2011/07/26

Sekunder senare gör han 1-0...

ERLINGS MIXPÅSE. Kvällens U21-föreställning "avslutar" en otroligt intensiv Blåvit niodagarsperiod om man räknar måndag förra veckan till tisdag idag. Jag ska på något sätt försöka samla tankarna och sammanfatta vad som varit en riktig berg-och-dalbane-vecka för alla blåvita spelare, ledare och supportrar.

*************************************

Måndag 18 juli: Trelleborg - IFK Göteborg: 2-0
Tisdag 19 juli: BK Häcken - IFK Göteborg U21: 2-0
Torsdag 21 juli: Falkenbergs FF - IFK Göteborg, Cupen: 2-3
Måndag 25 juli: IFK Göteborg - Halmstad BK: 3-1
Tisdag 26 juli: IFK Göteborg - FC Trollhättan U21: 1-0
Måndag 18 juli - Lördag 23 juli: Gothia Cup

Det var väl typ det?

*************************************

Utan tvekan var det rätt tungt i början av förra veckan med matchen mot Trelle som antagligen var något av det sämsta på väldigt, väldigt länge. Jag har sett Blåvitt väldigt många år men det är ytterst sällan jag sett en så håglös match som just den måndagen. Ingen vilja, inga chanser, ingenting. Om vi inte nådde botten efter de första fyra matcherna i år gjorde vi det definitivt där.

*************************************

Det blev lite bättre på tisdagen i U21 även om det blev en ny förlust. Debut för Haglund och riktigt mycket folk på plats. Debuten, liksom insatsen i kvällens match, var helt okej även om man ser att det finns mer att hämta när tempot sätter sig lite bättre i kroppen.

*************************************

Torsdagens match i cupen sen var ju en rätt märklig historia. Glöm det jag sa om att botten var nådd på måndagen, för någonstans efter 20 minuter mot Superettanlaget Falkenberg så nåddes nya djup man inte trodde var möjliga. Det var oerhört platt, dåligt och viljelöst och Falkenberg kunde i stort sett jogga sig till en tvåmålsledning. Vad som hände efter paus sen vet jag inte riktigt. Frågan är om någon vet det. Men en sak är säker, och det är att sällan har man varit så "glad" över en utvisning som när Sebastian såg det röda efter tolv minuter. Säga vad man vill om att det var idiotiskt och så vidare, så väckte det åtminstone laget. Likt Roy Keane och Paul Scholes kan det ibland vara det bästa att väcka laget med att gå in och "ta ett rött".

Tanken var att vara smart i Falkenberg, och köpa sittplatsbiljetter. Tji fick jag när platserna var på rad ett och det regnade in i stort sett lika mycket på oss som på de som stod på ståplats. Vem kan å andra sidan klaga efter den vändningen?

*************************************

Men frågan är om inte timmarna före själva matchen i Falkenberg ändå var bättre än cuptillställningen i sig. På en regnig Skrea strand satt en gäng sköna supportrar, anförda av en trubadur och Maggan på dans, i en utepaviljong på en strandservering. Givetvis skulle några stjärnor få för sig att bada också, i regnet... Men ändå, supportkultur när den är som finast på nåt sätt.

*************************************

*************************************

Kanske blev det också en vändning för hela föreningen för plötsligt i måndagens match mot Halmstad såg ju allt ganska bra ut igen. Det var lite "Blåvitt 2009" över det. Förvisso är HBK numera ett väldigt mediokert bottengäng men det skapades chanser och det spelades frejdig anfallsfotboll som man inte sett på ett tag.

Jonas Olsson hade dessutom - TILL SLUT - gjort läxan och bytt ut det som inte sett så bra ut och istället tagit in ny energi. Ros för det, men samtidigt fortsatt ris för att inte våga spela Söder tillsammans med Tobbe på topp. "Dr Ugge", som var den som skulle spela närmast bakom Hysén, var faktiskt rent bedrövlig. Och dessutom med Sana avstängd i den svåra bortamatchen på söndag så tycker man väl att det skall finnas plats att få in Robin från start?

*************************************

Med andra ord så skall det bli spännande att se vad JO gör för ändringar för att fortsätta hålla Robin utanför startelvan...

*************************************

Söder hit och Söder dit och det föranleder ju oss osökt in på kvällens match i U21-serien mellan IFK Göteborg A och IFK Göteborg B. Matchen slutade 1-0 och det var just Söder som gjorde målet på en utsökt välplacerad frispark i målvaktens vänstra kryss. Robin skapade även fler chanser, både för sig själv och för andra, men tillställningen slutade trots det med uddamålsseger. Läget var dock under kontroll, Trollhättan hade typ två chanser i första halvlek, sen inget mer.

