2011/09/16

Thorbjörnsson till IFK Göteborg?

SILLY SEASON. Enligt GT så fortsätter IFK Göteborg att plocka bosmanspelare från Kalmar FF. Daniel Sobralense följs enligt uppgifter av Markus Thorbjörnsson, mittbacken som haft en bra säsong bakom sig i Kalmar och sitter på ett utgående kontrakt. Försvaren har ett blåvitt-hjärta sedan en bra tid tillbaka då han ofta befann sig på läktaren när IFK Göteborg spelade förr.
- Jag har inte pratat med Håkan Mild. Jag kan inte säga något mer. Prata med Fhager (agent), säger han till GT.

Vad tycker ni? Vore det en bra värvning av Mild?

38 kommentarer:

  1. Gratis är gott, dessutom såg det inte särskilt bra ut i försvaret i onsdags, så det kan nog bli en plats ledig som mittback...

    SvaraRadera
  2. vem e det????

    Ta hem antonsson istället

    SvaraRadera
  3. Bättre att ta russinet i Kalmarkakan, dvs Nanne. Han skulle nog kunna göra oss till en segermaskin igen.

    Men han (Thorbjörnsson) är säkert ett bra förvärv.

    SvaraRadera
  4. blir nog bra

    SvaraRadera
  5. Kan inte särskilt mycket om Thorbjörnsson men han är från Göteborgstrakten och skulle därför inte förvåna mig om han håller på blåvitt sedan barnsben. Får vi honom gratis är det värt ett försök. Vi har ju egentligen bara tre ordinarie mittbackar nu (Kalle, Hjalle, Dyre) även om JJ också kan spela mittback så det behövs en mittback.

    SvaraRadera
  6. kan inte så mkt om honom tyvärr för att uttala mig. Någon som sitter inne med lite mera koll?? och nej inte han suger balle koll utan en mer balanserad rapport hade uppskattats. Det känns som om det är backlinjen vi behöver stärka nu.

    //D-Day

    SvaraRadera
  7. En riktig sopa. Superettanklass.

    SvaraRadera
  8. Han är ursprungligen från IFK FJärås, född och uppväxt i Kungsbacka. Sen gick han till FFF Falkenberg, sen som bosman till Kalmar.

    SvaraRadera
  9. shgd hgshdg hgsha ghg HÅKAN MOTHERFUCKING MILD

    SvaraRadera
  10. född 87a

    Platsar knappt i kalmar, var utlånad till jönköping södra förra året

    SvaraRadera
  11. Stahre kanske inte alls är tränaren inför nästa år... kanske låg nåt i artikeln som va för ett tagsen med FFFs tränare....

    SvaraRadera
  12. Anonym 22.43

    Var inte det Kristoffer Fagerkrantz som var utlånad till Jönköping?

    SvaraRadera
  13. Vi siktar högt med alla dessa klassvärvningar. Kanske kommer vi på 5-e plats nästa år?

    SvaraRadera
  14. Jag hade också gärna sett att vi plockat hem Bjärsmyr eller Wendt men alla er som gnäller - Pärlan kostade runt 6 miljoner att värva. En kvalitetsback kostar minst 4 miljoner exklusive lön. Vi har en ekonomisk realitet att förhålla oss till, kommer från tuffa år då klubben gick back med miljonbelopp - vilket Mild har rätt upp. Dessutom har man gjort en stor investering i den nya kamratgården som jag tycker är riktig och kommer att löna sig på sikt. I det läget kan man inte bara köpa in 4-5 spelare för 25 miljoner plus motsvarande löner som de spelarna skulle begära samtidigt som man sparkar dem som inte höll måttet åt höger och vänster.

    Vore fint om ni som gnäller någon gång tog och räknade på hur stort ekonomiskt utrymme Mild egentligen har att värva för både avseende övergångssummor och lön. Jag tycker att han har gjort smarta värvningar i sommar där vi fått tre bra spelare relativt billigt. Jämför det med att köpa Pärlan för 6 miljoner, eller som MFF köpa Ranegie för omkring 15 miljoner. Det är den verklighet Håkan Mild måste förhålla sig till.

    Jag kan inte mycket om Thorbjörnsson men det är ingen dyr värvning och vi behöver en mittback till så helt rätt att ge honom chansen. Han har dessutom hjärta för klubben vilket är viktigt.

    SvaraRadera
  15. Frågan är ju hur snabb han är.. Behövs en snabb mittback för att kompensera den bristen i nuvarande backlinje.

    SvaraRadera
  16. Ingen aning vem det är.

    SvaraRadera
  17. GdM sa...
    Bättre att ta russinet i Kalmarkakan, dvs Nanne. Han skulle nog kunna göra oss till en segermaskin igen.

    Men han (Thorbjörnsson) är säkert ett bra förvärv.

