2009/05/31

Parkens krogvakter misshandlade IFK-supporter

KROGVÅLD. Det var en härligt solig fotbollsdag, IFK slog Brommapojkarna med 4-0, vi gick till uppehållet med serieledning och allt borde ha varit frid och fröjd men två våldstörstande krogvakter förstörde en annars underbar vårafton.

Efter matchen mot Brommapojkarna gick jag och fyra kamrater till ”Parken”, gamla ”Harrys” för att runda av kvällen med öl och god mat. Vår kväll fortgick hur trevligt som helst, visst fick vi vänta ganska länge på maten men gott sällskap och en färsk vinst i minnet lät detta passera utan några som helst problem. Vårt humör var på topp och vi skötte oss exemplariskt.

Runt tiotiden på kvällen gick en av mina vänner ut för att ringa ett samtal medan vi andra satt kvar och beställde in en sista öl samtidigt som vi tog in notan. När vår kamrat hade avslutat sitt samtal och ville gå in på krogen igen blev han bryskt stoppad av vakterna som sa till honom att han minsann inte skulle in på restaurangen. Han förklarade för vakterna att hans plånbok, nota och kompisar fortfarande var där inne men fick bara som svar att han inte hade något där inne att göra, han försökte då passera vakterna men blev stoppad av en hård knuff. Han blev självfallet frustrerad och sa att de inte hade någon rätt att knuffa honom och svarade med att knuffa tillbaks på en av vakterna.

Efter detta tände det till hos de buffliga vakterna och misshandeln tog sin början, de kastade in honom i ett staket och gav honom flera välriktade njurslag. Min kompis ropade på folk i närheten att ringa polisen och att uppmärksamma övervåldet. Istället för att vakterna lugnade ner sig och avvisade honom i detta läge så släpade de in honom på restaurangen och drog med honom bak in i köket. Jag och mina vänner hörde hur han ropade efter att vi skall ringa polisen och att vakterna använder övervåld, vi rusade dit och försökte få vakterna att sluta men vi blev utknuffade från köket och den övriga personalen i restaurangen ansåg att vi skulle gå och sätta oss då vi ändå inte kunde göra något åt saken, men vi höll oss kvar och kunde tack vare ett fönster in till köket bli vittnen till den misshandel som skedde.

Vakterna bakband honom med något sorts handfängsel och knuffade ner honom mot betonggolvet, då händerna inte var tillgängliga för honom kunde han inte ta emot sig i fallet utan åkte med ansiktet rakt ner i golvet och slog ut två av sina framtänder till hälften. Därefter låg han helt still och skrek åt dem att släppa honom och låta honom vara men med jämna mellanrum kände vakterna ändå ett behov av att hålla honom nere med brutala knän rakt in i ryggen.

Jag och mina vänner tvingades se honom ta emot den här råa behandlingen och när polisen dök upp och han gavs möjlighet att sätta sig mot väggen fick vi ta del av hans förtvivlade och sönderslagna ansikte. Vakterna är polisanmälda men de har även polisanmält min kompis för våld mot tjänsteman. Poliserna som tillslut dök upp sa till oss att det verkade vara ett ganska tydligt fall av övervåld och att min kompis hade flera oberoende vittnesmål som stärkte hans sak tillsammans med våra vittnesmål. Under misshandeln slängde vakterna även ur sig kommentarer såsom ”Fan vad jag är trött på de där IFK-svinen”.

Jag hoppas innerligt att vakterna får stå tills vars för vad de har gjort men tyvärr är det väl så att efter de hållit varandra om ryggen så brukar de gå fria? Jag kommer i fortsättningen aldrig sätta min fot på restaurang ”Parken” igen och uppmanar alla människor, oavsett IFK-hjärta eller inte, att bojkotta denna krog där man låter sina vakter godtyckligt misshandla dess gäster. Jag hoppas också att Supporterklubben Änglarna tar ett tydligt avstånd från ”Parken” och att man i framtiden inte anordnar några som helst arrangemang tillsammans med dem.

Detta skulle bli en glädjens kväll men istället fick jag sitta upprörd och ledsen halva natten på Sahlgrenska och vänta på att min blåslagna kamrat skulle undersökas och plåstras om. Fy fan för neandertalare som inte klarar av att uppföra sig civiliserat bland vanligt folk. Skämmes ta mig fan!

146 kommentarer:

  1. Har detta inlägg blivit skickat till tidningarna?

    SvaraRadera
  2. fy fan vilka jävla svin.
    hoppas det är bra med din kompis

    SvaraRadera
  3. Fyfan vilka svin.. Bojkott på denna krog...JA!

    SvaraRadera
  4. En för alla, alla för en! Jag bojkottar härmed Parken och uppmanar alla att göra detsamma!Glänn

    SvaraRadera
  5. Fy fan Pavlo!

    Hoppas att din kompis repar sig och att de där fittvakterna blir av med sina jobb.

    Bilder på vakterna uppskattas!

    SvaraRadera
  6. VI HATAR PARKEN!

    SvaraRadera
  7. Har du oberoende vittnen så ska det till en otroligt dålig åklagare för att inte få till en fällande dom. Skadorna är ju dokumenterade...Hoppas dom får sig ett kännbart straff. Och krogen kan räkna med en bojkott från min sida, eller en fortsatt bojkott snarare då jag bara satt min fot där 1 gång...

    SvaraRadera
  8. bra skrivet pavlo!
    kommer aldrig mer gå dit!

    SvaraRadera
  9. BOJKOTT BOJKOTT BOJKOTT BOJKOTT BOJKOTT BOJKOTT BOJKOTT BOJKOTT BOJKOTT BOJKOTT BOJKOTT BOJKOTT


    VILKA SVIN!!!!
    ALLA BLÅVITA BORDE SLUTA UPP I DENNA BOJKOTTBOJKOTTBOJKOTTBOJKOTTBOJKOTTBOJKOTT

    SvaraRadera
  10. Restaurangen med vakter har på ett tydligt sätt markerat vad de tycker om oss. Är det då orimligt att visa vad vi tycker om dem?

