2009/04/28

Bojkotta Gaisderbyt – se matchen på Biljardpalatset!

BOJKOTT Gais försöker som bekant köra upp oss på hutlösa priser i sin enda riktiga publikmatch – den mot storebror Blåvitt. Supporterklubben Änglarna och Baraben.com har svarat med att bojkotta matchen. Istället erbjuder vi en alternativ derbyvisning. Var med och skapa en underbar stämning – och manifestera samtidigt mot Gais prissättning!

Supporterklubben Änglarna och Baraben.com erbjuder, tillsammans med Biljardpalatset, nu en alternativ derbyvisning. Vi samlas för att tillsammans kunna skapa en så god derbystämning som bara är möjligt, samtidigt som vi visar vårt missnöje med den sanslösa prissättning som Gaisgården lanserat.

Klockan 14:00 öppnas dörrarna till ”bortasektionen” på Biljardpalatset och från och med klockan 16:00 kommer det vara olika gäster och arrangemang på scenen. Här skall vi änglar skapa en stämning som gaisarna på Gamla Ullevi aldrig kommer uppleva.

Vi har valt att ta fram två olika ”matchpaket”:
Matpaketet:
2 st öl/vin/cider/läsk-biljetter
Matbiljett (välj mellan Ryggbiff med pommes och bearnaise, Hamburgartallrik, Ceasarsallad eller vegetarisk alternativ).
Pris: 220 kr
Antal paket: 120 st

Ölpaketet:
2 st öl/vin/cider/läsk-biljetter
Pris: 120 kr (20 kronor per paket går oavkortat till Tifofonden, öronmärkt för tifo till hemmamatchen mot gais ).
Antal paket: 500 st

Det kommer säljas pizzaslice, pommestallrikar, ölkorv och nötter för dom som blir hungriga.

Paket säljs enbart som förköp och beställs genom att maila bojkott@anglarna.se eller bojkott@baraben.com. Ange för- och efternamn samt antal paket och betala in på postgiro 438346-9. Märk talongen med "Bojkott" samt ditt namn. Anmälan bekräftas via mail när betalning inkommit.

Sista betalningsdag är 14 maj.

Det går enbart att komma in på Biljardpalatset på matchdagen genom att ha köpt något av paketen, så se till att köpa biljetter redan idag. På matchdagen kommer ni få en ”matchbiljett” med kuponger för dryck och mat i dörren efter kontroll av gästlista.

Skulle biljetterna säljas slut snabbt, vilket vi tror, kan det finnas möjlighet att utöka antalet mat- och ölpaket. Skulle det bli helt fullt väldigt snabbt, så kommer vi att försöka lösa ytterligare en derbyvisning. Beredskapen finns.

OBS! Åldersgränsen är 18 år (pengar kommer inte betalas tillbaka till minderåriga som beställer biljett och försöker komma in). Vi arbetar dock på ett familjealternativ i en annan central lokal, där en derbyvisning i lugnare miljö kommer arrangeras för dem som föredrar det. Vi hoppas kunna presentera information om detta senare i veckan.

Vi ses på Biljardpalatset,
Supporterklubben Änglarna, Baraben.com och Biljardpalatset

61 kommentarer:

  1. Bra jobbat!

    SvaraRadera
  2. Underbart! Fy vad gött det ska bli att se matchen där istället.

    SvaraRadera
  3. Fan vad bra arrangerat, cred till änglarna och baraben!

    SvaraRadera
  4. Jävligt gött att det är någonting uppstyrt.

    Nu kommer gnället, hade det inte varit bättre att fixa något vid avenyn då pubarna där kommer vara fyllda till bredden med blåvita ändå?

    Antar att det här arrangemanget är ett steg i Biljardpalatsets ansträngningar att bli 'nya officiella' änglarna-puben på matchdagar. Dom har ju flirtat flitigt med olika grupperingar sedan försäsongen.

    SvaraRadera
  5. Danne om nu pubarna ändå kommer att vara fyllda som du säger, torde väl pubägarna också ha det på känn och inte vara speciellt lystna på att hyra ut. Tänk innan du skriver !!
    Till SÄ o BaraBen vill jag ge en stor blöt puss...

