2009/07/23

Proletärer i alla länder, förena er! Eller?

POLITIK. IFK lottades mot Hapoel Tel Aviv från Israel i Uefa Europa Leagues tredje kvalomgång och jag har bara suttit och väntat på att det skulle dyka upp någon sorts information om protestaktioner mot detta. Själv är jag av åsikten att även om det inte helt går att skilja fotbollen från politik, så kan man åtminstone ta och minimera sammanblandningen, och när man väl blandar in politik får man åtminstone göra det på rätt sätt.

Nu manar Proletären FF till protester under dagen för vår hemmamatch mot Hapoel. Men Proletären har skitit i det blå skåpet och missar helt att Hapoel i själva verket skulle kunna vara Proletären FF:s israeliska motsvarighet. "Hapoel" betyder "Arbetaren" på hebreiska (d v s exakt samma namn som Proletären FF själva har) och är en samling föreningar (likt Kamratföreningarna) som grundats av en israelisk socialistisk fackförening.

I Israel är sport och politik till skillnad från här tätt förknippat och det finns både höger- och vänsterinriktade föreningar. Beitar Jerusalem är ett exempel på en extremt högerinriktad sådan, klubben har aldrig haft en arabisk spelare i truppen och supportrarna sjunger rasistiska ramsor på läktarna. På andra sidan den politiska skalan står Hapoel med bland annat Hapoel Tel Aviv som har en palestinsk lagkapten och supportrar som generellt strävar efter fredlig samexistens med palestinier och Israels arabiska grannländer.

Men det missar Proletären FF helt, och personligen tycker jag att det kommer bli enormt komiskt om PFF manifesterar mot ett idrottsligt utbyte med Israel när ett lag som på alla sätt och vis står på Proletärens sida kommer på besök. Varför inte istället nyttja tillfället till att nyansera bilden av Israel något, som ett land där det faktiskt finns krafter som verkar för en lösning som passar båda parter, istället för att missa målet helt?

116 kommentarer:

  1. Bra och intressant notis detta!

    SvaraRadera
  2. Jäkligt bra att ni tog upp detta, googla nämligen lite själv om laget innan denna artikel kom fram och det stämmer helt det ni skriver. Blir så trött på folk som inte tar reda på fakta innan de yttrar sig.

    SvaraRadera
  3. Helt rätt! Hoppas att informationen når ut till flertalet.

    SvaraRadera
  4. Haha, vilka dumpundare..

    SvaraRadera
  5. Är det någon som för dialog med proletären om det här? Jag menar, så efterblivna kan man knappast vara

    SvaraRadera
  6. Tack. Äntligen någon inte har tunnelseende!! I Israel, precis som alla andra länder finns det både goda och onda krafter...idrotten i allmänhet och Hapoel i synnerhet är en av de goda så vad finns de då för anledning att skämma ut dem och oss själva? Hapoel är ju ett lag som visar att palestinier och israeler funkar ihop(förutom under 90 mins fotboll förhoppningsvis)och ett utmärkt föredöme för ett framtida Israel. Välkomna dem och dess budskap istället så visar vi lite klass.

    Andreas

    SvaraRadera
  7. Jag skulle gärna se en öppen diskussion mellan A Almgren och någon representant för PFF så dom kan försöka förklara hur fan dom tänkte.

    Eller, det kanske är problemet, att de inte gjorde just det...

    SvaraRadera
  8. Helt rätt feldgrau!

    SvaraRadera
  9. Bra skrivet! Det är inte första gången sånt här sker. Mycket bra att uppmärksamma det!

    SvaraRadera
  10. Kommunisterna gör bort sig igen... varför tar dom inte reda på fakta att laget vi skall möta är röda själv?.. idioter.

    SvaraRadera
  11. Pff protesterar inte mot Hapoel som lag utan de orättvisor som Israel som nation står för, även om man skulle önska att Hapoels arbete med att integrera Palestinska medborgare i laget skulle lyftas fram mera.

    Detta har lyfts fram och vi bör se en justering i uppmaningen och ett eventuellt samarbete med Hapeoel

    SvaraRadera
  12. Jäklar vad patetiska Proletärens FF är. Ge faan i vårt kära Blåvitt. Gör ni allvar av att använda IFK Göteborg som slagträ så är ni fruktansvärt tragiska.

    SvaraRadera
  13. "Blåvitts match mot Israel" – trodde vi bara mötte andra klubblag.

    SvaraRadera
  14. Detta visar bara på hur obildade och korkade dessa människor, "proletärer", är.

    But then again... Det är ju därför som de har de åsikter som de har, just för att de är obildade och korkade.

    Tänk om de ägnade sin tid åt lite studier istället, av t ex ekonomisk historia, nationalekonomi, eller något annat vettigt.

    SvaraRadera
  15. Var ju denna debatt jag ville få fram med mitt inlägg på förra ämnet.

    SvaraRadera
  16. Var ju denna debatt jag ville få fram med mitt inlägg på förra ämnet.

    SvaraRadera
  17. Bra artikel. Upplyste mig minst sagt.