    Hur gammal var grabben som råkade ut för dessa anabolstinna med små kön och dåligt självförtroende?

    En för alla..

    SvaraRadera
  11. Aldrig mer Parken!

    SvaraRadera
  12. Aldrig parken!

    Fega jävla kräk som måste vara två mot en för att känna sig starka och tuffa, och dessutom binda fast offret!

    SvaraRadera
  13. Vidriga jävla vakter! Aldrig mera Parken!

    SvaraRadera
  14. Jag tänker inte gå dit, inte för att jag hade gjort det annars heller. Ser ut att vara ett rätt osmakligt ställe, särskillt heltnätter.

    SvaraRadera
  15. Självklart blir det bojkott på denna krog!

    SvaraRadera
  16. Inte en krona till parken från mig!

    SvaraRadera
  17. Det här var bland det vidrigaste jag läst på länge. Hoppas innerligt att rättvisa kommer skipas för din polare.

    SvaraRadera
  18. En för alla, alla för en.
    Tänker aldrig gå dit.

    Om det du skriver stämmer, vilket jag utgår ifrån att det gör, är detta en skandal värdig GP...

    Bojkott.

    SvaraRadera
  19. Kommer inte sätta min fot där igen! Dessutom har det blivit helt värdelöst efter om byggnad. Piss ställe! Äckliga vakter

    SvaraRadera
  20. Hoppas förresten att han mår bättre!

    SvaraRadera
  21. STOR JÄVLA SKANDAL! BLIR SÅ JÄVLA ARG..

    och inte fan läser man något om detta på GP..

    seriöst, lönnmörda dom där anabolaladdade vakterna och bomba GP...

    är så jävla trött på all skit runtomkring nu..

    vi sköter oss exemplariskt och tillbaka så svartmålar media oss och vi kan inte ens lita på att tjänstemän knivhugger oss i ryggen så fort dom får chansen.

    Hoppas WM söker upp och förintar dessa krogvakter, fyfan alltså vilka helvetes jävla svin..

    ARRRRRRRRGHHHHH!

    SvaraRadera
  22. Parken- Gotebar??

    SvaraRadera
  23. fyfan va sur man blir! dom jävlarna ska allt få

    SvaraRadera
  24. Kan vara så att de kommer få besök, iaf enligt obekräftade källor.

    SvaraRadera
  25. äckliga vakter. dra dom inför rätta och aldrig mer knark-parken.

    SvaraRadera
  26. Det enda GP skulle skriva om detta är väl "Vakter mordhotade av IFK-supporters på internet". Sicka stollar alltså, dom ska ju in bakom lås o bom och så får alla spotta på dom

    SvaraRadera
  27. Allt sånt här som sker måste fram.
    Vi bor ta mig fan inte i bananrepublik.

    SvaraRadera
  28. GP imorgon:
    IFK-huliganer misshandlade 2 vakter brutalt! -Jag har sår över mina knogar, säger den ena vakten som inte ville uppge sitt namn pga rädsla. -Min egenhändigt gjorda batong gick av när han skallade den, säger den andra.
    ------------------
    Finns så klart bra vakter men vi är nog många som råkat ut för en hel del idioter. Just den fega sorten älskar jag.

    Kämpa på Pavlo. Snart sitter du och dina vänner på ett annat ställe och dricker öl igen.

    /Fnyq

    SvaraRadera
  29. Bilder skulle uppskattas på vakterna.

    SvaraRadera
  30. "...han försökte då passera vakterna men blev stoppad av en hård knuff. Han blev självfallet frustrerad och sa att de inte hade någon rätt att knuffa honom och svarade med att knuffa tillbaks på en av vakterna."

    Hur i hela fridens namn kan det vara så vansinnigt svårt att FÖLJA DIREKTIV?!

    Säger vakten "nej", så är det "nej" och inte "kanske" som menas.

    Säger polisen "nej" så menar även polisen "nej".

    Sluta tjafsa med ordningsmakt och upprätthållare av ordning!

    Det är ungefär lika smart att följa upp ett försök att otillåten smita in på en krog med att knuffa dörrvakten som det är att dra kniv mot en anabolstinn dörrvakt i Bulgarien.

    Lyd order för bövelen!

    SvaraRadera
  31. [Inga hot och kartläggningar av personer för syfte att hota eller skada kommer accepteras här.]

    SvaraRadera
  32. åt HELVETE med dörrvakter! någon måste ju för fan kunna ställas till svars? BOJKOTT!

    SvaraRadera
  33. Nu är parken helt kört som Blåvittställe.

    SvaraRadera
  34. Tycker att baraben skall lagga upp bilder pa dessa 2 herrar sa far val rattvisan fixas pa annat satt for natt straff lar det val inte fa i detta land...

    SvaraRadera
  35. Är det Gotebar så fick de tidigare på kvällen fönster(15000kr) krossat av en som var i sällskap med 2 IFK.are. Denne 3dje var öjsare. Så det var nu uppladdade vakter redan MEN försvarar inte detta

    SvaraRadera
  36. Inga IFK-supportrar på Parken i framtiden!
    Sprid detta vidare.
    www.parken.se

    SvaraRadera
  37. Frågan är varför det alltid är en viss sorts människa som råkar ut för övergrepp från ordningsmakten?

    Kan det möjligtvis ha något med inställningen till dessa att göra?

    SvaraRadera
  38. " Anonym sa...
    Frågan är varför det alltid är en viss sorts människa som råkar ut för övergrepp från ordningsmakten?

    Kan det möjligtvis ha något med inställningen till dessa att göra?"

    Vilken sorts människa är det? Hur är min polare som människa?

    SvaraRadera
  39. Detta är ju helt förjävligt. Fattar dock inte varför man sätter sig på Parken för att ta en bit mat, är ju en nattklubb... Den maten lär ju inte vara den bästa, och de vill säkert inte ha mer matgäster än nödvändigt. Visst, onödigt att knuffa tillbaka, men samtidigt borde ju vakterna fatta att han har käkat mat och måste komma in igen... sanslöst

    SvaraRadera
  40. BOJKOTTA PARKEN!!!

