2009/12/17

Om framtiden och Gamla Ullevi

KOMMENTAR. Det rapporteras idag i tidningsvärlden att Blåvitt och Gamla Ullevi AB (GUAB) står långt ifrån varandra i förhandlingarna om ett nytt kontrakt. GUAB sa upp det gamla kontraktet efter säsongens slut då de vill höja hyran eftersom driftkostnaden för arenan blev högre än vad man beräknat. Gais och Öis skall vara nära nya kontrakt med företaget, men vår klubb är alltså fortfarande långt ifrån ett nytt avtal.

Det stora problemet i förhandlingarna är att Blåvitt vill ha tillgång till mer av intäkterna från arenan på matchdagen. Den gångna säsongen så tillföll intäkterna från loger, reklam, försäljning i kioskerna och restaurangerna GUAB. Redan inför den förra säsongen så kritiserades uppdelningen av intäkter då Blåvitt helt klart drabbas hårdare än övriga klubbar av avtalet. De intäkter vi förlorar på att inte ha tillgång till loger o.s.v. är markant större än de förlorade intäkterna för Gais och Öis, då vi utöver detta dessutom har högre hyra än våra lillebröder så blir situationen något absurd. Varför skall vi betala mer bara för att vi har mer publik?

Att Blåvitt äntligen insett att man förlorar viktiga intäkter och nu kräver att man nästa säsong skall få ta del av dessa är givetvis positivt. Om vi ska fortsätta vara Sveriges ledande fotbollsförening så måste vi kunna ta del av alla intäkter på matchdagen, inte bara biljettförsäljningen. Jag förutsätter att den här frågan kommer lösa sig innan säsongen startar och att Aftonbladets ”skräckscenario” om en flytt från arenan aldrig slår in. Frågan är dock hur vi skall ställa oss till framtiden på arenan, alltså åren efter dem kommande säsongen.

Gamla Ullevi är sportsligt en stor framgång för klubben. Även publikmässigt har vi fått ett lyft. Ekonomiskt har arenan dock inte varit det lyft den borde varit. Inför kommande år bör därför klubben se över arenasituationen. Som jag ser det finns det ett antal alternativ.

- Köp Gamla från kommunen. Detta bör helst göras utan inblandning från lillebror grön och röd, de kan få hyra arenan av oss eller flytta. Köpet kan finansieras genom försäljning av namnrättigheter till något företag (helst inte Swedbank, vi har tillräckligt med arenor som heter det).
- Låt nuvarande ägarstruktur vara, men utarbeta ett avtal som ger IFK möjligheten att bli den storklubb vi förtjänar vara. Intäkter från loger, reklam, restauranger och så vidare måste tillfalla klubben, inte kommunen.
- Bygg nytt. Gamla Ullevi är en arena som har en hel del brister och är inte en arena som tillåter någon större expansion för Blåvitt. En ny arena kan finansieras på samma sätt som ett köp av Gamla och skulle dessutom ge Blåvitt en egen arena som helt kan anpassas efter våra behov, helt utan Gais och Öis. Blåvitt är en klubb som borde kunna nå publiksnitt på över 20 000 och då behövs givetvis en större arena. Då marken i centrala stan är dyr så bör man kolla på mark i utkanten av stan eller i till exempel Mölndal.

Nu vet jag att det sista alternativet inte är särskilt troligt, men det är samtidigt egentligen det bästa enligt mig. Blåvitt är ett starkt varumärke och vi borde ha en egen arena där våra lillebrorsor inte är välkomna. Det jag vill uppnå med den här artikeln är att på nytt sätta igång en debatt inom de blåvita leden om vår framtid, en framtid som inte nödvändigtvis måste vara bunden till Gamla Ullevi.

Vi är blåvitt och framtiden är vår!

57 kommentarer:

  1. Om de stänger av delar av arenan när gais/öis spelar då hade jag kunnat förstå att de betalar mindre i hyra, men nu hyr de ju samma sak? Varför ska vi betala olika hyra då? Om det krävs fler anställda på plats så kan jag också förstå om blåvitt betalar för de extrakostnaderna. Men om man hyr exakt samma sak så SKA det vara samma hyresnivå.

    SvaraRadera
  2. Vore intressant att höra vad guab skulle förlora i pengar om blåvitt lämnade gamla ullevi.

