2011/08/30

Här kritar Emil Salomonsson på för IFK Göteborg

NYFÖRVÄRV. Lite oväntat kom det ändå. Det faktum att IFK Göteborg kallade till presskonferens vid lunchtid idag. Spekulationerna tidigare hade dessutom mest handlat om Kalmarspelare, alternativt en ny tränare. Så blev det inte. Istället blev det Mild-favoriten Emil Salomonsson från Halmstad BK.



Här inleder Håkan själv presskonferensen med att berätta om sitt nyförvärv.




Inte bara en Mild-favorit skall sägas. Jag har själv tyckt om Salomonsson och dennes spelstil sedan jag såg honom spela på Änglavallen den 26 april 2007, i en cupmatch mot oss. Har alltid tyckt att han haft mer i sig än vad som framgått i Halmstad, med sina kraftfulla, snabba löpningar i djupled. Och det tycker han själv också. Han berättade på presskonferensen att han hoppas kunna visa det han känner att han har i sig, det han inte riktigt fått fram i HBK.

Och utan att säga för mycket, eller att ha för stora förhoppningar, så tror jag på honom. Det kan bli riktigt bra det här.


Övriga korta notiser från presskonferensen:

- Emil har skrivit på för 4,5 år och kommer spela i tröja nummer 8
- Han är spelklar direkt
- Både han och Håkan ser att han kan spela på olika positioner, men givetvis främst högerback eller högermitt
- På en direkt fråga så håller Håkan med om att Emil delvis är värvad som en ersättare till Adam Johansson, som uttryckt att han efter säsongen söker nya utmaningar
- Emil har 10 U21-matcher på meritlistan och varit med a-landslaget en gång på en vinterturné
- En tänkbar första match kan bli U21-matchen mot Elfsborg nästa tisdag


26 kommentarer:

  1. Kommer Adam gå som bosman? Känns rätt ruttet om en lagkapten går som bosman...

    SvaraRadera
  2. Adam blir inte yngre precis. Ibland måste man väl få tänka på sig själv? För mig får han lämna blåvitt hur han vill.

    SvaraRadera
  3. Jag vill ha Adam kvar, men som sagt han blir inte yngre så vill han testa något nytt så får han det.. han är gammal nog att ta egna beslut utan att ska lägga oss i! Men han kommer vara mycket saknad och alltid välkommen tillbaka!

    SvaraRadera
  4. Fast det är ju inte så att det inte har funnits chans att sälja Adam tidigare. Givetvis förväntar vi oss att Adam kommer hem om några år och då som Bosman.

    SvaraRadera
  5. DANZA KUDOROOOOOOOOOOOO!!! OY O OY OYYO OYYOYO OYOYOYOYOYOYO

    SvaraRadera
  6. Bra jobbat, Erling!

    SvaraRadera
  7. Välkommen Emil!

    Om Adam går som bosman är det här en suverän värvning. Emil är definitivt en av allsvenskans bästa ytterbackar och han är ung dessutom.

    Apropå Adam så håller jag med Anonym 15:45. Om Adam går som bosman och kommer tillbaka som bosman är väl allt frid och fröjd.

    SvaraRadera
  8. Jag tycker att det här är en kanonvärvning och tror att Salomonsson skulle bli mycket spännande som högermittfältare. Med sin snabbhet och sitt skott skulle han kunna tillföra mycket, om han bara är bra i passningsspelet (det vet jag inget om). Som jag skrivit tidigare så blir Sella äldre och Salomonsson skulle kunna bli en utmärkt ersättare.

    Liknelsen med Bale är klockren - hoppas att de liknar varandra lika mycket i spelstil också!

    Adam av alla spelare kan man väl unna att gå som bosman? Han har gjort mycket för klubben, sjunde säsongen, och åkte oturligt på en korsbandsskada när han tog bort CR7 i landslaget och ryktades vara nära Italien. När det är ren otur som ligger bakom så tycker jag inte att man kan klandra honom. Hoppas dock att han blir kvar. Vågar man misstänka att Mild har någon deal på gång där Adam säljs för en mindre summa alldeles innan transferfönstret stänger med tanke på att han rakt svarade att Emil ska ersätta Adam rakt av?

