2009/03/16

Joel Alme: "Jag är beredd att spela live på hemmapremiären"

INMARSCHLÅT. 2009 är första året på vår nya arena. Nyordningen innebär att starka supporterkrafter vill se nystarter på fler plan än "bara" själva läktarplatserna.
Det tydligaste av dessa förslag är att byta inmarschmelodi från "Heja Blåvitt" till Joel Almes nya låt, "Snart skiner Poseidon".
- Om vi supportrar tas på allvar av IFK så växer ju även kärleken till föreningen, säger Pontus Tenggren, initiativtagare till förslaget.

- Jag och en polare gick en promenad efter säsongen förra året. Snacket om inmarschlåt hade återaktualiserats på olika forum och vi kände att Groznyjs låt var lite väl genrestyrd. Då kom jag att tänka på Joel Almes "A Young Summer's Youth". När han spelade den för mig första gången tyckte jag att det var en av de bästa låtar jag hört, säger Pontus Tenggren, klaviatur, slagverk och sång i Hästpojken.
- Det har alltid varit Pontus favoritlåt på skivan. Den har lite The Pogues-känsla, säger Joel Alme.

Blåvit uppväxt
Men Pontus Tenggren frågade inte Joel Alme, som han spelat tillsammans i med göteborgska succébandet Hästpojken, om han kunde skriva en ny text till favoritlåten.
- Först försökte jag skriva en ny text till melodin själv. Men det blev lite väl mycket nödrim och "Bebben"-känsla över det hela. Jag har aldrig varit textskrivaren på det sättet så då frågade jag Joel om han skulle kunna tänka sig att skriva en Blåvitt-text till låten, säger Pontus Tenggren.
- När jag spelade fotboll i Azalea kom Thomas Ravelli förbi och lattjade med oss några gånger. Då var jag fast, blåvit. Sedan brukade farsan ta med mig på Ullevi och när jag blev äldre så laddade IFK:s styrelse ofta upp inför matcherna på Palace, där jag jobbade. Så Blåvitt har följt med mig genom uppväxten och det är klart att jag nappade direkt på Pontus fråga om att skriva ett förslag till inmarschlåt, säger Joel Alme.
Inspiration till själva texten i "Snart skiner Poseidon" fick Joel Alme från minnet kring hur människor rör sig i Göteborg på en blåvit matchdag.
- Jag tänkte på synen av människor som går mot arenan, hur de rör sig via olika gator ner mot Gamla Ullevi. Jag hade sett en engelsk reklamfilm med just den bilden som hade etsat sig fast. En bild som visade hur fler och fler människor myllrar ut ur hus och hem, mot matcharenan. Det är en sommarkänsla i mig kan man säga, att se hur alla kryper ut mot stadion och bildar en stor, säck av folk. Och jag har ju gått ner för de där gatorna i Göteborg så många gånger att jag känner för dem, för den rörelsen, säger Joel Alme.

Inget enkelt låtbyte
Men bytet av inmarschlåt är ingen enkel fråga för någon av de två engagerade popartisterna. Förhållandet till "Heja Blåvitt" var och är, djupt grundat i supportersjälen.
- Det var den första låt jag lärde mig att sjunga. När jag var yngre umgicks vi med Peter "Erra" Eriksson och hans familj. Då brukade han få en inspelning av "Heja Blåvitt" av mig i julklapp. Så för mig är det är klart att den ska spelas vidare på Gamla Ullevi, säger Pontus Tenggren.
Tanken att "Heja Blåvitt" ska vara kvar på IFK:s repetoar, exempelvis som "mållåt", får medhåll av Joel Alme. De beskriver bägge sången som en kultlåt som hela Sverige kan sjunga med i, men inte så pampig som just en inmarschlåt borde vara.
- "Heja Blåvitt" är lite som "Dans på Brännö Brygga". Lite umpa umpa, en klassiker, men, ja ni vet, säger Joel Alme.
När det alternativa förslaget väl var färdigt så gick de in i Hästpojkens studio för att göra om originalet till en lite mer svulstig och pampig version. Allt för att öka känslan av att låten är en blåvit inmarschlåt.
- Rent musikaliskt är Joels "Snart skiner Poseidon" väldigt enkel och rak så det går ju att sjunga med i den. Vi lade på extra stråkar och putsade på detaljer i låten under två dagar i studion så det är ju något vi producerat just för det här ändamålet, säger Pontus Tenggren.

