2009/09/25

Röstkuppa med Baraben.com

DN.se a.k.a "AIKs pressavdelning" har idag en omröstning om Kim ska "straffas i efterhand för att han flyttar stolpar?".

Oavsett vad man tycker om Kims (och de andra allsvenska målvakternas) tilltag så är det inte svårt att förstå att DN som opinionsbildare, om än med Ranelidsk övertro på sin egen betydelse, försöker att hetsa upp någon slags lynchstämning för att hjälpa sitt kära AIK, genom att få Kim avstängd eller liknande. För en företeelse som borde rendera på sin höjd ett gult kort.

Så, vänner, gå in och rösta NEJ, och gör det nu. Tyvärr har jag inte luskat ut någon direktlänk till omröstningen men den ligger i skrivande stund högst upp på sportavdelningen.

http://www.dn.se/sport/

FÖRTYDLIGANDE:
Det är ingen som försvarar Kims tilltag som antagligen bryter mot någon sorts regel, men definitivt bryter mot allt vad gentlemannamässighet heter. Däremot är reaktionen från folk utom alla proportioner vad det gäller vad han borde få för straff, och det är därför man borde rösta nej. Domare missar gult kort-situationer hela tiden, men det är ingen som någonsin kräver att eventuellt skyldiga spelare ska dömas till spöstraff för det retroaktivt.

39 kommentarer:

  1. vem fan läser DN ???

    SvaraRadera
  2. Läge att damma av den gamla EU-inträdesdängan "Skyll inte på mej - jag rösta Nej"?

    SvaraRadera
  3. I Fjollträsk läser alla DN. Detta påverkar SvFF.

    SvaraRadera
  4. Jag röstar JA!

    Blåvittfan

    SvaraRadera
  5. Vafan, jag röstar också JA! Skärp er nu Baraben och släpp försvaret av det här tilltaget. Det finns ju inget försvar för detta och de här artiklarna blir ju bara pinsammare och pinsammare.

    Det är nog fan dags att dra igång en ny supportergrupp snart- "Änglar mot fusk"- känns som om den skulle få rätt många medlemmar.

    Att smygmygla med de yttre förutsättningarna är något helt annat än tjuvningar, filmningar och tröjdragningar som sker i spelsituationer med domarnas fulla uppmärksamhet.

    Kims manipulation av de yttre förutsättningarna genom att lyfta in stolparna är däremot på samma nivå som dopning, att stoppa järnbitar i boxhandskarna eller att kasta med för lätt slägga och hoppas att ingen märker. Att det sker utanför domarnas uppmärksamhet gör det bara etter värre- då åsidosätter man ju ytterligare en förutsättning för spelet- nämligen domarkontrollen.

    Det enda man får vara glad över i den här eländiga soppan är att Örebro inte sköt några stolpskott i alla fall!

    SvaraRadera
  6. hahahha Schmeichels kommentar e ju klockren asså:

    "- Då får de väl sluta spela på konstgräs eller se till så att målen står fast."

    /LB

    SvaraRadera
  7. Stora artiklar om fuskåkare på Västtrafik i GP i dag. En slump?

    Eller är det helt enkelt så att göteborgare tar lättare på rättvisan? Kanske ett arv från forna dagars hamnstad med sjöbusar som roffade åt sig på andras bekostnad närhelst de kunde.

    SvaraRadera
  8. Jag tycker inte DN är någon bov i dramat. Dom har ju tom publicerat att det inte har påverkat resultaten i år öht. Däremot är det inte så konstigt att majoriteten av undersökningen vill att Kim ska stängas av eftersom det är en kraftig majoritet stockholmare som läser DN.

    DN är bra tycker jag, resultatet har enbart med läsarklienteriet att göra.

    SvaraRadera
  9. 10.06: Problemet är ju inte att kim får ett straff, utan att alla andra också gör det, och därför bör ju de också stängas av isf?

    SvaraRadera
  10. 25/9/09 10:36:

    Oj vad seriös du var nu då! Vakna!

