2009/11/25

Här är beviset - Blåvitt bäst i Sverige på 00-talet

JOURNALISTIK. Vi på BaraBen vill tipsa om rykande färska numret av Offside - ut till prenumeranter i veckan och i butik nästa tisdag. Redan nu kan vi avslöja att magasinets statistiker kartlagt ett simpelt faktum: Blåvitt rockar och är bäst på 00-talet.

Statistiken visar intressanta fakta om Allsvenskan kontra de andra europeiska ligorna och konstaterar bland annat att Sverige är "sämst" på att ha lag som prenumererar på ligatiteln. Detta argument förs ju ofta fram som en av förklaringarna till varför svenska lag går dåligt i Europa och kan nu stärka den linjen inom fotbollsdebatten i Sverige.

Offside nummer 7/2009 innehåller även ett reportage om målvakterna i Allsvenskan, där bland annat Kim Christensen hamnar i fokus. Så, precis som brukligt kan vi på BaraBen varmt rekommendera er att införskaffa ett exemplar av Offside.

Perfekt off season-läsning med tydliga blåvita inslag...

Blåvitt har bäst snittpoäng i Sverige - men sämsta
lägstaplaceringen av topplagen i de 16 bästa ligorna i Europa.

10 kommentarer:

  1. eat shit djurgården!

    SvaraRadera
  2. Blåvitt är och förblir Sveriges bästa och mest populära klubb. Så e det bara.

    SvaraRadera
  3. Wow.Vad stort.Sm guld sm guld smguld

    SvaraRadera
  4. Vilket visar att *** enligt statistiken antagligen inte kommer ta guld nästa år.
    Förhoppningsvis går dom i konkurs men det hade väl aldrig SvFF tillåtit.

    SvaraRadera
  5. ***:arna lever i en bubbla. Inne i denna bubbla finns det säkert rosa ballonger och andra färgglada leksaker. När bubblan spricker flyger ballongerna iväg och fallet börjar...

    SvaraRadera
  6. Psycho In Spe2009-11-25 09:36

    En stor delförklaring till att Sverige saknar egentliga klubbframgångar i Europa under 00-talet tror jag vi återfinner i tabellen: hela 8 klubbar har vunnit den inhemska ligan. Det blir då ingen kontinuitet av europaspel. Jämför med övriga större fotbollsnationer i tabellen som har några få toppklubbar.

    SvaraRadera
  7. Bra jobbat av Blåvitt där men visst fan hade man hellre tagit en titel till...

    SvaraRadera
  8. Inget nytt under solen alltså.

    SvaraRadera
  9. Bäst under 00-talet måste änd DIF vara med 3 SM-guld om man skall vara ärlig. Och jag håller inte på DIF. IFK kanske har varit jämnast, men det är en annan sak. Sen att ingen svensk klubb lyckats i Europa ses som ett underbetyg till AS.

    SvaraRadera
  10. Hmm betyder det att vi är sämst när det gäller helt plötsligt då eller?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.