2010/03/31

Blåvitts ökande priser - en fara för "hela Sveriges lag"?

PUBLIK MAYHEM. På Blåvitts allsvenska hemmapremiär mot Häcken genomförde föreningen en så kallad "utökad biljettkontroll över hela arenan". Det innebar att vakter kontrollerade vilken typ av biljetter publiken använde på de olika sektionerna, då biljettsystemet nu för tiden är helt automatiserat. Resultaten var inte speciellt positiva.

Slutsatsen av kontrollen är att det existerar ett, tydligen rätt så omfattande, missbruk av ungdomsbiljetter, främst på sektionerna H och J. Folk som enligt systemet borde betala vuxenpris köper alltså istället de billigare ungdomsbiljetterna. Det här är knappast något nytt, utan ett slags fiffel som folk - oftast de som har det skralt i plånboken - sysslat med i decennier. Men nu drar Blåvitt åt tumskruvarna.

Ungdomspris skall enligt biljettsystemet gälla enbart för de personer som är födda 1992 eller senare. Alla som är födda 1991 eller tidigare skall alltså betala vuxenpris. Här bör poängteras jävligt tydligt att fifflet innebär en minskad inkomst för Blåvitt, så ni som inte betalar fullpris ser till att föreningen i våra hjärtan får in mindre pengar och således inte kan satsa på sportsliga framgångar på ett lika effektivt sätt.

Samtidigt är detta ett tecken på att Blåvitts biljettpriser ökar i raskare takt än många har råd att betala. För visst, det finns de som helt enkelt är snåla jävlar och håller i varje krona, men majoriteten av de vuxna som köper ungdomsbiljett är troligtvis personer som inte har råd att köpa ett årskort eller lösbiljetter till många hemmamatcher i dagsläget. Blåvitt har på ett par säsonger gått från att ta cirka 100 kronor i vuxenpris för en biljett, till att snitta mer än dubbelt så mycket för inträdet till sina matcher.

Under samma period har människors löner ökat med kanske 3-4 procent och med tanke på den omfattande lågkonjunktur som Sverige varit inne i så har lönen i många fall bytts ut mot A-kassa eller socialbidrag. I ena handen har vi en internationell ekonomisk kris och ett läge där tiotusentals göteborgare, främst inom produktions- och industrisektorerna blivit av med sina jobb. I andra handen har vi uppenbarligen en grupp av supportrar som anser att fotbollen har blivit för dyr, men ändå älskar att gå på densamma. Jag var på Volvo personvagnar den dagen de sparkade 3 000 personer på ett bräde. Där såg jag hur blåvit gubbe på blåvit kärring, människor jag känner igen från resor runt landet och otaliga hemmamatcher, lunkade ut med blickarna borrade lång ner i backen. Dessa suppportrar får inte glömmas bort.

IFK Göteborg har nu i två omgångar höjt biljettpriserna i ett läge där det är inte speciellt smart att gasa med den pedalen. Blåvitt måste börja djupanalysera om jakten på ökade inkomster bör komma just den här vägen. Att "smyghöja" priserna varje år kommer innebära att vi når gränsen för vad många plånböcker klarar av att betala för produkten "blåvit hemmamatch", allt raskare. Detta oavsett hur högt och vilt de/vi som faktiskt har råd att betala de rådande priserna skriker ogenomtänkta saker som "vadå, höj priserna, pajasarna skall betala för sig så Blåvitt får mer pengar". Det finns fler vägar att stärka ekonomin än att tvinga ur fler kronor ur en med tiden minskande skara hängivna supportrar.

Sådant säger för övrigt bara folk utan empati för att Blåvitt är ett lag som har exempelvis sin klackbas bland vanligt folk, arbeterklassen med låginkomsttagare, studenter, ungdomar och vanliga knegare. Men även folk som glömmer att genomsnittspensionären i Sverige får mindre och mindre kvar i plånboken. När föreningen samtidigt ökade sina matchrelaterade intäkter med inte långt ifrån 20 miljoner kronor under säsongen 2009, bör vi ställa oss frågan om inte prishöjningarna snart kan vara med och bidra till en publik stagnation.

Jag frågar mig om vi vill se en publik situation som i Scandinavium om 10 år? Jag är en av dem som fick uppleva den vilda ståplatstiden på Kålleseums läktare i början av 90-talet. Efter det fick jag mitt årskort i present på varje födelsedag av min hockeyintresserade morbror och upplevde från första parkett hur Frölunda hockey förvandlades från "Vilda Västern" till Frölunda Indians, hur biljettpriserna mer än fördubblades och publiken därmed genomgick en extreme makeover, i en - i alla fall för stämningen - väldigt negativ riktning.

