2009/07/24

Se Blåvitt för 80 spänn!

Vår nya arena tar 18800 åskådare. Det krävs alltså 9400 för att den ska vara halvfull. Under tre av de senaste sex Allsvenska matcherna har vi klarat detta med minsta möjliga marginal, mot Gefle var vi inte ens i närheten (7088). Att under sex matchers tid bara komma rejält över halvfullt vid två tillfällen (Kalmar 12351 & Malmö 15267), och detta på en sprillans ny arena, det är f-n inte okej! Upplevelsen i år är flera hundra procent bättre än vad den var i betongbunkern. Man ser grymt bra från alla platser, akustiken medverkar till att stämningen blir fantastisk, vi har fått en extra klack (LS), en ny underbar inmarchsång m.m., m.m.. Dessutom leder vi Allsvenskan! Varför kommer inte folk?

Nästa vecka väntar två mycket viktiga matcher. Först mot Hapoel Tel Aviv på torsdagen i ett Europa-kval där det räcker att ”bara” spöa två lag för att ta sig till ett gruppspel med kassaklirr och storlag på Gamla Ullevis gräsmatta. Sedan mot Häcken på söndagen, Hisingslaget har spelat bra de senaste matcherna och har tagit sig upp på en sjundeplats. Glöm dessutom inte att vi har revansch att kräva från 3-0 förlusten på Rambergsvallen i våras. Däremellan ska U2 spela två konserter på Ullevi så det händer mycket nästa helg. Därför är det viktigt att vi redan idag, imorgon och på söndag ”värvar” lite vänner och släktingar, berättar vilken upplevelse det är att gå på en Blåvitt-match. Vi som jobbar nästa vecka fortsätter med arbetskompisarna, alla till arenan! Priserna för matcherna mot Tel Aviv är samma som en normal Allsvensk match (ca 200 kronor) vilket jag inte tycker är jättedyrt. Till matchen mot Häcken finns dessutom ett erbjudande med ICA Stamkort där det kostar 80:- att gå. Kanske inte de allra bästa sittplatserna, sektion B på södra kortsidan, men jämfört med betongbunkern är det ju fortfarande kungligt bra platser. Det finns i nuläget ca 750 sådana biljetter och de ska vara slutsålda nästa söndag! Dessutom finns det en extra familjeläktare med ytterligare 550 platser till denna match med lite bättre platser på D-sektionen (långsida/kurvan brevid B) där biljetterna kostar 115:-/person och då ska man ha med sig minst ett barn på max 14 år per 2 vuxna. Det finns ytterligare 100 sådana platser brevid klacken i det ordinarie Änglalandet. 80 respektive 115 spänn, det är ungefär vad ett biobesök kostar, så nu finns det ingen anledning för folk att inte pröva på upplevelsen av att gå på en Blåvitt-match.

Apropå något helt annat tycker jag det är synd att Lunds och Söders kontraktskrivning till 2013 har försvunnit lite i skuggan av vår nye islänning. Visst, man kan säga att det också är en trygghet för dessa två spelarna med så långa kontrakt, men de vet båda två att de har tillräckligt med talang att bli utlandsproffs inom ett par år och då får Blåvitt förhoppningsvis rejält betalt. Gött är det.

36 kommentarer:

  1. Det blev väl ändå 4-1 på rambergsvallen....
    Krossa Hapoel!!

    SvaraRadera
  2. ca 10 000 mot BP och Trelleborg är inte dåligt utan sensationellt bra i den här stan..
    Vilka jämför vi oss med egentligen? Oss själva eller Barcelona..

    SvaraRadera
  3. Bra artikel. VI måste hjälpa till att dra folk. Men jag tycker nog allt att siffrorna så här långt är helt okej...

    SvaraRadera
  4. Jag tror att ett problem för alla lag är att man kan köpa matchen på TV för 100:- (tror jag). Då väljer många gamlingar som jag själv att inte gå utan sitter med någon polare tar en öl eller två och har det bekvämt. Det latmaskarna då missar är den underbara stämningen och närheten man får framför allt på gamla Ullevi. Så det gäller att få med slöfockarna en gång så är de fast. Så det är som du skriver vi måste släpa med oss våra kompisar till arenan för att uppleva den underbara stämning vi har på Gamla Ullevi, tack till alla i klacken.

