2009/11/12

Håkan Mild borde kritisera styrelsen - inte fansen!

"Jag kan också anse att det finns andra uppgifter för min del än att behöva svara på varför vi köper en och inte en annan. Engagemang är underbart, det vet ni att jag tycker. Älskar man IFK Göteborg ordentligt ska det finnas synpunkter och åsikter, det är sunt och uppfriskande.

Men om min uppgift är att svara på alla dem istället för att försöka utveckla vår verksamhet så mycket som möjligt och att skapa ett lag vi alla kan glädjas åt skulle jag inte kunna utföra den uppgift jag är satt att göra."
Håkan Mild i öppet brev angående
Fredrik RispÄnglarna.se.

MEDLEMSMAKT. Håkan Mild må vara en lysande blåvit legend och djupt respekterad i alla blåvita hjärtan. Men det är inte acceptabelt att vi medlemmar i och supportrar till IFK Göteborg ska belastas och ses ner på för att vi har mage att ställa krav på information och förklaringar från vår förening. Det är en skyldighet som Blåvitt har gentemot oss - dess själ och hjärta.

Om du, Håkan Mild, anser dig vara för upptagen med dina arbetsuppgifter för att svara på medlemmars berättigade frågor om aktuella händelser inom IFK Göteborg så tycker jag att du bör klaga hos dina chefer - inte på det engagemang som fansen uppvisar. Seppo Vaihela och IFK Göteborgs styrelse bör då se till att tillräcklig information når ut och det ska inte vara i form av gnälliga klagomål från vår sportchef "om att han har bättre saker för sig än att svara på frågor". Hade någon inom IFK Göteborg tagit informationsbiten på allvar och kommunicerat med alla blåvita så skulle inte du behöva svara på en enda fråga. Problemet är då naturligtvis att Blåvitt, som alltid, är usla på kommunikation och kontakt med medlemmar och supportrar.

Om Håkan Mild tycker att vi medlemmar i föreningen IFK Göteborg obstruerar ditt arbete - genom att försöka väcka opinion, kräva information och påverka ditt arbete så är det hög tid att Blåvitt anställer lite kompetens på informations- och medieområdet. Vår halvhjärtat och ointresserat uppdaterade hemsida, den tunna och bortglömda medlemstidningen 4-4-2 och webb-tv på Kanal1904 är bara några av de informationskanaler som föreningen verkar se på som nödvändigt ont. Informerade fans, det vill säga kunder, det vill säga sponsorer - är lyckliga och oftast även nöjda fans. Vill inte IFK Göteborg ha lyckliga och nöjda fans? I så fall, fortsätt som ni alltid har gjort.

Men om någon inom organisationen vill förbättra kommunikationen kan väl den personen ställa sig upp på kansliet i morgon fredag och skrika:

"Vakna Blåvitt, 2000-talet är här - välkommen in!"

De sista halmstrån av förlegad kultur, som glömmer bort att IFK Göteborg faktiskt är en medlemsförening och därför har medlemmar som yttersta "högsta chefer", måste utrotas. När skall IFK Göteborg ta sina tiotusentals aktiva supportrar på tillräckligt allvar för att inte bara hålla dem ständigt informerade, uppdaterade och nöjda - utan även vilja göra det?

Är det verkligen så mycket begärt att kräva lite bättre kommunikation mellan IFK och fansen? Det borde ha skett för länge sedan och vi på BaraBen.com har i flera år kritiserat bristen av detta inom organisationen. Effektiv och planerad information och kommunikation skulle hantera och fylla upp det behov hos supportrar som leder till namnlistor, upprop, internetgrupper och öppna brev. Tänker man efter före, kan man förutspå framtiden.

Det skulle göra IFK-fansen, som är föreningens kunder, en nöjdare grupp med människor. De skulle ha en bättre relation till föreningen de älskar. Vem - som säger sig vilja Blåvitt väl - skulle kunna ha ett problem eller missgynnas av en sådan utveckling? Ingen. Så snälla Blåvitt, tänk efter före.

98 kommentarer:

  1. Bra skrivet. Håller med.

    SvaraRadera
  2. Håller med till 100 procent. Nu har Håkan Mild fått skriva ett halvt a4-brev till Änglarna vilket är första gången han svarar på supportrarnas frågor. Då klagar han på detta? Blåvitt är usla på "media", vilket är jävligt synd.

    SvaraRadera
  3. Sjukt han gör det igen. Snabbe Sam kommenterar först igen! In med risp

    SvaraRadera
  4. "medlemsförening och därför har medlemmar som yttersta "högsta chefer",
    Och dom "högsta cheferna" har gett Mild mandat att sköta detta åtminstone till nästa medlemsmöte. Låt honom då göra det, tror att han har bättre insikt i detta än vi. Sen tycker jag iofs att det är bra med opinion och öppenhet. Litar dock på att Mild har bättre översikt än oss supportrar.

    Men de e ju bara mina tankar..jaja
    //E

    SvaraRadera
  5. Det är dags att lägga ner det här drevet nu. Vi behöver inte fler backar just nu, det är bara så.

    Tråkigt, men ingen spelare är någonsin större än föreningen.

    SvaraRadera
  6. Helt rätt. Jag delar åsikterna som Baraben har i detta fallet.

    Sluta gnäll Blåvitt, 2000 talet är här även om ni inte vill.

    SvaraRadera
  7. E/ Så hans jobb är att gnälla på att han inte har tid att besvara fansens frågor - men sedan gör det ändå?

    Vad försöker du få sagt? Det är väl ingen som hindrar hans jobb för att folk engagerar sig och vill veta vad som händer? IFK får väl se till att ge svar till sina kunder, JA KUNDER, för utan dem finns inte IFK kvar länge. Tänk på det.

    I vilken annan bransch skulle det vara ok att skita i vad ens kunder tycker och har behov av?

    SvaraRadera
  8. Bra! Jag tycker inte att alla beslut måste vändas ut och in och motiveras öppet. Men i detta fall rörde det sig om en angelägen fråga för väldigt många medlemmar och supportrar.