Den som gapar efter mycket...

Med anledning av ovan nämnd fakta kommer IFK Göteborg att genomföra ytterligare en kontroll i samband med matchen mot Djurgårdens IF. Den här gången kommer kontrollen endast att ske på sektionerna H och J. De personer som har köpt biljett eller årskort till ungdomspris och blir tillfrågade om legitimation ska kunna styrka sin ålder. De supportrar som inte gör så kommer att nekas inträde till matchen. De som inte betalar vuxenpris trots att de är vuxna kommer inte in. De som inte har råd att köpa vuxenbiljetter till matcherna drabbas av kalla handen. Lose - lose.

...mister oftast hela stycket.

75 kommentarer:

  1. jävligt viktig debatt detta, för nu har vi haft två rätt så stora (flera hundra kronor åt gången) höjningar bägge säsongerna på nya arenan. ett par år till av det så kommer knappt en vanlig människa att ha råd med den smällen under vintern...

    SvaraRadera
  2. Tydligen tillhör mina kompisar och jag den extrema falangen i Blåvitts klack som både har jobb OCH inte kan räknas som arbetarklass.

    Det finns vanliga människor som inte är varken knegare eller arbetslösa. Tro det eller ej Frankie.

    SvaraRadera
  3. Jävla von oben tönt2010-03-31 22:33

    anonym 22:28/ Vad menar du med det? Att man inte är "knegare" om man har jobb? Att alla vanliga människor är "fattiga" eller "arbetslösa"? Jävlar vilken fin människosyn en del har. Ja, det krävs knappast något geni för att komma fram till att det knappast är någon majoritet i vår klack som kommer från överklassen direkt. Så vad försöker du få sagt?

    SvaraRadera
  4. anonym 22:28 - Läser du ens inläggen du kommenterar??? Jag kan ge dig ett litet uttdrag från bloggposten här:

    "Att "smyghöja" priserna varje år kommer innebära att vi når gränsen för vad många plånböcker klarar av att betala för produkten "blåvit hemmamatch", allt raskare. Detta oavsett hur högt och vilt de/vi som faktiskt har råd att betala de rådande priserna skriker ogenomtänkta saker som "vadå, höj priserna, pajasarna skall betala för sig så Blåvitt får mer pengar". Det finns fler vägar att stärka ekonomin än att tvinga ur fler kronor ur en med tiden minskande skara hängivna supportrar.

    Sådant säger för övrigt bara folk utan empati för att Blåvitt är ett lag som har exempelvis sin klackbas bland vanligt folk"

    Det vore trevligt om personer som du drog skallen ur sin egen röv i alla fall tillräckligt länge för att inse att alla inte har det så gott ställt att de kan tåla prishöjningar hur som helst...

    SvaraRadera
  5. Att inte kunna lägga undan 62,50 kr extra i månaden för ett årskort handlar inte om att inte ha råd utan om ren jävla snålhet.

    Jag tycker inte heller att Blåvitt ska gå Frölundas väg, men protestera mot biljettpriserna kan man göra på andra sätt än att blåsa klubben på pengar. Alla har ett val, vill man gå på matcherna betalar man vad det kostar, annars avstår man. Svårare än så är det inte.

    För övrigt stavas lose med ett o...

    SvaraRadera
  6. Det finns ett problem och det är följande: Blåvita supportrar har ibland lite sektbeteende, de kan kritisera Gais bäst fan de vill för höga biljettpriser men om det kommer en sådan debatt om Blåvitt så får folk panik och börjar gny om att "man kan inte kritisera Blåvitt" bla bla bla. Varför inte? Om inte supportrarna säger sitt, hur fan ska IFK då veta vad vi tycker???

    SvaraRadera
  7. Jag vet inte hur Frankies artikel skall tolkas när det gäller ungdomsbiljett fast man är vuxen. Är det fel av Blåvitt att neka inträde eller fel av personen som försöker fuska? Framgår inte tydligt. Blåvitt gör givetvis rätt!

    SvaraRadera
  8. Tycker inte det är fel av Blåvitt att höja priserna något. Vi talar om någon enskild procent. Är du rätt-trogen så se det som en del av din allmosa - givetvis!

