2011/08/25

Är Thomas Askebrand klar som Blåvitts nya tränare?

SMÅTT & GÔTT. Sebastian klar för Cagliari. Sebastian inte klar för Cagliari. Sebastian på hemligt möte med Cagliari. Sebastian skriver på för Cagliari trots skadan. Sebastian på läktaren och inte i Italien för möte med Cagliari. Snart får vi rapporter om var Sebastian äter till frukost. Jag måste säga att det känns lite som att vi glömt bort att ett lag inte är en spelare - det är ett lag. Både före Sebastian och efter honom. När Marcus Berg gick utomlands skulle världen rasa ihop.

När Hysén funderade på att sticka var det samma sak. Nu beter sig vissa som om jordens undergång står nära. Det gör det inte. Alla spelare går att ersätta och de som inte går att ersätta spelar inte i Blåvitt. Så var det sagt. Nästa år ska Blåvitt vinna SM-guld och de ska göra det med eller utan Sebastian Eriksson. Helst med, men vinna är det enda som bör stå i fokus. Och det gör inga enskilda spelare, inte ens av kvällspressen gudaförklarade Zlatan.

I så fall hade Sverige vunnit EM. Och VM. För han är ju trots allt världsbäst.

BaraBen.comBaraBen.comBaraBen.comBaraBen.comBaraBen.com


IKEA-katalogen trillade ner på golvet i går. I dag kom jag på vad den skulle kunna heta framöver. Mein Kamp(f)rad.

BaraBen.comBaraBen.comBaraBen.comBaraBen.comBaraBen.com


Någon frågade mig vad Håkan Milds filosofi är. Jag svarade att den är "värva från Island för resten av världen har vi inte koll på". Nej, det här är inget försvarstal för Bandas kvalitéer. Mer än allmän fundering på varför det finns så många internationella guldkorn som ploppar upp i Allsvenskan och genererar dels kvalitativ fotbollsunderhållning, men senare även lukrativa vidareförsäljningar - men aldrig i Blåvitt. Varför är det så? Det här temat ska jag återkomma till i nästa vecka. Varför, ja det lär ni lägga märke till.

BaraBen.comBaraBen.comBaraBen.comBaraBen.comBaraBen.com

En kollega sa till mig: "Du får inte vara så bitter, du har inte rätt till det. Du var inte med 1973. Då var det riktig kris i Blåvitt ska du veta." Nej, Leif, jag var inte med då. Men så var jag inte med om digerdöden heller. Eller skyttegravskriget under första världskriget. Men lik förbannat tycker jag det är upprörande och rent ut sagt förjävligt med inbördeskriget och kaoset i Libyen. Att människor än i dag ska tvingas dö för att förtjäna rätten att tycka som de vill. På en promillenivå jämfört med den helheten finns ett missnöje inom mig med dagens Blåvitt.

Likt det jag ofta känner kring svenska rikspolitiker. Väldigt få har en offensiv inställning som går ut på att leverera färdiga lösningar. I stället får vi gnäll, förvisso olika slags gnäll, om allt från himmel till jord. Jag saknar personer som pekar på ett problem och sedan säger "så här löser vi det". Där ska rebellerna i Libyen ha all respekt. Problemet identifierades, ok visst, det tog 42 år, men sedan gjorde man saken kort. Hoppas det inte tar 42 år för Blåvitt att identifiera sina problem.

BaraBen.comBaraBen.comBaraBen.comBaraBen.comBaraBen.com 

Göteborgsandan har väl sällan sammanfattats bättre än av medlemmarna i just nu hyperhajpade Death Destruction, här filmade i In Flames studio här i stan.

 

BaraBen.comBaraBen.comBaraBen.comBaraBen.comBaraBen.com

Jag tycker att Göteborgs-Postens knarkliberala linje börjar bli lite oroväckande...

"Oh please...would somebody please..."

BaraBen.comBaraBen.comBaraBen.comBaraBen.comBaraBen.com

2000-talets mest bisarra utspel kom - naturligtvis - på Alltid Blåvitts forum. En forumist med smeknamnet "Blåvita ränder" säger att Falkenbergs FF:s tränare Thomas Askebrand är klar som ny tränare för IFK Göteborg.


