2011/07/17

Intensiv fotbollsvecka väntar

ERLINGS MIXPÅSE. Ellosbönderna förnekar sig aldrig. Ikväll tvingade man Halmstad att klippa om gräset på Örjans Vall då det på sina ställen varit hela fem(!) millimeter(!!) för högt på sina ställen. Herregud. Men å andra sidan, är det någon som är förvånad? Tyvärr har vi hört det förut från Boråshållet.

************

Kvällens träning var inte mycket att hänga i julgranen. Smålagsspel ger inte utrymme att tolka startelva eller för den delen se vilka spelare som ser pigga ut eller inte. Philip Haglund gjorde enda målet för ett av de fyra lagen som spelar ett antal enminutsmatcher på liten plan.

Lawal är skadad och blir borta uppåt två månader och var inte med alls på kvällens träning. Inte heller Tomas Olsson var med, skadad i en magmuskel. Erik Dahlin sedan tidigare borta ett par veckor, vilket öppnar för August Strömberg som målvaktsreserv i morgondagens match.

**************************************

Håkan Mild var dock på plats och matchade snyggt Seppo Vaihela med både ljusblå golfjacka och glasögon. Även Tommie Elgeståhl var där och det kan jag säga att Tommie drar en del "roliga" historier som inte direkt lämpar sig i tryck... Å andra sidan fick han en tillbaka också som verkligen inte var politiskt korrekt. Men va fan, vem orkar vara PK hela tiden?

**************************************

Hela truppen: Marcus Sandberg, August Strömberg, Erik Lund, Adam Johansson, Mikael Dyrestam, Hjalmar Jonsson, Kalle Svensson, Logi Valgardsson, Jakob Johansson, Alexander Faltsetas, Joel Allansson, Stefan Selakovic, Elmar Bjarnason, Tobias Sana, Tobias Hysén, Andreas Drugge, Robin Söder, Hannes Stiller.

**************************************

Precis när jag skriver detta gör Halmstad 1-0. Karma?

**************************************

Sebastian såg trots allt pigg ut på träningen men är trots det inte uttagen. På tisdag utlovas det dock spel i U21-matchen mot Häcken. Då är det även debut för Philip Haglund och dessa två lär bilda innermittfält tillsammans i den matchen.

**************************************

Inte heller var det några spelare från u-truppen med då dessa spelade match igår på Styrsö mot en så kallad skärgårdskombination. Man vann med 7-2 där skärgårdskombinationens mål verkar ha gjorts på straff och frispark. Inte för stora växlar skall dock dras av detta, då spelare i skärgårdslaget främst bestod av folk från division 6-klubbar. Målen gjordes av Björn Linde 2, Efe, Andreas Petersson, Chris & Haval Mahdi. Den sistnämnde är en ny bekantskap för undertecknad.

Och på tal om nya bekantskaper till u-truppen så fylls den i sommar på med minst två spännande namn. Malek Isander, mittback och Sebastian Hedlund, anfallare. En annan som verkar vara på ingång är en Peter Mulenga från Zambia som gjorde ett inhopp i matchen igår. U-truppen är redan väldigt talangfull och nu kryddas den ytterligare.

**************************************

Det blir bloggande numera i form av något som jag kallar "Erlings mixpåse". Vet inte var det kom ifrån men det handlar väl helt enkelt om att jag inte orkar skriva långa krönikor om ett ämne längre, utan numera får det bli lite om allt helt enkelt. Olof har bidragit med grafiken.


**************************************

När vi ändå är inne på ungdomsfotboll så vankas det som bekant en fantastisk vecka med start nu på måndag när Gothia Cup drar igång. IFK Göteborg ställer i år återigen upp i den så kallade elitklassen P17. Laget med pojkar födda 94 förstärks dessutom med två spelare födda 93, Jonathan Azulay och Bragi Bergsson från u-truppen. Även Dizdar och Fredrik Alnäs har en del rutin från u-truppen men laget i övrigt är för mig tämligen okänt.

Spelprogram för alla ungdomarnas matcher finns här.

**************************************

Rätt intensivt med fotboll nästa vecka, även för a-laget, med matchen imorgon mot Trelle, Häcken på tisdag och sen den viktiga cupmatchen mot Falkenberg på torsdag.

**************************************

George Mourad, som tränade med oss för inte många veckor sedan, är nu klar för ett lag i... Iran! Spännande får man väl säga ändå, men samtidigt känns det lite som att gamle George kanske inte haft så mycket annat att välja på när det nu bär iväg till mellanöstern.

