2011/09/21

Spelarsynpunkter på Stahre som IFK-tränare

INTERVJU/ÅSIKTER. Mikael Stahre har länge varit de hetaste namnet bland tränarkandidaterna till nästa säsong. Detta märks extra tydligt när man är i kontakt med spelarna i IFK Göteborg. Väldigt få vill uttala sig om Stahre, det är ett känsligt läge för spelarna då de efter många år får en ny tränare.
Baraben vände sig istället till två utlandsproffs som tillhört IFK Göteborg under en lång period för att se hur de såg på Mikael Stahre som tränare i IFK Göteborg.
- Jag vet inte så mycket om han, mer än att han tränade AIK och Panionios här i Aten. Han lyckades väldigt bra med AIK och då borde han lyckas med Blåvitt om man ser på trupperna, IFK Göteborg har en mycket bättre trupp, säger Mattias Bjärsmyr.

Gustav Svensson är inne på samma linje som "Bjärs" och menar på att det inte är några problem med att anställa en tränare som har en så stark koppling med AIK.
- Det är framgång som räknas! Sen om det inte går bra så är det klart att det kan tas upp som ett problem. Men som spelare bryr man sig inte om vilket lag tränaren kommer ifrån. Hade jag spelat kvar i klubben så hade han varit min chef, inget snack.

Förstår ni ändå supportrarnas syn på Stahre som IFK-tränare?
- I min värld är det framgång som räknas, Stahre lyckades bra med AIK och gör det säkert med IFK Göteborg. Om ledningen i klubben tror att han är rätt man för uppdraget så får man stå upp för det oavsett hans bakgrund. Han förtjänar en lika stor chans som vem som helst, menar Svensson.
- Jag har spelat med en spelare från AIK (Niclas Carlsson) men man tänker inte på det något speciellt, det viktigaste är att han accepterar smeknamnet "Råttan" då är allt lugnt, säger Bjärsmyr.

102 kommentarer:

  1. Ööiööhhhhh sorkjävlar! Öööööhhhhh! Svff fotbollsmördare!

    SvaraRadera
  2. Hahahahahah slutet var klockrent!

    SvaraRadera
  3. Stahre är inte välkommen till Göteborg!

    SvaraRadera
  4. Anonym 12.27

    Äcklar mig att man jag delar läktaren (om du ens går på matcherna) med sådana som inte tänker på Blåvitts framgång utan hellre ser till hatet. Det är sådana som du som förstör fotbollen, lås in dig hemma, och det länge!

    SvaraRadera
  5. @12:45

    Skulle du byta lejonet på klubbmärket mot en råtta om du var övertygad att det på något vis skulle ge IFK Göteborg en större chans till framgång?

    SvaraRadera
  6. Tack greklandsproffs, äntligen lite nyans.

    Anonym 21/9/11 12:50, nej knappast lika lite som att jag vill ta bort korset ur den svenska fanan, men det är inte det som disskuteras.

    SvaraRadera
  7. Anonym 21/9/11 12:27: Du är inte välkommen till Gamla Ullevi.

    Anonym 21/9/11 12:45: Vem fan har snackat om att ändra på klubbmärket? Häng med i diskussionen.

    SvaraRadera
  8. Hur orkar man ens lägga energi på att Stahre har tränat AIK? Det viktigaste är klubbens framgångar. Och vem det än är som är tränare under dessa framgångar och vad han har haft för bakgrund kvittar fullständigt.

    SvaraRadera
  9. @21/9/11 12:50

    Men ärligt talat...

    SvaraRadera
  10. Rädda våra liv rädda våra barn bort med stahre från fotbollsplan

    SvaraRadera
  11. ni som vill ha stahre för för ni vill ha framgång. då kan ju vi gå med i fc gothia tänk ett lag i göteborg fan va bra vi skulle bli

    SvaraRadera
  12. 12:45!!!

    12:27 har rätt!

    Att du kan sätta framgång före stolthet. Att du inte fattar att antagonism är en naturlig del av fotbollen. Att du förväxlar stolthet och huliganism. Att du inte fattar att Stahres lojalitet ligger hos Solna-klubben. Att du tror att han verkligen kommer ge oss framgång med sitt målfattiga spel från 2009. Allt detta är så ogenomtänkt.

    Vad har du att vara stolt över om en medlem i "Den svarta massan" ska leda klubben? Vad är det som gör Blåvitt till Blåvitt om vi inte har en integritet och ett vi mot dom tänkande?

    Tänk igenom detta. Och om du kommer fram till att vem som helst är välkommen i klubben bara du tror att han kan ge framgång så kan du byta klubb till Gais eller Häcken - de är ju bäst i stan´.

    Spelarna och Mild är en annan sak. De är handelsresande i fotboll och har ett annat tänk. Men som supporter till IFK Göteborg ska man värna klubbens stolthet, det leder till framgång i längden. Farmgångar vi kan vara stolta över på riktigt, utan att en massa aik:are ska ta äran åt sig.

    SvaraRadera
  13. 13.21 fan va skönt med någon som fattar. Nu känner jag med stolt att det finns fans med hjärta för klubben

    SvaraRadera
  14. Bjärsa är ju verkligen rätt man att säga ngt om om Klubbkänsla, en svikare är vad du är !!!

    Ingen Stahre i Göteborg.

    SvaraRadera
  15. Blue boys, det finns definitivt folk med hjärta. Ryktet om Stahre för med sig att man upptäcker att vi faktiskt är rätt många dessutom. Vi måste hålla samman mot hobby-fansen som bara spelar fotbollssuporters. De jagar bara snabba framgångar (som om Stahre skulle kunna ge oss det ha ha)likt en prostituerad jagar pengar på Rosenlund. Den prostituerade har man dock mer respekt för eftersom hon säkert har drogmissbruk eller liknande som förklaring.

