2011/08/11

Vadå landslaget? Skêcka Blåvitt!

(VADÅ) LANDSLAGET. Vilken kväll det blev för våra blåvita landslagsmän. Tobbe avgjorde bortalandskampen mot Ukraina med ett typiskt Hysén-mål i slutminuten. Tidigare på kvällen var det Jakob Johansson som stod i centrum i U21-kampen mot Holland.

Först satte han kyligt 1-0 och när han sedan skulle lägga in 2-0 så revs han ner, fick straff och såg dessutom till att den holländske spelaren blev utvisad. Slutsiffrorna i den matchen skrevs till 3-0. Mikael Dyrestam startade och Marcus Sandberg hoppade in.






20 kommentarer:

  1. Två saker reflekterar man över :

    Tänk om blåvitt hade skjutit kanoner som svenska landslaget gjorde igår? highlightsen bestod ju av många lägen där vi tyvärr försöker peta in den till tobbe men där landslaget istället drar iväg riktigt bra skott som blir farliga målchanser!

    Vilken fruktansvärt smart spelare tobbe är. Vilken löpning och kyla vid målet!

    SvaraRadera
  2. Han är blå och vit2011-08-11 08:30

    Tobbe är SÅ bra, en mycket intelligent fotbollspelare.

    SvaraRadera
  3. Gott för Jakob, nu kanske alla medelålders skrikande barn kan vara tysta i några minuter.

    SvaraRadera
  4. Att Jakob är tongivande i U21-landslaget beror mestadels på att han där har en roll som passar honom. Han är en tvåvägsmittfältare som ska spela både offensivt och defensivt. I Blåvitt har han en väldigt låg utgångspunkt i sin defensiva roll vilket gör att han kanske inte orkar dra iväg på djupledslöpningar stup i kvarten. Ingen kan ju dock ta ifrån honom att han är en väldigt lovande fotbollsspelare. Trots att han är 21 år så har han ju spelat allsvensk fotboll i 4 år och jag tycker att han tar viktiga kliv hela tiden. I år har han exempelvis blivit mycket tuffare i närkampsspelet. Mitt tips är att han säljs utomlands inom 2 år. Till alla er som buar åt honom på matcherna: Väx upp eller dra åt helvete...

    SvaraRadera
  5. Riktigt roligt för Jakob. Hoppas alla snorvalpar bara inte skriker på att JJ skall in i startelvan nu. Han var totalt usel i rollen han var uppsatt som, defensiv mittfältare. Självfallet löste han det bra efter att de var 1 man mindre. Tycker JJ passar bättre som offensiv då han faktisk löper smartare där framme än där bak. När han är defensiv så går han omkring och ser vilsen ut hela tiden. Kollade efter honom många gånger och varje gång gick han omkring medans alla omkring honom små joggade. Blev imponerad av två fotaren och kylan i avslutet. Han kanske kan bli något ändå. Dyre var fantastisk.

    SvaraRadera
  6. Sjukt att ni hyllar JJ nu när ni sågar honom längs med fotknölarna före och efter varje Blåvittmatch.

    SvaraRadera
  7. Tomas:

    Man är väl inte kärring nog att man kan ändra sig =)

    nah, men alvarligt talat så tycker jag att spelar en spelare bra ska han också ha bra kritik. Spelar han värdelöst ska han inte hyllas för det. Hade baraben bara lagt upp tobbes mål hade det blivit liv från annat håll "ah, men vadå, jakob gjorde ju för fan riktigt bra insats vid 2 mål, tobbe bara vid 1" osv kan ju tugget gå... Och av den anledningen tycker jag att det är självklart att han ska hyllas när han gör en kanonmatch!

    SvaraRadera
  8. Härligt JJ... Fortsätt så. Det vore skoj och se om han kan hålla den formen för i så fall bör Elmar spela bättre ty han varit blek i några matcher nu

    SvaraRadera
  9. Keep up the good work boys!

    SvaraRadera
  10. Tomas och A:

    Behöver man verkligen argumentera för huruvida en spelare som gör en bra match skall få beröm och om han gör en dålig match skall han få kritik?

    SvaraRadera
  11. haha! JJ råkar få bollen för långt i från sej i första läget och sen bara slänger iväg ett avslut som går in. Å ni hyllar honom? det är en dålig bollmottagning som sen resulterar till mål, alla har tur i bland, skriver inte detta för att jag har nåt emot JJ utan att de va inte så bra som alla påstår!

    SvaraRadera
  12. Snälla rara, JJ vände bort sin back o fick bollen en bit ifrån sig. Nästan säker på att han siktade på borte krysset eller nåt vid målet.
    Sedan om alla personer som klagar på att JJ inte varit bra i Blåvitt, dom har så rätt. Han har verkligen inte spelat bra i Blåvitt på 2792 matcher.

    SvaraRadera
  13. Gött JJ, lycka till i division tre eller var du nu hamnar.

    SvaraRadera
  14. Skönt att det inte bara var jag som tyckte mottagningen var kass och målet något av en slump.

    SvaraRadera
  15. Pat the Cat2011-08-11 18:46

    Det handlar inte om att ge beröm vid bra insats och kritik vid dåliga insatser. Istället handlar det dels om att JJ, efter ett antal dåliga matcher, synas mycket hårdare än vad andra spelare gör och dels att viss kritik snarare är rena påhopp och helt osakliga. Ingen av hans kritiker ser allt bra han gör under match för en sak kan jag lova, han är en otroligt smart spelare som läser situationerna otroligt bra och är väldigt bra i positionsspelet. Det finns ju en anledning till att det finns fler tränare än JO som håller honom väldigt högt. Min tanke har dock hela tiden varit att spela honom som mittback istället. Tror han kan bli riktigt bra i den positionen.

    SvaraRadera
  16. Fatta någongång, JJ/Elmar/Drugge/Sandberg/Söder/Per Eriksson m.fl. är duktiga fotbollsspelare. Varför underpresterar de, varför är de petade eller varför får inte klubben ut max. av dem? JO/Mild/Gustavsson eller vem f-n som nu bestämmer, 100% output gäller annars byter man "han som bestämmer" eller?

    SvaraRadera
  17. Bloggen går från klarhet till klarhet. Detta måste vara det bästa nånsin.

    SvaraRadera
  18. Azulay satte väl en boll för U19(?) också.

    SvaraRadera
  19. Slut på semestern nu BB...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.