    SvaraRadera
  3. 17/12/09 13:45...

    Precis...känns som blåvitt har trumfkortet här.
    Men vad vet jag egentligen?

    Kan någon med insikt svara...

    SvaraRadera
  4. Jo det hade varit intressant att se den totala paniken om vi börjar presentera förslag till en ny egen arena. Gissar på att hyran kommer falla dramatiskt...

    SvaraRadera
  5. Sitt kvar nästa säsong, bygg nytt tillsammans med Häcken på Hisingen, de är den enda klubben som har pengar. Se till att arenan klarar anant än fotboll(dvs konserter), börja projektera och sök bygglov, då kommer GUAB att komma till bordet då det finns ett reellt hot, annars är det bara snack. Det värsta som kan hända är att vi får en mycket bättre arena än GU, lite off men med större mäjlighet att tjäna pengar!

    SvaraRadera
  6. Det är ju värt att poängtera att snacket om att bygga en egen arena är rätt verklighetsfrämmande om den ska ligga i Mölndal. Av så många olika anledningar att det inte ens går att sammanfatta det i en kommentar, Mölndal är helt iskallt för en fotbollsarena för ett Göteborgslag. Det vore en logistisk katastrof om en framtida arena lades i Mölndal, speciellt med tanke på att stadsutvecklingen i Göteborg inte alls rör sig åt det hållet, utan växer mot Hisingen och östra Göteborg. Det skulle innebära en extremt oattraktiv arena för sponsorer, byggherrar etc.

    Sedan vore det helt omöjligt att flytta för IFK i nuläget eftersom man säljer en produkt för Gamla Ullevi - årskortet. Folk har betalt för sin plats på Gamla Ullevi och inte till Ullevi - som drivs av Higab/Got Event. Det vore inte smart för produkten Blåvitt att ens hota med en flytt dit.

    Mölndals-snacket kommer från okunniga tyckare som tror att problemet är Göteborgs Stad, när det faktiskt ÅTER IGEN är IFK själva som klantade sig genom att inte skriva ett avtal som de skulle bli långsiktigt nöjda med. Hur fan kunde de inte räkna med att vinster från konsumering inne på arenan var intressanta?

    I de företag jag är aktieägare hade jag ifrågasatt Seppo Vaihelas kompetens när han säger sådana saker som att de inte tänkte på att detta kunde vara något viktigt? Vad fan tänkte de på då? Ärligt talat så känns han allt mer som en klåpare, tyvärr.

    SvaraRadera
  7. Iggy Pop//

    Du har lite fel. Göteborgs Stad har en hel del i hela affären att göra. Snacket om en egen blåvit arena har vart på tapeten många gånger, och tidigare så har kommunen råvägrat att låte Blåvitt ha en egen arena. Kommunens policy är att kommunen ska äga alla arenor, och men vägrade kort och gott sälja mark till Blåvitt.

    Det var så hela Mölndalsspåret började, då Mölndals kommun mer än gärna hade hjälpt Blåvitt bygga en arena i Mölndal, då detta hade gjort Mölndal attraktivare på många sätt.

    Ett mindre begåvat uttalande av den Goda Göran Johansson konstaterade då att om Blåvitt bygger ny arena i Mölndal så tar Göteborg bort spårvagnsspåret till Mölndal, vagnarna får vända vi Lana (det var väl inte helt seriöst, men poängen är smärtsamt tydlig.)

    Problemet med en arena i Mölndal är att vi blir som Ajk Solna, som egentligen är ett Stockholmslag som flyttade ut från Stadion när Råsunda byggdes.

    SvaraRadera
  8. skulle vara intressant med ett gemensamt förslag från frölönda hc och häcken. med en stor anläggning 30 000 med en mindre arena 5000 och en stor aren och en hockey arena 20 00 där rambergs vallen ligger i dag.

    SvaraRadera
  9. Pihlbaoge/ Det där stämmer inte alls faktiskt utan är något som supportrar mer eller mindre hittat på. Det stämmer att Göteborgs stad varit ovilliga att upplåta mark i centrum för arenor man inte själv äger, men nu finns det flera andra vägar att gå:

    - Köpa mark som inte är kommunalt ägd.
    - Dela ägarskapet av en egen arena med kommunen (så att de kan använda den när det inte är fotboll för egna evenemang).