    Kanske skulle det behövas ett medlemsforum också? Jag är medlem, för det får jag rösta på årsmötet, en reflex eller liknande när jag betalat medlemsavgiften och en tidning som även delas ut gratis på arenan. Okej, 10 % rabatt i shopen och möjlighet att köpa biljett två dagar innan allmänheten.

    Äh, jag vet inte vart jag ville komma. Bara att man känner sig lite besviken.

    SvaraRadera
  9. "E" 19:07/ Du har faktiskt faktafel i det där för IFK Göteborgs medlemmar röstar fram en styrelse som i sin tur tillsätter klubbdirektör som anställer sportchef. IFK Göteborgs medlemmar har inte gett sitt aktiva mandat till Håkan Mild, därmed inte sagt att han inte har ett överväldigande stöd från medlemmarna. Men det är en helt annan sak.

    IFK Göteborgs styrelse vet dock att medlemmarna är sega, gamla och inte speciellt engagerade i medlemsfrågor som i tex Malmö FF och Djurgården. Det gör att de inte har press på sig att hålla sina medlemmar supernöjda, de saknar incitament helt enkelt.

    SvaraRadera
  10. Gers>> Artikeln handlar inte om huruvida det var rätt av Mild att rata Risp. Det handlar om Milds relation till oss supportrar och om det är för mycket begärt att vi får ett svar på hur han tänker.

    SvaraRadera
  11. Marketing genious2009-11-12 19:19

    Hur svårt skulle det vara för IFK Göteborg - Sveriges mest meriterade förening med miljoner av anhängare - att anställa lite informatörer/medieexperter/journalister som gav information om föreningen dygnet runt på alla sociala medier och på alla våra egna plattformar? Det är så småskaligt och bonnigt tänk i Sverige där de inte inser att de måste satsa för att växa.

    SvaraRadera
  12. Gers- Smart om man läser vad artikeln handlar om innan man kommenterar. Artikeln handlar alltså INTE om att vi borde värva Risp, utan om att vi borde bli bättre på att kommunicera inom "Blåvittfamiljen" och ta vara på fansens engagemang i högre utsträckning.

    SvaraRadera
  13. Sandy..

    Har inte sagt att de e fel med engagerade medlemmar. Men man kan ju knappast säga emot honom. Vi släppte in näst minst mål i serien med ett skadedrabbat försvar.

    Tyckte bara att det kanske va dags att se det från båda sidor. Personligen tycker jag Risp hade vart klockren, men de känns inte riktigt som rätt läge nu.

    //E

    SvaraRadera
  14. Helt rätt Wellington.. :)

    Tänker dock inte sitta och försvara något här, de va inte det jag va ute efter... tycker Risp va för jävla vra senast han va i Blåvitt..

    //E

    SvaraRadera
  15. E 19:21/ vad pratar du om? Artikeln har ju verkligen inget att göra med att Blåvitt borde värva Risp - ändå snackar du om att se två sidor och köpa Milds argument, hela artikeln kritiserar ju IFK:s oförmåga att informera och kommunicera med sina fans och medlemmar. I bland undrar jag om det är dagisbarn som kommenterar på baraben.com.

    SvaraRadera
  16. hahahaha askul att signaturen "E" inte fattat ett jota om vad bloggposten handlar om och sedan för en debatt med två personer som bägge blir irriterade för att han snackar om något helt annat. "E" en modern Lunarstormklassiker?

    SvaraRadera
  17. Hmm, BaraBen påminner just nu om den där bråkige killen på krogen som med flit går in i folk och tolkar varje reaktion på knuffen som en anledning att slåss.

    Det här är en skapad konflikt, där Risp bara ses som en ursäkt att få mucka gräl.

    Att ni rycker delar ur Milds brev ur sitt sammanhang är helt enkelt inte schysst. Håkan Mild har mitt fulla förtroende, även om jag givetvis tycker det är enormt tråkigt att det just nu inte finns plats för honom i truppen.

    Att ens försöka göra Mild till syndabocken i den här historien är jävligt lågt.

    BaraBen borde kritisera styrelsen - inte Håkan Mild!

    SvaraRadera
  18. Jag tycker inte Håkan ska behöva be om ursäkt eller behöva förklara sig inför fansen varje gång man värvar eller låter bli att värva en spelare. Vi har naturlgtvis rätt att ha åsikter och engagera oss, men vi tränar inte med laget varje dag och bör rimligtvis ha sämre koll än vad Mild och Stereo har på vilka spelare Blåvitt behöver.

    Den dag då fansen ska lägga sig i spelarköp/försäljningar, är den dag vi kan packa för resan ner till superettan.

    De frågor där fansen ska ha en direkt möjlighet att påverka är frågor som rör publiken tex priser, säkerhet och andra läktararrangemang.

    SvaraRadera
  19. Det är bara att inse att en majoritet av IFK Göteborgs fans och medlemmar är förlorare utan engagemang på ett smart sätt - som hade förbättrar föreningen. Se bara på vilka mongon som öser kommentarer, klagar och lipar här på Baraben. Men själva bidrar de inte med något aktivt förändringsarbete för att Blåvitt ska förbättras som organisation, i bästa fall en banderoll som säger "avgå alla" när det går dåligt.

    Blåvita fans är för jävla usla på att ställa krav och därmed har hela IFKs organisation blivit platt och är inte på tårna. Storlag i liten sandlåda, typ.

    SvaraRadera
  20. Jag delar Håkans synpunkter helt och hållet.
    De som klagar på IFK,s "öppenhet" kan gå med som medlemmar i föreningen till att börja med. Tycker man något är dåligt eller kan bli bättre så kan man ju alltid ta tag i det själv! Det är väldigt väldigt lätt att skriva och kritisera men när det kommer till någon form av egen insats då blir det oftast tyst .
    Ja, jag tycker också att man borde syna vilken kvalite Risp har nu för tiden. är han i skick så borde det finnas plats för honom.

    SvaraRadera
  21. 19:25 och 19:27

    Tack för översittandet, ni slipper min åsikt..bye bye

    //E ...eller Lunar

    SvaraRadera
  22. Helt rätt Vidovixen! Jag var riktigt förbannad på Håkan när man läser att han och övriga skulle göra sitt jobb bättre om man lät bli att ifrågasätta dem, hur ska man någonsin bli bättre om man aldrig blir ifrågasatt??