    En Gamling

    SvaraRadera
  5. Kan Dortmund (stavning?) sälja 45 000 årskort borde vi kunna sälja 15 000 biljetter per match. Visst det är en bättre liga, men sådan jävla brutal skillnad kan det la inte va? Eller har jag fel?

    SvaraRadera
  6. En Gamling:

    Jag får betala 139:- för att ta hem en match.

    Givetsvis blir det bara bortamatcher!

    /årskortsinnehavare

    SvaraRadera
  7. Gött med noll koll. Häcken vann med 4-1 i våras, gick du hem efter 3-0?

    SvaraRadera
  8. Kom igen nu grabbbar! Fyll upp Ullevi!
    Jag kommer over hela vagen fran London och hjalper till mot Helsingborg.

    SvaraRadera
  9. Perra--->

    Japp du har fel. En sådan brutal jävla skillnad är det.

    Dessutom tycker jag att Blåvitt har den publiksiffra man förtjänar. Ett bättre arrangemang och ett bättre lag och folket kommer..

    Se på hockeyn, ett bättre arrangemang och runt en kvarts miljon människor följer VF varje år. I seriespelet!

    Skall vi locka mer folk än de vi redan har på plats varje match så är det ju evenemangspubliken som kommer, dom som på dessa sidor brukar föräktas.

    SvaraRadera
  10. Hellre 3000 sanna o sjungande änglar på läktaren än 12 000 VF fans som mest applåderar i pausen åt underhållningen..

    Det är min åsikt iaf..

    SvaraRadera
  11. Måste säga emot och gnälla lite på arenan istället.

    Den är helt enkelt inte tillräckligt "bekväm" för så kallade "marginalåskådare".

    Att t ex missa första 3-4 minuterna på andra halvlek bara för att man vill ha en kopp kaffe i pus är inte ok.

    Tråkigt men sant, så är det marginalarna som är skillnaden på 9000 och 15000.

    SvaraRadera
  12. Anonym 12:27

    Gå å lägg dig..

    /E

    SvaraRadera
  13. Vi kan la göra som blavittstad gjorde för något år sedan?

    SvaraRadera
  14. 10000 mot TFF mitt i semestern är kanon ju. Hade vi haft 5000 för några år sedan ens?
    Varför klaga nu när det blivit avsevärt bättre?
    Vill man få sig en kopp kaffe å mazarin i pausen så hinner man det...om man nu inte ska hinna skita också...

    SvaraRadera
  15. aik hade 20 000 mot oss.
    Då är 9 500 inte okej för oss att ha mot Trelleborg.

    SvaraRadera
  16. 24/7/09 11:20
    Sen kan du inte jämföra hockeyn med fotbollen här i Göteborg, när vi har 4 lag som spelar i högsta ligan medan vi bara har ett inom hockey.

    Eller har ja fel?

    SvaraRadera
  17. Frölunda har ca 10000 hela vardagslunken i Scandinavium, sen 11700 i slutspelet. Ser inte att det skulle vara så fantastiskt mycket bättre än oss. Då är dom ändå inomhus med mjuka säten...
    IFK har stämning VF har mjuka stolar å folk med slips.
    Jämföra AIK-IFK med IFK-TFF känns sådär relevant...

    SvaraRadera
  18. Anonym 15:172009-07-24 15:59

    Varför går det inte att jämföra oss med aiks match?

    Vi är serieledare och har en ny arena. Vi har inget att skylla på.

    Ändå försöker vissa skylla på något som väder, motstånd, semester eller vad som helst.

    Hur kan MFF som gått uselt i serien ha mer publik än oss?

    SvaraRadera
  19. 4-1 mot häcken

    SvaraRadera
  20. "Varför går det inte att jämföra oss med aiks match?"

    Därför att AIK - IFK är en av Sveriges hetaste matcher? Trelleborg kanske är ett av Sveriges osexigaste motstånd, där för är dryga 10000 i den matchen helt okej och kan inte jämföras med AIK - IFK


    /V

    SvaraRadera
  21. Anonym 15:172009-07-24 16:42

    Visserligen, men jag tror ändå att aik hade haft betydligt mer publik än 9500 om de varit serieledare och mött Trelleborg i söndags.

