan är kvar på tröjan när nästa säsong drar igång, så finns det en ledig plats på L2 att köpa resten av säsongen!

115 kommentarer:

  1. Om inte blåvitt agerar och säger upp avtalet snarast måste vi demonstrera. Att sådan här skit förknippas med vårat fina namn kan vi INTE tolerera.

    VISA ER AVSKY, SKICKA MAIL TILL BLÅVITT IDAG!

    SvaraRadera
  2. Och ICA säljer gammal köttfärs. Är det IFK s fel det också?

    Eller KTH som utbildar kriminella gör en uppföljningsprogram om vad professorerna och studenterna tycker om att de utbildar och studerar med framtida fängelsekunder.

    Döm Prioritet finans i en rättegång först sen kan de göra detta program.

    SvaraRadera
  3. Tycker nog Seppo gjorde ok ifrån sig i programmet. När väl beslutet är taget att inte kommentera ska man inte helt plötsligt börja kommentera bara för att journalisten tjatar. Däremot är det tveksamt om strategin att inte kommentera var rätt...

    Gillar absolut inte att UG spinner så mycket på sponsringen som jag anser inte är direkt relevant i sammanhanget.

    Att sedan PF agerar i en gråzoon är inget att snacka om.

    SvaraRadera
  4. Prioritet finans påstår att de inte gör affärer med kriminella.
    - Polisen dokumenterar hur vd:n Nils Wiberg ringer upp Naserligans före detta vicepresidents närmaste man - en dömd ekobrottsling. Visst, ekobrottslingen och han som mördades i Vasastan blåser Wiberg på 600 000, men hur fan kan Prioritet fortsäta att påstå att de inte har koll på att dessa kunder är kriminella? De är ju för fan inte tio steg från maffian, vd:n själv snackar ju med tunga kriminella och säger till dem att Prioritet är deras möjlighet till (ekonomisk, antar jag) överlevnad.

    Prioritet finans påstår att de inte tar i svarta pengar med tång.
    - Polisen bedömer deras agerande i fallet med UG:s bluffbolag som "klockren penningtvätt". Prioritet försvarar sig med att deras anställde har rapporterat att något är mysko. Men till kunden så varnar han om att det kan bli problem men vill ändå göra en affär. Efter att reportern berättat att han vill ha pengar till svarta löner.

    Prioritet Finans säger att de inte har koll på vilka kunderna är eftersom de har så många och vissa kan göra affärer långt efteråt, vilket Prioritet sedan inte har insyn i.
    - Men polisförhör visar hur Prioritet-personal känner kriminella och dessutom hur Prioritet köper fakturor från en många gånger straffad och via både media och rättssystem känd brottsling. Brottslingen tar sedan med sig en torped (!) och vill driva in pengarna för ett bygge som aldrig gjorts, pengar han köpt till sig via Prioritet.

    Och då har jag inte ens kommit till Bandidos-kopplingen, till hur Prioritet försöker driva in pengar på bluff-faktoror (som i regel drabbar pensionärer), hur de konsekvent förklarar att de inte kan ha koll på folks brottsregister för att i nästa andetag göra affärer med folk som inte bara går att se som brottslingar genom ett enkelt telefonsamtal till en tingsrätt, men som i flera fall har näringsförbud och som dessutom är välkända i branschen som ekobrottslingar och i andra fall kända av polis och domstolar som våldsbrottslingar.

    Neeeeej, men hur kunde Prioritet ha vetat något. Hur kan en bank lära sig att ringa ett samtal eller två för att se så att man följer lagen när man ingår avtal med kunder för summor från ett par hundra tusen till tiotals miljoner? Neeeeej, det är ju befängt att tycka att sådana kontroller borde ske. Prioritet är duvungar som är jätteorättvist behandlade av de så eeeelaka journalisterna.

    Vad ska Prioritet finans göra nu? Köpa annonsplats under Google-sökningen "Ekobrottsmyndigheten"?

    SvaraRadera
  5. Ni är ju helt jävla borta. Blåvitt har gjort bort sig fullständigt, det är bara att säga upp avtalet och ta avstånd från skiten. NU!!

    SvaraRadera
  6. Nu har jag som tur är en gammal tröja, men kanske kan man klippa bort loggan på matchtröjan inför sista matchen..?? Vore en tydlig tyst demonstration vad man tycker i frågan. För min del gav reportaget tillräckligt för att anse att vi inte skall ha med Prioritet Finans att göra, oavsett om dom fälls i domstol eller ej. Ett första affärsmöte i en fet BMV på Backaplans parkering...mycket seriöst....

    SvaraRadera
  7. Hela programmets dolda agenda är bara ett löjligt försök av en hammarbyare att försöka spräcka blåvitts 12miljoner kontrakt. Sorgligt att en del sväljer det.

    SvaraRadera
  8. Att Blåvitt från början valde Prioritet Finans var kontroversiellt. Blåvitt gjorde dock inget brottsligt.
    Men hur skall styrelsen hantera problemet när det nu uppdagas? Pengarna är förmodligen delvis blockerade i investeringar. Att dra sig ur avtalet kommer kosta.

    Jag anser att det bara är att bita i det sura äpplet. Men det verkar inte vara den väg styrelsen valt. Känner inte igen mitt gamla Blåvitt... Gör du det Mild?

    Min plats på F kommer avslutas om vi inte säger upp avtalet.

    SvaraRadera
  9. Vad är det pf "sysslar" med? Ska vi låta rättsväsendet ha sin gång eller räcker det med att ug sagt sitt? Pajas!

    SvaraRadera
  10. Utan IFKs inblandning så hade reportaget inte varit intressant för Svensson.
    Tycker upplägget var fruktansvärt dåligt och det märktes allt för väl att UG behövde IFK för att få ett program som intresserar.
    Hade IFK ICA på tröjan när man tog första UEFA cup guldet?
    Vad jag minns, nej.

    Sedan kan man tycka att det är smått irriterande att dom sänder från derbyt och sedan blandar med bilder när IFKarna är glada från vårderbyt men det är så det fungerar det är jag väl medveten om efter många år i filmbranschen.

    Frågan är hur långt man ska dra detta?
    PF har inte blivit dömda någonstans, vad jag vet. Dom sysslar med lite mysko affärer, inget snack om saken men det gör många andra företag som förekommer som sponsorer till olika lag i diverse idrotter också.

