2009/07/21

"Skicka Marcus Berg till Gais"

HUR BLEV DET SEN? I ett nytt litet inslag på BaraBen.com tänker vi med ojämna mellanrum lyfta fram sådant som hände för ett par år sedan här på Blåvitt-bloggen. Varför? Jo, för att se om analyserna från förr faktiskt kom att stämma med den verklighet vi senare fick ta del av. Först ut är ett gäng klassiska kommentarer från bloggens kommentarsfält:
sunda sa...
Att Sella kan göra mål är ju ett ganska välkänt faktum. Att det nu har låst sig för honom är beklagligt, men det lär inte lossna för honom om han blir bänkad. Marcus Berg är helt enkelt för dålig för att få starta.
12/8/06 09:03

Anonym sa...
Marcus Berg är på tok för loj och tam för startelvan.
12/8/06 12:15

Anonym sa...
Se på ribbskottet senast. Har ni sett Sella gå på skott nån gång? Han ska ju helst knäa in bollen 2 cm från mållinjen, oftast missar han dock
12/8/06 12:17

Gädda sa...
Sella alla dagar i veckan!
12/8/06 12:27

FCB sa...
Marcus e fan den sämsta som gått i ett par skor! In med Walle i stället om inte sella funkar! Skicka M.Berg till Gais
12/8/06 15:50
Alla dessa är kommentarer till bloggposten "Marcus Berg eller Stefan Selakovic", publicerad av RHeed i augusti 2006. Hur det gick sedan? Jo, det är vi väl alla bekanta med vid det här laget...

37 kommentarer:

  1. Oj vad fel man kan ha, kanske inte ska såga JJ och fler yngre spelare allt för tidigt då.

    SvaraRadera
  2. Sella är ju kass, sen att han varit ok i år ä väl bara att konstaera. Men han har fortfarande gjort mer dåliga matcher i ifk än bra!

    SvaraRadera
  3. Det är bara att säga "skicka hela truppen till Gais" kan ju ge samma resultat som för Berg...

    SvaraRadera
  4. "Alla dessa är kommentarer till bloggposten "Marcus Berg eller Stefan Selakovic", publicerad av RHeed i augusti 2008. Hur det gick sedan? Jo, det är vi väl alla bekanta med vid det här laget..."

    Skall inte ni på Baraben vara proffs?

    Den bloggpost ni hänvisar till publicerades 2006 inte 2008.

    SvaraRadera
  5. FAN vilket sjukt bra inlägg. Jag är så trött på alla amatörer som spyr på spelare hit och dit.

    SvaraRadera
  6. Ragnar, är du full eller? Det står ju 2006 för fan!

    Alla dessa är kommentarer till bloggposten "Marcus Berg eller Stefan Selakovic", publicerad av RHeed i augusti 2006. Hur det gick sedan? Jo, det är vi väl alla bekanta med vid det här laget...

    SvaraRadera
  7. Anonym 18:55:
    Sella har ju fan hållit landslagsklass flera matcher i år! Så vet inte om jag skulle säga att han varit ok.

    SvaraRadera
  8. Jag gillar er nya inställning! BB.com och Markus Birro sitter i samma båt och tar upp kampen mot den anonyma nät-hetsen och det anonyma nät-hatet. Igår Feldgrau och idag detta, bra där!

    SvaraRadera
  9. "Marcus är fan den sämsta som gått i ett par skor" är ju värst. Måste ha varit Hamburgs talangscout som skrev den kommentaren...

    SvaraRadera
  10. Turunen är en sket-värvning.
    Skicka till Gais.

    SvaraRadera
  11. Allt handlar om tålamod , och tron till våra tränare....

    SvaraRadera
  12. Sella fick aldrig chansen...

    SvaraRadera
  13. Kul med tillbakablickar!

    SvaraRadera
  14. Ragnar sa...

    Skall inte ni på Baraben vara proffs?

    Den bloggpost ni hänvisar till publicerades 2006 inte 2008.

    21/7/09 19:01

    Varrför ska de va proffs? Betalar du dem nån lön? :)

    SvaraRadera
  15. Men då var Markus Berg ingen stjärna! Skicka baraben till GAIS

    SvaraRadera
  16. Jag var en av dem som tyckte att Marcus Berg var skräp när han släpptes fram. Dålig target player, vek, rädd i närkamperna och en målsupare...efter ett år så hade han blivit mer muskulös, rakare i sitt spel, pondus och gör en massa mål...Ja ingen är gladare än jag att jag hade fel och jag glädjs verkligen med Mackan.

    Men det är kul läsning/

    CC

    SvaraRadera
  17. Kan ni inte ta nåt om hur jävla mycket ni hajpade Sebastian Johansson eller Vasquez också, era hycklare. Det var sebister och rabonas hit och dit. Hit hör också allmänhetens två år långa förakt för blivande landslagsmannen Jon-Inge Höiland.

    SvaraRadera
  18. Efterklok besserwisser som har skrivit artikeln!

    SvaraRadera
  19. Först bara en ordväxling jag glömde återge från AIK–IFK Göteborg senast, som roar åtminstone er från 031-området (och det kan ju behövas just nu):

    Simon Bank:

    – Tyckte du att det var offside före målet?

    Håkan Mild:

    – Om det var offside?! Solklart. Två gånger om.

    Simon Bank:

    – Du är helt hundra?

    Håkan Mild:

    – Så säker man kan vara. Jag ser ju inte allt. Jag är inte gud.