Min första reaktion framför datorn var följande: Aske...vem?!? Ja, det ryktet är i alla fall sådär en miljard mil i från alla tidigare namn som varit i "hetluften", som Lagerbäck, Lennartsson och Stahre.

Öis-bloggen Sambadefensiv gjorde en intervju med Askebrand (som har kontrakt med FFF till 2013) nästan på dagen för ett år sedan och bad honom förklara FFF:s spelfilosofi. Så här svarade han:
"Till skillnad från tidigare år är vi i år ett lag som vill äga boll och spela boll. Och som gör det väldigt, väldigt bra under långa stunder. Fast samtidigt är vi duktiga på vårt omställningsspel även om vi inte vill utnyttja det lika mycket som vi har gjort tidigare. Vi försöker kombinera de två spelsätten på ett bra sätt. I det defensiva är vi ett lag som jobbar väldigt hårt för varandra och som är väldigt lojala mot varandra. Vi har en bra gemenskap och en bra laganda som man kommer långt på. Framförallt när det är tunga tider."
Det jag läser ut är: bla bla bla vi vill detta bla bla bla vi har ett gôtt gäng bla bla bla att jobba hårt är viktigt bla bla bla laganda när det går dåligt bla bla bla. Inte ett enda ord om att avancera, vinna, pokaler, krav, framgång, ambition och hunger. Snarare om myspys och att det är viktigt att må bra i gruppen i första hand. Men dåså, det här låter ju precis som den tränare Blåvitt borde ha efter två år av motgångar. Någon som formar truppen till ett mysgäng.

I och med att jag nu hyllar Askebrand så här våldsamt räknar jag med ett snabbt svar på följande Facebook-fråga till honom, ställd vid tidigt denna torsdagsmorgon:


Men efter det här blogginlägget lär väl Askebrand - vare sig han är aktuellt för Blåvitt eller ej - aldrig tala med mig. Men sorry gubben, jag har inget emot dig som person eller tränare, jag vet inte ens vem du är - jag bara tycker att det är för jävla osexigt med ditt namn i surret om Jonas Olssons ersättare.

Stoppa pressarna! Nu får jag information från Google om att du hamnade i Falkenberg efter att ha ansvarat för "tränarskapet" - på Göteborgs-Posten. Och Askebrand är ju trots allt en "succétränare". Med resultaten sjua, sexa, sjua. Wow!

Då ser jag faktiskt hellre att Jonas Olsson skriver på ett nytt femårskontrakt.

BaraBen.comBaraBen.comBaraBen.comBaraBen.comBaraBen.com

Askebrand kallas för övrigt för Tarra. Detta är träff ett på en Google-sökning på just "Tarra". Ok, det kanske är ett sexigt rykte trots allt. Förutsatt att de mixat ihop vilken Tarra som är Blåvittaktuell. Att en porrstjärna visar intresse för Blåvitt är ju knappast första gången...

Det skulle även förklara varför Leman bloggade följande:
"Det är en rolig fotbollsövergång på gång i Göteborg. Återkommer när/om den blir aktuell."

45 kommentarer:

  1. Men vaaaaafan är det för jävla namn????? Bäst för Håkan Mild att det inte ligger ett jävla dugg sanning i detta. Vi är för fan inte Brage, stämmer det här så är det ju fan KA TA S T ROOOOOF

    SvaraRadera
  2. Åh vad förbannat trött jag är på alla tränare som "vill ha ett passningsorienterat lag, offensivt, bla bla bla" fast i princip inget lag har spelarmaterial eller förmågan till det.

    Ja, vi vet att det är trendigt att säga och ja, vi vet att barcelona spelar så och ni vill gärna härma dem. Men för fan.