    Det är inte bra någonstans för IFK att synas i sådana här sammanhang och det borde vara skäl nog att säga upp kontraktet.
    Samtidigt, om dom inte är fällda... Kanske än är något man ska lägga till, eller?

    SvaraRadera
  11. Missade slutet av UG men det jag såg visar klart och tydligt att Prioritet finans inte följer lagen men det är alldeles för mycket fokus på Blåvitt. Känns som om reportern Ali (som ju enligt rykten kom in på detta spår för att han ville granska Hammarbys rivaler) tillsammans med sina kollegor försöker få det till att Blåvitt har gjort och gör fel. Visst, ska man dra det till sin spets är det så men då kan man sväva iväg ytterligare och säga att alla som går på matcherna finansierar kriminalitet. Om vi ska gå ännu längre: alla som har sett Blåvitt spela match på TV bidrar också eftersom Blåvitt får TV-pengar. Nu svävar jag iväg men min poäng är att man bör nöja sig med att granska företaget och att det hade räckt att nämna vilka de sponsrar för att man ska få en bild av företagets storlek.

    Vad gäller uppsägningen av avtalet med Prioritet finans så antar jag att det blir svårt så länge ingen dom mot Prioritet finans finns.

    SvaraRadera
  12. "Vi pratar trots allt om ett stort svenskt företag som följer svenska lagar och regler. Att de pengar som framöver kommer till vår förening genereras av skulder (oavsett om det är privat- eller företagsskulder) är en tanke man måste förlika sig med, hur svårt det än kan kännas."

    Är fullt gångbart även efter dagens program. Prioritet finans gör inget brottsligt alls. Men vissa av deras kunder är brottslingar! Tänkvärt är (som inte nämns i programmet) att de brottsliga kunderna ofta har en uppdragsgivare i form av kommuner, landsting, kommunala bolag etc. Deras ansvar är väl minst lika stort.

    Inget skoop i dagens UG direkt...

    SvaraRadera
  13. anonym 21:38/ Som en kompis sa till mig på Facebook nyss: "Snacka om att sidospåret med att Fegan är bajare blev till en kvasigrej när man såg vad de fått fram i reportaget. Prioritet finans kan ju omöjligtvis påstå att de inte vet vad de sysslar med och det här är väl bara ytan på mycket mer affärer med kriminella och rena utsugarverksamheter som pågår på bolag av den här typen. Jag skäms fan för att Blåvitt var så korkade att de hoppade på första bästa feta plånbok istället för att ha lite is i magen och förhandla till sig ett avtal med en respektabel samarbetspartner."

    SvaraRadera
  14. Dags att bryta avtalet med PF, annars står min stol tom nästa säsong...

    SvaraRadera
  15. Seppo var ju pinsam när han inte vill svara på en enda fråga. Han kunde sagt att de ville se programmet först och sen kommentera. Nu stod han där som en kriminell o gjorde sig bara dum. Vilken jävla förebild för Blåvitt! Bort med styrelsen o ta bort inkassoföretaget. Money talks anyway, även i den finaste av föreningar.

    SvaraRadera
  16. IFK GÖTEBORG SKA INTE FÖRKNIPPAS MED KRIMINELLA VERKSAMHETER. ALDRIG. INTE PÅ NÅGOT SÄTT.

    INTE MITT IFK <3

    /marcus

    SvaraRadera
  17. Håller med om att PF loggan får mig att må riktigt illa, bättre lite mindre pengar nästa säsong men med en ärlig sponsor på bröstet gaffa över loggan inför mötet med Peking?

    SvaraRadera
  18. Jag förstår att UG sysslar med sin journalistik när man ser så många här inne som fullständigt går på den...

    Ni sväljer allt UG säger med hull och hår, ni har ingen förståelse för hur man kan vrida saker till sin egen fördel. Hur man selektivt kan ta fram intressant information och lika selektivt kan ta bort information. Ni är ju tragiska!

    SvaraRadera
  19. Prioritet finans vd är på first name basis med personerna i en utbrytargrupp från Naserligan.

    Det säger allt om den mannen.

    SvaraRadera
  20. stötta föreningen i med och motgång, din plats på L2 kommer förhoppningsvis fyllas av någon annan som ser sin bloggs intresse före bloggens handling. Jag fattade varför ni har ***** SVT:s *** och gått emot eran egna klubb. baraben exponeras väldigt mycket i programmet, kan det ha något samband

    SvaraRadera
  21. Fyfan vad pinsamt! Att Seppo inte ens kan ge en kommentar till detta får mig att skämmas som IFK-supporter.

    Gör om gör rätt!

    SvaraRadera
  22. marcus : Då får du sluta med allting då.. du vet om att kriminelal handlar på ICA va? att de använder bilar från Volvo? att de åker kommunalt?

    SvaraRadera
  23. peeman stanna hemma i vilket fall vi behöver inte sådana som dig

    SvaraRadera
  24. 21:48 - Det är nog bara du som har en hjärna....

    SvaraRadera
  25. anonym 21:48/ Men är du helt jävla sektad? Även om man vinklar åt ett annat håll (döljer alla affärer med tungt kriminella) och tar upp det som du tycker är positivt så kvarstår det faktum att Prioritet finans har direkta, indirekta och ambitionsmässiga kontakter med skurkar och tungt kriminella personer. Vad man än ser om allt annat så kvarstår ju det faktumet!

    SvaraRadera
  26. Missa inte SVT:s Sportnytt kl 22 - redaktionen utlovar kommentarer från Blåvitt om kvällens program.

    SvaraRadera
  27. Ännu ett årskort som ska rivas? Finns det ens några kvar att riva? Lamt hot.

    SvaraRadera
  28. Alla håller inte med men vi är många som reagerar starkt på detta. Hoppas styrelsen tar sitt ansvar!

    SvaraRadera
  29. Saken är den att det inte finns några fakta. Hade det funnits så klara fakta som UG påstår så hade prioritet finans och han nils varit dömda för länge sen.

    Vi bor i ett land med ett rättssystem där man är oskyldig tills motsatsen bevisats. Låt det vara så.

    OM PF döms, DÅ är det dags för blåvitt att spotta ur sig ursäkter, inte en sekund tidigare.

