2009/08/17

Digerdöden kan ha drabbat IFK Göteborg?

SUPPORTERJOURNALISTIK. Som änglar vi ett ansvar att vara kritiska mot vår egen förening och bör i princip alltid försöka lyfta fram eventuella mystiska händelser kring IFK i ljuset. Ingen vill se skumraskaffärer eller bastuklubbsmentalitet, i synnerhet inte efter MP, Plånbok, Hustler och companys tid i föreningens toppskikt.

Men som supportrar behöver man faktiskt inte sprida vidare skit om laget eller föreningen i alla lägen. Jag reagerade på den här lilla "rapporten" (aka sammanfattningen från Aftonbladet) som våra vänner på Stampenfans.com roddat ihop i dag:

För att vara på den säkra sidan vill vi på BaraBen informera om att: Digerdöden har drabbat IFK Göteborg? Flera spelare däribland Ragnar Sigurdsson och Stefan Selakovic har känt sig lite hängiga under den sista tiden. Ragnar var även tvungen att kasta in handduken igår.

Digerdöden har vid flera tillfällen härjat runt om i världen och blivit väldigt uppskriven, nu kan den ha nått IFK Göteborg. Den kan vara här, DIGERDÖDEN kan ha slagit till. Bara så ni vet.

39 kommentarer:

  1. Jisses, varför har de inte signerat det där med namn tro?

    SvaraRadera
  2. sicka jävla puckon. varför sprider man aftonbladets lösa spekulationer vidare?!?

    SvaraRadera
  3. Pinsamt. Alltid Blåvitt tycker jag har gått ner sig rejält det sista. Klarar inte av han som intervjuar spelarna i FAN-TV, fy fan vilken röst...

    SvaraRadera
  4. En liten liberal2009-08-17 15:16

    Ok, ibland kan alla begå misstag och övertramp. Men nu har det blivit ett konsekvent mönster av sådana här dumheter från Alltid Blåvitts sida. Vem försöker de bevisa något för? Vad är det de försöker hävda med sådana här grejer? så trött blir jag.

    SvaraRadera
  5. Alltid Blåvitt är ett skämt numer.

    SvaraRadera
  6. Är inte det där en grej som "kidzen" gör nu för tiden, att dom skriver en mening som "egentligen" skall ha punkt eller utropstecken efter sig och byter ut det mot frågetecken?

    Som tex: "Ragnar Sigurdsson är bäst i allsvenskan? (!)" istället för att skriva det korrekt "Är Ragnar Sigurdsson bäst i allsvenskan?"

    Känns som att det är samma grammatiska fel som rubriksättaren tillämpat här när han skriver "Svininfluensan har drabbat Göteborg?" istället för "Har svininfluensan drabbat Göteborg?"

    SvaraRadera
  7. Jag tror definitivt på digerdöden.

    En beskrivning av symptomen: "Först märker man ingenting"

    Det stämmer ju exakt, eller?

    SvaraRadera
  8. Om nu Ragnar har fått svininfluensa så tycker jag han ska åka till Borås och nysa på hela Elfsborgs lag, speciellt på Haglund. Man ska dela med sig av de man har heter de ju....

    SvaraRadera
  9. Alltid lika roligt att höra Barabens påhopp, både GP, Expressen och Aftonbladet har rapporterar om det, om Ragnar eller någon annan har fått sig en släng av svininfluensan så kan det ju påverka laget rätt mycket? Bara jag som tycker det?

    SvaraRadera
  10. Inlägget luktar bara bitterhet mot Svenska Fans och inte minst deras ägare.

    Rätta mig om jag har fel Vixen.

    SvaraRadera
  11. 17/8/09 18:00

    Läs på lite om symtomen först. "man kan få hiv genom att åka samma spårvagn som en hiv-positiv lirare"

    SvaraRadera
  12. Anonym 18:00/ Du har alltså lika låga krav på rapporter om IFK från Blåvita fans som du har på kvällstidningar som Expressen och Aftonbladet?

    I detta fall har puckona på Svenskafans dessutom bara skrivit av Aftonbladet och i rubriken dessutom lyckats påstå att Svininfluensa faktiskt finns i Blåvitt. Så många fel kan inte göra ett rätt.......

    SvaraRadera
  13. Supporterklubben Änglarna2009-08-17 19:02

    anonym 18:21- Bitterhet mot Göteborgs-Posten, som äger Svenskafans.com via sitt ägarbolag Stampen? Varför skulle Videovixen ha mer av det än alla oss andra fotbollsfans i Göteborg efter G-P:s hatkampanj mot fotbollsfans hela den här våren? Är Videovixen måntro Anders Almgren och därmed i läge att vara mer bitter på G-P än gemene man? Eller vad försöker du säga?