Får stöd av BaraBen
BaraBen.com ställer sig i dag officiellt bakom önskemålet att byta inmarschlåt från Schytts "Heja Blåvitt" till Joel Almes "Snart skiner Poseidon. Dels för att vi tycker att det är väldigt viktigt att spontana supporterinitiativ får utrymme och chans att påverka föreningens utveckling. Men även för att det är en av landets mest spännande popartister som skrivit en väldigt bra låt, troligtvis den bästa IFK-låt sedan just "Heja Blåvitt", som passar väl in för det tänkta ändamålet.
- Jag hoppas bara det tas ett beslut rätt snart. Om vi kan byta inmarschlåt måste folk få chansen att sjunga upp där hemma i stugorna. Hur som helst är det väldigt kul att supportrar kan vara med och få fram egna förslag som får seriöst gehör. Om vi supportrar tas på allvar av IFK så växer ju även kärleken till föreningen, säger Pontus Tenggren.
Förslaget till ny inmarschlåt var till en början utan namn, men efter godkännande av Joel Alme har BaraBen.com, med hjälp av våra läsare, döpt den till "Snart skiner Poseidon".
Inmarschlåten som Joel Alme gärna framför live vid hemmapremiären mot Djurgården.
- Jag ska ändå gå på matchen så nu tar jag med mig gitarren ifall ett låtbyte och därmed liveuppträdande kan bli aktuellt, säger Joel Alme och skrattar.

Markus Hankins
markus.hankins@baraben.com

Kanal Glenn:s "Crumbs" presenterar
Joel Alme- "Snart skiner Poseidon"

187 kommentarer:

  1. "BaraBen.com ställer sig i dag officiellt bakom önskemålet att byta inmarschlåt från Schytts "Heja Blåvitt" till Joel Almes "Snart skiner Poseidon."

    Har Hankins bestämt det själv eller har alla skribenter varit med och röstat? Jag menar i många andra fall är ju Hankins inte sen med att påpeka att han inte är Baraben utan det är alla skribenter tillsammans...

    SvaraRadera
  2. Mycket bra! Denna tar vi!!!

    Mycket bra låt, svulstig, men inte på ett patetiskt sätt...

    SvaraRadera
  3. "Baraben.com har döpt den"
    Tillåt mig asgarva.

    SvaraRadera
  4. Bästa alternativet hittils, ställer mig helt bakom detta. Även om själva debatten nått oproportionella portioner.

    SvaraRadera
  5. Anonym 00:13 (den skrattande)/ BaraBen kollade med Joel Alme om den föreslagna låttiteln passade för hans del och den godkändes då av honom, därmed så blev det "Snart skiner Poseidon".

    Skratta på du, det bjuder vi på.

    Anonym 00:13 (om BaraBen)/ Vi har en ledningsgrupp i BaraBen och den består av cirka 20 personer. En majoritet av dessa ställde sig bakom Joel Almes förslag och därmed så ställer sig BaraBen officiellt bakom låten som förslag. Det innebär inte att alla våra bloggare eller skribenter behöver tycka likadant och vi har även haft debattinlägg i frågan, från både mig själv och bloggaren Olof som propagerat för andra alternativ än detta. Men nu valde vi att ställa oss bakom ett väldigt bra och berömvärt initiativ.

    SvaraRadera
  6. Helt jävla underbar! Håller tummarna för att det ska slå igenom. Dom (ledningen eller vilka som nu bestämmer det) gillade ju Grozny, så det är väl klart som fan att dom kommer gilla den här också. Väldigt underligt annars.

    Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  7. egentligen så simpelt och solklart, att snacka med Alme och Hästpojken direkt för att klargöra varför det här alternativet växte fram. ändå har ingen gjort det, krädd till baraben där.

    håller med om att Almes låt är det absolut bästa alternativet som kommit fram på många många år.

    SvaraRadera
  8. Så jävla grym är låten!

    Denna vill vi höra på Gamla ullevi!

