2009/05/20

Gais: "Folk är rädda för att gå på Gais på grund av IFK"

DERBYBOJKOTT. Tusentals fotbollsfans bojkottar morgondagens Gaisderbyt på grund av de ockerpriser som Gais försöker suga ut från Göteborgs fotbollsfans. Hur förklarar då Gais att de säljer väldigt dåligt med biljetter inte bara till derbyt, utan alla sina matcher? Jo, det enligt Gais klubbdirektör för att "folk är rädda" för att gå på fotboll.
"För Gais del är en utebliven IFK-klack och ytterligare hål på de läktare som tar 19 000 en påminnelse om att publiken inte direkt vallfärdat till Gamla Ullevi under våren.
- Vi är förvånade, konstaterar Sebastian Arby och räknar upp ett par faktorer som har påverkat pulbliksnittet negativt: fyra göteborgslag i allsvenskan och bråken i samband med IFK Göteborgs match mot Djurgården.
- Folk är rädda efter Djurgårdsmatchen efter alla skriverier och så har det varit många matcher i stan, säger Arby."
Märkligt nog så verkar rädslan hos Göteborgarna bara ha drabbat Gais. Vilket är rätt märkligt med tanke på att skriverierna efter IFK Göteborg- Djurgården naturligtvis inte hade ett jota att göra med vare sig Gais eller Gaisare.

Publik i Göteborg 2009:
1. Hemmasnitt 2. Total hemmapublik 3. Plats i publikrankingen 2009

IFK Göteborg
1. 12 957 2. 64 788 3. 3:a

Örgryte IS
1. 6 123 2. 30 618 3. 9:a
Gais
1. 5 514 2. 22 056 3. 10:a
BK Häcken
1. 2 899 2. 11 597 3. 15:e

Blåvitt har alltså ett snitt på över 12 000 åskådare och mer än dubbelt så mycket totalpublik än lillebror Gais. Trots att det rimligtvis torde vara IFK Göteborg som drabbats av de negativa skriverierna om sitt lags supportrar. Ändå rear nu Gais i vild panik ut olika specialbiljetter till ungdomslag, till dem som köper Gais-halsdukar och till årskortsinnehavare.
IFK Göteborgs tränare Jonas Olsson ryter ifrån mot Gais agerande.
- Det handlar om att locka folk till arenan, det brukar IFK göra och det behöver svensk fotboll jobba med generellt sett. Kostar det 400 kronor är det för dyrt. De priserna kan man bara ta om man skulle ha slutsålt varje match, och har det trycket. Men i Allsvenskan är de här priserna alldeles för höga oavsett lag, säger han till Änglarna.

- Vi är förvånade, konstaterar Sebastian Arby till GP. Det är inte vi på BaraBen.com. Vi är inte ett dugg förvånade över att Gais klubbledning inte förstår varför det pågår ett biljettpriskrig i Göteborg just nu. Tusentals människor bojkottar deras produkt, till huvudsak på grund av priset, men ändå förstår de som jobbar på Gaisgården inte alls varför folk väljer att stanna hemma från Gamla Ullevi. Tyvärr inte det minsta förvånade av den här reaktionen efter att ha fått bekanta oss med herrar Arby och Gunnebo under den här våren.

Inför säsongen berättade Gais att de budgeterat med fullsatta derbyn:
"Den nya arenan Gamla Ullevi ger GAIS större ekonomiska möjligheter i förhållande till Ullevi.
Den budget som har lagts för 2009 bygger på att GAIS ska fylla Gamla Ullevi till sista plats i derbyna mot IFK Göteborg och Örgryte IS."
Nu rear Gaisarna ut biljetter till sina egna supportrar för bråkdelen av de fullpris som de har budgeterat med att tvinga på IFK:are. Tro det eller ej, men den senaste veckan så delar Gais ut fribiljetter i klumpar av 20 stycken till utvalda ungdomslag i stan. Hur kan detta vara en smartare väg att fylla arenan än att anpassa sina priser i god tid till en nivå där supportrar till bägge lagen faktiskt har råd att gå på matchen? Mitt i en brinnande finanskris där tiotusentals västsvenskar blivit av med jobben. Det här är en uppvisning av förakt från Gais gentemot den vanliga göteborgaren.

Enligt uppgifter till BaraBen.com så är dessutom siffrorna på det antal sålda derbybiljetter som Gais redovisar - rejält upphypade. Där ingår nämligen alla möjliga slags biljetter som Gais själv köpt och lagt undan för olika syften. Så räkna kallt med att siffran som redovisas på Gamla Ullevi är bra mycket högre än det antal personer som faktiskt passerar spärrarna.

