2011/08/26

Försäljningen av Sebastian - en av Milds bättre

SILLY SEASON. Sebastian Eriksson lämnar IFK Göteborg och Allsvenskan för Cagliari i Serie A, inget nytt där inte. Rykten gör klart att det italienska laget måste betala 15 miljoner om de väljer att utnyttja sin köpoption på Sebastian vars kontrakt går ut 2012. Detta är i mina ögon en utav Håkan Milds bättre dealar på länge, en spelare som riskerar att annars gå som bosman nästa säsong, en spelare som precis slitit av sig korsbandet, att kunna få 15 miljoner för en sådan spelare är väldigt bra.

Skulle Sebastian komma tillbaka och Cagliari vill satsa på den temperamentsfulle mittfältaren så tvingas de betala 15 miljoner, när de annars kunde fått honom gratis efter säsongen på en bosmanövergång.
Skulle "Sebban" nu inte hinna tillbaka tillräckligt mycket för att imponera på italienarna så tillhör han fortfarande IFK Göteborg. Klubben förlorar ingenting på denna deal men har desto mer att vinna, vem minns inte "Bjärs-Gate" där vi riskerade att låta Allsvenskans bästa mittback gå gratis?

Jag tycker Håkan Mild har agerat helt rätt i fallet med Sebastian Eriksson, eller?

36 kommentarer:

  1. Det var precis så jag reagerade också. Sebastian Eriksson är vår minst över 2012, bara det att han råkar spela i italienska ligan (eller framför allt rehabiliteras där). Lyckas han imponera är han egentligen värd mer än 15 miljoner, men han kanske aldrig blir så bra att han är värd de pengarna... Dock kommer han säkert att nå Allsvenskan-nivå hur som helst. För Sebs del verkar Calgari ändå rätt intressant. Albin Ekdal är en rätt tung värvning, och de kan säkert bli ett stabilt lag på sikt.

    SvaraRadera
  2. Allsvenskans bästa? Ta inte i så du spricker!

    SvaraRadera
  3. Haha Janlind, du är för rolig. Har du tagit ryggdunkandet till Baraben nu? Jisses amalia. Visst, betalt fick de för en spelare som är skadad. Men BRA hade det varit om vi hade förlängt med Seb och sedan sålt honom med ett långt kontrakt. Då hade vi fått något som kallas MARKNADSVÄRDE för honom, men det vet väl inte sosse-Blåvitt så mycket om.

    SvaraRadera
  4. Läste precis nyheten på Aftonbladet och tänkte precis samma. Detta är verkligen en win situtaion för Blåvitt.

    Om de inte väljer att köpa honom tillhör han Blåvitt och vi kan signa honom för några år till.

    Bra jobbat Håkan!

    SvaraRadera
  5. @16:31

    Vad tror du att det skulle kosta att förlänga med Seb? Du som verkar förstå det där med "MARKNADSVÄRDE" kanske kan våga dig på en gissning. För räkna kan du väl?

    SvaraRadera
  6. Hade han inte haft oturen att skadats hade det knappast varit en bra affär. Frågan är om modellen med utlåningar av viktiga (friska) spelare är något som man ska genomföra. Känns väldigt desperat.

    SvaraRadera
  7. Ja heja heja vi fick pengar och sålde en av våra bästa spelare som råkat bli skadad! Superbra! Jättebra! Nu kanske vi kan sälja någon till snart! Hurra! Vad glad jag blir! Vem ska vi sälja härnäst? Hoppas det blir någon som vi kan få mycket betalt för! Tjoho! Vi förvaltar ju som bekant pengar så väl och den här metoden betyder ju så många framgångar för Blåvitt! Jaaaa! Jag är så glaaaaad!

    SvaraRadera
  8. Det är ju Cagliari som gör en relativt riskfri affär. Blir han återställd snappar de upp (utan konkurrens) en 23-åring som kommer tillhöra nästa generations landslagelva för 15 mille. Strular rehaben skickas han tillbaks till Blåvitt.
    Sedan tar väl investerarna i 'talangkorgen' 50% som vanligt?

    SvaraRadera
  9. Seb ingår inte i RKBs korg, endast JJ är kvar att avyttra...

    SvaraRadera
  10. Jättebra deal för Cagliari som någon nämnde. De tar ingen risk. Blir Seb frisk och de vill ha honom betalar de 15 millar för en spelare som duger i Serie A till Blåvitt. Nu kan de dessutom testa honom. Annars skickar de bara tillbaka honom.

    Om man ser till alla dåliga affärer Mild gjort skulle jag uppskatta att han kostat Blåvitt 70-80 miljoner jämfört med en normal medelmåttig allsvensk sportschef. Klart gubben ska hyllas!

    SvaraRadera
  11. Ano 1731:
    Du får gärna lägga ut texten. Tror du att vi kan stämma gubben?
    Hade jag fått välja skulle vi behållit Berg d.y. och sålt först när Hamburg viftade med 10 mille euro istf de nesliga 4 som Groningen pröjsa.