    SvaraRadera
  14. 1000 spänn säger att "Anonym 18:00" är han som skrivit den anonyma "artikeln" på Alltid Blåvitt. (Erkänn aldrig att du gjort något fel och byt aldrig åsikt om du så idiotförklaras och överbevisas, allt enligt god AB-sed)...

    SvaraRadera
  15. ärligt talat, är de helt hjärndöda på alltid blåvitt eller? vart är alla de äldre grabbar (nej inte sådana grabbar) som skrev där förr?

    SvaraRadera
  16. Anonym 18:00, ja det är nog bara du.

    SvaraRadera
  17. Å andra sidan: look who's talking.

    Nyligen gapades det om att "ståplats slopas" på just den här bloggen - efter en inte så välunderbyggd artikel i GP.
    Jag och Kent O hängdes dessutom ut som delaktiga i den hemliga diskussion som föregått beslutet (vi var därmed pampar).

    Hur är det egentligen: är det bara ANDRA som inte ska sprida skit vidare? ;-)

    /Almgren

    SvaraRadera
  18. Word Almgren, BB kastar sten i glashus (dock har man i det här fallet rätt).

    SvaraRadera
  19. Sen är det väl såhär också - att det är litet olika inriktning på baraben och alltid blåvitt, där baraben har litet högre mål vad gäller granskande journalistik och att "sticka ut". AB å sin sida uppfattar iaf jag som mer ett forum för vanliga fans med vanliga fans i redaktionen.

    Visst att artikeln i Aftonhoran är extremt spekulativ, och läkaren svarar ju egentligen inte på nånting. Avskriften på alltid blåvitt är inte speciellt snygg, men vad tjänar det till att grina på alltid blåvitt här?
    Jag missar verkligen hela poängen. Ni kan tom få mig att erkänna att alltid blåvitt var bättre förr, men fortfarande. Varför göra en grej av det här? Tycker bara det är löjligt.
    Typ hej vad vi på baraben är bäst. Ej intressant läsning om du frågar mig.

    New Cult King

    SvaraRadera
  20. Almgren/ Haha snacka om tomte du visar dig vara som sitter och ältar en av de få bloggposter där du kritiseras. Att jämföra en blogg med en miljonverksamhet som Svenskafans.com visar ju förvisso vilken sanslös respekt baraben.com ingjuter från alla möjliga håll. De förväntas hålla en standard i klass med tidningarnas trots att de gör det på ideell basis. Om de nu är Supporterklubben Änglarnas ordförande Anders Almgen som gjort inlägget klockan 21:51 så har du just gett småaktigheten och jantelagsmentaliteten ett nytt ansikte...

    SvaraRadera
  21. Det är alltid lika intressant att se personerna som säger "ni har rätt men är inte det sten i glashus", det är som att säga till en Sverigedemokrat att "du har rätt om invandringen, men har inte du en polsk mormor". Det går liksom inte riktigt ihop.

    SvaraRadera
  22. lantisen almgren sitter och gråter över ett blogginlägg där han fick sina fiskar varma, haha oväntat!

    så här stod det i bloggposten som han nu hänvisar till:

    "Bakom stängda dörrar sitter pamparna Anders Almgren och Kent Olsson i diskussion. Det kallar IFK Göteborg för dialog med supportrarna. Ingenting når ut till fansen - förrän pressen avslöjar nyheten. Då plötsligt kommer reaktioner från alla håll och kanter.
    Den här bastuklubbsmentaliteten måste få ett slut. Ut med beslut och diskussioner i det öppna och lägg ner fifflandet bakom era lyckta dörrar. Stå för vad som händer och stå upp för medlemmar och supportrars åsikter."

    JA DET VAR FAN PÅ TIDEN ATT NÅGON RÖT IFRÅN!

    SvaraRadera
  23. Översten, För att inte tala om den "lilla" detaljen att barabens artikel lyfter fram att "förbudet" är ett skämt och kommer brytas av supportrarna om det drivs igenom. I Alltid Blåvitts artikel framgår det inte med ett tecken att det skulle finnas någon överdrivet, konstigt eller galet med nyheten om svininfluensa. Att jämföra dem blir därför rätt patetiskt.

    SvaraRadera
  24. Ah... Dags att slänga en slev bajs på AB igen? Gammal god tradition här för att hotta upp stämningen lite.

    Den som inte håller med det som skrivs målas alltid automatiskt ut som tillhörande "AB-lägret", medans baraben-supportrarna kämpar till sista blodsdroppen för att slippa erkänna att det kan ligga något i kritiken. Det här stället är mer bastuklubb än ni tror.