    Hela den myten baseras på ett gammalt uttalande från Göran Johansson om att kommunen vill ha en ny arena, inte låta tex IFK fixa det själv, men det är klart som fan att han sa det som boss i Göteborg, hans ansvar var ju att göra saker för Göteborgs stads bästa, vilket inte alltid är samma sak som Blåvitts bästa...

    DET VAR LÅÅÅÅÅNGT ifrån så att IFK var beredda att bygga en egen arena och "stoppades" av kommunen. De som påstår något sådant har ingen som helst koll på den här affären.

    SvaraRadera
  10. Min vision är att IFK samlar investerare och fans och därigenom skaffar kapital att köpa arenan av kommunen. Det skall bedrivas en massiv kampanj mot betongsossepolitiken, där det skall ifrågasättas varför HIGAB och Anders Hulterström skall bestämma över något de inte begriper. Det MÅSTE gå att driva en arena avsedd för elitidrott med plus/minus-noll-resultat, däremot är det inte säkert att pajasföretag som HIGAB klarar det.

    SvaraRadera
  11. Ett tillägg: Även jag är mycket tveksam till kompetensen hos de hos IFK som tecknade skitavtalet. Avgå!

    SvaraRadera
  12. Jag tycker personligen att det 3dje alternativet vore bäst för klubben,


    dock inte supportrarna då det inte finns jättebra lokaltrafik (västtrafik) Till dessa platser som Mölndal, Frölunda osv,

    sen så blir det ju inte bara köpesumman om man ska köpa GU för som nämnts så har den ju en hel del skavanker (hopp-vibrationerna som ex).

    Ur min synpunkt tror jag det allra bästa skulle vara att bygga ett eget då det tydligt märks att GU inte duger

    det får husen runt omkring i gungning, Det tar inte in tillräckligt med publik(ser man direkt på stormatcherna), Våran klubb får inte pengarna som vi "sponsrar" dem med när vi köper en korv/öl.

    SvaraRadera
  13. det bästa för oss (klubben) vore ju om vi fick en egen arena, blåvitt är för stort lag för att dela arena med gajs o öjs.
    jag tyckte själv, rendan från början att de e idioti att först vara med på en kommunal arena o sedan bli tvungen att bygga en ny, för att klubben kommer o växa.

    idioti idioti gamla ulleviii

    SvaraRadera
  14. evope89tcyw9yarwttiuegh2009-12-17 15:09

    * alltid detta snack om MÖLNDAL.. vaddå mölndal? vi bor för fan i Göteborg. Klart det finns mark i Göteborg som man kan arrendera/köpa.

    * Blåvitt måste ur alliansen. Vi kan inte/skall inte försörja gays och öis.

    * Sänker man inte hyran för blåvitt kommer man säkert bjuda in Häcken som hyresgäst istället för blåvitt. Och då kan blåvitt (som nu häcken annars skulle få) bygga en egen arena (på rambergvallen?).

    * Bygg nytt (eget) på Ruddalen/Slottskogsvallen.

    SvaraRadera
  15. Mölndal är MYCKET bättre än Hisingen. Flyttar vi till Hisingen kommer publiksiffrorna att rasa.

    Egen arena är självklart det bästa. Mtp gårdagens "gamla" nyhet om vårt varumärkes värde så är tajmingen den bästa för att bygga en egen arena. Som sagt inte på Hisingen, men vi har ju Delsjöterrängen, Frölunda, Slottskogen och MÖLNDAL (utefter söderleden - nära till Frölunda) allt detta är bättre än Hisingen.

    Framförde de flesta av dessa synpunkter till Blåvitts ledning vid den tiden när nya GU projekterades.

    SvaraRadera
  16. Givetvis är drömmen en egen arena i Göteborg. Det är ju självklart.
    Snacket om kommunens ev motvilja kan ju bli ett problem även om vi köper/hyr privat mark ty vad man än ska bygga måste man ha diverse godkännande och dessa hanteras ju kommunalt och vare sig vi vill det eller ej är vi ju beroende av att det finns goda kommunikationer dit vi nu lägger arenan.

