2011/06/18

Vem borde träna Blåvitt nästa år?

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com välkomnar gästkrönikor från er läsare och supportrar. Ibland från ett okänt namn, ibland en fotbollsprofil, ibland en anonym person. Vill du dela med dig av dina åsikter till BaraBens tiotusentals läsare så mejla in ditt material till oss. I dag skriver "Nagelbitaren" om tränarfrågan...

Så fort man sätter sigvid datorn på kvällen. När man sitter och försöker se upptagen ut på jobbet. Närman sitter i bilen. När man sitter med sin Iphone på dass.Så fort tillfälle ges så gör jag en snabbsurf för att kolla alla bloggar,officiella eller alla andra ställen som skriver nyheter om våra kära kamrater.Har Tobbe lämnat ännu? Har Olsson fått kicken? Kommer Kim? Fattar Pontus atthan borde komma hem igen? Har Gud återuppstått?

Jag tillhör de supportrar som har respekt för Jonas Olsson,jag har full respekt på vad han och Rehn har åstadkommit i blåvitt och jag tycker de har gjort ett jättebra jobb. När man gick på hemmamatcher på nya arenan så kändes det som att det nästan var garanterat att man skulle gå hem med ett leende på läpparna och tre lätta poäng.Detta leende har nu förvandlats till sönderbitna naglar, konstant ångest och illamående under match och ett hopp om en poäng, för att sedan följas upp av en veckas depression.

Det känns som att Jonas Olsson har kört fast, han har inte lyckats att fylla tomrummet efter tongivande spelare och man har misslyckats med att anpassa taktiken efter spelarna i truppen istället för tvärtom. Han verkar ha svårt att motivera sina gubbar längre och det är nog svårt att ändra på. Givetvis så har inte alla presterat som de skall, men det blir ju inte bättre av att en tränare endast ser det positiva i matcherna istället för att egentligen se verkligheten.

Jag tycker att styrelsen och Mild har visat att Blåvitt inte är som vilken klubb som helst som byter tränare stup i kvarten, de har sin vision och en långsiktig plan och står fast vid den. Jag tycker att de förövrigt gör ett fantastiskt jobb med föreningen. Fast det känns som att vi har kommit till ett läge då det kanske är dags att tidigarelägga vissa planer, Olsson sitter på ett utgående kontrakt och förberedandet för att hitta en ersättare måste ha påbörjats i kulisserna. Det kanske är dags att tacka Olsson och gå vidare? Innan säsongen är förstörd, jag tror inte att våra naglar klarar så många mer matcher.

Jag skulle vilja nominera Torbjörn Nilsson till tränarjobbetför IFK Göteborg. Han har själv sagt att det skulle vara en dröm att träna Blåvitt, han harlyckats jättebra med Kopparbergs Göteborg och han är en otroligt sympatiskmänniska. Kollar man på extramaterialet till Fotbollens sista proletärer där man träffarGud och tjejerna i laget så kan, i alla fall inte jag, inte se varför han inteskulle passa perfekt som blåvitts tränare? Han känns som en människa som skulle kunna få gubbarna att lyfta sig, att medsin erfarenhet som spelare och med sin erfarenhet av klubbens historia ochklubbens värderingar kunna smitta av sig till samtliga spelare.

Samt att han är GUD!
Vem hade du velat se som Blåvitts tränare?

Blåvita hälsningar
Nagelbitaren

54 kommentarer:

  1. Det finns bara en Torbjörn Nilsson.
    Kom hem till Blåvitt.
    I fadern och sonens och den helige Torbjörns namn Amen.

    SvaraRadera
  2. Har han verkligen sagt att det är hans dröm att träna Blåvitt? Låter märkligt. När och var ska han ha sagt detta?

    SvaraRadera
  3. Söder istället för bärkroth!