    SvaraRadera
  16. Inget fel om Stahre tar över " Fly babe, fly babe Stahren mot SM-Guld" kommer det låta på lärktaren.

    SvaraRadera
  17. GAIS har en tränare som har tatuerat in AIK på armen.
    Vi har en assisterande tränare med hjärta i Djurgårn.
    Vi har haft spelare som spelat i AIK.
    Malmö har en tidigare AIK tränare.

    Listan kan göras hur lång som helst.

    Tränare och spelare har fotboll som yrke och de tänker på sina karriärer.

    Jag kan garantera att Stahre skulle göra allt för att nå framgång med Blåvitt oavsett om det innebär attt vi slår AIK.

    Det är proffisionella människor vi har att göra med inte neandertalare som sitter på läktaren och skriker ut sitt hat.

    SvaraRadera
  18. Vad är skillnaden mellan att värva en tränare som, Gud förbjude, har tränat en annan allsvensk klubb, kontra att värva en spelare som spelat i en annan allsvensk klubb? (exempelvis Nicklas Carlsson)

    Vem vet dessutom vart Sthare har hjärtat? Förmodligen närmast sig själv. Något som skulle innebära att han således ger allt för den arbetsgivare han för tillfället är anställd hos, likt alla sk. proffs numera. Därigenom är frågan om illojalitet irrelevant. För han skulle garanterat aldrig svika sig själv.

    Om man trots detta ser till faktumet att han inte borde träna IFK av den anledningen att han en gång har tränat Gnaget borde man kanske rannsaka sig själv och ställa sig frågan. Ifrågasatte jag Stefan Rehn när han tog över Blåvitt? Trots att han uttalat har ett Djurgårdshjärta och dessutom har representerat klubben som spelare, två gånger, och som tränare. För enligt min åsikt är AIK äckligt, men Animalfarm är definitivt inte långt mycket bättre.

    SvaraRadera
  19. Modert rörligt spel. "Go gubbe" utan att vara inavlad på k-gården. Populär bland spelare. Tillgänglig för en liten slant då Stabaek säljer allt av värde för att överleva. Kort sagt skandal om inte Lennartsson redan är klar.

    SvaraRadera
  20. Byt tränare men byt fan inte till Stahre. Vi kan få framgång med någon annan tränare också. Vi måste ha hjärta i klubben, ett BLÅVITT hjärta! // B

    SvaraRadera
  21. 12:50

    ja lätt att vi skulle byta lejonet mot en råtta om vi vinner på det. vad är det för fråga, ganska självklart eller? även byta färger från blåvitt till lilasvart om det ger lite bättre chans att vinna. eller sätta någon som pumpar in pengar i aik och jobbar för att bli en gnagarlegend som ansikte utåt för vår klubb. och värva mutumba.

    heja fc gothia! fast man borde nog sälja klubbnamnet till nåt företag, skulle ge mer pengar och större chans att vinna.

    SvaraRadera
  22. Och fortfarande folk som inte har kapaciteten att, eller snarare enbart låtsas inte kunna se skillnad på tränare eller spelare som verkat i gnaget, och de som är aik. Det är skillnad på Baxter och Stahre. Det är skillnad på Niclas Carlsson och Bojan Djordic. Det är skillnad på Backman och Pavey. Wernbloom och Roger Gustafsson ska inte arbeta för gnaget. Stahre och Mutumba ska inte arbeta för Blåvitt. En stark rivalitet som den här är ovärdelig, tar lång tid att bygga upp och ska vårdas ömt. Utan dem är sporten, allsvenskan och föreningarna mycket mindre värda. Mindre känslor, mindre intresse, mindre uppmärksamhet. Inställnigen att "det bara är ett jobb som vilket annat som helst" är det som förstör sporten.

    SvaraRadera
  23. Att Stahre eventuellt ska träna blåvitt känns la inte direkt som något stort eller konstigt? värre övergångar har väl hänt. tror inte att real brydde sig att Figo hade spelat i barcelona innan han kom dit. Tror inte Cityfansen brydde sig om att Tevez spelat i united innan Tror inte att milanfansen bryr sig om att Zlatan spelat för Inter/Juve innan. är det några som ska hata Stahre och den här affären är det ju gnagare. Jag hoppas personligen att det blir Stahre. Tror det kan vara det bästa alternativet för blåvitt

    SvaraRadera
  24. Jonas Olsson har ett gigantiskt IFK hjärta, men honom vill ni ju också ha bort... suck!
    Hela debatten stinker, jag vill inte heller ha Stahre, Mats Gren är efter Lennartsson min favorit.... fast Lennartsson kan vi ju inte ha för det var ju hans fel att Robin Söder skadades eller??? pajasar.

    SvaraRadera
  25. Tommie
    Bara för att skit sker på andra platser betyder inte det att det är rätt eller att vi bara ska också ska lägga oss på rygg och sära på benen.
    /Våga vägra football manager

    SvaraRadera
  26. Anonym 15:19

    Vad är det ni är så arga över.
    Jag har älskat blåvitt i nästan 30 år.
    kan ju inte säga att jag älskade dom de första åren.
    Jag tänker så här. Om nu Stahre är denna AIK gud som ni alla vill få fram. Om hans hjärta finns där inne i Råsundas katakomber varför skulle han då tacka ja till blåvitt???
    Hela året har ni hatat Jonas Olsson. Mild väljer attgöra sig av med dom. Men hjälp vad ska vi hata nu??? Vi kan ju inget annat än att hata. Kanon en ny tränare å usch han är gammal AIK:are då kan vi hata honom oxå...... Vi ger han inte ens en chans. Näää hata är kul. Tycker vi ska införa lagar i blåvitt som gör att inga spelare som inte pratar göteborgska ska få vara med. Vi ska inte värva från andra länder. Ska vi ha ariskakrav för att delar i klacken är trångsynta?? Tur faan att Idioter som ni inte sitter i styrelsen, Synd bara att idioter som ni går på fotboll. Älska alla som ger allt för laget å ge folk chansen att ge allt för laget

    SvaraRadera
  27. Tommie
    Vad är det för skillnad på lagen och föreningarna om alla spelare och ledare bara vandrar fritt? Hur är det ens möjligt att hålla på och känna starkt för ett lag om det enda som skiljer ett lag från ett annat är tröjfärgen?
    Otäck NHL/NFL värld utan känslor och rivalitet det där.