    SvaraRadera
  18. "Vi från Proletären FF har tagit kontakt med IFK:s ledning och erbjudit dem information om den palestinska idrottens förutsättningar"

    Att Hapoel har arabiska och palestinska spelare har dom ju uppenbarligen missat

    SvaraRadera
  19. Fattar inte Hapoels Supportrar, Vill dem också ta bort Israel från jordens yta :P?

    SvaraRadera
  20. Riktigt bra artikel, men saknar en länk till källan.

    SvaraRadera
  21. Anonym 19:07/ Vad för källa?

    SvaraRadera
  22. Fan det här är inte bra alls. Om det ska vara någon protestaktion i samband med matchen så riskerar det ju tyvärr att urarta rejält. Vissa av våra supportrar kommer snedtända rejält om det är ett gäng nötter som försöker stoppa matchen. Hoppas polisen är beredda för en gångs skull så det inte urartar.

    SvaraRadera
  23. PFF ha ha, ni har noll koll. Bättre med brödrarskap istälet för att göra bort er.

    Alla är välkomna till Gamla,Israeler som palestinier!!!

    Ciao!

    SvaraRadera
  24. Jag är ganska vänster och hatar israels behandlig av palestinerna, men det här är fotboll mot ett lag som dessutom borde ses som ett positivt föredöme i ett annars apartheid-liknande land. Lägg ner protesten och gå och pissa på några sharonfrukter eller nått era barnungar!!!

    Peace, love och krossa hapoel (på fotbollsplanen)

    SvaraRadera
  25. Vem är förvånad? När gjorde vänstern något vettigt senast?

    Känsla är att det kan bli stökigt runt denna match.

    SvaraRadera
  26. Mycket bra skrivet!

    Dock så kan man ju bara skratta åt proletärens FFs agerande, om man ska starta ett upprop/protest så kan det ju vara en idé att ha lite kött på benen...

    SvaraRadera
  27. Det som skribenten inte förstår (och därmed gör ett pinsamt självmål med då han visar på enorm okunnighet inom politiken) är att Proletären helt medvetet gör den här protesten TROTS att det är deras åsiktsfränder som kommer på besök. På det viset visar Errarna i Göteborg att de är konsekventa med sin kritik mot att ha idrottsutbyte med staten Israel och inte bara skriker på protest och bojkott i de fall där det är politiska motståndare som kommer på besök.

    Han som skrivit bloggposten har uppenbarligen ingen koll på Proletärens arbete, de har ju bland annat varit väldigt aktiva på plats nere i Palestina och delfinansierat ett sjukhus. Naturligtvis finns det personer inom organisationen som har stor kunskap om regionen och Tel Aviv, men att de till skillnad från exempelvis sossarna och vänsterpartiet vill urskilja sig genom att mana till bojkott ÄVEN när det är deras "partikamrater" som kommer på besök. På så vis kan ju ingen anklaga dem för att vända kappan efter vinden och bara protestera de gångerna som en politisk motståndare från Israel är aktuell för sportevenemang i Sverige.

    Synd att feldgrau som normalt skriver kloka inlägg ger sig in på ett område där han saknar kunskap om vad som faktiskt ligger bakom det hela...

    SvaraRadera
  28. Intressant detta. Ska kommunisterna kasta sten på likasinnade eller inte? Jag tippar på att de kommer att kasta sten, det är trots allt roligare än att sätta sig in i ett politiskt dilema.

    SvaraRadera
  29. den som säger "ingen politik i samband med blåvitt" bör väl samtidigt agera stenhårt för "hata gais-sieg heil"-ande wisemen? eller gäller det där bara om det är politik man inte håller med om? (vilket väl betyder att många blåvita är nazi-sympatisörer)

    SvaraRadera
  30. Marx kommun2009-07-23 20:13

    anonym 20:12/ Proletären FF är KPML(r):s fotbollsförening, de är ju i storbråk och kommer inte alls överens med de anarkister i "svarta blocket" som kastar sten och håller på med civil olydnad aka olagligheter. Blir rätt pinsamt med den svennebanan-mentalitet som råder i kommentarerna efter en sådan här bloggpost...

    SvaraRadera
  31. wellington- tack. skakade på huvudet åt den här trådens flesta inlägg till det äntligen dök in någon som faktiskt vet vad han snackar om.

    hade inte protesten skett skulle R:arnas politiska motståndare direkt börjat argumentera kring att det är hyckleri att snacka om idrottslig bojkott mot israel då det tydligen bara hade gällt vissa israeler. Men en del tar varje chans att kasta skit på vänstern, om de protesterar så är det fel, om de inte gör det så är det fel.
    synd att ditt inlägg inte kom först i tråden. hade nog besparat oss läsare mycket idiotinlägg från 14-åriga halvnassar från lindome.

    SvaraRadera
  32. wellington/ Jag förstår nog, men likt 99 % av alla andra som uttalat sig i frågan så anser jag att det är tragiskt och patetiskt att göra som Proletären FF gör, oavsett om de gör det medvetet eller omedvetet.

    SvaraRadera
  33. fan vilken pajkastning.

    SvaraRadera
  34. anonym 20:12/ bara för några år sedan sålde ju olika nazigrupper deras tidningar utanför gamla ullevi utan att några supportergrupper reagerade eller protesterade. så det är nog rätt klarlagt att vi har stora nazistgrupper på våra läktare. TYVÄRR!

