2009/07/27

"Där knep Elfsborg guldet"

SMÅTT & GÔTT. Låt oss genomföra en högst vetenskaplig kommentarsundersökning bland er läsare. Frågan jag gärna vill ha svar på är: Tänkte du något i stil med "Helvetes jävla pulversläckare, där tog Elfsborg serieledningen och släpper den inte under resten av året" när Elfsborgs 2-1 plingade i rutan i går kväll?

Eller är det bara jag som kände den isande vinden av detta skräckscenario tränga sig igenom min kropp? Naturligtvis hoppas jag att känslan är helt felaktig, men både Kalmar och Elfsborg ser ju väldigt stabila ut samtidigt som vi börjat vackla betydligt efter uppehållet. Blir ju nästan svårt att inte spela upp diverse domedagsprofetior på ens näthinna...

|BaraBen.com|BaraBen.com|BaraBen.com|BaraBen.com|

Länge gick ryktet att Gefles Jawo skulle vara aktuell för Blåvitt, men efter att Hugosson-affären sprack har inte Blåvitt gjort business med Gävle-laget och att just Jawo skulle hamna i Blåvitt var en riktig högoddsare, varför kan ni säkert räkna ut. Nu blir han ny spjutspets i Elfsborgs anfallsbesättning och därmed en indikation på att en viss U21-stjärna förmodligen är på väg bort inom kort?

|BaraBen.com|BaraBen.com|BaraBen.com|BaraBen.com|

Jag förutspår ett SMS-krig i östra Göteborg i höst.

|BaraBen.com|BaraBen.com|BaraBen.com|BaraBen.com|

När startelvorna och bänkbesättningarna presenterades i går fanns nyförvärvet från Lyn, Bjarnason, inte med - trots att han var uttagen i truppen. Det sattes nog en och annan kaffeklunk i halsgropen med tanke på vår enorma tur på den här säsongens skadefront. Hade även vår nya offensiva mittfältare gått och slitit upp varje band i knät? Det fick ju bara inte vara sant. Nu var det som tur inte så, men märkligt nog så handlade det i stället om att han var avstängd. En grov avstängning hängde nämligen med på köpet från Norge - och gällde i Allsvenskan.

Men det här är ju inte första gången som vi drabbas av en sista minuten-petning på grund av att "pappren inte är i ordning". 7 april 2007 plockades Jonathan Berg bort från startelvan då Håkan Mild missat att Jonatan Berg behövde registreras som spelare i Blåvitt. Detta efter att han hade varit utlånad till Gais. Bägge gångerna har vi dock lyckats förhindra en Walk Over-situation, men nu var det åter väldigt nära ett organisationsmässigt fiasko. Det är nog dags att lägga in det i de fasta rutinerna att registreringar, avstängningar och andra potentiella hinder från tidigare ses över i god tid före det att ett nyförvärv blir aktuell för en matchtrupp...

|BaraBen.com|BaraBen.com|BaraBen.com|BaraBen.com|

TV4 Sport direktsänder just nu (20:52) det fullständigt vansinniga, men teatraliskt underbara, spektaklet kring Zlatan Ibrahimovic officiella presentation som Barca-spelare på Nou Camp. Intressant att reportrarna på "Barca TV" som sköter produktionen talar katalanska och sedan livedubbas till spanska och sedan i sin tur dubbeldubbas till svenska av fyrans Jesper Hussfelt. En av de mer bisarra sändningar jag kikat på i varje fall...

22 kommentarer:

  1. Kan bara instämma, första tanken.

    SvaraRadera
  2. Det är kört

    SvaraRadera
  3. De var första tanken när Trellebotg tog ledning.. "nu fattas bara att ellos vänder på övertid.."

    SvaraRadera
  4. Japp precis så gick mina tankar men! Ger aldrig upp, inte förens det i teorin är omöjligt att vinna. Vi sjunger hem det här. //Sweet

    SvaraRadera
  5. vi ska ju möta och krossa både ellos o Helsingborg så då lär vi gå om och elfsborg vinner inte mer matcher på riktigt gräs

    SvaraRadera
  6. Å andra sidan vinner inte IFK några fler bortamatcher....

    SvaraRadera
  7. Jag håller med i första tanken. Helt klart har elfsborg blivit det nya hatlaget för min del, på samma sätt som djurgården blev det i början av 2000-talet. Anledningen: arroganta jävla fittsupportrar som saknar perspektiv och balans i sina inlägg på diverse forum.

    Helt kört är det dock inte, augusti månad avgör!

    SvaraRadera
  8. Det värsta är att Elfsborg plockar alla unga talanger, typ Per Frick. Alla tonåringar hamnar i Elfsborg trots att det är Blåvitt som är bäst på att ge dom chansen. Någonting stämmer inte på KG.

    SvaraRadera
  9. 21:19: Det där är inte sant. Elfsborg plockar inte alls alla talanger och vad gäller Per Frick så är det oklart huruvida IFK var intresserade öht.

    Och om det skulle stämma så spelar det ingen roll för talanger finns det ett överflöd utav. Det finns åtskilliga 16-åriga supertalanger därute men hur bra man är som 16-åring är rätt oväsentligt. Det intressanta är hur man får dem genom nålsögat som leder till Allsvenskan och där är IFK Göteborg bäst i Sverige.