    SvaraRadera
  30. Nostaligkern2011-10-19 21:58

    Jag trodde Blåvitt hade nekat till att delta för att de inte hade fått se programmet än. Men nu visade det ju sig att SVT erbjudit dem att se hela programmen men att Blåvitt vägrat att titta på det. Vad fan är det för resonemang? Snacka om att stoppa huvudet o sanden och händerna för öronen medan man skriker "jag vill inte höra".

    Men styrelsen vill ju inte ändra på sin plan. Den nya försäljningschefen har ju på det här sättet fått in 12 millar om året till att slösas och då kommer Blåvitt lita blint på vad Nils "fiffel" Wiberg säger. De kommer itne avbryta några samarbeten, glöm folkhemsblåvitt och folkets lag, nu är det big business som gäller och där är det Gordon Gecko som är förebild, inte "Rövarn".

    SvaraRadera
  31. Tycker ingen borde stressa upp sig.

    Vi supportrar borde om någon veta hur bra media kan vara på att vinkla och utelämna information. Bete er inte som en vanlig medelsvensson som så många av oss faktiskt föraktar och döm prioritet finans efter denna dokumentären. Agera moget och låt prioritet få sitt ord i frågan.

    Trodde inte vi IFK-are va som så många sthlms-klubbar (t.ex. AIK) som hänger ut och förnedrar personer som har samband med klubben så fort de gör ett felsteg!

    Håll ihop och agera smart så ska ni se att detta löser sig på ett smidigt och bra sätt för vår klubb.

    SvaraRadera
  32. Levande Sittplats2011-10-19 22:00

    K/ du har helt fel. Det finns massvis av fall där det finns gott om fakta och där journalister hittar dem och sambanden mellan dem före myndigheterna. Åklagaren i reportaget säger ju att det är klockrena fall av penningtvätt och utesluter inte att ta detta vidare i en egen utredning. Hela poängen med grävande journalistik är ju att hitta nya saker, inte lista sådant som redan har fastslagits i domstol.

    SvaraRadera
  33. Glennantenn2011-10-19 22:01

    Fy fan.
    Prioritet finans skall bort från våra tröjor.
    Dags för ansvariga att ta ansvar eller AVGÅ!!!!

    SvaraRadera
  34. Prioritet finans verkar inte ha rent mjöl i påsen men att göra så jävla stort inslag om Blåvitt kan inte anses som något annat än smutskastning.

    Är det verkligen rimligt att ledningen i IFK Göteborg skall leka privatdetektiver och hitta all denna skit som Ali uppenbarligen lagt en stor mängd tid på att få fram? Tycker ledningen agerat korrekt och fått fram ett till synes väldigt bra sponsoravtal. Är det någon som verkligen tror att styrelsen kände till detta när avtalet slöts?

    Stort fett jävla minus till UG som försöker smutskasta IFK Göteborg istället för att ge sig på PI fullt ut.

    Tyvärr har IFK Göteborg återigen fått en fet jävla smäll, denna gången förhoppningsvis helt oförtjänt. Återstår bara att försöka säga upp avtalet så snart som möjligt för att rädda den lilla delen av ansiktet man har kvar.

    Nästa inslag i UG om hur GAIS värvar ekobrottslingar medan de fortfarande sitter på kåken?

    SvaraRadera
  35. Jaa! Vi slipper Peeman fan va gott.

    SvaraRadera
  36. Fan va alla köper UGs program med hull och hår!

    Jag tycker inte IFK ska göra någonting, om Prioritet nu har haft skumma affärer så ska dom dömmas för det.

    Blåvitt ska inte aggera lag och rätt i samhället, det ska rättsväsendet göra!

    För övrigt tycker jag Seppo skötte sig bra.

    /J-T

    SvaraRadera
  37. AVGÅ STAHRE2011-10-19 22:08

    va fan står det inte "RIK's eller "HAMMARBY's stjärnsponsor" för??


    Varför kastas all skit på blåvitt för?? Vi är inte dom enda som har PF som sponsor..

    SUG RÖV MEDIA

    SvaraRadera
  38. "Domstol". Är ni helt jävla efter?
    Det handlar inte om huruvida dom är dömda eller ej. I programmet ser man ju förfan riggade möten där det visar sig vilka fifflare dessa människor är!

    SvaraRadera
  39. Det finns ingen som helst möjlighet för Blåvitt att ha kvar pf som sponsor, vare sig man vill eller inte.
    Många fans kommer inte acceptera detta, andra sponsorer kommer inte vilja bli associerade med pf.

    SvaraRadera
  40. Gott att skit kommer fram så att PF kan göra något åt det.

    Tänk skit som banker som SEB håller på med eller Åbro som lät aikhuliganerna få en egen loge på guldderbyt etc.
    Finns i alla företag. PF kommer ju det bästa inkassobolaget i branschen efter det här.

    .. och frankie kommer göra karriär som han väntat på..

    SvaraRadera
  41. Dömda eller inte, PF har svärtat ner Blåvitt och skall ut så fort som möjligt....

    SvaraRadera
  42. Ni kan stanna hemma. Vi kommer klara oss utan er.

    SvaraRadera
  43. Jag begriper verkligen inte alla de som sväljer UG:s program rakt av.

    Av Prioritet Finans drygt 4000 kunder hittar UG 6 kunder, som verkar tvivelkatiga. Men belysningen är ju så snedvriden så jag blir tokig.

    Jobbar man inom denna branchen så är det förmodligen oundvikligt att komma i kontakt med vissa skumissar. So what?!

    Dessutom, varför i helvete ska UG ta upp Blåvitt i samband med detta?????

    Som någon annan sa, vad händer om ICA säljer köttfärs till en maffiamedlem som betalar med svarta pengar? Är det penningtvätt? Om sedan ICA sponsrar Blåvitt...ja ni fattar.

    SNACKA OM ATT HITTA PÅ EN HISTORIA

    SvaraRadera
  44. skit på er... ni som vill lämna klubben gör det, vi bhöver inte idioter som er som ska hota klubben så fort ni inte får som ni vill... dom är inte dömda för någonting så anledningen till att vi inte ska ha kvar dom förstår jag inte

    SvaraRadera
  45. Äckligt av Wernersson att använda ordet "granska" flera gånger i samma mening som Blåvitt i sportnytt, uppenbart vad han är ute efter. Varför skulle IFK "granskas" när inte ens PF granskats annat än i ett skandalprogram? Bra ändå att de åtminstone letat rätt på någon snubbe från Hammarby handboll.

