2011/07/08

IFK Göteborg tittar på högerbackstalang och Tobbe är kvar över 2015

SILLY SEASON. Håkan Mild var på plats när Qviding tog emot Västerås SK. Enligt uppgift för att närstudera 16-årige högerbackstalangen Victor Nilsson Lindelöf, som man haft ögonen på en längre tid. Redan 2009 gästtränade Nilsson Lindelöf med IFK Göteborg under en period och Blåvitt verkar bibehålla sitt intresse av att värva honom till Kamratgården.

Victor Nilsson Lindelöf är trots sin ringa ålder ordinarie i Västerås SKs startelva och får främst förtroende som högerback, men har även spelat som högermittfältare vid några tillfällen. Intresset kring spelaren är stort och Västerås SKs sportchef Haci Aslan räknar med att allsvenska klubbar skall komma med konkreta bud redan i sommar.
- Ja, han är så pass bra att det kan komma. Personligen anser jag att han är topp tre av högerbackarna i superettan trots att han bara är 16 år, så jag skulle bli förvånad om det inte kom något bud.

- Victor är en stor och stark offensivt lagd högerback. Han kan gå hur långt som helst, sa Haci Aslan till Eurosport tidigare i vår.

Enligt ryktet är ett flertal allsvenska klubbar intresserade av Nilsson Lindelöf, däribland Helsingborgs IF, AIK och Djurgårdens IF. Och så IFK Göteborg.
– Vi tittar på många olika spelare och Victor är en av dom. Han är inte den enda, vi följer fler spelare. Men han är absolut en duktig spelare, säger Håkan Mild till VLT.



** SILLY ** SILLY ** SILLY ** SILLY ** SILLY **


Pär Ericsson talar ut om sin situation i IFK Göteborg i en artikel på NWT.se. Efter att Blåvitt lånat ut Nicklas Bärkroth till Brommapojkarna är det intressant att se om det finns en ambition att låta andra spelare som haft svårt att få speltid i IFK Göteborg att få komma i form av en utlåning. U21-serien verkar inte riktigt hålla nivån för att få spelare utanför startelvan att komma i matchtrim och därmed kunna konkurrera på allvar.
– U21-serien är väldigt ojämn. Ibland kommer motståndarlagen med bra spelare men ibland med rena juniorlag. Det är väldigt svårt att få ett mått på hur bra man själv är, säger Pär Ericsson till NWT.

Det har förts spekulationer att GAIS och Degerfors skall vara intresserade av att låna tillbaka sin forne spelare, men det avfärdar Ericsson bestämt.
– GAIS är inte aktuellt och Degerfors vet jag ingenting om. Däremot finns det andra klubbar som har visat intresse. Jag vill inte säga för mycket men det är klubbar både utomlands och i Sverige. Jag kör på och ser vad som händer. Det har inte varit så kul att sitta på läktaren och kolla på matcherna. Det bästa vore kanske att bli utlånad, säger Ericsson.

I och med värvningen av Philip Haglund och det faktum att Tobias Hysén verkar stanna i föreningen har konkurrensen kring de offensiva positionerna i startelvan hårdnat, men Ericsson har inte gett upp utan är beredd att bita ihop för att komma tillbaka.
– Det är tufft, men så är det att spela i ett bra lag. Helst av allt vill jag såklart vara kvar i IFK Göteborg och spela i A-laget, säger Ericsson.

** SILLY ** SILLY ** SILLY ** SILLY ** SILLY **


Till sist glädjs vi över att Tobbe är kvar! Ända till och med 2015!

31 kommentarer:

  1. vilken underbar människa han är Glenn! Gubbar med sådana ärliga hjärtan tillverkas ju inte längre..

    SvaraRadera
  2. Tack gode Torbjörn för att Tobbe stannar kvar, gällande Pärlan är han säkert en trevlig snubbe men oss har han då verkligen inte gjort nån större nytta. Får väl räknas som värvning som ligger i top5 bland misslyckade.