    Sjukt enkelt att sjunga med och riktigt högt dessutom.

    SvaraRadera
  9. "Anonym sa...
    egentligen så simpelt och solklart, att snacka med Alme och Hästpojken direkt för att klargöra varför det här alternativet växte fram. ändå har ingen gjort det, krädd till baraben där.
    "
    Jösses.....

    SvaraRadera
  10. Bra låt.

    Men "Heja Blåvitt" bör vara kvar tills låten (Almes) satt sig. Spelas den innan varje match och i pausen kommer även de lite äldre höra och gilla den. Om den forfarande känns fräsch om ett år kan ett byte vara på sin plats.

    Så lyft gärna frågan men ta det lite lugnt. Är låten så bra att den håller i 50-60 år spelar det ingen roll om den blir inmarschlåt 2009 eller 2010.

    SvaraRadera
  11. Gott! Jag ställer mig också bakom denna låt, absolut.

    SvaraRadera
  12. lite trött på alla ifk filmer med 90% mål filmer i slow motion, hade mer uppskattat filmer på vår fina stad göteborg, klacken och lite filmer när våra spelare firar eller nått.

    Men låten är bäst. Filmen kan dock göras snäppet roligare.

    Väll mött på gamla!

    SvaraRadera
  13. Bra låt! Kör! Hoppas det blir ngt av det här nu!

    SvaraRadera
  14. Det som skrivs i raderna:

    "BaraBen.com ställer sig i dag officiellt bakom önskemålet att byta inmarschlåt från Schytts "Heja Blåvitt" till Joel Almes "Snart skiner Poseidon. Dels för att vi tycker att det är väldigt viktigt att spontana supporterinitiativ får utrymme och chans att påverka föreningens utveckling. Men även för att det är en av landets mest spännande popartister som skrivit en väldigt bra låt, troligtvis den bästa IFK-låt sedan just "Heja Blåvitt", som passar väl in för det tänkta ändamålet."

    Är väldigt prestigelöst och ger ett "hatten av" från min sida. Ni släpper den personliga prestigen och de alternativen som det tidigare propagerats för här på sidan för att lyfta fram ett bra initiativ från supporterhåll. Riktigt väl spelat.

    SvaraRadera
  15. Fantastisk inmarchlåt. Sluta bråka med varandra. Vi é Blåvitt!

    SvaraRadera
  16. Jag är helt bakom låten!
    Tänk om det blir lite fart på nissarna på kamratgården så att de styr upp ett liveframträdande av detta mot Dif. Alme + en feeet jävla stråksektion! Vackrare blir det ej!

    SvaraRadera
  17. Vad var det för fel på den förra videon?

    http://www.youtube.com/watch?v=gatFN7ntpgM

    SvaraRadera
  18. Håller med till 100 procent om att det här alternativet är absolut bäst.

    SvaraRadera
  19. anonym 00:59/ Inget, förutom att en elvaåring hade gjort den? hehe

    SvaraRadera
  20. anonym 00:59/ tror du på det själv med eller? jag tror att det är större chans att Zlatan kommer på imorn att han vill börja spela i Frölunda Indians än att Blåvitts marknadsavdelning fixar den här som inmarschlåt och sedan roddar ett liveframträdande från Alme som pricken över i. De behöver nog tänka i fyra fem säsonger först.

    SvaraRadera
  21. Helt sjukt vilket engagemang detta med inmarschmusiken väcker. 32 (33 med detta) kommentarer när bloggposten publicerades efter midnatt! Sjukt!

    Sedan är det såååååååååå töntigt att en del Blåvitt-supportrar jämt ska käbbla och bråka i anonyma kommentarer på nätet. Oavsett om det handlar om huliganism, laguttagningar, skattebrott eller musik. Vad är det för fel på folk?

    SvaraRadera
  22. De är ett väldigt bra förslag och på tiden att vi bestämmer oss för ett förslag. Men alla kommer ju aldrig ha samma åsikt men kommer det här bli blåvitts nya inmarschlåt så måste självfallet alla sjunga för blåvitts skull.

    För mej är de det ett perfekt förslag, ny inmarschlåt är ett måste och det här förslaget är som sagt perfekt!

