2011/06/22

Ragnar Sigurdsson alé alé!


69 kommentarer:

  1. Ultras kan nog vara det mest pinsamma och mest patetiska Blåvitt någonsin har drabbats av.

    SvaraRadera
  2. @Halvard: Snacka skit!
    Ultras förtjänar creds!

    SvaraRadera
  3. Man märker ju hur jävla dålig stämning det blev när inte Ultras bidrog idag.

    Säga vad man vill men dom pojkarna ökar värdet på produkten fotboll något oerhört, speciellt Allsvenskan som är en av dom tråkigaste ligorna man kan följa. Tacka vet jag passionen!

    Men snart är väll den också borta med SvFF och IFK Göteborgs frammarsch...

    Nej, jag är inte medlem i någon Ultras.

    Säger bara vad jag tycker.

    SvaraRadera
  4. Ja efter dom har tystat klacken ett gäng år nu, tror ej dom bidragit speciellt mycket utvecklingen har snarare gått bakåt sedan dom tog över.

    SvaraRadera
  5. Länge leve Ragnar! Hata SVFF! Länge leve fotbollskulturen!

    SvaraRadera
  6. 21:37

    GAHAAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAAHA

    Jag gillar när folk som inte har en jävla aning uttalar sig :)

    SvaraRadera
  7. Är beredd att hålla med Anonym 21:37, det är tragiskt

    SvaraRadera
  8. Tycker verkligen att Ultras gör ett fantastiskt jobb, men återigen känns det ju som att de/ni sätter er över Blåvitt. Idag, av någon dag, i synnerhet när Ragnar lämnar, så hade ju allt stöd behövts. Tycker det är tråkigt, som fan. Fick aldrig fatt på någon lapp med förklaringen till bojkotten (återigen?), kan någon förklara vad som var så jobbigt och hemskt idag?

    SvaraRadera
  9. Förstår inte riktigt grejen med Ultras, De flesta klackledare bojkottar men de ser inte till att de som går till matchen och skippar denna idiotiska bojkott får något material överhuvudtaget så att de kan leda klacken någorlunda?
    Behövde Trumman också betala biljett eller varför bojkottade den matchen? Varför var ljudsystemet borta halvmatchen? Bojkottade den också pga priserna?

    Känns som de flesta av er bojkottade matchen för att visa hur bedrövlig klacken är utan er, Ni lyckades, Underbart gjort...

    Skärpning!

    SvaraRadera
  10. tyckte vi klara oss ganska bra utan ultras :)

    SvaraRadera
  11. Allvarligt talat nu Ultras! Det är ju inte så att ni har ensamrätt på saker som tillhör KU. Hoppas ni fortsätter er bojkott i all evighet. En en gång gör ni det värre för oss andra som vill stötta vårt IFK

    SvaraRadera
  12. Ultras kan dra! bara nån annan tar med sej en trumma så skiter vi i dom!!

    SvaraRadera
  13. Tillbaks med trumman på läktaren, ultras får gärna stanna utanför!

    SvaraRadera
  14. med lite tid så hade vi klarat oss utan småungarna i UG och SG. Jamenar det tar lite tid innan det sitter. Tack för allt Ragnar Sigurdsson

    SvaraRadera
  15. Tycker också att Ultras bojkott är missriktad, särskilt när den sker i Ragnars sista match - fint tack efter 4,5 år i blåvitt...

    Jag begriper att alla inte tycker att 300 kronor är billigt men tycker inte att biljettpriset är orimligt högt - 14885 personer var bevisligen beredda att betala för sig... Pengarna går ju till IFK och vill vi ha en chans att behålla våra spelare måste vi ju också betala entré.

    Det finns säsongskort och ska man klaga på något skulle det möjligen kunna vara att trogna fans kan få nedsatt pris om de samtidigt åker med klacken på bortamatcherna, de om några skulle förtjäna ett lägre pris för vad de gör för IFK.

    I övrigt tycker jag att bojkotten är ganska patetisk, man sätter sig över IFK och Ragnar istället för att föra en konstruktiv dialog. Har ni provat att förhandla med IFK Göteborg, kanske är de beredda att lyssna?