    SvaraRadera
  46. Kom igen när dom när dömda i domstol för någonting. Det finns 12 miljoner skäl att hålla fast vid prioritet, kom ihåg det alla jävla moraltöntar!

    SvaraRadera
  47. Jag förstår verkligen inte varför IFK ska byta sponsor. Prioritet Finans är inte misstänkta eller dömda för brott.

    De är ett företag som granskas av ett insuinerande och falserande program som inte är objektivt utan drar och vinklar avsnittet.

    Ex. Varför använder UG, Räven, butiksägaren i Landskrona, blåvittsupportrarna, teleförsäljningstjejen...... Detta är ju folk som talar fritt men som inte vet hur det egentligen gått till.

    SvaraRadera
  48. 22:19 - Iq fiskmås
    Hur många andra sponsorer kommer vi att tappa? Hur mycket publik försvinner?
    Ärthjärna

    SvaraRadera
  49. PF VD har direktkontakt med grovt kriminella. Varför stämmer han dem inte bara på de 600k? Kanske för att det inte är helt lagliga pengar.

    Sen förstår jag inte er som först säger att man skall vänta på att de blir dömda innan klubben agerar och samtidigt klagar på att man tar upp blåvitt i UG. Om ni inte vill bryta sammarbetet har ni ju inget emot att blåvitt syns tillsammans med PF.

    SvaraRadera
  50. Kan man få pengarna tillbaka om man lämnar in sin PF-tröja?

    SvaraRadera
  51. 99% av alla j-vla avgåskrikande årskortsrivare är inte ens medlemmar i föreningen så vad fan gastar ni om?

    Naturligtvis är det oförlåtligt om PF är inblandade i brottslig verksamhet men programmet är en något av det mest snedvridna jag sett på svensk tv. Det är sjukt att SVT låter UG attackera en förening som inte kunde ha gjort någonting annorlunda och som fortfarande inte har gjort någonting fel. Skandal!

    SvaraRadera
  52. Klipp bort PF från din tröja till nästa match...

    SvaraRadera
  53. 83,7% av alla PF fans röstar på SD

    SvaraRadera
  54. Hur fan kan man hålla på IFK och inte bli illamående av att vi har pf som sponsor. Uppenbarligen bryr ni er inte att detta "företag" smutsar ner våra blåvita tröjor.

    SvaraRadera
  55. Inte visste jag att det var så många finans, bank, juridik, etc etc utbildade som skriver på Barabens kommentarsfält?

    Blåvitt skall inte göra affärer med kriminella. PF om de är seriösa skall inte heller göra det.
    Men av det som framkommit i kvällens UG-reportage finns väldigt lite att hänga upp sig på.

    Det man kan hänga upp sig på är att de målar upp Blåvitt och drar Blåvitt i skiten för något som deras sponsor kanske har gjort.

    De s.k. betet tuggades väl ändå inte i sig av den fula fisken. Det var reportaget som antydde det.

    Sedan till mähä'et till EBM-polis, som sa att det var starka misstankar om pengavätt. Vad f-n satt han därför då och varför åkte han inte och hämtade Nils W?

    /Franz

    SvaraRadera
  56. Vi är en storklubb likt Milan, Juventus Real mfl och kravet för att tillhöra den skaran är att göra tvivelaktiga affären, sånt är livet ;)
    Fan vad lipiga moralkärringar alla är!

    SvaraRadera
  57. Anonym 19/10/11 21:44

    Tur att det finns några sansade personer härinne .. tack

    /Franz

    SvaraRadera
  58. Oj oj oj.... var detta allt UG´s kunde prestera? Efter en veckas uppladdning med hjälp av frankie-rubriker i media så kom denna lilla rökpuff??? Hade varit bättre om Ali Fegan fortsatt vara medlem i hammarbys huligangäng än att i sann amerikansk anda vara undecover-reporter. Hoppas blåvitt sitter stilla i båten, reder ut stormen. Och i november nästa år när vi spelar hem guldet vill jag fan inte se er på läktaren som sitter och hotar med att riva era säsongskort. Riv dom bara! Jag slipper er gärna.

    SvaraRadera
  59. Alla ni gaysare som sitter här och utger er för att vara blåvita och säger att ni skall riva era säsongskort. Sluta vara så jävla bittra. Ni kan aldrig bli som blåvitt ändå.

    SvaraRadera
  60. Ta bort PF från tröjan och ge dom Erik Lund i mellanskillnad. Win-win.

    SvaraRadera
  61. gajsare med stor platt-TV som lärt läxan2011-10-19 22:52

    Enkelt - betala och undvik skulder. Är skulder Blåvits fel? Blåvitt är inte inkasso utan mesta mästarna och den finaste av föreningar. Alla pengar till Blåvitt är bra pengar.

    SvaraRadera
  62. Magnus: Om inte blåvitt varit sponsrade av PF, hade det då blivit något program?
    Magnus Svenungsson: Nej.
    21:58, 19 oktober 2011
    Länktips: svt.se/2.164575

    gick i taket och anmält UG till granskningsnämnden

    SvaraRadera
  63. Efter att ha sett UG ikväll så är jag av uppfattningen att det är UG som smutskastar Blåvitt INTE Prioritet Finans.

    SvaraRadera
  64. Lugn i båten nu för i helvete folk. Många av er är den perfekta tv-åskådaren som köper allt rakt av.

    UG bekräftar till och med att programmet inte hade gjort om inte PF hade varit IFKs sponsor. Med andra ord, vill man åt blåvitt.

    Vidare så hade det funnits en förundersökningar mot PF av Ekobrottsmyndigheten om det vunnits olagliga aktiviteter.

    Ni tänkte in på att polisen som intervjuades klipptes väldigt snabbt efter sina meningar?

    SvaraRadera
  65. Janne 19/10/11 22:53:

    Var också på chatten och såg den kommentaren - jag gick i taket.

    Bra tips - alla borde anmäla det till Radionämnden ... (tror Lagrell sitter där ...)

    /Franz

    SvaraRadera
  66. Janne 19/10/11 22:53:

    Var också på chatten och såg den kommentaren - jag gick i taket.

    Bra tips - alla borde anmäla det till Radionämnden ... (tror Lagrell sitter där ...)

