2010/01/30

Så startar Blåvitt mot FC Moskva i morgon

SILLY SEASON. Så här ser Blåvitts startelva ut i årets första träningsmatch (FC Moskva, i morgon söndag) Matchen startar 15.00:

-----------------------Markus Sandberg-----------------------------
Erik Lund - Ragnar Sigurdsson - Hjalmar Jonsson - Mikael Dyrestam
------------Alexander Falsetas - Elmar Bjarnason-------------------
---------Stefan Selakovic- Tomas Olsson - Tobias Sana------------
-------------------------Tobias Hysén------------------------------

Adam Johansson, Nicklas Carlsson, Robin Söder och Tuomo Turunen är än så länge indisponibla på grund av tidigare skador och Sebastian Eriksson drog nyligen på sig en lättare skada i landskampen mot Syrien. Samtidigt närmar sig Gustav Svensson och Jakob Johansson comeback - bägge är aktuella för att få speltid i morgon.

Faksimil/foto: Svenskafans, Fan-tv.

Men eftersom det är årets första match - därpå en träningskamp - finns det en rätt stor risk att tränarstaben väljer att vaska om i uppställningen, om inte från matchstart så i alla fall under säsongens inledande 90 minuter. Det gör att ovanstående laguppställning mest är en strandsatt bloggares vilda gissningslek, något vi är fullt medvetna om. (UPDATE: Startelvan är nu officiell.)

Men med tanke på att fokus ska hamna på försvarsspelet - som har finslipats under den gångna veckan i Larnaca - lär knappast någon "B-uppställning" matchas:
- Vi har ju ett grundspel i anfallsspelet som vi har börjat plocka lite med men det är framför allt försvarsspelet som vi vill åt, säger Stefan Rehn till Fan-tv.

Motståndet, FC Moskva, vann här om dagen sin första match för säsongen på ett imponerande vis. Därmed inger de även en viss respekt hos Blåvitts ledarstab:
- Det känns spännande och roligt, intressant att se var vi står. Moskva slog ju Gefle här nere (2-0) och var som jag förstår klart bättre, säger Stefan Rehn till Sportsday.
Tränarstaben aviserade i dag för Fan-tv att startuppställningen till matchen mot FC Moskva redan är uttagen, men att spelarna ännu inte informerats. Därmed kan fler detaljer om morgondagens startelva dyka upp från Alltid Blåvitts utsända på plats i Larnaca under kvällen.

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

En på senare år skandalomsusad Öis-"stjärna" blev i dag klar för en division fyra-klubb i Bohuslän. Samtidigt gjorde Blåvitt klart med en ny målvakt till U-truppen, August Strömberg, född 1992, från Qviding:
- Vi är givetvis jätteglada över att han valt oss, säger Thomas Gertmo till Officiella.

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

På tal om Öis så startar de inom kort upp sitt egna radioprogram - Radio ÖIS. Detta är naturligtvis ett väldigt kul och framåt projekt där inte bara programlängden (hela tre timmar på 103,1, mellan 14-17 på torsdagar) imponerar men även det faktum att Sällskapet satsar på aktiv kommunikation med "fanbasen" i samband med att de precis rasat ur Allsvenskan.

Vanligtvis innebär ju degradering minskade satsningar på informationsbiten och en nedprioritering av existerande klubbmedia - så att Öis (av alla!) går mot strömmen är ett hälsotecken för fotbollen i Göteborg.

Nu kan vi ta den lätta vägen och kritisera att ett radioprogram är rätt så otidsenligt mitt i en era av webb-tv och You Tube, men det är faktiskt ett billigt och för breda lager lättillgängligt sätt att nå ut med "propaganda" till sin befintliga, men väldigt svårflörtade, målgrupp. Öis gör helt enkelt en klok satsning utifrån deras existerande resurser och med insikt om hur deras supporterdemografi kan tänkas vara sammansatt.

Hjärnorna bakom programmet är samma herrar som tidigare drev göteborgska fotbollsbloggarna "Laglund" och "Klackar & Grejer". Bloggvärlden sätter agendan, så att säga. Naturligtvis sker radiostasningen i äkta FC Gothia-anda, då sändningarna sker från Göteborgs Närradioförening i Gårda...

12 kommentarer:

  1. Gött att vi är så överlägsna att vår starkaste elva bara innehåller tio man :)

    SvaraRadera
  2. haha, tänkte precis säga detsamma. sjukt skön "10a" annars!:)

    SvaraRadera
  3. Haha tänkte precis detsamma. Fast med denna 10an kan vi vinna sm-guld!

    SvaraRadera
  4. Secken miss! Skandal. Avgå Baraben!

    SvaraRadera
  5. vadå, det är ju elva spelare med?

    SvaraRadera
  6. OOOOOO/ Det är lördag, vissa har redan gått på "sockerdrickat"... ;)

    SvaraRadera
  7. Haha, "starttian" =) Förövrigt så hopaps jag att man spelar Kalle från start imitten tillsammans med Ragge då jag tror att han måste känna att han är på gång mot en startplats. Jag tror Hjalmar eller Dyre skulle ta en "petning" mot Moskva bättre. Låt Kalle spela!

    SvaraRadera
  8. Härrydaängel2010-01-30 17:56

    http://www.ifkgoteborg.se/portal/page?_pageid=113,64758&_dad=portal&_schema=PORTAL&element_id=8652266

    Stod på ifk´s hemsida nyss. så de ställer inte upp me de bästa utan väljer att testa, spännande :D

    SvaraRadera
  9. Jag var lite snabb på avtryckarknappen där. Nu har tian kompletterats med Tobias Sana, som enligt rapporterna från Cypern skall ha imponerat rätt stort på träningarna.

    Henke/ Kalle är nog högaktuell för att få speltid, kanske till och med i den backlinje du föreslår - med tanke på att han har spelat halva spelövningarna bredvid Ragnar och enligt Alltid Blåvitt även imponerat.

    SvaraRadera
  10. Härrydaängel/ Det är med undantag av Kim Christensen (som troligtvis får vila inte bara för att det är träningsmatch men pga att han spelat med landslaget) den bästa elvan vi kan formera. Jag tippade helt enkelt fel på Pär Ericsson, då jag inte visste att han fått en känning:

    "Pär Ericsson (från Gais) av försiktighetsskäl (känning i ett lår) vilar".

    Annars spelar Blåvitt med nio av de tio utespelare jag trodde att de skulle starta med.

    SvaraRadera
  11. laglund är ju fan ängel. skandal

    SvaraRadera
  12. Ja, synd att det blev som det blev med feverpitchen och klackar&grejer. Det va alltid ett av de dagliga besöksadresserna.

    Det känns lite svårt att tänka sig att dessa underbara bloggskribenter ska prata om öjs tre timmar i veckan... men men! Jag bor för tillfället sambo med 3 stockholmare, hårda tider. Hoppas allt återgår till det normala snart!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.