    SvaraRadera
  9. Välkommen emil!!!
    hörde talas om 4 millar nån som vet?

    SvaraRadera
  10. Välkommen till den finaste av klubbar!

    SvaraRadera
  11. Mycket bra värvning, men var det verkligen en högerspringare vi behövde? Målvakt, mittback, nummer 10, vad händer där?

    SvaraRadera
  12. Välkommen Emil!

    SvaraRadera
  13. Riktigt skön värvning, bra mild!

    SvaraRadera
  14. Dessa 5,5 Miljoner är mycket bättre spenderade pengar än 6M på Porno!
    50 papp/mån för en 22-åring är f-n inte dåligt heller.

    SvaraRadera
  15. Snygg värvning på en position vi var tvungna att förstärka på..

    Nu är det en eller t.om. två mittbackar av klass, en målvakt att lita på och möjligen en snabb, naturlig, vänstermittfältare kvar.. :)

    Nä, ärligt talat så är våra två senaste värvningar av mycket hög klass! Haglund och Salomonsson är ju av högsta klass.

    Sämre är det med Drugge som ju är för trög för att bidra med något i ett topplag. Låna ut till Kalmar! Dom kan ta Lund, Kalle och Kamal också... spelare som av olika anledningar stagnerat hos oss.

    SvaraRadera
  16. Bra värvning och han verkar vara en sympatisk och klok kille utanför planen: http://vimeo.com/27047676

    SvaraRadera
  17. FYY fan vad gött, jag satt med en polare å diskuterade detta igår, jag sa att jag hoppades på att halmstad skulle åka ut så att vi kunde köpa upp salomonsson och helst olsson med ! :D

    SvaraRadera
  18. 16:02 i klippet :)

    SvaraRadera
  19. Visst är han rätt snabb, men väldigt ofarlig framåt. Men fattar inte ändå, Erik Lund bör väl ta Adams plats i första hand o visst hållet Sella en säsong till. Bättre att lägga pengar på en riktig målvakt o en bra mittback, sen hade känts rätt att hitta en playmaker. Xavi kanske, skoja bara men den speltypen hade varit kul.

    SvaraRadera
  20. Såg nyss en blåvit KIA-bil hemma i Lund. Tankar? Funderingar?

    SvaraRadera
  21. Adam till MFF?

    Fan vad Mild är tråkig! Jag vill veta mer om hans planer och visioner. I Blåvit gryning är frispråkig som få och maler på med vad som gått fel etc.
    Nu är han ju tråkigare än Lasse Lagerbäck

    SvaraRadera
  22. Anton Hysén2011-08-30 23:20

    Han är snygg också. Undra om han är singel? :p

    SvaraRadera
  23. Någon som vet varför styrelsens ordförande sitter med vid presentationen? Hade varit naturligare att klubbdirektör Seppo Vaihela varit med! Vilket får mig osökt att tänka på att det var länge sedan jag hörde något från Vaihela!

    Om man söker på ifkgöteborg.se (http://www.ifkgoteborg.se/Sokresultat/?q=Vaihela), så får man bara 8 träffar, där den senaste är från Januari 2011.


    Någon som vet vad Vaihela sysslar med?

    SvaraRadera
  24. Thurk:

    Vaihela behöver inte vara med när nyförvärv presenteras. Han är den som leder den dagliga ekonomiska driften av föreningen och ansvarar tex för att driva igenom satsningar såsom nya kamratgården, nya inomhushallen, nya Kviberg osv. Dessutom är han den som ytterst är ansvarig för att vi numera har en väldigt stabil ekonomi.

    Tycker han gör ett väldigt bra jobb, om än i det tysta.

    SvaraRadera
  25. Anonym 31/8/11 11:25

    Tack för din kommentar.

    Jo, jag har tacksamt noterat att skatteskulderna från Mats Persons tid nu är betalade.
    Vid närmare eftertanke är det inget problem med att ordföranden sitter med vid en spelarpresentation.

    Hade varit intressant att höra lite om hur det går med nya Kviberg, osv.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.