    SvaraRadera
  16. Trumman finns väll i tifo rummet ? Där både supras , ultras , gfk och Supporterklubben änglarna har tillgång till ? Då kunde väll någon annan gruppering tatt hand om den denna gången ?

    Tycker inte vi ska kasta skit åt dom som valde att stå utanför . För det är faktist några fruktansvärda priser och så att vårat lag lär sig att prioritera oss supportrar före pengar.

    Men det är bara min uppfattning ...

    SvaraRadera
  17. Jag tycker det e synd om Lasse Nilsson. Han känner sig förföljd. Fy va jobbigt, sånt e verkligen inte kul.


    //Olskrokens Baggio

    SvaraRadera
  18. Som vanligt är allt ultras fel!!!

    SvaraRadera
  19. Kan inte alla turer om bojkott hit och dit, men visst var det "tystare" idag, det är min reflektering utav det hela...

    Tack för allt Ragge !

    SvaraRadera
  20. 22:24:

    skit ska skit ha.

    SvaraRadera
  21. Varken Ultras eller Supras hindrade någon från att ta upp PA-systemet eller trumman. Var det någon som känt sig manad att trumma hade denne inte blivit stoppad. Blev Thomas och Almgren stoppade när de tog upp PA-systemet? Nej, precis. Det var ett ställningstagande, ingen uppmaning till något.

    SvaraRadera
  22. Varken Ultras eller Supras hindrade någon från att ta upp PA-systemet eller trumman. Var det någon som känt sig manad att trumma hade denne inte blivit stoppad. Blev Thomas och Almgren stoppade när de tog upp PA-systemet? Nej, precis. Det var ett ställningstagande, ingen uppmaning till något.

    SvaraRadera
  23. Jag tycker det var rätt bra stämning i klacken andra halvlek. Problemet är att många ställer sig så långt bort från Ultrashörnan som möjligt bara för att de är så jäkla trötta. Om Ultras e borta längre kanske fler blir sugna att gå in mot centrum. Idag var det många "turister" i klacken men ändå blev det rätt OK stämning till slut. Klart folk är lite nere och buar när IFK spelar som skit i slutet av första och början av andra men annars var det längesen det kändes så kul att stå i klacken! Mer bojkott åt folket:)

    SvaraRadera
  24. Sluta gnälla. Nu fick ni det ju som ni ville - ingen trumma, megafon eller fjuniga tonåringar. Nöjda nu? Blev det bättre tryck?

    Att folk dessutom försvarar biljettpriserna är ju fruktansvärt. Min morsa hade tänkt ta med sig mina två småsyskon idag men avstod, hon hade inte råd! Är det verkligen så vi vill ha det? UG har dessutom sagt att man försökt föra en dialog med KG angående detta men inte fått respons. Nog får vara nog.

    SvaraRadera
  25. 22:33 Du kan väl på allvar inte mena att läktarstödet var bra idag? Var det ett lyft utan UG vad gäller det som själva klacksektionen är till för, att skapa stöd?

    SvaraRadera
  26. @22:37
    Bra sagt!

    SvaraRadera
  27. Verner: Ja, de har försökt att resonera med KG angående detta. Tror du seriöst att någon i UG frivilligt väljer att avstå från matcher för att det bara är sköj? Vilka är det som man ser på match efter match, både hemma och borta? För en billigare penning hade vi kunnat se ett slutsålt GU idag, vet själva många som avstod på grund av priset. Att Blåvitt lyckades förhandla till sig århundradets sämsta avtal man inte kan ta sig ur när GU byggdes ska inte drabba oss.

    SvaraRadera
  28. Nu får folk panik för att det faktiskt inte funkar utan SG/UG och försöker således hitta på diverse andra grejer att klaga på, ni klagar på att vi är där, ni klagar på att vi inte är där, snälla, hur va det med dubbelmoralen?

