2009/09/16

Har du ingen biljett till IFK - AIK? Skyll dig själv!

KRÖNIKA. Det har talats mycket om IFK Göteborgs beslut att endast tillåta försäljning av de kvarvarande biljetterna till årets sista omgång i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och AIK till medlemmar i Supporterklubben Änglarna och IFK Göteborg. Detta för att i den mån det går, garantera att biljetterna endast hamnar i blåvita händer. Det har nämligen ryktats friskt på diverse Internet-forum om att gnagare köpt biljetter i IFK-klacken för att på matchdagen bli flyttade till sittplatssektionen över bortaklackssektionen som i dagsläget är avspärrad. Visst kan man tycka att IFK inte riktigt gjort vad de kunnat för att försäkra sig om att så lite gnagare som möjligt hamnar på andra sektioner än deras klacksektion men det är inget den här krönikan kommer att handla om. Istället kommer en riktig känga till de som inte köpt sina biljetter än och inte är medlemmar i varken Änglarna eller IFK Göteborg men påstår sig vara mycket inbitna supportrar.

Vi vet alla om förutsättningarna sedan ett drygt år tillbaka då Gamla Ullevi stod klar, det finns 19000 platser och har man inte lyckats boka en av dem får man se matchen på annan ort. Vi har också sedan i början av sommaren vetat att vår sista matchen i Allsvenskan kommer vara mot AIK hemma. IFK Göteborg har hela tiden hållit fast vid att det är hundratio procent säkert att IFK Göteborg kommer att spela samtliga hemmamatcher på Gamla Ullevi. Det är alltså helt uteslutet att någon match kommer att flyttas till Nya Ullevi på grund av stor efterfrågan på biljetter. Det faktum att arenan endast har 19000 platser tycker man borde räcka för att folk utan årskort skall boka biljett tidigt? Eftersom IFK - AIK i allra högsta grad är en högriskmatch kommer det finns betydligt färre biljetter till försäljning eftersom en del platser kommer behöva användas för avspärrningar. I skrivande stund kommer 15500 biljetter säljas till matchen. Lägg sedan till att matchen det handlar om är mot en av våra största (om inte den största) antagonister vilket brukar innebära att det blir fullsatt oavsett tabelläge. Undantaget var fjolårets match eftersom AIK-anhängarna som bekant bojkottade samtliga bortamatcher i protest mot att säkerhetskostnaderna skulle falla på AIK och inte den arrangerande klubben. Som om inte det vore nog har antagonisterna, liksom vi, i skrivande stund chans på guldet. AIK har alltså chans på sin första titel på 11 år vilket naturligtvis väcker varenda AIK:ares latenta kärlek till liv. Vi kan således vänta oss ett rejält bortafölje från Solna. Ni kommer väl ihåg hur det såg ut året vi tog det efterlängtade guldet? Helt plötsligt ville 42000 se IFK Göteborg - Trelleborg en regnig och iskall hösteftermiddag i slutet av oktober. Slutligen kan ni lägga till de supportrar som struntat i alla matcher under året som ändå drivs av hetsen och löser biljett mot just AIK.

Börjar det gå upp för er att ni helt missbedömt situationen? Ni har på något vänster lyckats undgå det vi alla andra sett. Redan dagarna efter släppet av de fyra återstående hemmamatcherna kunde den ambitiösa supportern se att biljett efter biljett försvann till IFK - AIK trots att det var flera månader kvar till avspark. Detta skrevs det då om i bland annat BaraBen:s kommentarbox och Supporterklubben Änglarnas forum. Jag förutsätter att de flesta inbitna supportrarna någon gång läser BaraBen samt besöker Änglarnas forum eller åtminstone tar del av informationen från vänner och bekanta som gör det. Hur som helst, det var absolut inte tyst om hur mycket biljetter det såldes till den här matchen, snackades det inte om det på Internet gjordes det i fikarummet på jobbet, vid middagsbordet hemma och i korridorerna i skolorna. Det är i alla fall min uppfattning av det hela.