    SvaraRadera
  41. B O J K O T T !!!!!!!

    SvaraRadera
  42. Den sortens människa som aldrig kan ta direktiv och som måste trotsa ordningsmakten.

    SvaraRadera
  43. Nu jäv*** ska jag bojkotta Parken för all framtid. Jag ska uppmana hela min bekantskapskrets att bojkotta Parken. Det finns inget värre än dörrvakter som misshandlar gäster och sen kommer undan med det.

    SvaraRadera
  44. Någon form av organiserad aktion (fredlig) borde upprättas, banderoller utanför el.dyl. Vi är många, vi är mäktiga, tillsammans kan vi göra skillnad. Såna här as skall inte klara sig undan.

    SvaraRadera
  45. Bara inlägget lär skada stället tillräckligt, pinsamt börja snacka om firmahämnd osv.

    Ingen av oss sätter sin fot där igen så lär de lära sig läxan.
    As simple as that.

    SvaraRadera
  46. http://www.youtube.com/watch?v=p2Fn-j_bsIc

    SvaraRadera
  47. Ja, det värsta är att dessa vakter inte är ensamma om att använda övervåldet och missbruka sin lilla makt, att bedöma om folk är tillräckligt berusade för att bli portade... De är misslyckade poliser och anser förmodligen att deras arbete ska ha samma befogenheter som ordningsmakten..
    En Bojkott är självklar och anser att vi blåvita aldrig sätter våra fötter där igen!!

    SvaraRadera
  48. TK00S - grabben har spenderat pengar på platsen och har sina tillhörigheter kvar där inne. Är det då rimligt att bara acceptera och lämna sina saker samt sina kamrater. ALDRIG. Du har inte något argument för varför han ska "lyda order". Med vilken rätt kan två småkönade hindra en samhällsmedborgare från sina rättigheter. Jag förutser naturligtvis att den drabbade innan nämnda incident, uppfört sig klanderfritt. Något annat har inte framgått ovan.

    SvaraRadera
  49. TK00S, är du helt pantad eller? Killen hade suttit där inne och ätit, hans plånbok och andra grejer var inne på restaurangen, och vad det verkar gjorde han inget fel. Man tar inte vilken skit som helst, spelar ingen roll vem det kommer ifrån. För det andra så spelar det ingen roll. Vakter eller polis har ingen rätt att misshandla en person när dem känner för det bara för att dem inte följer direktiv. Jävla samhälle vi lever i när folk börjar tänka som dig...

    SvaraRadera
  50. "förutsätter" avses naturligtvis

    SvaraRadera
  51. Skulle WM hämnas så kan ni ju räkna med att blåvitt blir svartmålade i media... Låter inte som en allt för bra idé, bättre att sprida budskapet om bojkott till alla, oavsett lagsympatier, inte minst för att stöda Pavlo o. co.
    Hoppas att din polare repar sig Pavlo, vi är många som känner med er

    En för alla, alla för en

    SvaraRadera
  52. usch finns nästan inget annat som kan göra mig så förbannad som krog-vakter, fy fan!

    SvaraRadera
  53. Till dig som skrev "Den sortens människa som aldrig kan ta direktiv och som måste trotsa ordningsmakten":

    Vad vet du om att den drabbade personen aldrig kan ta direktiv? Han trodde att vakterna skämtade när de helt utan anledning stoppade honom. Han hade varken skrikit, vinglat runt eller på något sätt stuckit ut under hela kvällen. Väktarna hade bestämt sig att mucka och det var han som råkade vara där just då. Till vilken grund skulle de inte släppa in en av sina matgäster?

    Till er som av någon anledning ställer sig MOT han som fått sina tänder utslagna och massor av slag mot kroppen då han ligger helt tyst och stilla på marken och inte vet vad som ska hända härnäst, av VÄKTARE: ni kan ju dra åt helvete.

    Ställer ni er på väktarnas sida bara för att de har en jävla bricka på bröstet?
    Om du inte var där och vet vad som hände så ska du fan inte kommentera något sådant heller.

    Står det NÅGONTING i inlägget om att den drabbade är huligan?? Jag kan intyga att så INTE är fallet och att han aldrig varit inblandad i något som helst bråk, inte om blåvitt och inte om något annat heller.

    Tack till alla er som visar respekt.

    Synd på Parken att de ska få så mycket skit pga att vaktbolaget skickat ut idioter, det är till vaktbolaget ni ska rikta skiten. Det har antagligen gått till såhär: Parken beställde tjänsten av vaktbolaget och VAKTBOLAGET kontaktade därefter dessa väktare till puckon som utförde misshandeln.

    SvaraRadera
  54. Dit går vi aldrig igen.

    SvaraRadera
  55. Jag förutspråkar självfallet ingen våldsam hämndaktion från någon utan förespråkar enbart en bojkott av stället.

    Sedan vill jag även säga att ja han hade skött sig klanderfritt inne på krogen och att det ter sig väldigt underligt att en vakt skall kunna avvisa någon från sina tillhörigheter och även från ens nota. Skulle han ha tagit springnota eller vad hade de i åtanke?

    Och han har inte heller några problem med att "följa order" om det är så att det som sägs är berättigat, han är väl i så fall mer tvärt om en man som tror väldigt mycket på lag och ordning.

    SvaraRadera
  56. Stället konkar snart ändå.

    SvaraRadera
  57. Tycker alla Göteborgare ska göra som jag - bojkotta.

    Ska snacka med Ralf Edström med, han kan ställa upp på mittuppslaget i GeTe med en stoppa våldet t-shirt.

    Till den drabbade:
    Stå på dig!
    En för alla - alla för en!

    SvaraRadera
  58. jag tror dörrvakter anställs av stället själva, inte av ett vaktbolag. Har jag fel?