    SvaraRadera
  3. Så sjukt viktigt. Faktum är att vi är ett mycket mediokert allsvenskt lag utan Tobbe.

    Bara synd att inte nyheten kom från Glenn. Känns mer på riktigt då...

    //Baggio

    SvaraRadera
  4. Mr Knowitall2011-07-08 11:31

    Det här berättade Glenn för mig i förrgår redan.

    SvaraRadera
  5. Vad händer nu med Söder?

    SvaraRadera
  6. Japp underbart men han är klar/kvar till 2016 eller tom 2015. .

    SvaraRadera
  7. 1997 - 2011, 15 år ett guld.

    SvaraRadera
  8. Tobbe är den största blåvita hjälten i modern tid!
    Våran Totti våran Di canio våran Del piero, Puyol, Giggs, Henrik Larsson, Ruben svensson Torbjörn Nilsson. Tobias Hysèn!

    SvaraRadera
  9. Som Filip Tronêt, född 1993, som redan har varit omskriven efter sin insats i Division 1 förra säsongen.

    - Som yttermittfältare gjorde han 11 mål och, jag tror, 13-14 assist. Han har både löpstyrka och är oerhört snabb. Han är ett hot mot vilket försvar som helst, säger Haci Aslan.

    Sportchefen har två andra talanger som kan bli värdefulla för Västerås, dels i form av sportslig framgång - målet är att hänga kvar i Superettan - dels i form av pengar när de går vidare. Linus Sjöberg och Victor Nilsson-Lindelöf, båda födda 1994.

    - Linus är väldigt teknisk. Han är otroligt duktig med boll och är ansedd som den bästa spelaren i sin åldersklass. Victor är en stor och stark offensivt lagd högerback. Han kan gå hur långt som helst, säger Haci Aslan.

    SvaraRadera
  10. Nu väntar ja spänt på ett blogginlägg från Tobbe där han berättar om sin nya pöjk, hur nära det vart med Brügge, hur samtalen har gått samt hans förväntningar på framtiden!

    SvaraRadera
  11. Bara vi inte köper nån karaktärslös smörkola. Men det blir det aldrig så länge rådande kultur finns

    SvaraRadera
  12. TOBBE E KVAR!!! Hade nog väntat mig lite större fokus på Tobbe i artikeln - det är stort hjärta han visar för klubben och man kan inte annat än älska Tobbe som väljer att stanna och försöka ta oss ut i Europa League istället för att spela där med Brügge för pengarnas skull! Stort Tobbe!

    Backtalangen verkar spännande! Med tanke på att Adam kanske sticker om han nu inte inspirerades av Tobbe att stanna så skulle en ung talang inte skada, bra jobbat Mild!

    Pärlan får vi se vad som händer med, mycket speltid lär det väl inte bli men med Söder ur form och Stiller som alternativ kommer Pärlan i alla fall få chanser de matcher Tobbe inte kan spela... Man känner ändå lite med Pärlan, han värvades för att ersätta Tobbe, som sedan dess spelat lika lysande som alltid och förnyat kontraktet två gånger...

    Grattis till pojken Tobbe, förstår att du vill stanna och låta honom växa upp på Nya Kamratgården!

    SvaraRadera
  13. Asså grejen är att han är ju sjukt obekväm med att alla fyllon hoppar runt omkring honom. Tror om Glenn fick välja så skulle alla sitta ner på läktaren också.

    SvaraRadera
  14. har känt i mitt hjärta ända sen ryktena började att tobbe kommer stanna. tobbe ÄR blåvitt..

    SvaraRadera
  15. "Med tanke på att Adam kanske sticker"
    Vart skulle han sticka? Har svårt att tro att han har någon möjlighet att fotbollsmässigt byta upp sig vid klubbyte. Inte den blekaste vilket utländskt lag som vill ha honom, möjligtvis något lag i norska eller något bottenlag i danska.

    Adam har varit ganska bra, men jag har svårt att tro att han någonsin kommer nå formen så att några bättre utländska lag visar intresse.