    SvaraRadera
  6. 12.28 -> Du gör ett antagande helt gripet ur luften och ber mig sen tänka efter.
    Det finns väl flera ställen runt avenyn som inte används på matchdagar? Vasa är ett bra exempel. Nu finns det kanske en anledning, förutom biljardpalatsets satsning, att det blev där och inte avenyn. Kan vara som du säger, ingen ville hyra ut. Ingen ville hyra ut till rimligt pris osv. Det är därför det är ett frågetecken (?) i slutet på 'gnället' så vi kunde få reda på varför. Vi som undrar dvs.

    SvaraRadera
  7. Låter fint! Krossa grönsvart!

    SvaraRadera
  8. Neeeeeeeeeeeeeeej
    Biljardpalatset med alla kickers-kids, no way. Då får det bli en biljett till GU iallafall.
    /mac

    SvaraRadera
  9. Mac: "Kickers- kidsen" lär väl inte vara där när det är inträdé?

    Fråga: Går det öht att boka och betala vid dörren, om man skulle ha problem med sin internetbank? Eller är det bara att betala via internet som gäller?

    SvaraRadera
  10. Bra jobbat blåvitt!

    // Bakgatan.se

    SvaraRadera
  11. Hade det inte gett en större effekt om man hittat ett större ställe, vad skall övriga hålla hus som inte får plats på biljard paltset?

    SvaraRadera
  12. Jävligt bra att ni fixat detta men , men alla ungdomar som inte är 18 då ? skulle vart riktigt bra om ni fixade nått så man kommer in också, typ kolla leg i baren istället eller något för det är ju en hel del änglar sominte är 18.

    SvaraRadera
  13. 12:34

    Vi har hyrt hela övervåningen, det enda som är öppet för övriga är nedervåningen. Så för att komma in där uppe måste man vara anmäld och betald hos oss.

    12:41
    Vi vill gärna ha in betalning först, det är säkrast så det inte är många som anmäler sig och sen inte dyker upp.

    13:07
    Vi kikade på lite större ställen också men det var inget som gick att lösa, eller gick att lösa så bra som det gjort med BP. Men märker vi att vi fyller snabbt så har vi ett reservalternativ på gång.

    SvaraRadera
  14. segt för oss som inte är 18 :(

    SvaraRadera
  15. men kan man inte på något vis komma upp på övervåningen om man är under 18 ? typ stämpel eller nått som dom gjorde i helsingborg så man inte kan köpa öl .

    SvaraRadera
  16. 18åringar har inget på krogen att göra, ni får sitta hemma med PPV och cola eller lättcidern ;)

    SvaraRadera
  17. Fol som är under 18 ofc!

    SvaraRadera
  18. bra jobbat baraben och änglarna! vad händer med dom som inte är 18? Det är roligare om alla änglar är tillsammans !

    krossa örebro !

    SvaraRadera
  19. Är man garanterad någon form av sittplats när man köper matpaket?

    SvaraRadera
  20. Det undrar jag också. Dvs om matpaket=bokad plats vid bord.

    SvaraRadera
  21. Ja snälla fixa något för dom under 18 också ! :)

    SvaraRadera
  22. Danne:
    Att BP försökt, och anstränger sig för att bli officiell pub är inte obekant, men jag tror att vi skulle kunna bli 1500 gäster vid just detta tillfälle. Därför hade det varit bättre att sälja stort, typ kajskjul 8. Angående omyndiga personer med stämplar på händerna som i usa? Otänkbart. Ni får kolla med Young Fellows på liseberg.
    //MTK

    SvaraRadera
  23. Vi som han lösa biljett innan bojkotten annonserades, blir det någon form av rabatt vid uppvisande av matchbiljett ?

    SvaraRadera
  24. Haha hur fan skulle det gå till?
    Elda upp den istället =)

    SvaraRadera
  25. Frågor kring folk under 18:

    Ja, självklart jävligt trist för alla under 18, men detta var ett krav från BP och är en fråga som har med tillstånd att göra. Tyvärr inget vi kan göra något åt. Dock jobbar det som sagt på ett alternativ för de under 18, Änglarna återkommer med mer info om detta i slutet av veckan.

