2009/07/31

"Höjdpunkter" från IFK Göteborg - Happoel Tel Aviv

29 kommentarer:

  1. Absolut inte offside på sista målet.

    SvaraRadera
  2. Däremot soklar offside på Hysens första. Men det läser man inte någonstans, konstigt..

    SvaraRadera
  3. Är det en kona på kanten vid 1-1?

    SvaraRadera
  4. @ .M. - Fast han som slår in returen är ju samma spelare som var offside i förstaläget, hur funkar det då?

    @ 17.38 - Det går inte att se av tv-bilderna iaf, när Olsson slår bollen är Hysén inte i bild.

    SvaraRadera
  5. 31/7/09 17:55

    Jag satt i linje var klar offside.

    SvaraRadera
  6. Av bilderna att dömma ifall man stoppar filmen precis när passningen slås ser man att båda de israeliska spelarna är offside (ta hjälp av mittlinjen för att få den exakta vinkeln för planens riktning), dessutom kan man se att linjemannen är klart felplacerad, han står i linje med den första israeliska spelaren och inte i linje med hysén.

    SvaraRadera
  7. 3e målet är solklart offside, varför? För att spelaren som passningen går mot är offside och han springer efter bollen för att sedan stanna när han ser att hans kompis kommer i bättre läge. Alltså deltog han i spelet i offside läge , hade han stannat direkt hade jag inte gnällt men det var så jäkla solklart nu..

    SvaraRadera
  8. Dem våldtog er... på och utanför planen....
    /stich

    SvaraRadera
  9. Går inte att uttala sig om Hyséns mål på de bilderna, men däremot tycker jag att israelen är precis i linje. svårt med perspektivet, men det ser så ut om man jämför mittlinje med första "gräslinje".

    Turunens agerande på 1-2 är minst sagt tveksamt. Jakob är såklart ingen försvarare, men jösses så lätt han blir bortfintad på 1-1.

    SvaraRadera
  10. Efter att ha sett sista målet i repris idag. Visst fan är det offside. Okay att domarna tycker att spelaren som är offside inte påverkar spelet till en början. Men det ju faktiskt han som fölföljer och gör målet. Då är det väl offside?

    SvaraRadera
  11. Nej, för när han gör målet är det en ny situation, så han får göra målet.

    Kolla in Van Nistelroy, han gör tokmånga sådana mål.

    SvaraRadera
  12. "Dem våldtog er... på och utanför planen....
    /stich"

    alltid lika kul när andra lags supportrar kommenterar på baraben, troligtvis för att vi har sverige bästa supporter-blogg. känner inte ens till nåt annat lags supporter-bloggar

    SvaraRadera
  13. vad gör JJ vid 1-1 målet .. Patetiskt

    SvaraRadera
  14. Varför får vi inte hörnan vid 86 minuten?

    SvaraRadera
  15. Jag tycker det mest patetiska är när målvakten hoppar och klänger över JJ och får Frispark med sig! helt sjukt i mina ögon

    SvaraRadera
  16. Satt ganska bra i linje vid båda "offside-målen". Min spontana reaktion var att Hysén var offside men inte israelen. Ser inget i detta klipp som motsäger det, lite beroende på hur mycket man tycker att israel 1 medverkar i spelet.

    Tycker förövrigt att man borde testa Kalle i Wernbloom-rollen om man fortsätter med finnen i backlinjen.

    SvaraRadera
  17. turunen är en kass värvning.

    va fan gör han på andra målet.
    så jävla tafatt

    SvaraRadera
  18. Tredje målet föregås av offside, då den offsidestånde Hapoel-spelaren fullföljer sin löpning! Tråkigt att dommarnivån i Europa tycks vara så låg när vi spelar där... (minns Basel straffen)

    SvaraRadera
  19. Känns som en parodi på domarinsats när man ser situationen med JJ och målvakten i 86:e. Tycker domaren borde friat och blåst hörna, men skulle han blåsa något så är det ju närmare en straff än en frispark för målvakten, eller .....