    SvaraRadera
  3. Namnet är väl ganska oviktigt. Det är väl hur personen är som tränare som är avgörande. Vi är lite för insnöade på att det måste vara en tränare som varit med i 60 år. Det kommer fram bra tränare nuförtiden som absolut har kvalité utan att veta vem Askebrand är. Patrick Werner har gjort Degerfors till ett topplag i SE med begränsat spelarmaterial + att han spelar en väldigt fin fotboll

    SvaraRadera
  4. Att Blåvitt är så förtjusta i spelare från Island beror nog till största delen på den goda karaktär som många isländska spelare visat upp. Förutom att de, i de flesta fallen, är bra fotbollsspelare, smälter de in bra i både gruppen och i samhället i övrigt. Dessutom verkar de ha viss respekt för klubben som tagit dem från Island till en desto mer uppmärksammad liga som Allsvenskan trots allt är. Se bara på Hjalmar Jonsson vilken oerhört stor lojalitet han visar IFK Göteborg säsong efter säsong.

    De sticker med andra ord inte så fort ett erbjudande från en bättre klubb dyker upp som en del spelare (läs: Teteh Bangura).

    Visst kan det ge en positiv effekt på planen och lukrativa försäljningar på kort sikt men kommer vi inte till slut bli som vilken annan klubb som helst ute i Europa som ställer upp med elva legoknektar som inte känner nämnvärt för den klubb de representerar? Jag tycker att IFK Göteborg bör fortsätta med att värva spelare som både har fotbollskunnande och karaktär. Dock är det viktigt att poängtera att spelarna kan komma från Island likväl som alla andra länder i världen. Bra karaktär är inte geografiskt betingad.

    SvaraRadera
  5. Så Frankies reaktion beror på några rader som Askebrand sagt i ett sammanhang i en íntervju. Jag förstår inte riktigt hur dessa rader kan betyda att han inte vill vinna titlar. Frankie, du får gärna utveckla det lite mer.

    SvaraRadera
  6. Och Roger Gustavssons namn var ju oehört sexigt, när han blev tränare för oss.

    Det gick ganska hyffsat för honom, trots allt, Frankie?

    SvaraRadera
  7. Svarte Filip2011-08-25 09:48

    Ja, det här var ju inget vidare inlägg. Skärpning anbefalles.

    SvaraRadera
  8. Kan besvara din fråga angående varför inte IFK Göteborg hittar spelare utanför Skandinavien. Har haft ett antal möten angående utomskandinaviska spelare med Håkan Mild och han är en väldigt försiktig general som nästan uteslutande ser till det sportsliga. Inom den internationella fotbollen scoutar man väldigt ofta en spelare under en längre tid och detta vill också Håkan Mild göra. Problemet är att IFK inte har organisationen att klara av detta, alternativt att man inte vill lägga resurser på längre resor. Man har då handlat in ett scoutingsystem som gör att man kan se hela matcher på de flesta spelarna som spelar i någon av högstaligorna. Faktum kvarstår dock, Håkan vill ha folk han litar på som ser spelarna live eller att spelaren provspelar. De spelarna som bör vara intressanta för IFK har dock ingen större lust att provspela. En del andra sportchefer fungerar inte riktigt på samma sätt. De är lite mer risktagande och lägger också vikt vid om man kan göra en bra affär av spelaren. Gratis är alltid gott...

    SvaraRadera
  9. Bra att du dissar utan att orka kolla källor, märks att du tar med kvällstidningsjournalistiken hit!
    Om du läst på lite så ser du att han gick från Lerkil till Frölunda till Falkenberg. Att han hade ett jobb vid sidan om är ju knappast märkligt.

    Sen om han är ett bra namn är en annan sak...

    SvaraRadera
  10. Tjöta...ska man ha ett passningsskickligt lag så får man värva Xavi, Iniesta och Messi. Tror inte Blåvitt har pengar till det! Ambitionen är bra men tekniken räcker absolut inte till. man får ju hjärtinfarkt varje gång JJ, SEB eller Elmar trampar på bollen i sin iver att först få till ett snabbt mottag och sen få till en vettig passning. One touch fotboll är inte Blåvitts modell precis.

    SvaraRadera
  11. Om man läser mellan raderna i intervjun i Falkenbergsposten där, så står det ju svart på vitt:

    "Vi är ett höstlag och är ofta starka och kan gneta oss fram." om FFF. Precis som Blåvitt.

    Och sen: "Det var inte hur lätt som helst att lämna den tjänsten.
    – Lite jobbigt var det eftersom jag är en trygghetsmänniska..."