    SvaraRadera
  28. Fokk off Stahre2011-09-21 15:45

    "Han förtjänar en lika stor chans som vem som helst, menar Svensson."

    Precis. Jag tycker Gary Sundgren skall träna Blåvitt kommande årtionde.

    SvaraRadera
  29. Vi har haft en gaisare som klubbdirektör, vi har haft en djurgårdare som mittfältsgeneral, en i hjärtat gnagare som skyttekung.

    Vad är problemet, guld är viktigare än allt. Och Stahre kommer inte ändra på klubbmärket det lovar jag er.

    SvaraRadera
  30. Om du inte kan älska blåvitt pga tränare spelare så kanske du ska fundera på vad du ska göra härnäst. Roligt oxå att du jämför med nhl/nfl å inte resten av fotbolls världen. Vakna upp i 2000 talet. Fotboll är en industri. Skulle vi bara ha spelare med hjärta så skulle korp-serien inte vara långt borta. Berg, Wernbloom Adam spelare med blåvitthjärta som lämnar för pengarna.
    Ett betalhjärta alltså, Kanske ska vi inte ta hem dom sen heller?? Hysén säger även han att han har djurgården i en del av sitt hjärta. var det oxå ett felköp??
    Gå ut å slåss med er småpojkar.

    SvaraRadera
  31. Tommie
    Tack och lov är vi en medlemsdriven förening och inte ett vinstdrivande företag, en långsiktig investering för en investmentbank eller en leksak för en uttråkad mijardär, så vi kan kosta på oss att ha värderingar. Vi behöver inte släppa alla våra kärnvärden eller vad som gör vår förening unik.
    Det handlar inte om att enbart ha blåvithjärtan eller arbeta oproffsigt, utan att inte anställa en symbol och hjälte för vår (enda stora) rival som på ett mycket smärtsamt sätt vann guld på vår arena för två år sedan.

    SvaraRadera
  32. Tommie för fasen! Jag har också gått på matcherna i mer än 30 år och jag fattar att fotboll är en industri. Vi har inga spelare med klubbkänsla och det är helt ok. Men Stahre är något annat han HAR klubbkänsla, men för vår arvfiende. Skulle du kunna träna AIK och ändå vilja vinna mot Blåvitt?

    SvaraRadera
  33. Tycker folk hakar upp sig på att han vann guld på vår arena. Vad skulle han ha gjort lagt sig?? Det visar väl bara att det är en bra tränare eller?? Vad är det för värderingar vi har i klubben om inte alla är välkomna?? Tänk så här istället. Hur skönt hade det inte varit att vinna guldet på deras arena med deras guldhjälte. Skönt tycker jag. Eller bara att vinna sm-guld eller vara med i toppen hade varit fint. Nu har vi ju era värderingar i klubben med JO å vi blev avhängda redan efter 5omgångar då borde ni ju vara nöjda men inte. då klagar ni på det. Berätta istället konkret vad ni vill ha och inte vad ni inte vill ha. Gnälla gör ingen skillnad. Kom med förslag

    SvaraRadera
  34. Mr Fix
    Köp loss Lennartsson efter säsongen. Lägg Lindgren pengarna på Farnerud så han också följer med. Så har du guld.

    SvaraRadera
  35. anonym 16:12
    Tommie här!

    Om jag bestämde mig att jag skulle bli fotbollstränare och att jag brann för det så tror jag att det är svårt att behålla klubbkänslan. Hade jag haft ett stort blåvitthjärta hade jag inte skrivit på för AIK. Troligtvis är det likadant åt andra hållet. Men vart jag än tränade så skulle jag göra allt för att vinna. jag hatar att förlora och det tror jag Stahre också gör. Skulle du lägga dig mot blåvitt om du hade spelat i tex Qviding och ni hade tagit er upp i allsvenskan?? det hade inte jag

    SvaraRadera
  36. Härligt där.
    Så du tror lennartsson skulle vara en bättre tränare. Skönt att vi kommer någonstans. Vill han komma hit då?? Jag stödjer och litar på att Mild vet vad som är bäst för blåvitt. Stahre, Lennartsson eller Gren. Bra tränare allihop. Starhe är gratis hur är det med dom andra?

    SvaraRadera
  37. Mr Fix
    Jag utgår från att han skulle vara intresserad. Har iaf väldigt svårt att tro på konspirationsteorin om att Stahre är den enda duktiga tränaren vi kan få tag i. Skulle snarare tro på hundratals eller tusentals. Och om man gräver djupare där borde det åtminstone gå att finna en av dem som inte är betalande till DSM ;)

    SvaraRadera
  38. Ingen Tommie i AIK eftersom du har stort Blåvitt-hjärta. Funkar det åt andra hållet så kommer inte Stahre hit. För han har odiskutabelt AIK-hjärta då han är med i en ekonomisk förening som stöttar klubben. Eller är han med för att blidka Firman boys? Jag vet inte vad som är värst för oss. Beträffande spel i Qviding så är det en väldigt svår fråga. Jag hade nog stått över den matchen på grund av kärleken till Blåvitt.