    Och angående Risp köper jag inte resonemanget heller, Risp borde absolut få en plats i truppen!

    SvaraRadera
  23. Som ALLTID i dessa frågor:

    IFK Göteborg är ett topplag på plan, ett mittenlag i styrelsen och ett division sju lag när det kommer till informationsflödet.

    I ett storlag skulle ALDRIG, AAAAAALDRIG, en sportchef få skriva ett sådant här brev på Supporterklubbens hemsida utan att det hade gåtts igenom av en klubbjournalist eller medieanalytiker som skulle kunnat förutspå konsekvenserna.

    Att Blåvitt skiter i detta, trampar massa folk på tårna (läs bara debatten på Änglarnas forum där massvis av folk tolkar brevet precis som "Videovixen") bevisar ironiskt nog barabens tes - Blåvitt är usla på kommunikation.

    En annan sak är biljettsystemet. Hela den här säsongen har det varit krångel, krångel och mer krångel kring det. Men ingenstans har info kommit om detta vilket gjort att kunder varit missnöjda, klagat hos både Iticket och Blåvitt, kunder har gett upp och så vidare. Blåvitt är så småskaliga i sitt tänkande ibland.

    Som någon annan sa, satsa för att växa, sitt inte bara och gör som ni alltid gjort. Att IFK Göteborg inte marknadsför sig via alla existerande sociala mediesajter är för mig inte bara märkligt - det är direkt tjänstefel.

    SvaraRadera
  24. Inget nytt under solen, tyvärr2009-11-12 19:37

    Anonym 19:27/ Jävligt löjligt att snacka om att rycka lösa delar av hans brev när de postar hela den delen som de kritiserar, både Milds hyllning av fansen som hans rätt så klantiga kritik.

    Den supporter som är över 18 år gammal och tycker att Blåvitt är marknadsledande på något annat område än fotboll räck upp en hand.

    Mina är nere.

    SvaraRadera
  25. anonym 19:31/ Det är ju precis det baraben/änglarna gör, gör något! De skriver och väcker opinion, organiserar medlemmar och supportrar. Hur fan tycker du att de ska ta tag i saker då? Genom att gå upp på Kamratgården och härja? Det är ju precis denna typ av engagemang som är klockrent från supporterhåll.

    Vad gör du förutom att gnälla i kommentarerna? Hur gör du någon aktiv insats för IFK?

    SvaraRadera
  26. Fast i Håkans jobb kan man inte vara helt transparent. Detaljer kring värvningsarbeten kan ju inte läcka ut och det kan mycket väl finnas information som inte bör lämna Kamratgården. När en värvning har gått i lås så brukar ju IFK vara väldigt duktiga på att rapportera om det. Men jag hoppas att IFK aldrig blir en organisation som läcker sillyhemligheter bara för att släcka fansens informationstörst.

    SvaraRadera
  27. Man har alltid sett upp till Håkan, litat på honom och det gör jag än... kanske. Men jag måste fan säga att jag blev ledsen, besviken och arg när jag läste Håkans brev.

    Känner mig oönskad och bortstött från klubben. Fyfan.

    SvaraRadera
  28. Mild är Kung, kan hålla med om att BV skulle kunna vara bättre när det gäller kommunikation och information till oss medlemmar, när det gäller Rispen och hans vara eller icka vara så vore det ju absurt om Mild varje gång fansen börjar skrika om ett nyförvär skall ut och förklara varför han gjorde si eller så. Mild, Rehn och Olsson (Olausson) har mer fotbollskunskap och lagbyggarkunskap än alla bloggforum tillsammans, men det är alltid lätt att sitta på läktaren och gnälla. Vet inte hur mycket gnäll jag hört om Hjalmar, och hade Mild lyssnat på oss så skulle vi ju inte haft en av allsvenskans bästa mittback, hade Mild lyssnat på oss så hade bara Bjarnason fått en match (han var bäst mot AIK), hade Mild lyssnat på oss så hade vi inte sålt M-Berg under säsongen, vad hände? -Vi vann Guldet och fyllde kassakistan. Mild har mitt fulla stöd tills motsatsen bevisas! KÖR HÅRT HÅKAN!

    SvaraRadera
  29. Jag tycker IFK har en plikt att informera medlemar i alla frågor som inte rör det sportsliga. Om IFK skall redogöra offentlig för hur man resonerar i operativa, sportsliga frågor uppstår ett problem eftersom det kan skada IFK sportsligt.

    Kan ni som kräver större öppenhet av IFK konkretisera lite? Hur och var skall IFK informera? Ska man skriva på hemsidan att Kalle Svensson är petad eftersom han är för dålig, att vi inte har råd med Risp så länge Ragnar är kvar eller att Kim inte vill skriva på ett nytt kontrakt?

    SvaraRadera
  30. Håkan anser sig ju uppenbarligen inte för upptagen för att svara på supportrarnas berättigade frågor. Han svarar ju, för fasen!

    Rakryggat och bra av Håkan, tycker jag! En sådan sportchef vill jag ha!

    SvaraRadera
  31. David 19:44/ Man ska nog informera om varför man säger en sak (vi vill satsa på spelare med hjärta, internationell erfarenhet, IFK-själ och rutin) men gör tvärtom.

    Det är ju inte bara fans man kommunicerar med utan en bild av föreningen man skickar ut via dessa handlingar. Den bilden ser ju även våra potentiella nyförvärv, ungdomsspelare, ledare etcetera. Alla har intresse av att IFK Göteborg skickar ut en smart bild av sig själv - som alltid är genomtänkt och så ofta som möjligt har ett syfte bakom det.

    Ingen kräver att IFK ska berätta varje detalj i sitt arbete, men att de ska förstå värdet av kommunikation och skapa ett info-flöde till fansen. Vår hemsida i dag är ju ett tragiskt exempel på att så inte är fallet ännu, den skulle kunna erbjuda så mycket till så många, men används endast som en infotjänst för det absolut nödvändigaste.

    SvaraRadera
  32. blazen/ Han svarade ja, och svaret var: "sån här skit har jag inte tid med". En del har en sådan idoldyrkan till Mild att de ska försvara honom in i absurdum.