BaraBen och Änglarna gick sedan ut och uppmanade folk som stod utan biljetter till de fyra återstående hemmamatcherna, främst matchen mot AIK, att boka så snart som möjligt. Också den här nyheten borde väl ha nått även Er? Om inte direkt på Internet, indirekt vid fikabordet eller vad det nu må vara. Snacket går brukar det ju heta. Så var det även i detta fallet. Det skrevs också om AIK:arnas taktik att köpa upp biljetter i IFK-klacken i bland annat Aftonbladet som jag misstänker att en del av Er läser. Bara av att läsa rubriken hade den som varit intresserad men ännu inte bokat biljett gjort det snarast möjligast. Jag är ganska övertygad om att nyheten även fanns i andra tidningar, bloggar, forum och så vidare.

Vad finns det då för ursäkter från Er som nu riskerar att missa matchen? Det finns säkert en hög goda ursäkter (om det nu finns något som heter så) och helt säkert en ännu större hög riktigt dumma ursäkter. "Jag är fattig student och har därför inte råd med medlemskap i Änglarna eller IFK Göteborg" läste jag i ett kommentarsfält igår. Visst, så kanske är fallet men vad hindrade dig från att boka i tid för råd att gå antar jag att du har? Det finns också folk som påstår sig ha gått på samtliga hemmamatcher i år och nu riskerar att missa den sista. Har det slagit Er någon gång under säsongen att biljetterna tagit slut ovanligt fort? Lägg då till ovanstående aspekter så får ni svaret på varför det gick fortare den här gången. Hade man varit ute i god tid hade det inte behövts något medlemskap alls för att få köpa biljetter. Sedan kan man tycka att en inbiten supporter borde vara med i åtminstone någon av föreningarna men visst, alla har inte samma ekonomiska förutsättningar. Det är jag den första att erkänna.

Jag skulle vilja hävda att en inbiten supporter till IFK Göteborg vet att AIK som inte tagit en titel på 11 år, pågående guldstrid där båda lagen är inblandade och en arena som endast tar 19000 (i detta fallet 15500) innebär att man bokar tidigt eller missar matchen. Jag vill också hävda att en inbiten blåvit supporter har haft koll på hur snacket på stan och Internet gått eller åtminstone stött på artiklarna i media eller i alla fall tjuvlyssnat på ett samtal på någon spårvagn. För tro mig, snacket har gått ett bra tag.

Låt det här bli en läxa ni sent kommer glömma och låt den avgöra om ni skall köpa årskort nästa år, eller inte.

74 kommentarer:

  1. Ordmärkaren.2009-09-16 12:53

    Förutom att det heter "färre biljetter" (mindre avser storlek) håller jag med i det mesta som skrivs.

    Själv har jag medlemskap i SÄ även om jag nästan inte alls nyttjar de erbjudanden som finns (eftersom jag inte bor i Göteborg). Jag tycker det är en självklarhet att stötta sitt lag efter sina förutsättningar.

    SvaraRadera
  2. jag håller helt och hållet med!

    SvaraRadera
  3. Folk är ju ledsna att dom missar matchen, e det värt att trycka upp det i ansiktet att dom klantat sig?

    De är helt enkelt andra klassens supportrar enligt eliten.

    Trött jag blir.

    SvaraRadera
  4. Jag har årskort och e jävligt nöj det det!

    SvaraRadera
  5. Klart att de ska ha det "upp i ansiktet" när de klantat bort sina biljetter till gnaget.

    SvaraRadera
  6. Anonym 12:56/ Handlar ju inte om att jävlas, utan att visa att det finns en enorm poäng med att köpa årskort för folk som inte verkar fatta det utan bara vill gå ibland, när det hettar till...

    SvaraRadera
  7. För den som har missat biljett så säljer jag mitt årskort till de fyra resterande matcherna (hammarby, gajs, halmstad, aik) på övre klacksektionen, kommer inte kunna närvara på grund av resa. om inte jag kan se matcherna är det lika bra att någon annan får nöjet! kontakta hugowahlgren@hotmail.com

    SvaraRadera
  8. Årskort kan man inte kräva att alla supportrar ska köpa.
    Finns massor av anledningar till att man är selektiv på matcher.
    Jag bor i Malmö t.ex.

    Medlemskap i klubben är däremot något man borde lobba mer för.
    Det finns uppenbart en hel del som inte har detta.
    350 spänn är ingen summa.