    Se på speedwayen i staden som konstant motarbetats och nu står utan bana sedan 2006års säsong tog slut, trots att man så sent som 03 blev svenska mästare(i världens bästa liga).
    Vill inte kommunen att vi bygger eget så kommer det inte gå ändå.
    Givetvis är detta en isf smällhet fråga i en valrörelse för så många är det faktiskt i Göteborg som har ett så stort intresse för fotboll att en egen arena för blåvitt kan bli en het potatis.

    SvaraRadera
  17. Det är ju tyvärr inte så enkelt att en försäljning av namnrättigheterna finansierar köp eller bygge av arena. Kanske får in en tjugondel av köpeskillingen på det. Max.

    SvaraRadera
  18. Det är så här det går när sossepacket styr GBG...

    SvaraRadera
  19. Klart att nybygge låter riktigt kul, men det förblir nog en fantasi. Det kommer bli ett massivt politiskt motstånd, med tanke på att GU då får anses som ett katastrofalt misslyckande från kommunen. Alltför många har alltför mycket att förlora på detta, och stödet från de i befolkningen som inte är väldigt fotbollsintresserade kommer vara väldigt svalt ("Vafan, en arena till? Vad är det för fel på den våra skattepengar byggde?"). Just därför kan det ju vara en riktigt bra idé att verkligen ligga på och undersöka byggmöjligheterna, då detta sätter IFK i ett helt annat förhandlingsläge.

    Jag skulle dessutom tycka det vore extra roligt om Blåvitt köpte upp alla tomter på andra sidan fattighusån, jämnade husen med marken och lät oss hoppa sönder Gamla Ullevi från vår nya arena :)

    SvaraRadera
  20. Ni kan säkert få en bra hyra på Borås Arena där ni också får intäkterna. Ha! Klåpare!

    SvaraRadera
  21. Snälla flytta till möndal! Enligt en nyhet på ifk goleborgs hemsida så är ju ändå ca 50% av alla besökare bönder från nån kranskommun eller ännu längre bort. Tänk vad glada alla de ska bli.

    SvaraRadera
  22. Muf:aren: Med tanke på att ditt parti vill satsa på ridsport och rävjakt så kanske du inte ska skylla det här på sossarna....bara ett förslag.

    SvaraRadera
  23. Ridsport och rävjakt, hahaha..

    SvaraRadera
  24. Köp Slottskogsvallen och bygg nytt, perfekt läge i så gott som centrala göteborg!

    SvaraRadera
  25. Varför inte gå ihop med Frölunda i arena frågan båda två är ju i klart behov av nya arenor.. Tänkte typ en Fotbollsarena för IFK och en annan för hockey som bildar tillsammans ett arenakomplex....Frölunda har ju gott med pengar så

    SvaraRadera
  26. Jag tycker tredje alternativet är helkass faktiskt. Just nu spelas matcherna på en mark helt ypperligt beläget, finns ingen anledning att flytta ut till ngn förort då.

    Mitt drömscenario är att vi får arenan för oss själva, medan Öis och Gais flyttar till ett upprustat Valhalla med en publikkapacitet på 10000. Vore riktigt najs faktiskt.

    SvaraRadera
  27. Hur svårt kan det va Higab, gör en budget för nästa år. Räkna antalet evenemang. Dela kostnader genom antalet evenemang = hyra/tillfälle.

    Låt klubbarna ta intäkterna i samband med evenemang. Alla glada.

    SvaraRadera
  28. Finns det inte mkt mark i vid kamratgården eller skatås? I partille men ändå centralt. Kul tanke med en ny arena. Det är ju stört om kommunen går emot. Det kan ju inte krävas tre lag för att finansiera en jvla arena...

    SvaraRadera
  29. Vi måste ha en egen arena, där vi själva kan styra och ställa, annars kommer vi ingenstans.. Det funkar inte att dela arenan med skitklubbar.. Det är för mycket att 3 lag ska dela på en arena. Kolla bara hur gräsmattan såg ut i slutet av åren, den sög pung.

    Vi lever i ett jävla socialistland där inte ens fotbollsklubbar får lov att bli lite rika eller tillåts äga en egen arena. Inte konstigt att svenska lag aldrig kommer ut i champions league, när man jämt får benen undanslagna från socialististka jävla kommunen.