    SvaraRadera
  39. Tror kanske inte på 100 eller 1000tals bra tränare för det tror jag inte finns som blåvitt skulle kunna locka men kanske 3-5 bra namn. Troligtvis dom som varit uppe i media. Sen förstår kan kännas jobbigt för en del. Men det jag försöker få fram är väl att om det blir Stahre så kommer han göra allt för blåvitt och inte AIK. Han är vår tränare inte deras. Ett förlutet har vi alla. Inte alltid det mest smickrande men vi kan alltid jobba på det.

    SvaraRadera
  40. Blir svårt att jobba på hans förflutna då han så sent som i början av året gick med i Den svarta massan. Hans bakgrund är alldeles för grumlig med fel kompisar som inget hellre önskar än att få in sin lakej i vår förening. Han är ett osäkert kort- en säkerhetsrisk helt enkelt.

    SvaraRadera
  41. Det gör ont att se hur oinsatta många tyckare är.

    Stahre har inte bara tränat AIK, han tog ett väldigt speciellt ställningstagande tidigare i VÅRAS när han valde att gå med i DSM.

    Han har inga imponerande meriter.

    Jag slår vad om att en stor majoritet av de som tycker att det inte spelar någon roll om det så är Hitler som tränar oss, bara det blir guld, är samma människor som röstar med plånboken och "älskar" Frölunda Puckey är lika mycket som de "älskar" Blåvitt. Ni lär hålla på ett storlag i Europa också, ett lag som ni pratar om i vi-form.

    Plastmänniskor som helt tappat all värdighet.

    SvaraRadera
  42. mr fix lägg ner fm nu

    SvaraRadera
  43. Han är helt enkelt inte välkommen och om han ändå kommer ska han få veta det på ett mycket smärtsamt sätt, den satans råttan!!!!!

    SvaraRadera
  44. Han är helt enkelt inte välkommen och om han ändå kommer ska han få veta det på ett mycket smärtsamt sätt, den satans råttan!!!!!

    SvaraRadera
  45. Om det skulle bli Stahre som tar över blåvitt, tycker jag det är lämpligast att de som ogillar honom bojkottar matcherna och stannar hemma.
    Och de som gillar honom går och stödjer laget.

    Jag tycker jag det är förbannat modigt OM blåvitt anställer Stahre! Snacka om att vilja för att förändra till det pris som krävs för att nå framgång!

    Sen är det oerhört modigt av Stahre att hoppa på detta tränaruppdrag, där han vet att det är mycket provocerarande för gnaget- och blåvita fans.

    Stahre skulle kunna välja vilken annan klubb som helst, men ser ut att välja blåvitt.
    Han måste ha sett den potential som finns hos blåvitt och det som JO misslyckats med.

    Säg mig, vilken stake måste man inte ha för att göra detta!!

    Skulle Stahre ta över, vilket jag hoppas, kommer jag stötta honom i med och motgång men också tycka att det är bland det modigaste jag skådat!

    Stahre, go for it, if you fail, run, run for your life

    SvaraRadera
  46. Framgang ar viktigast. Jaha. Jag tycker IFK Goteborg ar viktigast. Vill jag ha framgang for IFK Goteborg? Ja. Slutar jag ga pa fotboll nar framgang uteblir? Nej. Att saga att framgang ar viktigast, och sedan i samma andetag pasta att om man inte vill ha Starhe sa skiter man i IFKs framgang ar inte bara lojligt, men helt absurt. AIK stormade varan hemma-arena medans vi maktlosa sag pa, samtidigt vill vi anstalla mannen som gjorde det mojligt. Skulle Irak valja Bush som president? Skulle Arafat kunna leda Israel? Nej. Och av samma anledning vill vi inte ha en Ratta som fornedrat oss som tranare. Aldrig.

    SvaraRadera
  47. GdM: Det är nog som du säger och som vi vet sen länge inom fotbollen och samhället i stort. Det är plånboken som styr och för vissa är SM-Guldet viktigare än värderingar och identitetsskapande. Såna är folkpartiserna, allt identitetsskapande ska suddas ut. Föreningskänsla inget utantaget. I en värld där allt kan köpas för pengar som t ex PL, vad är det då för vinst supportrarna firar. Dom har ju inte vunnit något utan köpt det !

    SvaraRadera
  48. Ändrad åsikt2011-09-21 18:29

    Jag har varit helt emot att Stahre skulle ta över fram till några dagar sedan.
    Hade varit underbart om han gjorde Blåvitt till mästare igen, då kan råttorna sitta och gnaga i något hörn och tänka över varför de sparkade honom.

    MEN, gör han ett riktigt uselt jobb, vill jag se honom gå på direkten och inte sitta kvar i 3-4år.

    SvaraRadera
  49. Skönt med idioter som ska ta saker i egna händer!!!!

    SvaraRadera
  50. Jag är fortfarande skeptisk till Stahres kompetens. Han vann många turliga uddamålssegrar guldåret. Med lite mer stolpe in hade Stereo t.ex. tagit oss till Champions League 2008, Vunnit allsvenskan 2009, vunnit cupen 2009 och 2011. Större skillnad är det inte.

    Jag tycker dock det ligger lite i det som Bjärs säger, AIK hade ett ganska kasst lag och vann ändå SM-Guld. Obolo, visst men vi har Hysén som är mycket bättre.

    Känslan säger fortfarande nej men jag börjar svänga i åsikt. Om han ska träna oss så är det enda som gäller en stor, fet, femsiffrig donation till IFK Göteborgs Ungdomsverksamhet eller liknande för att sona gamla synder.

    Det finns ändå något lockande i att vi för en gångs skull snor AIK:s legender och inte tvärtom.

    Men än en gång, trycket mot Stahre kommer vara omänskligt om han öppnar med fyra förluster...