    Men jag tror inte suget ökar för nån smartass tycker att man e en klantig jävel.

    SvaraRadera
  9. det är inte synd om någon av de som "missar" matchen, har faktiskt inte hör en ända ursäkt som varit godkänd!
    Jävligt bra skrivet och till medgångarna - skaffa årskort!!

    En sak till om ni inte är helt förtappade köper ni till resterande matcher då det kanske avgörs innan, vilket antiklimax att stå med Aik biljett och guldmatchen var mot Halmstad - skulle enligt mig vara hur kul som helst!!

    SvaraRadera
  10. Tänkte gå på alla resterande hemmamatcher, men nu ger jag fan i skiten, kräver ifk att man ska vara medlem i ifk och änglarnaför att köpa biljett till en kanske avgörande match och toppmatch, så tänker jag fan inte betala för att gå och se dom mindre populära atcherna!

    Och jag jan inte ha årskort, och kunde heller inte boka så tidigt!

    SvaraRadera
  11. 13:29

    Pantad eller?

    SvaraRadera
  12. anonym 13:29

    köp mitt årskort? kolla ett par kommentarer upp..

    SvaraRadera
  13. 13:29

    Eller köp biljetter i tid...

    SvaraRadera
  14. 13:29

    Om du nu verkligen inte KUNDE skaffat medlemsskap i varken IFK Göteborg eller Änglarna, och verkligen inte KUNDE boka biljetten tidigt, och verkligen inte KUNDE skaffa årskort, då har du helt enkelt haft en jävla otur. Verkligen världens jävla otur. Men det är så det är ibland.

    Du kan ju inte vänta dig att alla i världen ska rätta sig efter just din dagssituation, eller?



    Att sedan "straffa" Blåvitt genom att vägra lösa biljett till de andra matcherna... Ja, det ger ju en antydan om hur stor din klubbkänsla är. Eller?

    SvaraRadera
  15. Syftet att få fler att köpa årskort är god. Men det blir lite som att stå på Ullevi och bua när publiksiffran rapporteras. De som inte är där hör inte buandet och skulle ändå inte bry sig om de gjorde det.

    SvaraRadera
  16. Hur tänker du med denna krönikan Mattias?? Visst, man får skylla sig själv om man missar guldmatchen, så är det. Men om säg 50 000 göteborgare (42000 på guldmatch mot TFF) och 10-15000 gnagare vill se matchen, ja... Då kommer en jävla massa personer missa matchen, hur tidigt/sent/whatever folk än är ute. Spelar ingen roll om alla som vill se denna matchen hade köpt årskort, 40 000 får man inte in hur som helst.

    SvaraRadera
  17. Det verkar som om många i detta forum sätter ett likhetstecken med att ha årskort/medlemsskap i SÄ/IFK GBG och vara riktig supporter. Man är la ändå knappast medgångssupporter för att man inte har det?

    Synd att hela "debatten" eller vad man ska kalla det handlar om hur korkade och oförutsägande alla blåvita som inte köpte biljett är istället för det positiva kring att sjukt många verkligen vill se matchen.

    SvaraRadera
  18. Nu är det som det är. Folk som har biljett har det. Ni andra som kallar er supportar har utmärkt läge att plocka på er biljetter till den potentiellt avgörande matchen mot Halmstad! Även derby mot gais och storstadmöte mot hammarby finns att köpa! Va klagar folk för, rena fotbollsgodiset ju! :)

    SvaraRadera
  19. De som tycker det är konstigt att medlemmar i IFK får första tjing på biljetter till en sådan här match, speciellt med tanke på allt försnack kring AIK-invasion i Blåvittklacken etc får la ta och kamma sig.

    Jag tycker inte det är för mycket begärt att vara medlem i IFK Göteborg som supporter till IFK Göteborg. Det borde snarare vara en självklarhet, men är tyvärr inte det.

    SvaraRadera
  20. Mest anmärkningsvärda är ändå att bara 7500 biljetter är bokade till omg 29.

    Ludovic kan vara rätt ute! Tänk på det gott folk. Dessa biljetter går att köpa på INTERNET, UTAN att vara medlem. Så sluta grina och börja handla.

    Vi säkrar guldet 27 oktober!

