2011/06/22

Favorit i repris: Guliganerna A-Ö

INFÖRHETS. Ikväll är det så dags att ta emot Ellos på Gamla Ullevi. En oerhört viktig match!

Under 90-talet blev vi Änglar inte bara bortskämda med framgångar, utan vi hade även ett antal olika fanzines som rapporterade från bortaresor, skvaller, skrönor m.m.

Ett av de mest populära var "ELIG - Ett Lag I Götet".
Det är nu återigen dags att ta fram ELIGs underbara "Guliganerna A-Ö", som bl.a. publicerades här på BaraBen inför mötet mellan IFK Göteborg - Ellos i augusti 2009.

Håll till godo, och tagga till ordentligt inför kvällen!

=================

Guliganerna från A till Ö


Jodå, som de bigotter vi änglar alltid har varit är det nu dags att slutgiltigt och brutalt avrätta IF Elfsborgs anhängare, de välkända Guliganerna, Fuliganerna, Töntiganerna eller vad ni nu väljer att benämna dessa postorderbönder.
Här kommer den ultimata guiden till hur det är att vara medlem i Sveriges mest överskattade och tragikomiska supporterskara… I vanlig ordning är testet utarbetat i samarbete med Dr. Ironstick Bushwacker, från New Cross, London.

står för avbytare, vilket är det yrke alla har på läktarna, om de inte har egen gård. A står också för avundsjuka vilket är det enda som verkar hålla Jullanders vänner uppe.

står för bedrägeri, vilket är Guliganernas stora bidrag till vår värld, i det att de pratar om hur trevliga de är, samtidigt som de intensivt talar om hur hemska vi är. B står också för Borås djurpark, vilket verkar vara en bra grogrund för elfsborgsfans.

står för cirkus, vilket det är varje gång ett gäng sjuhäradsbönder kommer till en stor stad och försöker uppträda världsvant. C står också för citron, det enda gula som kan vara surare än elfsborgsfans.

står för dynggrep, vilket är vad Elfsborgs anhängare växte upp med, när vi andra spelade brännboll. D står också för dräktighet, som är ett tillstånd som får kvinnliga elfsborgare att gå upp i vikt,och manliga dito att bete sig som sprättar!

står för enfaldighet, vilket ofta sägs prägla folk på landsbygden och inte kan Guliganerna sägas motsäga det faktumet. E står också för elegans, vilket är det sista en supporterskara kan uppvisa, när allas plånböcker innehåller traktorkörkort.

står för fantasi, vilket är något som tilltal som alla blåvittfans är unga, inte direkt bottnar i. F står också för Fristad, vilket är brutalt fula jackor och namnet på en av bondsamhällena där Guliganer häckar.

står för Göteborgskomplex, vilket är något som de lider av i stora mått längs R40. G står också för galenskap, vilket alla måste besitta som håller på ett lag som plötsligt snittar 7000 istället för 1500, och som omedelbart kallar alla fans till ett lag som snittat 7000 näst intill varje år på 1900-talet för medgångsfans.

står för hyckleri och det är den stora ledstjärnan i en Guligans liv. Naturligtvis slickar han varenda reporter var som helst, och predikar att de minsann inte hatar, varefter han sjunger hatramsor om IFK vart än han far. H står också för höskörd och det är en period när publiksiffrorna minskar tungt!

står för IFE, vilket är det mest artistiska som står på deras flaggor, och det enda som de kan stava till. I står också för inavel…och det skall vi väl inte utveckla…he-he-he!

står för Jullander som är ordförande i den här föreningen som föraktar oss änglar för att vi är småbarn…han är 18 år! J står också för juver, som är kvinnliga boråsares tuttar!

står för kultingar, vilket är vad boråsare kallas för när de är små. K står också för kondomer, som skulle räddat världen om de använts i Borås, men det är svårt att trä på dem med klövarna.

står för låtsasfans, vilket är det snällaste som kan sägas om IFE. L står också för lantisar, det sannaste man kan säga.

står för masspsykos, vilket drabbar även elfsborgsfans, tänk bara på när de släpas in på arenan och möter matadorerna. M står också för medgångsfans, vilket IFE är mest i Sverige, om vi undantar Helsingborgs IF, vilket naturligtvis får dem att kalla alla andra det.