    SvaraRadera
  35. Marx kommun:

    Jag nämde inte Proletären. Det jag skrev var att det kommer att finnas ett gäng med stenkastande drägg på plats. Vilken gruppering dessa tillhör skiter jag och många med mig fullständigt i.

    SvaraRadera
  36. Inga kommunister vid våran arena tack!

    SvaraRadera
  37. Den allsmäktige2009-07-23 20:22

    det handlar ju om att vara konsekvent. om man tycker att det inte skall vara något sportutbyte med Israel bör man ju tycka det alltid. gör man inte det är man ju en hycklare. nu håller jag inte med proletären för jag tycker att idrott förenar men att de inte skulle ha koll är ju löjligt. känns som nyliberal propaganda i den här artikeln tyvärr. skribenten borde nog ha frågat sina medskribenter om hur saker låg till innan han började raljera fööööööööööör mycket..........

    SvaraRadera
  38. anonym 20:22/ Men det är ok med Socialdemokrater, Moderater o till o me nazister vid vår arena? Jag bara undrar om du är mot en liten politisk grupp eller om du är mot politik vid vår arena generellt? Det är ju två rätt olika saker.

    SvaraRadera
  39. feldgrau tycker inte så här. han har bara gått i frankie-skolan och vill provocera fram en stor debatt. ni är för lättlurade. egentligen är feldgrau ordförande i majornas cell av Kommunistiska Partiet. Så, nu vet ni.

    SvaraRadera
  40. Wisemen vasastan2009-07-23 20:27

    Hur många har nazisympatier i wisemen? 5 av 150 kanske. Själv röstar jag på vänstern. Kan lova att om några aktivister försöker stoppa matchen kommer vi att slå till med full kraft.

    SvaraRadera
  41. feldgrau/ Jag respekterar att du tycker det. Men i din artikel märks det verkligen inte att du skulle ha koll på hur det ligger till utan snarare försöker måla upp en bild av att folket kring Proletären inte vet vad de sysslar med då de nu protesterar mot ett lag som är likt dem själva när det faktiskt är helt medvetet av PFF för att de är mot allt idrottsutbyte med staten Israel. Det är lite kvällstidningsledarsida över den här artikeln och den hade nog behövt mer saklighet och mindre hets, då det nu bara splittrar göteborgare (ja, tro det eller ej men hundratals blåvita är naturligtvis errare, trots allt runt 5000 som röstar på dem i kommunalvalet). Du hade nog tjänat på att påpeka det medvetna valet att gå mot sina kamrater, om du nu hade koll på det...

    SvaraRadera
  42. Uppenbarligen vill ju inte Hapoel protestera mot sitt lands regim genom att avstå internationellt idrottsutbyte. Vad tycker de om PFF:s hållning?

    SvaraRadera
  43. wisemen vasastan/ Sluta nu. Du vet mycket väl att errarna inte kommer försöka stoppa någon match utan bara genomföra en fredlig demo mot att Sverige spelar mot Israeliska lag. Det är ju en mediekupp av ett litet parti det här, inget annat. Errarna har ju inte haft bråk kring sina arrangemang sedan 70-talet.

    SvaraRadera
  44. anonym 20:24

    Som sagt, tycker inte att politik och fotboll hör ihop så vill inte ha något parti över huvud taget vid våran arena. Och nej, framförallt INTE nazister eller kommunister.
    Men nu är det väl inte nazister som planerar att demonstrera utanför arenan eller?

    SvaraRadera
  45. Den stora frågan är ju vad alla R-are som håller på blåvitt gör hahaha. Först demonstration mot att matchen spelas för att sedan sticka upp på läktaren och kolla på matchen? Fan storkommunisten Frank Baude själv är ju blåvit och jag vet minst fem killar i vår klack som är ML:are med, varav i alla fall två i Wisemen. Dem vill vi ha intervju med!

    SvaraRadera
  46. wellington/ Det spelar som sagt ingen roll hurvida valet är medvetet eller ej, i vanligt folks ögon (och inte i er hjärntvättade RKU-värld) är aktionen helt befängd med tanke på omständigheterna, och det är det artikeln belyser.

    SvaraRadera
  47. anonym 20:31- Nej nazisterna är upptagna med att skrika sieg heil på videoklipp med wisemen på youtube...

    SvaraRadera
  48. hahahahahahahahahaaha vaaaaaad är det här för mongodebatt samma dag som vi gjort klart med en islänning??

    SvaraRadera
  49. Valentin o Byhr2009-07-23 20:38

    feldgrau- Du gör ett misstag när du antar att någon som inte håller med dig tillhör en helt annan politisk åskådning. Du begår ett ännu större retoriskt misstag när du pekar ut honom som "hjärntvättad" för att han inte har samma åsikt som dig. Håll debatten på en lite högre nivå nu tack, annars är det risk att du själv skapar den största pajkastningen i din egen tråd. Kan väl bara anta att du är en person som sympatiserar med högerkanten inom moderaterna eller folkpartiet där det är väldigt vanligt att kalla folk som är vänster "hjärntvättade" för att på det sättet försöka insinuera att du vet vad du talar om men de som inte håller med har fått åsikterna påtvingade sig. Ingen smart väg att vinna en diskussion i alla fall.