    SvaraRadera
  21. 14.01
    Håller fullständigt med dig.
    Översittarfasoner detta enl mig.

    Vafan vem som helst ska väl få gå på blåvitt nån gång då och då utan att få ta skit.
    Varje supporter räknas fantamej tom. om dom e medgångssupportrar.

    Provokativ krönika för de som vill klappa sig på bröstet och skryta om sitt årskort.

    SvaraRadera
  22. Jag var nyligen i Blåvit shopen och köpte biljetter.
    Alla som inte hade medlemskort i antingen Änglarna eller IFK Göteborg blev utan biljetter men...
    så var det en kille som skulle köpa biljetter, han var inte medlem i någon av klubbarna men pratade med vakten som stod där och vips så fick han köpa.
    Inte 1 biljett, inte 5 biljetter utan 20 biljetter!!!

    Oavsätt om man känner vakten eller inte så e det ju hur jävla fel som helst att låta en individ köpa biljetter medans alla andra blir utan!

    SvaraRadera
  23. @Anonym 16/9/09 14:11/ Det handlar inte om vem som är mest inbiten supporter. Det handlar om att folk hellre lägger skulden på IFK än inser sina misstag. Har man inte legat under en sten det senaste året vet man att vissa matcher säljs slut på nolltid. Därför försäkrar man sig om en plats genom att boka en biljett tidigt alternativt köper årskort om man har möjlighet och viljan att se alla matcher. Hade man följt med i svängarna hade man också vetat att det skulle bli pannkaka av det hela om man släppte lös biljettförsäljningen till allmänheten (råttorna).

    SvaraRadera
  24. Detta var den sämsta skiten jag läst.

    SvaraRadera
  25. Det här var såå bra, kanonpost!!

    anonym 16/9/09 13:57, Klart 50000 personer vill se matchen men arenan tar inte mer än 19000 och i detta fallet 15500 pga.säkerheten - Sorry!

    Blåvitt är obesegrade på "Gamla Ullevi" och ska väl knappast sportsligt förlora pga. att Kreti och Pleti vill vara med om ett stort event!
    Hade nu dessa 50 000 pers varit intresserade av fotboll och Blåvitt i synnerhet hade vi haft en arena som var anpassad efter det, nu är arenan anpassad till de andra 15 omgångarna som Kreti och Pleti väljer att gå på andra event eller sitta hemma (jag vet inte) men jag vet att är man intresserad av Blåvitt så går man på matcherna oavsett om motståndet heter BP eller Gefle..Aik eller Bajen!

    SvaraRadera
  26. Ni som inte får köpa nu, varför köpte ni inte när de fanns till försäljning på nätet? Svara på den frågan INNAN ni klagar. Och ni som bara vill se någon enstaka match, varför inte gå på söndag eller derbyt eller näst sista matchen då det kan avgöras?

    SvaraRadera
  27. Dumheter!
    Med den logiken så skulle det bara finnas så många som minsta årliga publiksiffra som är verkligen intresserade.

    Jag plockar allt i skåne.
    och när jag kan och har råd i gbg.

    Vilka var och såg landskrona i cupen?
    Jag var där men det saknades en hel del "riktiga" blåvita där. eller är ni bara runt 100.

    SvaraRadera
  28. För att ta en liknelse så köper ju många, även många blåvitta, tidigt sina biljetter till Frölunda i hockeyn eftersom man vet att risken för fullsatt är överhängande.
    Det må vara sant att vi inte har fullt så ofta och att man därför kan vänta normalt sett, men snacket om gnaget har ju gått sedan spelprogramet kom... Och att man inte skulle haft pengar när biljetterna släpptes första gången? Tja,varför har man då mer nu?
    Att man "inte räknade med att det skulle ta slut" är bara ett bevis på dålig kunskap om hela situationen och har man dålig kunskap oavsett vad det gäller får man sota för det.

    /Jävligt nöjd med mitt årskort...

    SvaraRadera
  29. Så om folk börjar boka tidigare så finns det helt plötsligt fler platser på Gamla Ullevi? Fan det dummaste inlägget på länge!

    SvaraRadera
  30. Kanonbra.
    Jag är en pensionär från Skåne som har årskort, och medlem i IFK.
    Jag åker inte på alla matcher, men jag ser det som en "sponsring" till IFK.s verksamhet.
    Funderar även på att bli medlem i
    Änglarna som tack för den underhållning dom ger mig dom gångerna jag är uppe på GU.