    Mild MÅSTE köpa en mittfältare som kan spela på kanterna.
    Mild måste också köpa en mittback och en målvakt.

    SvaraRadera
  16. Tobias Hysen visar grymt Blåvitt hjärta! Han kommer nu absolut bli en av de största i Blåvitts historia om inte störst
    när han nu väljer att stanna sin karriär ut.
    Man blir stolt över att "mitt" lag har en sån spelare!

    SvaraRadera
  17. Det är unikt idag att spelare så tydligt visar klubbkänsla och sin identitet! Tobbe är på väg att ta plats i den unika grupp av spelare som för evigt lever kvar i fansens hjärtan... Tack Tobbe, framtiden är ljus!!
    //Daniel

    SvaraRadera
  18. Äntligen lite action från Blåvitts sida. Pär Ericsson utlånad till Mjällby som saknar forward. Allsvenskduglige Bärkroth utlånad till Superettan-Bromma. Lite seriösa rykten om Västerås-spelare (spelar inte även Trônet där?). Tobbe kvar, Haglund värvad.

    Nu ska JO bara våga spela Logi på vänsterbacken och ha Dyre och Kalle centralt och låta Adam comebacka. Kan bli en roligare höst än vår i alla fall!

    SvaraRadera
  19. Sjukt vad naiva ni alla är!!!

    Kul att Tobbe stannar men att prata om hjärta för Blåvitt är bara trams. Tobbe ville stanna i Göteborg vilket såklart är enklast för honom och de flesta andra av oss som bor här.

    Samtidigt ville han ha högre lön av Blåvitt. Då passar det perfekt att hans agent sprider att han vill lämna. Ingen bra klubb vill ha en 29-åring som tidigare misslyckats utomlands i en andraliga därför fick de gräva ända nere i Belgien.

    Nu fick Tobbe som han ville - högre lön och längre kontrakt och ses även som en hjälte som inte lämnar klubben (vilket aldrig var aktuellt).

    Grattis Tobbe till din löneförhöjning. Jag har inget emot dig och hyllar dig för det du gör på plan. Det är bara alla andra som är extremt naiva och pratar om hjärta och klubbkänsla som gör mig trött.

    Du gjorde det som var bäst för dig personligen och för din familj vilket vi andra också skulle göra. Men det har inget med hjärta för Blåvitt att göra...

    SvaraRadera
  20. Anonym 11:53
    Shit vad tråkigt det måste vara i din värld av negg.
    Du orkar verkligen komma in här och fullständigt negga sönder en nyhet som i alla fall 99% av alla fans tycker är helt fantastisk.
    Om det nu är så som du säger, vem fan bryr sig?
    Tobbe väljer väl fortfarande att stanna och hjälpa Blåvitt till nya framgångar, sen om han får bättre lön är väl det fullständigt berättigat.
    Visar man inte hjärta för sin klubb om man har en egen blogg bara för fans, man ställer upp på olika grejer för klubben.
    Du kan gå och fortsätta negga nån annanstans, för här är vi glada över att våran bästa spelare är kvar hos oss, oavsett om han fick högre lön eller inte.

    SvaraRadera
  21. Håller med 14:38 om 11:53 - vi var flera, mig inkluderad, som skrev att vi hoppades att Tobbe skulle stanna och bli hjälte och ta oss ut i Europa igen. Vi tyckte att Mild skulle höja hans lön så att han stannar karriären ut och att det var helt riktigt och rätt. Bara att kolla gamla inlägg och kommentarer så ser du det. 99% tycker att Tobbe är en hjälte som visar stort hjärta för klubben - man ska komma ihåg att spelare som Mild, Glenn Hysén och Torbjörn också tog chanser att åka utomlands för pengar och andra ligor i lag som man kanske inte kan kalla mediokra men som inte precis var att jämföra med dagens CL-slutspelslag. Den chansen har Tobbe alltså tackat nej till för vår skull och det förtjänar stor respekt!