    Kim har fuskat det finns på bild, visa bilder på andra målvakter som har fuskat, så ska dom också bestraffas. Vad straffet blir får vi väl se.

    SvaraRadera
  11. Stäng av alla!! Alla fuskar ju och skaffar fördelar. Flyttar bollar vi frispark, går för tidigt i mur, maskar i slutet av matcher, inkast flyttas fram. Fast först brukar domaren upp,ärksamma och säga till....

    SvaraRadera
  12. HAHAHAHAHA! Jag stäng av alla "för alla har ju gjort det"! Är du seriös? Lägg dig bakom en sten och somna om. Det finns solklara bildbevis på EN incident. Vilken vet du, Jag OCH hela fucking Sverige. None more, none less. En!

    Om nu alla andra gör det så finns det inga bevis vilket inte kan leda till något straff. Dock så har man ju EFTER detta fall någon form av praxis. T.o.m britterna skrattar åt detta uppenbara fusk. Så sjuuuuuukt korkat av danskjäveln!

    Hugg HAN!

    SvaraRadera
  13. En jävla stockholmstidning. Klart att de vill att han skall straffas.

    SvaraRadera
  14. om man tittar på matchen i efterhand kan man se att Alvbåges stolpar inte heller står helt rätt.

    SvaraRadera
  15. http://www.sporten.dk/ har också en omröstning om Kims kupp!

    SvaraRadera
  16. I Götet är tydligen fusk okej om ens egna fuskar. Men vad kan man vänta sig av ett lags supportrar där ena halvan är kriminell och den andra går på bidrag!

    Krossa ifk-asen! GAIS är Götet!

    SvaraRadera
  17. Varför kan inte vi blåvittsupportrar hålla ihop?
    Gå in på DN och rösta på det som är bäst för laget i stället för att komma med en massa politiskt korrekthet och bajsnödighet.
    Jävla töntar som måste debattera allt och resonera om rätt och fel, inse att ni ska stötta Blåvitt om ni utger er för att vara supportrar Änglar.


    Jaja bryt ner allt jag sagt och börja argumentara om att tänka fritt och att inte följa strömmen och om nazityskland som vanligt. Ni är ändå inte så jävla smarta som ni tror.

    SvaraRadera
  18. Haha, detta tar priset:

    http://www.telegraphindia.com/1090925/jsp/sports/story_11540685.jsp#1

    Callecallecuttacuttacutta :D

    SvaraRadera
  19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  20. Nu får du ju förfan skärpa dig. Det är ju tvärtom så att det står TRE artiklar där det handlar om att det är överdrivet, att IFK inte tjänat på det osv. Sen att DN är en gnagartidning har du nog fått om bakfoten. Har du ens läst tidningen?

    SvaraRadera
  21. http://www.dn.se/sport/sport-flak-1.313906?poll_1_959620

    funkar?

    SvaraRadera
  22. Har han begått regelbrott så bör han straffas. Liksom dem som spelar med för långa dobbar.Lim i handskarna.
    Med för löst pumpade bollar.

    Vilken hybris och framförallt vilket enormt stort nationellt och internationellt intresse för IFK Göteborg!

    Blåvit rules the world.

    Uppmaning till baraben: Lägg ner denna debatt nu-Låt oss fokusera på Guldet!

    SvaraRadera
  23. Apropå det2009-09-25 14:31

    En kompis hade en vandrande pinne.

    En dag bet pinnen honom i örsnibben.

    Då rökte han upp den.

    SvaraRadera
  24. ärligt talat, vem bryr sig!

    SvaraRadera
  25. Ranelid har ju spelat i Malmö FF så han lär ju inte ha "sitt kära gnaget"

    SvaraRadera
  26. Klart att han inte skall straffas. Tobbe sa ju själv i canal+ studio, att det händer att folk flyttar stolpar på offensiva hörnor. Jag tycker att det är alldeles för förstorat. Att flytta stolpar är la fan inte värre än att Dulee Johnson fortfarande springer runt på en fotbollsplan.