    SvaraRadera
  9. Hungern är farlig2010-03-31 22:45

    anonym 22:38/ Men det där resonemanget är en slags gais-matematik för det är 2500 kronor man lägger (till exempel) och inte 62 spänn. Tänk då en genomsnittsfamilj där man vill ta med sig de två ungarna på fotboll, då ska det käkas lite, drickor, popcorn eller vad fan det kan vara och så biljetter som blir dyrare och dyrare. Det måste gå att ifrågasätta den här utvecklingen utan att det blir pajkastning från sådana personer som anser att biljetterna gärna kunde ha kostat 10 papp för säsongskortet - för att de själva har råd med det. Hur fan kan dessa samtidigt säga "vi vill inte att det ska bli som i Scandinavium"??? Tror ni att Frölunda vaknade upp 1995 och bestämde att årskortet skulle höjas från 1500 till 4500? Det blev naturligtvis dyrare och dyrare varje år under 10 års tid. Sedan hade hela läktarkulturen effektivt raderats ut och nu är hela hockeyupplevelsen i Göteborg en enda stor affärslunch där företagsbiljetterna dominerar nio av tio läktare och där folk sticker till puben när det är fem minuter kvar av en period. Vakna nu!

    SvaraRadera
  10. Tycker dom kan höja lite till.
    Kan gott tänka mig en egen sektion om två/tre år, då kanske kioskerna och toaletterna äntligen anpassas per automatik till rådande antal besökare.
    Så man kan få sig en kaffe med mazarin lagom till avspark.

    //GenX

    SvaraRadera
  11. anonym 22:41/ Framgår inte?

    "Här bör poängteras jävligt tydligt att fifflet innebär en minskad inkomst för Blåvitt, så ni som inte betalar fullpris ser till att föreningen i våra hjärtan får in mindre pengar och således inte kan satsa på sportsliga framgångar på ett lika effektivt sätt."

    Hur mycket tydligare skall han vara? Skicka röksignaler?

    SvaraRadera
  12. Det är på tiden att någon börjar snacka om detta. Än så länge är det inte höjningar som skrämt bort massorna, men om man höjer med 200-300 spänn varje säsong så kommer det ju inte gå mer än 3-4 år innan vi har höjt priset med mer än en tusenlapp - för precis samma produkt. Hur fan är det marknadsekonomiskt logiskt eller funktionellt? Det är självmord.

    SvaraRadera
  13. Frankie: Ett tips för att vissa läsare skall förstå är att du ritar med bilder på samband och slutsatser, så kommer det inte så många idiotiska kommentarer sen. Bilderboksnivå stundtals på debatten...

    SvaraRadera
  14. Hungern är farlig/ Nej, det är inte 2500 vi snackar om utan skillnaden mellan ett ungdomskort och ett vuxenkort, vilket är 62,50 i månaden. Kan man inte lägga undan det är det inte Blåvitts priser det är fel på utan din disciplin att spara.

    Att du vill sitta och käka snabbmat och popcorn med ungarna har verkligen inte med saken att göra, det är ett personligt val. Eller måste man ha en stämpel från Max för att få komma in på GU?

    Vakna upp och inse att saker blir dyrare...

    SvaraRadera
  15. Jag tycker 2300 spänn för ett årskort är ett riktigt bra pris. Det är ju lite olyckligt att det tidigare varit riktigt, riktigt billigt, så att den procentuella ökningen blir stor.

    Sen är det ju som med skatt. Jag har inget större problem att betala, bara man kan på ett tydligt sätt visa/motivera att pengarna går till något vettigt.

    (många av er som fuskar med ungdomsbiljetter har inga problem att hinka i er rejält med öl innan match antar jag? ta inte åt er om ni inte känner er träffade)

    SvaraRadera
  16. Hungern är farlig2010-03-31 22:59

    anonym 22:54/ Ja, men då debatterar du något helt annat. Nu är ju faktiskt huvudsaken i den här debatten de ÖKANDE BILJETTPRISERNA, att folk fifflar med ungdomsbiljetter är ju bara en av effekterna kring detta.

    Sedan är ju din kommentar "vakna upp och inse att saker blir dyrare" rätt lustig, med tanke på att "saker" inte blir dyrare i den takt som Blåvitts biljettpriser blir dyrare. Personligen kostade mitt årskort cirka 1000 kronor för tre säsonger sedan, nu kostar det 3500 kronor. Menar du att vi haft en prisnivåökning eller inflation på 350 procent på tre år i Sverige? Eller är det Blåvitt som har blivit ett 350 procent bättre lag?

    Vakna och inse att man inte är illojal mot Blåvitt bara för att man har mage att kritisera saker som de gör.

    SvaraRadera
  17. Hungern är farlig2010-03-31 23:01

    3,5 gånger bättre lag ska det naturligtvis stå, inte 350 procent.

    SvaraRadera
  18. Fast vad händer om man nu köpte sitt ungdomskort innan nyår och är född 1991? ;) då gjorde man ju rätt egentligen eller?