står för nedflyttning, vilket allt som oftast handlar om promenaden från lagårn till ängen, men som snart kommer att handla om andra saker. N står också för Norrby, som är det enda fotbollslaget i Borås.

står för oskuld och den förlorar boråsare i allmänhet när ägarna hittar en lämplig tjur/ko. O står också för odal-man som är det yrke som alla elfsborgares förfäder hade.

står för penisavund, vilket alla i Borås verkar lida svårt av. P står också för postorder, som utöver potatisodling är det som boråsare sysslar med…fast ändå haringen sett Moses filmer, vilket tyder på problem att använda även det mediet!

står för quenell och det kan man göra av elfsborgare om stackarna får sig ett skott i nacken och stoppas ned i kvarnen. Q står också för quantum satis [tillräcklig mängd], vilket helt klart är sant när man ser en elfsborgare. Ser man två är det snarare uttryck som en förlorad dag som pockar på uppmärksamheten.

står för rabies, vilket av skäl som vi knappast behöver gå in på, oftare drabbar elfsborgare än människor. R står också för råmande, vilket ofta kan misstas för Elfsborgs tillresta supporterklacks mässande.

står för spilta, som är Guliganernas vanliga mötesplats. S står också för supporterkultur, vilket de har i Borås om man med supporterkultur menar oavbruten avundsjuka mot IFK Göteborg, benämnande av oss som lättmjölkspaketen etc.

står för traktor, vilket möjligen kan imponera på kvinnliga elfsborgsfans. T står också för t-bone steak, vilket kan få elfsborgare på inköpsrunda i snabbköpet att utbrista: Mamma?

står för utomhus, vilket är området som boråsare ser fram emot hela vintern, när de står i sina boxar. U står också för ull vilket är en annan av de saker hos elfsborgare som faktiskt uppskattas av människor i deras omgivning.

står för vall, vilket elfsborgsfans antingen odlar eller lever på. V står också för veterinär, och det är sådana människor som mest av allt skrämmer elfsborgare!

står för western, som är det område i världen dit elfsborgare med en drömmande blick försvinner till, när helst en film med John Wayne dyker upp på duken! W står också för worcestersås, som går bra att använda till elfsborgare, tror jag…

står för xantippa, som är exakt vad manliga elfsborgare verkar vara så fort de öppnar munnen numera! X står också för xenofobi, som måste vara något elfsborgare har drabbats hårt av, eftersom de tror att alla göteborgare är födda de senaste 10 åren och inte vet om att vi alltid varit tusentals på Ryavallen, varför de idag, av rädsla (?), försöker förneka oss.

står för ynklighet, vilket är vad boråsarna kommer att säga om den här artikeln mellan tuggorna på höskullen. Y står också för Y-kromosom, som vi med säkerhet kan säga att alla Guliganer saknar!

står för zodiaken, och där står sig elfsborgaren väl tillsammans med de andra kreaturen! Z står också för zoologi, och vill du veta mer om elfsborgare, skall du slå på det ordet i ordboken.

står för åkermark, och där känner sig varje Guligan hemmastadd. Å står också för ålder, vilket inte är något de är bra på i Borås. Möjligtvis ser de sig själva som hundar, eftersom de tror att de är så mycket äldre än oss.

står för äldreomsorg, vilket alla Elfsborgare borde utnyttja om man skall tro deras skryt om hur vuxna de är, i jämförelse med oss. Ä står också för Änglatjôt, som är en tidning vars djupare mening undgått boråsarna som bara ser den som en trakasserande…vänta lite, förresten!

står för öl och det dricker naturligtvis Töntiganer, även om de utåt sett vill verka som annorlunda och bättre fans. Ö står också för ödegård, som kan sammanfatta de flesta elfsborgares bostadssituation.

=================

NU KÖR VI!

6 kommentarer:

  1. Så jävla bra! Skrattade så tårarna sprutade när jag satt på jobbet :)
    /Hasse-Brasse

    SvaraRadera
  2. Är det Mattias Björsmyr på bilden?

    SvaraRadera
  3. ELFSBORG ÄR SVERIGES BÄSTA LAG

    SvaraRadera
  4. ELFSBORG ÄR SVERIGES BÄSTA LAG !!!!

    SvaraRadera
  5. ELFSBORG ÄR SVERIGES BÄSTA LAG

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.