    Blir rasande när jag läser detta, kommer aldrig besöka stället igen. Ge din polare en klapp på axeln från oss blåvita

    SvaraRadera
  59. Handlar den här bloggen om fotboll eller om några bittra huliganer som vill hämnas en orätt på en pub? Vem börjar knuffas med en dörrvakt? Det har i alla fall jag aldrig gjort.

    SvaraRadera
  60. Haha, nej, undra varför?

    SvaraRadera
  61. FYFAN va tragiskt! Man blir ju så jävla förbannad av att bara läsa skiten, ALDRIG att jag sätter min fot där igen, hoppas det gick bra med din kamrat! FYFAN!

    SvaraRadera
  62. Man blir ju desperat nar man aldrig far ligga....

    SvaraRadera
  63. Noterbart är att även många mffare blev misshandlade på parken, dock den i Köpenhamn. HATA PARKEN!

    SvaraRadera
  64. För att förtydliga för alla som läser, den drabbade är ingen huligan. Han tillhör inte Wisemen utan är en helt vanlig supporter med årskort på blåvitt.

    SvaraRadera
  65. De flesta i bajsmen har också årskort. Tror inte din polare är helt oskyldig. Lyd alltid myndighetspersoner eller håll er hemma.

    SvaraRadera
  66. Jag är så trött på alla anabola halvapor som blir dörrvakter bara för att få misshandla andra människor. Uppmana alla ni känner att bojkotta Parken!

    SvaraRadera
  67. Anonym Anonym sa...

    De flesta i bajsmen har också årskort. Tror inte din polare är helt oskyldig. Lyd alltid myndighetspersoner eller håll er hemma.

    31/5/09 22:55
    Personer som yttrar sådant här idiotförklarar tyvärr inte bara sig själva utan alla som har en närliggande åsikt.

    Tänkande människor ska inte bara acceptera saker för att någon säger det till dem, speciellt inte när det är fullständigt idiotiska saker man blir tillsagd.

    Sedan är inte en ordningsvakt någon myndighetperson utan bara en snubbe som gått ett par veckors kurs och efter det legitimerats med batong. Så tagga ner lite och tänk själv ibland.

    SvaraRadera
  68. Vill bara klargöra att det är ORDNINGSVAKTER och ENTRÈVÄRDAR som står utanför krogar. VÄKTARE kollar lås och åker på larm.. (typ)
    Svartmåla inte den yrkeskategori som inte var där. Är ju i och försig emot att svartmåla hela yrkeskategorier. Men är jävligt trist att Parkens vakter inte kan hantera avvisanden på ett proffesionellt sätt. Hoppas din vän får en rättvis prövning och att detta kan skapa lite praxis om hur krogvakter/entrévärdar ska bete sig.

    SvaraRadera
  69. Bojkott!
    Döms ej huliganvakterna ska stället konka inom 6månader.

    SvaraRadera
  70. Den blåvita familjen är en mäktig kraft i göteborgs fotbolls- och nöjesliv och i hur stadsbilden i Göteborg formas. Vi måste ta ansvar när vi bär ett så starkt vapen, där bojkotten på Gais prissättning utgör ett utmärkt exempel på hur makten kan utövas på ett positivt sätt. Det är nu dags igen att fomera massorna... dvs KROSSA PARKEN!

    ps. om en anmälan är gjord så kan namnet på vaktmongot inte vara så lurigt att få reda på (obs! uppmanar härmed inte till att detta görs i ljusskyffa intressen... ville bara sprida kunskaper om offentlighetsprincipens inneboende möjligheter för er med ett akademiskt intresse)

    //Krossen

    SvaraRadera
  71. "ljusskygga" ska det vara förstås...//Krossen

    SvaraRadera
  72. TKOOS, vad är du för jävla mupp? Det är andra gången jag ser ett inlägg från dig, och det är andra gången jag baxnar över vad där står.

    Du KAN inte vara på riktigt. Du tycker alltså att han får skylla sig själv för att han försökte ta sig in igen? Att han knuffar tillbaka rättfärdigar övervåld?

    Jävla pucko.

    SvaraRadera
  73. Varför ska dessa fega små vakter skyddas?

    Lägg ut namn och bild!

    Dom borde ju ha nån ynka millimeters k*k för att i alla fall stå för vad dom har gjort!

    Krossa Parken!

    SvaraRadera
  74. Frankie:
    Har en polare från gymmet som gick en kurs under två dagar, då han ville jobba extra när han pluggade. Tänk vad mycket man kan lära sig på två dagar.

    Vet flera som kört som dörrvakter utan ngn som helst utbildning och flera av dessa är, hur ska jag säga det, inte så främmande för våld direkt.

    En knuff får aldrig besvaras med en brutal misshandel. Man får aldrig svara med en överdrivet större våldshandling än den som startade det hela. Då åker man dit om det kan bevisas. Ngt dessa drägg lär göra. Fega idioter som leker agenter.

    Trösta ej, till slut kan man träffa på sin överman och då spelar det ingen roll om man har skyddsväst och öronsnäcka:

    http://www.sherdog.net/forums/f61/bas-ruttens-famous-bar-room-brawl-650903/

    http://www.youtube.com/watch?v=LVqCgBEei0o&feature=related

    Det man kunde ha gjort, om man nu har telefonen med sig, är att ringa de som var kvar och lösa det den vägen Problemet är att man som människa kan bli så frustrerad när uppenbar orättvisa framträder.

    Stå på er. Pavlo, du kör på helt rätt linje. Här ska en ursäkt fram och vakterna ska få stå till svars rättsligt.
    /Fnyq

    SvaraRadera
  75. Jag skriver åter igen till ER som står på vakternas sida och som av någon anledning direkt drar slutsatsen att den drabbade är en aggressiv huligan.

    Ni diskuterar ivrigt om knuffen mot vakten och att den drabbade egentligen borde ha gått därifrån med svansen mellan benen.

    Men då undrar jag; även om ni anser att hans lilla knuff var befogad eller inte; förtjänade han de följder som väntade?