    SvaraRadera
  33. MYM/ Hjalmar allsvenskans bästa mittback? Hahahahahahahahahahahahah. den var bra! Den jäääääävla sopan har blivit ett litet snäpp mindre horribel och ska nu hyllas som någon hjälte? PATETISKT! Hjalmar borde petas på livstid.

    SvaraRadera
  34. En smart bild av IFK lär ju knappast innebära att det är fansen som skall bestämma vilka spelare som skall ingå i truppen. Släpp Rispen nu och blicka framåt, det är inte mer än knappt 140gdr kvar till Allsvenska. Jag kan däremot hålla med om att hemsidan kan bli bättre. Lite info efter träningarna, vem såg hungrigast ut, vilka vann smålagsspel, vems fystester är bäst osv. där finns det plats för mer öppenhet, men låt dom som kan ta ut truppen så kan vi hoppa i takt på läktaren.

    SvaraRadera
  35. Bra Håkan Mild. Tagga ner Bara Ben.
    Det finns säkertt en god anledning till att inte Risp är med.
    Vi behöver inte tycka om det. Men lämna hela grejen nu och låt Håkan m fl jobba på.

    SvaraRadera
  36. MYM/ Vadå Rispen? Det handlar inte om Risp, att de ska värva Risp nämns inte ens i blogginlägget! Hela blogginlägget säger en sak och det är: Blåvitt borde skärpa till sig på området media och kommunikation. Skit i Risp nu, det är en helt annan fråga förfan.

    SvaraRadera
  37. Jag har heller aldrig gillat Hjalmar för jag har aldrig kunnat förstå hur en vänsterfotat spelare kan ha ett så snett träben, men man kan ju knappst säga att det hade varit bättre och sätta honom på bänken istället för att ha honom bredvid Ragge efter det att Bjärs försvann. Det var ju knappast där guldet försvann. Mild skall hitta en riktigt bra mittfältare (Olsson är bra men går sönder lättare än glas) och det är där vi skall lägga pengarna och vinna tillbaka guldet!

    SvaraRadera
  38. Gnällspikar. Det är fan inte milds uppgift att se till att en individ är nöjd med laget.. Hans uppgift är att se till att tränarna har största möjlighet att vinna titlar!!!

    SvaraRadera
  39. Ibland förstår jag inte vad vissa önskar?

    Önskar vi att Håkan Mild, personligen, ska svara på frågor gällande varför vi inte värvade Fredrik Risp eller önskar vi att IFK Göteborg anlitar en medieexpert/talskrivare varpå Håkan kan signera det ihåliga dravlet med sitt namn?

    Det verkar nämligen vara det som önskas. Lite intressant är det också att det här verkar vara lite som en förtäckt jobbansökan.

    Tesen verkar vara något i stil med:

    - Anställ en journalist/medieansvarig/informationsansvarig

    Personligen föredrar jag att Håkan, personligen, svarar fansen. Det känns klart bättre än en massa dravel.

    SvaraRadera
  40. Jens/ Tydligen är Håkan Milds uppgift att skriva brev där han klagar på att han inte har tid att skriva brev. Sjukt bra uppgift Håkan.

    SvaraRadera
  41. Vi är inga fans-vi är supportrar! Vi är inte klubbens kunder-vi är klubben!

    Visst kan man önska bättre info från klubben. I många fall tror jag dock att vi får nöja oss med att inte få alla korten på bordet. Det här med silly season är ett känsligt spel där man ibland måste mörka för konkurenter, köpare och säljare för att nå dit man vill.

    SvaraRadera
  42. Anonym 20:03/ Det hade inte skadat blåvitt om någon med lite kompetens skulle se över sådana saker som officiella utskick, nyhetsbrev, mediekommentarer, pressmeddelanden och ett sådant här öppet brev.

    Om någon hade förutspått att Milds formuleringar skulle reta upp ganska många fans skulle man kunnat uttrycka sig på ett annat sätt och därmed slippa debatten på olika forum och bloggar. Det skulle inte urvattna Håkans text, det skulle skapa bättre förhållanden för Håkan att nå fram.

    Nu når han ju inte alls fram då en majoritet faktiskt ignorerar det han säger om Risp och i stället stör sig på vad de anser vara förolämpningar eller nonchalans i brevet.

    Hur kan det anses som lyckat då? Jag hade aldrig godkänt ett sådant brev till mina kunder där en anställd sagt något i närheten av "kul att ni engagerar er va, men jag har bättre saker för mig än att skriva förklaringar till er".


    Så klantig får man inte vara. Men det är inte Håkans fel, för han är ju inte en journalist som kan förutspå hur folk reagerar på texter, han är sportchef och ska syssla med just det. Däremot är det kass av IFK som organisation att de inte styrt upp detta sedan alla fiaskon på Mats Perssons dagar och långt efter med (minns bara katastrofen med "nyförvärvet" som var ett IFK-kreditkort och inte en spelare)...

    SvaraRadera
  43. Håller fullt med i artikeln.

    Fansen som i grunden gör det möjligt för IFK Göteborg att bedriva sin verksamhet skall ses som den tyngsta och viktigaste kunden och i all affärsverksamhet skall kundens synpunkter beaktas, bemötas och besvaras. Om inte Håkan Mild anser att det är hans roll är det A och O att IFK Göteborg har en person som bearbetar dessa frågor, en form av kundansvaerig.

    Vill man inte ställa upp på dessa villkor kommer inte klubben jobba för det som är bäst för föreningen. Att vårda dem som betyder mest för klubben. Fansen!

    Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  44. Se till o köpa bra mittfältare o anfallare istället för o tjata om risp.

    SvaraRadera
  45. Medlemmar eller bara "vanliga" betalande åskådare - det är VI är klubben. Och de få som styr över oss är JÄVLIGT dåliga på PR och marknadsföring.

    SvaraRadera
  46. Det är tyvärr old news att Blåvitt skulle behöva en Presschef som har totalansvar för medie- och kommunikationsområdet och som även rådgiver spelare/ledare kring hur man ska tackla medierna, hur man får fram sitt budskap optimalt och mycket annat.

