2009/09/24

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA. 0–0 borta mot Örebro känns inte så jättesexigt. Men efter Elfsborgsmatchen har jag varit av uppfattningen att ÖSK borta var den svåraste kvarvarande matchen vi hade att spela. Och en poäng att ta med sig hem från Behrn Arena är inte så pissigt ändå. Det betyder att vi fortfarande har allt i egna händer. Även om AIK vinner i dag så räcker det med att vi vinner resterande matcher för att ta hem guldet. Och det är så jag kommer att se det fortsättningsvis. Det handlar inte om att leda serien inför sista omgången, det handlar om att ligga sämst tvåa med maximalt tre poäng upp till AIK. Då tar vi hem hela skiten, och AIK får skämmas för att de inte gjort tillräckligt många mål. Den här poängen kan bli ytterst viktig.

Örebro SK, borta
5 poäng: Elmar Bjarnason - Det var inte mycket som stämde i det offensiva spelet i går. Jag låter det vara osagt om det beror på konstgräs, bra motstånd eller att Bärkroth inte riktigt kan fylla Tobbes skor, men när det väl stämde så var det tack vare vår nya islänning. Är fortfarande lite kantig men oj vad han blixtrar till ibland. Fantastisk chip till Sella.
3 poäng: Ragnar Sigurdsson - Tar stort ansvar på plan, vilket han borde göra då han tagit över Alex nr 10. Alvbåge retade upp sig på att han sprang in i en situation där Seb låg nedputtad, och kallade honom övertänd. Själv såg jag det som ett tecken på att Ragge tar just ansvar för laget.
2 poäng: Sebastian Eriksson - Springer och springer och springer. Har minskat ned på antalet bortslagna bollar, vilket dock även betyder att antalet fantastiska genomskärare också minskat. Fortsätt våga Seb!
1 poäng: Mikael Dyrestam - Vårdar bollen väldigt bra och misslyckas ytterst sällan med det han gör. Däremot känns det ibland som att han inte riktigt ligger rätt i positionerna. Men det lär snabbt vara borta.

Totalt efter 24 omgångar
1. Tobias Hysén - 43 poäng
2. Kim Christensen - 37 poäng
3. Gustav Svensson - 32 poäng
4. Ragnar Sigurdsson - 28 poäng
5. Sebastian Eriksson - 26 poäng
6. Stefan Selakovic - 17 poäng
7. Pontus Wernbloom - 16 poäng
8. Elmar Bjarnason - 15 poäng
9. Mattias Bjärsmyr - 13 poäng
9. Hannes Stiller - 13 poäng
11. Niklas Bärkroth - 12 poäng
12. Mikael Dyrestam - 10 poäng
12. Robin Söder - 10 poäng
14. Erik Lund - 9 poäng
15. Hjalmar Jonsson - 8 poäng
16. Thomas Olsson - 7 poäng
16. Publiken - 7 poäng
18. Adam Johansson - 6 poäng
18. Jakob Johansson - 6 poäng
20. Tobias Sana - 5 poäng
21. Joel Alme - 3 poäng
21. Nicklas Carlsson - 3 poäng
23. Tränarna - 2 poäng
24. Kamal Mustafa - 1 poäng

20 kommentarer:

  1. Hjalmar var ju planens dominant ..: :P

    SvaraRadera
  2. Fem poäng till Kim!

    SvaraRadera
  3. Jag håller väl med i stort, även om Gurra kunde fått SEB:s poäng.

    Vad jag noterade igår - apropå nye favoriten TEB - är att han inte är speciellt följsam i försvarsspelet. Han borde gå i skola hos Ragge och Hjalle!

    SvaraRadera
  4. Stör mig dock fortfarande på att Rehn/Olsson väntar så jävligt med byten...inga alls igår?,
    vf inte skicka in ex Sana mot bärk igår?

    SvaraRadera
  5. Tyvärr är Elmar värdelös i defensiven vilket borde rendera i 0 poäng.

    SvaraRadera
  6. Det är synd att elmar inte är snabbare!

    SvaraRadera
  7. Heja Brasse-Bjarnar!

    SvaraRadera
  8. Klart att Hjalmar och Kim skulle haft poäng. Jag tycker att ni kan börja dela ut minuspoäng, för det skulle fan Sella haft igår.

    SvaraRadera
  9. Tjena! Sella glänste väl inte igår och han verka seg mot Hammarby, men frågan är om han inte är den som lyft sig mest förutom tobbe från förra året, att han bara har 17p känns lite konstigt, han ligger bakom mycket, hade han haft gammla målsinnet kvar hade han vart landslagsman...

    SvaraRadera
  10. Noterbart att Dyre nu har fler poäng än Lund,To och Hjalmar. Några poäng har han nog fått pga ålder för nog är hjalmar viktigare än Dyre. Men fan vilken talang han är så det är dax för 10 års kontrakt. Agera Mild och gör det NU!!!!!

    SvaraRadera
  11. Elmar är inte värdelös i defensiven, han är bara lite okonventionell vilket kanske inte alltid är så lyckat. Det innebär också ibland att han knycker bollen i känsliga lägen, vänder spelet och skapar målchanser då en "normal" vänstermittfältare istället hade varit på sin riktiga plats. Sen har han väl inte 100% hemjobb alla gånger, men man kan inte klaga på han och Sebbans harakiri-löpningar för att blocka motståndarnas uppspel.

    SvaraRadera
  12. F-n va gött att HIF slog AIK!!

    SvaraRadera
  13. Den spelare som vinner Feldgraus femma måste väll få något sorts fyndigt pris efter säsongen? Eller?

    SvaraRadera
  14. Ska Ragnar ha beröm för ett onödigt gult kort som kan bli väldigt kostsamt i slutstriden? Seb gjorde en likande grej i Borås när han skulle "försvara" Pontus, och fick mycket skit för detta. Ragnar hade väl förmodligen inte gått in om han redan varit varnad, men i praktiken belönas ju Alvbåges beteende på det här sättet.

    SvaraRadera
  15. På fullaste allvar kan du inte mena att Ragnar är bättre än Hjalmar denna matchen?
    Hjalmar var outstanding i det defensiva positionsspelet. Han läste i princip varje situation tidigt och var på plats.

    SvaraRadera
  16. Tittade vi på samma match?
    Bjarnason får femma och Dyre etta?
    Haha, dagens skämt.

    SvaraRadera
  17. Bjarna är fan het nu! Tror han kommer dominera nästa år.

    SvaraRadera
  18. Bärken kan finta en gubbe eller två men inte göra mål. Tobbe hade satt chippen i matchens början.

    SvaraRadera
  19. Låt elmar gå in i mitten med sin kreativitet, då stiller ändå losar alla nickdueller(långbollar) och helt värdelös som target.. ut med bärkroth på kanten, då han är enormt farlig rättvänd med sin speed.

    Man blir ju tokig hur rehn/olsson inte kan förändra en matchbild, då bärkroth å stiller inte alls fungerade igår.

    Att dem inte kan lägga ner target spelaren som offensiv mitt, vi har bara stiller som är stor och bra på huvudet, tyvärr så är han bara bra då han kommer med fart, för hans spänst är usel, så han losar i princip varje nickduell utan fart. och då han inte ens håller superettan klass som target kanske det är en ide att börja tänka om iaf för resten av säsongen.

    SvaraRadera
  20. Var är Kims 5:a?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.