    SvaraRadera
  12. Håller helt med - det är en kanondeal både för IFK Göteborg och Sebban! Dessutom får ju Cagliari får första tjing på en bra spelare. Alla vinner på det helt enkelt.

    Som sagt, lyckas Sebban där så är det bra för både honom och oss eftersom IFK då får 15-20 miljoner och Sebban får spela i Serie A. Skulle det inte gå bra får vi tillbaka en av allsvenskans bästa och mest lovande mittfältare igen.

    Förstår mig inte på er pessimister - visst kunde vi kanske fått 25-30 mille om Sebban varit i toppform och skadefri men då hade vi också fått pytsa ut ett dyrare kontrakt till honom så det hade inte blivit så stor vinst som ni verkar tro. Många klubbar i de större ligorna blöder ekonomiskt och man kan inte få lika bra betalt idag som för några år sedan om det inte rör sig om en exceptionell spelare.

    Enda risken som jag ser är att hans kontrakt är utgående och att han kanske inte vill förnya med IFK Göteborg, någon som vet detaljerna kring hur det fungerar?

    Det är bara att önska Sebban lycka till med operation och rehab samt att det går bra i Italien!

    SvaraRadera
  13. Grattis Seb! Välkommen åter!

    SvaraRadera
  14. Håkan har gjort det klockrent. Han har hedgat upp en ytterst osäker tillgång (rent ekonomiskt) för klubben. Risken finns dock fortfarande att cagliari inte utnyttjar optionen och vi ändå tappar honom gratis efter ett halvår. Därför bör Håkans högsta prioritet (och det vet han garanterat också) att förlänga Sebs kontrakt snarast!

    SvaraRadera
  15. Nja, här luktar det lite unket, inte fan är Cagliari så "dumma" så att dom tar över Sebs lönekostnader, för att möjligtvis köpa han för 15 Miljoner när han är skadefri. Seb är ju inte värderad till så mkt mer än just 10-15 Miljoner. Lr är jag ute och Cycklar?

    SvaraRadera
  16. Seb i landslaget? Haha glöm det kommer aldrig hända igen....

    SvaraRadera
  17. Om exakt ett år kommer han troligen tillbaka och hjälper ett redan avhängt blåvitt under hösten klättra från 7:e till 6:e plats.

    Konstigt att inte AIK lånade ut Bangurorna eller HIF lånade ut Gerdt och Jönsson 1 år med optioner på 15 mille när det är så grymt smart. Men de har inte lika grymma sportchefer som vi har.

    SvaraRadera
  18. Jag håller med!

    SvaraRadera
  19. Ni som jämför Seb med Bangurorna och Gerndt, ärligt talat, visst Seb är bra, men i både i år och föregående har han varit skadebenägen och vissa matcher inte alls presterat.

    Hade han hållt samma nivå som mot AIK och Elfsborg i alla matcher hade det varit en annan sak, men har själv svurit en jäkla massa över hans slarv i år.

    15-20 MSEK för en mittfältare i Allsvenskan r jäkligt bra.

    Hade vi inte gjort den här affären nu hade han kanske som bäst börjat spela matcher i april/maj och en ny eventuell försäljning tagit vid som tidigast när han haft 0,5 år kvar på kontraktet.

    Enda orosmolnet är vad som händer om Cagliari inte vill köpa och Seb inte vill förlänga.....

    SvaraRadera
  20. @2051
    Ironi är svårt på nätet...

    SvaraRadera
  21. Sorry fel i senaste jag menar anonym 1935

    SvaraRadera
  22. Svarte Filip2011-08-27 00:29

    Bra deal.

    För Cagliari alltså.

    Dom kan få Seb "på prov" fram till nästa sommar. Tycker dom att han är något att ha kommer dom att signa honom som Bosman vid utgången av 2012. För det är väl inte någon som på fullt allvar tror att Seb är beredd att skriva ett nytt kontrakt med Blåvitt om det skulle riskera hans permanenta övergång till Cagliari?

    Nej, det här ser ut som en dålig affär för Blåvitt, OM det nu inte är så att låneavtalet ,ed italienarna innehåller en förlängning av Sebs kontrakt med Blåvitt. Då är det däremot en bra affär för Blåvitts del. Tydligen var det någon sådan lösning när Risp lånades ut till Chievo.

    SvaraRadera
  23. ärligt talat alla ni gnällos. Tror ni att man kan får mer än 15milj för en "ganska" bra mittfältare i allsvenskan?!? Vilken djävla drömvärld lever ni i???

    Skitbra deal kan inte bli bättre med tanke på omständigheterna.

    //D-Day

    SvaraRadera
  24. Svarte Filip2011-08-27 01:15

    D-Day, jag tror inte att så många tycker att 15 miljoner är så illa. Problemet är ju istället att det är en uppenbar risk att Seb går som Bosman UTAN ATT VI FÅR ETT RÖTT ÖRE. Inser du inte problemet?

    SvaraRadera
  25. Svarte Filip: Jo visst om man tar "worst case scenario" så kan det bli så men hur skulle Mild agerat annars?

