2011/07/11

Barabenskribenten som är idol i Sydkorea

ERLINGS MIXPÅSE. En seger är alltid en seger men i ärlighetens namn så såg det inte jättebra ut innan sekvensen med straffen och utvisningen som förändrade hela matchbilden. Visst, vi hade spelet i hela första halvlek, men vad skapade vi? Inte mycket. Syrianska gjorde precis som Djurgården och de andra ”lite smartare” lagen som kommit till Gamla Ullevi. Backa hem och satsa på kontringar. Inte försöka gå på i någon tokoffensiv för då öppnar det ytor för Hysén och det straffar sig ofta.

Men nu gick det ju vägen ändå och jag kan inte låta bli att påminna om det jag skrev igår i min lilla rapport från träningen:

"Sella var som vanligt het i snacket under den avslutande inläggsträningen. Men även i avlsuten då han pumpade in boll efter boll i nät."
***************************************

Jag skrev om Robin också och även om det inte blev något mål (men det var nära!) så var det väldigt pigga ben vi fick se från unge Söder den här gången. Härligt att se Robin, som vi har längtat...

***************************************

En bild som etsat sig fast från igår är Adam Johansson nedtagning med låret i slutet av matchen. Alltså, det är typ inte fysiskt möjligt ens att stå åt det hållet, helt jävla felvänd, och ändå få den så att säga ”inåt”. Det var något av det konstigaste och underbaraste jag sett en blåvitt spelare göra på väldigt länge.

Dyrestams dribblingsraid med tunneln var förvisso inte så dum heller...!

Det är i sådana lägen det är tråkigt att inte ha någon som spelar in matcher längre och kan lägga upp highlights. Vi har tjatat på Crumbs, som gjort det de senaste två åren, men han hinner helt enkelt inte. Det tar timmar att klippa, klistra och ladda upp och den tiden har han inte just nu, tyvärr. Vi träffades ute för några veckor sen och efter att vi snackat lite, jag och Crumbs, så frågade mina polare vem det var. Jag berättade att det var han som lägger upp klipp från Blåvitts matcher och plötsligt var det som att en stor idol hade uppenbarat sig framför deras ögon. Speciellt min vän som bor i Korea uppskattade klippen väldigt mycket, av förståeliga skäl.

Vi jobbar på en annan person som kanske kan lösa liknande klipp framöver men om det är någon som har liknande möjligheter så skicka gärna iväg ett mail till oss.

***************************************

Ros till JO för att han gjorde byten som förändrade matchen, visst. Men ändå, jag kan inte låta bli att undra varför Sana offrades istället för Elmar. Jag tycker Elmar var väldigt omständlig och stillastående, som han ofta är till vänster. Vrider och vänder och till slut kommer ett inlägg, ofta utan adress eller med snö på. Jag kanske är hård nu men samtidigt så gjorde Sana en väldigt pigg första halvlek där han låg bakom i stort sett allt farligt, även om det inte var mycket. Nej, rätt hade givetvis varit att byta ut Elmar, sätta Sana till vänster och Sella till höger. Det blir för övrigt spännande att se hur JO gör där nästa match, han ändrar som sagt sällan ett vinnande lag…

***************************************

Hade sms-utväxling med en blåvit kamrat förut. Vi hade pratat lite tidigare i år innan Joel hade debuterat i a-laget och han hade frågat mig hur jag trodde det skulle gå, jag som trots allt sett Joel en del i juniorsammanhang. Jag sa att jag vet att Joel kommer fixa det bra.

Så här i efterhand måste nog nästan säga att jag hade fel där. Joel har gjort det bättre än bra. Och igår var han återigen väldigt pigg i sitt inhopp. Han är en sån hal rackare som är grymt jobbig att möta. Kommer ständigt och möter och hämtar boll och som motståndare på innermittfältet funderar man: ”Ska jag gå efter honom? Ska jag stå kvar och täcka yta?” Man står kvar och rätt som det är så vänder han på en femöring och det värsta är att då vet han redan var han skall slå passningen och där står du där med benskyddet i brevlådan och kan inte göra ett skit. Man har blivit överspelad och inte ens hunnit reagera.