    SvaraRadera
  27. Om Kim straffas får SVFF gå igenom samtliga allsvenska matcher som spelats 100 år tillbaka och bestraffa var enda målvakt. När dom väl börjat med detta kan FIFA och UEFA börja med sina granskningar också. Det är en del av fotbollen, på samma sätt som utespelare fuskar, filmar och använder olika tjuvknep. Det är inte bra och det är inte fairplay men det är fel att bestraffa en spelare för något de flesta gör.

    Ta i med hårdhanskarna nästa säsong och var klara och tydliga med vad som gäller.

    Vi älskar Blåvitt och vi älskar KIM!!!

    SvaraRadera
  28. Ni som på fullt allvar(?) säger att det finns bildbevis på EN situation. Vet ni hur det går till att spela in en match? Hur fan tror ni att reprisbilder från olika vinklar kan spelas upp? Klart som fan det finns mängder med bildbevis, fast de har inte spelats upp offentligt... Men ska Svff straffa Kim i efterhand krävs det ju att man går igenom allt detta och straffar resten också, Alvbåge flyttade t.ex målet inför andra halvlek utan att det blev liv om det!

    SvaraRadera
  29. Uschh fick gå och ta en dusch och tvåla in hela kroppen, efter att ha varit inne på deras sida och röstat...

    SvaraRadera
  30. DN har en betydligt bättre rapportering om detta än GP.

    SvaraRadera
  31. Inget straff för Kim. Alla ni jävla moralkärringar som skriver att han borde får något slags straff trots att ni utger er för Blåvita (?) kan dra åt helvete.

    SvaraRadera
  32. Klart som fan han inte ska straffas om målvakter har gjort så i alla tider.
    Det de får göra är att se till att ingen målvakt kan göra såhär så är problemet löst.
    Eller säga att från och med nu kommer det vara straffbart att medvetet flytta på stolparna.
    Jag stödjer absolut inte beteendet även om det är så att alla gör såhär. Men jag kan ju som blåvittsupporter omöjligt tycka att Kim skall ha ett straff för det.
    Bara han (och alla andra!) slutar med det...

    SvaraRadera
  33. De blåvittare (om det nu finns på riktigt) Som anser att KIM borde stängas av kan dra åt helvete. Det måste vara första gången någonsin som ett lags supportrar vill ha en avstängning på en egen spelare. Det står fan inte ens i regelboken att man inte får göra så här och då kan det inte utdömas något straff. Kammer er för helvete!

    SvaraRadera
  34. Jävla idiot! Klart att vi ska stödja Blåvitt oavsett vad de gör! Tycker att vi ska tänja ut motståndarmålet så att de spänner över hörnflaggorna. Sen så radiostyr vi bollen... det gör ju alla andra...

    O va stolt jag blir när vi vinner SM-guld....

    SvaraRadera
  35. Ojojoj, Näää, detta var det värsta övertramp inom svensk idrottshistoria jag någonsin skådat. Landsförvisning och tvångsannektering av Bornholm är det enda svff kan göra nu. Om vi inte ska samla ihop en lynchmobb nu direkt istället....

    Denna oerhörda (och påpassliga) MORALPANIK från alla välkammade och sååå rättskaffens små löjdar som uttalar sig gör mig... trött.

    SvaraRadera
  36. Hoppas dom stänger av den jävla fuskaren. Som blåvit får man skämmas!

    SvaraRadera
  37. Ska vi straffa all denna typ av fusk skulle vi faktiskt få stänga av i princip alla spelare i allsvenskan.
    Men det vill ju ingen. De e inte de de handlar om.
    Visst ge han böter om aik nu kräver det. Vissa ordningar råder.
    Men om de e något som går ut över guldstriden iår är det bara tragiskt från svff

    SvaraRadera
  38. Så här två dagar efter att alla andra sagt sitt passar jag på att smita in och få sista ordet därmed avgöra debatten:

    Det var fel, ge honom en matchs avstängning.

    Nu är det slut, ingen får säga något mera!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.