    14:20 Ja, man har sittplats om man köper matpaket. En övervägande del av resten av platserna är ståplats.

    15:05

    Vi kollade med Kajskjul 8, men de var uppbokade den kvällen. Likaså Trägårn.

    SvaraRadera
  26. Synd att det inte direkt är Göteborgs billigaste ställe ni valt. För min del får det bli Avenyn/Vasagatan där jag gissar att det kommer bli en del änglar. Hade varit grymt med en storbildsskärm, men jag är medveten om att det är extremt svårt att ordna. Vi får satsa på att dominera Avenyn istället.

    SvaraRadera
  27. Bra jobb SÄ och Baraben!

    Det är detta som supporterkultur handlar om. Karaktärer och eldsjälar som visar upp alternativ och ställningstaganden.

    Nu fattas bara ett alternativ till GP för göteborgarna för att jag ska gå ned på ett knä...

    / Kempe

    SvaraRadera
  28. Äckligt trist att ni inte kunde fixa en åldersneutral visning istället. Visst, familjevisning bla bla bla, men man vill fan ha en taste av stämningen även om man är 16-17 år och det får man inte i nån jävla kyrka med ett gäng pensionärer. Fattar naturligtvis att det är skönare för er att kunna dricka öl osv., men hade det verkligen inte gått att ordna en parkvisning eller nåt? Nu blir man ju nästan sugen på att betala överpris istället.

    Så... bra jobbat, men sjukt tråkigt att det inte gäller för alla.

    SvaraRadera
  29. Stöd Blåvitt på läktarna, gå på matchen!

    SvaraRadera
  30. Seriöst vilken jätte effekt denna bojkott får om några hundra har möjlighet att se matchen ihop, va fan då kan man ju lika väl gå för den här bojkotten kommer ju inte få ngn direkt uppmärksamhet. Kan lova att det ändå kommer vara fullsatt då många evenenmang supportrar kommer att gå.
    kan oxå lova att det kommer vara rubriker dagen efter att IFK supportrar borde bojkotta varje match för då blir det ju i alla fall lungt på stan.

    SvaraRadera
  31. "Anonym sa...

    Stöd Blåvitt på läktarna, gå på matchen!

    28/4/09 16:24"

    Käft, läs på för helvete! Det är väl ingen som vill bojkotta matchen, det görs ju för ett syfte!

    SvaraRadera
  32. Tycker bojkotten är en bra idé men konstigt att man måste vara över 18. Jag är själv 20 men känner med det som kanske är 17 och 16 som antaligen absolute inte vill sitta med barnfamiljer och glo fotboll, det känns inte som ett alternativ.
    Däremot med lungt på stan tror jag nästan även på motsatsen. Nu kommer det springa runt kanske 300 runt arenan beroende på resultatet och kan attackera gaisarna rejält om det är så.

    Well well får se om jag går till BP eller bara till en vanlig pub.

    SvaraRadera
  33. Tacka gud att man är under 18, för då kommer man ju inte in. Fan va gött att sedan få sitta helt tyst tillsammans med några barnfamiljer och ett gäng fjortispojkar med moppefjun.

    Förutom att jag och alla de som drabbades och gjorde att bojkotten blossades upp(inga ungdomspriser) så är jag jättenöjd.

    SvaraRadera
  34. Snacka om att sno pengar av folk på era mat priser? Det är ju fan lika dyrt att vara på puben och se matchen som att gå till Gamla Ullevi och se göteborgs största derby.
    Skäms ni inte?

    SvaraRadera
  35. Eftersom ungdomspriset pa arenan ar javligt billigt nu(100kr)sa kan man val lika garna ga pa matchen, med tanke pa att man anda inte har nan annan stans att se den. Skulle visa medlidande for de anlagr som inte hade rad att se matchen, men nu far vi ju istallet visa medlidande for dom som inte KAN se matchen kan ju varken se den pa krogen eller pa arenan om vi under 18 bojkottar? Bra tankt dar Anlgarna...

    Blir nog att man gar tillslit anda, anda losningen for min del!

    SvaraRadera
  36. Känns väl som att bojkotten kanske inte ska gälla oss under 18. Vi räknas ändå inte på samma sätt.