    Nu har jag inte koll på Tobbes lön men han hade en mycket bra lön redan innan och har enligt fotbollskanalen sannolikt inte över 250-300 000 kronor/mån även om det säkert finns andra bitar i avtalet som gör det värt mycket. Det är skitsnack att Tobbe gör det för pengarna, i så fall hade han redan stuckit för 3-4 år sedan och med allsvenska mått mätt hade han redan en mycket hög lön.

    Tobbe visar stort hjärta för klubben och jag hoppas att alla ni som kan beger er till GU och hyllar honom imorgon!

    SvaraRadera
  22. Ericsson riktigt lyser av talanglöshet men givetvis är Mild den största skurken här. Skönt att slippa spelaren i fråga, hoppas han kan hjälpa Mjällby ur högsta serien också.

    SvaraRadera
  23. @11.53

    Spot on,lr verklighetsbaserat i denna uppståndelse. Ett bra drag utav den förre jurgårdaren, och "vi" Blåvittare sväljer hela betet. Med detta "drag" ifrån Mild, så blir det lättare för honom att behålla J.O

    SvaraRadera
  24. Tobbe är KUNG!
    Angående Victor Nilsson Lindelöf, av klippen att döma är han lika farlig offensivt som ett lamadjur. ok, han kan mata inlägg men det kan jag också. Helvete, finns det inga större löften ute i landet?

    SvaraRadera
  25. 11:53 - skojar du? Tobbe är äkta. 4generationen Blåvitt. 2:a division och Sunderland då. Idag är han vår series bästa spelare utan konkurrens. Halvfattiga mellaneuropa köper givet en 29-åring som honom. Vidare är han def värd en löneförhöjning oavsett vad han tjänar idag. Var bara jävligt nöjd med att han stannar och att jo sparkas långt åt helvete efter säsongen.

    SvaraRadera
  26. 19:27: Han är 16 år... kom igen nu, håller man den nivån som 16-åring så är det inte konstigt att IFK Göteborg är intresserade av ens tjänster. Han skall inte anses vara fullfjädrad allsvensk spelare förrän om en 4-5 år och har man det utgångsläget han är i nu så har man alla möjligheterna att göra honom riktigt jävla skitbra.

    ...och förresten så behöver vi nån mer än Sella som kan slå inlägg.

    SvaraRadera
  27. Byt Falsetas mot Jokob Lindström från ÖIS.
    Bygg för framtiden !
    Win Win situation.

    SvaraRadera
  28. Tim Björkström från BP?
    Sverige är bra att utveckla deffensiva spelare.
    ´
    Våga att satsa lite kreaktivt och offensiva influenser från utlandet.

    SvaraRadera
  29. Som vi läst... Wernblom rollen är en myt.

    Skaffa in en likt Wanderson ifrån ÖIS som kan briljera med sin teknik och sina skott.
    En frisparks skytt med rang och ett grymt kompliment i den sk Wernblom" rollen.

    Att spela med en stark target player och en hitta någon blek kopia på Wernblom gör vi aldrig.

    Han var bara en av samtliga pusselbitar som gav oss guldet för några år sedan.

    Vår strategi som är sönderläst med inläggsfotboll och komma på kanterna har ju inte fungerat på 3 år nu.
    Tobbe är den som hänger de flesta inläggen nu och har gjort så en längre tid.

    Med en Wenderson kopia eller liknande spelare skulle vi kunna hota på otaligt många fler sett än idag. Slippa bli sönderläst och bli 10ggr bättre än vad vi är idag.

    1 värvning i varje linje skúlle göra gott.

    Fundera på detta en gång till...
    En offensiv nummer tio likt Wanderson med frisparkarna och insticken till Tobbe skulle ta oss till toppen.

    Sluta spela med en dålig backup plan som aldrig fungerar från start... Skulle inte personen i Wernblom rollen öst in bollar från alla inlägg eller göra något inviduellt?

    Så hur många är det idag?

    1-2 mellan Stiller och Drugge? De ska ju hota och utmana om skytteliga vinnare !!!

    Ser ni inte detta själva???

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.