    SvaraRadera
  29. 22:41. Det jag menar är att det kändes mer som ett klimat där man kände sig välkommen i klacken och en del av den lika mycket som alla andra. Är det sant att Ultras reserverar delar av klackläktaren? Och att dessa rader stod tomma idag? Det kan ju vara det sjukaste jag hört. Var hela poängen med bojkotten att visa att det inte sjungs lika högt när ni är borta? Ultras är på väg ner i graven och blåvitt är påväg ner i superettan

    SvaraRadera
  30. Ragnar: vi saknar dig redan!!!!!! ): Det är ju för fan han son håller spelet uppe! Bara hjalle och Hysén får vara kvar.......

    SvaraRadera
  31. Ska ni gå gratis eller??? Sen ser man på anmälningslistan för bojkotten en massa Wisemenfolk, dom kan vi gott vara utan, dom buar ju bara och bidrar sällan till bra stämning. Ultras är bra men vi skulle klara oss utan dom på sikt. Älska Blåvitt!!!

    SvaraRadera
  32. Det var eländigt tyst från klacken, Ultras saknades men jag har hellre en tyst klack än några, som jag uppfattar det, halvkriminella, moppe-mustach, socialister och tydligen riktigt fattiga ungdomar som inte har råd att betala inträdet. Tycker mycket illa om dessa grupperingar försöker styra klubben.

    Ned med Ultras, fortsätt er bojkott, vår nya klack heter LS!

    SvaraRadera
  33. Varför de här snacket "klara oss utan" varför sån vi mot dom känslan? Supras/Ultras gör ett jävla jobb för Blåvitt, dom åker land och rike runt för att stötta, sen kommer ni som liksom ser en borta match högst per år och klagar (borta derbyt och Ellis räknas inte) kamma er!

    SvaraRadera
  34. Helvete va du har tappat de "glänn", du kanske tycker att nästa match ska kosta 350 i framtiden för att gå på fotboll, det är mer en markering mot prisstignigen som bojkotten va mot, för du tror väl inte på fullaste allvar att alla i UG/sg går på soc?

    SvaraRadera
  35. Vad har LS emot att stå på kortsidan och sjunga? Många i klacken, inbillar jag mig iallafall, skulle gärna sjunga mer under annan dirigent.

    SvaraRadera
  36. 69an Larsson2011-06-22 23:04

    Vad folk inte verkar förstå är att det inte var någon bojkott. Folk i grupperingarna hade helt enkelt inte råd att gå på matchen, och många jag pratat med som inte tillhör någon gruppering avstog också pga priset.

    Därför kan vi ju även utesluta att något sånt här skulle "genomföras" för att bevisa gruperningarnas betydelse på läktaren.

    SvaraRadera
  37. Glänn
    Hur fan är du funtad..
    Du snackar skit om något du inte har någon aning om.
    Vad fan är det för fel på socialister? vad fan är det för fel på om ungdomar är fattiga? Vad fan vet du om halvkriminella? du har inte en fucking aning.

    Vi jobbade bra på LS idag förövrigt!!

    SvaraRadera
  38. när jag var på norrköping borta hade jag en ful liten teen som stod med en megafon 1 meter från mitt öra och sa åt mig och mina vänner att sjunga. Är själv 31år och kommer fan inte låta mig styras av en liten skit med megafon. Nej jag sjunger med i dom sångerna som jag gillar och inte i all ny jävla skit. Minns hur det var när tollan stod på räcket. Då var det tryck.

    SvaraRadera
  39. Daniel, Tollan stog på räcket i norrköping....

    SvaraRadera
  40. "Därför kan vi ju även utesluta att något sånt här skulle "genomföras" för att bevisa gruperningarnas betydelse på läktaren."

    Var det därför trumman saknades också? var det därför de medlemmar som var på matchen stod helt tysta matchen igenom?
    Motivet kan ha varit höga biljettpriser, men att det var planerat som en protest att visa hur dålig stämning det blir utan ultras på läktaren var solklart.
    Hade det bara handlat om att några inte hade råd så hade frånvaron inte märkts, nu ville de visa sin frånvaro gemensamt. Svårare är det inte.