    /Franz

    SvaraRadera
  67. Man får ha vilka åsikter man vill om detta, men alla ni som säger att ni inte ska köpa årskort nästa säsong om det inte blir som ni vill - ni har fan inget att göra på Gamla heller. Dra åt helvete.

    SvaraRadera
  68. Avsluta allt som har med PF att göra och ge oss ICA tillbaka! PF kvar nästa år = jag är inte kvar

    SvaraRadera
  69. IFK Bandidos IFK = Inviter Från Kriminella jävla idiot styrelse

    SvaraRadera
  70. Att gräva fram den här informationen hade förmodligen varit näst intill omöjligt för alla utom de ihärdiga journalisterna på UG. Visst, det spiller lite skit på IFK, men samtidigt får klubbledningen nu en möjlighet att visa var man står. Är pengar allt?
    /För vi glömmer aldrig änglarna

    SvaraRadera
  71. http://www.ifkgoteborg.se/Nyheter/2011/Oktober/Angaende-Uppdrag-Granskning-/

    SvaraRadera
  72. Magkänslan säger bort med PF så fort som möjligt och hög prioritet att snabbt hitta en ny sponsor 2012

    SvaraRadera
  73. Ny sponsor? Och om du inte hittar en sådan? Dom växer inte på trän precis!

    SvaraRadera
  74. Kanske såg jag inte samma program som vissa här inne, men det jag såg var ett tendentiöst hopkok där det enda som presenterades av substans var inspelningen med dold kamera. Och i det fallet är det mer mannen i fråga från PF som gör bort sig än företaget som helhet, eftersom han klargjorde att om kreditavdelningen anande oråd skulle de anmäla det hela. Alla de kopplingar till ekonomiska brottslingar som presenterades var till stor del antaganden om vad de tycker PF borde ha vetat/kollat upp. Lycka till om du vill försöka hitta ett inkassobolag/factoringbolag som inte haft något samröre med någon som senare visat sig vara kriminell. Givetvis kan man på denna grund ifrågasätta om Blåvitt över huvud taget ska acceptera sponsring från den branschen. Det är dock en helt annan fråga.

    SvaraRadera
  75. Ha ha ha ha! Vad är det om?

    Prioritet tjackar fakturor för miljarder varje år och soporna på SVT har lyckats snubbla fram att ett par av företagen som Prioritet - helt lagligt - köpt fakturor av har betalat ut lite svarta löner. Deras jävla problem. Inte Prioritet Finans och verkligen inte Blåvitts.

    Att sen en av Prioritets säljare uttrycker sig villig att förbise lite avlägsen svartlöneutbetalning är väl knappast värre än att en ICA-handlare feldaterar köttfärs?

    Affärsvärlden är inte svart och vit och eftersom ni uppenbarligen har noll jävla aning om hur saker och ting fungerar borde ni sitta tysta och hålla käften!

    Och Du Frankie, som var så jävla säker på att SVT grävt upp "tunga prylar", borde verkligen plocka ner dig själv ifrån piedestalen som självutnämnd ekonom och fotbollsexpert. Du gör inte vidare bra ifrån dig som något av det!

    SvaraRadera
  76. Rocco S/ Tack för att du är ett föredöme och visar hur vår goda ton i diskussion och debatt skall upprätthållas här. Genom så kloka och verklighetsanknutna inlägg i debatten får du säkerligen många att ta diskussion med dig. För det var väl det du ville...

    SvaraRadera
  77. Frankie... Jag vet, det är tungt att inte bli ryggdunkad.

    Istället för att komma med mer av din skit skulle du kanske ta sakdiskussionen då?

    Eller ska vi diskutera hur mycket "blåvitt sen barnsben" man är när man skriver ner sitt "kära lag" för betydligt mindre än 12 mille per år? Vad säger du?

    SvaraRadera
  78. Ni nötter som "gick i taket" över att det inte blivit något program om ingen blåvittkoppling funnits: själva allmänintresset ligger i att PF är stjärnsponsor till en av Sveriges mest välrennomerade föreningar. Lycka till med anmälningarna till Granskningsnämnden, de har 100 anmälningar om dan att skratta bort från lallare som er.

    Sen funkar det inte att PF spelar dumma då det åligger dem juridiskt att vara mer vaksamma än de varit, vilket kom fram i programmet. Verkar som att 90% av er behöver se det igen, det ligger på SVT Play...

    En eloge till Frankie och PeeMan som står upp för blåvitt och ser till föreningens bästa på lång sikt, trots alla svagbegåvade troll härinne.

    Erik P.

    SvaraRadera
  79. Fattar inte alla som köper UG programmet rakt av , de har blivit anmälda OCH fällda en massa ggr.
    Det tråkiga med UG är att de ALLTID har en agenda och de vrider ,vänder o vinklar allt tills det passar deras tänkta story,vilket de kan fortsätta göra för folk köper allt med hull o hår.

    Om nu avsikten är att kolla upp PF (vilket säkert behövs), varför vinkla in IFK så hårt hela tiden.
    UG säger själva att om inte Blåvitt hade varit med i bilden hade det inte blivit ngt program.
    Hur seriöst är det?
    Var det inte PF som skulle granskas?
    Och till alla nyväckta moralister här , visa mig en endaste sponsor som är vit som snö....

    SvaraRadera
  80. Moralkärringar. Den som är utan skuld kan ju ta å kasta första stenen.

    Tror inte för en sekund att PeeMan kommer sälja sin plats när allsvenskan väl drar igång. Den man älskar stöttar man, inte drar när den gör ett dåligt val.

    Tomtar. Sluta va så jävla PK, falskare finns inte.

    SvaraRadera
  81. Intressant att så många accepterar en gangstersponsor och ber oss som inte gör det dra åt helvete.

    Det säger lite om vart klubben har tagit vägen de senaste åren. Det Blåvitt jag växt upp med och älskat finns inte längre. Nu har vi fans som applåderar förluster, rosa tröjor, AIK-tränare mm. Det ställer inte jag upp på så ni kan be mig dra åt helvete om det känns bättre för er. Min loge - ja jag är en hemsk ärlig sponsor för 240 000 kr per säsong står ledig nästa säsong...

    Ska man ändå vara omoralisk kan jag förstå Manchester City fans som accepterar att hora ut sig om man kan vinna ligan och spela CL. Vi gör det för sjundeplatser i allsvenskan.