    SvaraRadera
  50. fy fan vilken jävla idiotdebatt. varför skall ni göra precis så som kommunisterna vill......få uppmärksamhet för sin stunt att bojkotta?!?!?!?!?

    SvaraRadera
  51. feldgrau- Det du säger nu är att det inte spelar någon roll om de har en avsikt med det de gör, för du håller inte med och då är det ok att framställa dem som idioter. Samtidigt försöker du få mig att framstå som en idiot genom att kalla mig för både RKU-are och hjärntvättad utan att veta vilka politiska sympatier jag har. Tyvärr verkar du själv lite hjärntvättad då det ser ut som att din idé om politik är att alla i ett parti har exakt samma åsikt och inte kan avvika från varann för gör man det så är man ju naturligtvis inte kapabel att tänka själv. Känns lite som Nordkorea där...

    SvaraRadera
  52. Är Proletären fortfarande lika kassa i fotboll, Sjuan eller åttan?

    SvaraRadera
  53. Valentin o Byhr/ Du verkar också gilla att anta en jävla massa grejer, trots att du hytter med pekfingret för att jag gör det...?

    SvaraRadera
  54. i inlägget är feldgrau rätt bra med på att kritisera situationen men här i kommentarerna spårar han ju ur helt

    SvaraRadera
  55. Ok ser att samlingen är 17,45. Jag kommer sitta på någon pub i stan o dricka öl då. Men kommer kanske 18,40, kör ni protester då?.

    Man vill ju inte missa en proletärenhappening (brukar ju vara fullt med ironi, glädje o humor) :(

    SvaraRadera
  56. Här är ett förslag till idrottsligt utbyte: IFK Göteborg spelar en träningsmatch mot Proletärens FF, som väl är ett lag i Division 7 typ? Om Proletären vinner matchen så får de möta Tel Aviv i en direkt avgörande match där vinnaren får spela Sharity Shield i England? Fan vilken bra idé!

    SvaraRadera
  57. Ge oss gamla BaraBen tillbaka2009-07-23 20:49

    anonym 20:34/ Tack tack tack tack! Tre rader om vårt nyförvärv och trettiotre rader om ett bokstavsvänsterparti. Prioriteringar någon?

    SvaraRadera
  58. 23/7/09 20:47

    Den är bra, o mot div7 lag kan tom Dalex glänsa.

    SvaraRadera
  59. Ärligt talat, lugna ner er nu. Bägge sidor i en diskussion måste ju kunna yttra sig utan att det spårar ur i namecalling och pajkastning? Det tjänar ni nog alla på, oavsett vilken åsikt i frågan ni har.

    Själv säger jag bara: låt Proletärens FF tycka vad de vill och genomföra sin demonstration precis som de får enligt svensk lag och tanke om demokratiska rättigheter. Jag kommer inte gå i den utan gå på Ullevi och se på Blåvitt när de (förhoppningsvis) krossar Tel Aviv.

    Storm i ett vattenglas, är analysen. För övrigt tycker jag att Qviding bör få en direktplats till nästa års Sharity Shield i kompensation för att vi "stjäl" deras bästa målskytt.

    SvaraRadera
  60. Bra att ni tog upp detta!

    SvaraRadera
  61. bla bla bla bla bla bla

    HAR NI NÅT OM ISLÄNNINGEN ELLER?

    SvaraRadera
  62. anonym 20:33/ Vi tar dubbeln. Först demonstration och sedan match... ;)

    SvaraRadera
  63. Kommer det finnas möjlighet att köpa proletären utanför?

    SvaraRadera
  64. Jag är rysk.

    SvaraRadera
  65. Detta blir såklart ingen större manifestation då aktiva (r)are inte är speciellt många och flera säkert känner sig aningen splittrade i frågan. Detta är väl KPs problem, sin totala oförmåga till flexibilitet (man skall alltid bojkotta allt från Israel) vilket gör att man hamnar helt fel som i detta fall.
    Kanske kunde de ta kontakt med Hapoels fans och göra en gemensam manifestation mot det Israeliska ockupationstaten. Jag skulle helhjärtat stödja en sådan aktion, men så kommer det inte att bli tyvärr.
    (r)arna använder sig inte av våld och de kommer troligtvis stå och dela ut information om Israel och det ser jag inget problem med.
    De som använder våld ibland är troligtvis inte för en bojkott så ingen anledning att oroa sig.

    Förövrigt är proletären FF en mycket fin klubb som många borde ta efter. (Man kan ju skippa den dogmatiska leninismen men annars).

    SvaraRadera
  66. populistiskt försök att få igång en debatt. men lite roligt.

    SvaraRadera
  67. Aibo/ Nu är ju som du säger Proletären en riktigt bra klubb som jobbar för småklubbars rättigheter, planer och mycket internationellt utbyte. Dessutom är många aktiva där inte medlemmar i kommunistpartiet heller. Det blir så löjligt när småungar börjar yra om stenkastning här när det faktiskt är så att errarna är de som är i störst konflikt med anarkisterna som sysslar med sådant.

