2009/07/27

Att våga vända!

TRÄNARKRITIK. Återigen åker vi på stryk på bortaplan. Det är bedrövligt att det ska behöva hända efter en sådann härlig öppning. Två individuella misstag avgör matchen, men det är varken Lund eller Kim som den här artikeln kommer att handla om, utan om två andra herrar. Rehn och Olsson.

Om vi kollar på den här säsongen ser vi ett mönster. Vi vinner hemma, vi spelar lika eller förlorar borta. Problemet med bortamatcherna är att vi aldrig vänder eller kommer igen. Antingen vinner vi, eller så förlorar vi. Att "få med sig en poäng" är inget vi lyckats med, och den enda kryss-matchen vi gjort i år var den i Halmstad. Jag tycker det är dags att ge både Rehn och Olsson en rejäl känga. Det känns som det saknas coachning när vi hamnar i underläge. I dagens match kände jag redan vid 1-1 målet att det var dags att agera. Men inget händer. När så 2-1 målet kommer känner jag att "nu är det väl ändå dags att vakna till och agera". Men trots ett fortsatt mediokert spel dröjer det ända fram till 70-75e minuten innan bytena kommer.

Man kunde blivit mindre besviken på bytena. Visst var det rätt att byta ut TO och sätta in Stiller. Men att byta Jacob mot Alex är som att byta pest mot kolera. Det är något med Dalex som jag måste missa, något som Rehn och Olsson ser som inte jag ser, för någon annan matchbild blev det verkligen inte efter bytet. Men det är egentligen inte bara passiva byten som är problemet när det gäller att få till en vändning.

När vi hamnar i underläge känns det som att vår tränarduo tar det med allt för stort lugn. Sitter kvar lite på bänken och kollar på spelet och känner att det "nog löser sig självt". Kanske är det just även därför agerandena kommer allt för sent. Rehn och Olsson kanske har lite för stor tilltro till laget och att de ska reda ut det på egen hand. För det brukar vara först i åttionde minuten som man ser Rehn stå och mana på och ger taktiska instruktioner. Problemet är som sagt att det är för sent.

Nej, om vi ska vara med och slåss om guldet i slutet av säsongen krävs att vi tar poäng även på bortamatcherna, och det gör man inte genom att stå med händerna i fickorna och låtsas som att det regnar när vi ligger under med 2-1!

71 kommentarer:

  1. Det gör ont i hjärtat!

    SvaraRadera
  2. SANA IN, DALEX UT.

    SvaraRadera
  3. Detta svider som fan vi förlorar på två skit mål vi hade lika gärna kunnat avgöra på första halvlek, bara ifall vi hade suttit Lägena!. Sen på andra vet ja inte vad dem gör ser ut som viljan försvinner och att dem slappnar av. Så gör vi misstag som man inte får göra! fyfan!.

    SvaraRadera
  4. BÄSTA NÅGONSIN, jag blir galen på dessa herrar ibland. Länge sedan jag var så frustrerad som idag, hur kan de inte se det som alla andra ser? Tja, något guld blir det inte i år i alla fall - Elfsborg kommer vi aldrig ikapp. Besvikelsen vet inga gränser.

    SvaraRadera
  5. Nu när Ellos ligger före är det nog kört! dom kommer alltid med sitt flyt att avgöra betydelsefulla matcher i 98:e minuten som dom alltid gör och ta hem guldet!

    Hur kunde detta hända snälla slit ut mitt hjärta för det gör ingen nytta i mig längre! så ska man ju inte skriva egentligen för så är det ju inte men ändå! det gör så jävla onte som föregångaren skriver!

    SvaraRadera
  6. Ville Blåvitt vinna idag? Så som Kim Kim agerade vid 2-1 målet så tror jag motsattsen!

    SvaraRadera
  7. A så som Kim agerade hade min morfar agerat med sin rullator! oj oj gjorde dom mål hoppsan!

    SvaraRadera
  8. Visst, individuella misstag, men tappar man mittfältet och slutar spela, som man gjorde i andra halvlek, blir det torsk. Skyll inte på Lund och Kim, mittfältet får ta på sig debaklet!

    SvaraRadera
  9. Å Jävlar jag är så jävla arg!!! Eller så förbannat besviken det är bara att välja och vraka!

    SvaraRadera
  10. Det är bara att lyssna på en massa blåvitt musik och gråta sig till sömns!!!

    SvaraRadera
  11. Med resterande matcher kommer vi att skrapa ihop 52 poäng när Allsvenskan är över och då har jag räknat med att vi förlorar mot Ellos hemma för det gör vi ju inte sant? ressten förlorar vi i vanlig ordning! och det lär ju Ellos bräcka!