    SvaraRadera
  30. Men oj vilka angrepp på vänstern det blev av det här...att säga att Sverige är ett socialistland är ju inte lite komiskt och att påstå att sossarna i Götet är socialister är inte bara komiskt utan också ren idioti.

    Borgarna satsar mindre på massidrotter som fotboll än vad vänstern gör, det är ett faktum som funnits i hela historien, så innan ni börjar angripa sossar och vänstern så kanske ni ska läsa på lite.

    Att du tar upp champions league och säger att det är "socialiststatens" fel är också komiskt då svenska lags situation till stor del beror på EU-lagar och gissa vilka som var för att vi skulle gå med i den skiten...

    Men nu kanske vi kan sluta med angrepp på olika politiska grupperingar och diskutera blåvitt istället?

    SvaraRadera
  31. Som tur är finns inte samma fjortisar i ledningen för vare sig Blåvitt eller Göteborgs kommun som snackar goja om att "bygg eget i mölndal" här. Snacka om att ha dålig koll på hur sånt här går till.

    SvaraRadera
  32. Stå på er Blåvitt och vik inte undan!

    SvaraRadera
  33. Var ju bara en tidsfråga innan olika pajasar utan kunskap om vår egen historia började yla om sossar hit och dit. Då kanske de borde hålla på Öis istället, med tanke på att vår förening haft ledande socialdemokrater i sitt styrande skikt i över 30 år. Hur jävla smart är det då att börja kackla om att sosse-göteborg är problemet.

    Ledande socialdemokratisk profil: Göran Johansson - pamp som såg till att kommunen pungade ut sponsorpengar till allianslagen och främst IFK under hela sin era.

    Ledande socialdemokratisk profil: Gunnar Larsson - tidigare kommunpamp som ledde föreningen genom våra absolut mest framgångsrika år och är mest framgångsrik i norden på den positionen.

    Ledande socialdemokratisk profil: Kurt Eliasson - demonordförande som räddade föreningen från ekonomisk undergång.

    Ledande socialdemokratisk profil:
    Roger Gustafsson - demontränare som radade upp guld och CL-spel.

    Ledande socialdemokratisk profil:
    Anders "Rövarn" Bernmar - demonklubbdirektör som värvade i princip alla stora profiler till oss.

    Vår framgångsera på 80 och 90-talen är till största del tack vare dessa socialdemokrater som små fjortisar nu helt historielöst försöker skylla olika saker på.

    Väx upp, eller börja hålla på Öis. Blåvitt är ingen jävla partifärg, det är ett arbetarlag som alltid har välkomnat in andra än dem från "partiet".

    SvaraRadera
  34. Kanske läge för oss supportrar att agera?
    Bojkotta derbyt mot Gothia Grönt?? Som protest mot det sanslöst dåliga avtalet...

    Money talks...

    SvaraRadera
  35. Större arena, tror inte det. Däremot en arena med möjlighet att växa.

    En arena som tar 17000 räcker gott och väl.

    SvaraRadera
  36. Wellington . För j-a bra skrivet.

    SvaraRadera
  37. Jag tror inte GUAB har något val än att gå med på Blåvitts krav.
    Vem som helst förstår ju att det inte skulle gå ihop sig om man bara hade Gais och Öis på arenan. De måste ha Blåvitt där för att det ska gå ihop sig. Så vi kommer nog få mer av intäkterna ;)

    Dock skulle inte jag ha något emot en helt egen arena med kapacitet på ca 30 000. Men det kan bli dyrt...
    Men om vi äger arenan själva kan vi ju göra som t.ex FCK har gjort med Parken, och hyra ut den till konserter osv... De tjänar fett med pengar på det!

    SvaraRadera
  38. Men om IFK skulle bygga i Mölndal så får ju bara Mölndalsbor heja på klubben. Ja det skrevs ju för ett tag sedan på BaraBen om att folk som inte bodde i Göteborg nästan inte fick hålla på IFK

    SvaraRadera
  39. Ojdå, får man inte hålla på Blåvitt om man råkar andas kritik mot gråsossestofiler?

    SvaraRadera
  40. Sista ordet är nog inte sagt i den här soppan. GUAB / Jonas G är mycket medveten om IFK:s betydelse för att Gamla skall ha någon framtid. Så framöver lär det bli annat ljud i pipan.