    SvaraRadera
  37. Helvete vad det dök upp anonyma gajsare helt plötsligt.

    Att det är 18 årsgräns har med våra lagar att göra. Andra alternativ kommer finnas.

    Mycket bra jobbat Änglarna och Bara Ben.

    SvaraRadera
  38. Men om alla inte har chans att delta i bojkotten sa ska den ju inte finnas! Fattar ni inte att om ni inte fixar natt for alla sa kommer ju folk ga pa matchen anda.. Specielt personer under 18 som gar in for 100kr. Maste ju fixa natt for att se till att alla kan bojkotta, for finns det ingen stans a se matchen sa kan ju vissa inte ans bojkotta och far helt enkelt ga pa matchen anda..

    Hur tankte ni dar egentligen?

    Det kanske ar Sveriges lagar, men da maste vi ju anpassa oss till dessa lagar och fixa nagon annan losning som alla kan vara med pa, inte bara 1/3 av fansen...

    SvaraRadera
  39. Det kommer lanseras ett alternativ till senare i veckan. Där kommer familjer, personer under 18 samt de över 18 som hellre vill se matchen där samlas. De över 18 kan köpa öl mot uppvisande av leg.

    Av intresset att döma här kommer det snarare vara familjer som drar sig för att komma till ett supporterställe än tvärtom. Det verkar bli som det finns gott om röjsugna minderåriga som vill se matchen på lokal.

    Att ha 620 pers på Biljardpalatset och kolla leg på alla i baren funkar inte praktiskt. Dessutom skulle det vara stor risk att det köptes ut till minderåriga vilket kan innebära förlorat tillstånd.

    SvaraRadera
  40. Är folk korkade, gajsare eller läser de inte?

    Dom har ju sagt att dom arbetar på en lösning för de som är under 18 också.
    Och va fan, ni sitta i soffan och titta på TV om det är så. Bjud med några polare hem, fixa PPV eller nått, fram med svartspriten och så har du en bra blåvit kväll ändå.

    SvaraRadera
  41. Skönt att slippa er fotbollsmördare. Ha det så kul i er äckliga biljardhall. Stil och klass? Fy fan säger jag.

    SvaraRadera
  42. Fotbollsmördare? Det är precis vad GAIS är med sina priser. Blåvitt därimot är serieledare. Nått ert gnidna pisslag kan drömma om...

    SvaraRadera
  43. hoppas verkligen att de fixas nå mer för oss "små"
    hata att de alltid ska vara 18 års gräns... fyller ju fan 18 i december -.-
    annars blir de se själv på tv då....

    SvaraRadera
  44. Jaha men det här verkar kul, har 4 vänner varav jag tänkte gå och se matchen med på eran visning men nu är det 18 års gräns och jag är den enda under 18..

    avgå alla

    SvaraRadera
  45. Jag fattar inte hur ni har resonerat öht.

    Jag tror ni sköt er själva i foten nu.
    Jag tror ni "riktiga supporters" har lyckats förstöra den så lovande bojkotten. Alldeles förmånga fel: Priserna, åldersgränsen och antalet platser.

    Jag tycker det var väldigt konstigt att inte släppa de båda alternativen samtidigt. Vet redan många 16-20åringar som har blivit riktigt förbannade över detta första alternativ.

    Som jag sa innan tror jag gais kommer se ett antal köpta biljetter inom snar framtid.

    SvaraRadera
  46. Bojkotta bojkotten!

    220 kr för att äta en hamburgare och dricka två öl är lika illa som gays ockerpriser för klackbiljetterna! Om man ska protestera mot höga priser så får man i alla fall komma med ett rimligt alternativ för blåvita supportrar. Alla ni som inte vill betala 60 kr för en öl, 25 kr är priset på en öl på The Queen t.ex. Jag står bakom bojkotten, men dessa priser luktar gaysigt!

    Viktor

    SvaraRadera
  47. Viktor D

    Var ligger The Queen nånstans ?
    Låter som ett ställe för min plånbok det :)

    SvaraRadera
  48. Men era jävla gnällfittor! Vad är det som hindrar att ni som inte är nöjda fixar en egen lokal nånstans? Men som vanligt är det betydligt lättare att klaga på andra än att ta tag i saker själv...