    Tycker ni på allvar att han för en ynka liten knuff ska bli nerslängd, insläpad i ett litet kök och bli slagen, sparkad, få utslagna tänder, att han för denna knuff förtjänar misshandel och hot i 20 minuter?

    Det är lätt att sitta hemma och spotta åsikter på någon bara för att det är i din natur att alltid argumentera EMOT folks åsikter, men sätt dig in i situationen själv.

    Visualisera dig själv i handfängsel, 3-4 stora vakter mot dig, du är helt ensam, inne i ett litet rum med ett inbjudande stenhårt betonggolv. Det sista du vill ha just nu är en knuff, men, den kommer. Dina händer är fast på din rygg, vad ska du ta emot fallet med? Det blir dina framtänder, hela din tyngd mot dina framtänder. Härligt va!?

    Inte faan skulle du förtjäna det för en liten knuff.

    Om vakterna skulle haft en vettig anledning att inte släppa in honom på krogen igen så skulle man ha skött det snyggt genom att lugnt och vänligt hämtat hans tillhörigheter och vännner.
    Men istället började dom käfta direkt, det förklarar väl vilket humör dom var på?

    Tror du att vakten fick ont av knuffen eller? Är han gjord av glas?

    Misshandel är inget man sitter och kommenterar för nöjes skull, tänk om det gått ett steg längre än misshandel, ett enda litet felslag hade räckt, då hade ingen diskuterat hans knuff.

    Sluta nu tjata om knuffen, gå till helheten.

    Detta hände inte denna kille som IFK-supporter, utan som privatperson, som vem som helst. Att han råkade ha en blåvit tröja på sig spelar ingen roll.

    SvaraRadera
  76. Anonym 23:41/ 99 procent av inläggen håller ju med dig, varför eldar du upp dig?

    SvaraRadera
  77. har aldrig gillat det där skitstälelt och det här var absolut droppen. tänker aldrig mer gå dit. alla i min bekanskapskrets har läst och samma gäller fördom. Aldrig mera Parken/Harrys/Gotebar. Hoppas ni läser här inne. Ni förlorade mååånga trogna kunder idag

    SvaraRadera
  78. 31/5/09 23:58:
    Nej, det känns väl som alla i princip är överens om att bojkotta stället?
    /Fnyq

    SvaraRadera
  79. Till Anonym 23:58:
    Som nära anhörig gör det bara så ont, det är det enda.

    SvaraRadera
  80. Ring WM be dom göra ett besök en fredag kväll och be dom visa vad skåpet skall stå !

    SvaraRadera
  81. Hoppas det löser sig för killen. Det är verkligen för jävligt, hoppas skitstället konkar. En för alla, alla för blåvitt!

    SvaraRadera
  82. Är det samma drägg som drev "Honey" intill?

    SvaraRadera
  83. Nej, det är inte samma ägare som honey.

    SvaraRadera
  84. Dennis Johansson2009-06-01 00:11

    Först så vill jag säga att detta är helt jävla oacceptabelt att någon ska behöva utsättas för av folk som har som jobb att skydda iställer misshandlar. Och så undrar dem varför våldet ökar.

    SvaraRadera
  85. Okej. Det här måste gå rätt till. Sluta snacka om nån hämnd med våld. Då gör vi ju precis samma sak tillbaka. Det bästa vi kan göra är att se till att det blir en rättssak, göra det känt, följa upp det, se till att de får sitt straff och sätta press på Parken att be om en fet ursäkt, gärna på BaraBen eller nåt annat offentligt forum. Tills de har gjort det ser vi till att det blir en omfattande bojkott.

    Vi har makt, men vi måste använda den på rätt sätt.

    En för alla - alla för Blåvitt.

    SvaraRadera
  86. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  87. de borde få samma behandling själva. är inget hot eller något till dom men någon eller några borde låta dom få smaka på samma medicin.

    SvaraRadera
  88. Släng upp tid för rättegången sen så fyller vi rättsalen med blåvita tröjor misstänker det blir en öppen.

    SvaraRadera
  89. med parken menar du då park lane(parkan)?

    SvaraRadera
  90. Lätt - räkna med mig i IFK-tröja om det blir en öppen rättegång.
    00.36: www.parken.se

    SvaraRadera
  91. Dom vansinniga historierna där ordningsvakter är inblandade verkar ju aldrig ta slut. Dom här jävla brickorna är ett stort samhällsproblem.
    Alla ordningsvakter är as.

    Grymt att se att alla (med ett fåtal idioter som undantag), står på rätt sida i alla fall. En för alla.

    SvaraRadera
  92. Någon borde uppmärksamma tidningarna om detta!
    Få detta känt på gatan.
    Se till att Parken inte bara sparkar vakterna utan ställer sig bakom oss supportrar och ser till dom skickas till fängelset!
    Och sen ska dom gå ut i MEDIA, inte något forum, utan i tidningarna, och be om ursäkt för sin personal och sättet dom skött detta!

    SvaraRadera
  93. Inte för att låta okänslig, lider med din vän och tycker att situationen låter helt sjuk; men är det så lämpligt att publicera sådana här historier på BaraBen? Är det inte bättre om ni försöker berätta för någon tidning eller liknande? Här så blir resultatet bara onödigt hetsande eller idiotkommentarer. Hoppas det löser sig på bästa sätt i varje fall.

    SvaraRadera
  94. Jag har länkat den här artikeln och hänvisat till kontakt@baraben.com för vidare information, dock uppmanar jag dig Pavlo att kontakta GT, Aftonbladet, Expressen, GP(haha?), Metro, SVT och TV4.

    SvaraRadera
  95. Visst. Supporter.
    Men är det faktum att grabben håller på IFK något som gjorde honom speciellt lämpad att slå på eller varför är detta något att lyfta fram?

    Varför inte bara skriva att en vanlig kille, i dagens Sverige, fick stryk av vakterna?

    Det finns ju lixom ingen anledning att dra in hans lagsympatier i det hela. Ingen tjänar ju på det.

