2009/07/30

Öken

DEPP. Att hålla på Blåvitt är som att betala för att på sina axlar bära en vattentunna genom en oändlig öken. Det tar kraft och tid och pengar och i grundtillståndet är det uthärdligt men inte överdrivet kul. Men så ibland skvalpar det till och man får sig en hel munsfull med vatten och plötsligt tycker man att livet är så jävla bra. När man egentligen bara för en kort stund når upp till det tillstånd man hade haft konstant om man inte varit idiotisk nog att ta på sig jobbet som vattenbärare. Och så går man där och drömmer om den dagen man kommer fram och får dricka hur mycket vatten man vill. Och tiden går och slutdestinationen kommer inte en meter närmre. Men de små klunkarna vatten då och då håller uppe illusionen om att det nog kommer en dag, trots allt. Men mest är det bara öken.

46 kommentarer:

  1. Finsk mittback som inte kan svenska som skall hålla ihop försvaret och snacka med en dansk målvakt som inte kan full svenska och sen kunna snacka med en Islänning. Asså inte konstigt att det såg ut som det gjorde i backlinjen idag , såg bättre backlinje i Gothia Cup P13 och dessutom kunde allfall snacka med varandra där bak !

    Gustav varför gick du inte av planen ?

    Långa bollar på Bengt "Hysen"

    Nu är det fan dags att börja spela fotboll , Framåt SM-GULD !!!

    SvaraRadera
  2. Känns jävligt jobbigt att inse att vi inte är bättre än så här. Att ett svensk lag kvalificerar sig till champions league är lika troligt som att Tomas Brolin gör comeback i allsvenskan. Det som känns väldigt bistert är att vi inte har en chans idag, resultatet är ju helt rättvist tyvärr och det mot ett lag som inte börjat sin säsong än.. Trodde verkligen vi skulle slå ett lag från Israel på HEMMAPLAN. Till sist oerhört tråkigt och respektlöst av vissa delar av publiken som buade när Daniel Alexandersson kom in på plan. Hur tror ni han känner över att höra det. Tror ni att han blir bättre av det? Hoppas ni skäms i efterhand, jag skämdes oerhört över att höra det idag. Vi skall väl stötta spelare i föreningen. Nya tag mot Häcken på söndag då hoppas jag banne mig att det är minst 13 000 på läktaren.

    SvaraRadera
  3. Vad ger blåvitt i odds mot häcken på söndag? 5.10?

    SvaraRadera
  4. Man kan nog tycka mycket om domare,konstiga byten mm,mm.
    Sanningen är dock att vi blir förnedrade av ett välspelande Hapoel på vår egen arena.Känns sådär.Hade lite taskiga vibbar redan innan matchen om man tänker på prestationerna efter uppehållet.Svacka kanske?
    Undrar rätt mycket hur tränartrion resonerade när man skickade in Jakob och Dalex,det såg ju rätt illa ut redan innan.Jag uppskattar verkligen våra tränare men dom två bytena var verkligen konstiga.Tror iofs inte att det hade spelat någon roll vilka som varit på banan sista 25 men ändå.Får bli en duktig uppryckning på söndag.
    Kom igen BLÅVITT

    SvaraRadera
  5. Om vi inte vinner mot Häcken svär jag på att inte engagera mig i blåvitt för resten av säsongen.
    Det finns en gräns för hur många gånger man kan bli sviken.

    /Björn

    SvaraRadera
  6. Bra skrivet Feldgrau, känner igen det så jääävla mkt!