    Fast en straff känns ju helt horribelt, så varför blåsa ?????

    SvaraRadera
  20. "Dem våldtog er... på och utanför planen....
    /stich"

    DE, inte DEM - idiot!

    Är det bara jag som spyr av domarens och de israeliska spelarnas känsla för fairplay?

    SvaraRadera
  21. Åsnan och Anonym 31/7/09 22:59

    Domarn dömde hörna i 86e minuten, dock flaggade en liten vilsen linjedomare för frispark, och huvuddomaren vek ner sig...

    SvaraRadera
  22. Roligt att man hör AB-henrik (eller vad han heter) och Lampan i bakgrunden, det är lite skillnad på inlevelse.

    "Doga, doga, doga, doga..."

    SvaraRadera
  23. "Är det bara jag som spyr av domarens och de israeliska spelarnas känsla för fairplay?"

    Känsla för fairplay? IFK hade tills för ett lite tag sedan sveriges flitigaste filmare...

    SvaraRadera
  24. "Känsla för fairplay? IFK hade tills för ett lite tag sedan sveriges flitigaste filmare..."

    Samma gubbe som också tog mest stryk och fick minst frisparkar med sig.

    Såg du matchen?

    SvaraRadera
  25. Domaren var usel matchen igenom. Blåste väldigt billiga frisparkar. Minns en situation särskilt när domaren blåser Frispark, som slåss snabbt, till en Israel, Seb tar bollen klockrent, domaren tittar fortfarande åt andra hållet, Israelen lägger sig, domaren tittar först nu på situationen, ser Seb med bollen och en Israel på banan. Dömer frispark så klart. Han såg fan inte ens situationen.

    3:e målet är offside. Om killen som till sist får bollen är offside eller inte är egentligen oväsentligt. Killen som springer på bollen är offside. Att han sen lämnar aldrig är på den är helt oväsentligt.

    Vad gäller tränarna så förstår jag inte hur man när man efter 70 minuter har 1-0 i en Europacupmatch kan byta ut dagens två bästa spelare mot de två spelarna i laget som ALDRIG presterat under all den tid de vart i klubben. Jag säger itne att man ska racka ner på Dalex elelr JJ, framför allt JJ ska väl få den tiden på sig som han behöver för att blomma ut, men faktum kvarstår, de har aldrig presterat något i Blåvitt. Byt inte in dem i ett så känsligt läge. 1-1 målet, som ändå enligt de tränarna var det som fick dem att vika ner sig, är i stort sett JJ:s fel. Inte bara för att han så grymt lätt blir bortfintad, utan även för han urusla hemmarbete på kontringen som ledde till situationen. Han ligger fan före sin spelare men tappar ändå bollen. Joggar hem va fan. Vet inte om han är världens långsammaste spelare, eller om han inte har någon inställning alls, men det var fan tragiskt att se.

    SvaraRadera
  26. .M.

    Pausa när israelen slår bollen så ser du tydligt att båda de andra röda är off-side.

    SvaraRadera
  27. Efter 1-1 och 1-2 målena så sjöng ett gäng äldre uppklädda israeler bakom mig blåvittsånger. Inte konstigt att de ständigt lever i krig därnere...

    SvaraRadera
  28. Janne, jag såg matchen, och tyvärr var det av egen förskyllan som IFK fick stryk, inget annat. Dålig inställning i andra halvlek. Mittfältspelarna hamnade för nära eget straffområde och var inte tillräckligt aggresiva. Sen tycker jag fortfarande att PW filmar alldeles för ofta. Han behöver inte det, så duktig som han är.

    SvaraRadera
  29. Det var offide med ca 1m vid 1-3 målet, jag satt i linje och trodde inte mina ögon när domaren höll flaggan i knähöjd. 3 HTA spelare var i anfallsposition och två var offide. Reflektionen är att vi alltid drabbas av dessa halvfigurer till domare.
    För övrigt anser jag att stockholm bör förstöras.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.