    Lycka till utan mig framöver. Jag tycker många av kommentarerna här är värre än det som avslöjats i programmet. Tyvärr finns det ingen glädje kvar att dela med många av er andra supportrar.

    Be mig gärna dra åt helvete nu!

    SvaraRadera
  82. IFK Bandidos IFK = Inviter Från Kriminella jävla idiot styrelse

    SvaraRadera
  83. Ser absolut inget fel i IFK Göteborgs agerande kring det här, och knappt något fel av Prioritet Finans heller. Jag förstår ärligt talat inte att UG var så angelägna att blanda in IFK Göteborg i det hela. Fullständigt onödigt att nämna vart de väljer att göra reklam, och på slutet när er ordförande får "stå till svars"..... vad ska man säga, pinsam pajasnivå på journalisten.

    "Snälla säg något, annars kommer vi bli tvungna att ha med det här klippet som utfyllnad". Hade blivit vansinning om det var mitt lag som blev smutskastat så.

    /MFF

    SvaraRadera
  84. MFF: Kanske är det ett litet fel att VD:n och ägaren av Prioriet Finans som är huvudsponsor och ofta sitter och för diskussioner i styrelserummet hos Blåvitt (som iaf pratar om karaktär, ungdomar mm) hotar och gör business med några av de mest kriminella i Sverige?

    Läs gärna på om du inte vet vad de som var med i reportaget har gjort och är dömda för. Säker på att du inte varit lika nonchalant om dina familjemedlemmar utsatts för det de är dömda för...

    SvaraRadera
  85. Innerst inne visste givetvis blåvitt redan när avtalet skrevs att Prioritets affärsområde är något som rimmar illa med de värderingar man försöker sprida inom föreningen.

    Men 12 miljoner per år var skäl nog att tumma på moralen.

    UG pekar på några riktigt intressanta saker - men vinklingen mot blåvitt döljer det viktiga. Nämligen att man visar på hur lätt det är att tvätta pengar via fakturaförsäljningar. Hade fokus lagt på lagstiftning, kontroll osv av detta så hade jag sagt att detta var ett journalististiskt bra inslag. Nu känns det tyvärr lite som ett försök att svärta ner blåvitt, vilket bekräftas av sammanfattnngen som inte handlade om hur vi ska stoppa möjligheter till pengatvätt utan hur blåvitt moralisk ska kunna fortsätta.

    Givetvis ska inte blåvitt förknippas med pengatvätt. Man visste att det var en skum bransch när man skrev avtalet. Samtidigt så gav referenser, bokföring, mm. inte några indikationer på brottslig verksamhet. Nu måste man dock, som man sagt, fundera vad uppgifterna egentligen säger.

    Tvivelaktiga kunder har många företag men här har det som det känns utifrån reportaget gått över gränsen vad man kan acceptera. Sen är det återigen det den där känslan att det handlar om att vilja svärta ner blåvitt istället för journalistiskt samhällsansvar som gör att man inte vill tillägna Fegan någon kred att slänga bort fina slantar... :)

    SvaraRadera
  86. Den typ av granskning ni utför där ni redigerar med dramatisk musik och lägger dimridåer och misstänkliggör personer utan direkta anklagelser är tragiskt. Att ni inte angriper IFK men 20% av programtiden handlar just om att PF är sponsor åt IFK(inte RIK eller Hammarby) tyder på att en smutskastning av IFK och dess varumärke sker.

    Enormt provocerande sedan att se era reportrar säga båda att en av dom har sympatier för Hammarby och även att sponsringen av IFK var avgörande för granskningen. En granskning som inte handlar om att svärta ner IFK.
    Om nu andra skulle få samma granskning hur många skulle klarar sig utan att ha en dömd släkting eller ja vad sägs om en släkting som inte är ens dömd men kan tänkas handla fel...

    Fan vilken nivå UG håller!

    SvaraRadera
  87. Mycket smygfascister att man ska misstänkas räcker och ingen dömd... Ja inte ens något konkret som är olagligt. Vi lever i en märklig värld där många är "perfekta".

    SvaraRadera
  88. Jag kan förstå argument hos både er som är positiva och negativa till UG. Det man ska komma ihåg och som jag tror att många supportrar missar är att IFK Göteborg är ett av Sveriges starkaste varumärken och det starkaste inom idrotten i Sverige.

    På grund av det är det inte konstigt att man granskar Blåvitt så hårt och det går inte att jämföra Blåvitt med RIK och Hammarby handboll.

    SvaraRadera
  89. 02.54: Man behöver inte vara perfekt för att tycka att Blåvitt inte ska förknippas med Bandidos och Naserligan...

    Rosa tröjor, Bandidoskoppling och AIK-tränare. Vad är nästa steg? Heroin i kioskerna och fjortisgangbangs som pausunderhållning?

    SvaraRadera
  90. De som inte inser problemet med pf och hur illa det rimmar med IFK:s värderingar är nästan ett större problem än pf självt. Varför håller ni på IFK när ni så uppenbart struntar i föreningens värderingar, och tycker ni det är ok att IFK:s namn dras i smutsen?

    SvaraRadera
  91. Uppenbarligen inte bara jag som tyckte UGs inslag var väldigt löst
    "Han känner han som känner han som gör så"
    Byta sponsor? Det tycker jag inte är nödvändigt i dagsläget med den information som finns på bordet..

    SvaraRadera
  92. Vem fan är Fegan? Smutskasta IFK för några jävla lösdragna antaganden som inte ens gäller IFK. Gå och häng dig Feganhoran!!!!!!

    SvaraRadera
  93. Vad skall jag skickas min PF tröja?

    SvaraRadera
  94. Kommer också att bidra med att lämna en årskortsplats inför 2012. Satans naivitet av styrelsen.

    SvaraRadera
  95. Du når inte toppen och miljonerna utan lite skit under naglarna, men det är inte Blåvitts problem. UG lyckades hitta 7st med kriminellt förflutet. Inget bevis på att de är kriminella nu. Vad hände med att ge personer en andra chans?

    Och om nu PF har, låt oss säga, 4000 kunder, så rör det sig om 0.175% som UG "grävde fram". Är det något att bli upprörd över? Tveksamt.

    Sen tycker jag att Seppo gjorde helt rätt. Han kan inte titta på programmet och sedan direkt efter uttala sig för IFKs räkning. Han måste naturligtvis ha styrelsen bakom sig innan han gör något uttalande. Sen måste han så klart prata med PF också innan han ger IFKs talan.