*************************************

Fem sekunder senare trycker han upp bollen i krysset!

*************************************

Pluspoäng i kvällens match till Jakob som var duktig som mittback, Faltsetas som var överallt på mitten och Robin och Stiller längst fram som skapade mycket. I övrigt var resten gott och väl godkända i en överlag stabil insats från ett ganska rutinerat U21-lag.

*************************************

Nummer tre i FC Trollhättan, Linus Norman, om du läser det här: Du är en idiot. Det är ett jävla mirakel att du inte fick syna det röda kortet efter dina vansinniga satsningar, gång på gång. Börja spela fotboll eller åk hem till bondgården där du hör hemma.

*************************************

Även u-truppen är igång igen i J-allsvenskan och även juniorerna tog en seger mot Trollhättan. Det blev hela 7-0 i söndags efter 0-0 i paus. Tre av målen gjordes av en viss Sam Larsson.

Jag frågade en person i föreningen varför inte Sam Larsson får träna med a-truppen och fick ett lite konstigt svar. Ska forska mer i det.

*************************************

Malmö leder med 1-0 borta mot Rangers när jag skriver det här och jag skiter faktiskt i vad alla andra säger men jag säger: Heja Malmö! Svenska lag behöver desperat komma ut i Europa igen och även om det skulle ge Malmö ekonomiska muskler så får det vara värt det. Vi vet ju dessutom hur bra det gick senast Malmö hade riktigt mycket pengar på banken...

*************************************

FCT hade en, minst sagt, väldigt engagerad tränare. Tror inte jag skulle vilja ha "en sån" i Blåvitt...

*************************************

Öis talang Jakob Olsson har blivit avstängd av sin egen förening sen han kallat en Gunnilsespelare "negerjävel" under en träningsmatch igår. Det är givetvis aldrig någonsin okej att kalla någon någon en sådan sak, men ändå, känns det inte som att Öis tar i väl mycket för att markera?

Hade man satt en mikrofon på spelarna internationellt, i Allsvenskan och hela vägen ner i seriesystemet hade man garanterat fått höra betydligt värre saker än så, alla dagar i veckan. Då skulle nästan varje spelare behöva stängas av.

Jag har själv till exempel fått höra hur hela mitt lag skall dödas, hur folk ska "kn*lla min morsa", hur det skall "göras upp" efter matchen och så vidare. Henrik Rydström påstår sig ha blivit hotad till livet av Sebastian Eriksson and so on... Jag säger inte att det är okej att hålla på så, absolut inte. Men när det plötsligt skall tas upp en grej i mängden för att göra någon slags markering, då tycker jag nästan det blir löjligt. Ett internt snack och en ursäkt hade varit rimligt. En avstängning är faktiskt patetiskt.

49 kommentarer:

  1. Nu börjar han sakta glöda igen vår käre Söder

    SvaraRadera
  2. Gött med skön läsning på Bara Ben som vanligt =)

    Men man blir ju nyfiken, varför är nummer 3 i Trollhättan en idiot? =)

    SvaraRadera
  3. Ang Öis: Otroligt dumt PK agerande av klubben.

    SvaraRadera
  4. Älskar dom här blandade inläggen..
    Fattar inte heller varför Söder och Tobbe inte kan få chansen att spela tilsammans. Sebbe var inte något vidare där. Stiller gör så gott han kan men håller inte riktigt måttet flera matcher i rad och Drugge har tyvärr inte lyckats. Vad har vi kvar? Jo Söder med fart, teknik, en utmärkt framspelare och ett bra målsinne.. Han borde redan från början gått före samtliga tre spelare.

    SvaraRadera
  5. "stora stygga 3an"2011-07-26 23:02

    han verkar farlig den där linus norman .. trevlig kväll på dig med erling ! forza blåvitt

    SvaraRadera
  6. Linus Normans favoritspelare är Håkan Mild. Inte konstigt då att han vill spela tufft när han försöker leva upp till en sån spelartyp...

    SvaraRadera
  7. Den där nummer 3 inser väl hur nära ett kontrakt han e med blåvitt. Karaktärspelare och från trollhättan... Sen kan man ju gissa att det kanske inte är första gången som öisaren beter sig illa och att klubben tröttnat.