    SvaraRadera
  96. Men är det faktum att grabben håller på IFK något som gjorde honom speciellt lämpad att slå på eller varför är detta något att lyfta fram?Ja, med tanke på vakternas överreaktion och uttalanden under misshandeln är det väl solklart att det faktum att han var IFK-supporter spelar in.

    SvaraRadera
  97. Vilka jävla svin, men tyvärr verkar det vara mer regel än undantag då det gäller krogvakter. Hoppas dom får ett riktigt straff. Stena dom jävlarna!

    SvaraRadera
  98. Orkar inte läsa alla 100 kommentarer, men utgår ifrån om att ni stod och tittade på misshandeln genom ett fönster, så har ni filmat det med era mobiler?!?!
    Lägg upp skiten på nätet isf(men blurra ut killens ansikte), så att alla får se hur vakterna sköter sig när livet går emot dem!
    Kommer personligen att berätta för alla mina vänner om detta, och hoppas att skitstället konkar pga detta.
    Då kan de sitta där och lipa för att de inte längre får några kunder pga sina svin till vakter!

    SvaraRadera
  99. Frankie, du skriver:

    "Sedan är inte en ordningsvakt någon myndighetperson utan bara en snubbe som gått ett par veckors kurs och efter det legitimerats med batong. Så tagga ner lite och tänk själv ibland."

    Läs följande från wikipedia om vad en ordningsvakt är:
    "Ordningsvakten svarar direkt mot polisen och har rapporteringsskyldighet enligt § 27 polislagen och § 7 Lagen om ordningsvakter. Ordningsvakter är myndighetsutövare."

    Ordningsvaktens ord är att betrakta som om det är länsman som står i dörren och säger nej.

    Krogvåldet beror inte på anabola halvapor i krogdörrarna, krogvåldet beror på att överberusade personers handlingar och hot tvingar krögarna att anställa dessa halvapor. För annars slår dessa överberusade individer ihjäl varandra eller restaurangpersonal.

    Jag har själv varit ute och rumlat, är inte på något vis med i IOGT så att säga... Jag har kommit hem i mer flytande än fast form och aldrig har jag blivit påbankad på krogen.

    Anledningen till detta är att jag alltid gör som dörrvakterna säger. Säger han att jag är för full för att komma in så är jag förmodligen det. Om jag mot förmodan inte skulle vara det så bor jag inte i norrlands inland, borås eller annan jämförbar håla med ett enda uteställe. Då är det bara att ta sina polare med sig och dra någonstans dit våra pengar är välkomna.

    Ett gott råd slutligen.

    Lyd order. Gör som ni blir tillsagda. Då kommer ingenting ont att hända er.

    SvaraRadera
  100. Finns väll tyvärr sånna här tendenser bland alla krogvakter världen runt, men ibland får krogvakterna stryk istället

    Alltid kul när dom går på fel person
    http://www.mmabay.co.uk/Story%2001485.html

    SvaraRadera
  101. Alla har mobil i Göteborg2009-06-01 09:15

    Tråkigt.
    Men hur kan ni ha missat att filma med mobilen??????????????

    SvaraRadera
  102. Aftonbladet gillar ju att spinna på sådana här saker.
    Så sent som i morse publicerade de en liknande artikel om övervåld från ordningsvakter.

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5274509.ab

    SvaraRadera
  103. är parken den puben som ligger brevid kebab & grillhouse??

    SvaraRadera
  104. Att gå på en blåvitt broder utan anledning gör ont i min själ.
    Har aldrig varit där och kommer aldrig gå dit.

    Fega svin!

    Krya på dig kamrat!

    SvaraRadera
  105. vi får väl see ifall dom fega jävlarna jobbar där i helgen.. för deras skull så hoppas jag inte

    SvaraRadera
  106. Fy fan vilka svin, men jag är inte förvånad. För någon månad sedan skulle jag och några polare dit en vardag efter jobbet vid 6-tiden för att käka och ta ett par öl. Mina polare gick in medan jag skulle till bankomat. När jag sedan kom dig såg jag alla mina polare där inne. Jag fick dock inte komma in då det var endast för medlemmar idag enligt vakterna. Att jag sa att jag visste att de ljög spelade ingen roll, de bara flinade och sa att det var för medlemmar idag. Ingen av mina polare är medlemmar men de är alla vita i hyn och blonda. Själv är jag svarthårig och mörkhyad. Jag ringde mina polare och de kom ut och vi drog vidare. Vakterna bara flinade. De vet att de aldrig åker dit och att de kan betee sig hur som helst.

    SvaraRadera
  107. Jag har själv jobbat i krog i tre år så jag har nog sett det mesta. Men jag vet att sådana här historier nästan alltid är överdrivna. Och varför putta tillbaka på vakten när man kan diskutera? Försvarar inte vakterna, låter som ett klart övervåld. Men alkohol har varit inblandat och ofta har den "oskyldiga" gjort sig skyldig till mer än vad man tror. Tex: Att han har provocerat mer än vad som sägs osv. Man tänker inte på hur folk är när man själv har druckit men om man har jobbat nykter med fulla människor vet man hur dem kan bete sig. Speciellt om dem blir lite provocerade.

    SvaraRadera
  108. Utöver den otrevliga misshandeln så är det märkligaste i denna historian att vakterna alltså inte ville att snubben skulle betala sin nota? Snacka om illoja mot arbetsgivare (Parken i detta fallet). Hela deras verksamhet går ju ut på att folk verkligen betalar sin nota.

    De kommer nog få sparken efter detta och det är ett lämpligt straff. Nu kommer de vara utan pengar ett tag.

    SvaraRadera
  109. Sen är det lätt att vara efterklok men det bästa hade nog varit att ringa in till sina polare och förklara att jag kommer inte in, vi får gå nån annanstans.

    Vakterna begår uppenbart övervåld och skall straffas därefter. Men samtidigt inte smart att provocera dem genom att knuffa tillbaka. Har han inte läst om hur vakter hanterar såna situationer?

