2009/04/23

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Bortamatch i Allsvenskan. Då står det mellan två onda ting. Jag har inte sett en bortavinst på plats sedan den där ljuvliga kvällen på Råsunda, hösten 2007. Fyra vinster på bortaplan blev det under 2008, och det var väl ungefär de fyra bortamatcher jag inte åkte till. Med andra ord är det kanske bäst att jag stannar hemma framöver. Men så det andra onda, det går fan inte att se en allsvensk match hemifrån. Jag klarar inte av det, jag skakar och får magknip och ligger i fosterställning och har frossa och 300 i puls och allt möjligt jävulskap. Det är verkligen outhärdligt och i halvlek funderade jag allvarligt på att sluta se på matchen. Tur var väl att jag inte gjorde det.

Hammarby IF, borta
5 poäng: Gustav Svensson - Tuffingarnas tuffing. Lär ha sprungit i närheten av ett göteborgsvarv under dagens match, och gav aldrig upp. Ger, och tar stryk. Ordentligt med stryk. Söderströms oerhört fula armbåge i mellangärdet reagerar Gurra knappt på. Där var jag stolt, när jag såg det. Gurra lägger all energi på att göra en så bra insats som möjligt, när bollen är i spel.
3 poäng: Robin Söder - Vi skippar alla roliga kommentarer om Söder. Låt oss istället ösa beröm över grabben. Målet är av allra högsta klass, som taget ur någon av de stora ligorna (eller som Fjellström var inne på, ett Henry-mål), utöver det spelar han så jävla smart, så smidigt, så snyggt. Volleyn direkt på hörna som han med bredsidan smeker mot krysset var värd ett bättre öde. Det kommer inte vara lätt att vara högerback för våra motståndare framöver.
2 poäng: Tobias Hysén - Fortsätter att trumma på med sina djupledslöpningar. Får inte riktigt lika mycket uträttat i dag men är alltid där och hugger när det luktar det allra minsta målchans. Borde satt minst ett av två jättelägen han hade.
1 poäng: Stefan Selakovic - Jaja, jag kanske borde gett Sella någon poäng i derbymatchen. Han var bättre då än han var i dag, precis som Hysén, men å andra sidan var det fler som var bra mot Öis. Hur som helst har Sella gjort ett par riktigt bra matcher som yttermittfältare nu och det känns som att han har mycket mer flyt i vad han gör. Skotten sitter där de ska sitta, dribblingarna slutar inte med att han halkar på bollen, och inläggen slutar inte med inkast. Sella är på gång.

Totalt efter 5 omgångar
1. Kim Christensen - 12 poäng
1. Tobias Hysén - 12 poäng
3. Ragnar Sigurdsson - 10 poäng
3. Gustav Svensson - 10 poäng
3. Robin Söder - 10 poäng
6. Pontus Wernbloom - 7 poäng
7. Mattias Bjärsmyr - 6 poäng
7. Adam Johansson - 6 poäng
7. Publiken - 6 poäng
7. Stefan Selakovic - 6 poäng
11. Niklas Bärkroth - 5 poäng
11. Sebastian Eriksson - 5 poäng
11. Jakob Johansson - 5 poäng
11. Erik Lund - 5 poäng
11. Tobias Sana - 5 poäng
16. Joel Alme - 3 poäng
16. Hjalmar Jonsson - 3 poäng
18. Tränarna - 2 poäng

28 kommentarer:

  1. Håller med om att Söder var mycket bra, synd bara att han inte är lite snabbare. Men han kommer att komma långt på sin spelintelligens.

    SvaraRadera
  2. Hoppas inte att Gustav får poäng för vad han gjorde på plan för där var han kass idag.

    SvaraRadera
  3. Gustav var bra i andra och sådär i första. Men vad gjorde Sella sista kvarten? Han var nog fan inte på plan tror jag.

    SvaraRadera
  4. Feldgrau, det borde anordnas något samlingslokal som alla måste skriva in sig inför bortamatch för alla oss jinxade som inte fått vinna på bortaplan sen Råsunda 2007, så vi ser till att ingen av oss åker och kostar Blåvitt 3 poäng.

    Stå emot trycket min jinxade broder!

    /Lundquist

    SvaraRadera
  5. Glenns brossa2009-04-23 23:39

    Lundquist:
    Ha ha ha, vilken skön idé, typ anmälningsplikt.

    SvaraRadera
  6. Skön match idag, men jävlar va nervöst på slutet...

    SvaraRadera
  7. Varför byttes det inte något med 10-15 minuter kvar? Halva laget gick ju på knäna.

    SvaraRadera
  8. 4p till bajens tifo :D "FISHERMAN ENDS" och "PARTYZONE!" jävligt bra jobbat bajen, onödigt med den inkastade bengalen bara..