    SvaraRadera
  12. Så går det när man inte dödar matchen med ett 2-0 mål. Hysen borde gjort mål istället för att göra high five med deras målis.

    SvaraRadera
  13. När vi kastat våra tomma glas finns det alltid nån med hjärtat kvar.... Så sant med det gör ändå ont i själen när man ser sånt här agerande!

    Visa vad ni går för Blåvitt! Visa att ni är Världens BÄSTA lag!

    SvaraRadera
  14. Vem betalade Kim att släppa in 2an idag? Undra hur mycket han fick..jävla lojt agerande.

    SvaraRadera
  15. Köp tillbaka Pontus!

    SvaraRadera
  16. Vem är Stefan "Rhen" som det står om i var och varannan mening? Svårt att ta texten på allvar, på en blåvit sajt dessutom, när skribenten inte vet vad vår egen tränare heter.

    SvaraRadera
  17. 26/7/09 21:42

    Det är Stefan Rehn han menar tror jag i varje fall.

    SvaraRadera
  18. Rhen är en flod i västra europa, Stefan Rehn heter sveriges bästa tränare.

    Har bara en kommentar till denna match egentligen. Lund är inte tillräckligt bra för att vara med i startelvan ännu, tyvärr. Och Olsson, ja vad ska man säga, han har inte gjort någonting rätt sen franco dog.

    SvaraRadera
  19. Äähh vi förlora idag än sen..Guldet tar vi ändå!

    det är en ny dag imorgon. Och vi har fortfarande en borg där vi inte vet hur man förlorar..

    SvaraRadera
  20. Re: anonym 21:39

    Öhh, "världens bästa lag"?

    Då hade vi haft Zlatan hos oss!

    SvaraRadera
  21. Han hade stavat fel på Rehn på ett ställe, då ägnar sig en ärthjärna åt att lipa över detta istället för att diskutera matchen. Skaffa ett liv.

    SvaraRadera
  22. Rehn är det jag menar, Rehn har jag ändrat till. Hoppas att alla läsare är mer nöjda med det än med dagens resultat. Godnatt!

    SvaraRadera
  23. Imorgon är en ny dag. Jag är mitt uppe i semestern! Härligt!
    IFK förlorade, men mitt liv stannar inte för det, inte Hysens heller. HAr jag en dålig dag på jobbet sitter inte jag och deppar i två dagar, det är glömt på kvällen när jag kommer hem, det är det för IFK spelarna oxå.

    SvaraRadera
  24. Jan Stefan Rehn
    1966-09-22

    SvaraRadera
  25. Vad är det för jävla mongo som orkar gnälla på ett stavfel ikväll? Dra åt helvete...

    SvaraRadera
  26. Men det var då själva f*n att inte kunna vinna mot ett TFF med 5-6 ordinarie borta, att sedan sätta in Dalex är ju inte direkt lysande.
    Nä skärpning.

    SvaraRadera
  27. BRA ARTIKEL! Mitt i prick.

    SvaraRadera
  28. Trelleborg jobbar för varandra och visar mer jävlaranamma. Hur många spelare i Blåvitt, visar något sådant i dagens match. Det är för mycket alibilöpningar, och jag måste spara mig så jag orkar nästa match också. För dålig inställning helt enkelt. Man måste kämpa tills man spyr om man vill bli bäst.

    SvaraRadera
  29. titta på kalmar.. 0-1 i halvlek.. DOM BYTER UT HELA JÄVLA ANFALLET och vänder till 3-1...

    DET ÄR SPELKÄNSLA OCH COACHING!

    SvaraRadera
  30. Allså allt detta med Dalex, vad handlar det om egentligen. Ärligt talat, kan någon minnas att han gjort något bra inhopp / bra insats någonsin i blåvitt??

    Upplys mig gärna om den matchen då för det känns jävligt konstigt att han ens får hoppa in då och då.
    Det måste bottna i något att han får chansen, men vad?

    SvaraRadera
  31. Om vi räknar bort häcken borta, var den andra halvleken idag den absolut sämsta i år! och jag undrar också varför ens Dalex spelar med a-truppen? :S

    SvaraRadera
  32. Hahah.. Dagens garvis!.

    Stellham sa...

    Vad är det för jävla mongo som orkar gnälla på ett stavfel ikväll? Dra åt helvete...