    SvaraRadera
  31. Om det gäller guld för båda lagen så kommer matchen inte kunna genomföras på GU, polisen kommer inse detta tids nog, de vill inte ha tusentals gnagare som driver runt på stan utan biljett....

    SvaraRadera
  32. Orka tjöta om vilka som är riktiga supporters. Det är ett evenemang som vem som hellst kunde köpa biljett till. DU hade möjligheten. Men DU tog den inte.

    Det handlar om framförhållning och inte om vem som är en äkta supporter. Visst kanske det finns vissa paralleller men inte nödvändigtvis.

    Antagligen kommer det väl bli en JÄVULSK samling på biljardpalatset eller vad som hellst egentligen för att samlas och se matchen. Det tycker jag skulle vara en toppenidé och skulle få slut på klagerierna från båda sidor.sluta klaga nu. Bättre vi använder vår kraft till att göra matchen till en underbar fest. Börja klipp konfetti istället för att sitta och klaga!


    // Alex

    SvaraRadera
  33. Jo man kanske kan tycka att man borde bokat biljetterna på nätet itid.. Men nu har mitt internet strulat en knapp månad och JA jag kanske borde gå till en polare eller granne och boka.. Sen har jag problemet att jag bor 12 mil från Göteborg vilket innebär att det tar mig ca 3 h tur och retur i bara restid, vilket inte är så kul att åka ner tidigt för att stå i kö och ändå inte veta om biljetterna räcker, sen har man ju ett jobb att sköta.. Jag har varit på alla matcher +(Borås borta) utom 4 matcher i år och kommer nu med största sannolikhet missa sista matchen.. Men det är inte IFKs fel utan alla JÄVLA MEDGÅNGS supportrar, helvete vad irriterad jag blir. Där står man o fryser i snålblås och spöregn för att se IFK-Gefle och vips ligger vi i toppen då försvinner alla biljetter i ett nafs... Jag skulle vilja se denna uppslutning varje match, men de är la en dröm som ligger långt bort.. Inget illa menat bara så FOCKING depp

    SvaraRadera
  34. hugowahlgren@hotmail.com

    Du har mail!
    /AA

    SvaraRadera
  35. Är väldigt förvånad över att så många som säger vara supportrar inte är medlemmar i klubben. För mig är det en självklarhet. Bra krönika!

    SvaraRadera
  36. Jag håller med om att det är ganska korkat att inte köpa biljett till denna match i tid men något som stör mig ORDENTILIGT är att det nämns upprepade gånger att man borde vara medlem i alkoholist/småbarns supporterklubb för då skulle man vara en inbiten supporter, lägg ner, om man nu ska hålla på att mäta vilka som är dom största anhängarna till vårt kära blåvitt så finns dom flesta utanför sekten som kallar sig dom största supportrarna. Att vara medlem i IFK Göteborg tycker jag personligen man borde vara men att vara medlem i alkoholist klubben avråder jag folk att vara. Tacka vet jag utbrytar grupperna som för upp läktar kulturen till en internationell nivå.....

    SvaraRadera
  37. Utomlands är ofta enda chansen att skaffa en biljett att man är medlem i klubben såvida man inte har årskort. Tyvärr stannar mångas supporterskap vid att man går på några matcher per år och kanske köper en halsduk.

    SvaraRadera
  38. Livstids medlemskap i IFK Göteborg kostar 3000kr. Jag löste mitt efter att ha jobbat (fast jobb) i ett halvår. 3000kr för resten av livet, det är ingenting. Vad kostar en utekväll? Vad kostar en chartervecka? Vad är kvar tills döden?
    Dessutom ser jag det inte som en kostnad på 3000kr, snarare som lite välgörenhet till något man älskar och brinner för.

    Det är väl självklart att medlemmar ska prioriteras. Eller är det också helt fel när MQ startar sin rea kvälen innan för dem med klubbkort? Trogna kunder premieras - inga konstigheter!

    SvaraRadera
  39. Livstids medlemskap är en bra idé.
    Det ska jag lösa till nästa säsong.