    SvaraRadera
  8. Erlings mixpåse är ett riktigt bra inslag på Baraben. Keep it coming!

    Skönt att Söder sakta men säkert är påväg tillbaka. Det handlar såklart otroligt mycket om självförtroende och kontinuitet.

    Ang. Drugge så verkar det köpet vara mer och mer svågerpolitik (i dubbel bemärkelse).

    SvaraRadera
  9. Hahahaha, moget skrivet om Linus, han har spelat men pojklandslaget, men iofs det är ju inte så bra.. Haha

    SvaraRadera
  10. "stora stygga 3an":
    Haha, favoritlag Barcelona. Så härligt fjantigt.

    SvaraRadera
  11. 11 snabba med Linus:
    4. Svenska Mästare 2011? IFK Göteborg, det är på tiden att guldet hamnar där det hör hemma!


    Han håller ju på rätt lag i alla fall och har rätt idol.

    Vet ju inte vad han gjorde, men han har ju hjärtat på rätt plats i alla fall:)

    SvaraRadera
  12. Nu blir jag nyfiken på vad du fick för svar ang. Sam Larsson...

    SvaraRadera
  13. Ursäkta?
    Erling, dubbelmoralens väktare...
    Först påstår du att du tycker det är skönt att Seb tar ett rött kort.
    För att i nästa andetag gnälla på nummer tre i Trollhättan?

    Trodde det skulle bli lite bra skriverier i stil med dina gamla analyser...

    SvaraRadera
  14. Tycker det är bra att ÖIS statuerar exempel. Ingen ska behöva höra vilken felaktig läggning, hudfärg religion eller liknande man har. Sånt här hör inte hemma på en fotbollsplan.

    Att kalla nån hora, eller på annat sätt ge ut aggregationer mot en motståndare tycker inte jag är alls samma sak. Sånt kan vi överleva med!

    SvaraRadera
  15. det är inte första gången han lägger rasistiska kommentarer på plan! Har skett ett antal gånger, nån gång får det räcka

    SvaraRadera
  16. Jag tycker ändå det tyder på någon sorts civil-kurage från Öis sida att inte tolerera sådant. Sen hade väl läget varit annorlunda om det var en Allbäck i toppform som sagt det, och Öis var i Allsvensk toppstrid. Inte hade det blivit någon avstängning då.

    Men allt som allt tycker jag bara det är att applådera sådant här, eller som att Etoo gå av planen när han blev riktigt illa åtgången från läktaren.

    SvaraRadera
  17. Härlig läsning som vanligt, Erling.

    SvaraRadera
  18. Ang. Drugge, en medelmåtta med för mkt pengar!!

    SvaraRadera
  19. Om man skulle stänga av alla som yttrar sig opassande skulle vi inte ha någon allsvenska. Fattar inte varför svarta och judar alltid skall vara så förbannat överkänsliga. Obs inte rasistiskt menat men det är ett jävla daltande så fort någon pratar om just dessa två.

    Det måste ju vara värre med idiot, knulla din morsa" mm.

    Mvh
    Grek och Blåvit

    SvaraRadera
  20. BLÅVITT FOREVER2011-07-27 10:29

    Konstigt att Erling och andra här inne inte kan skilja på ren rasism o "knulla din morsa" uttryck (läs på o bilda er!)...

    För övrigt både intressant o stundtals underhållande läsning.

    SvaraRadera
  21. Asså, de flesta verkar tycka att Söder ska få spela, helst från start. Har ja missat nåt? Han har ju inte presterat nånting!? De inhoppen han har gjort har har vart bleka, minst sagt.
    Jag vet ju givetvis precis som alla andra vad killen han presterat och vad han har i sig, men ja vill ha spelare som är bra just NU i vår startelva... konstigt va!?
    När han gör bra ifrån sig i sina inhopp kan vi fasa in honom i en startelva, som vi gjort med Sana. Han har ju bra mkt bättre chanser nu när bärk inte konkurrerar me..

    Sluta särbehandla pöjken för att han sänkte djurgårn me sina mål.... för 2 år sedan...........

    För övrigt e de la en jävla skillnad på rasistiska glåpord och ord som hora m.m. Det ligger en viss tyngd i rasism som inte går att jämföra med annan skit... och fattar man inte det, fattar man inte mycket, oavsett vilken bakrund man har!

    SvaraRadera
  22. Epicfail Erling!!!

    SvaraRadera
  23. Det här var riktigt RIKTIGT dåligt baraben!