    26/7/09 22:26

    SvaraRadera
  33. Det känns som spelarna inte själva tror att de kan vinna på bortaplan, det sitter väldigt mycket i huvudet då de vet att de vinner hemma varje gång. Det är väldigt oroväckande att blåvitt är så oerhört impotenta på bortaplan och nästan verkar gå och är nöjda för 1 poäng. Med den inställningen vinner man inga sm guld. Tycker dock kanske man skall sansa sig lite då det är många poäng kvar att spela om, men 6 poäng på gamla är helt plötsligt nästan ett måste nu för att hänga på i toppen.

    SvaraRadera
  34. Ja, det sitter helt klart i hjärnan. Såg liknande tendenser i hemmamatchen mot TFF för en vecka sen. Vi tappade allt vårt spel under en period i andra halvlek. Då var jag glad att inte Trelleborg gjorde både ett och två mål,vilket de lika gärna kunde ha gjort. Och vilket de gjorde idag.

    Och Dalex. Vad ska man säga?

    SvaraRadera
  35. Dalex måste få göra ett mål snart så sätt in honom när vi leder med några bollar så han får sätta en kasse o få självförtroende

    SvaraRadera
  36. eller, skänk bort, menar jag naturligtvis

    SvaraRadera
  37. Det känns lika tomt dagen efter... Va fan hände igår egentligen? Blev jag våldtagen? Ska jobba nu i 16 timmar.. Det ända jag vill göra är att ställa mig i duschen och skrubba bort all skam!

    SvaraRadera
  38. INSE, guldet är kört sedan vi fått alla skador...

    SvaraRadera
  39. 1. Vi har inga anfallaalternativ. Nu när Tobbe inte har samma flyt har vi ingen målgörare att kasta in.
    2. Adam Johansson saknas något djävulskt.
    3. Dags för hela laget att träna skott och inlägg. Man borde träffa målet fler än 1 gång av 3.

    SvaraRadera
  40. Lätt att se vem som var den bästa tränaren igår. Trelleborg kom ju ut som ett nytt lag och vi stannade kvar i omklädningsrumet.

    SvaraRadera
  41. Men att byta Jacob mot Alex är som att byta pest mot kolera. Det är något med Dalex som jag måste missa, något som Rehn och Olsson ser som inte jag ser, för någon annan matchbild blev det verkligen inte efter bytet.

    KLOCKRENT!

    SvaraRadera
  42. Det är så jävla kört som det kan bli. Och fittorna från Borås köper ytterliggare en gubbe. Vad kan han ha kosta, 15 mille? Hur faaaaaaaaaan har dom råd med det? Varför har vi en spelare som daniel alexandersson på plan? Det är fan gonatt nu. Toppstriden känns het igen april 2010.

    SvaraRadera
  43. 1. Tobbe måste börja göra mål igen.
    2. Vi måste döda matcherna med de chanser vi hade i första.
    3. Någon måste gräva i varför Dalex fortfarande får speltid. Det är något mystiskt med det där. Han har fått sina chanser, men aldrig någonsin levererat. Kan lika gärna spela med en korsbandsskadad Söder...

    SvaraRadera
  44. Matchen förlorades redan i slutskedet av första halvlek. Passningstempot avtog och en viss nonchalans uppstod. Att man aldrig kan lära sig. Ledning med ett noll är svår att försvara med bara defensivt tänkande. Blåvitts spel har sedan årtionden byggts på aggressivitet. Fast finns spelare som JJ på plan som inte fattar det, så är vi en man kort helt enkelt. Hans joggande o trippande och uselt hemjobb är bedrövligt att skåda. Kritik till Rehn & co. för deras jamsande med JJ.

    SvaraRadera
  45. Spelarna borde titta sig själva i spegeln innan dom går ut på planen! Och inse vilket klubbmärke dom spelar för! Trellerborg.... Trelleborg ja jag säger det igen Trelleborg!! Hur fan gick det till?? Tro fan att inte svenska lag kan spela ute i Europa när botten gäng kan vinna över dom som ligger i toppen och allsvenskan är så jävla jämmn! fan öis har ju nästan en chans att vinna allsvenskan! Kanske lite överdrivet men andå! Jag kommer då inte tro på någon promenad seger när vi möter Öis.. vi spelar ju trots allt på borta plan! HJÄLP!! Borta bra men hemma bäst ska det va! Inte Borta dåligt hemma bäst!

    SvaraRadera
  46. JJ - är en favorit hos Jonas Olsson sedan Trollhättan, därför får han chans på chans. Visst. JJ har varit tongivande i ungdomslandslag och då och då har han visat att det finns något där, men jagar man ett guld (som vi väl ändå gör?) Kan man inte låta spelare som inte kan tillföra något än spela så mycket.
    Skicka JJ till Qviding!