**************************************

Är det bara jag som är trött på snacket om hur "dålig" damfotbollen är? Gillar man det inte så kolla inte då. Jag såg alla Sveriges matcher i VM och tycker de gjorde det fantastiskt bra. Ett offensivt spel med två djupledslöpande anfallare gav utdelning med många fina mål. Dessutom har spelet utvecklats mycket senaste åren, även om tjejerna såklart fortfarande gör en del, till synes, "enkla" misstag.

Men damerna gjorde det som sagt väldigt bra och kontrollerade alla matcher utan den mot Japan där man var chanslösa. Japan spelade väldigt fin fotboll och nog håller jag en liten tumme för dom i kvällens final. Å andra sidan har ju USA den "härliga" Pia Sundhage som coach...

**************************************

Min morbror träffade för övrigt en kille från Iran en gång.
Han pratade ingen svenska men när min morbror frågade vad de gjorde när ayatollan kom så svarade han: " I ran!"

**************************************

Förresten så var ju Hammarströms mål riktigt grymt. Och Lotta Schelin har ju mer eller mindre hållit "herrklass" hela turneringen.

**************************************

Frågetecken ändå i startelvan i morgondagens match borta mot Trelleborg. Sella lär vara tillbaka från start till höger vilket innebär konkurrens till vänster. Elmar eller Sana? JO är ju JO så han lär väl välja Elmar, trots att Sana varit bättre de senaste matcherna i mina ögon.

Stiller eller Söder på topp/släpande anfallare? Lär väl bli Stiller.

Allansson eller Drugge centralt på mitten? Eller kanske Elmar? Ingen aning men klart är att JO har en del att fundera på. Ni som kommenterar här i tråden kanske är vänliga nog att hjälpa honom?

**************************************

Det är lite gulligt sådär när anonyma personer "kräver" i kommentarer och liknande att det minsann "skall" bloggas med ett visst intervall. Folk verkar glömma ibland att alla vi som gör detta har jobb vid sidan av, eller plugg, eller eget företag, eller familj, eller egna fotbollslag att ta hand om, eller kanske en kombination av ovanstående.

Givetvis tycker jag det är lika tråkigt som er läsare när man kommer in och det inte har skrivits något nytt på ett par dagar. Likväl som publiken på läktaren behöver förnyas så behöver det också komma in nya ambitiösa skribenter här på bloggen med jämna mellanrum. Själv har jag skrivit i över fem år och gör det fortfarande ibland för att jag tycker det är kul, för att jag vill förmedla något och för att jag vill öka intresset för IFK Göteborg. Alla har väl sina motiv antar jag.

Men att gnälla för gnällandets skull är liksom lönlöst. Har man något själv att bidra med får man gärna maila in det till kontakt(a)baraben.com. Som vanligt är allt mellan himmel och jord välkommet.

**************************************

Sen kan man ju inte direkt erkänna att vi är inne i en superhet Blåvittperiod just nu. Vi har mött Gefle och Mjällby borta, mött Syrianska två gånger och nu väntar sexiga Trelleborg borta innan vi tar emot jumbon Halmstad hemma. Och vi ligger nia i allsvenskan.

En allsvenska där dessutom Elfsborg ligger tvåa, AIK tre och Gais fyra... Dags att börja plocka poäng i väldigt rask takt nu Blåvitt för att slippa förnedringen att ha dessa lag framför oss när året skall summeras.
**************************************

Fotboll Allsvenskan
Halmstad - Elfsborg 1-2(1-0)

Mål: 1-0 Sise (17)
1-1 D.Elm (47)
1-2 D.Elm (90+6)

Så jävla typiskt.


21 kommentarer:

  1. ------Hysén-Söder
    Sana-Elmar-Allansson-Sella

    Snuuuuur

    SvaraRadera
  2. För övrigt skandal att Håkan inte värvat Lisa Dahlqvist.

    SvaraRadera
  3. Drugge... Är det månne bara Dalex som bytt namn? Hoppas på Joel och JJ centralt och Stiller på mitten faktiskt, med Söder som inhoppare i 60e minuten när vi leder med 2-0

    SvaraRadera
  4. Det Jonas mest ska fundera på är när han ska gå. Men vi vet ju att det inte kommer hända.