    16/9/11 19:45

    Nanne är ju urtrött numera, tror han gör sin sista säsong i KFF. Och hoppas verkligen INTE att han kommer till Blåvitt.

    SvaraRadera
  18. Torbjörnsson är väl långsam precis som KFF:s alla andra mittbackar?

    SvaraRadera
  19. Jonathan Azulay då?

    SvaraRadera
  20. Tror Håkan samlar på mediokritet. Några truppbreddare i Gefle eller Norrköping han kan knyta upp på Bosman?

    SvaraRadera
  21. Helt rätt som någon skrev att det behövs en snabb mittback. Det har varit pinsamt tydligt sedan Ragge försvann.

    SvaraRadera
  22. Nej tack. Det behövs ren och skär kvalitet i vår mittbacksvärvning. Det ska vara någon i nivå med Peter Larsson,Mattias Bjärsmyr,Rasmus Bengtsson. En ledargestalt!

    SvaraRadera
  23. Varför kan vi inte bara skita i att spelare kommer från Göteborgstrakten, spelare som har förflutet i Blåvitt eller är släkt/vän med någon i klubben.

    KAN VI INTE BARA VÄRVA BRA SPELARE I STÄLLET!!!

    Skit i det andra och se enbart på det fotbollsmässiga. Göteborgsandan fungerar inte längre. Samhället och fotbollen har gått vidare...

    SvaraRadera
  24. Anfall är bästa försvar !!

    Hamburg SV behöver pengar för nya investeringar. Dags för Marcus Berg att komma hem ??

    SvaraRadera
  25. Det sista där håller jag med om - ta hem Berg.

    Thorbjörnssons enda (!?) kvalitet är att han är riktigt lång - och den längden behöver vi verkligen. Vi vinner ju inte en enda luftduell ...

    Annars håller jag med flera andra här att han kanske är lite långsam ...

    SvaraRadera
  26. Marcus Berg har kontrakt till 2014 och skulle säkert kosta minst 10-20 miljoner lågt räknat att köpa loss, vilket är väldigt mycket. En lånlösning skulle möjligen vara ett alternativ men då ska IFK förmodligen fortfarande betala hans lön i HSV vilken är långt över allsvenskans lönenivå.

    Zlatan Muslimovic är ett mer rimligt alternativ i så fall, han har åtminstone inget kontrakt i nuläget så där är det bara en fråga om lön och sign-on fee.

    Jag skulle gärna se Berg i IFK igen men det är inte realistiskt. Han gjorde förresten 20-25 minuter i senaste matchen för HSV så helt i frysboxen är han inte.

    SvaraRadera
  27. Förresten vill jag minnas att Marcus Berg får cirka 15-20 miljoner i lön årligen av HSV enligt Aftonbladet. Jämför det med Hysén som kanske tjänar 3-4 miljoner per år och är en av Allsvenskans bästa spelare. Realism som sagt... Tråkigt men sant...

    SvaraRadera
  28. Jag skickade ett mail till Mild om att Muslimovic är kontraktslös men jag har inte fått något svar..

    SvaraRadera
  29. Torbjörns (guds) son = Jesus?

    SvaraRadera
  30. 14:27 - Häftigt att Jesus spelar i Qviding :)

    SvaraRadera
  31. Känns som att en del som kommenterar här spelar footballmanager och liknande orealistiska skitspel. Det är inte bara att plocka hem hem och skaffa spelare. Jag vill ha FABREGAS far fan han sitter ju ändå på bänken.... Tack Mild för att du inte äventyras hela vår klubbs existens. money talks glöm aldrig det medgångspajasar.

    SvaraRadera
  32. Thorbjörnsson är en god mittback som efter två år i Kalmars (Nannes)frysbox tagit en ordinarie plats i kalmrs backlinje. Torbjörnsson kom till oss ifrån FFF där ha i sin sista säsong blev vald till årets spelare. Efter en anonym start i Kalmar blev ha utlånad till J-södra där ha genast blev fansen och tränarens favorit. Tillbaka i kalmar till denna säsongen har han varit ordinarie i backlinjen. innan han gick till oss ryktades det om HIF, Hammarby och DIF. HIF skall ha ryckt i honom inför denna säsongen men Svante sa nej.

    Grattis om han går till er, bra unga mittbackar är det inte gott om, och Markus är bra.

    Kalmarit i exil

    SvaraRadera
  33. Nja. Känns inte som en back för en storsatsning

    SvaraRadera
  34. Nja. Känns inte som en back för en storsatsning

    SvaraRadera
  35. @Kalmarit i exil

    Tack för bra info! Låter ju inte helt hopplöst.

    Muslimovic ska man nog inte hoppas för mycket på. Tycker det är rätt uppenbart när man läser intervjuer att Allsvenskan är ett absolut sista alternativ för honom. Kommer han ens att bo i Sverige efter karriären?

    SvaraRadera
  36. Satsa på egna produkter istället!
    Azulay skall absolut få sin chans!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.