    Dalex. Lyfter säkert en fet lön och hamnar han i B-laget kommer det se ut som (ännu) en misslyckad värvning av Mild. Ge bort Dalex till Gefle.

    T.O. Är så jävla felplacerad man kan bli. Han ska vara backup för Gurra och Seb, inget annat!

    Ge Stiller och Elmar chansen i elvan.
    Bärken på bänken med inhopp i 65e.

    Mycket poäng kvar att spela om, vi har Ellos hemma kvar. Det är inte kört förrän Sidleds-Danne sjunger.

    SvaraRadera
  47. Dalex är säkert bra på träningarna.

    SvaraRadera
  48. Jag citerar Comviq duvan...Tre poäng.. här har vi en vinnare! å näj Blåvitt borta! Tillbaka på noll!

    SvaraRadera
  49. Japp! Det är piss och hans moster att man inte vågar använda Hysén i högerytterpositionen så att han kan utmana inåt i banan mot en fallande backlinje. Han kan också då slå inlägg mot målvakten för skarv. Då kan Sella också utmana inåt i banan för avslut med sin höger. Nejdå, istället ser man ofta Sella gå inåt i banan från höger, som nu, med sin vänster först. Visst, det funkar som det ska, NÄR MAN INTE LIGGER UNDER och motståndarbacklinjen inte faller.

    Men det som stör mig allra mest är att de hela tiden tjatar om hur jävla nöjda de är med spelet!! Ibland undrar man om de verkligen har ett tillräckligt kunnande när det kommer till match och inte handlar om träningar på KG...

    SvaraRadera
  50. Återigen så är det dalex och jakobs fel tydligen att vi losar! Hur jävla enögda kan ni bli???? Är det bara de här som udnerpresterar varje gång vi förlorar eller? Och är det enbart deras fel att vi är urUSLA på att sätta våra målchanser?

    SvaraRadera
  51. Ellos har ju pengar de sålde ju Dalex till någon jävla klubb för tre millar.

    SvaraRadera
  52. Man vinner och förlorar som ett lag. ALLA i blåvitt var kassa i andra halvlek. Spelarna skall få konstruktiv kritik när de inte presterar, men igår var ju alla dåliga t om Kim..

    SvaraRadera
  53. Kan dock inte hålla med om att jag tycker att J.J och Dalex är som pest och kolera. Jacob är bra, bara placerad på fel plats. Dalex är inte bra och bör inte ens vara placerad på läktaren då han tar upp en plats för någon som faktiskt vill vara där.

    SvaraRadera
  54. Om ni ser andra målet i repris så passa på att kika på Hjalmars insats. Två gånger hamnar han på mellanhand och sedan har han mage att bli förbannad på sina lagkamrater som hans kroppsspråk antyder

    SvaraRadera
  55. Nu har vi lika många förluster som vi hade när vi tog guldet 2007. Visserligen 4 matcher mer i denna allsvenska, men vi har fan inte råd med fler förluster nu om det ska bli pytt! Trelleborg..Herrejävlar

    SvaraRadera
  56. 27/7/09 13:36

    Kolla båda målen igen på exemeplvis fotbollskanlens hemsida. Förklara sen hur Dyre agerar på båda målen (ja upprinnelsen inte vad han gör när Trelle petar in bollen).

    /en som kan fotboll

    SvaraRadera
  57. Om vi fortsätter att vinna på hemma plan och även till några matcher på bortaplan så löser vi detta..

    Vi måste dock vinna hemma mot Ellos! Då vinner vi Allsvenskan, om inte vi vinner Allsvenskan så vinner vi i Europa ist

    SvaraRadera
  58. Kan någon av er duktiga, jävla hemmaexperter förklara för mig hur ni tror att våra spelare blir bättre av att hela tiden få skit av sina egna supportrar?

    *Hjalmar gnälls det på och har gjort så länge. Kollar man runt bland sk experter i media så tycker inte dem att han är så dålig. Tvärtom hyser de viss respekt för honom.

    *JJ är ung, det måste vi tänka på och han gör ett helt ok jobb utifrån sina frutsättningar.
    På sitt sätt har han otur och kommer fram samtidigt som Söder, Bärkrot och Dyrestam. Hade han dykt upp för 5 år sedan hade vi varit så jävla impade att vi hade en så ung kille på plan.

    *Dalex har jag tyvärr sett för lite i år för att uttala mig om. Oavsett måste han ha egenskaper som våra tränare vill se på plan och då ligger ansvaret hos dem.