    SvaraRadera
  5. Var spelas U21-matchen på tisdag?

    SvaraRadera
  6. gilla mixpåsen

    SvaraRadera
  7. Oklart ännu Elof, men räkna med antingen Rambergsvallen eller Gothia Park. 17.00 är det sagt.

    SvaraRadera
  8. Är det inte Onkel Kånkel-loggan i mixpåsen?

    SvaraRadera
  9. Kul att det går bra för Sana ute på plan men änna dags att producera lite poäng också. En (eller är det det två?) målgivande passningar och inga mål efter en halv säsong som ordinarie offensiv mittfältare i Blåvitt kan inte räknas som godkänt.

    Jätekul med dribblingar men jag vill se lite mål och assist.

    SvaraRadera
  10. Håller med föregående talare om hur vi ska formera mittfält och anfall. Vi måste släppa fram och ge söder tid att komma tillbaka till den form han hade innan skadad. Sedan har inte drugge levt upp till vad vi trott. Allansson har gjort bra ifrån sig med Elmar och han börjar mer och mer bli reserv bakom sebba. Seger måste ses som en självklarhet imorgon.

    SvaraRadera
  11. Adam-Hjalle-Kalle-Dyre
    Joel - Elmar
    Sella - Söder - Sana
    Hajsen

    SvaraRadera
  12. Anonym 17/7/11 23:03

    seger e la kvar i götet imon ;) :P

    Sen borde folk ta en titt på tomas tarra askebrandt på torsda i cupmatchen mot fbg väldigt duktig tränare :)

    Ge söder chansen nuu

    SvaraRadera
  13. bra läsning, fortsätt så! :D

    SvaraRadera
  14. Våga peta Sana!

    SvaraRadera
  15. Ironiskt att bägge ellos mål gjordes på nick

    SvaraRadera
  16. "Och Lotta Schelin har ju mer eller mindre hållit "herrklass" hela turneringen". Full eller???

    SvaraRadera
  17. den blåvita talangen i ungdomsleden är tvyärr överskattad.

    blåvitts problem är att man redan i de åldrar när barnen behöver hjälp att knyta skorna skolar in sina spelare i "systemet är viktigast" och "gör inget som kan orsaka något misstag som motståndaren kan utnyttja"

    Därför kommer vi alltid behöva värva kreativitet till a-truppen. Det är sådant vi skolar bort på vägen i vår "lär dig 4-1-3-1-1-med fokus på defensiven-skola"

    Tyvärr, blåvitt skulle behöva få in tillslagsexperter och kreativa personer som kan ändra mentaliteten så att det är antalet egna initiativ och offensiva händelser som räknas i ungdomsåren....

    SvaraRadera
  18. Usch vad surt att Elfsborg turvinner igen

    SvaraRadera
  19. 13.40
    så du menar att dom spelarna som kommer upp till atruppen idag inte är kreativa? söder/sana/dyrestam/bärkroth??

    SvaraRadera
  20. "Våga peta Sana", nä men våga ställa över JJ/Bjarna eller rättare sagt våga låt Drugge/Seb/Elmar/JJ slåss om en plats bredvid Allansson, där är nyckeln till kvällen seger. Sen byt tidigt när det inte fungerar vilket JO gjorde sist med gott resultat. Hoppas Söder får börja idag, ytterligare utmaning för JO. Gällande "strypning" av unga spelare i blåvitt (Anonym 13.40) så vete f-n om du inte är ute och cyklar. Vi som kollat in "Fotbollens hemligheter" som är blåvitts utbildningsbibel ser absolut inga "systemtankar" i unga åldrar utan snarare teknikutveckling längre upp än vad tidigare svensk ungdomsfotboll förordat. Kom igen nu blåvitt, släpp handbromsen och ångesten ikväll och bjud oss på utspelning och glädje.

    SvaraRadera
  21. Damfotbollen går framåt, Sveriges mål mot Frankrike med nedtagning, dribbling och skott i krysset hade inte många av oss läktaridoler ens kunnat drömma om att prestera. Finalen mellan USA och Japan var unik historiskt med snabbt och effektivt spel, sluta sura, damerna närmar sig. Sen finns vissa bottennapp som Sverige mot Japan och när damerna spelar som sämst så är det katastrof men vadå, precis som Asien håller på att käka upp oss här i Europa vad gäller annat så närmar de sig även i fotboll och likaså utvecklas damfotbollen och knappar in.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.