2010/02/27

Dag 5 - Enda passet.

TRÄNINGSRAPPORT. Solen hade hittat tillbaka till Ayia Napa idag och Islandskillarna körde som vanligt ringen med Gurra, Seb och Hysén. Ganska lugn stämning, kanske beror på att Sella inte var där. Seb frågar Hysén ”Hur många OS guld har vi nu?” Hysén svarar ”Fem..” – ”Eller ja, VI har inga OS guld.”

Lund sitter på bänken och försöker få Kim att utmana honom på en sittande jonglering, Kim ser dock helt obrydd ut men sneglar på Lund som räknar högt ”hundratio hundraelva tolv tretton… HUNDRATRETTIO! – Slå det nu då Kim!” Men kim blir ”saved by the bell” när Rehn i samma stund ber laget att samlas runt honom.

Uppvärmningen drar igång med att truppen ställer sig i tre led framför Teddy, Rehn och Mild. De joggar fram och får boll av tränarna och herr sportchef som under lägret har exktraknäckt en del som tränare i Jonas Olssons frånvaro. Bollen ska axlas, nickas, bröstas och klackas tillbaka och sen springa och ställa sig sist i ledet igen.

Vid sidan av planen står jag och snackar med Hellberg och får lite info om gubbarna som saknas, idag är varken Sella, Söder, Carlsson eller Stiller inom synhåll. Hellberg förklarar detta med:
”Eftersom att gräsmattan är så blöt från gårdagens monsunregn så sliter det mer
på benen, det blir tyngre för alla muskler att springa på en så här mjuk plan,
därför kör de fyra gubbarna lite lugnare träning i poolen och på cyklarna idag
istället.”
Träningen fortsätter med kvadraten, här får även målvakterna vara med istället för att köra egen träning som de har gjort större delen av detta läger. Truppen delas in i tre kvadrater med två gubbar i mitten av varje kvadrat som jagar boll.

Efter kvadraten är det dricka, stretch lite ryck och stegringslopp med Hellberg.
Laget delas sen in i två mindre lag och gör sig redo för spel, Sebastian och Adam går åt sidan och kör rehab i form av långpass, kortare pass, vändningar och möta boll.

Rött lag:
Hysén
Pär

Sana – T.O – Elmar

Niklas A – Muki – Risp – Jonatan A

Målvakt


Blått lag:
William

Faltsetas – Gurra – Jakob J

Hjalle – Kalle – Ragge – Lund

Målvakt

Efter halva speltiden byter lagen sida och Sana tar av sig västen och går in som vänster yttermittfält i det blåa laget. Intressant att se var att Elmar spelade på högeryttern idag, han hade som vanligt ganska fira händer och ville inåt mitten ibland. Kan det här vara ett test ifall att Sella inte kan spela mot Minsk imorgon? Att Sana får gå in på vänsteryttern och Elmar ut på högern, ska bli intressant att se.

Dagens träning höll en hög lägstanivå och alla gjorde ett bra jobb, några jag vill lyfta fram lite extra är Gurra som idag gjorde ett riktigt bra jobb på mitten. Erik Lund som har sett stark ut hela lägret och Ragge som skötte sin backposition - bröt flera gånger igenom och deltog i anfallen.

Efter spelet, som slutade mållöst, så ställer alla upp för att lägga varsin straff, här stod Hysén för den snyggaste som var ett stenhårt skott upp i nättaket, helt otagbart för målvakten. Erik Dahlin och Kim stod för varsin riktigt fin räddning.

Efter träningen stannar Hysén och Pär kvar med Marcus som målvakt och blir serverade riktigt fina inlägg av Lund från höger. Hysén smällde in några riktigt heta mål och Pär visade att han minsann också kan med många snygga nickmål. Gurra laddar bössan och drar iväg ett stenhårt skott från mitten som är så nära på att gå in att han firar ändå.

När jag står och väntar på att Gurra ska bli klar för en intervju så snackar jag lite med Kim, Stina frågar om det är någon som ska ha is (tanken är att de knäskadade, idag bara Adam på plats, ska ha det runt knät för att minska svullnader och så vidare) så svarar Kim ”Ja tack, om det finns is med smak?” Han är för skön, Dansken.

I eftermiddag är det ingen fotbollsträning och i morgon före match är det bara de som inte spelar matchen som tränar.

12 kommentarer:

  1. Hur gick det för mjällby?

    SvaraRadera
  2. Jag njuter av läsningen Ida.

    SvaraRadera
  3. Åter väl rutet av Ida.

    SvaraRadera
  4. Tycker det verkar ganska tydligt vilken backlinje som ska starta imorn:

    Blåa lagets backar:

    Hjalle - Kalle - Ragge - Lund

    Och Hysén och Pär på anfallet.

    SvaraRadera
  5. Grym läsning!

    Jag vill bara lägga med en info som tyvärr inte är från cyperlägret då: BK Häcken - IFK Göteborg P15. 2-6!!!!

    Måste få håna lite bk röva....
    Over and out

    SvaraRadera
  6. Kan tillägga för de som inte vet att is betyder glass på danska...

    SvaraRadera
  7. Kan ni inte filma en snutt när Lund gör sin sittande jonglering. Skulle vara intressant att se ;)

    SvaraRadera
  8. Grym rapport. Hade varit kul att läsa en intervju med Ture. Han kom och sa ganska kaxigt att han skulle ta en plats. Men det har inte eikigt blivit så. Vore kul att höra hur han ser på sin första tid i Blåvitt och sina förhoppningar på säsongen.

    SvaraRadera
  9. "Vid sidan av planen står jag och snackar med Hellberg och får lite info om gubbarna som saknas, idag är varken Sella, Söder, Carlsson eller Stiller inom synhåll. Hellberg förklarar detta med"
    är sella också skadad nu, vad hände?

    för övrigt undrar jag vem muki är?

    SvaraRadera
  10. grymma textrapporter, tackar!

    SvaraRadera
  11. jag undrar fortfarande vem denna muki är och om sella är skadad o i så fall hur?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.