    SvaraRadera
  51. Faan lägg ner denna debatten nu, vänta å se vad som händer! sen kan vi tjöta om att de va rätt eller fel! om han lägger sej i matchen mot aik, om han tar oss till guld, om han ändrar våra färger, ta de lugnt, tror inget e bestämt än!

    SvaraRadera
  52. Och vad fan har pagekillarna Gustav och Bjärs med det har att göra? Att de inte är så nogräknade med klubbyten säger väl sig självt?

    SvaraRadera
  53. BaraBen berör!

    Trevligt att höra vad ex spelarna har at säga. BaraBen ni är bäst!

    SvaraRadera
  54. Heja blåvitt!

    SvaraRadera
  55. Ser framför mig hur MS i intervjuer efter smguld 2012 säger -Underbart, den NÄST skönaste segern i mitt fotbollsliv....

    SvaraRadera
  56. Som gurra sa här, Va det någon som gnällde över när Carlsson lirade på backen nej?

    IN MED STAHRE OCH GE OSS LITE FRAMGÅNG!

    SvaraRadera
  57. Jag blir lite häpen över vissas trångsynthet och naivitet när de talar om plast och pengar som styr. Vad gör att någon som lägger stora pengar på sitt lag har ett mindre hjärta för klubben? Varför ska vi som "vanliga" supportar se ner på företagen som gör värvningar möjliga, som år efter år ger stora pengar till fotbollen och IFK. Tvärt om borde vi välkomna sponsorer med öppna armar då de gör framtida framgång möjlig. Det ska inte jämföras utförsäljning av klubben, vilket som tur är inte är möjligt i Sverige.

    Det finns inget motsatsförhållande till pengar och engagemang!

    Vad gäller tränarfrågan är jag kluven men mer på grund av bristande meriter än eventuell historia. Blåvitt är större och viktigare än enskilda individer och därmed står inte vår förening och faller med eventuella sympatier på våra anställda. Om Stahre skulle ta över som tränare är han en anställd, inte förtroendevald, han har ett resultat ansvar på kort sikt men kommer inte påverka (mer än genom resultaten under hans tid i klubben) IFK på sikt. Det är vi medlemmar som är IFK och vår kärlek till klubben inget annat.

    Oavsett så blir det en spännande försäsong =)

    SvaraRadera
  58. Kanske dags att börja med "Avgå Stahre" redan imorgon. Ryktet säger att kontraktet är klart men så länge det inte är underskrivet kan vi fortfarande göra rätt. Att visa tydligt imorgon att det inte är en bra ide kan förhoppningsvis påverka ledningen då de säger att de inte läser vad som skrivs.

    SvaraRadera
  59. Som många drar paralleller till. Det är stor skillnad mot när Råttan kom till oss jämfört mot Stahre. Varför? Råttan blev inte värvad att gå direkt in i startelvan, det varken trodde eller förväntade sig nog ingen, eller att direkt ta över lagkaptens rollen. Ingen trodde väl heller att det var Råttan som skulle hålla inför-intervjuer i nationell TV eller vara med på samtliga presskonferenser efter matcher. Så blev det inte heller. Om Daniel Gustavsson i Gnaget skulle värvas som "truppspelare" skulle det kännas likadant.

    Stahre ska LEDA och vara ansiktet utåt för Blåvitt och så på långsikt som det är tänkt. En ganska stor skillnad enligt mig.

    Som många har skrivit tidigare om identitet, och just stoltheten över identiteten - jag kan bara hålla med. Det klingar riktigt illa att mannen som symboliserade våran värsta förlust i moderntid efter möjligtvis Barcelona på Nou Camp, som vann matchen som startade "raset", ska nu LEDA och vara vårt första ansikte utåt i media och resten av världen förstör just väldigt mycket som iaf min fotboll handlar om. Min identitet och min stolthet.

    Stahre symboliserar Gnaget.
    Gnaget är Sthlm, Blåvitt är GBG. Gnaget är hybris, blåvitt är ödmjukhet. Gnaget är den mest stökiga klubben i Sverige, Blåvitt är den mest Framgångsrika.

    Är allt detta värt EVENTUELLT ett år av framgång? Om vi kommer 7:a nästa år, är det värt att ta in en AIK:are till blåvitt som huvudansvarig? Enligt mig är risken större än chansen att lyckas.

    /ABC

    SvaraRadera
  60. Hoppas nu vi hjälper våra alliansbröder i Gais i "slaget om älva" mot BK Rumpa och tar minst en poäng tror nästan alla Gaisare håller på IFK imorgon det var nog länge sen gubbar.
    Piska BK Stjärten hårrrt

    SvaraRadera
  61. Framgång är mycket men inte allt!
    Tror Stahre skulle få det jobbigt i blåvitt, för mycket uppförsbacke i detta fall!

    SvaraRadera
  62. Är det någon som vet om Stahre är professionell nog att sköta ett annat lag än sitt favorit lag? Gick inge vidare i Grekland. Väsby är farmarlag till AIK.

    Niclas Carlsson är en produkt av BP. Spelade endast 67 matcher i AIK. Ser inte honom som någon man förknippar med AIK lika mycket som Stahre.

    Jag vill inte ha Stahre som chef.

    SvaraRadera
  63. Om framgång varit viktigare än historia, stolthet och kärlek för våra blåvita färger, hade väl inte många spelare, kontorsfolk eller gräsklippare haft sitt jobb kvar, med tanke på de senaste åren... Stahre är ej välkommen!! För helvete.

    SvaraRadera
  64. 20:22 - tja när Conny säger att ett SM-Guld med HIF är större än att vinna UEFA-cupen med blåvitt så...

    Det är en cynisk bransch att vara tränare/spelare idag...