    SvaraRadera
  19. Jag tycker det är rätt konstigt att folk ser rött för att en del fuskar med ungdomskort bara för att de känner sig lurade i stil med "men vadå om jag ska betala ska väl han det med". Blåvitt åtgärdar ju detta nu, poängen med texten är ju att våra priser inte får skena iväg för det kommer döda läktarkulturen/publiktillströmningen på sikt. Se bara hur folk snackat om att riva årskort efter två förluster, tänk om vi skulle ha två-tre skitsäsonger i rad, ska Blåvitt höja priserna för att gå på detta då? Undrar hur bra den planen skulle funka........

    SvaraRadera
  20. 1000 -> 3500 = 350 %? Mattebetyg?

    SvaraRadera
  21. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  22. anonym 23:09/ Nej, men han klagar ju inte heller utan köper sitt årskort, men är orolig för att det finns andra som inte har råd att göra det. Det här är en helt främmande tanke för vissa, men det är fullt möjligt att bry sig om andra människor än sig själv...

    SvaraRadera
  23. Olof 23:04/ Han rättar sig i kommentaren under. Svenskbetyg?

    SvaraRadera
  24. Får väl vara anonym för att undvika bli alltför smutskastad, men jag kan ärligt talat säga att som studerande så vrider man och vänder på varenda jävla krona och jag hamnar rätt ofta i situationer där jag tvingas avstå matcher, ofta brukar farsan eller brorsan bjuder mig ändå - men som sagt jag har varit tvungen avstå matcher p.g.a ekonomiska skäl.

    Vill bara lägga lite sans i debatten, man behöver inte vara toksnål/gnällig för att tycka att priserna redan nu börjar bli rejält hög. Jag är född ängel och har följt laget sedan 1990.

    SvaraRadera
  25. Man får ge frankie tre poänger med den här texten:
    1. Baraben hycklar inte. Ni kritiserade Gais hårt för sitt ocker och skapar nu debatt om Blåvitts biljettpriser med. Det ger er tyngd i kritiken mot andra lag.
    2. Ni står upp för de svaga för en gångs skull, har varit lite dåligt av den varan här den senaste tiden.
    3. Du vet hur man startar vilda debatter haha!

    SvaraRadera
  26. Medlem #22342010-03-31 23:17

    anonym 23:13/ Bli bespottad? Jag vet precis hur du känner dig. Jag var en av de som Frankie nämner i texten som fick gå från PV (trots att jag jobbat där 7 år!) och jag kan säga dig att jag hade stora jävla svårigheter att övertyga frugan om att det var ok att lägga ut några tusenlappar från vår ekonomi på ett årskort när vi hade tusen andra hål att fylla och två barns magar att mätta. Jag hoppas inte Blåvitt glömmer av det, änglarna skall vara ett folkets njutning, inte den övre medelklassens lyx.....

    SvaraRadera
  27. Nepotism: Taget. Svenskbetyg. Svenskabetyg?

    SvaraRadera
  28. Hungern är farlig2010-03-31 23:19

    anonym 23:09/ Vad ska jag göra då? sluta gå med mina polare som vill sitta kvar på långsidan för att priset höjs? Det kanske var "undervärderat" för några år sedan men nu är det på väg att bli jävligt övervärderat om JAG SÄGER OM ökningarna fortsätter så här. Känns som att Blåvitt misslyckas att få sin ekonomi att växa på andra håll, exempelvis sponsorsidan, och inte vet hur man får in mer pengar än just genom att höja priserna.

    SvaraRadera
  29. Olof 23:19/ Bra försök, men ditt problem är bara att det faktiskt heter SVENSKBETYG. Inte svenskabetyg som är talspråk. Så det så.

    SvaraRadera
  30. Jag kommer ihåg på den tiden man kunde se fotboll för 80 kronor. Vilka spontangäng man kunde bli en solig vardagseftermiddag! Och ett par öl innan matchen kunde man unna sig med. Att locka med vänner som inte är vidare fotbollsintresserade när biljetterna för ståplats kostar 180 är svårt.

    Vilket i sin tur dödar läktarkulturen. Hur fan tänker sig blåvitt att nya supportrar ska lockas till fotbollen och blåvitt?

    SvaraRadera
  31. Olof/ Haha så ägd blir du.

    SvaraRadera
  32. Jävligt bra krönika Frankie.

