2011/07/25

Superettan här kommer Halmstad!

MATCHDAGSTANKAR. Dagens motståndare i Halmstad har förberett sig med lerbad och tävlingar på en bondgård (nej, inte Örjans Vall). Även Blåvitt har laddat upp med ett bad inte långt därifrån, på Falkenbergs IP. Och då jag sett inslaget på HBK TV och även var på plats i skyfallet i torsdags så är det svårt att konstatera vad som såg värst ut.


Förutom avancemanget och viljan att vinna som till slut visades upp är det inte mycket att analysera därifrån. Möjligtvis att "Sella" är en av få som levererar just nu - självklart är han då avstängd i dag...

Bara att hoppas på att Karl Svensson "bajsar" in ett mål igen.

Truppen:
Marcus Sandberg, Erik Dahlin, Erik Lund, Adam Johansson, Karl Svensson, Hjalmar Jonsson, Mikael Dyrestam, Logi Valgardsson, Jakob Johansson, Elmar Bjarnason, Joel Allanson, Tobias Sana, Andreas Drugge, Sebastian Eriksson, Tobias Hysén, Hannes Stiller, Alexander Faltsetas, Kamal Mustafa, Robin Söder.

Jakob utgick halvskadad mot Falkenberg men är med i truppen. Och om man känner Jonas Olssons uttagningar rätt så startar han med "JJ" återigen. Han brukar ju göra det. Om han nu inte gör det så kan ju "Seb" försöka vara kvar längre än tolv minuter... För mot HBK lär det behövas full styrka - även om det är megajumbon vi möter. HBK tappade poängen senast hemma mot Ellos i sjätte övertidsminuten. Man får hoppas att bottenlagets oflyt hänger i en omgång till.

###

Eller får "Seb" tillbaka sin offensiva mittfältsroll igen? Den positionen har inte rosat marknaden det senaste om man säger så...

###

Halmstad har för övrigt gjort vad många änglafans tjötar om - bytt tränare. Med Jonas Olssons utgående kontrakt så undrar man ju var och vad det letas för nytt av Håkan Mild. För ett nytt JO-kontrakt utgår jag ifrån är uteslutet.

HBK:s ex-tränare Clotet Ruiz blev överhyllad som andretränare efter MFF:s guld. I ett underpresterande HBK med svag trupp och misslyckade värvningar var det inte mycket att göra för honom. Men vad kan en sådan snubbe göra med Blåvitts något mer talangfullare trupp och dessutom bättre ekonomiska förutsättningar? Får vi återse Javier De Pedro i Blåvitt om Clotet Ruiz kommer?

Vilka andra potentiella tränarnamn finns där ute?
Jonas Thern? "Drillo"? Gud? Lagerbäck? Mats Härd? Häckens Gerhardsson? "Norrmannen" Jörgen Lennartsson? Den sistnämnde är bra med talanger, det vet vi sen U21, men det laget han förfogade över var å andra sidan inga dåliga gubbar. Eftersom han förstörde Söders utveckling kanske det är passande om han fixar till den på rätt spår igen.

###

Gamla Ullevis gräs såg efter den sista matchen i lördags ut att ha klarat sig hyfsat från alla Gothia cup-finaler. Även om Gais var där och rev upp gräset vid en av matcherna...

14 kommentarer:

  1. Lars Lagerbäck är redan klar som tränare för Blåvitt, troligen skrev han på redan i våras. Äntligen 4-4-2

    Lasse Lagos startelva nästa år:

    4-4-2 Diamant

    Målvakt: Nyförvärv
    Högerback: Adam Johansson
    Vänsterback: Mikael Dyrestam
    Mittbackar: Kalle Svensson och Nyförvärv

    Vänstermittfält: Kamal Mustafa
    Högermittfält: Tobias Sana
    Offensivmittfält: Philip Haglund
    Defensivmittfält: Seb Eriksson

    Anfall: Hysén och Söder

    Mot GULD 2012!

    SvaraRadera
  2. Conny & Torbjörn med Alvbåge i mål?

    SvaraRadera
  3. 25/7/11 10:53
    Det hade jag tagit före dagens uppsättning ledare, spelare och spelsystem åtta dagar i veckan...

    SvaraRadera
  4. Henrik Larsson är en som kan träna blåvitt nästa säsong.

    SvaraRadera
  5. Jag röstar för Lenartsson!
    Men det lär nog bli svårt, i och med hans höga status.. Men hoppas kan man ju alltid göra.

    SvaraRadera
  6. Adam är ju dock inte kvar nästa säsong.

    SvaraRadera
  7. Om vi får se lavskägge i blåvitt lär han ju köra med följande 11:
    Bengan
    Ölme-Hjalle-Kalle-Lund
    Sella-TO-ny(Kihlberg från ÖSK?)-ny(urbo Svensson)
    Hysen-ny(Allbäck)

    SvaraRadera
  8. Ruiz hade inte fungerat i blåvitt.
    Med tanke på att det spanska tänket inte fungerade med Halmstads "tänk" och tradition var den största anledningen till att Ruiz inte fick fortsätta i Halmstad. Då tror jag det är ännu mindre sannolikhet att Ruiz lyckas med blåvitt o dess tradition, spelsätt och spelartyper.

    Men visst, kan vara bra att pröva på nått nytt.

    SvaraRadera
  9. Vi skall inte va så kaxiga, det kan snart vi som får höra sången - "Superettan här kommer Blåvitt..."

    SvaraRadera
  10. Kaxigt! Vi har fan inte mycket att jubla för heller. Vi kommer att klara oss kvar i år, men är orolig inför framtiden. JO har nog livstidskontrakt och Mild har fullständigt tappat allt...

    SvaraRadera
  11. Någon mer är jag som såg vad det stod på Joe Sises tröja när han vände sig om (i nacken).

    Det stod ICA2007, precis samma som Guld-tröjan jag köpte samma år. En hyllning till oss?

    SvaraRadera
  12. Tror faktiskt Adam förlänger med Blåvitt...

    SvaraRadera
  13. Anonym 15.08: Isåfall hyllar flera av HBK-spelarna oss. Jag tror snarare det handlar om att de också har ICA som sponsor och använde gamla tröjor när de skulle skita ner sig.

    De verkade ha kul tillsammans. Kanske nåt för IFK?

    SvaraRadera
  14. JJ suck...så enastående värdelös !

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.