    //D-Day

    SvaraRadera
  26. //D-Day
    Gais sålde Mårtensson, som varit steget efter Seb hela vägen, till Holland för 15 mille. Inget lån aka ångerrätt efter ett år som Cagliari fick.

    SvaraRadera
  27. Anonym 27/8/11 01:50

    Jo men hade Mårtensson en korsbandsskada??? Nej skulle inte tro det. Saken är den att jag börjar bli riktigt trött på alla dessa: Vi Är en storklubb människor som tror att Blåvitt är en storklubb.

    Jag har följt Blåvitt i snart 25 år och de senaste 15 åren (ända sen bosman typ)å har småklubbarna (inc blåvitt) haft svårt att visa upp sig. Det betyder inte att vi ska lägga oss ner och dö utan mer att vi ska behärska vår ekonomi och med stor hjälp av Tor, Oden och alla dom gamla asagudarnas hjälp kanske nån gång så småningom lyckas nå CL...men det är en dröm som i nuläget är väldigt långt borta.

    Visst kan vi sitta här och lipa som AIK'are/Gaisare och gnälla och över allt som har hänt men vi är Blåvitt och vi är bättre än så.

    Så ge fan och leta efter fel som vi inte kan påverka utan ge allt i matcherna (gäller er spelare oxo)och se till att Blåvitt hamnar på plus denna säsongen

    //D-Day

    SvaraRadera
  28. Helt klart var det bra att skippa killen för 15 mille. Se nu bara till att få tillbaka Thomas Olsson, han tar Sebbes plats lätt.

    SvaraRadera
  29. Kan ju vara så att man i samband med att man accepterade Cagliaris bud då förhandlade in en klausul att om Cagliari inte unyttjar sin option så förlängs Sebastians kontrakt med ett par år. Om så är fallet är det en kanondeal, om inte så ändå klart godkänd...Italienarna tar då över lön, rehabilitering och man håller samtidigt Sebban glad, detta under mörka rehabilieringstider.

    SvaraRadera
  30. Jag tycker affären är bra ur det perspektivet att blåvitt visar att man förstår marknaden och spelarnas situation: - Att hålla kvar spelare som vill iväg är aldrig bra.. Det är tråkigt men självklart vill de flesta genomföra sina drömmar om att bli utlandsproffs och ha möjlighet att tjäna stora slantar..

    Det är en bra linje vi har: satsa på yngre och släpp dom till bra pengar när det är dags. Så kan vi värva etablerade spelare som vill hem - dessa kompletterar truppens unga.

    SvaraRadera
  31. En fråga bara. Om nu Cagliari inte väljer att köpa loss Sebban, då kan han ju gå tillbaka till Blåvitt och direkt skriva på ett kontrakt med Cagliari och gå som Bosman ett halvår senare och skulle då kunna få en go sign-onbonus i sitt kontrakt. För man får ju skriva på för andra klubbar ett halvår innan kontraktet går ut.
    Rätt eller fel?

    SvaraRadera
  32. Kan inte någon ur Baraben med kontakter på Kamratgården ta upp frågan om Sebbans eventuella kontrakt och om han kan gå till Bosman med Mild eller någon annan med insyn så att vi får rett ut det en gång för alla?

    Kan tänka mig att Mild inte så gärna vill kommentera detaljer i kontrakt men det är värt ett försök.

    15 mille är hur som helst bra nog med pengar för att köpa in en allsvensk mittfältare av god klass och ändå få ett par miljoner över, och som flera antytt så är dealen värd mer i praktiken eftersom vi inte behöver betala lön till Sebban under hans rehabilitering. Nu vet jag inte vad Sebban har i lön men det borde röra sig om åtminstone en halv miljon under hela perioden, kanske mer.

    SvaraRadera
  33. D-day
    Affären hade genomförts även utan skadan. Det är ju det en del inte verkar förstå eller inte låtsats om. Skadan var en abnormitet. Du måste granska det här och se förbi skadan.

    SvaraRadera
  34. Mild är helknäpp, alla blåvita supportrar, skit i vad han sysslar med o få bort han så fort det går. Gais tar säkert emot honom. Varför lyckas alla spelare som blir utlånade från Blåvitt? Jo, JO och Mild mobbar ner dom. Se Pär E. Toumo T. Bärka m.fl. Ny ledning måste till.

    SvaraRadera
  35. Turunens slarv låg bakom HBK:s mål i dagens förlust. Jag gillar Bärkroth och tror att han kommer att slå igenom nästa säsong men efter sina första två mål i BP har det gått sådär. Lätt att kritisera Mild, svårare att ge konkreta förslag på vad han ska göra i den situation vi är. Jag tycker att Mild långsiktigt har gjort ett bra jobb även om han har gjort ett par mindre lyckade värvningar och försäljningar under sina år också.

    SvaraRadera
  36. @ Svarte Filip.
    Seb är skadad och kommer kanske aldrik komma tillbaka till samma nivå. Risken att han skulle gå som Bosman hade väl funnits även om han inte gått på lån?

    Sluta hyckla ni alla som tycker affären är dålig. Detta är Allsvenskan.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.