    SvaraRadera
  68. vilken kissnödig debatt

    SvaraRadera
  69. Först krossar vi Hapoel - sedan PFF? Kanske i omvänd ordning.

    SvaraRadera
  70. Den jävla idiot som ger sig på folk som utövar sin demokratiska rättighet att demonstrera kommer ju förstöra hela jävla folkfesten och skapa ett medialt kaos kring huliganer. Inse att PFF-folket är en vanlig jävla fotbollsklubb som har massa bolsjeviker i sina led och ingen jävla samling AFA-tonåringar. De är ju för fan fiender dessa två grupper...

    SvaraRadera
  71. Bra artikel, om PFF valt att protestera medveten visar det bara på hur urusla de är på att kompromissa... Om de nu är så lika kan vi verkligen snacka om att pissa på sin egen motsvarighet i ett annat land.

    SvaraRadera
  72. vänta bara tills wisemen anfaller ett par hundra protesterande. då kommer ni få se en epic fail i medierelationerna för det här året...

    SvaraRadera
  73. Anonym 18:06 och en del andra:

    Kanske ingen "öppen debatt" på G, men jag ringde upp PFF i tisdags, då jag fick reda på att de sökt demonstrationstillstånd. Ville tala om för dem vad Hapoel är för en klubb.

    De var redan delvis medvetna om det, men har valt att genomföra en protest ändå. Det var inte klart hur de tänker sig att genomföra sin manifestation när jag snackade med dem, men vi kommer ha ett snack i morgon igen. Hoppas få reda på vad de har för planer - och hur de tänker kring det hela - då.

    Mitt intryck just nu är dock att "Frankie" har rätt i att det är lite storm i ett vattenglas över det här. Protesten kommer helt säkert vara liten och PFF tycks vara mycket måna om att undvika att det blir skit av det.

    Nåja. Återkommer med info på SÄ:s hemsida när jag vet mer.

    /Almgren, SÄ

    SvaraRadera
  74. Fruktansvärt att antisemiterna får köra på även i detta årtusende. Israel har gjort misstag men den enda demokratin i området. Till skillnad mot sina graqnnländer har de inte inskrivit(eller haft ) att utplåna grannländerna. Att Hamas mfl tillåts skjuta raketer in mot civila mål i Israel bryr sig inte Proletären om men gapar stort när Israel "försvarar" sig. Bägge parter gör sina fel men många har en enögd syn. Proletären har vi nog av i bråk runt Göteborgs fotbollsförbubd. Nu är de igång igen att vi ska göra samma idiotiska misstag Malmö tvingades göra pga en stolle i kommunledningen i samband med DC tennis. Eller är det redan bortglömt?? Ge faen i vår cupmatch !!

    SvaraRadera
  75. "om några aktivister försöker stoppa matchen kommer vi att slå till med full kraft."

    Fan va det låter löjligt när ni låtsas som ni är nån sorts armé =/ Skäms ju nästan fast jag inte är med i skiten

    SvaraRadera
  76. anonym 00:46/ Idiotförklara inte dig själv nu, Proletären är extremt uppskattade för sitt arbete hos oss andra småklubbar då de driver frågor som demokrati och planrättvisa etc på ett utmärkt sätt. Så kliv ner från din höga häst och sluta kasta skit omkring dig.

    SvaraRadera
  77. anonym 00:46/ Antisemiterna? Jaha, vad är du då, semit eller? Att kalla folk judehatare för att de är mot Israels statsterrorism är som att kalla Carl Bildt för folkmördare för att han inte stoppar Iran från att attackera sin befolkning. Det är helt uppåt väggarna. Men det vet du nog redan innerst inne.

    SvaraRadera
  78. 24/7/09 00:46

    Njaaa där har du jävligt fel, Proletären gick i fronten för att få till fler konstgräsplaner i gbg. Dessutom har de varit drivande i frågan om taxesänkningar (göra det billigare för klubbarna att boka träningstider)

    Så Proletären har vart jävligt nyttiga för gbg-fotbollen.

    Däremot är jag inte förtjust i den här demonstrationen. Men för det behöver man inte snacka skit..

    /ledamot o spelare för gräsrotslag de senaste 9 åren.

    SvaraRadera
  79. Skall de demonstreras utanför arenan på matchdan hoppas jag att det kommer vevas loss om man inte gör det klart att man inte har något med blåvitt att göra.

    Att koppla blåvitt till ett politiskt ställningstagande äcklar mig.

    SvaraRadera
  80. Proletären FF ställer sig frågande om man bör spela mot vilket lag som helst, konstaterar att den israeliska staten exempelvis försvårat möjligheten till idrottande i Palestina. PFF kommer
    fram till att en demonstration är befogad mot ett lag från en
    ockupationsstat, och blir av skribenter samt kommenterande på
    bloggen bemött på sätt som "Detta visar bara på hur obildade
    och korkade dessa människor, "proletärer", är."; "Inga
    kommunister vid våran arena tack!"; "Det spelar som sagt ingen
    roll hurvida valet är medvetet eller ej, i vanligt folks ögon (och inte i er hjärntvättade RKU-värld) är aktionen helt befängd med tanke på omständigheterna, och det är det artikeln belyser."; "Först krossar vi Hapoel - sedan PFF? Kanske i
    omvänd ordning."