    SvaraRadera
  23. Almes låt är väldigt bra för ändamålet. Det verkar som att väldigt många antingen gillar den alternativt tycker att den minst dålig.

    SvaraRadera
  24. Problemet är att vi har massvis av supportrar som på fullt allvar tycker att låtar som "en stad ett lag" och bröderna grovs låt är fullgoda alternativ. Vi har helt enkelt för mycket dårar i supporterleden för att en bra låt ska få genomslag.

    SvaraRadera
  25. Joel Alme i all ära. Grymt fin låt, men... Känns det inte lite bajen att dra på en långsam akustisk? Är det bara jag som känner detta? "Heja Blåvitt" är ju fet just får att det är Våran låt och har varit det SÅ länge. Kalla mig gärna konservativ men varför fixa något som inte är trasigt?
    /D

    SvaraRadera
  26. [Sådär, nu rök ett par inlägg som handlade om annat än inmarschlåten, om den borde bytas och i så fall om Joel Almes förslag är det bästa.

    Vill ni snacka helt andra saker ta det i respektive trådar, vill blåvita fans internetboxas med varann kan ni ta det på helt annan plats än här. Här försöker vi hålla en saklig diskussion om det aktuella ämnet.]

    SvaraRadera
  27. Det är väl ingen begravning vi ska på..

    fin låt annars

    SvaraRadera
  28. Hmmm... det e la ingen skillnad på denna låt å dom andra i tempo etc... Massa text....

    Samt att det e ju väldigt mycket Håkan Gays Hellström över det hela... men alltid bra med nya ideer.

    Tycker dock att i stället för att jaga nya låtar och klaga kanske man skall fråga sig varför inte folk kan/vill sjunga med. Om man jämför Bajen/Gnaget så e deras låtar inget bättre än våra, snarae mycket sämre men dock sluter all upp och sjunger... det e en stor skillnad!!

    SvaraRadera
  29. Är mycket nöjd med detta alternativet då jag faktiskt föreslog A summers youth här på sidan när debatten började. Lite kul att Pontus och Joel hade börjat fixa med min favoritlåt utan att jag ens visste om det när jag föreslog låten. Så jag kan inte vara nöjdare!
    /Mathias

    SvaraRadera
  30. Låten är sjukt bra, den växer för varje lyssning! Jättebra initiativ av Baraben att lyfta fram låten, om vi skall kunna påverka så måste vi enas.

    Vad tycker spelarna om låtdebatten och låtförslaget? skulle vara kul att höra vad de tycker. Kanske går att påverka mer slagkraftigt om spelarnas stöd finns i ryggen.

    SvaraRadera
  31. Rippade tubklippet lite snabbt så att man kan ha med sig låten i mp3spelaren. Förhoppningsvis kommer en bra version ut snart.

    Finns här: http://thepiratebay.org/torrent/4775014

    SvaraRadera
  32. Almes låt har positiva inslag men jag tycker man borde kunna vässa till texten lite. Sedan så tycker jag inte att man ska byta ut inmarschlåten så snabbt som till hemmapremiären genom ett officiellt beslut. Om låten nu håller tillräckligt hög kvalitét så borde det växa fram under säsongen, klacken kan ju sjunga låten vid olika tillfällen så att resten av åskådarna kan bekanta sig med den. Om den sedan faller i god jord kan heja blåvitt såsmånigom förflyttas från inmarschen till förmån för denna.

    /Thomas

    SvaraRadera
  33. Det är den vi vill ha!!!!

    SvaraRadera
  34. Klockrent med Joels låt. Låt han spela i premiären så drar det några nya supportrar bara det.

    De som tycker texten ska vara en kavalkad i blåvitt rim kan lyssna på Änglahits..

    Begravningsstämning tyckte nån..You never walk alone känns ju defintivit mer som en låt tillägnad en avliden då..

    SvaraRadera
  35. Det skulle verkligen bli en underbar sång på Gamla Ullevi!
    Tyvärr tror jag att det krävs rejält med övertalning för att IFK ska gå med på detta.
    I så fall måste Änglarna ta upp det med IFK och det NU direkt!