***************************************

Med de fyra målen tar han Tethen i skytteligan…

***************************************

Hjalmar Jonsson är vår bäste mittback just nu. Jag vet inte vad man skall dra för växlar av det men så är det.

***************************************

Många frågar efter Bebbens Hörna med den kloke, stilige och vältalige Philip Haglund. Jag har försökt få tag på personerna bakom programmet för att se om de kan lägga upp det på föreningens Youtube-kanal. Dock utan resultat ännu.

***************************************

En förhoppning jag själv har är dock att komma igång och göra lite längre videointervjuer med spelare och ledare i föreningen under slutet av sommaren och hösten. Det är en del som skall lösas för att det skall kunna bli av, framförallt skall det finnas tid och en kamera. Vi jobbar på båda delarna...

***************************************

Fick ett sms från en annan BaraBen-skribent som satt på familjeläktaren under matchen:

"Barsom gick förbi precis. Äldsta dottern välte ut popcornen vid blotta åsynen. (Sant, faktiskt :-)"
***************************************

Häcken får inte spela kvalet till Europa Leauge på Gamla Ullevi. Tur det skulle jag vilja säga för planen såg lite risig ut på vissa delar i söndags. Och snart kommer Gothia Cup igång… Det blir ett test nu för arenapersonalen och de engelska konsulterna att se om gräset håller för belastningen.

***************************************

Är det bara jag, eller är det inte JÄVLIGT tröttsamt med snacket om offensiva respektive defensiva mittfältare? Det är verkligen precis som att man måste vara antingen eller. Det går helt enkelt inte att vara både och. På forum och liknande kan man höra typ: ”Asså Sebban är bra defensivt, men han funkar inte offensivt.” ”Joel har fina framspelningar men är för klen för att klara defensiven” och så fucking vidare. Seriöst, jag trodde att det var precis en mittfältares uppgift, att vara med både offensivt och defensivt. Men jag kanske har missuppfattat det hela?

Vafan, kör 4-4-2 med Robin och Tobbe längst fram och två mittfältare som köttar både upp och ner. Hur svårt skall det vara?

41 kommentarer:

  1. Angående defensiv - offensiv mittfältarediskussionen håller jag med, men jag tror att det handlar om en Championship Manager-generationsjukdom. Man tror att det är stor skillnad på 4-1-2-1-2 och 4-4-2 och tror att en spelare har en position som är väldigt väldefinierad. Ingår i den generationen själv, så jag ska egentligen inte säga nåt, men jag tror det har mycket med tv-spel att göra... ;-)

    SvaraRadera
  2. SPELA GOTHIA CUP PÅ STORA ULLEVI!!!!

    SvaraRadera
  3. Appropå mittfältarna: Det är väl ett fint sätt att säga att spelare som inte kan slå bra passningar eller skjuta men täcka ytor och hålla en position helt enkelt inte passar i den offensiva rollen - alltså vill man hellre ha spelare som klarar ovan nämnda uppgift där? ;)

    SvaraRadera
  4. Mackan
    Adam-Kalle-Hjalle-Dyre
    Sella-Bjarna/Sebb/Phille(?)/Allansson- Sana
    Tobbe-Söder

    SvaraRadera
  5. Det här med offensiva vs defensiva mittfältare kommer väl mycket från Guld Alex intervju med Mild där han berättade att vi har två "sittande mittfältare" som inte ska gå med i offensiven, mer eller mindre överhuvudtaget. Därav debatten?

    Sen är jag av den uppfattningen att spelsystemet inte ska spela så stor roll egentligen utan att vår trupp klarar 4-2-3-1 alldeles utmärkt också men efter att ha sett Söder och Hysen på topp i typ en kvart igår så vill jag med ha 4-4-2. Det hände inte så mycket men man ser ju att potentialen är enorm...

    SvaraRadera
  6. Makelele och Vieira är två mycket bra exempel på utpräglade defenaiva mittfältare, så visst finns dessa, men med nuvarande system har vi inte råde med en ny Gurra som inte gjorde många knop framåt. Tvåvägsspelare is da shit som du aäger...

    SvaraRadera
  7. Mycket läsvärt igen Erling. Korta, lättlästa stycken kryddade med några sköna anekdoter eller skämt. Perfekt.