    SvaraRadera
  47. Jättebra att vi kan ha en sån här öppen diskussion som till och med Sportchefen deltar i!

    Jag tycker Blåvitt är rätt bra på att kommunicera. Klart att de kan göra misstag, det kan alla. Jag kan hålla med om att det lilla korta stycket som alla gnäller om är lite buffligt, men jag tror att hans syfte med det framförallt var att tala om att han inte kan fortsätta att skriva liknande kommentarer varje gång någon ifrågasätter hans beslut.

    Jag skulle för övrigt vilja säga att han visar fansen (och Risp faktiskt) respekt genom att ge ett ovanligt öppet svar med anledning av Rispaffären. Det hände t.ex. inte när många klagade på att inte Martin E värvades.

    Så läs inte in för mycket av Milds svar i den lilla negativa biten. Jag tror att hans stolthet och vinnarskalle skymtade fram här när han tycker att han skött sitt jobb bra men får orättvis kritik. Vilket jag kan ha förståelse för.

    /Henrik

    SvaraRadera
  48. om alla fans var medlemmar så hade vi nog haft råd med risp;)

    nä vafan...jag håller med de som ansera att supportrar egentligen inte har rätt till någon information. Medlemmar i IFK Göteborg har det däremot. Vill man påverka är det ju bara att pröjsa medlemskap och dyka upp på årsmötet...hur många av de "tiotusentals" supportrarna gör det?


    Alltså håkan är anställd av IFK och de anställda kan man inte rösta bort. däremot kan man rösta bort styrelsen som anställer folk.

    Alltså jag håller inte med håkan om att inte risp får plats. Men jag tycker inte mild gör ett dåligt jobb för det. Jag har fullt förtroende för mild även om jag som sagt gärna hade sett risp i laget.

    SvaraRadera
  49. Helvete vilken ointelligent artikel. Baraben är bra för det mesta men det här är ju helt sanslöst korkat.

    Vad är nästa steg? Baraben arrangerar kvartssamtal med Håkan Mild eller Rehn/Olsson? Baraben kanske lägger ut Milds mobilnummer och uppmanar läsarna att ringa Mild och säga sitt hjärtas mening? Eller vi kanske ska ha omröstningar på Blåvitts hemsida om startelvan i de kommande matcherna?

    Mild säger det självklara: han är sportchef i Blåvitt, han är inte en snuttefilt åt föreningens supportrar som ska ställas till svars för alla beslut han fattar. Är man missnöjd med Mild får man väl rösta för en ny styrelse som anställer en sportchef som man tycker håller måttet.

    SvaraRadera
  50. Håller med föregående talare

    SvaraRadera
  51. Gothenburg Angel2009-11-12 21:58

    *Citerat*
    Är man missnöjd med Mild får man väl rösta för en ny styrelse som anställer en sportchef som man tycker håller måttet.
    ******************************

    Det är ju verkligen sant
    Det är just så det går till vid missnöje

    SvaraRadera
  52. Buffon..

    Precis..

    //E

    SvaraRadera
  53. Tänkte skriva långt, men slapp. Buffon, you said it all! Här inne finns för många med egna " journalist " ambitioner som tror att Sportbladets spekulations- och fejkskriverier skulle vara vad Blåvitt behöver.
    Forza Håkan!

    SvaraRadera
  54. Buffon = Mild?

    Ta dig samman. Börja inte med den jävla sektmentaliteten igen som bara går ut på att alla som har mage att ställa krav på dina sektledare skall hånas och förlöjligas. Den enda som ser ut som en idiot är den som för dessa idiotresonemang om att det inte ska gå att vara kritisk mot Blåvitt. Baraben ställer högst krav på Blåvitt än någon annan debattör på "scenen".

    SvaraRadera
  55. Moderata BaraBen:are2009-11-12 22:31

    Det är rätt "apskrap" över dem som anser att det finns två val som medlem i IFK Göteborg:

    1. Gör inget (då tycker de att man är nöjd)
    2. Kräv styrelsens avgång på årsmöte (då är man missnöjd)

    Det är inte direkt Nasa som är samlade här inne, det är en sak som är säker.

    SvaraRadera
  56. Vi har inte plats för Risp i truppen nu, heter det. Kanske är det så. Men hur är det vid nyår, om Ragnar blivit såld och Kalle med tungt hjärta meddelar att han lägger av(hypotetiskt)? Hjalmar, hur länge till håller han?

    Är det verkligen allvar att vi inte "har plats" för den enda mittbacken som är i närheten av Ragnars standard, och detta i ett läge när vi mkt väl kan bli av med Ragnar? Har vi råd att INTE plocka hem Risp, är frågan.

    Blir ju mörkrädd när man tänker på vad klubben säger när Marcus Berg vill komma hem - "Tyvärr har vi redan fyra anfallare, vi behöver inte dina tjänster".

    Tänk er om HIF nobbat Henke när han kom hem, med motivet att de hade full trupp.

    Spelare som har varit och åter kan bli en absolut bärande pelare, både på och utanför plan, såna spelare GÖR man plats för.

    Detta om Risp-frågan (som ändå är grunden för diskussionen, så det borde inte vara så himla tabu att ta upp det i kommentarerna).

    När det gäller Milds brev så tycker jag att tonen är ganska professionell. Det enda som oroar mig är just att ledningen verkar ha en helt annan åsikt än jag och de flesta andra fans när det gäller vårt försvar inför kommande säsonger: Styrkan i centrallinjen har varit avgörande för vår starka defensiv. Spelare som Anton, Risp, Kalle (innan proffstiden), Bjärsa och Ragnar har varit vår "försäkring". OM nu Ragnar drar, vem av Kalle/Turunen/Hjalmar fyller de skorna? I nuläget har vi ett bra försvar, frågan om Risp handlar om vad som händer när den situationen oundvikligen förändras. Då sitter vi i bajset. Tappar vi dessutom Gustav och Hysén så är vi helt utplånade.

    SvaraRadera
  57. Anonym 22:29,

    det går väl utmärkt att vara kritisk mot Mild på diverse internetforum och liknande. Jag har aldrig sagt något annat.

    Däremot kan det aldrig vara Milds ansvar att låta sig ställas till svars för t ex uteblivna värvningar.