    Eftersom Puckeyindianerna äger sina rättigheter (reklam mm) i Scandinavium och tom pajsarnas bandysektion får alla intäkter kring det kommersiella på den helt skattefinansierade isbanan på Heden så är det givetvis helt självklart att IFK (och även småklubbarna) skall ha möjlighet att sälja sin egen reklam och dra in sina egna pengar på kringarrangemang runt Gamla när det är match.

    Och när det gäller hyreshöjningen - inte en chans i havet att vi skall subventionera småklubbarnas hyra eller finansiera GUAB:s usla försäljningsresultat. Som sagt, ge oss rättigheterna så löser vi det hela med försäljningen många gånger bättre än vad GUAB (miss)lyckats med.

    Summan av kardemumman: En ny, helt egen arena är inte det viktigaste. Ett avtal som bättre motsvarar vårt värde och ger oss möjligheter att göra egna pengar är dock livsviktigt på sikt.

    SvaraRadera
  41. alt 1, härliga tanke.

    SvaraRadera
  42. Kan vi inte köpa bergakungen och renovera den till världen coolaste underground arena!

    SvaraRadera
  43. MFF, HIF, AIK, KFF, IFE, BKH(?), har håller på att bygga nya arenor.

    Varför skulle blåvitt INTE kunna bygga eget? Sveriges mest attraktiva varumärke.

    SvaraRadera
  44. Bygg INTE på hisingen. Arenan ska ligga i Göteborg. Inget jävla skitsnack

    SvaraRadera
  45. Mölndal... Skall man skratta eller gråta? Jag bor för visso i Mölndal så nära och bra blir det ju för mig... Men sisst jag kolla så heter klubben IFK Göteborg... Inte IFK Mölndal! Bygg hellre ihop den med kamratgården!

    framtidens lag IFK Göteborg!

    SvaraRadera
  46. Jag tycker att ifk borde bygga sin nya arena i Växsjö. 50% av alla som besöker ifks matcher är bönder. Det hade väl varit skönt för dom att inte behöva åka så långt?

    SvaraRadera
  47. Om IFK skulle bygga en ny arena så kännar både vi och GUAB pengar på det.. för bygger vi eget, behöver inte man renovera gamla ullevi.. för jag har inte läst något om att varken gais eller öis har fått att gunga i tackt med stämingen på ullevi. Så det klart bästa vore att bygga en ny arena.

    SvaraRadera
  48. Joel//
    "Men om vi äger arenan själva kan vi ju göra som t.ex FCK har gjort med Parken, och hyra ut den till konserter osv... De tjänar fett med pengar på det!"

    Tänk nu på att Parken är Köpenhamns största arena och således får många konserter. Här i Gbg är Ullevi störst och kommer vara det även om vi bygger nytt vilket alltså innebär att Ullevi kommer fortsätta att ha de stora konserterna.

    SvaraRadera
  49. Direktören2009-12-18 14:57

    Man blir så trött. VARFÖR dryftades inte idéen med egen arena innan den nya arenan byggdes? Jo, för att IFK är en förening med starka band till SAP(läs Göran J) och aldrig skulle våga sätta sig upp mot Göran. Nu är det så dags...

    Det är klart att GUAB kommer att ge med sig. Frågan är väl hur länge till Jonas G får sitta kvar.

    Om nu inte GUAB går ihop, hämta pengarna från kommunen eller så måste IFK höja biljettpriserna. Om vi nu inte får ihop det med 75% beläggning, hur skall det annars gå till.

    En annan fråga att tänka på är väl om nuvarande ledning i SAP GBG vill bli av med ett problem - Ullevi. Kanske IFK kan få ett paket pris på bägge Ullevi, och sedan riva Stor-Ullevi och sälja av marken...

    Wellington, framgångarna på plan under 80-90 talet vanns dock inte av en gäng sossar!

    SvaraRadera
  50. Direktören: Nej framgången på planen var inte bara sossars förtjänst, vi hade ett antal vpk:are i laget också, t.ex Torbjörn "Gud" Nilsson, som enligt vad jag hört var medlem i kommunistisk ungdom som tonåring.