    SvaraRadera
  65. Blir Stahre verklighet blir det misstroendeförklaring av hela styrelsen på årsmötet. Inga plastsupportrar kommer att närvara då mötet säkert sammanfaller med hockeymatch i Scandinavium eller någon "Barca"-match på TV.

    Underbart att läsa alla riktiga supportrars kommentarer här inne. Nu är det viktigare än någonsin att stå upp för vår stolthet. Innan någon plastmänniska går i taket: jag förstår att fotbollen är kommersialiserad. Men det finns inget motsatsförhållande i att acceptera detta faktum och att värna vår stolthet.

    Ingen Stahre i vårat Blåvitt! Öppna plånboken och ta hem Conny!

    SvaraRadera
  66. Anti-Stahre2011-09-21 22:28

    Fattar inte varför alla stahre-älskare bara... älskar honom?

    Vad fan har han gjort att få denna överdrivna respekt av er?

    Varför är han ENDA alternativet för er?

    Fan nyansera er lite kids..

    Öppna ögonen. Man MÅSTE INTE släppa in djävulen i farstun bara för att han knackar på dörren. Man kan till exempel hellre och gärna ta in Gud.

    Lägg er inte platt på rygg.

    //Säsongskort sedan 20 år tillbaka

    SvaraRadera
  67. Alldeles för otaktiskt att välja den ärkegnagaren.
    Pinsamt att han ens är tänkbar.
    Undrar hur lång stubin vi supportrar kommer ha med Stahre?
    En ren säkerhetsrisk som nån sa.

    Och vad säger att han är bra? Enda meriten är att han vann guldet på målfoto mot Olsson/Rehn....

    SvaraRadera
  68. För övrigt börjar jag seriöst fundera på om det inte också finns en PR och mediedimension inblandad.

    Ingen kan ha undgått att kvällspressen, i synnerhet Aftonbladet, vinklar artiklar efter AIK. IFK Göteborg kommer få mycket gratis medieutrymme på gott och ont med Stahre.

    Tragiskt, men sant... Vad tror ni andra?

    SvaraRadera
  69. Nu måste vi gamla tunga supportrar stämma i bäcken!
    Råttan Stahre är otänkbar.

    SvaraRadera
  70. tycker det är skönt att vissa bönder säger att vi ska visa att han inte är välkommen hit. ni är kanske ett par hundra c-supportrar som tycker det men vi är flera 1000 som som välkomnar den som nu kommer. Heja blåvitt- Sluta hata så mycket. Hata är såååååå White trash

    SvaraRadera
  71. Stahre lyckades i aik bara för att han red på norlings arbete med aik. Om han va så bra så skulle aik behållt honom. Han visade sedan sin inkompetens i europa och fick sparken. Han SÖKER ju förfan ett tränar jobb!, det behöver inte en bra tränare göra. En bra tränare står föreningarna i kö för att få!. om stahre blir tränare för blåvitt skiter jag i hur det går. Jag lämnar blåvitt forever!!. detta är inte tyvärr, jag ser en svag ledning som kör blåvitt i skiten och jag som fans kan inte göra något åt det. Ingen lyssnar på oss..

    SvaraRadera
  72. Vad tycker ni Stahre-hatare om Tobbe?
    Borde han inte heller ha fått komma till Blåvitt?

    SvaraRadera
  73. Tobbe hade väl för bövelen en ganska stark koppling till blåvitt innan han ens kom hit, eller? Upplys gärna för oss andra vad för gott Stahre har kommenterat om blåvitt.

    SvaraRadera
  74. Det är som sagt rejält skadat att Stahre ens diskuteras. Vilka är ni? Hur tänker ni?

    SvaraRadera
  75. Skulle vilja påstå att det vore extremt korkat av Stahre att skriva på för Blåvitt om nu det är så att Mild vill ha honom. Han sätter förmodligen både sig själv och sina nära o kära i en mycket farlig situation pga de element som finns runt dessa två klubbar.

    Jag tror inte överhuvudtaget på dessa rykten. Tror inte att någon är så korkad att han/hon riskerar allt för att träna Sveriges bästa och finaste klubb.

    Det är tragiskt att det är på detta viset, men nu är det så och då tror jag inte på någon Stahre i Blåvitt, inte svarta massan Stahre i alla fall.

    Men...Skulle Mild vilja ha honom hit, och han är så korkad att han skriver på. Ja då tänker jag stötta honom som vilken tränare som helst. Däremot tror jag att situationen blir ohållbar om det börjar gå tungt för honom. Och jag tror att han kommer att få påhälsning från diverse bråkstakar från både Gnagare som de idioter som kallar sig Blåvita fans.

    //Daniel

    SvaraRadera
  76. Alltså, är han klar finns det inte mkt att göra åt det även om jag hellre hade sett någon annan.

    Hur duktig han är svårt att säga. Han gjorde tydligen ett riktigt bra jobb i Väsby och var på gång till allsvenska klubbar redan innan han skrev på för AIK (gais?). Hans framgångar i AIK kan ingen ta ifrån honom. Norling skapade guldlaget, men hade bevisligen inte förmågan att ta det hela vägen fram. Där lyckades Stahre ena en ganska speciell grupp och göra den framgångsrik. Vad gäller hans andra säsong så är den svår att bedömma. Han förlorade lagets tre överlägset bästa spelare. Örlund var allsvenskans bästa målvakt tsm med Kim, Hooiveld var bästa försvararen och Obolo var bästa anfallaren. Utan att få in någon ersättare är det svårt att upprepa framgången. Hans första riktigt stora utmaning i Grekland är rätt svårbedömd. Sparkad efter kort tid. Min gissning är att språket ställde till det en del och att han fick svårt att ena truppen.