    Nu väljer Mild att på ett respektfullt och hövligt sätt förklara sitt agerande i Risp-gate och avslutar med det högst rimliga resonemanget att han helt enkelt inte skulle kunna fungera särskilt väl som sportchef om skulle svara på alla synpunkter och åsikter somriktas mot honom. Ett givet resonemang som egentligen inte skulle behöva motiveras.

    Men när Mild ger uttryck för en sådan självklarhet heter det - som i artikeln - att supportrarna belastas och ses ned på.

    Bullshit.

    SvaraRadera
  58. Och vem visste att Bjärsa, Kalle och Ragnar för att nämna några skulle växa ut som de gjorde? Håkans jobb är att inom ramen för små resurser skapa bästa möjliga lag för tränarna, i samråd med dem, och lägger hela sin tid på detta. Ni som brölar här inne, skall vi ha info om alla förslag och förhandlingsinviter som Håkan får eller allt som agenter planterar i media? Är Ni beredda att slanta upp själva? F ö om Hjalmar: alla tränare sedan Bosse J har haft Hjalmar i förstauppställningen- men jämfört med alla Hjalmarhatare här inne kan de väl, hela gänget, slänga sig i väggen när det gäller fotbollskunnande!

    SvaraRadera
  59. anonym 22:292009-11-12 23:21

    Buffon/ Vem har sagt att Håkan ska stå till svars för uteblivna värvningar? Poängen som görs här är ju att det inte är till fansen som Mild skall klaga om han tycker att kraven missleder honom från sitt arbete UTAN TILL STYRELSEN.

    Folk har flippat ur nu och diskuterar alla möjliga konstiga vinklar på detta, men jag diskuterade det som texten påpekade. Inte massa sidogrejer.

    SvaraRadera
  60. Nä fy fan, jag fattar verkligen inte hur du tänker Videovixen. Kan det måhända vara så att Mild inte har lust att basunera ut i pressen vissa saker som han kanske vet om Risp som inte du vet?

    Hela den här grejen där Änglarna "kräver" Mild på en förklaring är helt absurd. Rent ut sagt: idiotisk!

    Konstruktiv kritik är alltid bra, men vafan är det här? Låt vår sportchef arbeta ifred, 99% av oss supportrar har fullt förtroende för honom.

    Culo

    SvaraRadera
  61. Håkan Mild har bättre för sig än att sitta och diskutera värvningar med personer som inte är insatta...
    Skulle håkan skriva mejl varje gång det diskuteras värvningar bland fansen så hade det blivit många mejl!

    SvaraRadera
  62. Vem har bett Håkan Mild att kommentera eller diskutera någonting med någon? Inte Baraben i varje fall, läser man kritiken så står det att Blåvitt är värdelösa på PR och ingenting om att Mild ska vara nån kontaktperson. Blir rätt skumt när folk kommenterar utan att läsa och försöker gissa sig till innehåll i bloggposter.

    /Svensson

    SvaraRadera
  63. Men herregud vad trött jag blir.

    Läste igenom drygt hälften av kommentarerna innan jag gav upp.


    För det första: Är det folk som får för sig att blogginlägget handlar om att Risp skall in i laget, så måste ju folk fatta att det kanske är blogginlägget som var lite illa skrivet eller aningen oklart kring detta?

    Då jag först läste det fick jag känslan av att Baraben, som ju lobbat för att Risp ska tillbaks, nu är lite tjuriga och hackar ner på Milds brev.


    Sen läser man massa käbbel fram och tillbaka om hur Blåvitt skall komma in i tvåtusentalet, och hur föreningen styrs av förlorare?



    Herregud, kom in i matchen för guds skull. Jag har FULLT förtroende för Mild, och jag tror mycket väl att han vet vilken slags spelare Risp är och vilka kvalitéer han besitter.

    Däremot tror jag inte att folk som sitter och gnyr här inne har ett jävla uns kunskap om precis vilka spelare som kan tänkas gå i vinter eller i sommar, och därmed vilka slags spelare vi kommer ha störst behov för i första hand.




    Och när folk börjar snacka om "miljoner av anhängare" så börjar det bli AIK-klass på hela grejen... Äh, jag vet inte, kanske dags att sluta läsa på Baraben nu i vinter tills lite vettigare saker börjar komma på tal...

    SvaraRadera
  64. "Jens/ Tydligen är Håkan Milds uppgift att skriva brev där han klagar på att han inte har tid att skriva brev. Sjukt bra uppgift Håkan.

    12/11/09 20:05"



    Och vad hade hänt om han inte hade skrivit brevet? Jo, Baraben hade gnällt vidare på hur dumt det är att vara TYST istället. Det här är fan som att kolla på Fox News.

    SvaraRadera
  65. Håkan säger att vi inte behöver fler backar eftersom vi släppte in minst mål av alla lag. Jaha, men gjorde vi inte flest mål också? Med det resonemanget ska vi alltså inte heller värva några offensiva spelare, och vi ska nöja oss med att komma tvåa.

    SvaraRadera
  66. Avhoppad från sekten2009-11-13 00:23

    anonym 00:17/ Det är ju det massvis av folk säger här inne, att det är RÄTT ATT DET KOMMER EN REAKTION - men att någon med lite större kompetens borde utforma reaktionen så att den inte exploderar i ens ansikte när den väl levererats. Folk skall ägna sig åt sin specialkompetens och fotbollsbedömningar är Håkans, inte public relations. Alla bör göra det som de själva är bra på - men hos IFK gör ingen PR-jobbet. Det är problemet.

    SvaraRadera
  67. Åmål hunter2009-11-13 00:26

    anonym 00:13/ Du har fullt förtroende för Håkan Mild, jaha? Vad har det med debatten kring IFK:s inkompetens kring PR att göra? Kan du förklara det, för det är ju faktiskt vad debatten i den här tråden (och bloggposten för den delen) handlar om. Jag tycker du ska sluta läsa här nu, helst igår- så kanske debatterna i trådarna höjer sig en nivå. "Om ni inte tycker som mig ska jag gå till en annan lekplats". Bye bye.