    SvaraRadera
  4. Svarte Filip2011-06-19 00:52

    Ledsen, men Torbjörn Nilsson är inget alternativ för Blåvitt. Det är genomgående för de lag han har haft (Öis, Frölunda, Oddevold, U21) att han väljer lag på hög nivå men där kraven samtidigt är ganska små. Tar man sig an ett Frölunda så är mediatrycket inte alls lika stressigt som i Blåvitt och det finns egentligen inga krav mer än att klara sig kvar i Allsvenskan. Skulle man börja harva i botten finns det inga mobbar på internet som kräver din avgång. Det är inte alls jämförbart där kravet är topplacering år efter år och du kan få 10 000 busvisslande personer på GU mot dig om du spelar 1-1 mot Brommapojkarna.

    Kort och gott: jag tror inte Totte vill till Blåvitt. Han trivs bra på en hög nivå men där kraven samtidigt inte är för höga.

    Att det sedan vore fantastiskt med Torbjörn som tränare ur ett rent känslomässigt perspektiv är en annan sak.

    SvaraRadera
  5. Svarte Filip2011-06-19 00:54

    ...inte alls jämförbart med Blåvitt, ska det naturligtvis stå.

    SvaraRadera
  6. Det negativa är att han är en Ikon för klubben. Hur skulle det bli om det går åt helvete?

    Jag kanske är väl negativ.

    Jag har fan ingen aning om vem som skulle kunna vara aktuell för jobbet. Men jag tar för givet att Jonas kommer att lämna.

    Jag skulle vilja se ett 4-4-2 nästa säsong med Söder och Pär om nu Tobbe sticker.

    SvaraRadera
  7. Svarte Filip2011-06-19 01:27

    Säg att Blåvitt kämpar sig uppåt och hamnar på en stabil fjärdeplats när säsongen är slut.

    Jag tror att vid ett sådant utfall är chansen/risken att JO får förlängt betydande.

    SvaraRadera
  8. En som jag velat se i Blåvitt nu ett tag är Peter Gerhardsson!

    SvaraRadera
  9. Är väldigt dålig på tränare men Lagerbäck tror jag hade passat. Spelar ju en jävla tråkig fotboll i och för sig men han presterar och passar även in i den blåvita modellen.

    SvaraRadera
  10. Tyvär så tror jag att JO blir kvar nästa säsong med.. Mild verkar ju avgud JO så...

    SvaraRadera
  11. Lagerbäck till blåvitt en person som jag tror hade gjort underverk med den blåvita truppen, blåvitt kommer inte ha en av allsvenskan bästa trupp nästa år, å då passar en som Lagerbäck perfekt!

    SvaraRadera
  12. tarra från falkenberg säger jag bara

    SvaraRadera
  13. Så fan heller till Lagerbäck säger jag. Snacka hur mycket man vill om hans resultat m.m. men faktum är att sedan Tommy Söderberg lämnade över ensamt ansvar till Lagerbäck så har Landslaget bara blivit sämre och sämre.

    Tommy Söderberg ledde laget till och med EM 2004, fär vi åkte ut i kvarten mot Holland på straffar. Sverige gjorde en mycket stark turnering. 2006 är Lagerbäck för första gången ensamt ansvarig, och laget spelar uselt i mot Trinidad Tobago, vinner lite turligt i slutminuterna mot Paraguay och spelar 2-2 mot England som redan är klara för 8-del. Sen spelar man en rätt medioker match mot Tyskland som man förlorar.

    2008, kommer Sverige med i EM, Lagerbäcks andra mästerskap som ensam förbundskapten, man kommer tvåa i sin grupp efter Spanien. 1 poäng av 6 möjliga mot Nordirland imponerade inte, och kvalifikationen kunde i slutändan säkras till stor del av en match mot Danmark där Sverige tilldelades segern efter en älktarskandal.