    Och de lyckades kan man ju erkänna, skillnaden var enorm och klacken var helt värdelös.
    Dock hade det varit annorlunda om trumman varit på plats, det hade räckt för att få igång klacken. Ultras saknades inte, trumman saknades, för att sammanfatta.

    SvaraRadera
  41. om alla ultras är så trogna.. köp årskort då!! Då kostar det inte 300 spänn per match.. snållf...or. Ska ni sitta hemma över midsommar och dricka vatten eller??? Då ni tydligen inte hade råd med denna match. Det hela handlar bara om att ni måste ha något att protestera emot.

    SvaraRadera
  42. Såg inte tollan men du kanske har rätt att han var där. Det jag menar är ju att det var ett jävla bra tryck innan dessa teens tog över. Lyssna bara på LS. Där lever dom gamla sångerna kvar. Man kan inte hålla på och nöta en sång i 10min. Korta snabba skapar tryck.

    SvaraRadera
  43. - Ska man protestera ska man givetvis göra det när det gäller och inte sen.

    - Ragnar (trots presidentskapet)är inte större än föreningen. Föreningens grund är dess medlemmar och aktiva suppotrar.

    - Väljer flera att avstå matchen för att inte andra kan gå ska man snarare ha en sympati för sin empati.

    - Ultras är snorungar och just därför bör vi äldre lyssna på reaktionen mot dyra biljetter. De har mindre cash än du o ja generellt.

    - Bra gjort av Ultras och andra att ta upp frågan

    -

    SvaraRadera
  44. http://www.youtube.com/watch?v=27RAEgmvckM

    SvaraRadera
  45. Man kan tycka vad man vill om Ultras men det står ju iaf klart att utan någon form av uppstyrning så dör stämningen i klacken. Sen får de gärna lägga ner med 10 minuter långa shanana-ramsor, men hellre sådana än inga ramsor alls

    SvaraRadera
  46. Marknaden styr, blåvitt tar ett marknadsmässigt pris som en hel del har råd att betala. Med de pengarna kan de köpa nya spelare eller ge en högre lön till spelare de vill behålla. Av detta resonemanget är jag villig att betala ännu högre biljettpriser. Upp emot hockepriser. Jag gillar inte Ultras i den "utpressar-form" de tagit genom att de försöker styra klubben prissättning. Jag skulle gärna se en ännu högre prissättning för att slippa dem för alltid. Så Mild, höj priset lite till.

    SvaraRadera
  47. Bara för att resultatet av att ultrasgrupperna är utanför är att klacken är sämst så betyder det ju inte att detta var grunden i aktionen. Det syndes ju rätt klart på banderollerna vad det handlade om. Sen gjorde dom väl mer i och med banderoll och avtackning för Ragge än några andra?

    SvaraRadera
  48. Fruktansvärt dött i klacken idag, det märks ju att någon slags ledning behövs. Men jag måste säga att jag blivit mindre och mindre motiverad att sjunga. Det är liksom inget "kul" inblandat längre, ingen känsla. Man ska bara bli nån jävla robot som låter så mycket man kan, bara för sakens skull att låta mer än den andra klacken.

    Kommer inte ihåg vilken match förra (eller förr-förra?) säsongen det var när klacken var svinkass hela matchen, tills nån gång i andra halvlek när växelsången "Allez allez" sätter igång (den som ändrades till cafe olivedal). Då blev det plötsligt ett sinnessjukt tryck. Alla i klacken sjöng/skrek, för att det på något vis var sjukt men samtidigt jävligt roligt. Jag personligen hade nog bara hört den (som växelsång iallafall) en gång tidigare, väldigt kort.

    Ett annat exempel kan vara nån gång när vi spelade på Nya Ullevi och "Alla heter Glenn i Göteborg" bara spårade ur helt. Det blev textrad efter textrad med "roligt" innehåll, som iallafall jag aldrig hade hört förr. Och hela tiden med ett par "wööö-öööö" till samma melodi emellanåt för att komma på ny text. Helt STÖRT tryck som varade i flera minuter, för att det blev annorlunda och roligt. (Jo, jag vet att detta brukar ske efter "hoppa blåvitt hopp", och det brukar bli bra tryck, men det är samtidigt så förutsägbart att det sällan blir det där galna tok-trycket..)