    Då kanske kanske det finns en chans.
    Annars får vi helt enkelt sjunga spontan allsång under matchen!

    SvaraRadera
  36. Fan fick rysningar i kroppen och tårar i ögonen när jag hörde låten tillsammans med matchbilderna.

    SvaraRadera
  37. Om ni vill sköta det här smidigt borde ni även prata med IFK Seniorerna eller vad de kallas, de där gamla gubbarna som styrelsen tar på stort allvar. Inte så bra om de tar hus i helvete i onödan bara pga dem! =)

    SvaraRadera
  38. Ja, det är sant. Kan man förankra denna sången hos IFKs Seniorer (eller vad de heter) och Gunnar Larsson så är man på väg!

    SvaraRadera
  39. ang. Hammarby/aik-sånger

    "Just idag är jag stark" är skitbra. Hörde den på krogen igår och insåg att och blev stört avundsjuk på Hammarby. Enda låtförslaget vi har med samma känsla "Bara om min älskade väntar". En sång som kommer hålla i 50 år till, som alla åldrar kan ta till sig och som inte är skriven spec. för IFK (vilket jag ser som ett stort +).

    "Snart skiner poseidon" är otroligt mycket bättre än tex AIKs inmarchlåt och otroligt mycket bättre än något annat nyskrivet förslag. Jag är bara negg på konceptet nyskrivet och spec. skrivet.

    SvaraRadera
  40. Sällan har väl så många Blåvita varit så rörande överens om nått.
    Nu skall det bli kul att höra vad Blåvitt själva har att säga om saken. // Z

    SvaraRadera
  41. Gillar verkligen låten men som inmarchlåt. Kanske om den sätter sig om några år? Men tvivlar rent musikmässigt att den är en inmarschlåt? Pumpa ut en massa blåvittadrenalin istället. Här är för mycket mjukkänslor, lugn som passar mer hemma. Och perfekt där men inte som inmarch.
    Och sedan är vi fler än vi på internet. Är 18800 som har en massa synpunkter, känns som vi inte har någon historia med denna låt. Blir ett internetkör som inte har med resten av arenans besökare. Splittring, ingen historia, fel forum sjunga som ingång. Det här kan bli helt jävla fel för en annars riktigt bra låt

    SvaraRadera
  42. usch vilken tramsigt barnramsa.

    SvaraRadera
  43. Fantastisk! Absolut den bästa låten!

    SvaraRadera
  44. Anonym 09:03:

    Man behöver inte ha en låt laddad med adrenalin. Det är meningen att publiken skall lägga till den ingrediensen. 'Snart skiner Poseidon' går i lagom takt och kommer att funka väldigt bra för allsång om den får chans att sätta sig.

    SvaraRadera
  45. Helt rätt i tiden, håller tummarna /BB

    SvaraRadera
  46. Som jag sagt 1000 gånger tidigare. denna ska vi ha! tänk ett fullsatt ullevi, barn,vuxna och gamla pampisar stå o tjoa den här tillsammans. den här är en del av en ny era grabbar. så printa in texten i skallen så sjunger vi.

    SvaraRadera
  47. Anonym 16/3/09 01:18

    Vem är det som är dåre egentligen? När du sågar alla som gillar bröderna grovs eller groznys låt med argumentet att de är dårar så hjälper du ju inte till direkt!
    Så trött på såna som dig som tror att du är bättre än alla andra.

    SvaraRadera
  48. Alltså... herregud... Bröderna Grov... ni kan ju inte nämna det i samma meningar som Joel Almes låt, som är en specialskriven version av en av förra årets absolut bästa låtar. Det är bara sinnessjukt. Bröderna Grov är något jävla kranskommunstrams.

    SvaraRadera
  49. Underbart! Fantastiskt!

    SvaraRadera
  50. Vilken match är det som ragge sträcker ut tungan? har fan glömt de, men någon som har koll?

    SvaraRadera
  51. Bröderna grov ? herregud. Smak är som bak delad, men tycker man på allvar att bröderna grovs låt är ett bättre alternativ är det iaf för mig ett tecken på dålig musiksmak. Problemet ligger väl i att jag och de andra som gillar Almes låt inte på något sätt har ensam rätt på musikvalet. Hoppas dock att vi kan enas i denna frågan, låten är perfekt.