Rent krasst innebär det här spektaklet en tuff ekonomisk smäll mot Gais som förening. En ekvation som gör det än mer obegripligt att ledningen i grönsvart inte agerade snabbt i första veckan efter biljettsläppet. De borde naturligvis ha korrigerat sina priserna till en rimlig nivå som låg i höjd med Blåvitts och ÖIS derbypriser. Nu drabbas Gais istället av en bojkott mot derbyt och stora svårigheter med att locka publik till sina vardagsmatcher. Trots deras fribiljetter till utvalda, erbjudanden till årskortsinnehavare och specialrabatter för souvenirkunder så har Gais inte ens lyckats sälja 60 procent av biljetterna på sin egen ståplatskortsida till derbyt mot storebror Blåvitt. Varför då?

Well, folk måste väl helt enkelt vara rädda att gå på Gais.
Det var ju ändå bråk när Blåvitt spelade sin första match.
Allt är ju, alltid, stora hemska Blåvitts fel.
Så måste det vara.

40 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Det är så jävla bra att vi verkligen visar att detta inte är ok. Hoppas inte det kommer mer än 13 000. Hur många tror ni det kommer?

    SvaraRadera
  3. Att inte få gå på derbyt känns förjävligt, att inte kunna se sitt älskade lag spela pga att jag studerar och bara får in 1050 spänn i månaden är som att få en spark i skrevet.

    När det dessutom är smått omöjligt att få jobb under dagens finanskris så blir ju läget ännu bättre då jag har vetskapen att det är en satans massa andra i samma sits som jag.

    Att ni Gaisare inte tog er samman i tid får ni fan skylla er själva för, att ni ännu inte gjort det helt är dock jävligt otroligt.

    SvaraRadera
  4. Även om det kommer 15 000 på matchen, vilket iofs är katastrof för ett derby, så kommer Gais bara att tjäna pengar som om det vore drygt 7 000- 8 000 på matchen eftersom de är så sviniga och skänker bort biljetter till sina egna...

    SvaraRadera
  5. Det här med aspekten på finanskrisen är väldigt viktig. I en tid då det går rekorddåligt för industrins Göteborg, där företagen blöder och där de flesta arbetar- och medelklassfamiljer tvingas dra in och spara, då och just då, tycker gais att det vore lämpligt att chockhöja derbypriserna.

    Detta är fan rent ut sagt äckligt.

    SvaraRadera
  6. Hela Gais ledning visar ju att den föreningen inte borde ligga i de högsta 2-3, kanske 4 ligorna. Det är amatörafton om och om igen.

    SvaraRadera
  7. Bojkotten är helt jävla underbar! Och gais är ett skitlag..Easy does it!

    Imorrn smäller det!

    SvaraRadera
  8. Haha...Man slutar aldrig att förvånas av gais!

    SvaraRadera
  9. GAIS, GAIS, GAIS, ständigt detta GAIS på alla blåvittsidor. Ni verkar helt besatta av GAIS, vad skulle ni göra om GAIS inte fanns?

    Öisarn

    SvaraRadera
  10. Gothia Röd supportern:

    Kan ju bero på att matchen mot gothia grön är imorgon!!

    SvaraRadera
  11. Anonym öisaren: Då skulle vi hacka mer på Öis.

    SvaraRadera
  12. 15:57, anser du att det inte är befogat att ta upp GAIS inför morgondagen och allt vad det innebär?

    SvaraRadera
  13. Här har vi alltså en liten stackars Gohtia Röd som tycker vi uppmärksammar Grön för mycket...*Snyft*

    SvaraRadera
  14. jag kan förgylla öjs lite.

    Öjs - Ragnar 4-3.

    grattis

    SvaraRadera
  15. Ja jag känner mig verkligen som en "snålröv" när jag Vägrar betala 900 SEK för mig o frugan.

    Någon skrev GAIS det nya ÖIS

    Kanske det var detta Gothia gossarna pratade om.???
    dvs ockerpriser

    SvaraRadera
  16. Kolla in den här s.k artikeln:
    http://fotbollskanalen.se/1.1007339/2009/05/20/gais_kaptenen_om_blavitt_bojkotten_de_kan_drabbas

    Tro fan att det handlar om sakfrågan, idiotin i GAIS går visst hela vägen från ledning, till anställda såväl inom administration som spelare och längst ner bottenslasket supportrarna.

    Stör mig något fruktansvärt på att de försöker sprida ut någon slags falsk marknadsföring/propaganda om att priserna nu är sänkta och att de lyssnat.
    Men det stämmer inte, priserna för gemena vuxen man/kvinna ligger fortfarande på mer 100% mer i klacken och detsamma på långsidan.
    Har anmält GAIS till konsumentverket nu för falsk marknadsföring!
    Gör detsamma ni som känner er lika lurade och irriterade på detta.

    SvaraRadera
  17. Vore lite roligt om IFK Göteborg gjorde som Marseille gjorde när de möte PSG för några år sedan. L'OM-fansen fick inte tillräckligt många biljetter till matchen och valde bojkott. Klubben L'OM visade sympati med sina supportrar och skickade juniorlaget.