    SvaraRadera
  24. 00:18, det är en jävla skillnad på att spela tufft som Sebban kan göra ofta, och IBLAND ligga över gränsen, jämfört med trollhättepajasen som ständigt var över gränsen.

    SvaraRadera
  25. Svarte Filip2011-07-27 11:59

    Men vad var det egentligen som sas om Sam Larsson? Tala ur skägget, människa!

    SvaraRadera
  26. Är ju en sjuk dubbelmoral med öisspelarens avstängning. Den svarta spelaren i Gunnilse är minst lika skyldig han.

    Från sambadefensiv:
    "Gunnilsespelaren ska i detta läge ha sagt att han ska ”knulla din mamma, dig, hela din familj din jävla svenne” varpå Jakob ska ha svarat något liknande ”tyst neger!”. Självklart är ingen av dessa två spelares beteende acceptabelt, absolut inte Jakobs"

    SvaraRadera
  27. Erling, dubbelmoralens väktare! No doubt about it.. Gillar även att du kommer med glåpord gång efter gång om den stackars Trollhättespelarn´ när du själv har skrivit "Vett och etikett reglerna".

    (DVS. "Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.")

    Sakta men säkert tappar du greppet om denna diskussionen ..

    SvaraRadera
  28. Vad röker du Erling? Frejdig anfallsfotboll mot Hbk? Annars bra skrivet. Till JO:4-4-2. In med Robin, peta fettot från Borås.

    SvaraRadera
  29. Rasse-nasse öis gör väl vad dom kan för att tvätta byken offentligt det är aldrig OK att kalla någon negerdjävul pinsamt & oproffsig det krävs skärpning i leden på öisgården.

    SvaraRadera
  30. Vad är skillade mellan att kalla ngn neger och svenne? det är väl lika illa, allt beror väl på hur mottagaren reagerar men blir man avstängd och uthängd för neger ska man fan bli det för "jag ska knulla din mamma, jävla svenne"

    SvaraRadera
  31. Jag är säker på att Söder spelar mot HIF. Han är på gång o JO matchar honom nu, stensäkert! Angående ÖIS så är det nog så att de vill bli av med spelaren och då har dom ett bra skäl där fotbollsfacket knappast kan säga emot. Då är det mer riskfritt att tillhöra GAIS, för vem skulle säga nåt rasistiskt där? Det finns väl ett och annat ljushuvud där, men inte är dom många....

    SvaraRadera
  32. anonym 15:58.

    Är du på riktigt? Neger är ett djupt rotat nedvärderande ord på svarta slavar. Svenne är inte laddat på nåt sätt, om det nu inte är så att du står för samma åsikter som terror Anders. Skärp till dig din SD pajas.

    SvaraRadera
  33. arne_erlandsen2011-07-27 17:39

    haha underbar kommentar om Trollhättespelaren. tack.

    SvaraRadera
  34. lisa abrahamowitz2011-07-27 17:42

    Svenne är ju nedsättande och etniskt på samma sätt som neger. Sånt kan man inte släta över.

    SvaraRadera
  35. Nu är det fan dags att starta Söder. Jag tycker han har gjort det bra i sina inhopp och dessutom så var han bäst på plan igår i U-21. Det söder behöver nu är förtroende från tränaren så att han kan börja bygga upp sitt självförtroende igen. Bänka Drugge och in med Söder!!!!!

    SvaraRadera
  36. Många från Trollhättan som kommenterar här idag ja..

    SvaraRadera
  37. negroid är ett folkslag. Kaukasier ett annat.

    SvaraRadera
  38. Söder blöder. Tyvärr är det bara att inse att grabben inte blev den man hoppades. Det blev som det ofta blir med så allvarliga skador: -ett abrubt slut. En förvandling från en potential som få svenskar haft tidigare till en normal allsvensk anfallare på sin höjd.

    Jag hoppas jag har fel men knäskador av den typen har ju förstört karriären för hundratals supertalanger genom åren. Ofta är det psyket som spökar men det är ju aldrig bra att alltid veta att man resten av karriären får bakslag av olika slag. Tyvärr.

    SvaraRadera
  39. Om JJ ständigt ska ta upp en plats i startelvan tycker jag att man ska börja spela honom som mittback!

    SvaraRadera
  40. Jaha, nu har Lex Jakob Olsson nått hit och icke förvånande finns det delade meningar i agerandet från ÖIS sida. T.o.m. finns det tomhuvuden som kallar hela föreningen "rasse-nasse öis", vilket är så tomt, fegt och uddlöst. ÖIS liksom IFK och de flesta föreningar i landet, jobbar hela tiden med sociala projekt mot rasism, mobbning och andra sociala värderingar.