    Simon Bank:

    – Det är väl Stefan Schwarz?

    Håkan Mild:

    – Torbjörn Nilsson.

    SvaraRadera
  20. Jag var en stolt anti-sebist

    SvaraRadera
  21. Och om 3 år kommer alla anti-jakobister ångra sig bittert :)

    SvaraRadera
  22. barry bonds2009-07-21 23:16

    anonym 22:19/ Här hittade du nog inte så många Sebister, de satt på Alltid Blåvitts forum. Sedan att vasquez var bra och på väg att bli något stort säger ju även de inom IFK, men att supermålet fick hans farsa att sabba grabbens karriär...

    SvaraRadera
  23. "Sella är ju kass, sen att han varit ok i år ä väl bara att konstaera. Men han har fortfarande gjort mer dåliga matcher i ifk än bra!"

    Vadå då? Han spelar ju som aldrig förr just nu! Det är väl det som räknas? Fokusera på nuet istället!

    SvaraRadera
  24. alla ska t gais i göteborg
    alla ska t gais i göteborg
    ALLA SKA T GAIS ALLA SKA T GAIS *klapp* *Klapp*
    alla ska t gais i göteborg

    SvaraRadera
  25. CROSSA FICK ALDRIG CHANSEN

    SvaraRadera
  26. Mina föräldrar är bröder!

    SvaraRadera
  27. jamen om det funkade att sänka berg sådär så kanske vi ska pröva att totalsåga några andra gubbar. JJ har väl fått sin beskärda del redan, men Dyre, Kamal och det dära mumintrollet kan gott få höra det

    SvaraRadera
  28. Då kan jag ju börja med att hävda att Jacob Johansson och Bärkan aldrig kommer bli något! Om man kan något om fotboll ser med detta uppenbara faktum. JJ är för långsam, Bärkan för kort. Fysiska egenskaper som inte går att ändra på. Inte ens drillmaster Mr Stefan Lundin skulle efter 6000 timmars nötande på grusplan kunna göra en allsvensk spelare för blåvitt av dem! Kanske kommer de husera i diverse bonkegäng som storebror Berg men i blåvitt är det tyvärr kört.

    För att dela med mig mer av min fotbollssyn till er, kära läsare, är det med ambivalens som jag tvingas erkänna att störst talang i IFK har Thomas Olsson. Det är banne mig på tiden att Mild förlänger kontraktet så att TO inte går som bosman! Här snackar vi risk mina herrar, för förlorade miljoner. TO är ett hett villebråd på den internationella transfermarknaden, och utan en stadig fyraårsplan kommer tyvärr endast ett par "känningar" kunna stoppa TO från att lämna oss för högre höjder.

    SvaraRadera
  29. Elementärt min gode Watson!

    SvaraRadera
  30. Marcus Bergs två första matcher 2007 mot tff och aik kan varit det sämsta jag sett en anfallare(långås räknat) göra i blåvitt. Bedrövligt...sen jävlar i helvete vad det lossnade=)!

    SvaraRadera
  31. Ingen är sämre än Långås, fy fan. Tänk att vi ändå blev av med honom till Råttorna, och KÖPTE tillbaka honom.... för vi behövde en målskytt... herrejävlar.

    Bärkan till landslaget!

    SvaraRadera
  32. 22/7/09 08:55,

    Maradona var inte heller speciellt lång och blev hyfsad på fotboll ändå. Tror dessutom en som sir Alex vet lite mer om fotboll och talangutveckling än dig, och han har visat intresse för bärkan. Längden verkar uppenbarligen inte varit någon tstörre problem för honom. Stötta bärkroth och JJ ist så att de blir så bra de kan bli.

    SvaraRadera
  33. Stiller, 31 år, lån från Quiding säsongen ut. Leder den interna skytteligan i laget och är lagkapten. Spelar forward el. släpande forward. Är nog lånad för att ta PW roll och som backup.

    http://www.ifkgoteborg.se/portal/page?_pageid=113,64758&_dad=portal&_schema=PORTAL&element_id=7624266

    SvaraRadera
  34. Man kan ju tyvärr bara bli bedömd på sånt som redan hänt. Faktum kvarstår, att vid den tiden när kommentarerna fälldes, så pekade all data på att Berg inte var nåt utöver det vanliga. Det var det han visat. Att han sen knöt näven i byxfickan och blev Sveriges nästa internationella anfallsstjärna tycker vi ju alla är jättekul, men det fanns det inget som skvallrade om så dags.

    Visst kan Jakob bli jättebra. Om fem-sex år kanske han är ordinarie på Arsenals innermittfält och för Sverige till Em- och Vm-guld (för vem vet, vid det laget så kanske Robin Söder stänker in mål i Barcelona, Dyrestam går för 150 miljoner till Juventus och Gustav Svensson är mittfältsmotor i Chelsea. Vi vet ju inte, det är hela poängen). Men i nuläget är det inte den klassen på honom. Och det måste man väl få säga? Han kan bli hur bra som helst, men det vet vi inget om, och i nuläget bedömer vi honom på vad han faktiskt presterat.

    SvaraRadera
  35. hehe minns att jag också tyckte marcus berg var värdelös 2006. minns när han gjorde ett inhopp i slutet av en match och jag undrade varför han sprang så sakta att det verkade som han hade spelat hela matchen

    SvaraRadera
  36. Inget som talade för att Berg skulle blomma ut? Han öste ju in mål i U-laget så visst fanns det tecken på att han skulle blomma ut så småningom.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.