    I mästerskapet gör den gode Lagerbäck bort sig totalt. Efter att ha spelat ut Grekland ganska enkelt så lägger man allt krut på att slå Spanien, håller 1-1 ganska längen innan man snöpligt släpper in 2-1 i slutet. Laget är slutkört och hinner aldrig ställa om till matchen mot Ryssland (som i mångt och mycket var den egentligen fienden för att ta sig vidare från gruppspelet.) Sverige åker ur efter en urusel insatts mot Ryssland.

    Sverige lyckas inte kvalificera sig för VM 2010, efter att bland annat ha spelat 0-0 mot Albanien och föroat mot Danmark på hemmaplan. Kvalets stora behållning är at se hur Adam Johansson stänger C.Ronaldo i matcherna mot Portugal.

    Under hela den här perioden så har segrarna Sverige tagit bara känts mer och mer turliga och orättvisa. Laget har spelat sämre och tråkigare för var match som gått och harmonin tycktes ha försvunnit totalt.

    Bortsett från ett fiaskoartat VM 2010 som tränare för Nigeria är detta den enda merit Lagerbäck har som huvudtränare för ett fotbollslag på elitnivå. Knappast imponerande.

    Så nej tack till Lagerbäck.

    SvaraRadera
  14. Lagerbäck!! han löser detta!!

    SvaraRadera
  15. kanske skall ta en annan Olsson en från Gävle

    SvaraRadera
  16. Jörgen Lennartsson vore en dröm.

    Inte Torbjörn, men gärna Bebben.

    SvaraRadera
  17. Landslaget och Blåvitt, är som att jämföra Äpplen med Päron.

    McClaren som misslyckades med att ta England till Em 2008, sparkades, för att senare ta Twente till sin första titel i Holland någonsin.....

    Jonas får Inte bara fortsätta att förstöra Blåvitt.

    SvaraRadera
  18. Kan inte bortse från att Pia Sundhage vore ett intressant namn att träna Blåvitt. Hon har själv sagt att hon skulle vilja träna ett herrlag och mer meriterad tränare får man nog leta efter i Sverige...

    SvaraRadera
  19. ...och sedan tog McClaren över tyska mästarna Wolfsburg som under McClaren höll på att åka ur Bundesliga. Han fick sparken. Say no more.

    SvaraRadera
  20. Stilla dagar2011-06-19 08:27

    Om vi ska ha en ny tränare nästa säsong skulle jag kunna tänka mig Eijlert Björkman. Vi får ett naturligt överlämnade av information mellan Jonas och Eijlert, så slipper vi vänta en hel säsong innan den ny tränaren och Blåvitt lärt sig arbeta med varandra. Plus att juniorerna som tas upp i Blåvitts A-lag känner till Eijlerts sätt att coacha och Eijlert känner till juniorernas kvalitéer.

    SvaraRadera
  21. Sundhage är en kittlande tanke. Hon säger själv att hon kommer att få sparken om inte USA vinner VM i år. Vet inte hur mycket de andra lagens fans kommer att häckla oss för våra rosa tröjor, men det kanske det är värt om Pia tar oss till SM-guld.

    SvaraRadera
  22. Jävla gnällspikar. Alltid bättre med en äkta blåvit än någon jävla tränarfjolla som sticker så fort nästa anbud kommer. Livet är inte alltid spikrakt

    SvaraRadera
  23. Jörgen Lennartsson är drömmen. Annars Eilert.

    SvaraRadera
  24. Jörgen Lennartsson

    SvaraRadera
  25. Glenn Strömberg

    SvaraRadera
  26. M Haglund eller Gerhardsson vore nog
    bra.

    Skulle även kunna tänka mig att ha kvar Rehn men tillsammans med
    T. Nilsson.

    Vill också tillägga att vi inte är en av klubbarna där vi skrotar tränare, IFK har verkligen låtit J.O få chansen.

    Ängel

    SvaraRadera
  27. Pia vore riktigt spännande!

    Torbjörn har inget att vinna på att träna Blåvitt, han är redan gud och kan bara förlora status i mina ögon.