    Hur gick matchen? L'OM vann!

    SvaraRadera
  18. Scandinaviums Biljettkassa2009-05-20 17:19

    I dag har Gais sålt cirka 300 derbybiljetter. En normal dag före ett derby brukar det traditionellt gå åt runt 3500-4000 biljetter.

    Sedan ska ni veta att det finns rätt gott om biljetter kvar på de sektioner som är stängda med...

    SvaraRadera
  19. Scandinaviums Biljettkassa 17:19: JAG ÄLSKAR INTERNET OCH INSIDE INFO!!! Tack! :D

    SvaraRadera
  20. Anonym 17:24: Din logik brister på ungefär alla punkter. Gais-troll.

    SvaraRadera
  21. BK GÖIS blöder...

    SvaraRadera
  22. Gais sveriges mest obetydliga supporters (:


    För er dena största matchen... För oss..njaaee.. Grönsvart åker ur i år!

    SvaraRadera
  23. Lyssnade på det riktiga morgongänget idag (bandit) Lundén var där och sänkte ut biljtter till höger o vänster gav linda ett års kort men det är ju inte konstigt att de kan göra de folk vill ju för fasen inte se skiten. Jag tycker synd om gais supporters när de har en sådan taskig ledning.
    /Tallen

    SvaraRadera
  24. Stora stygga blåvitt... allt är vårt fel

    SvaraRadera
  25. Gaislogiken firar nya triumfer, nu är det alltså bråk kring en av våra matcher som är orsaken till att folk inte går på Gais. Om de ändå kunde ha tagit upp GPs hysteriska journalistik som exempel hade jag kunnat förstå men eftersom Gaislogikens alltid landar i att det är blåvitts fel så ska man kanske inte vara förvånad.

    SvaraRadera
  26. HUR FAN KAN FOLK VARA RÄDDA ATT GÅ PÅ GAIS PÅ GRUND AV IFK, NÄR IFK BOJKOTTAR MATCHEN?? LOGIK NÅGON? HAAAALLÅÅÅÅ

    SvaraRadera
  27. 18:35: Jag tror inte regn räknas som bra väder i det här fallet. Kanske när man fiskar men inte annars.

    SvaraRadera
  28. Inte från kl 18. Då skall det regna. Kolla SMHI om du inte tror mig.

    SvaraRadera
  29. [Mata inte Gais-trollet, tack. Det råder sedan 24 timmar tillbaka nolltolerans mot Gaisinlägg här. Och då menar vi NOLL-tolerans.]

    SvaraRadera
  30. På radio stationerna Bandit och Mix megapol så har dom lottat ut hur jävla många biljetter denna veckan! Får dom inte sålt biljetterna eller?

    SvaraRadera
  31. Länsman/ Nej, de skänker bort biljetter till ungdomslag nu med. Att sälja för normalpris till supportrar går inte för Gais, men att ge bort biljetter till marginalare och medgångssvin det är deras melodi...

    SvaraRadera
  32. Är det inte värt att ta upp att vi sålt fler biljetter till malmömatchen som spelas om en dryg vecka än vad gais lyckats sälja till derbyt.

    SvaraRadera
  33. 20:28

    fast de e ju de vi faktiskt inte har gjort.

    SvaraRadera
  34. Anonym 20/5/09 20:19:medgångssvinen vill ju inte komma, de tycker att det för dyrt..

    SvaraRadera
  35. EN GÅNG FÖR ALLA. VI BYGGER INTE UPP ER SKIT FÖRENING MED VÅRA PENGAR. SOV SÖTT GAIS!

    SvaraRadera
  36. http://www.gardakvarnen.se/nyheter.asp?NewsID=1306&DocType=News antaglien det vassaste som någonsins skrivits... (ironi)

    SvaraRadera
  37. Publiken sviker ju i hela sverige! Kolla bara aik, bajen, malmö... Folk håller i sina pengar. gais lever ju verkligen i sin egna lilla värld

    SvaraRadera
  38. Jag tycker att den här bojkotten borde blåsts av långt tidigare, i samma skede som biljettpriserna faktiskt sänktes. Det verkar som att hela den här grejen har blivit någon form av maktdemonstration från de som styr och ställer i vår supporterklubb - det kanske ger en skön känsla i magen att kunna påverka så många människor till att strunta i matchen? Synd att det är så många som hakar på detta och inte istället sluter upp och hänger med på matchen!

    Jag tänker självklart gå på matchen och stötta mitt lag. Vi ses på plats!

    SvaraRadera
  39. Köpt Gais-kepsen eller?

    SvaraRadera
  40. Väderprognosen är mycket trevlig. Det kommer bli perfekt väder med sol under dagen. Lagom varmt för fotbollsspel och svaga vindar. En perfekt derbydag med andra ord. Kom i god tid!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.