    Det som talar för honom är att Mild är intresserad och det hade han knappast varit om han inte gjort bedömningen att han är duktig. Oavsett vad vi tycker om Stahre så har Mild bättre koll än de flesta av oss hur Stahre är både som tränare och person.

    SvaraRadera
  77. HAT är inte samma sak som RIVALITET, STOLTHET och KÄRLEK. Tänk på det, ni som tror att alla HATAR så jävla mycket.

    SvaraRadera
  78. Är det inte dags att ta fram saxen nu? Rena hot från sällsynt intelligenta skribenter här kan ALDRIG vara okej, oavsett vem som diskuteras! Vidare ska det bli intressant att se vad ni högsta skrikare faktiskt kommer att göra OM Stahre blir verklighet. Jag tror inte årskortsförsäljningen kommer att diffa speciellt mycket. Sen är plastbegreppet och "olika mycket supporter" intressanta vinklingar som gärna får utvecklas av den samlade intelligensen här.

    SvaraRadera
  79. Stahre är medlem i "Den Svarta Massan". En förening som syftar till att stötta AIK med pengar. Jag vill inte ha en blåvit tränare som har så mkt AIK-hjärta att han vill sponsra dem med pengar.

    SvaraRadera
  80. Publikmässigt om Stahre kommer. Tror det är många som inte behöll kortet när JO fick sitta kvar. Tror att om stahre kommer så blir det nog ingen skillnad alls. Dock om Gud eller Conny kommit är jag säker på att det blivit klart mer drag.

    Själv är jag osäker om jag vill gå och se ett IFK som styrs av Stahre som vann SM-guld med sjukt lite gjorda mål. Nu blir man väl kallad plast supporter men jag har faktiskt ett liv utanför fotbollen och vill inte spendera pengar på människor som skadat mig. Se AIK springa in på GU var inte en skön känsla.

    Antagligen köper jag ändå men en bit av kärleken försvinner. Varit sjukt trött på JO, nu när han börjar inse hur vi skall spela så byts han ut mot djävulen själv. Förstår inte hur Mild tänker om det nu är sant.

    SvaraRadera
  81. Mild är inte den fantastika ledare vi vill tro, se på vilka värvningar han gjort: Falex, Dalex, Pärlan och Drugge. Dessutom hade de inte tålamod nog med Ranegie, vilket visade sig vara lite förhastat.

    Jag hade inte gjort det bättre, men att tro på att Stahre är en supertränare bara för att Mild och överiga med makt på KG vill ha hit honom är lika korkat som att tro på att sanningen står i en grön liten bok som nån skrev för 1500 år sen, dvs idioti.

    SvaraRadera
  82. 07:46!

    Du misstar dig när du pratar om den samlade intelligensen och försöker antyda att man är mindre vetande bara för att man inte tycker som du.

    Det vanligaste man hör från er Stahrister är att man inte skulle älska Blåvitt för att man inte vill ha Stahre i föreningen. Så där har du också åsikten att man kan vara olika mycket supporter. Feltänket där är att ALLA som är anti Stahre skulle vara hatiska ligister. Man förväxlar hat och stolthet (se 06:26 inlägg). Visst, det finns även de som hatar, men ni tar detta hat på alldeles för stort allvar. Detta är fotboll och där finns starka känslor som kärlek och hat. Det betyder dock inte att de som tillåter sig känna dessa känslor är huliganer överlag. Eller att de inte skulle älska sitt lag.

    Plastbegreppet från vår sida gentemot er kommer sig nog av att det ter sig helt obegripligt att någon som supportar ett lag kan släppa in arvfienden och hoppas på ett guld som fiendens anhang kommer att försöka göra till sitt. Dessutom är det en fråga om profil och särart för oss. Det är något vi tycker att ni saknar om det inte finns några gränser för vem som kan träna föreningen. Fråga vilken PR-människa som helst vad som händer om "varumärket" inte har en tydlig profil och allt bara handlar om snabba cash.

    SvaraRadera
  83. Gällande årskort eller ej. Jag kommer fortsätta gå på matcherna om råttan kommer. Det är han som ska lämna inte jag!

    SvaraRadera
  84. @9.05. Tack för insiktsfullt svar. Vill dock inte sälla mig till någon massa, anti eller pro Stahre, iallafall inte officiellt, ännu. När jag menar mindre intelligens bland tidigare skribenter är det rätt och slätt riktat mot rena hot såsom den gode tyckaren vid 18:14. Det är råttmentalitet att skriva så. Det tycker jag, jättemycket, utan att vara varken plastsupporter eller puckey-gogubbe.

    SvaraRadera
  85. Bara jag slipper se JJ på plan nästa år..sämst i världen?

    SvaraRadera
  86. @14:11 Nej, Andrés Vasquez är sämre.

    SvaraRadera
  87. Att grunna lite på2011-09-22 15:17

    I skolan hade vi en lärare som hette Fredrik, han kom ifrån Motala. Inte en enda gång på alla år uppmärksammade han att en kille som hette Bill inte var närvarande. Vi tog upp det med rektorn men hon var nästan alltid på olika möten. Till slut tröttnade vi.

    SvaraRadera
  88. En intressant fråga, då, för alla som ser det som viktigt att bevara "särarten" och inte släppa in "fienden": Vem bestämmer vad som är fienden? Vart går gränsen? Om vi är tillräckligt många som tycker att en tränare med bakgrund i Norrköping, MFF eller Djurgården är otänkbart och kränkande, ska vi få som vi vill då?

    Vem har gett er rätt att bestämma vilka som är alltför mycket rivaler? Förstår ni problemet?

    Egentligen är Rehn alltför mkt difare (har ju till och med lett dom till sm-guld), och Tobbe har ju öppet sagt att en del av hans hjärta är blårandigt. Han kan ju omöjligt sägas vara helt lojal mot Blåvitt, bara delvis.