    SvaraRadera
  10. Laphroaig Baraben2009-07-27 21:43

    Anonym 21:19/ Plockar Elfsborg alla unga talanger? Per Frick? hahaha, ok, förlåt, men: hahahahahaha.

    SvaraRadera
  11. skummaste med 4ans sändning var ju att de började 18.30 för presskonferens och presentation vid 19.00 presskonferensen började 20.30 och presentationen 21.00 HAHA

    SvaraRadera
  12. Krossa Elfsborg! Guldet ska hem till Göteborg! Fan vilken ångesthöst det kommer bli..

    SvaraRadera
  13. Min mardröm innehåller 4000 sorkar som firar sitt guld på vår arean. Känn på den!

    SvaraRadera
  14. Se allt positivt. Diffarna fick stryk.

    SvaraRadera
  15. Härlig moral här inne.. Alla lag har sina svackor och nu har blåvitt sin. När de nya spelarna börjar komma in i det kommer det att bli en jätte injektion.

    Jag tycker det är beklagligt att så få här inne verkar tro på blåvita framgångar i höst. Det är verkligen tråkigt. Blåvitt har varit i en långvarig ledning i allsvenskan, och nu är dom två poäng efter. Är det verkligen kört då?

    Vi möter elfsborg hemma, helsingborg hemma, aik hemma. Detta talar för oss.

    Stötta Blåvitt! Guldet finns inom räckhåll!

    SvaraRadera
  16. Om någon omgång är avgörande, förutom mötena med Elfsborg, HIF, Kalmar och AIK, så är det nästa. Elfsborg kan mycket väl få stryk av Kalmar medan vi lär vinna mot Häcken. Då är serieledningen tillbaks där den hör hemma.

    Förlorar vi mot Häcken är dommedagen dock nära. Det som oroar mest är hur som helst truppen. Känns så sjukt svagt just nu...

    SvaraRadera
  17. Vi har allt i egna händer.

    Det och Elfsborgs gnällsjuka så fort spelschemat blir tätt eller då planerna blir dåliga kommer bli vår räddningsplanka.

    Hur många gånger har vi hört att Elfsborg ska ta guld och hur många gånger har de gjort det under sin "storhetstid".

    De lever på lånad tid. De lånar serieledningen av våra talanger.

    Vi fixar detta.

    SvaraRadera
  18. Guldchanserna är bortblåsta som ett par jävla löv i höstvinden! Eller vänta lite nu...

    Vi har mött AIK, Helsingborg och Elfsborg borta redan och de här tre lagen får väl ändå ses som de största hoten mot pytten på gården? Kalmar säljer Elm snart och då har de inte ett smack kvar i anfallsväg.

    Ja, vi är dåliga borta, men jag tror fortfarande på guld, om vi slutar tvåa eller trea är jag nog faktiskt också ganska nöjd med tanke på vad som hänt med truppen.

    Den där islänningen fick för övrigt pris i en landskap mot Sverige för något år sedan, så nog har pöjken talang nog att ersätta TO, som enligt mig just nu är vår svagaste länk. Över och ut /Lasse

    SvaraRadera
  19. Blåvitt har en bra chans att gå ikapp och att gå om, men då krävs det en del.

    *Vår backlinje MÅSTE sluta ge bort gratischanser.
    *Hysén måste få in bollarna och dessutom hålla sig hel & frisk (...då vi inte har någon som kan ta hans plats).
    *Åtminstone ett av våra nyförvärv måste göra succé.
    *Calle Svensson måste komma i form.

    Annars är vi rökta...
    ...tror i alla fall jag!

    /Micke

    SvaraRadera
  20. Ibland undrar man om det är bara gais:are som skriver i dessa trådarna, så mycket lidande & gnäll som det är. Ellos ska som sagt både spela borta mot Kalmar & komma & hälsa på på Nya-Gamla, bara där finns 6 poäng i rörelse.
    Sen kan jag inte sluta att förundras för den skräck som verkar finnas hos vissa blåvita för gulingarna i Borås. Det är snudd på komiskt. Iaf om man sållar bort det hat som också florerar.
    Ja Ellos är ett bra lag och de tillsammans med Hif & KFF gör att IFK får slita hårt för att nå guldet, men hur kul skulle det vara i längden om vi vann ohotat och utan kamp?
    Vi ska va glada att det är lag som Ellos, HIF & KFF som utmanar oss, tvingar oss upp på tårna och tillsammans med IFK utvecklar svensk fotboll i en positiv riktning. Bortsett från Allsvenskans "svarta får" aik som är alldeles för högt upp i listan anständighetsmässigt så är ju årets Allsvenska underbar. Betänk t.ex att vi kan bli av med öis, dif & hif i år. Detta tillsammans med ny arena, ett underbart U21 (speciellt med blåvita ögon) och en fröjdig IFK fotboll i stenhård kamp om guldet gör ju att man bara måste mysa över tillvaron som IFK:are. Dessutom, om 4 matcher spelar vi i Europa-League.. ;) Forca Blåvitt in med bollen..

    SvaraRadera
  21. Ludda:

    Fan vad bra skrivet!!

    /Ludde

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.