    Det var ju väldigt moget, kamrater. När vi ändå är igång kan vi ju lika gärna pissa ännu mera på demokratiska rättigheter,
    demonstrationsfriheten, och kanske göra en inverterad saudiarabisk variant på läktarinsläpp och vägra män inträde till Gamla Ullevi. När vi ändå är i farten med dessa mogna kommentarer, liksom.

    Uppenbarligen är det så illa ställt idag att när någon vill
    bidra med information kring hur ett apartheidsystem förtrycker
    våra medmänniskors möjligheter till att få vara en del i en
    idrottsförening, likt supportrar är en del av IFK, så fördöms
    den personen. Idag skäms jag faktiskt lite för att vara IFK:are.

    SvaraRadera
  81. Väldigt bra av Proletären att vara konsekventa!

    "medan västbanken och gaza hålls i schack av militär, kan israeler spela fotboll, men dom ska fanimig inte spela här!"

    SvaraRadera
  82. kommer ihåg proletären ff, det var laget med diverse miffon från stadens alla hörn som antagligen hade placerats där av sina politiskt aktiva föräldrar. Man vann alltid matcherna med supersiffror, typ 15-1, som grabb. Då var det enkelt att göra några mål och få en läsk från automaten i klubbhuset av tränaren. Fina minnen det... =)

    SvaraRadera
  83. Hear hear Feldgrau. En klockren analys. Idrotten skall inte vara skådeplats för extrema politiska särintressens försök att profilera sig. Förresten, vad tycker Proletärens FF om idrottsutbyte med Iran, Nordkorea och Cuba m fl diktaturer/teokratier?

    SvaraRadera
  84. SFAC/
    Visst har vi som ar eller var engagerade i GBGs breddfotboll Proletaren och Bengt Frejdh mycket att tacka. De gick i braschen tillsammans med J.Gerebro fran BK.Skottfint med att fa ner planhyror som skulle satt atskilliga smaklubbar i ruinens brant. Proletarens FF mfl gick aven i braschen for att GBGs kommun skulle slappa till stalar for K.G planer. Sa inget skitsnack om PFF.....

    SvaraRadera
  85. Fan vad jag inte vill se någon demonstration i samband med matchen.

    Snälla rara, det är en fotbollsmatch!

    SvaraRadera
  86. Nu drar ni för stora hästar på detta.

    Ni som TROR att det kommer bli kravaller eller liknande det i Malmö, ni har ju inte någon koll.

    Vi KOMMER ALDRIG stöka till det utan detta är mer en protest innan match med flygblad och något tal.

    Sen kan man ju erkänna att man känner sig ganska delad i denna frågan då Hapoel är kamrater men som sagts innan, man måste hålla en konsekvent bojkott linje.

    Det ni borde oroa er mer över är nazireferenser på läktaren och feta böter.

    SvaraRadera
  87. haha hästar... växlar ska det vara så klart :D

    SvaraRadera
  88. http://www.proletaren.se/index.php?option=com_content&task=view&id=1790&Itemid=49


    Läsvärt angående hände i malmö.

    SvaraRadera
  89. Proletären, demonstrera gärna enligt de demokratiska rättigheter vi har i Sverige. Som inte finns inom Hamasområdet. Men ge faen i att påtvinga oss bojkotter och ovärdiga mottagande av spelare som inte gjort något ont. Ge faen i vår cupmatch, vill ni stå utanför, gör det låååångt borta och förstör inte en Blåvit fest. Jag respekterar er om ni respekterar mig.
    Behövs andrum och glädje från allt som ska göras politiskt. Ogillar starkt att alla ska påtvingas synpunkter. När det gäller Israel Palestina kan vi ta den debatten utanför fotbollen. Finns även de som har andra åsikter som också är starka i upplevelser och fakta.
    Att man så enögt missat vad laget vi möter står för känns inte alls bra att följa era synpunkter

    SvaraRadera
  90. Proletären ha gjort mycket gott men lite väl odemokratiskt. Bara en massa politiska utspel när det kommer till kritan. Fast deras syfte är politiskt och mycket bra på driva frågor för de "mindre" klubbarna.

    SvaraRadera
  91. 24/7/09 12:57

    Jo det kan ju jag hålla med dig om i för sig. De driver jävligt viktiga frågor men vill gärna få det o framstå att alla klubbar i gbg står bakom Proletärens ideologi typ:)

    SvaraRadera
  92. Jag är kommunist, och jag skäms när jag ser Proletären FF göra bort sig såhär, men vad hade man väntat sig av ett gäng övervintrade stalinister. Om Hapoel mött något annat lag hade jag stått i deras klack, nu står jag självklart som alltid med blåvitt.