    SvaraRadera
  28. Stahre? Lek med tanken, han är ganska färgstark person och var dessutom vår nemesis 2008, han är utan arbete och det skulle svida rejält hos AIK. Kan han ta det skitlaget till SM-Guld så borde han kunna ta IFK till CL.

    SvaraRadera
  29. Pelle Ohlsson i gävle

    SvaraRadera
  30. rehn/torbjörn eller kanske rehn/ lennartsson?

    SvaraRadera
  31. Fast frågan är om inte Rehn-eran tar slut i och med att JO går?

    SvaraRadera
  32. Pia Sundhage, helt klart med hennes kvinnliga list som vi män inte skulle kunna lista ut skulle hon chocka och överraska de andra lagen.

    SvaraRadera
  33. Tony Gustavsson, anyone?

    SvaraRadera
  34. Vore intressant att se vad J.Lennarhsson kunde göra med laget. Han är mitt val

    //Daniel

    SvaraRadera
  35. Tommy Söderberg hade varit drömmen. Han skulle passa perfekt in i klubben med sin entusiasm och glädje! Fast det är ju såklart i princip omöjligt.

    SvaraRadera
  36. Arne Erlandsen för sin norska list och fasta situationer.

    SvaraRadera
  37. Håller med, det är ett bra läge att ge Gud chansen! JO har utgående kontrakt och Torbjörn sitter väl inte helt upplåst längre.

    Det är viktigt att det blir en tränare som brinner för klubben och kan klubben. Många tränare som hyllas i media är medelmåttiga 08:or som råkat ha tur någon gång...

    SvaraRadera
  38. torbjörn nilsom i all ära ,,,men men inte som tränare ,,det fattar väl vem som helst

    rehn o olsson gör ett bra jobb

    SvaraRadera
  39. Nu svär man ju i kyrkan, men har hört av spelare som haft Torbjörn att han är duktig med den individuella utvecklingen men brister i det taktiska för att lyckas som tränare i en storklubb (i Sverige).
    Tror tyvärr att inte Lennartsson är möjlig, han siktar högre.
    Min önskningar är Peter Gerhardsson eller Sixten Boström. Mycket kompetenta, sympatiska, har gjort det bra med begränsade resurser och förespråkar en positiv fotboll.

    SvaraRadera
  40. Pat the Cat2011-06-19 20:07

    Har också hört av spelare som har haft Gud att han har rätt grova brister i det taktiska. Däremot är han en bra inspiratör och duktig att utveckla ungdomar. Hade gärna sett honom ha någon form av roll inom föreningen men inte som huvudtränare...

    SvaraRadera
  41. Magnus erlingmark?
    Mvh

    SvaraRadera
  42. Troligtvis fortsätter Jonas & Co.
    Det är det som är kontinuitet och kontinuitet är vår strategi.
    Enkelt och rätt.

    SvaraRadera
  43. kul där, spånken

    SvaraRadera
  44. Jag kan ta över om det är ok för er.
    Precis som så många andra här så är jag en förstklassisk läktarcoach och skulle köra på det. Insikt i killarnas nuvarande status och hur det ser ut på träningarna är inte så noga utan jag kan använda mig av det de presterade i fjol när jag tar ut laget.

    SvaraRadera
  45. Tony Gustavsson! Duktig på att släppa fram talanger, står för en attraktiv fotboll och är dessutom tillgänglig.

    SvaraRadera
  46. Svennis då? tror inte han skulle göra bort sig.

    SvaraRadera
  47. Glenn Strömberg

    SvaraRadera
  48. Andre Villa-Boas

    SvaraRadera
  49. Liston Söderberg!!

    SvaraRadera
  50. Svennis huvudtränare och Torbjörn utveckling (Rehns roll) sen får vi hitta en ny Teddy.

    SvaraRadera
  51. jag vill ha torbjörn Nilsson

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.