    Håller med om att Sana var bäst i första halvlek och att det var fel att byta ut honom istället för Elmar. Elmar kladdar för jävla mycket på bollen och när han väl kommer till inlägg så står våra gubbar helt stilla inne i boxen.

    Och Erling, om du tar upp Adams lite turliga nedtagning i slutet av matchen så förtjänar väl Dyrestams fantastiska överstegsfint med efterföljande tunnel också att tas upp?! :-)

    SvaraRadera
  8. Kan inget annat än att hålla med dig fullständigt. Skrev en del igår vad jag tyckte och det mesta påminde om ditt inlägg idag :)

    Glömde ta upp Dyre. Han va faktiskt om inte lysande så i alla fall djävligt bra igår.
    Synd att man inte fick se Sana inne samtidigt som Sella, då hade vi haft 2 mycket bra kanter istället för en varje halvlek.

    //D-Day

    SvaraRadera
  9. Håller med dig helt om Sana vs Elmar!

    SvaraRadera
  10. jag tyckte att sanas varenda beslut var felaktig. dribblade och tog skottet när han skulle passa och några gånger passade till människor i fel läge. jag skulle ta ut honom direkt efter förstahalvleken. drugge var värdelös som vanligt. killen är tröt efter en kvart typ.att byta dem två var rätt dock alla kom sent. hade tur att deras målvakt är... sämre än våran :).
    dock lovar robins pigga ben en ljusare framtiden :). tycker att vi borde starta med dem som avslutade matchen.

    SvaraRadera
  11. Du har rätt i det OG. Tänkte på den innan men glömde blogga det. Har lagt till ett litet stycke om det nu.

    SvaraRadera
  12. haha tänkte också på Adams sjuka nedtagning men hade glömt av den tills nu..hade varit kul att se den igen..

    Söder och Hysén på topp är en våt dröm. Gärna med Allansson och Seb (?) som innermitt med Sella och Sana på kanterna!

    Vi behöver ingen ny tränare eller målvakt vill jag hoppas!

    SvaraRadera
  13. De här "uppdateringarna" är riktigt läsvärda, keep it up Erling!

    SvaraRadera
  14. Varför gnäller Häcken att som inte får spela på Ullevi med deras slogan. Vi e inte från Göteborg, vi e från Hisingen! Ha ha ha ha

    SvaraRadera
  15. Nice läsning :)

    såg att de självutnämnda (dock i blåvittfansens värld utanför nätet helt okända) huvudskribenterna på svenskafans forum sågar dyres insats.. själv satt jag bakom en viss förbundskapten som imponerades väldigt över dyres enorma blick för spelet.. sa väl typ tre gånger att den killen kan bli bra! Sen att syrianska hade en taktik som handlade om att försöka överbelasta vår högersida gör det ännu bättre!

    Hoppas, hoppas, hoppas att söder kan få göra ett mål snart och få lite kontinueligt förtroende ett par matcher. Känns ju som att ett anfallspar med söder och tobbe skulle kunna stressa sönder vilket försvar som helst!

    SvaraRadera
  16. Spela Gothia-finalen på Allianz Arena! Spela Tobbe och Söder i kedjan!

    SvaraRadera
  17. En hink pesto2011-07-12 10:15

    Erling: Kanske kan du hjälpa mig, du verkar ha koll. Varför spelar inte Erik Lund? Är det tillfälligt eller har det hänt nåt? Jag tycker han är en kämpe och borde ha en given plats.

    SvaraRadera
  18. Verkar som de flesta Blåvitt supportrar är överrens om att vi bör spela med följande 11a

    Sandberg
    Adam-Hjalle-Kalle-Dyre
    Sella-Allansson-Sebban/Haglund-Sana
    Söder-Hysén

    Skulle vara kul att se detta laget men det kommer väl aldrig hända

    SvaraRadera
  19. En hink pesto: Lund spelar inte, av den enkla anledningen att Adam är bättre. Skulle kunna spela Lund som vänsterback, men där är Dyre bättre. Svårare än så är det nog inte.

    SvaraRadera
  20. En hink pesto: Lund var avstängd nu senast, därför spelade han inte. Matchen innan det var han ju med.

    Dock lär han inte få tillbaka sin plats nu när Adam är frisk men det är ju egentligen en annan fråga.