    SvaraRadera
  93. Bojkotta Proletären och bojkotta aktionenen mot matchen. Visa hur man försonas och att det faktiskt TVÅ parter som båda beter sig illa. MEN vi står upp för Blåvitt och över allt jävla groll och pajkastning står fotbollen. Prolotären får som alla andra spela sig fram till att komma i rampljuset, inte utnyttja matcher i politiskt syfte. Den frågan är lika viktig som pågående supporterdebatt.
    Jag går på matchen och ärar blått och vitt oavsett Israels flaggfärger och vad jag tycker politiskt

    SvaraRadera
  94. Bojkotta Proletären och bojkotta aktionenen mot matchen. Visa hur man försonas och att det faktiskt TVÅ parter som båda beter sig illa. MEN vi står upp för Blåvitt och över allt jävla groll och pajkastning står fotbollen. Prolotären får som alla andra spela sig fram till att komma i rampljuset, inte utnyttja matcher i politiskt syfte. Den frågan är lika viktig som pågående supporterdebatt.
    Jag går på matchen och ärar blått och vitt oavsett Israels flagga och vad jag tycker politiskt

    SvaraRadera
  95. Stå upp för BLÅVITT !! Politik får ni ha på Götaplatsen eller Gustav Adolfs Torg. Utom när vi firar SM-guld.
    Stör mig att utomstående fanatiker stör och förstör fotbollsfesten.

    SvaraRadera
  96. Vad gör överhuvudtaget ett israeliskt lag i en europa cup??tillhör inte dom asien?

    SvaraRadera
  97. fan va patetiskt med folk som ska "tuffa" sig på nätet. väx upp. om man nu inte håller med protesten går man väl bara på matchen- det är ju motsatsen till protesten. patetiskt att snacka om att slåss med fredliga protesterande och sånt, var är det för jävla nazi-logik?? blåvitt står fan för demokrati, inte idioti.

    trodde jag...

    SvaraRadera
  98. ._
    Gött med lite tjöt,, hoppas det blir detsamma i RADIO och iTV drar nog lite extra folk till matchen tror jag.

    eller vad tror ni?

    SvaraRadera
  99. Ähh fan jude som jude säger jag!

    SvaraRadera
  100. dessa r-are och antagligen afa snubbar kommer göra allt för att förstöra hela matchen och allt runtomkring dom ska ha en riktig käftsmäll hela packet

    SvaraRadera
  101. Cantona/ Skäm inte ut alla blåvita med din ignoranta dumhet. Errarna är fan ärkefiender till AFA, det är som att Änglarna skulle gå ihop med Firman Boys och stöka vid en hemmamatch av Djurgården hockey. Du vet inte vad du snackar om din flöjt. Den enda som verkar i behov av en käftsmäll är du.

    SvaraRadera
  102. Låt dem protestera, finns gott om små skittorg långt från arenan, men om jag ser ett endaste jävla flygblad i närheten av arenan, då kommer jag trycka ner det i halsen på er.

    Skiter fullständigt i vilka det är, höger-vänster-upp-ner. Jag må ha starka åsikter, men när det kommer till Blåvitt lägger jag ALLT åt sidan.

    På torsdag påbörjas äventyret gott folk, trevlig helg.

    Mvh//Big Daddy

    SvaraRadera
  103. Detta citat kommer från bolsjeviksidan Svensson
    "Lite komplicerat blir det hela dock när Hapoel Tel-Aviv är Israels svar på GAIS"
    Det vill nog till att prollarna håller sig i skinnet och intar en låg profil annars kommer det nog att smälla.

    SvaraRadera
  104. Jäkligt beklagligt att se så självklara konstateranden (smått romantiserande till karaktären) om att man antingen själv, eller hoppas att andra, tar till nävarna om det skulle ge minsta lilla påverkan mot matchen.

    Det har ju aldrig varit tal om att aktivt störa arrangemanget. Bara ta en ståndpunkt. Vad man än kan tycka om budskapet eller organisationen bakom så är det inom lagens ramverk och således något man måste respektera.

    Märkligt att vi inte ens kan sila snacket från denna primitiva, självförlöjligande jargong. Är det i vårt intresse att spela dom med en starkt felaktig stereotyp om supporterskap i händerna?

    SvaraRadera
  105. Jävligt irriterande att Proletären utnyttjar vår match i politiska syften. Inte första gången man utnyttjar för få fram sin politik. Helt ok om de kan sköta det på annat håll men rid inte på andras aktiviteter.

    SvaraRadera
  106. Efter att ha läst på lite om dessa verklighetsfrånvarande personer så är kanske min ståndpunkt om småskaligt fysiskt våld felaktigt.

    Det dem behöver verkar vara en rejäl omgång. Men det sänder signaler om oss som enbort vore negativa.

    Så jag föreslår spottloskor, hånskratt, "smårusningar", stöld av allt material man kan komma över samt självklart det vi goa gubbar är kända för, stjäla deras flickvänner bara för sakens skull.

    Låt dem samla 200 pers utanför arenan, bara gaisare, vi är Blåvitt, övermänniskor.

    3-0 hemma, 3-1 borta, vi får en felaktigt dömd straff med oss i 94:e i Tel Aviv, Ragge skjuter stolpe in...