    SvaraRadera
  7. Håller med Nick fullständigt. Det var tamefan pinsamt att höra burop. Hur låg formtopp han har så gör man inte så, inte under match. Inte nog att det är fel, det är helkorkat. För även om man nu är så känslokall att man inte bryr sig om personen Dalex så lär han ju inte göra en insats för laget du älskar (?) efter burop.
    I övrigt var första halvlek en fröjd att skåda, det är lätt att glömma en dag som denna. Klacken hade bra fart och blåvitt spelade ut Israelerna. För visst var det bud på betydligt mer innan halvlek än 1-0.
    Andra halvlek började som sist mot TFF: med en undran om Stefan Rehn satt och sjöng vaggvisor i halvlek. Israelerna lyfte sig 10 snäpp och spelade ut oss.
    Vandringen genom öknen fortsätter, jag fick så mycket vatten från tunnan i början av säsongen att jag nu tror jag törstar ihjäl när som helst. Låt mig få smaka vattnet efter ÖIS - IFK ... snälla.

    SvaraRadera
  8. Jag stod och hörde mig själv ropa ut "NEJ INTE HAN" när dalex kom in. Precis efteråt tänkte jag "va fan gjorde jag nu?" Men det va min spontana reaktion. Så tråkigt och jag skämdes över det efteråt. Men det va min spontana reaktion och då är det inte bra. Han gjorde inte heller någon större skillnad. Tror bärkan hade gjort det bättre faktiskt. Men nu ska jag inte skylla på en viss person här för idag var det mycket som inte stämde. Vi hade behövt en spelare som wernblom idag =/ och lite fart på det hela. Va fan lägger vi av i andra halvlek för?

    SvaraRadera
  9. kom igen nu boys ! nu blickar vi framåt mot allsvenskan igen !

    förevigt blåvitt, i med och motgång !!

    SvaraRadera
  10. Jag gapade "Nej inte han" när Dalex byttes in. Kommer att fortsätta göra det varje gång han entrar planen. Må vara att det är fel att bua ut en spelare när han blir inbytt, men det förändrar inte det faktum att han är totalt oduglig och således inte ens ska vara nära en plats i Blåvitt. Vad ser Rehn/Olsson i denna man?

    SvaraRadera
  11. Synd att bli utslaget hemma med 3-1 mot ett totalt okänt lag från den värdelösa israeliska ligan. Den e ju sämre än AS.

    Nu fick vi kvitto på hur jävla värdelös fotboll mitt lag lirar mot andra europeiska okända lag

    SvaraRadera
  12. Älvsbörja vann med 2-1 borta mot Braga! Yeees! Så kan ni ha lite att glädjas ändå i allt mörker och denna öken!

    SvaraRadera
  13. Har man inte för avsikt att behålla sina bästa spelare utan i första hand prioriterar att tjäna en hacka på dom då kan man kanske inte förvänta sig mer i Europa. Häcken kan alltid slå. Oavsett. Eller klippa. Våga satsa istället. Behåll spelare som Wernbloom och Bjärsmyr. Sälj dom som inte blir nåt för lite mindre pengar. Var beredda att bjussa de bästa spelarna på riktigt bra löner. Eller fortsätt som det är nu. Med Lagom är bäst. Eller förlåt sämst är bäst.

    Grattis Elfsborg. Dom har rutinen. Och kontinuiteten. Vare sig vi gillar det eller ens vågar erkänna det....

    Men visst...hålla på Blåvitt det gör jag likt förbannat. Även om vi är lättmjölk just nu!

    SvaraRadera
  14. Idag såg det ut som det har gjort det senaste. En bra första halvlek, för att i andra halvek sluta spela fotboll. Jag förstår inte varför, alla borde ju vara införstådda med att en fotbollsmatch spelas i 2 halvelkar á 45+ min.

    Men det är väl så här det blir när föreningen bygger för framtiden. En framtid som aldrig blir eftersom man säljer dom bästa spelarna mitt under säsong.
    För visst ser framtiden hela tiden väldigt bra ut, om man inte tänker på att blåvitt säljer dom bästa varje säsong.