    SvaraRadera
  33. Problemet tror jag är lite förstorat.
    Jag tror inte Blåvitt förlorar så jäkla mycket på dessa personer som kanske betalar cirka 50 kronor "för lite" varje match gör så stor skillnad. Dem får ju ändå in pengar på försäljning och dylikt så biljett priserna borde inte bli högre. Gillar inte att klubben försöker uttnytja det höga intresset. Typiskt Modern Fotboll.

    SvaraRadera
  34. *Blåvitt skall kunna ses av alla.

    *Biljettpriset får aldrig hindra någon att gå på match.

    *Föreningen måste dra in mer sponsorintäkter.

    SvaraRadera
  35. Är jäkligt klyven i denna frågan, upplever att den prisnivå vi har idag är ok om man ser till produkten man får ( jo jag vet långa köer till kiosker o så). Har full förståelse för dem som kanske blivit av med jobbet elr dyl att det blir en tung avgift om man nu t.e.x. är sugen på ett årskort. Men går ju liksom inte att sätta prisnivån efter sådana kriterier. Att det fuskas kan väl ändock inte vara "godkänt" oavsett varför man nu gör det.
    Håller dock med om att utvecklingen kan bli farlig om dessa höjningar blir till en vana år efter år.
    Finns ju en övre smärtgräns för mig med, det där med att ta en pilsner elr två innan match är något jag fått lägga ner nuförtiden.

    SvaraRadera
  36. Bra Hankins, viktigt ämne.

    Jag tycker att det är helrätt av IFK att kolla åldern på publiken med ungdomskort. 18-årsgränsen är dessutom generöst satt. Jämför t ex med lokaltrafiken.

    Däremot måste man sansa sig när det gäller priser på årskort och lösbiljetter. Vi är inte gais - vi är Blåvitt. Folkets lag. Allas lag.

    SvaraRadera
  37. Blåvitt borde spela bättre!

    SvaraRadera
  38. Mkt bra ämne att ta upp. Det har börjat diskuterats i Malmö också.

    Svenska klubbar tar in väldigt stor del av sina inkomster på just biljetterna och det ser man på biljettpriserna. Det gäller dock att inte på sikt alienera sin publik speciellt som ekonomin ser ut som den gör idag.

    SvaraRadera
  39. Bra att ämnet äntligen tas upp. Vi kan klaga på Gais hit och dit men ta en titt på biljettpriserna på Blåvitts matcher. Hutlöst höga och än värre när det är derby. Det viktigaste borde vara att få en full arena vilket hjälper laget att nå vinster. Sänk priserna och fyll arenan!

    SvaraRadera
  40. det blir nog bättre till sommarn när vi kan låna in mcdonald mariga och bajsdanne

    SvaraRadera
  41. Off Topic
    Olof 23:04/
    En ökning med 3,5 är en ökning med 350 %. Man gångrar helt enkelt ökningen med 100 då procent bekant står för 100 delar, dvs 350/100=3,5. På samma sätt kan man säga att det är en ökning med 3500 ‰. eod.


    On Topic
    Håller med om att det borde finnas fler möjligheter att dra in mer pengar runt arrangemangen.

    SvaraRadera
  42. Fy fan vad bra artikel, bästa på länge och du har så jäkla rätt Frankie...

    Måtte vi aldrig vandra samma väg som Frölunda indians..

    SvaraRadera
  43. Sista anonym:
    Problemet är ju att om det fortsätter såhär så har ju vandringen redan inletts...

    SvaraRadera
  44. Hoppas och tror att det vi sett än så länge bara är en anpassning till den nya arenan. Första året fick vi nya priser eftersom arenan var ny och de som sätter priserna tycker väl att de gick ut lite lågt och rättar nu till det. Med andra ord räknar jag inte med mer än marginella höjningar de kommande åren (det tror jag).

    Sen är det alltid synd om folk som inte har råd med olika saker och man önskar att alla hade råd med mer men samtidigt handlar det i mångt och mycket om prioriteringar också. Är själv student men har trots allt årskort. Det gäller att skaffa sig ett billigt boende, flytta ihop med en polare eller vad som helst. Man behöver inte bo i Johanneberg bara för man pluggar på Chalmers tex...

    Många är lite för bekväma men samtidigt är det alltid synd att alla inte har råd. Tycket man skulle kunna sälja årskort till H och J för typ 1000 spänn eftersom de platserna nästan alltid är tomma och då hade vi sluppit mycket av diskussionen.

    SvaraRadera
  45. Likt tidigare talare är jag student. Jag har gått från årskort till att endast se 4-5 matcher per år. Får se hur många det blir i år..

    När jag läste detta inlägg så bestämde jag mig för att inte gå på Dif-matchen så nu har blåvitt förlorar ytterliggare några kronor. För inte kommer det bli fullsatt.