    //Big Daddy

    SvaraRadera
  107. OM det nu varit ensidigt överfall på ett folk så hade jag ställt upp UTANFÖR arena och matchen .
    Men när politiska grupper skriver in i att utplåna en stat, skjuter raketer, spränger bomber, terroserar och förföljer sina egna som inte har rätt åsikt. Och inte ens följer vanliga demokratiska rättigheter. Då är jag väldigt långt bort från att stödja. Problemet är inte svart eller vitt men inte faen ställer jag upp på att stödja ensidigt politiskt aktivitet mot den enda demokratin i området. Även om de också gör övervåld. Men jag tänker stödja Blåvitt, gå på match och ignorera enögda dårar som inte ens tar reda på vad det är för lag vi ska möta. Så jävla enögt och klantigt, ni måste vara gajsare

    SvaraRadera
  108. strax efter lottningen ville jag ta reda på lite om hapoel och hittade en av deras ultras-sidor och förstod att dom var vänster och anti-rasister.

    jag är inte särskilt politiskt intresserad men jag ser hellre att dom kommer istället för några tokiga fascister

    pinsamt att proletären ff inte tar sig en minut och tar reda på fakta om de supportrar de ska protestera mot. fast samtidigt är väl dom flesta engagerade kommunister i den åldern där de inte behärskar dator-kunskaper

    om dom hade haft lite vett borde dom väl snarare ta kontakt med sina israeliska jämnlikar

    SvaraRadera
  109. Rör up en massa känslor med oförrätter. Är det fler som kan tänka sig gå på matchen och heja fram Blåvitt, bete oss som fotbollsälskare. Och ta allt utanför fotbollen sedan.
    Kan Proletären tänka sig att vi får ha vår fest eller ska de sabba dem för sina egna intessen?
    Förstör inte detta nu med en massa tjafs. All heder åt engagerade människor, ha bara respekt för andra också.
    Uppmanar Proletären att ha sina aktiviteter men INTE i närheten av arenan. DET är att PROVOCERA även de som inte tagit parti. Det vet de och ansvarar för. Inte vi.....

    Märk, jag tar inte ställning i politiken. Ber bara om respekt, upp till aktivisterna att visa vad de står för. Anarki och provokationer eller sund demokrati

    SvaraRadera
  110. Haha, Proletären ska protestera. Stoppa pressarna!!

    SvaraRadera
  111. http://www.proletaren.se/index.php?option=com_content&task=view&id=1973&Itemid=1

    SvaraRadera
  112. "några fakta om Hapoel Tel-Aviv FC.

    I sin nuvarande form startades laget 1926 som en del i idrottsrörelsen Hapoel som initierades av den judiska fackföreningsrörelsen Histadrut. Histradruts mål har alltid varit att befordra judiska arbetares rättigheter framför palestinska arbetares. En fackförening så långt från socialistiska ideal som tänkas kan. Så är Histadrut ökänt som propagandist för bildandet av den sionistiska staten Israel.

    Det är i denna miljö som idrottsrörelsen Hapoel växer fram i ett Palestina som sedan första världskriget ockuperats av Storbritannien på mandat av Nationernas Förbund.

    Idag är Hapoel Tel-Aviv, som ligger på femte plast i israeliska ligan, ett etablerat proffslag. På hemsidan skriver laget stolt om sin historia att laget ”gjort succé i Europeiska kupper som representant för Israel”.

    Ingenstans finns något som kan liknas med kritik av staten Israel eller något som kommer i närheten av ett ställningstagande för det palestinska folkets rättigheter.

    Det faktum att lagets kapten är israel av palestinskt ursprung ändrar ingenting. Det kan den intresserade läsa på Wikipedia men inte på Hapoel Tel-Avivs hemsida där lagkaptenens bakgrund inte nämns med ett enda ord. Här framgår med all önskvärd tydlighet att Hapoel Tel-Aviv FC är en kommersiellt driven idrottsklubb som i enlighet med den borgerliga idrottsrörelsens traditioner söker framstå som ”opolitisk”.

    Det finns all anledning för Palestinavänner i Göteborg att delta i protestmötet torsdag 30 juli klockan 17.45 på Norra Allén/Ullevigatan."

    SvaraRadera
  113. Ursäkta men Proletären och Palestinavänner. När man ser era manifestationer och snedvridna fakta blir man väldigt bekymrad vad ni står för. Ni svamlar om prostester mot Israel men ni kör ju på med samma hat som terroristerna. Kommer aldrig bli fred om ni inte också DELTAR i fredprocessen. Se förra demonstrationen i Göteborg där det bars banderoller med texten "Krossa Israel". http://www.gt.se/nyheter/1.1655465/protester-mot-matchen-i-dag
    Ett budskap som knappast vissar fredsvilja utan utplåning, helt i linje med era vänner. JGA KOMMJER ALDRIG STÄLLA UPP PÅ DETTA. OAVSETT VILKEN SIDA

    Det är ju det ni vill, krossa. Det lag vi idag ska möta är ett av de lag som arbetar för ett bättre Mellan Östern liksom det finns palestinier på andra sidan gränsen som också lednat på hatet och krig. Varför inte stå upp för dessa som förföljs av terroristerna för de inte tycker lika. Det finns, på båda sidor, grupperingar som drivs av hat och utplåning. Ni tar ställning för dessa intressen idag. Beklämmande !!!

    SvaraRadera
  114. Beklämmande var ordet att se dessa AFAfjortisar med Palestinaflaggor. Ger inget förtroende för mig. Känns som samma amhang som i politiskt syfte vandaliserade Göteborg vid EUtoppmötet

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.