    Så länge de inte är dömda kan det stå PF på tröjan. Och de kan väl korrigera sina misstag precis som ICA gjorde med köttfärsen eller när de sålde 3,5% öl till minderåriga. Var ligger moralpaniken då??

    SvaraRadera
  96. Fan vad löjliga ni är. Prioritet har aldrig dömts för något, och kommer givetvis inte göra det efter detta program heller. Visst, man har kriminella kunder, men det har ICA och Preem också. Att köpa fakturor är i sig inget skumrask med. Det Prioritet brustit med är att man inte anmäler vid minsta misstanke, men allvarligt, vem gör det..? Killen i bilen på backaplan berättar ju att det inte funkar med svarta pengar, att det bara är att glömma. Men han borde efter det mötet ha anmält Ali för misstanke om penningtvätt.

    Men dessa små petittesser är ju givetvis inte upphov till att bryta avtalet. Gör IFK Göteborg det så blir jag uppriktigt förbannad.

    //Revisorn

    SvaraRadera
  97. Ännu en galning som pratar om att de inte är dömda. Har du inte förstått vad Blåvitt står för och klubbens värderingar så håll på Häcken!

    Bara det att du skriver killen i bilen på Backaplan och inte reflekterar över hur sjukt det är av ett seriöst finansbolag att mötas i en bil på en parkering och inte se ett problem mer än att de har en kreditavdelning som kollar nya bolag tyder på att din och andras intelligens inte är jättehög...

    Jag vill inte hålla på samma lag som er. Ber er byta till Häcken nu! De har även god ekonomi som ni kan njuta av...

    SvaraRadera
  98. 20/10/11 09:41

    Du på moralens höga hästar, stod du på barrikaderna när vår huvudsponsor ICA packade om kött och lurade kunder och pratade om Blåvitts värderingar? UG har hittat 7 stycken med förflutet kriminella handlingar på över 3000 kunder de har årligen. Wow! Och dessutom, det är inte på något sätt förbjudet att göra affärer med tidigare brottslingar, då skulle vårt samhälle ha stora problem. Dessutom, factoring är inte skumrask, man tar över en faktura från en redan gjort affär. Ansvaret på Prioritet är då att man skall lista ut vad företagaren skall göra med pengarna. Man borde kanske ta i hand och säga "Och nu använder du bara pengarna till kontormaterial och möjligtvis mjölk till kaffemaskinen!", och det har man i vissa fall brustit i. Fine, skärp kontrollerna då, men att det skulle betyda att vi skulle avsluta vårt samarbete är så förbannat korkat att det blir löjligt.

    Problemet med hela UG:s reportage och hur man framställer det, är att Prioritet och Blåvitt skall ses
    som skurkar trots att man egentligen knappt har ett skit att komma med, och korkade människor som du köper dramaturgin rakt av. Dra till Häcken du, där finns fullt av likasinnade dumskallar som du själv.

    SvaraRadera
  99. Lugna er lite. Hur många domar finns det mot Prioritet finans? Ingen så vitt jag vet. Att säga upp avtal innan det har prövats juridiskt vore fel. Det finns många företag som handlar med kriminella. De kriminella kanske rent av handlar på ICA. Då tar ju ICA emot smutsiga pengar som de i sin tur sponsrar blåvitt med... Nä, vänta och se vart detta tar vägen innan några beslut fattas.

    SvaraRadera
  100. Angående att de träffades i en bil:

    "Ali Fegan kontaktade Prioritet Finans och ville bli kund med sitt företag Fegan Enterprises. Vår policy är alltid att träffa våra blivande kunder ute på deras arbetsplats för att lära känna dem bättre. Ali Fegan insisterade på att träffas i en bil på Backaplan i Göteborg, då han vid tillfället hjälpte sina släktingar med att inreda en frisörsalong. Ali Fegan var frilansare och hade enligt egen uppgift inget kontor."

    Skall man vägra att träffa en kund i en bil? Och i så fall varför? Frågan är öppen.

    SvaraRadera
  101. Ja herregud vilken moralpanik. Instämmer med flera andra. Låt rättvisan ha sin gång OM PF skulle dömas för något så skall vi självklart diskutera frågan igen.

    Just nu känns det bara precis som någon säger som ett populistiskt försök att sätta IFK i dålig dager - dessutom kommer det från en Hamamrbyare som själv säger att det är hans viktigaste drivkraft.


    Varför ägnar UG mer än 20% av programtiden åt Blåvitt? Fundera på det? När McDonalds är på UG för att de faktiskt använder svart och illegal arbetskraft så handlar inte 20% av programmet om Gothia Cup eller OS som Donken sponsrar. När ICA säljer köttförs handlar inte 20% av programmet om Djurgården, Halmstad och Blåvitt...

    Allvarligt talat Hankins, fundera lite på din egen roll i det här. Jag hoppas att din plats står tom nästa säsong

    SvaraRadera
  102. För att citera Anonym

    VISA ER AVSKY, MAILA UG IDAG!!!

    SvaraRadera
  103. Vi verkar inte bli så många på GU nästa år med alla som först inte förnyar årskort på grund av Stahre och nu några medgångssupportrar till som inte förnyar på grund av vad ett företag gjort.

    Vad blir nästa steg? Jag förnyar inte om inte Drugge klipper sig / om inte gräsmattan blir bättre / om inte du erkänner att min pappa är starkare än din. Buhufuckinghu.

    SvaraRadera
  104. Jag förstår inte er som tror PF med Nils Wiberg i spetsen handlar i "God Tro".
    Klart som fan dom har koll på vad dom sysslar med och Blåvitt ska inte beblanda sig med den typen av människor för då står vi supportrar maktlösa ganska snart!

    Blåvitt har inte gjort något fel och har chansen att lämna denna "storm" med ett ännu starkare varumärke då man klart och tydligt tar avstånd till denna sortens affärer som tvingar åtskilliga människor att ta beslut och göra ting & tang som de ALDRIG skulle gjort om de inte känt sig tvingade.

    Varumärket Blåvitt har försämrats i avsaknad av sportsliga framgångar, inget annat, ÄN!

    Som jag uppfattar det nöjer sig inte Nils Wiberg med alla miljoner på banken utan vill köpa sig status vilket kan bli tufft!