    Vidare är det pinsamt, av alla som tycker att biljettpriserna är korrekta, när arenan inte ens är fylld till två tredjedelar i första hemma matchen, som även är ett derby-light.

    SvaraRadera
  46. 1/4/10 00:48 >> Tänkte att jag inte skulle behöva sjunka så lågt. Men..

    Nej när det gäller procentuella förändringar så tar du förändringen delat på det ursprungliga. I detta fall är förändringen 2500 kr mot ursprungliga 1000 kr. En förändring på 2,5, vilket ger en förändring av biljettpriserna på 250%.

    Fler som skulle behöva vara studenter här. Av flera anledningar.

    SvaraRadera
  47. Anonym 1/4/10 01:00

    Jo jag vet att vandringen redan har börjat mot priser som gör att vanligt folk inte kan gå på alla matcher och detta inte pågrund av tid utan för att man helt enkelt inte har råd.. Hoppas nu bara man kan få ett stopp så att det inte skenar iväg ytterligare.. Fotbollen ska vara en sport för alla och inga blåvita vänner ska behöva utebli från våran arena för att priserna är skyhöga..

    Den dagen arbetarklassen inte kan gå den dagen förlorar fotbollen. För stämningen inne på en arena är hälften av underhållningen och inte lär vi väl få se några kostymnissar stå och sjunga när t.ex blåvitt ligger under. Nä, för då har dom lämnat arenan för länge sedan..

    SvaraRadera
  48. Jag köper alltid ungdomsbiljett, jag räknas inte till ungdom. Varför? För att det allra viktigaste ändå är att VARA PÅ PLATS. Alternativet är kanske att prioritera bort vissa matcher, och det tycker jag är tusen gånger värre. Det viktigaste är alltid att stötta laget till max, och det gör jag främst genom att vara på plats.
    Visst, folk kan prata om att det bara gäller att prioritera sina pengar, men om IFK har som mål att locka så mycket publik som möjligt så kan man inte tänka så. Det kommer finnas folk som inte "orkar" att prioritera detta. Fakesupportrar kan man kanske tycka då? Ja, eventuellt. Men det märks inte när dom är på plats (nödvändigtvis). En fylld arena stöttar laget mycket mer än en något mindre fylld arena där ett antal har fuskat med biljetterna.

    SvaraRadera
  49. Jag betalar gärna lite stålar för att se Blåvitt. Jag ser pengarna som välinvesterade då de går till en verksamhet som jag verkligen bryr mig om.

    Jag har NOLL FÖRSTÅELSE för folk some snålar till sig ungdomsbiljetter. Snåla jävlar och fuskare står inte högt i kurs. En vanlig biljett kostar fan inga astronmiska biljett. Tre bärs mindre på krogen så är stålarna hemma!

    Noll förståelse för detta beteende! Ni stjäl pengar från en klubb jag älskar.

    Bra så.

    SvaraRadera
  50. En sak ifk lär tänka på är... Ta ungdomspris för en som är lite äldre, eller att den inte kommer alls och det finns tomma stolar på arenan. Vilket ger mindre pengar till klubben

    SvaraRadera
  51. WTF? står på svenskafans att blåvitt gjort klar med tobbe linderoth, måste ju vara ett aprilskämnt? så man itne blir lurad av en "tobbe e klar" IGEN?:D

    SvaraRadera
  52. fan vilket taktlöst aprilskämt isf.

    SvaraRadera
  53. Kändes lagom kul att när jag gick på gymnasiet, ett årskort för mig kostade 2008 cirka 800 kronor som ungdom. Genom flytten till Gamla Ullevi så blev jag lagom tills dess "vuxen", fortfarande på studiebidrag, och fick punga ut 2300:- för ett årskort.

    Nu går jag arbetslös med 750(!) kronor i månaden av AMS.

    Det blev inget årskort i år..........

    SvaraRadera
  54. Haha.Å så drar ni in Frölunda i det hela.ALLA fördomar besannas.Skattefuska lite om cashen tryter.Funkat förr............

    SvaraRadera
  55. Det är bra att Blåvitt tar in mer pengar och produkten är lätt värd höjda priser. Jämför med hur det var på tidigare arenor. Det blir säkert dyrare igen nästa år. Grejen här är väl att vissa alltid kommer betala mindre om de har en chans. Om jag fattade rätt var det t. ex. 750 spänn man tjänade på att ha ett ungdomsårskort. Till största delen är det den summan som är intressant och inte vad själva vuxenkortet kostar. Utvecklingen med dyrare priser är inte alls obrytbar och kommer inte att ta död på varken stämning eller kultur.