    SvaraRadera
  68. anonym 00:13/ du säger: "För det första: Är det folk som får för sig att blogginlägget handlar om att Risp skall in i laget, så måste ju folk fatta att det kanske är blogginlägget som var lite illa skrivet eller aningen oklart kring detta?"

    folk? du och två andra av 4000-5000 pers som läser här dagligen är ju verkligen "folk". om du hade varit läskunnig hade du snabbt sett att det inte står en enda rad om detta i texten. hur kan man då missuppfatta det hela? man är ej läskunnig. eller för lat för att läsa men tillräckligt dum för att kommentera ändå...

    SvaraRadera
  69. Det bästa du någonsin skrivit VideoVixen.

    SvaraRadera
  70. Den här debatten börjar bli patetisk, folk tror att det är nån jävla amatör förening som bedrivs där supportrar ska vara med och styra spelarköp, startelvan, träningsupplägg mm. Kanske i en div 6 klubb men inte på proffsnivå!

    Håkan gjorde fel i att äns komentara supportrarnas åsikter från hela början.
    Det sista klubben behöver nu är något slags media krig mellan supportrar och ledningen, hur ser andra klubbar på oss nu liksom.

    Tagga ner för faan, jag tror Håkan å CO med sin erfarenhet kan ta bättre ställning i denna frågan än okunniga supportrar. Engagemang e bra men nu börjar det gå mot överdrift!

    SvaraRadera
  71. detta är ingen politisk verksamhet det är en fotbollsförening som styrs av styrelse inte supportrar. engagera er i djurens vänner eller nått i stället. 70% vet ju inte ens vad dem snackar om här!

    SvaraRadera
  72. Jag vill också ha Risp, men hellre än riktigt bra wernblomtyp.
    Jag litar på Mild till 100% den som klagar på hans blåvita hjärta borde läsa boken blåvit gryning. Att Håkan finns kvar i föreningen med tanke på hur han har behandlats är ett under. MILD ÄR KUNG utan honom skulle vi knappast ha sett de tre senaste åren framgångar. Det året vi vann SM-guld var det många som gnällde på att IFK inte "satsade" - Mild sa: vi har de spelare vi behöver, alla vet vi resultatet.

    SvaraRadera
  73. Gummessons relation nummer 8. Närrelation kontra distansrelation!

    SvaraRadera
  74. Jag tycker att det som slår mig mest med Milds brev är två saker:
    1. Gött att han faktiskt tagit till sig av kritiken och kommer med en replik på fråga.
    2. Att han dessvärre inte riktigt besvarar varför Risp inte är "välkommen".

    Det är en sak om vi haft nio eller tio mittbackar men. För de flesta har inne tror jag håller med om att det skulle inte skada med en mittback extra av Risps kaliber.

    Som jag ser det hade vi i så fall haft 4 mittbackar 4 ytterbackar och Hjalmar som kan spela båda positioner.

    //Andreas

    SvaraRadera
  75. Vad gör du förutom att gnälla i kommentarerna? Hur gör du någon aktiv insats för IFK?

    12/11/09 19:39

    Ovanstående är ett typiskt inlägg på detta forum.
    Så fort någon har en annan åsikt så "gnäller" han/hon alt är dum i huvudet.
    Min aktiva insats i IFK består mest utav aktiv stöttning på A/B-lags matcher. Ibland med mindre ekonomiska bidrag.
    Då jag tycker att vår styrelse till största delen agerar på rätt sätt
    finner jag ingen anledning att personligen agera för att bli invald i styrelsen.
    Härmed uppmanar jag VIDEOVIXEN och alla ni andra som delar hans åsikter att gå med i IFK som medlemmar.
    Bilda en grupp som tar det som sin uppgift att informera snabbare,bättre,mer,uppdatera hemsidan,laga bättre pyttipanna,byta färg på näten på gamla eller vad ni nu tycker är fel och borde förbättras.

    SvaraRadera
  76. Om vi medlemmar ska bestämma om vilka spelare vi ska köpa så ligger vi snart i superettan. Ska vi ge livstidskontrakt till Sebastian Johansson och Dennis också för att dom är sköna killar?

    SvaraRadera
  77. Mycket bra skrivet.
    Om ni vill se hur en riktig hemsida borde se ut, och en sida där man satsar på att hålla fansen uppdaterade om mer eller mindre allt, så kan ni titta på t.ex denna länken.

    http://www.arsenal.com/home

    Klicka gärna runt på några av de länkar och flikar som finns. En viss skillnad...
    Det är bara en i mängden av engelska lag som lägger enormt med energi på att hålla sina engagerade fans up-to-date.

    SvaraRadera
  78. Jag har fullt förtroende för Håkan. Han vet vad han gör och han gör det han tror är bäst för Blåvitt. Ibland missar han men med tanke på alla bra saker han gjort för oss så tänker inte jag klaga på honom om han någon gång missar lite.

    SvaraRadera
  79. Jepp ingen kan väl säga emot att det är bedrövlig kommunikation till fansen i blåvitt.
    Men vad ska man göra för att få till en ändring?
    Ska man bara klaga eller ska vi fans fixa fram en lösning?
    Jag hjälper gärna till.

    SvaraRadera
  80. Känns lite som när Zlatan slutade prata med media och mediafolket blev ledsna i ögat. :,(


    Min spontana reaktion till BaraBens hållning i den här frågan:

    Jävla fåntrattar.

    SvaraRadera
  81. 13:45

    Kanske aldrig tänkt på att Håkans sätt att sköta det hela inte riktigt fungerar om han hela tiden skall sitta och förklara sina framtida planer för hela världen?


    "Hej och hå, alla medlemmar i Blåvitt!

    Jo, vi har planerat att sälja Hysén till sommaren. Det är klart redan nu, men säg inget till någon annan klubb, för då kanske vi får flera miljoner mindre i övergångssumma.

    Att vi inte "har plats" med Risp beror till stor del på att Ragnar har gått med på att stanna hela 2010 ut, och vi helt enkelt har en såpass dålig ekonomisk situation att vi måste förlita oss till ungdomarna vi har mångåriga kontrakt med.

    Över till den ekonomiska situationen: Vi ligger för tillfället på svältgränsen och måste förlita oss på att sälja en eller två spelare i vinter. Vi hoppas få ett bra bud på Gustav Svensson.