    SvaraRadera
  40. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  41. Jag kan verkligen inte förstå hur folk kan tycka att det här är orättvist på något vis.


    Scenario: Det finns 1900 biljetter kvar, och rykten går om att AIK:are har börjat köpa biljetter i Blåvitt-klacken.

    Hur skall vi gå till väga? Vi måste ju på något vis modifiera VILKA som får lov att köpa de kvarvarande biljetterna, eller hur?

    Skall alla de som nu inte på NÅGOT vis kan påvisa att de faktiskt är supportrar till IFK Göteborg, få lov att gå och köpa biljett hur som helst? Fatta hur många gnagarbiljetter som skulle sålts då. Nu löste man det på viset att de som är medlemmar och kan visa detta, får lov att köpa biljett.



    Till de som säger "vilken dum krönika, det skulle funnits lika många biljetter att köpa även om jag hade köpt tidigt":

    Jaha. Men det GJORDE du inte. Det fanns biljetter att köpa ett bra tag! Hade de tagit slut på en timma, likt biljetter till nåt annat stort evenemang, så hade man varit mer förstående, men att folk har mage att klaga efter att de väntat såpass länge... Det är fan bortom mitt förstånd.



    Folk har pratat om den här typen av matcher hur länge som helst. Man har gått ut och förklarat att vissa matcher KOMMER det bli svårt att få biljett till om man inte är ute i riktigt god tid.



    Jag tycker synd om er som sitter i denna situation, men samtidigt måste ni någonstans inse att ni inte har någon annan att skylla. Det är inte Blåvitts fel, evenemangssupportrar, eller den där gnagaren som köpte just platsen du kunde suttit på.



    Steg ett borde vara att snabbt försäkra sig om biljett till de återstående matcherna i höst.

    Steg två bör vara att bli medlem i IFK Göteborg. Såna här situationer KOMMER uppstå många fler gånger.

    SvaraRadera
  42. Skönt att ha årskort!
    Ja det är SKÖNT att ha årskort! Sköööönt att ha åååååårskort!
    Ja det är SKÖNT att ha årskort!

    Haha, har ni skaffat till Halmstad än?

    SvaraRadera
  43. Lyxproblem.

    Själv bor jag sedan 4 år i Warszawa och är djävligt avundsjuk på alla Er som kan gå på Gamla överhuvudtaget!
    ;)

    SvaraRadera
  44. Segt vissa inte kommer in men nu är det så. Dynamiska matcher kommer dom mest trogna eller planerade typerna in på.

    Istället för på stora Ullevi.. aldrig bekymmer om plats. NYA tider nu och det är underbart!

    Så här är det överallt i England hela tiden. Folk sätter upp sina barn i kö på årskort tom i flera klubbar direkt när dom är födda.

    Har inte själv årskort men nästa år köper jag och tre polare på levande. Klart som fan man får skylla sig själv om man missar köpa biljett nu!

    SvaraRadera
  45. Håller med delvis!

    Men framför allt är det ju så jävla klantigt av Ifk Göteborg att sälja dessa biljetter på nätet direkt. Brukar inte kotym vara att först släppa högintressanta biljetter endast i butik i Göteborg?

    Men det är lugnt, jag har 4 biljetter!

    SvaraRadera
  46. Jag har tre biljetter jag kan tänka mig att sälja om priset är det rätta och min lust att gå på matchen avtar om den inte gäller något...

    Skojade bara!

    Vi är överallt!

    SvaraRadera
  47. Bra krönika! Nu är det dags för alla medgångare att vakna!

    SvaraRadera
  48. ÅRSKORT, SHALALALLAL LALA ÅRSKORT

    SvaraRadera
  49. Hade varit lite smidigt om man kunde kopa biljett via natet om man uppgav sitt medlemsnummer i anglarna eller IFK. Ar medlem i bade IFK och anglarna (sedan ca 15 ar) och hade arskort 1995 - 2006 innan jag flyttade till London. Han precis boka flyget hem innan biljettforsaljningen stoppades sa nu far det bli nagon pub i Goteborg istallet.

    SvaraRadera
  50. OK... men varför skall man behöva ursäkta att man inte har biljett till matchen?