    Detta sagt utan att på något sätt försvara vakterna idiotiska beteende.

    SvaraRadera
  110. Tycker självklart som alla andra att detta var sjukt, och att rättvisa borde skipas. I en rättssal!

    Det sista IFK behöver nu när skriverierna om fotbollsvåld är någon mupp som tar lagen i egna händer och utför något vansinnesdåd som sedan kopplas till IFK i medierna!

    SvaraRadera
  111. GP, Expressen och Aftonbladet. Be dem skriva om detta!

    Wisemen ska bara hålla sig borta och sköta sitt. Vi vill inte ha mer negativ publicitet för att de nollorna ska "försvara färgerna"! Loosers!

    SvaraRadera
  112. Och hur vet vi att det Pavlo skriver faktiskt är sant?

    Hur vet vi?

    Jag bojkottar inte.

    SvaraRadera
  113. Vidriga jävlar!!

    ALDRIG MER PARKEN!

    SvaraRadera
  114. Verkar som Parken tagit bort sin Gästbok på hemsidan nu. Gillade nog inte alla arga kommentarer där. Nu rensar dem den väl i lugn och ro för att få det att se ut som inget hänt.

    @Rustan, Varför skulle Pavlo ljuga då? Om det inte är sant tar ju hans och barabens rykte en smäll, och varför i så fall ljuga om något sånt här? Om jag nu skulle ljuga så skulle jag göra det om något roligare.

    SvaraRadera
  115. Jag sätter aldrig min fot på den krogen i alal fall!!

    SvaraRadera
  116. Man blir förbannad när man läser om det, tyvärr inte överraskad.

    Uppfölj gärna hur det går i rättsfallet.

    SvaraRadera
  117. Bäste Pavlo - då är det solklart. Detta är inget annat än ren misshandel. Omfattningen skulle eventuellt kunna leda till fängelsestraff. Tycker det är utmärkt att du som blåvit broder, och i samband med ett blåvitt arrangemang, lyfter saken här. Anmäl brottslingarna. Solklart. Bara kostnaden för tänderna lär offret eller försäkringsbolaget vilja ha ersättning för. För att inte tala om övrigt psykiskt och fysiskt lidande.

    Det är ju fullkomligt lysande om vi "elaka fotbollsanhängare" skulle driva ett ärende där vi anmäler våldsbrott.

    Polisanmäll utan tvekan och skicka en blänkare till ngn av de medier som angetts ovan. Bra PR för oss svarta får. En för alla..

    Lycka till.
    Mvh

    SvaraRadera
  118. dom jävlarna har oxå stängt av sin gästbok nu. för mycket klagomål.

    SvaraRadera
  119. [BaraBen.com vill åter igen förtydliga att det inte under några som helst omständigheter är ok med hot och uppvigling till våld i våra kommentarsfält.

    Dessutom har det kommit till vår kännedom att läsare mejlat extremt otrevliga och hotfulla saker till personalen på Parken, vilket naturligtvis inte hjälper någon i den uppkomna situationen.]

    SvaraRadera
  120. Gamleport kan inte få bort sin Gaisar (Se "smutsig luffare") stämpel.
    Tycker inte de förtjänar en ända blåvit krona.

    SvaraRadera
  121. svin...det räcker så..svin!

    SvaraRadera
  122. Jag känner dom här killarna, som råkade ut för detta och vet att det är lugna och sansade killar. Dom vill absolut inte ha något bråk Dom älska fotboll och speciellt blåvitt.Till er som utnyttjat situationen och hotar personalen på restaurangen ber jag er sansa er. Det ni gör hjälper inte killen vid en eventuell rättegång. Att uppträda lika illa som dörrvakterna gjorde hjälper ingen. Det var dörrvakterna som gjorde fel inte övrig personal på restaurangen.

    SvaraRadera
  123. Mesiga kompisar som snällt står och väntar när personalen säger till dom att inte gå in i köket.. Va fan är ni för kamrater!? Hadde en annan varit där så hadde jag gjort allt för och hjälpa min vänn! Står det krog personal i vägen så får dom skylla sig själva för ingen slår min kompis o hindrat! MESAR! Han kan tacka er för dom nya tänderna han kommer och få!

    SvaraRadera
  124. Jag såg att killen ifråga slog en box i ansiktet på en av vakterna, innan dom drog in honom tillbaks på krogen.

    SvaraRadera
  125. Hur slog han en box i ansiktet på vakten när han hade handfängsel på sig?

    SvaraRadera
  126. har varit där för sista gången!

    SvaraRadera
  127. Lider självklart med killen som de drabbade , krya på dig mannen . Finns ett sätt som löser detta otroligt efektivt och smidigt . Ta några kort på killen de drabba gärna dom från sjukan . Gå till ägaren och be honnom/henne be ofentligt om ursäkt för sina anstäldas betende . gör han/hon inte de ställ er på utsidan och dela ut bilder med en text , SÅ HÄR BEHANDLAR PARKEN SINA MAT GÄSTER . tills de att ursäkten kommer . behöver inte va i GT eller afton horan kan va här inne på BB eller änglarnas sida . Men ursäkten ska fram . Mvh ängel tills vi DÖR !!

    SvaraRadera
  128. Problemet med bilderna, om man skulle ta dom nu, är att killen det handlar om har skaffat nya framtänder. Det enda som syns i ansiktet är en liten blåtira och en reva på ena kinden. Det skulle bli svårt att fota nackspärr och ryggont.

    SvaraRadera
  129. Jag är ingen förespråkare för våld men när en kamrat faller får vi andra stå upp för honom och hans anhöriga för vilka detta måste varit fruktansvärt. Här hoppas jag WM ser ett gyllene läge att visa alla att man inte bara är ett gäng nötter som är ute efter att slå ner folk vilket alla kvällstidningar och GP oxå vill få allmänheten att tro. Ta reda på vilka som utförde misshandeln, sök upp dom och visa dem att ingen Ängel står ensam!! För vi vet alla att vi lever i en värld där ordningsmaktens lakejer håller varandra om ryggen och går alltid fria eller straffade på ett pinsamt lätt sätt. Rätt ska vara rätt!!