    "Glad påsk Djurgården" antar jag är ett annat exempel på det där lite nya/annorlunda som kan skapa galet tryck. Visst, vi leder med 4-0 i kanonväder på en ny arena, så folk är väl mer benägna att sjunga än vid 0-1 i en skitmatch, men ändå. Sällan det blir sånt jävla tryck.


    Det där roliga, spontana och lite annorlunda, mer sånt mellan varven! Jag vet att det är jävligt lätt för mig att sitta här och skriva, men tycker ändå detta är mer konstruktiv kritik än det mesta annat som skrivs här.

    Ibland när man står där i klacken och ser/hör LS sätta igång med saker borta hos sig som får alla att le och skratta, samtidigt som man själv står där och sjunger "kustens vackra stad" för sjunde gången samma match och folk runt en bara står och mumlar samtidigt som nån med megafon står och vrålar argt... Alltså, man känner ju sig som någon stackars fabriksarbetare i DDR som kan skymta Västtyskland över muren. Mer än en gång har jag tänkt "Nä nu blir det fan LS i fortsättningen".


    Nämen, nu har jag fastnat här, men för att avrunda, jag uppskattar arbetet och tiden Ultras och allt vad de heter lägger ner, men skulle jag ge nåt tips skulle det vara att det måste bli mindre av ett arbete och mer glädje att stå i klacken. Då kommer man få mer tryck. Exakt hur det ska gå vet jag inte, men en gladare och mer skämtsam stämning allmänt är helt klart en början.

    SvaraRadera
  49. sööderKenta2011-06-23 00:45

    Skiter fullständigt i övriga kommentarer. Vår huvudklacksektion var idag vansinnigt tyst och tråkig. Blåvitt hemma har annars alltid skönt bra stöd som värmer och taggar även andra sektioner. Idag skämdes jag. elfsburj är första bortaklack som jag hört sedan 6-0 i nypremiären. Oavsett vilka det är som brukar leda sång och takt så ska ni fan fortsätta! De som annars brukar leda vårt fina läktartryck gör ett jävulskt bra jobb. Lägg ner interna sketgrejer och låt de som kan sköta vår stämning.
    För övrigt skötte sig Ragge snyggt på professorn trots alla bjudningar.

    SvaraRadera
  50. Anonym: 00.35

    Kommer inte ihåg vilken match förra (eller förr-förra?) säsongen det var när klacken var svinkass hela matchen, tills nån gång i andra halvlek när växelsången "Allez allez" sätter igång (den som ändrades till cafe olivedal). Då blev det plötsligt ett sinnessjukt tryck. Alla i klacken sjöng/skrek, för att det på något vis var sjukt men samtidigt jävligt roligt.

    Helsingborg förra året ! :D

    SvaraRadera
  51. Söder med Hajs på topp & - 602011-06-23 01:00

    Ultras, Kampras, Hamas, Judas ..kom tillbaka och gör det ni brukar. Ni är halva behållningen på arenan när Blåvitt suger Jonas. Ni sketungar som inte hört gamla tråkiga Blåvitt ska hålla käften. Om du är 31 och inte vill sjunga med ..gör inte det då. Men gnäll fan inte på våra passionerade killar som gör att vi låter bäst. Jag vill inte ha tillbaka Nya Ullevi-tystnaden.

    SvaraRadera
  52. Så skönt utan trumma idag. Dtta jävla dunkande som dränker sånger är så tröttsamt.

    SvaraRadera
  53. gött mos ultras!! bränna bengaler e skit billigt men blåvitt e dyrt hejja hejja

    SvaraRadera
  54. gick rykten att gräset gått upp i pris? ug vart var ni? på gräsmattan?

    SvaraRadera
  55. Ja, det blev MYCKET tystare från klacken idag. Men det är ju inte så jäkla konstigt. Ultras har ju tagit positionen som ledande grupp i klacken. Det är dem som sätter i gång sångerna, får folk att sjunga och främst av allt har en trumma som får folk att hålla takten.