    SvaraRadera
  21. Lund var väl avstängd??? Men som sagt så är Adam given 100 dagar av 100 framför Lund, Adam är bättre än Lund på allt, inlägg, brytningar, följsamhet, speluppfattning you name it!!!!
    Sjukt härligt att se honom på plan igen som om han aldrig varit borta.

    SvaraRadera
  22. Fan va gött den dagen när Kamal och Sana lirar på kanterna med Allansson och Haglund i mitten med Hysén och Söder på topp!

    SvaraRadera
  23. 10:21

    Instämmer helt. mycket spännande startelva!

    SvaraRadera
  24. Erling! Tyvärr kan jag inte lägga upp intervjun med Haglund i efterhand då den inte kunde spelas in. Dock funderar jag på att sätta upp intervjun som en två-akters pjäs i Stora Teaterns foajé nu till helgen. Tror att jag löst Johan Rabeus i rollen som Mikael Vikla och Philip Haglund kommer förmodligen att spelas av han som vill bjuda på "stänkare" i beckfilmerna.

    Kan bli bra.

    SvaraRadera
  25. Haha, ok Laglund. Efterfrågan är så stor alltså? Låter som en succépjäs!

    SvaraRadera
  26. Ett innermittfält bestående av Haglund och Allansson skulle vara intressant.

    Två löpvilliga spelare med hög arbetskapacitet där Joel står för det bästa passningsspelet och Haglund för offensiv förmåga med skott och nickar. Räcker inte dessa egenskaper kan han säkert tjôta sig fram till mål. :-)

    Sella och Sana bör vara yttermittfältare i ett sånt 4-mannamittfält.

    SvaraRadera
  27. Pat the Cat2011-07-12 17:29

    En sak är säker, oavsett mittfält, vi måste få se Söder på topp tillsammans med Tobbe!!!

    SvaraRadera
  28. HUR SVÅRT KAN DET VARA - SPELA 442! TOBBE/SÖDER OCH GULDET ÄR VÅRT

    SvaraRadera
  29. Anonym 00:38... Viera kom även i fruktade offensiva djupledslöpningar så han skulle jag inte säga är enbart defensiv mf

    SvaraRadera
  30. Jag fattade bara inte vad grejen var med din väns äldsta dotter egentligen var? Skulle du kunna specificera?

    SvaraRadera
  31. Senaste - jag fattade inte heller.

    SvaraRadera
  32. kommer det några higlights från matchen?
    - blåvit i exil

    SvaraRadera
  33. @22:52 - Här är i alla fall en matchsammanfattning med alla Sellas mål om du inte har sett den tidigare.

    http://www.youtube.com/watch?v=70_uoqSMHTo

    Också blåvit i exil...

    SvaraRadera
  34. Spårvägen2011-07-13 07:47

    Klart Häcken borde spela på GU! Vad gör en match i skillnad. Det är en förlust för fotbollen i Göteborg att den spelas i Halmstad. Vi blir snuvade på europeisk cupfotboll.

    SvaraRadera
  35. Barsom hade två biljetter, en för sig själv, en för sin näsa...

    SvaraRadera
  36. Kan bli en riktigt rolig höst med lite nytänk på innermittfältet och Söder/Hysen på topp. Hoppas JO funderar i samma banor som de flesta av oss. Sjuk konkurrens om innermittfältsplatserna om Söder får spela med Sella/Sana på kanterna: Bjarna/Seb/JJ/Allansson/Drugge/Haglund. Man kanske skulle spana in någon träning inför uttagning, benflisorna lär väl hagla om Seb och Bjarna känner sig osäkra på platserna i startelvan. Kommer bli några grymt besvikna på bänken, En suverän konkurrenssituation eller läge för försäljning / ytterligare utlåning av 2 personer för lagets skull?

    SvaraRadera
  37. Hur tänker man när man lägger Gothia på Borgen.....finns ju en oanvänd arena att tillgå som heter NYA ULLEVI.

    SvaraRadera
  38. Det bästa inlägget på Baraben på år och dag!

    SvaraRadera
  39. Robin e kass....

    SvaraRadera
  40. Wow!
    Senaste anonym vet verkligen hur man debatterar och visar varför man tycker något.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.