    Ska man se dagens match i vitögat, så har vi inte en chans. Första halvek är jämn. Visst hade vi kunnat göra ett mål till kanske, men halvleken var jämn. Andra halvlek är vi som mot Trelleborg - passiva och oorganiserade. Mot ett så bollskickligt lag som Tel Aviv straffar dig sig direkt. Man stod ju bara och väntade på att första bollen skulle ramla in i andra. 3-1 var något man på något sätt förutsåg konstigt nog. Jag tycker grabbarna ska titta sig i spegeln och fråga sig om man verkligen vill spela fotboll, för det verkar ju inte så.

    Rehn/Olsson taktiska kunskap kan man verkligen ifrågasätta. Varför Dalex? Han bär absolut inte ansvaret för raset, för det var lika dåligt spel innan han kom in. Men han ändrar inte matchbilden något. Tumören är för långsam, det såg vi idag på bla 2-1 målet. Bjärsa hade antagligen tryckt bort det försöket, 1-1 ja vem skulle ta den bollen?

    Blir inget europa nästa år heller. Men vi bygger ju för framtiden...

    /Daniel

    SvaraRadera
  15. btw.....

    Jävliga är väl att Blåvitt skickar bästa möjliga lag till returen för att spelarna ska få internationell rutin....skicka vårt junior b-lag istället så att dessa trötta spelare som inte vaknat ur semesterdvalan kan pusta ut och försöka vinna i Allsvenskan och cupen istället. För det är helt jävla kört i europa.

    /Daniel

    SvaraRadera
  16. ett jävla snack om framtiden jag lever för dagen vem vet om man lever imorgon ....nä börja agera mild ...DET ÄR INTE DINA PENGAR!!!!

    MEN KÖPA GLASSKIOSK GÅR ANN ????SLUTA LEV I EN BUBBLA

    SvaraRadera
  17. Ajax är också en bra framtidsfabrik. Men det går inte så bra ute i Europa. Och knappt ens i Eredevisie. Även dom hade det bättre under Bosmanperioden...

    SvaraRadera
  18. vad i helvete gjorde jakob johansson och dalex på plan!? HELVETE!!!

    SvaraRadera
  19. Förnedrade mot ett (ja ärligt talat) jävla skitlag fan va bittert. Bra för spelarna dock att vakna till "är vi så här jävla kass mot lite internatioenellt motstånd".

    Tröttsamt

    SvaraRadera
  20. Mycket fin depptext, men mitt i allt det mörka; Tänk på att det bara är knappt två år sen senaste Guldet. Förra året två titlar dessutom. Innan dess gick vi elva år i nämnda öken utan något av större värde. Så långt kommer vi aldrig att gå igen. Vi är mitt inne i ett spännande bygge som om det fungerar kommer ge oss en fin ställning även internationellt. Bakslag sker, det är förjävligt, men vi reser oss. Elfsborg har inte vunnit än. Blåvitt är fortfarande blåvitt. Hell, vi kan tillochmed slå Israel- jävlarna fortfarande. 3-1 därnere och sen äger Kim i straffläggningen.. Undret i Tel Aviv- HÄR KOMMER BLÅVITT

    SvaraRadera
  21. fan de låter som vi har åkt ur, va ni deppar!! upp med hakorna nu så mosar vi dem på deras hemmaplan med 3-0 ! de e inte över än !

    SvaraRadera
  22. om jag inte minns fel så skulle ju guldåret vara ännu en mellansäsong där vi skulle bygga för framtiden... den framtiden som vi är i nu, det var iår guldet skulle vinnas-inte 2007! dags att börja visa det kanske?!

    SvaraRadera
  23. Nu tittar vi ned i tabellen, många här inne som är naiva å tror att vi skall vara med i någon guldstrid!

    30 aig. får vi en lektion hur fotboll skall spelas mot bönderna :-/

    SvaraRadera
  24. Klockrent.

    Hejja snälla blåvitt....

    SvaraRadera
  25. Åkte inte Tel-Aviv ut mot AC Milan i kvartsfinalen förra året? Isf är det knappast ett sopgäng som var över.