    Och i Blåvitt är det ju tryggt. Du kan träna hur jävla kasst och värdelöst som helst, helt utan logik och psykologiskt kunnande om hur man bygger en gruppkänsla, och ändå få ha ditt jobb kvar.

    Jag tycker det känns klockrent!

    SvaraRadera
  12. Jag undrar om inte språket spelar en stor roll i Blåvitts tänk kring utländska spelare.

    Man vill kunna snacka svenska i gruppen. Om du ska behöva översätta till engelska eller ha en fransk tolk eller whatever, så går mycket tid, energi och nyanser förlorade på vägen.

    Och islänningar, danskar, norrmän klarar den övergången enkelt, för våra språk är lika.

    Tänk själv när du är på fest, coh det finns en person som pratar halvrisig engelska medan alla andra pratar svenska, den personen blir lite utanför.

    Och ska du i en klubb få in den enda personen (som pratar ett annat språk) helt och fullt i gemenskapen, så kräver det en mycket stor insats från klubben.

    Se bara på Muki. Han kunde inte svenska, och hamnade helt utanför.

    Sen kan det ha att göra med att Blåvitt har ett speciellt tugg bland gubbarna. Du måste hänga med i käftslängandet, annars går det inte. I Trelleborg har man kanske större spelrum med "avvikare".

    SvaraRadera
  13. Vad är grejen med Mein Kamprad?
    Jag fattar inte meningen... All respekt Frankie!
    Men försöker du vara rolig så misslyckas du helt med det, iallafall enligt min mening.
    Det har ju överhuvud taget ingenting med fotboll att göra, du lösplockar det bara. Känns vääldigt väldigt onödigt..

    SvaraRadera
  14. Börjar bli trött på islänningar som är nästan bra, och säsonger som är nästan bra. Det är inte OK att fyra-fem klubbar är bättre både på plan och gör bättre värvningar och säljer dyrt. Var finns ambitionen? Det duger inte att lalla om "vi får alltid tips om bra spelare", någon gång måste man utveckla en idé som kört fast!

    SvaraRadera
  15. Rötet skrivet som vanligt.
    Avgå Hankins

    SvaraRadera
  16. Skönt att du kör mein Kamprad-grejen som din grej typ 6 timmar efter att Filip o Fredrik delat ut en t-shirt med samma text i sitt program..

    SvaraRadera
  17. Kanske ett osexigt namn men kan han få spelare att börjka löpa för varandra är otroligt mycket vunnet jämfört med under Olssons ledning då inte en männska på KG har mått bra de senaste åren...än mindre jobbat för någon annan än sig själv

    SvaraRadera
  18. FFF backade hem och väntade på att Västerås (bottenlag i Superettan) skulle anfalla. På bortaplan visserligen, men ändå.. Jag skulle inte vilja se Blåvitt backa hem en hel match borta mot Gefle

    SvaraRadera
  19. Hela Askebrand ryktet är fake. Det hela handlar om att ge uppmärksamhet till en annars medioker tränare som drömmer om att ta över ett Allsvensk lag.

    SvaraRadera
  20. Håller till fullo med dig Hankins och du skall ha full cred för denna texten, precissom för dig så är det fullkomligt oförståligt för mig att andra mindre bemedlade lag lyckas i strategi när det gäller att ta in utländska spelare medan vi enbart riktar blickarna mot Island.

    Sedan så skulle jag gärna vilja veta om IFK gör någon som helst ansträngning i att plocka hem Muslimovic som uppenbarligen kan tänka sig att komma hem till Sverige enligt uppgifter på Fotbollskanalen.se

    Hoppas att få läsa fler insiktsfulla inlägg från dig i framtiden Hankins

    SvaraRadera
  21. Alltså, varför letar fyllot efter nycklarna under lampan trots han vet att han inte tappade dem där?
    Jo, det är ljust där.

    SvaraRadera
  22. Välkommen tillbaka Frankie. Så j ä v l a skönt att läsa dig, när du kommer in med lite krav och attityd i stället för att bara sprida samma pk-gödsel som Blåvitt sanktionerat. Mild måste rycka sig själv i kragen och fansen behöver oss som ställer lite vettiga krav att inte sluta gasta, annars finns bara 2000-hundratalistfansen kvar.