    Detta är Min åsikt, oavsett om ni säger bu eller bä Älskar jag Blåvitt och tänker uppta min plats på GU nästa säsong!

    SvaraRadera
  105. Ludovic:
    Okej, jag är med dig, men först, förklara för oss vilka vi skall ha som huvudsponsor då. De som lurade på kunder gammal köttfärs?

    Om ja, beskriv skillnaden.

    SvaraRadera
  106. Lena//

    Nu är det ju inte antingen eller då vi fortfarande som jag förstått det får in samma antal kronor av ICA trots att de "släppt" platsen på bröstet. Tycker skillnaden mellan dessa två företag skiljer sig avsevärt och det tar alldeles för lång tid att förklara Varför jag tycker det men det har bland annat att göra med de olika leden mellan köpare och kund..

    Jag kan rabbla upp mängder av företag men kan naturligtvis inte säga att något av dessa är intresserade av att hosta upp 12miljoner/år..

    Min rädsla är att om man/vi beblandar sig med den typen av människor som gör business med undre värden är att den dagen då meningsskiljaktighet uppstår och om man då gett lillfingret att de tar hela handen.
    Jag blir orolig för vad Nils Wibergs tyckande ang.spelare, ledare osv. har för inverkan på Blåvitts styrelse.

    SvaraRadera
  107. Lena//

    Vill tillägga att det är det sportsliga som avgör hur stora reklamkontrakt Blåvitt kan skriva, just nu ligger vi riktigt dåligt till..

    SvaraRadera
  108. Ludovic;

    Jag tycker att det är orättvist att använda formuleringar som "ett företag som gör business med undre världen". Factoring är ett hyfsat nytt fenomen som väldigt många företag använder. Att UG hittar en del skumrask är inget konstigt, de har ju som någon skrev tidigare över 3000 kunder årligen. Hur många av de som handlar på Statoil har ett kriminellt förflutet? För detta var ändå huvudrubriken på reportaget - Prioritet gör affärer med kriminellt belastade personer, inte att man gör några kriminella handlingar.

    Jämrförelsen med köttfärsen och ICA gjorde jag för att jag tror att detta är största anledningen att folk vill bespotta Prioritet som sponsor, men inte ser några problem med ICA. ICA säljer mat, enkel business, sånt jag förstår. Prioritet sysslar med factoring inom finans. "Ja, vad fan, det vet man ju hur man är inom finansvärden".

    SvaraRadera
  109. Faktum är att UG skulle kunna få Moder Teresa att look bad i ett program. Dom är skitskickliga på att presentera uppgifter med svulstig dramturgi. Spelar ingen roll om MOder Teresa "bara" spottat på trottoaren, hon skulle ändå utmålas som djävulen själv i en granskning.

    UG kan suga min Johnson. Go Blåvitt!

    SvaraRadera
  110. Äähhh! In med degen bara!
    12 miljoonerrr!
    Helt rätt blåvitt, kör på.
    Skit i alla PK-typer som numera hänger här.

    SvaraRadera
  111. Lena..

    Jag har absolut inget emot factoringföretag, tvärtom, jag ser dem som nödvändiga och har själv jobbat inom ett så expandivt företag som var tvungen att sälja sina fakturer då vi inte fick in pengar i den takt som vi sålde varor.

    Problemet i detta fall är att Ägaren själv har haft direkt kopplingar med grovt kriminella och i andra fall kan man "klippa" tråden med det förflutna vilket är är omöjligt då N.W äger PF själv.

    Och denne N.W är den som vill synas ihop med Blåvitt..

    SvaraRadera
  112. Det var pinsamt att se Seppo på tv igår. Han betedde sig som om han satt i prioritets styrelse och höll på med en massa skumma affärer. Jävla pappskalle.

    Oroande att så många blåvita genast börjar prata om hur dumma uppdrag granskning är som ger sig på blåvitts sponsor, vi borde istället kräva av ledningen att dom agerar. Ut med packet.

    SvaraRadera
  113. Seppo gjorde givetvis helt rätt. Självklart skall han avböja en sådan typ av intervju. Inte bara för att han är helt oförberedd, utan för att han heller inte her ensamt mandat att uttala sig för föreningen i dessa typer av frågor. Så givetvis helt rätt att titta på programmet först och sedan bilda sig en uppfattning man diskuterar inom föreningen innan man säger något.

    Däremot tycker jag att han kunde vara tydligare med det när han nekade intervjun.

    SvaraRadera
  114. Krister Karlsson2011-10-22 22:44

    Larsson: Du är helt väck. Det var ju UGs Ali Fegan som ville träffas på Backaplan eftersom han påstod sig sakna kontor då han är frilansare. Jösses, läs på innan. "Fet BMW"....looool....kolla reportaget igen. Det var en hyrbil de sitter i. En sådan du kan hyra på varje Statoil mack.

    Nä, UGs reportage är slisk och sensation. Motiven är dunkla. Alla banker,Handelsbanken, Nordea m.fl. har kriminella bland sina kunder. Och bankerna är ändå precis lika skyldiga att kolla upp sina kunder som PF, men ändå är PF mer skurkar än storbankerna?? Logiken efterlyses Larsson. Jösses!

    SvaraRadera
  115. Krister Karlsson2011-10-22 22:50

    @Wellington: Ingen av de personer som ingick i styrelsen för bolagen som PF gjorde affärer med hade näringsförbud. Hur f-n ska sedan PF kunna sitta och ringa runt till landets alla tingsrätter? Banker har kriminella kunder. Missade du att alla betalningar utom avseende ett bolag hade skett till bolags BANKKONTON,dvs det är banken inte PF som lämnar ut kontanter som sedan användes för svarta löner.

    När det gäller betalningen till företrädaren har PF på sina hemsida medgivit att de skedde i strid med bolagets policy. Notera dock att det var en enskild handläggare som inte längre jobbar hos PF som fixade detta. Denna enskilda person har alltså brutit även mot PFs regler. Skall hela PF dömas för vad en enskild person har hittat på? Att PF inte lever på kriminella framgår ju tydligt av att bolaget har existerat i 30 år utan några prickningar, att bolaget snurrar drygt 4 miljarder och att det UG tog upp knappt var kaffepengar i sammanhanget. Snacka om att du gör en höna av en fjäder Wellington.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.