    SvaraRadera
  56. Gais säljer sittplats årskort för 950 kr.

    Nu när jag inte kan gå in som vuxen på ungdomsbiljett så kommer jag gå på Gais istället

    SvaraRadera
  57. Jag betalar hellre mer för en biljett än att betala 30 spänn för kaffe och kaka. Clean court för blåvitt 2011!!!

    SvaraRadera
  58. Jämför vad en blåvitt-biljett på ståplats kostar med vad en hockeybiljett till en Frölunda-match kostar så förstår ni att även "vanligt" folk har råd med en Blåvitt-biljett även om man ökar priserna lite. Sedan är jag av den bestämda åsikten att det är ett j-vla pack som försöker snylta på sitt eget lag så om man prisar ut de nötterna så är det snarare en win-win...

    SvaraRadera
  59. Alla har inte råd att äta beluga kaviar varje dag heller... Man måste ju ta ut ett pris där man tror att man maximerar intäkten, dvs ökar man biljettpriserna så mister man ett visst antal, men den totala intäkten kanske blir större ändå. Enkelt räkneexempel:

    Om Blåvitt i snitt har 10 000 åskådare vid snittpriser om 150 kr så får man in 1,5 mSEK per match. Höjer man då priserna till 200 kr men blir av med 500 åskådare i snitt så får man ändå in mer (9500*200= 1,9 mSEK). Sedan måste man såklart också se till den längre effekten, dvs om man tappar i åskådarantal så finns risk att man tappar ännu mer till nästa match för att "trycket" inte blir detsamma...

    Jag tror att Blåvitt har tänkt på detta innan man höjer. Och det är ju inte välgörenhet de sysslar med. Det ska heller inte ses som en medborgarrättighet att få se Blåvitt.

    SvaraRadera
  60. Kolla England! Hutlösa priser men gemene man kan gå ändå. Det handlar om prioriteringar. Jag röstar för ytterligare prishöjningar och egen arena så att vi någon gång kan konkurrera med Europa på allvar... Eller vill ni att vårt kära Blåvitt ska harva i en korpserie för alltid?

    SvaraRadera
  61. Om du har en inkomst på 750 kr per månad har du väl knappt råd med varken boende eller mat? Känns inte direkt som blåvitt kan anpassa priser efter sådana förhållanden. Sedan skall vi inte höja priserna varje säsong och det är viktigt att de allra flesta har råd att gå blåvitt. Det är tröttsamt att höra tjötet om arbetarklass. Tycker det blir mer trovärdigt om vi pratar om de grupper som verkligen har dåligt med pengar, arbetslösa och ungdomar. Kanske dags att införa ett prissegment mellan ungdom o vuxen?

    SvaraRadera
  62. anonym 09:18/ Vad roligt för dig att du är "trött på att höra tjatet om arbetarklass". Synd bara att du vill förneka hela vår förenings grundbas av supportrar för jag kan ju "avslöja" för dig att det knappast är villaägare i Långedrag med ett par millar på kontot som är i Majoritet på våra läktare. Bara för att man föraktar vanliga arbetare innebär det inte att vi försvinner din pajas.

    SvaraRadera
  63. anonym 09:13/ "Man kan gå ändå"? Hahaha, du har huvudet så långt ner i sanden att du snart ser Kina. I England har man över 50 miljoner invånare, så det är knappast samma folk som går på fotboll där i dag jämfört med för 15-20 år sedan. Precis på det sättet dör stämningen ut mer och mer för varje år. Men det är väl dit du och dina slipsvänner vill med logearena och tennisapplåder för alla vanliga fans är ändå "pack" enligt såna som daj.

    SvaraRadera
  64. Anonym 01:50
    "Jag köper alltid ungdomsbiljett, jag räknas inte till ungdom. Varför? För att det allra viktigaste ändå är att VARA PÅ PLATS."
    Svar:För att du är över en bestämd årsgrupp och hamnar därmed i en annan prisklass.
    Jovisst det är viktigt att vara på plats, men är minst lika viktigt att göra rätt för sig. Om alla resonerade som du skulle inte några vuxenbiljetter/kort säljas alls.
    Och tycker du egentligen att det är ok att du genom din inställning till saken skall tillförskaffa dig fördelar som inte andra har?
    Tänk om, tänk rätt !!

    SvaraRadera
  65. N2-forever!2010-04-01 11:39

    Snåla människor är det ingen som gillar! Har man inte råd att betala vuxenbiljett så kanske man skall skippa pizzan på fredag och ta med sig egen matlåda till jobbet istället. Pengarna går ju till klubben. Och alla vet att klubben behöver mycket pengar för att nå ut i Europa! Punkt.