    SvaraRadera
  130. Chacke:

    Jag som var där och min kompis som drabbades vill inte att WM eller någon annan söker upp dessa vakter för att lära dem en läxa. Vi har fört fram det som hände i ljuset och hoppas att det blir rättegång och en rättvis utkomst där.

    SvaraRadera
  131. Om det blir rättegång, vilket jag hoppas så måste VI ALLA vara där och stötta denna kamrat.

    SvaraRadera
  132. Man blir spyfärdig när man läser hur vakter beter sig.Hoppas din kamrat bättrar på sig,skönt att någon reagerar.

    SvaraRadera
  133. Aldrig mer parken!!!!



    Tomas

    SvaraRadera
  134. Vad som underlättar en bojkott är ju att det var ett skit ställe redan innan...

    SvaraRadera
  135. Att putta tillbaka på en ordningsvakt är en sak, men att slå dom med knytnäve slag i ansiktet är en annan sak. Det är våld mot TJÄNSTEMAN!!!! Fatta!!

    Lyd Order!!! Allt ordningsvakten eller polisen säger till envar är en order.
    Pavlo säger att killen fick en knuff och att han knuffade tillbaks och sedan började misshandeln. Fel!!! om han nu bara hade varit lugn så hade ordningsvakterna också varit det.

    Lyd order, annars kommer detta ske igen mot våra IFK bröder!!!!

    SvaraRadera
  136. OK. så gick det säkert till som du beskriver. Jag var där och det du säger om ett knytnävslag är så FEL!!! Du vill bara skapa debatt eller så är du en vän till svinen.

    SvaraRadera
  137. Ni vet vem!2009-06-01 22:38

    Jag vill börja och säga att jag älskar mina bröder, men jag måste säga att alla måste lugna ner sig. Hämd är inget man bara säger.
    GLÖM DET!! Vi vill inte ha myndigheten på oss.

    Vi måste gå vidare och lugna ner oss.

    SvaraRadera
  138. helt uppenbart att den som kallar sig "Ängel" är en av vakterna eller liknade. Pinsam kommentar.
    "Lyd order, annars kommer detta ske igen mot våra IFK bröder!!!!" Bröder? WTF. Det är IFK supporters du pratar om inte söder bröder.

    SvaraRadera
  139. Bojkott mot parken!!!!!
    Skulle göra en kampanj eller ha en banderoll mot dom sviniga vakterna så dom inte får anställning någon annanstans (för jag tar för givet att dom blir sparkade)!
    Tror dom kan bete sig hursomhellst men nu hoppas jag dom gått på en ordentlig nit!

    En för alla, alla för en!

    SvaraRadera
  140. Ängel 21:37/ Alla här förstår att du är en av dessa små clowner till vakter som nu insett att han sitter djupt i skiten. Så tig innan du gör saker vägge för dig själv.

    SvaraRadera
  141. Jag kan inte fatta att det finns idioter där ute som rättfärdigar vakternas beteende, indirekt genom att skylla på offrets "försvarsbeteende"?
    Det är helt absurt att i dagens samhälle skall man "lyda" en IDIOT till vakt när HAN begår tjänstefel! En vakt/polis eller kungen själv har ingen rätt alls att bete sig på detta sätt, oavsett om han är i tjänst eller ej. Tvärtemot, när de tar till sig våld BÖR det vara BEFOGAT av rätt jävla anledning! Så oavsett vad den drabbade gjorde så förtjänar han fan inte att bli misshandlad/indragen i köket eller bunden!

    Till den idioten som står på vakternas sida..- Vill gärna se dig tuff den dagen du sitter i samma sits som den här killen och sen säga samma sak!

    Ett av göteborgs största problem idag är krogvakter som har aggressionsproblem som inte kan tygla sin ilska vilket resulterar i att det går ut över folk som inte ens förtjänar hälften av det de får!

    Tragiskt nog får Ordnings"vakterna" en dagsböte eller två.. svin...

    SvaraRadera
  142. Förstår ej detta helt ärligt;

    Hur kan man från bara ben sida säga att en bojkott ska på grund av denna incedent?

    Krogen ifråga har stängt av vakterna och den ständiga frågan är ju hur enlkelt man får en vaktbricka.

    Vakter på alla klubbar i hela göteborg beter sig som svin, Övervåld verkar tillhöra deras vardag.

    Bojkotten borde kanske inte ske mot Krogen utan vakter i regel finns väldigt få bra vakter.

    Jag har personligen själv råkat ut för minst 10 incedenter på olika klubbar runt om i göteborg, nedsatt känseln i hela underkäken och ingen av dessa klubb ägare har brytt sig överhuvudtaget.

    Jag tycker att Parken är ett bra ställe och vakterna har hållt hög klass innan men detta är klart oaceptabelt och en Polis utredning kommer säkert sätta dit dom felande vakterna och dom kommer nog aldrig sätta sin fot utanför Parkens dörrar igen.

    Jag Ser avenyn som BLÅ VITT stäälet nummer ett och vi har Dimond Dogs, Rose and Crown sedan ser jag Parken som en av dom också.

    Hoppas innerligt att detta inte innebär en bojkoot för det är pinsam aktion

    SvaraRadera
  143. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  144. Bojkotta Parken för det kommer alltid att smaka skit på ett sådant ställe. Hoppas vakterna blir dömda i rätten och att det svider ekonomiskt för Parken. "Bojkotta nu"

    SvaraRadera
  145. Förövrigt bra idé att putta en ordningsvakt... Våld mot tjänsteman :P Vad fan trodde han skulle hända? Tråkigt att dom var sånna klantar att han skadade sig dock =C

    SvaraRadera
  146. Hur har det gått i ärendet? tur man läste detta så man aldrig behöver sätta sin fot där.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.