    SvaraRadera
  26. Ibland undrar jag varför "klacken" måste applådera laget efter en bedrövlig insats ? Skall man inte applådera när nåt är bra ? Kanske borde våra proffs få sig en minnesbeta ibland. Få gå därifrån utan dessa ovationer från publiken. Tror det skulle få en bättre effekt. Inte fan applåderar man när nån snubblar eller ramlar på gatan...

    SvaraRadera
  27. Turunen? In med Kalle... Vad har hänt med JJ utvecklingskurva?

    SvaraRadera
  28. IFK åker på stryk hemma mot ett dussingäng från Tel aviv samtidigt som Elfsborg slår Braga på bortaplan, det säger en del...

    Efter två bedrövliga insatser i rad kanske ledare och truppen borde ta sig en funderare vad fan dom sysslar med... Elitfotboll? Korpfotboll?

    SvaraRadera
  29. Skulle vara riktigt intressant att få se 1-3 målet igen. Det kändes som solklar offside men 6000 kanske hade fel? Öken.

    Vi har nu släppt in 4 mål på 2 matcher från vår vänstersida. Dags att göra något åt detta snart?

    SvaraRadera
  30. anonym 31/7/09 08:31:

    Älska mig när jag behöver det som mest- någonsin hört talas om detta ordspråk? Vi skall stötta i med- och motgång för vi kan vara tungan på vågen.

    Jag tror definitivt att de mår bättre av kärlek och respekt från klacken än burop.

    SvaraRadera
  31. Spelaren som gör målet är inte offside vid 3-1, dock han som bollen slås mot först, som springer mot bollen och drar till sig backarna, han var offside.
    Men domarna dömde att han inte påverkade spelet. För han nuddade ju inte bollen.

    SvaraRadera
  32. klockren gämförelse ...

    SvaraRadera
  33. Ok, vi gör en kompromiss:

    a)Vi slutar hacka på Dalex

    b)Dalex slutar i Blåvitt

    Alla nöjda och glada...

    SvaraRadera
  34. Orka klaga på domaren när vi får tokstryk. Vilka hade hemmaplan egentligen? Israelerna förde spelet och vårt mål kom på kontring

    Klart som fan man inte ska få dåligt samvete om man klagar på en spelare. Naivt att tro att fotboll är någon slags söndagsskola

    Zonmarkering innebar igår att hela laget tittar på och låter motståndarna ta avslut tills de sitter. Dom kom närmare och närmare

    Bytena orkar jag inte ens kommentera. Att Jakob får chansen kan jag köpa men Lill-Alex. På vilka grunder får han ens vara med i matchtruppen?

    SvaraRadera
  35. Oops, nu kommenterade jag bytena ändå

    Ni får gärna bua åt mig

    SvaraRadera
  36. Varför får inte Kalle chansen som mittback istället för Turonen igår? Det börjar likna mobbing mot Kalle tycker jag. Inget ont om våran nya finne , Men han har ju bara varit här i någon vecka! Kalle ÄR mittback ingen jävla anfallare hur jävla mycket tyngd Rehn/Olsson än vill ha dom sista 10 minuterna där framme.
    Bjarnason tycker jag gjorden en okej första halvlek på KANTEN??? var han inte en offensiv central mittfältare? I andra h-lek försvann han mer och mer och blev utbytt. Tomas Olsson gjorde ytterligare en bra match som nr 10 men han känns seg i många lägen, jag vill se Bjarnarson där mot Häcken .
    Två spelare som får chans efter chans är Jakob Kohansson och lillebror Alexandersson. Det är för ALLA en gåta vad dom två gör i truppen ? alla utan för Rehn/Olsson! JJ håller inte på denna nivån så jäkla enkelt är det och det är synd om grabben . Dalex har fått chansen nu det senaste och kan skylla på att han varit skadad och är match otränad , Men nån jäkla boll borde han ju kunna vinna nån duell borde han väl kunna vinna fasst han inte är match van ! Nu är det fan dags att rycka upp sig , för vi är Sveriges största och stoltaste lag , nu när det går dåligt så är det dags att visa det ! KROSSA Häcken ...