    SvaraRadera
  51. Allt snack om Blåvitt i samband med politik får mig att kräkas. Jag har inga sympatier för vänsterblocket, men skall det då betyda att jag är mindre värd som supporter eller att jag borde hålla på Öis?
    Vi är väl för fan inte St. Pauli, Hapoel Tel Avis, Livorno eller liknande? Och det är verkligen ingenting att sträva efter heller.

    Lägg ner allt politiskt skitsnack, för detta handlar om fotboll och inte vilken färg man röstar på!

    /Slang

    SvaraRadera
  52. Direktören2009-12-18 22:41

    Hannes: Ser att du gillar NFL också, hoppas att du håller på Eagles. Torbjörn är min största idol alla kategorier och det skulle aldrig falla mig in att väga hans(eller någon annan spelares) kvalitet mot ev. politiska sympatier. Lika lite som jag väger in Gunnar Larssons SAP-bakgrund när jag tycker att han var en katastrof som ordförande. De sportsliga framgångar som firades under hans tid kan helt och hållet kopplas till Svennis och Roger G. Föreningens övriga utveckling under denna tid kan bara kallas katastrof.

    När det gäller arenafrågan är den intimt förknippad med IFK:s livslånga koppling till SAP, hade vi vågat/orkat inse att (fotbolls)världen förändrats pch att den intima kopplingen till kommunen bara skadar oss i längden så hade vi byggt en egen arena och seglat ifrån övriga klubbar i stan och Sverige.

    Alltid Blåvitt!

    SvaraRadera
  53. Nja, Eagles är inte direkt några favoriter...håller på Giants.

    SvaraRadera
  54. Ärligt talat: Drifen av arenan är inte bra nu och det kan mycket väl vara så att Blåvitt gör det bättre. Men. Är det verkligen någon som relalistikt tror att vi skulle kunna få en egen arena att gå plus med bara Blåvitts hemmamatcher när denna arenan går -10 mille med två lag till plus lite andra arrangemang (Ja jag vet att Blåvitt har mest publik, men ändå...).
    Jag tror man inte ska vara alltför optimistisk när det gäller vår förmåga att hyra ut arenan till allahanda konserter etc.

    SvaraRadera
  55. Inte lätt för IFK fuskeborg att fuska sig ur den här situationen! Vad blir det den här gången, konto i Lichtenstein, kreativ bokföring? Märkligt, väldigt märkligt att grisspelande IFK fuskeborg inte drar någon vidare publik...samma skitfotboll som den ni spelade 1987!

    SvaraRadera
  56. Det verkar finnas något slags naiv föreställning bland fansen att det överhuvudtaget är möjligt för IFK att bygga sin egen arena. Någon sådan möjlighet finns naturligtvis inte. Orsaken till detta: IFK har INGA pengar. Ta MFF som exempel. I Malmö har man tydligen varit tvungna att binda upp stora delar av sitt kapital (över 100 miljoner om jag inte har fel för mig) för att få till stånd sin arena. IFK:s 20 miljoner lär därför inte att räcka speciellt långt. Dessutom har MFF väldigt intima kontaker med PEAB - MFF:s ordförande har tydligen varit VD för byggföretaget tidigare och företagets ägare sitter i styrelsen - vilket säkerligen har underlättat för MFF att få sin arena byggd.

    Och när det gäller Nya gamla ullevi. Fotboll och konserter räcker inte för att finansiera ett mijonbygge av den här typen. Återigen kan vi åberopa MFF som exempel. Nere i Skåne hyr Malmö ut VÄLDIGT stora ytor till kommun och företag vilket ger MFF väldigt mycket pengar. Dessutom har man en egen resturaungverksamhet med åtminstone ett stort evenemang varje vecka osv. osv. Iff iff har därtill sålt namnet till Swedbank vilket ger föreningen x antal miljoner årligen.

    Det ser ganska mörkt ut för resten av fotbollssverige - och detta säger jag som inbiten AIK-supporter. Får man bara ordning på det sportsliga, vilket säkert blir fallet inom kort med tanke på att Hasse Borg har avgått och Madsen bara sitter ett år till, så misstänker jag att MFF:s försprång blir alldeles för stort för resten av fotbollssverige att äta ikapp. Jag fruktar total dominans om 5 år.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.