    Men ni skall fan inte tro att ni inte är oumbärliga. Ni kan ersättas som vem som helst. Det är bara att ge kommandot och trumman till en annan grupp och vips så har vi tillbaka trycket i klacken.
    Visa ödmjukhet och lojalitet i stället.

    Att biljettpriserna är lite höga kan jag hålla med om, men det finns andra sätt att ta avstånd från smyghöjningarna. Gör vad fan ni vill men svik inte våra spelare. Ett sätt är att köpa ÅRSKORT. Ni vet, ett sånt där billigt kort som fungerar som biljett hela säsongen.
    Fyfan...bojkotta Ragnars sista match...fyfan.

    SvaraRadera
  56. 01.31> Ja det finns andra sätt att gå till väga t.ex. banderoller och samtal med Kamratgården. Båda dessa sätt har testats under flera säsonger men har inte gjort någon nytta. Att folk inte har råd att gå in kan väl ingen klaga på individerna över?

    SvaraRadera
  57. jävla tjöt om att dom i ultras inte har råd att kolla på matchen!!!? det fattar ju vem som helst att dom har årskort! bara visar miss-nöje, jävligt dåligt att skita i ragges sista match!! å klaga fan aldrig mer på att vi inte sjunger när ni inte kan betala en match biljett för ca 50 kr mer än i vanliga fall, å ni har fan årskort! de fattar ju alla !!!!

    SvaraRadera
  58. Jag fattar inte varför Ultras gnäller? Köper man ett årskort i klacken blir det ett snitt pris på ca 150 kr per match. Det är ju som hittat.Va lite smarta och köp ett årskort. kan ni inte gå, låna ut det till en kompis.

    SvaraRadera
  59. värdelös stämning igår...

    Utan Ultras så är fan klacken patetisk..

    Blåvits fans måste vara de gnälligaste i hela Sverige!!!!

    Ultras ni gör ett grymt jobb och var väldigt saknade igår, man märker var ni gör för den trötta klacken..

    SvaraRadera
  60. Hatkampanjen mot Ultras fortsätter.. Inte så konstigt dock med tanke på att Baraben är allierade med Jan Helin

    SvaraRadera
  61. Angående rubriken:

    Vad betyder alé alé? Detta sjungs ju då och då på matcherna och vore intressant att veta.

    SvaraRadera
  62. Ingen hatkampanj, bara det att tar man på sig rollen som klackledare så gör man det i med och motgång. Just nu känns det dock som om Ultrasgrupperingarna sätter sig över resterande av supporterskaran, och det skall de ta mig fan ha kritik för.

    SvaraRadera
  63. Måste vara kul att vara någon Ultras eller liknande och känna alla uppskattade kommentarer.
    Kanske lite självkritik och ödmjukhet hade varit på sin plats.

    Klart det blir tyst i klacken när det inte finns någon som styr. Det skulle givetvis komma någon annan och ta över det ansvaret om Ultras medflera fortsatte med märkliga bojkotter.

    SvaraRadera
  64. LS får väl även passa på att tacka Elfsborgs trumma för att vi lyckades hålla takten i "Framåt Blåvitt gör ett mål" i mer än 10 sekunder.. :)

    SvaraRadera
  65. Biljettpriserna är ur kontroll, en ökning på över 100% på 8 år är så långt ifrån marknadsmässigt. Bra Ultras!

    SvaraRadera
  66. Sen när blev Gamla en fritidsgård?

    SvaraRadera
  67. Ultras blir bara sämre och sämre för alla år som går, 2099 hade vi ett godkänt år med tifon M.M.
    Men 2010, vad va de..2 tifon ? 2011 hur många blir det nu ? ska vi nöja oss med det vi fick se mot örebro ? mot gais skrattade ju folk åt tifot.
    Det är bara massa 18-åringar som står där framme i ultras som tror att dem är så mycket coolare än alla andra för dom står där trumman är.in med GFK på ultras positionen så ska vi återigen bära fram blåvitt mot nya framgångar

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.