    Sluta ta allting (inklusive internet) på så stort allvar.

    SvaraRadera
  25. Det blåvita Linné2009-08-18 00:28

    Almgren/ Om du läst texten du lipar över skulle du sett att du inte "hängdes ut" utan kritiserades sakligt för att delta i en tyst process mellan IFK och SKÄ som officiellt kallades för "dialog med supportrarna". Märkligt att någon med så låg toleransnivå som dig inte sitter och gråter kvällarna i ända för att inte alla kramar dig.

    SvaraRadera
  26. anonym 00:26/ Ingen här har målat ut någon som tillhörande något "AB-läger", tvärtom håller 99% med om bloggpostens innehåll, tills du kom in här........

    SvaraRadera
  27. ordförande för sakliga kommentarers klubb2009-08-18 00:31

    anonym 00:26- ska du säga som är ordförande för alltid blåvitt-maffian!

    SvaraRadera
  28. Alltid Blåvitt är ju tyvärr ett riktigt apskrapstillhål sedan surgubben Tomas försvann därifrån.

    SvaraRadera
  29. Översten - Du menar väl inte på fullaste allvar att du tror att bara för att svenskafans.com är en "miljonverksamhet" så påverkar det respektive klubbs redaktion i någon större utsträckning? Utan att vara speciellt insatt så tycker jag det låter väldigt konstigt. Känns ju mer som att du har ett problem med ägarstrukturen i svenskafans...?

    Och det är väl klart att baraben har respekt med sig, det ÄR ju vad jag vet en av sveriges största om mest omtalade supporterbloggar va?
    /N C K

    SvaraRadera
  30. NCK/ Du menar att det inte påverkar att de får gratis filmkameror, bjudresor på träningsläger, ordnat med ackrediteringar, i vissa vall avbetalda medarbetare osv? Det är väl klart att det borde generera högra lägstanivå och kvalité? Eller vad försöker du få sagt? Problem med ägarstrukturen? Jag vet inte ens vilka som är med i "ägarstrukturen" utan tycker bara det är konstigt att en sajt med så mycket resurser ofta är så dålig som den är.

    Sedan var min poäng riktad till tönteriet i att Änglarnas ordförande ägnar månader åt att fundera över blogginlägg på baraben och beklaga sig över att de skriver om honom på ett sätt han inte gillar. Det var mitt problem, inte svenskafans.

    SvaraRadera
  31. nej guuuud förbjude att någon säger att nåt en blåvit gjort är fel. oavsett om det är wisemen eller alltid blåvitt så kommer ryttarna av "alla ske med"-ordern in och ska hytta med näven.

    DRAAAAA ÅT HELVETE JANTEJÄVLAR!

    SvaraRadera
  32. Sedan att Baraben nu ännu en gång tar upp det här.
    Testa skicka ett ej superoffentligt mail till AB nästa gång.

    SvaraRadera
  33. Översten - Nej. Punkterna du nämner är väl mer sånt som underlättar redaktionens ekonomi än att garantera en viss kvalitetsnivå på publikationerna?

    Kvaliteten på AB avgörs av vilka och hur många som lägger ned egen tid på sidan. Tror säkert att de skulle vara glada om du och jag hörde av oss och ville hjälpa till med litet redaktionellt arbete. Om inte jag har missuppfattat siten/AB helt.
    N C K

    SvaraRadera
  34. anonym 08:36/ sådana där kommentarer visar precis vad det är för fel på de blåvita supporterleden. ryggdunkande är viktigare än klass. tyvärr.

    SvaraRadera
  35. Den här Almgren skämmer ju ut sig på löpande band.

    SvaraRadera
  36. anonym 10:20/ Och du menar att en redaktion med stora resurser inte borde ha högre kvalitétskrav på sig då eller? Det är ju som att säga att Hänt i veckan borde ha en lika stark produkt som DN.

    SvaraRadera
  37. Nej jag förstår inte resonemanget, ge en svindyr kamera och betalda resor till en apa så får du inte speciellt bra produkt ändå. Sålänge nu inte svenskafans miljonverksamhet pumpar in pengar i respektive redaktion för att höja nivån i journalistiken tex genom att hyra in utbildade journalister eller på utbildningar etc?
    /N C K

    SvaraRadera
  38. anonym 15:57/ Tack, där klargjorde du att Alltid Blåvitts redaktion består av apor. Bra att veta. Då kan vi ge dem bananer.

    SvaraRadera
  39. Just wanted to say hello someplace. Found [url=http://www.google.com/ncr]you guys through google[/url]. Hope to contribute more soon!
    -zeryemedype

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.