    Ingenting, absolut ingenting, finns som säger att vi inte skulle kunnat haft lika mycket.

    SvaraRadera
  22. Ja hur kan det va så lite folk på IFK Göteborgs matcher..
    är ni dum eller kan ni inte läsa?.
    några stödord: 11/4, polisen, "dom"(?) på sittplats,pengar, strunta i den lilla supportern, pengar, djurgården, dyrt, arrogans,förbud mot att glädje hoppa, dom är inte riktiga fans?, pengar,mm,mm blåvitt familj haha.
    skyll er själva alla i IFK.
    Ni har skrämt iväg mej och många andra från matcherna.
    IFK sedan 76. nu mer handboll fans.

    SvaraRadera
  23. 16:52 - å va synd..

    SvaraRadera
  24. Men de ligger en del i det..

    SvaraRadera
  25. Anonym 16:52, eller hur att du är IFK? När du skriver "Skyll er själva alla i IFK" så ser man ju gaisaren bakom skärmen.

    Och nej man kan inte jämföra AIK mot Trelleborg publikmässigt. Många av marginalarna kommer till matcher där det kommer bli stämning på ett eller annat sätt. Lag som Trelleborg och Gefle drar inte mycket publik för att dem har inga bortafans. När det kommer en bortaklack kommer också marginalarna för då vet dem att här blir det stämning på läktaren. Bara att kolla mot Trelleborg senast. Klacken gjorde inte en speciellt bra insats, matchen kändes som en dag på jobbet för spelarna. Flesta supportrar som inte är hardcore går inte på matcher då.

    SvaraRadera
  26. izxzi aka idioten2009-07-24 18:06

    Alla dessa jämförelser publikmässigt mellan VF och Blåvitt - som spelar i dess respektive sports högsta liga - går egentligen inte att göra (tycker izxzi).
    -Dels är hockey en helt annan sport (tex. så får spelarna leka huliganer och slåss bäst dom vill, utan att bli kallade ishockey-mördare, under tiden som de små barnen mumsar på sina popcorn och tillsammans med sina föräldrar hejar på).
    -Dels har VF ett betydligt större "publikområde". Med det menar izxzi att VF i dagsläget närmsta ”toppkonkurrent” i västra Sverige isåfall skulle vara typ HV71 i Jönköping.
    Om man ska ha VF som jämförelse, tänk om Blåvitt var det enda laget i västra regionen. Elfsborg, Halmstad, Öjs,Gajs, Häcken m fl skulle inte ha spelat i Allsvenskan på flera årtionden, och folk skulle inte ens veta om dessa klubbars existens (detta verkar dock råda t.o.m idag, då vissa lag ej har ngn publik).
    Om Blåvitt likt VF inte haft några regionala konkurrenter, så borde rimligtvis Blåvitt haft en betydligt större supporterskara än idag, och Blåvitt skulle förmodligen fyllt minst 3-4st Scandinavium per hemmamatch oavsätt mjuka stolar lr ej! Typ ett fullsatt Nya Ullevi varje hemmamatch – vilken tanke! :)

    Personligen har izxzi alltid tyckt att Sveriges genom tiderna bästa fotbollsklubb förtjänar en mycket högre publikssiffra på hemmaplan. Publiksnittet borde egentligen aldrig understiga 10.000 för ett topplag som IFK Göteborg.

    izxzi håller med skribent Collberg - izxzi undrar oxå vad publiken är? För-i-helvete, nybyggd tät arena, ny inmarschsång, thai-hora på damtoalett N nedre, 2st bildskärmar m färg, LS, Rosa tjockis, ny grå betong av finaste kvalitet mm. izxzi trodde att det skulle vara nästan fullsatt varje match!
    Vems fel är det? Finanskrisen, terroristerna, för-lite”bio-tilltugg”för-medgångare, Åbro, leran, Göteborgarnas ”mañana mentalitet”, CANAL+/TV4 eller är allt medias fel som målar upp en bild av att det är livsfarligt att gå på fotboll för att det lurar huliganer överallt så fort man närmar sig en fotbollsarena???

