2009/04/22

Gaismatematiken når nya höjder!

GAIS Saxat i sin helhet från gais.se:

"5700 blev 4203

I GAIS senaste hemmamatch mot BK Häcken var den officiella publiksiffra som kommunicerades ut 4203. Men egentligen var det cirka 5700 på plats.
Visst låter det märkligt men GAIS förklarar hur det ligger till.
Det faktiska antalet biljetter som var sålda till derbyt hemma på Gamla Ullevi mot BK Häcken var nämligen 5700. I den siffran ingick samtliga sålda årskort, sålda biljetter i förköp via nätet eller liknande samt de som hade valt att lösa entré under matchdagen.
Det faktiska antalet människor som passerade spärrarna vara dock ”bara” 4203! GAIS valde att kommunicera ut den siffran samt betona för den som eventuellt frågade att det var det fysiska antalet närvarande på Gamla Ullevi som räknades och inget annat.
Det betyder i sin tur att en hel del människor som hade giltig entrébiljett helt enkelt inte kom för att se matchen. Det var företrädesvis innehavare av årskort som av en eller annan anledning valde att inte komma.
Frågan om den officiella publiksiffran har diskuterats i olika sammanhang. GAIS har kommit fram till att den enda relevanta siffra som är giltig i sammanhanget är antalet åskådare på plats – även om vi har sålt fler biljetter."

24 kommentarer:

  1. Hade jag varit GAIS:are hade jag grävt ner mitt huvud djupt ner i sanden och förträngt den pinsamma publiksiffran. Inte fan hade jag dragit upp det igen för en helt irrelevant sak som denna.

    Årskortsinnehavare stannade hemma, so what? Inget lag i Allsvenskan har väl samtliga årskort på plats alltid eller?

    SvaraRadera
  2. http://www.youtube.com/watch?v=26nJzqoDKDc&feature=related


    Lär er den o ta iiii !

    KROSSA BRAJEN

    SvaraRadera
  3. Men kan vi skita i att skriva om gais? Fan vilken energi vissa lägger ner om andra lag. orka!

    SvaraRadera
  4. Var har det här med ifk att göra?

    SvaraRadera
  5. Haha, underbart att försvara den extremt dåliga publiksiffran med att de sålde fler biljetter men de stannade hemma, haha

    SvaraRadera
  6. Att betala multum för en biljett och men sen välja att avstå ifrån matchen säger väll det mesta om hur ont det gör i ögonen att titta på lirarna i grönsvart.

    SvaraRadera
  7. Håller med, lite väl mycket gajs nu. Ge inte dom pajasarna uppmärksamhet..

    SvaraRadera
  8. Kul ju :) Varför skulle det vara aktuellt med nått annat än fysiskt antal besökare? :P

    SvaraRadera
  9. Anonym 21:09: för att en del lag använder just antalet sålda biljetter som publiksiffra, t.ex VF hockey där slutsålt = fulsatt = 12044 pers trots att det alltid finns ett antal som får förhinder.

    SvaraRadera
  10. Hehe, tycker de e javligt kul att lyssna pa "gais snacket", tycker javligt synd om dem bara. Tufft a va gaisare

    SvaraRadera
  11. Våga Vägra Bry Sig!

    SvaraRadera
  12. orka bry sig om gais... men rätt skoj att de försvarar sin dåliga publiksiffra o säger att de hade kanske 1000 mer men det är endå en dålig publiksiffra med 5000 på läktarn

    SvaraRadera
  13. Jag förstår inte vad ni vill komma?? Självklart stannar fol hema från matcher fast man har årskort. Om det finns några här inne som på allvar tror att alla med årskort kommer komma mot örebro ja då är det något fel... Jag känner minst två stycken som inte kommer komma fast dessa har årskort.

    Självklar ska man endast visa publiksiffran i antalet som har gått in på arenan och inget annat.

    SvaraRadera
  14. Visar man bara antalet som är där så kommer man aldrig ha slutsålt, för det finns alltid någon som köper biljett och inte kan gå av olika anledningar.

    SvaraRadera
  15. ha ha, de skriver på fullaste allvar att det "egentligen var 5700 på plats". vaddå egentligen??? antingen var det det eller så var det färre där, vilket speakern också verkade ha fattat. de är fan för roliga de där grönsvarta.

    SvaraRadera
  16. Gav man inte bort en hel del biljetter till Lärje/Angered?
    Oväntat att dom stannade hemma..

    SvaraRadera
  17. Mer GAIS inlägg här. Det börjar bli komiskt :)

    SvaraRadera
  18. Om man läser frågor och svar på IFK:s biljettsida ser man att även vi räknar de som är på plats och inte sålda biljetter.

    SvaraRadera
  19. Riktigt gaisigt att när det för en gång skull görs något på rätt sätt klämma in den bisarra meningen "Men egentligen var det cirka 5700 på plats."

    För att fylla arenan när folk inte utnyttjar sina biljetter kan man väl låta de biljetter som inte skannats vid insläppen säljas igen vid matchstart. Folk med biljett som kommer sent kommer då i kläm, men det borde inte vara så många att det inte går att lösa.

    SvaraRadera
  20. Eftersom GAIS budgeterat med 5500 per match så är det ju ganska relevant information för medlemmarna och veta. Så även om bara 4200 valde att komma så håller ju ändå budgeten.

    Sen måste vi ju ge lillebror i blåvitt någonting att prata om också eftersom era egna supportrar inte ens vill prata om era bleka förening.

    Fan vad gött det är att va gaisare och slippa komplexen ni har.

    SvaraRadera
  21. Min vän som, tyvärr är Gaysare köpte ett årskort men dom snälla Gaysarna på kansliet skickade två st till honom!!
    Vilket han nu hyr ut ett..
    Kan detta var ett sätt för att spä på åskådarantalet?
    Jag vet inte men innovativt är det =)

    SvaraRadera
  22. Skit i Gais! Krossa Hammarby!

    SvaraRadera
  23. Hm, även Blåvitt-speakern poängterade ju faktiskt skillnaden i första hemmamatchen... Det fanns i och för sig mer av en poäng den gången, eftersom ALLA biljetter sålts.

    SvaraRadera
  24. Har hört rykten om att ett par gaisare vände i kassan pga långa köer. Tog tydligen en evighet att komma fram. Nån nämnde att det endast hade 4 kassor öppna.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.