    SvaraRadera
  23. Anonym 11:12/ ja, för hela svensk befolkningen sitter ju och ser på Fredrik och filip. Det kan man se på att de har 9 miljoner i tittarsiffror. Eller? Det skämtet kanske slog fler än en person? Eller? Men du kanske bara har unika tankar som aldrig tidigare tänkts? Eller?

    Anonym 11:24/ Ska de börja löpa för varann kunde vi l ha stannat med Erlandsen.

    Toll/ men är du helt loss eller? Ja, det var ju en stor skillnad mellan att han tränat skitlag soM hobby och det faktum att han just nyligen bytte heltidsjobb på GP till fotbollen. När du kritiserar Frankie för att han driver med det faktum att en amatör ryktas ta över borde du väl själv ha berättat att du jobbat på GP och är kompis med Askebrand! Men det utelämnade du ja. Snacka om att ja selektiv info i debatten...

    SvaraRadera
  24. Professorn:
    Är Tolls inlägg mindre lämpligt då menar du? Haha, herregud.

    Sedan bör du försöka stava bättre än en överkört get, om du vill att folk skall förstå vad du vill få fram.

    SvaraRadera
  25. Pat the Cat2011-08-25 14:32

    Anonym 14:04

    Du bör också lära dig stava om du vill att vi ska ta dina små tillrättavisande inlägg på allvar. Överkörd get heter det... Sedan umgås jag inte tillräckligt med getter för att bedöma huruvida en överkörd get stavar sämre än en icke överkörd get. Därav ger jag mig inte djupare in i den diskussionen. Men det kanske finns någon här inne som är från Kungälv, Lilla Edet eller annan by på bygden som vet?

    SvaraRadera
  26. Gött att läsa lite Frankie igen! Vart har du varit? Väl skrivet som vanligt, gillar dina ständiga tankar om ambition!

    SvaraRadera
  27. anonym 06:33/ Ja, det är lite som en kolera som går i svensk fotboll. Ibland får man anpassa taktiken efter spelarmaterialet i stället för att försöka spela som sina "idoler" oavsett material.

    Anonym 06:55/ Oftast går namn och person ihop. Om en person är riktigt spännande och up and coming så är ju hans namn hett av den anledning att personen gjort storverk på liten skala. Men det kan jag verkligen inte se att vare sig det här namnet eller den här personen gjort. Inte vad gäller resultat i varje fall och det tycker jag är det viktiga.

    Anonym 07:49/ Intressant att du säger god karaktär och sedan nämner Hjalmar, där har du helt rätt. Men sedan har vi haft ett par andra islänningar (och har) som haft mindre god karaktär utanför fotbollsplanen med jävligt friskt festhumör bland annat. Räknas inte det med? För annars förstår jag inte hur islänningarnas "goda karaktär" skulle övervinna fotbollsmässiga spetskvalitéer som många afrikaner och sydamerikaner uppvisar. Att spela bra fotboll och vinna matcher borde väga tyngre än att bli skitarg när man förlorar. Hellre vinnare som knappt bryr sig än förlorare som bryr sig som fan, för att hårddra det.

    Anonym 09:19/ Eller så var det ett exempel som jag tyckte passade in. Men för att du ska förstå kanske man borde klippt in 26 olika grejer för att visa på diversitet? Hallå eller.

    Zid/ Hade ett osexigt namn från egna organisationen sagts vara aktuellt hade din jämförelse varit bättre. Och då hade jag knappast varit så kritisk heller, för då hade vi gett någon som vi själva utvecklat, trott på och format chansen. Nu vet jag inte om den här Askebrand är aktuell alls, men det känns verkligen inte lika fräscht som att vi skulle lyfta fram någon av våra egna killar - likt det som Gunnar Larsson och company gjorde med Roger.