    Med andra ord.
    Ska vi gnälla på någon så är det på dem som tar ut och coachar laget, spelarna blir inte ett skit bättre av att få skit hela tiden. Snarare tvärtom.

    SvaraRadera
  59. Fundera över vad Jonas O, säger till PPV i halvlek. TFF har fått en rejäl utskällning och skall in och kötta, vad gör Olsson; "ja vi ville ju bara fortsätta, det var ju bra" exakt samma som efter matchen mot Djurgården inför Häcken; "tja vi är ju så bra så vi coachar inte", det är exakt här, i halblek som man behöver ha förmågan att se till att man inte slappnar av, men självklart ligger detta på såväl spelare som ledare att identifiera. Man kan ju räkna ut med lillfingret att TFF kommer göra allt för att ändra matchbilden. Just nu saknar vi riktiga griniga vinnarskallar, Pontus eller Alex hade aldrig låtit de andra slappna av på det här sättet!

    SvaraRadera
  60. Jag tycker att vi skall vara grymt nöjda med våra tränare, den trupp vi sitter på är inte landets bästa, ändå är vi tvåa i tabellaset. Hade det inte varit för ineffektiviteten i våra matcher efter uppehållet så hade vi lett med ett par poäng.

    Igår hade vi vunnit om vi mönstrat vår startelva från i våras, men med tanke på allt stryk vår trupp fått ta sista månaderna så tycker jag att lite tålamod vore på sin plats.

    Börja ladda inför Torsdag nu istället och sluta låt som nötter!

    SvaraRadera
  61. Tränarna är experter på att felplacera spelarna. JJ passar inte alls på vänsterkanten, Dyre står helt fel på båda målen, TO har sin styrka längre ner i planen och Hjalle skulle i dagsläget nog göra mer nytta som vänstermittfältare om inte Elmar tar den platsen. Sedan joggade vissa av backarna runt och det funkar inte. Rörelse, effektivitet, kom igen!

    SvaraRadera
  62. Som du skriver, jag forstar inte heller hur Dalex gang pa gang far chansen! Jag har varit uppe pa KM o sett manga traningar och jag missar aldrig en match med Blavitt, hemma som borta och personligen tycker jag att Dalex inte haller pa denna nivan. Han ar rent ut sagt dalig! Jakob likasa, varje ar ar det samma visa, far han sitt genombrott iar???? Salj Dalex omedelbart och lana ut Jakob till nan div 2 klubb, dar han hor hemma!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  63. Kom ihåg Jacob Johansson är 18 år. Jag kräver inte att han skall in och dominera Detsamma gäller de andra unga spelarna. Det är långt ifrån färdiga, är helt säker på att Mild & co inte räknar med att alla unga spelare skall kunna spela som Niclas alexandersson eller att alla unga skall vara som Michael Owen när han var 18.
    Tycker faktiskt att hetsjakten på JJ och D Alexandersson är lite osmaklig. Stötta nu istället!

    /Niklas

    SvaraRadera
  64. Klockren artikel, alla kan coacha ett lag i medgång, när motgångarna kommer sätts man på prov..

    sen är jag innerligt trött på daltandet med Lund och JJ, under inga omständigheter så är dom tillräckligt bra för startelvan, snälla plocka bort dom så att man slipper drabbas av hjärtsvikt varje gång bollen är i närheten av dom...

    SvaraRadera
  65. Lund håller.
    JJ kanske kommer hålla.
    Dalex håller inte.

    SvaraRadera
  66. Håller med! Om motståndarna är på väg att ta över matchen måste man försöka komma med ett motdrag, en plan B. Dessutom är det bra att ha spelare på bänken med någon speciell egenskap som kan bidra till att förändra en matchbild, t ex Bärkroth, Sana (kvicka, tekniska) eller en bra huvudspelare (tyvärr är inte Walle kvar). Att Sana har hamnat i frysboxen är för mig en gåta, han visade i våras att han är en man för truppen. Skulle vilja höra hur Stereo förklarar petningen...

    SvaraRadera
  67. Hört att det ska finnas riktiga palmer i Trelle, någon som kikade på dessa?

    SvaraRadera
  68. Spelar man i IFK Göteborg är det fan inte okej att ha en sådan inställning som spelarna hade i 2a halvlek, det ska dom veta!

    Sjukt besviken!

    SvaraRadera
  69. Varför ser inte folk?? jag hör alldeles för många som säger att Lund håller, svar:NEJ, Lund håller absolut inte för ett allsvensktopplag startelva, han är åt helvete för dålig, finns nog ingen som är sämre på brytningar och killen utstrålar osäkerhet.slut

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.