    SvaraRadera
  66. dags att bojkotta?

    SvaraRadera
  67. Problemet med Blåvitts (="folkets lags") biljettpriser är främst att det inte finns några billiga alternativ överhuvudtaget. Det är inte speciellt lätt att få med sig halv-intresserade polare på fotboll utan ett billigare alternativ, en far tar knappast med sin son på dennes första match när han märker att 260 kr är det billigaste för de två tillsammans, och då är det ståplats bakom mål.

    Detta håller inte! Det måste finnas billiga alternativ på lösbiljetter för studenter och andra som är sugna på att gå nån gång ibland och inte kan lägga flera hundra. Då väljer denna person istället andra billigare nöjen.

    Har f.ö. skrivit en del om ämnet på "Hemliga forumet".

    // Mange

    SvaraRadera
  68. Man får vad man betalar för. På gamla, Gamla hade det varit oskäliga priser men inte längre. Produkten är bättre. Men visst det känns jävligt surt att delar av våra biljettpengar går till att subventionera Gais och Öis lägre arenahyror. DET svider.

    Vad gäller priser som är för höga för vissa, så är jag allt annat än främmande för rabatterade priser för långtidssjukskrivna och arbetslösa. Kanske inte ständigt men varannan match eller liknande. Vet att det förts diskussioner om det, men har ju inte blivit av än.

    SvaraRadera
  69. Anonym 09:49:

    Visst, de är 50 miljoner. Samtidigt har de drygt 50 lag i PL, Championship och League 1 som har högre publiksnitt och snittpris än Blåvitt. Du kan ju jämföra stad för stad. Ta Liverpool t e x. Det är en stad ungefär i GBGs storlek. De har TVÅ lag som har ca 4 ggr högre publiksnitt än Blåvitt. Då säger du att kvaliteten är mycket högre. Okej, då tar vi Newcastle som är 1€ så stort som Gbg och har ett lag i Championship (likvärdigt med Blåvitt?). De hade förra säsongen 42500 pers i snitt. Det är allt annat än en snobbstad och deras biljettpriser är fortfarande högre än Blåvitts. Och det där med döda arenor i England? Kom igen nu Tjabo, ta och spara ihop några slantar och åk dit och kolla innan du uttalar dig. Det är ett j-la liv!!!

    SvaraRadera
  70. Tillägg till ovan: 1/4 ska det vara... inte 1€

    SvaraRadera
  71. Anonym sa...
    Fast vad händer om man nu köpte sitt ungdomskort innan nyår och är född 1991? ;) då gjorde man ju rätt egentligen eller?

    Undrar samma sak som ovan, köpte årskort till mig och min son som är född 91 till förra säsongen.

    när jag förlängde båda korten i januari så var det ifyllt 1 vuxen 1 ungdom. gäller han som ungdom då?

    Om inte så är det jävligt dåligt av leverantören att inte uppgradera vid förlängning.

    Kan någon berätta vad som gäller, ska man behöva ringa kamratgården för att betala mellanskillnaden??

    Vill självklart göra rätt för mig om så är fallet.

    SvaraRadera
  72. Känner flera stycken polare som gärna skulle vilja gå på blåvitt varje match men som faktiskt inte har råd. Då får dom stanna hemma och kolla på teven istället. Grymt tråkigt tycker jag!

    SvaraRadera
  73. Framtidens blåvitt verkar gå i graven fortare än jag todde.
    BaraBen har tagit bort ett inlägg av mej som handlade om att jag och min dotter inte hade råd att gå på matcherna. Välkommen till sammhället BaraBen!

    SvaraRadera
  74. anonym 22:16/ Vad yrar du om? Inget har tagits bort i den här tråden...

    SvaraRadera
  75. Jag vill börja med att säga att jag är en supporter som går på nästan alla hemmamatcher varje år. plus ett par borta matcher.

    Men jag blir orolig när blåvitt höjer priserna så här. Du får fan en hyfsad PL match för samma pris som en vuxenbiljett i klacken och en ungdomsbiljett på sittplats. Du kan komma över en match i bundesliga för bättre priser. Allsvenskan kontra PL o Bundesliga????? vad är mest värt i kvalitet? (jag skulle välja Allsvenskan på grund av hjärtat, men detta e bara en prisjämförelse i kvalitet på fotbollen i ligorna)

    Och ärligt talat, e de inte bättre
    att ha billigare priser och mycket folk på arenan i varje match än Svindyra och mycket folk bara i stormötena.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.