    Det Jakob sa på planen är förkastligt men allt för vanligt tyvärr och skall stävjas direkt. Han måste veta innebörden av vad han har sagt och få hjälp vid sidan om och det kommer han att få av sin förening. Avstängningen är en signal utåt att ÖIS inte accepterar att deras egna beter sig på det sättet. Jag tycker att ÖIS som förening agerar bra i frågan.

    Erling, du skriver bra och underhållande men värderingen av att uttrycka sig av detta slag, skiljer sig markant. Rasism är en varböld i samhället och även om Jakob Olsson inte "fattar själv" vidden av sina uttryck, är det inte ok att kalla en medmänniska för nedsättande etniska saker.

    Du om någon borde kunna skilja på sådant och jag är faktiskt förvånad och orolig över hur du skriver i saken.

    På olika ÖIS-forum behandlar man saken likadant som här och precis som här, finns det mycket sunda värderingar som verkligen behövs. Det killarna säger i "stridens hetta" är vanligt, men trots det så måste dom också bearbetas.

    Det viktigaste i just den här frågan, om man delar en sund värdering om att alla människor är lika värda, är att få fram något bra ur situationen. All media t.ex. bör kunna se längre fram och hjälpa till att förhindra liknande saker i fortsättningen. Så även BaraBen.

    SvaraRadera
  41. Någon som vet var folk ska träffas i Helsingborg innan matchen ?

    SvaraRadera
  42. 09:03, jag vet inte om du missförstått mig på något sätt. Jag tycker också att rasism är ett otyg i samhället som bör bekämpas med varje medel. Och även om jag verkligen inte tror att Jakob Olsson är rasist så skrev jag ganska tydligt att jag tycker att det aldrig är tillåtet att kalla en annan medmänniska för sådana ord.

    Vad jag ville få fram, det jag tycker är patetiskt, det är dock när värdering i att säga en sådan sak är att det är tio gånger värre än att säga vad som helst annat.

    Jag själv tycker all form av "trash talk" på plan är jävligt onödigt och i mitt lag har vi tydliga regler att vi inte skall tillhöra de som håller på med sånt. Jag är dock inte så dum att jag inte förstår att det förekommer, såväl på min nivå som högre upp.

    Och det är just där vi kommer tillbaka till själva kärnfrågan. Ska en spelare få säga vad som helst till en annan, men så fort denne svarar med ett rasistiskt laddad ord så blir han avstängd? Jag tycker faktiskt det är en jävligt märklig bedömning och det står jag för.

    Sen om någon kommer och viftar med "rasistkortet" så får jag väl ta det, även om det inte är så roligt såklart. Jag vet ju dock själv hur det ligger till så jag tar inte åt mig direkt.

    SvaraRadera
  43. Den idiottacklingen som Linus Norman satte in på Söder nere vid kortsidan i början av andra halvleken är helt vansinnig.
    En jävla tur att Söder kom upp överhuvudtaget.
    Man hörde hur det fräste i gräset när han kom farandes, killen träffar helt åt helvete fel med tacklingen, och Söder blir liggandes ganska länge.
    Var nog inte bara jag (och Lund som skällde som en galning på domaren och idioten) som såg bilder flimra förbi av en långtidsskadad Söder.

    IDIOTJ-VEL!

    SvaraRadera
  44. instämmer med sirlando & erling, den tacklingen på robin var inte okej alls, men att påstå att killen därmed är en "idiot" och att gnälla om att han matchen igenom låg över gränsen är ju bara löjligt.. fotboll är en kontaktsport , man får ge och ta, och med blåvita publikfavoriter som wernbloom, sebban, mild o ragge ska vi nog inte trycka ner spelare som går in hårt, och ibland för hårt i närkamperna ..

    SvaraRadera
  45. Vad sades om Sam Larsson?! Berätta!!

    SvaraRadera
  46. Härligt Erling!

    SvaraRadera
  47. Avstängningen är helt rätt erling, ditt fyllo.

    SvaraRadera
  48. Avstängningen är helt rätt erling, ditt fyllo.

    SvaraRadera
  49. Läste ni om den femtonårige knallen som blev avstängd av ellos (på obestämd tid?) för att ha snott en flagga av ösk:s supportrar? Angående att ta i i överkant menar jag, när man kanske bör börja någon annanstans...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.