    SvaraRadera
  9. Super SEB va grym idag igen tyckte jag. han orkade knappt stå sista 20 minutrarna :) så ska det se ut. synd bara att tränarna är så sega på att byta. blev farligt i slutet med allt dravvel.

    SvaraRadera
  10. Det enda som höll klass i dag från bajen håll är matchrapporten på Svenska fans. Riktigt underhållande och speglar matchen väl.

    allaeanglar//

    SvaraRadera
  11. Klart Robin var bäst, han spelade ju på "Söder"-stadion

    SvaraRadera
  12. Där fick du allt till det. Jobbar du på Aftonbladet?

    SvaraRadera
  13. Tycker att Gustav slår bort på tok för många pass för att få en femma idag. Han och seb hadeen riktigt dålig period en kvart in i andra!! Men riktigt gött med 3 pinnar

    SvaraRadera
  14. tobbe borde fått 5:an han va fan överallt..så jävla bra han är!mycket underhållande match!

    SvaraRadera
  15. Seb var ju helt klart bäst på plan. Han är helt suverän i en kämparmatch som gårdagens! Med ett par säsongers härdande kommer han vara vår nya Håkan Mild Reborn!!!!!

    Seb till landslaget, alé alé alé!!!!!

    SvaraRadera
  16. Vad hände med Seb's betyg? Han sprang ju som en tok. Till och med när han såg ut att knappt orka stå så sprang han ännu mer. Helt fenomenalt!

    SvaraRadera
  17. Seb är ju riktigt bra, men gör några vansinniga missar i första. Att det sedan är han - totalt på grund av sin trötthet - som två gånger lyckas bädda för den givna kvitteringschansen i mitten/slutet av andra är ju inte så bra. Varför byttes han inte ut?

    Tycker Selakovic var matchens behållning. Även om han inte är bäst av alla så är han bäst jämfört med sig själv tidigare säsonger. Så roligt att se honom kämpa och glöda! Selakovic, Hysén och Söder är mumma.

    SvaraRadera
  18. Hur kan inte Seb få poäng?! Var säker på att han skulle få 5an eller åtminstonde 3an!

    Så mycket har jag inte sett någon slita på en fotbollsplan många gånger. Han slog bort några passningar i slutet men tar i och jobbar hem fast han inte har någon ork kvar.

    Skandal att han inte omnämns.

    SvaraRadera
  19. Var är Adam på listan. Han var ju outstanding stundtals. Räden han gör där han avslutar med ett kanon skott vid kryssribban va ju nästan matchens höjdpunkt. Helt underbart att ha ytterbackar av den kalibern!

    SvaraRadera
  20. Sebastian Eriksson var utan tvekan en av dom absolut bästa på planen idag.Han gjorde inte många fel och han var nere och rensa undan i de defensiva. Heja Blåvitt

    SvaraRadera
  21. jag hade inte sett dom vinna sen halmstad 2007 på bortaplan o mina polare hotade med att om d inte blev vinst nu så skulle jag inte få åka me te fler bortamatcher ! x)

    SvaraRadera
  22. Adam kan ju inte få någon poäng. Han är ju Sellas sämsta medspelare ever. ;)

    För jäkla skönt mål igår. Så iskallt. Så kontrollerat. Så skickligt. Det kommer bli nåt av den där pôjken.

    SvaraRadera
  23. Här kommer facit:

    5 poäng - Seb
    3 poäng - Tobbe
    2 poäng - Adam
    1 poäng - Sella (pga en grym första halvlek)

    SvaraRadera
  24. Problemet, som många inte förstår, är att någon säger "men, X och Y skulle ju haft poäng", sen kommer någon annan och säger att "varför fick inte Z poäng", sen en tredje med kommentaren, "A, B och C trodde jag skulle få poäng". Till slut har ni rabblat upp alla 14 spelare som använts, men det är fortfarande bara fyra som kan få poäng. :P

    SvaraRadera
  25. Haha, jaa kom igen. Och den heter Feldgraus femma, inget annat. Vill ni göra egna listor, så kör hårt, men feldgraus femma är och förblir feldgraus femma. De bästa spelarna enligt honom. Sen är det klart att man ska få diskutera, men det är en annan femma. (he-he...)

    SvaraRadera
  26. hysén borde få mer än gurra för räddningen i slutminuten där han nickar bort på mållinjet där kim är helt fel placerad dock borde han satt sitt friläge men kan förstå att han missade efter den löpningen

    SvaraRadera
  27. Men va faen Feltgrau, ge HJALLE en permanent femma då så kommer ingen tjöta. Hjalle till landslaget, tjalalalalala!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.