    För en framtida positiv supporterkultur tycker jag inte att vi behöver diskussioner av det här hetsiga slaget; elitism drar inte folk och lämnas bäst åt de grönsvarta! Det ligger ingen inbitenhet eller hängivenhet i vem som bäst "förtjänar" att se matchen. Har man biljett så har man; utav de som ej har det så är jag säker på att 90% bannar sig själva enbart för detta faktum; och om det inte gått upp för oss alla så vill jag säga att jag tror att detta är "straff" nog (speciellt när Hjalmar avgör matchen i nittionde, hoppas hoppas...).

    Kort sagt; det finns bättre sätt att få folk att skaffa årskort än att håna dem. Krönikan är i mitt tycke olyckligt formulerad.

    SvaraRadera
  51. Tycker det e helt rätt att medlemamr får förtur. Dock kan man inte se årskort och passion för blåvitt som samma sak. Jag har inte årskort igår eftersom jag går hälften av matcherna i klacken och hälften på sittplats, vill inte direkt köpa två kort...har dock bara missat en match i år så vettefan om jag är mindre supporter. Sen har jag haft årskort i 10 år i rad ridigare...

    SvaraRadera
  52. I år ska det stå...inte igår :P

    SvaraRadera
  53. anonym 209:34/ Vad för elitism är det att vara medlem i IFK Göteborg? Den som inte är det är ju snarare en Gajsarpajsare. Det är inte elitism, det är en självklarhet att som blåvit vara medlem i Blåvitt.

    SvaraRadera
  54. för det första är det löjligt många som är anonyma här!

    lätt att skrika ut och skriva vad man tcker och tänker då utan att behöva tänka efter.

    sen tycker jag att detär synd att det ska sluta så här på en så fin säsong där allt skötts välldigt fint.

    Jag och mina polare har köpt biljetter i blåvitt shoppen inför varje match några dagar innan och har varit på alla hemma mathcer, vi satt till och med och frös och betalade 320 kr mot gefle hemma, Jag iallfall brukar inte kalla sådana som oss för medgångs supporters?

    Sen att vi väntade som vanligt med att köpa vår biljett 2 är ju inte så konstigt, men zipp, swisssch, kabooom så kunde man inte köpa längre och var tvungen att vara medlem.

    Så vi kan ju bara hoppas att alla som köpt verkligen älskar IFK å inga jevla medgångs snubbar som vill gå på en match! För det komma sitta fullt av oss som älskar detta lag hemma i soffan....

    SvaraRadera
  55. Håller med fullständigt men...

    Nu e det så att jag HAR klantat mig och inte fixat biljet i tid (har gått på iaf 70-80% av hemmamatcherna)Så om det finns en vänlig själ här ute i cyberrymden som det hette en gång i tiden som kan lösa 2 biljetter så hade jag uppskattat hjälpen...

    //mvh D-Day

    Ps. Skulle någon lösa nått så får vi väl komma på ett sett å komma i kontakt.

    SvaraRadera
  56. Anonym 16/9/09 13:29

    "Mindre populära matcherna?" Du är medveten om att det är IFK som kommer spela i dessa också va? Laget du borde älska över allt annat och göra allt för att kunna se.

    SvaraRadera
  57. tråkigt att man inte kunde köpa medlemskort i shopen:( å bara för att folk har ett medlemskort betyder de inte att de kommer höras mer på läktarna...?
    ngn som säljer biljett på H/J?

    SvaraRadera
  58. Ni som inte fått biljett. När sorkarna är avhängda kommer massa biljetter att komma upp på blocket. Så ge inte upp.
    Kommer personligen sälja mitt årskort till den matchen då jag kommer bevaka sittplats mot ohyra.

    SvaraRadera
  59. Frågan är hur mycket intäkter som blåvitt kommer förlora på att inte lägga matchen på Nya Ullevi??

    Ca 5 miljoner gissar jag på. Det är ofantligt mycket pengar för en svensk fotbollsklubb.

    SvaraRadera
  60. Allt är inte pengar!

    SvaraRadera
  61. "Frågan är hur mycket intäkter som blåvitt kommer förlora på att inte lägga matchen på Nya Ullevi??

    Ca 5 miljoner gissar jag på. Det är ofantligt mycket pengar för en svensk fotbollsklubb.