    Jag inser att Stahre är medlem i DSM, och att aik för många är den värsta rivalen. Men varför ska ni som tycker så få definiera den blåvita verkligheten? Vem sätter gränsen för vad som är "för mkt"?

    SvaraRadera
  89. 16:33, visst förstår problematiken. Men om inte aik är fienden vem är det då? Och vem har sagt att vi, ani-Stahre, ska bestämma? Det är ju lika mycket Stahres förespråkare som anser sig vara äkta och vilja bestämma i den här frågan. Alla ger väl bara uttryck för sin åsikt just nu.

    Vad det gäller blårandiga Tobbe och så vidare, så har väl det förklarats tusen gånger vad som är skillnaden mellan sådana som honom och Stahre. Tänker inte dra det igen.

    SvaraRadera
  90. Vi måste spöa skiten ur honom om han vågar sig hit! Hata råttan!

    SvaraRadera
  91. Det är ju vida känt att inavel är den bästa metoden för utvecklingen. Därför vägra släpp in någon som helst annan tränare som inte har varit minst 5 säsonger i Blåvitt som spelare eller tränare.
    Själv är jag lyckligt gift med min kusin...

    SvaraRadera
  92. @16:33
    Men det du skriver är ju så jävla dumt, försök inte få det till att det här är svart och vitt. Det finns ju självklart ingen klar gräns. Skulle du tycka det var okej att vi värvar nån kvinnomisshandlande serievåldtäktsman till Blåvitt, som öppet säger att han avskyr klubben och enbart är här för pengarna? Vart går gränsen?

    Det här handlar om värderingarna som IFK Göteborg handlar om, och där passar en sådan person självklart inte in. Och det är väldigt många som tycker att det vore att sälja sin själ till djävulen att värva någon som förlöjligat sig i media över vår klubb, är allmänt arrogant och dryg, och i det stora hela personifierar AIK som förening. Särskilt som att han blir vårt stora ansikte utåt. AIK är för mig en smutsig förening med samma "stil" från topp till botten, och Stahre passar perfekt in i deras mall. Jag vill inte ha hit skiten. Det vore för mig att kasta allt (eller en stor del) vad jag känner den här klubben står för i sjön, enbart för att Stahre KANSKE skulle medföra en bättre chans att vinna ett SM-guld. Då har jag hellre kvar JO med en lite sämre chans att ta SM-guld.

    Sen håller du ju uppenbarligen inte med mig, men jag tvivlar på att det finns lika många blåvita supportrar som till den milda grad vill HA HIT Stahre, som det finns såna som inte vill ha hit honom, och då är det för mig helt oförståeligt varför man skall uppröra så många när man lika gärna kunde välja någon annan.

    SvaraRadera
  93. Bra där om varumärket... Jämför t.ex. med hur det gick för Frölunda Indians när man övergav sin tidigare linje för kortsiktighet...

    SvaraRadera
  94. stahre är "svarta massan" medlem och aik kär, är det inte så att det är han själv som gjort ett misstag där. Jag menar vill man i framtiden ha ett namn och respekt som bra tränare så hänger det över honom just det att aik är hans allt.
    Det visar ju sig nu när han är aktuell att träna sveriges bästa klubb. Han är alltså inte särskit smart.

    SvaraRadera
  95. Jag förstår Mild o co mer och mer.
    När vi fans skrek som högst att jo skulle avgå gjorde Mild tvärtom.
    Ju mer vi fans skriker nej till stahre...

    SvaraRadera
  96. 17:37 smart där! Stahre är ju verkligen enda alternativet till inavel. Har du gått på TV4- propagandan om blåvit inavel som Frankie pulvriserade här på baraben och Tobbe i TV4-studion?

    20:45 Red Bull Göteborg kanske?

    SvaraRadera
  97. Men att ha en klubb i sitt hjärta handlar om känslor.
    Stahre känns helt fel för 95% av oss blåvita. Av självklara anledningar.
    Svårare än så är det inte.
    Lågt att kalla det för hat.

    Det finns många andra tränare.
    Man måste ju inte provocera sina fans.

    SvaraRadera
  98. Stahre ska hålla sig borta om han är rädd om hälsan!!! Inga jävla FB-slickare i Götet!!!

    SvaraRadera
  99. Tråkfotboll med rekordfå mål 2009 och fb-kontakter. Den fotbollsmördaren ska vi inte ha.

    SvaraRadera
  100. Trött på alla dessa hot.....
    Vad är ni rädda för?? Att AIK:are ska skratta åt att vi har deras guldtränare? Jag ser det så här att om ledningen och laget står bakom tränaren så gör jag det med. Skiter fullständigt vad dom har för bakgrund så länge dom ger hundra för blåvitt så fort dom drar på sig tröjan. Var inte Sobrealense fan av aik oxå?? ska ni döda han med??? blir så trött på dom delar av "fans" som tror dom äger blåvitt.

    SvaraRadera
  101. Fix häng inte upp dig på de som hotar och ta ledningens parti bara för att protestera mot hatarna. Det finns många vettiga argument också för att Stahre inte ska komma till föreningen. Du gör föreningen en otjänst om du låter hatarna påverka dig på det viset.

    Ledning och spelare lever, med vissa undantag, inte med föreningen tills de dör. Det gör däremot jag och du (gissar jag). Det är vi som är IFK Göteborg. De andra är anställda och ska sköta sitt jobb. Det innebär att de i vissa fall måste ta hänsyn till medlemmarnas perspektiv. Detta är ett sådant fall.

    SvaraRadera
  102. Mr Fix. Det är nog dags för dig att flytta till Solna och suga råttkuk! I Götet har du inget mer att hämta, ditt jävla stolpskott!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.