2009/07/21

Toppen och botten.

KRÖNIKA. Den allsvenska tabellens sista nolla spräcktes i den slutliga omgången innan serien nu vänder. Rödblått slog Bajen borta tack vare att Bengan höll tätt.

Tabellen är ändå precis som tidigare ingen direkt lustig läsning för lagen i Sveriges största städer, med ett härligt undantag. Det är tragiskt men ytterst troligt att det lär bli idel anrika klubbar som ännu en gång åker ur eller får försöka kvala sig kvar. Oavsett vilka storstadslag det nu blir som försvinner från allsvenskan så förlorar fotbollsintresset stort på detta. Betänk hur många publikdragande derbyn som allsvenskan går miste om. Hur kul är det att åka till Mjällby och Åtvidaberg jämfört med att få möjligheten att piska Öis, Gais eller Djurgården egentligen? Ingen vill väl möta fler motståndarlag som kanske kan komma med 25 personer i sin klack till Gamla Ullevi? Betänk även hur definitivt sjunkande publiksnitt innebär sämre ekonomi för vissa klubbar.

Nionde augusti kan det alltså faktiskt bli dags för änglafansens första och sista bortamatch på nya Gamla Ullevi på några år. Öis har tack och lov haft fingertoppskänsla att bara ta normalderbydyrt betalt så ingen bojkott är aktuell. Rödblått har även varit vänliga att låta tex N1/N2 kallas "blåvit sektion" så Levande Sittplats hälsar att det blir premiär på bortaplan fast hemma, ja ni vet. Ska bli mycket kul med LS precis bredvid klacken då.

Öisderbyt innebär även att Bengan bjuder på ett kärt återseende. Han ska ändå hedras för att han valde att ställa upp för att försöka rädda det som räddas kan hos sin gamla klubb. Men vi änglar hedrar givetvis Bengan först och främst ännu en gång för allt han gjort för Blåvitt. Han lär förhoppningsvis inte kunna, eller vilja, sätta några större käppar i hjulet för ännu en blåvitt guldanstormning under hösten.

21 kommentarer:

  1. Öis har påbörjat jakten nu, BP och MFF ligger pyrt till...

    SvaraRadera
  2. Östersunds Ängel2009-07-21 02:29

    Well said Frankie!
    Vacker bild!

    SvaraRadera
  3. Jag tycker att nedre regionerna av tabellen ser ut som en ren win/win-situation. Man kan bara glädjas :-) Synd att inte fler av dem kan åka ur.

    SvaraRadera
  4. Det skulle môcke väl kunna bli rätt många publik rekord i superettan nästa år, om den där tabellen håller i sig...

    SvaraRadera
  5. Slutsatsen måste väl bli att det är för många lag i Allsvenskan? Hoppas hur som helst på att Göteborgslagen kan rycka upp sig, det är ju roligare att ha dem på lite lagom armlängds avstånd.

    SvaraRadera
  6. Kan man inte bara bestämma att Häcken och BP flyttas ner oavsett resultat?

    SvaraRadera
  7. Suck! Vad har denna artikel med Blåvitt att göra?

    SvaraRadera
  8. IFK i topp, efter at tha haft tvåan trean femman på bortaplan...

    kan bli bra i höst :)

    SvaraRadera
  9. PK>> Kan du verkligen inte lista ut det?? Herregud säger jag till dig.

    SvaraRadera
  10. Än en gång gnäll över att man diskuterar den fotboll blåvitt faktiskt utövar.. bra artikel tycker jag.

    SvaraRadera
  11. hellre möten mot bajen, dif, gais än mot mjällby, åff

    SvaraRadera
  12. Öis klarar sig aldrig. Skulle hellre skicka ner Gais än Djurgården. Gais har ändå sedan dom kom upp bara kommit strax ovanför strecket och värvar bara en massa brassar och sådant. Gais har inte tillfört Allsvenskan ett skit.

    SvaraRadera
  13. Bra artikel!
    Allt som rör fotboll rör mig, har det sedan blåvitt-tema är det iof positivt. Hoppas djuren åker ur, värre svin till supportrar har nog bara aik...

    SvaraRadera
  14. Det som sker det sker...

    SvaraRadera
  15. Bra artikel. Tycker dock att mönstret är att för många derbyn hämmar publiktillströmningen. Tex känns det ju inte för många (tror jag) att det e ett riktigt derby när vi möter Häcken.
    Jag har en ny nice film och rösta gärna på nya lilla undersökningen på: http://www-anglakamraten.blogspot.com/

    SvaraRadera
  16. Roffe med järnpungen2009-07-21 12:41

    Jag anser att kriterierna för att få spela i allsvenskan är att man har 5000 i snitt på hemmamatcherna. Jag vill inte ha pisslag som inte ens folk bryr sig om förutom dom närmast sörjande.

    * Nästa krav är att det borde vara förbjudet att spela fotboll på arenor med läktare i trä om inte för att det ser för jävla taky ut, så för brandrisken(hehe).

    * Sista är att minska Allsvenskan till 12 lag så blir vi av med bonke-lagen.

    SvaraRadera
  17. Tragiskt? Är inte lagen bättre så åker de ut, inte mer med det...

    SvaraRadera
  18. Håller med Roffe. Allsvenskan borde inte utökats till 16 lag förra året. Istället skulle man minska till 12. Var väl tyvärr bara IFK och MFF som var emot en ökning till 16.

    SvaraRadera
  19. Ledsen att säga detta men mitt hat mot gais har stigit från hat kärlek. Men efter tabbe med priserna i derbyt så har det blivit innerligt hat mot dessa grönsvarta idioter som driver den skit föreningen... Gais Ner i 2:an. Ser nog hellre mjällby än gais

    SvaraRadera
  20. Ut med häcken och BP.. BP är välkomna igen när dom har en ny arena! Vi måste höja klassen på Allsvenskan, Kalmar kan dra åt helvete som får spela sina internationella matcher i Norrköping. PINSAMT!

    SvaraRadera
  21. Åtvid och Mjällby är åndå jävligt mycket roligar än Bk Häcken och Bp. Fan vad tragiskt att häcken kan dra in alla miljonerna genom Gothia Cup. Är det framtiden? Derby mellan Blåvitt och BK Röva. Det är ju en dyster bild av framtiden i göteborg

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.