    Anonym 09:53/ Jag ber dig vara lite mer kritiskt inställd till Blåvitts formulär standard 1A svar på detta. Om klubbar som Kalmar, AIK och inte minst Gais klarar av att scouta internationellt - är det rimligt att Blåvitt ska säga "vår organisation klarar inte det" och komma undan med det? Mindre föreningar klarar ju av det på ett ofta succéartat vis. Samtidigt är Blåvitt med och gräver med utländska provspelare och med försök i Argentina osv, så de har ju knappast avsaknad av den ambitionen. Men killerinstinkten där vi satsar på något som vi finner, den saknar jag. För att scouta spelare live i flera år för att våga värva dem är knappast funktionellt i dagens fotbollsvärld. I så fall kommer man missa alla stora talanger - om man inte vågar chansa. Här på hemmaplan så värvar vi ju om och om igen spelare som är superscoutade och sönderanalyserade, utan att de blir succéspelare. Jag kan skriva en låååång lista från de senaste 4-5 åren på sådana nyförvärv, killar som Blåvitt haft under lupp och hård granskning men som sedan inte tillfört ett jota i vår jakt på SM guld. Hur går den ekvationen ihop?

    Toll/ Haha, ja, för det faktum att han gick från heltidsjobb på GP till FFF förändras ju megamycket av att han haft en tränarkarriär på lägre nivå. Vilket avslöjande du kommer med! Jag som trodde i min stora iver att sensationalisera att han gått rakt från Flickor 99 till att träna FFF. Eller så väljer man ut det mest intressanta och skriver om det. Men du kanske kan sluta ta din TV4/GP-vinklingssjuka till kommentarsfältet din gamle mediehora!

    Majornas 10:28/ Spot on!

    Anonym 11:11/ Asbra kommentar! Fortsätt!

    Anonym 11:12/ Ja, jag misstänkte att jag knappast var den enda som dragit den slutsatsen - såg att någon på min Facebook drev i liknande termer i går kväll. Men just det programmet missade jag. Men som någon annan skrev, "allt" har ju skrivits eller tänkts någon annan gång någon annan stans. Hade jag enbart haft skrivande tankar som varit helt nyskapande skulle jag nog varit Nobelpriskandidat och inte bloggare...

    Anonym 12:07 & 13:41/ Enade stå vi starka! ;)

    Pat the cat/ "Lilla Edet represent!"

    SvaraRadera
  28. Varför allt detta tjöt? En blind kan se att Mild misslyckas med 90% av sina spelarköp. Och om Mild inte inser det, ja då blir man orolig. Det är meningslöst att runka runt kring ämnet. Vi alla vet var det brister. Det intressanta är om Mild vet det. Fråga Mild vettja, det vore intressant att höra hur han ser på alla sina köp. Det vore också intressant att höra hur han ser på Pärlans framfart i Blekinge och hur Pärlan används hos oss. Varför blommar spelare ut i andra lag men inte i blåvitt?

    SvaraRadera
  29. Tror du att en tränare för Falkenberg kan snacka om att vinna pokaler och allehanda cuper? Du gör dig verkligen dummare än vad du är.

    SvaraRadera
  30. Vad har detta med GAIS att göra då?

    SvaraRadera
  31. anonym 15:23/ Haha som du ungefär då. Det handlar väl om vinnarkultur och attityd och inte specifikt om att vinna europaguld. När man säger "jag hör inte direkt snack om pokaler" kaaaaaaanske det inte ska läsas bokstavligen. Men det är väl du inte ensam om att ha problem med här. Här är ju världen svart och vit, det goa anonyma internet.


    Bajs på dig!

    SvaraRadera
  32. Ny tränare i all ära, men gärna en ny sportchef också. Mild är det största skämtet just nu.

    SvaraRadera
  33. En blåvit broder har gått bort och vi sörjer att ytterliggare en ängel har gett sig av, alldeles för tidigt, till himlen!

    Vila i frid Robin!

    http://intefanvetjag.blogg.se/2011/august/vila-i-frid-robin.html

    SvaraRadera
  34. 15:52:

    Personligen är jag innerligt trött på snack om karaktär, kultur och attityd. Mild gafflar väl inte om något annat än det? Alla spelare värvas ju med motiveringen "han ska tillföra energi och attityd", sedan visar det sig att de är oerhört mediokra (lex faltsetas). Nej, fram med mer Askebrand-typer i blåvitt!