    Slutligen vill izxzi bara säga att vi blåvita supportrar verkligen gått framåt de senaste åren, och lyftet med en riktig fotbollsarena känns underbart, även om vi inte är så många som izxzi skulle vilja.
    11/4, 15:45, 6-0. + öl = lycka

    /izxzi aka idioten

    SvaraRadera
  27. Var det inte en bit över 40 000 mot TFF för ett par år sedan..? Vad hände? Kanske vi skulle stannat på Ullevi... :D
    //Karlsson

    SvaraRadera
  28. 2007 var det 40000 och 2008 var det väl 7000?

    SvaraRadera
  29. Undrar hur många familjer som är ivägskrämda av fotbollsvåldet och den hätska stämningen från klackarna?

    Sluta hata, Älska Blåvitt....

    SvaraRadera
  30. izxzi aka idioten2009-07-24 21:55

    Tittar tillbaka lite senare och vad får man se? De blåvita PK gnäll-kommentatorerna har inte ens gnällt på mitt ”thai-hora” utfall, inte ens nämnt mina stav-/ menings uppbyggnadsfel. WTF, har alla blåvita semester och super? Vad faen e alla vanliga gnäll-kommentarer??? Kanske finns det hopp om gnäll-svenskarna ändå?

    Jag får väl klämma i lite för respons: Rosengårds-tattare (hej Mattias Agnesund), Solna-tattare (vad säger du nu Mattias Agnesund? ), Ullevi sittplats-tattare (Oops), heja WM, heja Änglarna, heja Blåvitt, hata, hata, hata AiK, hoppa Blåvitt, hopp allé, allé...
    Jag skiter egentligen i allt ändå... idag e min första semesterdag ifrån mitt pissjobb(som om ni bryr er...)

    Förtydligande ifrån tidigare inlägg: ”Publiksnittet borde egentligen aldrig understiga 10.000 per hemmamatch för ett topplag som IFK Göteborg.”

    SvaraRadera
  31. Malmö har ingen konkurrens varken från andra allsvenska lag eller från någon annan sport så att jämföra med Iff-Iff är ju bara korkat, sorry men så är det.

    Och som någon skrev att AIK hade 20000 mot oss då borde vi har mer än 10000 mot Trelleborg...öhh va?
    En match mot oss är ju årets match för hälften av lagen i Allsvenskan och rivaliteten mellan oss och AIK känner ju alla till.
    Så att jämföra ders hemmamatch mot vår mot Trelleborg...Trelleborg!! I rest my case.

    Varför gnälla, ja det kan bli bättre men vafan vi har haft kring 10 000 mot både Trelleborg och BP, tycker iallafall jag är riktigt bra.

    Men visst det kan alltid bli bättre.

    SvaraRadera
  32. izxzi aka idioten2009-07-25 02:37

    WTF, inte ett enda mothugg, inte ens ifrån Mattias Agnesund? Vad faen e alla? - På Knullkontakt.se & raggar lr har alla blåvita semester???
    Att inte få en enda gnäll-kommmentar emot sig på ett svenskt forum e ju som att knulla Pamela Andersson - det e ju totalt omöjligt...

    SvaraRadera
  33. Anonym 15:172009-07-25 11:05

    Det är vi som är Sveriges populäraste lag. Det borde vara vi som har Sveriges högsta publiksnitt.

    Mffs lägsta siffra i år är 11 469 och aiks lägsta är 10 288. Vi har inte nått upp till deras bottennoteringar vid hälften av våra matcher trots att vi leder serien och har åtta raka segrar på en nybyggd arena.

    Vi skulle kunna ha så mycket mer publik till våra matcher.

    Nu gäller det att dra publik till Ullevi!

    SvaraRadera
  34. Det borde givetvis varit gratis för årskortsinnehavare att gå på kvalmatchen. Nu blir det en skitsiffra, taskig stämmning istället. Dumsnålheten är sååå jävla tydlig. Låt oss gå gratis på matchen, sjunga laget till ligaplats. Väl där kan man ta betalt.

    SvaraRadera
  35. Hisingens stolthet2009-07-26 14:27

    4-1 vann vi med!! Mohahaha

    SvaraRadera
  36. Fattar heller inte varför intresset är så lågt. Serieledare på nya arena! Klubben måste satsa mer på marknadsföring!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.