    ..åh, förresten, säg inget om vår ekonomiska situation till andra klubbar."




    Vafan, sicket gäng skvallerkäringar som sitter här och tjatar. Vill ni ha en klubb där alla har full insyn, visst, försök bli invalda i styrelsen på det, men jag tänker fan i helvete rösta på er. Det går fan bra för Blåvitt nu igen, för första gången på många år.

    SvaraRadera
  82. Det som efterfrågas är alltså en kommunikationsansvarig som fabulerar ihop en pseudoförklaring.

    Det här är lite som när massmedierna ondgör sig över alla spelare som svarar med standardsvar utan att reflektera över anledningen till att de får just standardsvar.

    Nu efterfrågar alltså Baraben en medietränad och tillrättalagd bild av IFK Göteborg som innebär att vi får ännu mindre information om hur klubben styrs.

    Bravo.

    SvaraRadera
  83. @15:30 som svara på mitt inlägg.

    Det finns information som inte är så känslig som skulle kunna komma ut som aldrig gör det.

    Får man reda på något om blåvitt sker det oftast genom BB.

    Jag är för ett öppnare blåvitt men sådana hemligheter som blåvitt inte tjänar på att presentera bör givetvis hållas hemliga.

    Sen får man ju tacka för den obefogade sarkasmen.

    Jag förespråkar förbättringar och får en bitterfitta kommentar.

    Kanske lika bra att skita i engagemang.

    SvaraRadera
  84. @15:56:

    Du låter ju direkt initierad. Information som inte kommer ut, men som når dig då?

    Och ändå söker du ny, initierad, information här? Här av alla ställen?

    Markus Hankins är inte kvar här. Han skriver numera på Expressen/GT. Övriga skribenterna har aldrig kommit med någon "hemlig" information. Utan betyg, krönikor, matchrapporter och åsikter av hög standard.

    SvaraRadera
  85. Jävla gnäll. Tycker också det känns trist med Risp, men om man någon gång har haft ett personalansvar och suttit vid ett förhandlingsbord vet man att ibland måste man vara beredd på att ta lite skit för alla argument kan aldrig läggas upp på bordet. Och visst låter det faktiskt lite drygt i Håkans utryckta formulering men om vi inte tror att han klarar av att göra rätt bedömningar, vem fan kan vi lita på då? Och det är lite svårt att se att en professionell kommunikatör kan ändra dessa faktum. Så gå vidare lipsillar.

    SvaraRadera
  86. 19:19.
    Nej det är inte vad det handlar om.
    1. Jag tycker informationsflödet är för dåligt ifrån klubben.
    2. Vill att det ska bli bättre.
    3. Inga hemligheter skall givetvis läckas ut.

    SvaraRadera
  87. anonym 19:19/ Du tror alltså på fullt allvar att Hankins slutar snacka med BaraBen-gänget och sprida info för att han inte bloggar här varje dag nu för tiden? Räkna kallt med att han smyger i kulisserna.

    Titta på artiklar som "Söder gör rekordsnabb comeback", "Karl Svensson vänder "hem" till IFK Göteborg", "Före detta IFK-spelare uthängd som våldtäktsman!" som andra skribenter skrivit sedan Hankins lämnade. Det finns gott om bra info här...

    SvaraRadera
  88. Läs först snacka sen2009-11-13 21:45

    anonym 09:37/ Om du läser texten ser du att videovixen skriver "vi medlemmar" (ungefär) så tro fan han och många andra här redan är medlemmar. De bloggar på Baraben.com och försöker påverka på det sättet, ditt förslag om att starta en grupp som ska förbättra är lite sent påkommet med andra ord, det är ju precis det baraben gjort de senaste fem åren!

    SvaraRadera
  89. "Sedan är det härligt att fansen bryr sig, det är därför vi har så härliga fans. Men låt det stanna där. Man får tycka vad man vill, men inte börja ställa en massa krav om samtal och så. Då börjar vi likna en annan klubb, och det vill vi inte..."

    Bra sagt av Hysén. Undra vilken klubb han menar, haha nån som viska råtta??

    Vi e så mkt bättre än så Forza Blåvit

    SvaraRadera
  90. [Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.]

    SvaraRadera
  91. Vi behöver ingen ytterligare kommunikationsansvarig. Bättre att Mild meddelar vad han meddelar så kan Paul Ronge stanna hemma.

    Håkans tes är att han bestämmer och att han är av den uppfattningen att han gör det bättre än vi.

    Jag delar än så länge den uppfattningen. Och behöver inte höra sanningen på ett mjukt, inlindat PK-vis.

    SvaraRadera
  92. Här har vi framtidens problem!.
    Super bra skrivet!. Jag har länge väntat på ett uppvaknande från fansen när det gäller detta.
    Jag är på väg att lämna fotbollen pga huligan/våldet och just detta.
    Nu ska jag följa denna super viktiga fråga ett tag och se om det får någon respons.
    Tack för den viktigaste (förutom våldet) fråga in i nästa årtionde!.

    SvaraRadera
  93. Direktören2009-11-14 23:36

    Vi vill ha ledare i IFK som tar ansvar och står för sina beslut. Vi vill ha ledare som arbetar utifrån sina och klubbens ideal för att föra oss mot nya framgångar. Lyckas de inte så får någon annan chansen.

    Vi vill inte ha diskussioner och hemliga möten med den som kan skrika högst och bäst på ett bloggforum.

    Att inte ta emot Risp är helt rätt utifrån det vi vet idag. ALLA som någon gång haft en position där beslut måste fattas vet att man aldrig har full tillgång till den information man hade önskat. Man måste bestämma sig ändå.

    Tack Håkan för att du står för dina beslut och inte kör den gamla klassiska svenska konsensusstilen. Delat ansvar är ingens ansvar.

    Sedan är det en helt annan fråga att IFK:s information och marknadsavdelning lämnar lite i övrigt att önska.

    SvaraRadera
  94. Och i andra andningen köpa andra helt värdelösa spelare..
    Skärp er!. Massmedia tiden och denna blogg hinner ikapp styrelsan mild och ifk mycket fortae än ni kan tänka!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.