    Aggressiva pajas.

    SvaraRadera
  35. Borde väl iofs vara Mein Kamp(f)rad din fjantskalle !!

    SvaraRadera
  36. Minns en gång för länge sedan, det kom en tränare från Värmlandskogarna, ingen djävel hade hört talas om honom! Men det gick ganska bra ändå...

    SvaraRadera
  37. Hur fan orkar ni gnälla så mkt på Mild??? Vilken ekonomi hade Blåvitt när han tog över? Vi låg för fan back och nu är vi en "välmående" förening. Det fanns inga andra val än att ta in folk från superettan och på sin höjd Norden. Nu när ekonomin har blivit bättre så har vi även rykt i bättre spelare (Lindgren) men fortfarande så avgör pengarna en heeel del. Tycker Mild har gjort ett suveränt jobb och fått upp klubben på fötterna med nya sponsorer som degar mer, sett till att vi får bra betalt för våra spelare, ny klubbstuga som byggs osv. Med en tränare till hösten så kommer det bara bli bättre.

    Djävla gnällrövar...

    //D-Day

    SvaraRadera
  38. Hur "sexig" var SSvennis när han kom!!

    SvaraRadera
  39. Blää-vitt, sämst i Götet och skall så förbli!

    GAIS är Guld!

    SvaraRadera
  40. Det fantastiska är ju, att trots Milds omtalat rigorösa värvningsfilosofi och scoutingsystem så slutar det med att vi värvar gubbar som Jakob, Ali Gerba och Falsetas. Om det är resultatet av en noggrann värvningsfilosofi så skulle jag mer än gärna se en lite mer chansartad dito framöver.

    Prio ett är det fotbollsmässiga kunnandet. Prio två är rätt personlighet. Därmed inte sagt att vi ska strunta i personlighet. Men när vi väljer vilka personer vi vill värva, så ska det vara ur en grupp spelare som ÄR klasspelare.

    Att en spelare inte pratar bra svenska är av underordnad betydelse, det går alldeles utmärkt att förklara på engelska eller franska att vi ska pressa högt och slå inlägg från kanten. Köper inte att endast nån med skandinaviskt ursprung kan fatta hur blåvit fotboll spelas.

    Jag tror att det är lite stake som behövs. Att få hit en klasspelare från bundesliga, PL eller serie A kanske skulle gå på 20 mille. Men med en proffsig attityd och västsveriges samlade näringsliv i ryggen kan man presentera en produkt som fyller Ullevi match efter match, och prestera en fotboll som faktiskt kan tävla med Dinamo Zagreb, Standard Liege eller varför inte Liverpool... Drömmar? Javisst. Men Malmö var ett könshår ifrån att ta sig till CL häromdagen. Ett mål mindre insläppt i första mötet och 2-0 hemma hade räckt. Varför skulle inte vi kunna nå dit?

    SvaraRadera
  41. Glöm Askebrink. Magnus Haglund har varit klar för Blåvitt sedan i somras. Det blir perfekt, en riktig idiot som man kommer att älska att ha i sitt eget lag. Lilla Vargen blir kvar såklart, i enlighet med planen om JO skulle floppa. Hur orkar någon mala om Muslimovic. Skall han peta Tobbe, Söder och Pärlan då eller?

    SvaraRadera
  42. Glöm Askebrink. Magnus Haglund har varit klar för Blåvitt sedan i somras. Det blir perfekt, en riktig idiot som man kommer att älska att ha i sitt eget lag. Lilla Vargen blir kvar såklart, i enlighet med planen om JO skulle floppa. Hur orkar någon mala om Muslimovic. Skall han peta Tobbe, Söder och Pärlan då eller?

    SvaraRadera
  43. Tarra är en sjuuukt duktig tränare! För er som inte vet ett skit om hans historia så kolla vad han åstakommit. Han är från LERKILS IF, Glenn Strömbergs lag, Tord Holmgrens lag osv. FU HATERS

    SvaraRadera
  44. Tarra är en riktigt bra tränare. Han får ut mkt av spelarna. jobbar du inte får du höra det med. Blåvitt behöver nån som får spelarna att vilja ha boll och löpa för varandra

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.