    SvaraRadera
  37. Exakt så känns det faktiskt

    SvaraRadera
  38. The New Cult King2009-07-31 09:24

    Japp, mycket bra liknelse, förutom att man vid sånna här matcher tappar hela jävla tunnan, måste gå skitlångt tillbaka till oasen och hämta nytt vatten, och man är så less på allt så man bara vill gråta och glömma alltihop. Kasta den jävla tunnan åt helvete. Men det går inte. Det är en börda man bär för resten av livet.
    En liten del av hjärnan, den svaga, som bara inte orkar mer, den längtar nästan efter en mittenplacering, där inte alla matcher är så jävla viktiga, där inte varje missad poäng är ett bortskänkt guld till de lagen man avskyr mest.
    Totalt mörker. Jag går och lägger mig och gråter igen.

    SvaraRadera
  39. Vi är så jäkla långt ifrån CL och Europaligan så man kan lika gärna skicka ett juniorlag och fokusera på Allsvenskan. Man blir bara besviken och utskämd

    SvaraRadera
  40. Lämna WO till bortamatchen. Spar dom respengarna till ngt annat. Vilken j-a domare, vilka j-a byten...suck

    SvaraRadera
  41. Jag minns mig själv säga "Nej inte han" när Berg brukade bli inbytt...

    SvaraRadera
  42. """"Spelaren som gör målet är inte offside vid 3-1, dock han som bollen slås mot först, som springer mot bollen och drar till sig backarna, han var offside.
    Men domarna dömde att han inte påverkade spelet. För han nuddade ju inte bollen.""""""

    Just det som är problemet med den skit regeln fattar inte att dom kan ha det så , hur du än tänker / filosoferar så drar ju personen som är offside på sig en viss markering oavsett eftersom alla i backlinjen har ju sin gubbe så hur man än ser det så påverkar ju killen som är offside spelet han drar helt enkelt med sig en eller 2 spelare som då ger större möjligheter för den spelare som har bollen att kunna komma framåt . ganska solklart även för dårarna som sitter på Lillhagen , men inte för Domarkåren OBS ! VI förlorar inte matchen pga av Domaren han var helröten åt båda håll dessutom var Hysen 1 meter offside på sitt mål , så.

    Vi förlorar för backlinjen hade sina kompass fel inställda TOTALT ODUGLIGA , Dags värva ny backlinje i nästa Gothia Cup i P 13

    SvaraRadera
  43. När man säger "nej inte han" när dalex kommer in är det en helt annan grej än när man sa det när berg byttes in. Berg hade ändå framtiden för sig. Det har tyvärr inte dalex. Ge jj lite tid och låt han spela med b laget, han är ju fortfarande ung och vi får hoppas och tro att det släpper för honom. Men dalex, jag är ledsen du håller inte.

    SvaraRadera
  44. Det här var det mest klockrena jag någonsin har läst. Nobellprislitteratur.

    SvaraRadera
  45. Vi tar ut två kreativa spelare och tar in två iskalla spelare utan kreativitet! Att coacha är inte Rehn/Olssons starka sida! Sena byten och direkt felaktiga byten kommer att kosta mycket. Att de kan utveckla unga spelare har vi sett, men de är ganska usla att coacha rätt!

    SvaraRadera
  46. Åk ner o våldta en höckle-kärring2009-08-03 17:16

    Jag tycker målskytten är solklar offside på 1-3 målet.....e inget snack om det....sen är inte hapoel tel aviv nåt jävla dussinlag, ni som inte vet vilka dom är har fan inte sett mycket fotboll!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.