    16/9/09 23:55"

    Man kan inte tänka det bara som en engångsintäkt. Tanken är ju att det skall ge mer inkomster att på sikt ha fullknökat på Gamla.

    SvaraRadera
  62. Får hoppas att blåvitt avgör innan sista omgången så att alla "riktiga" fans kan hoppa och vifta med medlemskortet till en betydelselös match.

    SvaraRadera
  63. Betydelselös match skulle jag inte säga.. att se alla ledsna aik:are är bara ett nöje i sig..

    SvaraRadera
  64. Mitt tips är att öppna upp Nya Ullevi under matchen och dumpa lösdrivande råttor där!

    SvaraRadera
  65. Oj vad stor i orden baraben är för att dom TROR att det blir 18900 pers på gamla ullevi.
    Det kommer aldrig att bli fullsatt någonsin på gamla.

    SvaraRadera
  66. anonym 17:50/ med tanke på att det är en kapacitet på 15 500 (vilket står i texten) så tror nog ingen på 17 800 iaf...

    SvaraRadera
  67. 18 900 skulle det stå

    SvaraRadera
  68. Allt är pissigt planerat som vanligt och det är fansen som blir lidande.

    Det fittigaste av allt är inkonsekvensen där man låter ENDEL utan medlemsskap i varken IFK eller Änglarna köpa. Två tjejer före mig fick köpa utan kort medan jag själv blev nekad trots säsongskort och trots att jag erbjöd mig att teckna ett medlemsskap i Änglarna på plats.

    Jag har varit blåvit i hela mitt liv och känner mig faktiskt kränkt oerhört förbisedd.

    Tilläggas kan att jag alltid varit medlem i Änglarna tidigare men sket i medlemsskapet iår då jag numera pluggar och bor i Lund och inte såg någon mening i det.

    Det är fan nästan så att man hoppas att det skiter sig INNAN sista matchen.

    SvaraRadera
  69. Ja jag vet att AIK inte tagit guld på 11 år.

    Ja jag vet att biljetterna är/var populära.

    MEN jag kan kan också sitta hemma och se matchen med en go stout i ena handen. Ett givet val.

    SvaraRadera
  70. Fetaste posten på göörlänge! Tack för detta Mattias!

    Länge leve årskortet!

    SvaraRadera
  71. FAKTA OM GAMLA ULLEVI.Byggherre: Higabgruppen.
    Publikkapacitet: 18 900 (med delvis stående publik), 16 900 (med enbart sittande publik).

    SvaraRadera
  72. Ger ni oss en känga ger vi er glädjande 5 st tillbaka!
    Går ni på oss så bjuder vi gärna upp er till dans! ... Jag likt många andra missande att köpa biljett , men nog som fan stoppar det inte mig att åka ner endå! tror nog att det kommer stå många tusen svartgula bröder i höstkylan och vänta utanför arenan eller lokalisera sig på nån pub!

    SvaraRadera
  73. Fin läsning, jag tillfaller de personer som inte har någon biljett tyvärr, och jag skulle gärna vilja gå tillsammans med en kompis. Det med student stämmer in på mig till 110% dessutom studerar jag på en annan ort. Hur som helst, det är inte så att jag inte har pengar till att betala ett medlemskap utan mer, jag bor en bit ifrån göteborg och så ofta kommer jag inte gå på speciellt många hemma matcher för en sån inbiten supporter är jag trots allt inte. Visst jag följer IFK på webben och kollar på så många matcher jag kan på tvn men mer än så är det inte. Så vad har jag då till mitt försvar? Jo, jag missade helt enkelt att biljetterna släpptes den 26e augusti eftersom jag inte håller någon koll på biljettsläppen. Tills en dag min kompis frågar om vi ska försöka få biljetter till sista hemma matchen, men det va då tyvärr föresnt. Istället tänker jag gå på matchen på tisdag och hejja fram en vinst mot halmstad och därefter hoppas att IFK spöar skiten ur fjollträsk aik :)

    SvaraRadera
  74. Klart man ska flytta matchen till gamla ullevi. Det är väl ändå roligast ju fler man är och ser matchen? Eller är IFK Göteborgs ledning rädda att IFK:s suppotrar inte kommer höras när fler AIK:are kommer det?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.