    Bra jobbat Änglarna/BaraBen!

    SvaraRadera
  49. Tror inte det handlar om gnällfittor, men det finns de som kanske vill ta fyra öl och en bit mat... Och det finns en jävla massa under 18 år. Kanske hade det vart bättre att vänta med att ta fram biljarpalatset, tills man presenterat alternativ för de under 18 år. Eller inte kanske, det här var riktigt jävla dåligt! Ni som skäller över att folk gnäller, ge er! Det handlar om en bojkott som vi alla vill ska ge effekt. För detta krävs att man står enade bakom den!

    Så se nu till att få fram stället för folk under 18 jävligt snabbt annars riskerar hela bojkotten att spricka!!!

    SvaraRadera
  50. 29/4/09 08:52
    Nu var det ju så att BB och Änglarna drev igenom bojkotten och tog på sig ansvaret för att ordna bra alternativ.

    SvaraRadera
  51. Det var snarare så att när vi såg gajs priser sa i stort sett alla att det var för dyrt.
    Då många vill se matchen tillsammans med andra änglar kom någon på tanken att istället för att sitta hemma kunde vi kanske ordna en gemensam visning för änglar.

    Nu har det ordnats två alternativ och det tycker jag är mycket bra.

    Bojkotten kom före det bestämdes om storbildsvisning.

    SvaraRadera
  52. Allvarligt talat? Lite pinsamt med ett alternativ för 620 pers + ett eventuellt reservalternativ (kanske 400 pers?). Alltså plats för ca 1000 änglar. Tänk då att på ett derby är det ca 10000-15000 som vill se matchen. Lycka till med bojkotten. Förstår att man det inte är lätt, men ett alternativ för 3-4000 hade ju varit lätt att sälja ut. Scandinavium, Lisebergshallen, Trägårn osv.

    SvaraRadera
  53. Se till att boka er istället för att gnälla och spekulera i allt möjligt! Blir det fullt löses ett nytt ställe osv. Bättre det än att gå in med inställningen " det blir piss av det här arrangemanget så därför skiter jag i det". Det blir vad man gör det till!

    Gå nu in för bojkotten istället och är ni inte nöjda med förslagen, hitta på egna förslag med polarna.

    Jag kommer dock deltaga på BP!

    SvaraRadera
  54. Trodde de skulle bli billigare att se matchen pa BP, trodde de va de som va hela grejen, men for att fa en biljett dar sa far ja ju betala mer an va ja hade gjort pa "riktiga" matchen. Fixa alternativ for alla anglar. Kan man inte bara se matchen a kopa 1-2ol? Maste man verkligen ata for 200kr me?

    Kom fram me natt at alla riktigt snart, folk borjar ju kopa biljetter, a da kommer de hela bli riktigt pinsamt nar de som "hejar" fram blavitt pa match ar folk mellan 10-18 ar.. Bra klack de kommer bli da...

    SvaraRadera
  55. SÄ / baraben Snyggt jobbat "tummen upp"

    29/4/09 12:49
    En sak känns skönt iallafall, vi slipper alla coola killar/tjejer som bara står i klacken som inte sjunger, utan bara är där för att vara där.

    Visst är det tråkigt att den som är under 18, som lägger ner sin själ för IFK och sjunger sig hesa, tycker det är trist faktiskt.

    Men avvakta, de skall ju lägga fram ett alternativ till övriga.

    SvaraRadera
  56. Vad tjötar folk om? Hela staden kommer att vara fylld med blåvita som ser matchen, man måste verkligen inte gå på någon av SÄ/BBs visningar. Bra jobbat att komma med alternativ för att samla blåvita!

    SvaraRadera
  57. Bra jobbat Samhallsgruppen. Svindyra priser och sunkigt plejs.

    Pub-match-pub, får det bli. Alla till GU.

    SvaraRadera
  58. lite dyrt faktiskt finns det nåt ställe som visar med billigare priser? typ 25 för en öl kanske, för min del lutar det åt pauls biljard, hata gajs ale ale

    SvaraRadera
  59. Jaha var fan är det andra alternativet då? Jävla slappt.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.