    SvaraRadera
  52. Har lyssnat några gånger på låten nu och den är verkligen fantastisk. Och att döma av kommentarerna verkar de flesta tycka samma. Här har IFK Göteborg verkligen en chans att visa hur en modern förening agerar genom att ta upp det här förslaget på dagordningen.

    Heja Blåvitt är en klassisk låt och kan gott användas fortsättningsvis, t.ex. vid mål. Men precis som med arenan så måste saker förnyas ibland. Så med supportrarnas/Barabens förslag på uppdatering av inmarschlåt kan jag inte annat än innerligt hoppas att jag får höra "Snart skiner Poseidon" vid premiären den 11 april.

    SvaraRadera
  53. Vilken match är det som ragge sträcker ut tungan? har fan glömt de, men någon som har koll?

    16/3/09 09:55

    Det var mot HBK borta!

    SvaraRadera
  54. Inget snack om att min röst hamnar på Schytts...

    Inget ont om Joel Alme, men i mina öron kan han inte göra musik.

    SvaraRadera
  55. Skickar någon "Snart skiner Poseidon" till Kamratgården?

    SvaraRadera
  56. Tröttsamt med dessa usla, krystade försök till inmarschlåtar.

    SvaraRadera
  57. Fantastisk låt! kan inte vänta tills man hör denna rulla runt på läktarna med solen i ansiktet!

    SvaraRadera
  58. FY FAN vilken seg låt, bedrövligt!!!

    SvaraRadera
  59. Anon 11:03 :
    Då har du inte förstått hur en inmarschlåt behöver vara..

    SvaraRadera
  60. Bröderna Grovs låt tycker jag passar mycket bättre än Almes låt.

    BRÖDERNA GROV!!!!!

    SvaraRadera
  61. De enda som kan förespråka bröderna grov är de själva och deras närmaste.

    SvaraRadera
  62. Mycket bra låt och bra initiativ!

    Tyvärr tror jag inte det finns en chans i världen att IFK Göteborg lyssnar på sina fans i denna fråga. Men det är på tiden att de morderniserar lite. Måste tyvärr erkänna att Elfsborg legat före oss i utvecklingen det sista, med ny arena, sång till inmarsch etc. Naturligtvis ska "Heja Blåvitt" fortfarande spelas flitigt (tex varje gång vi gör mål), men just inmarschen vore ju perfekt att mordenisera iom den nya arenan!!!

    SvaraRadera
  63. Jag skrev nyss...glömde tillägga

    DAGS FÖR UNDERSKRIFTINSAMLING OCH LÄMNA TILL IFK GÖTEBORG?!

    /Micke

    SvaraRadera
  64. Micke, grym idé med namninsamling. Hur går det till?

    SvaraRadera
  65. är det den här grejen som gäller för namninsamlingar?
    http://www.namninsamling.se/

    Kan inte baraben skriva ett öppet brev till IFK Göteborg som vi supportar kan skriva under?

    SvaraRadera
  66. Nämen för i hela helvete!!!

    Ursäkta svordomen och utropstecknen, men har du hört Elfsborgs låt? Och sett videon?

    Sök efter den på youtube och kolla in. Helt fenomenalt när katten hoppar ur påsen. Stor omedveten humor.

    SvaraRadera
  67. Mäktig låt. Kan definitivt tänka mig den som inmarschlåt..

    SvaraRadera
  68. I mina öron låter denna låten tyvärr som en Håkan Hellström-ballad. Vi vet ju alla vilket lag herr Hellström håller på... Inget vi blåvitare vill förknippas med!

    SvaraRadera
  69. det måste bli alme. helt överlägsen.

    SvaraRadera
  70. Det är ju ganska enkelt igentligen. En majoritet av supportrarna verkar vara för denna låt.
    Joel borde spela den på premiären och sedan kan man spela den innan eller efter "Heja blåvitt" (som ingen sjunger med i ändå) säsongen ut.
    Man lär ju märka ganska fort om arenapubliken gillar låten. Funkar det inte så letar vi vidare. Ok?
    /john

    SvaraRadera
  71. En grym låt! Ge den några år och man kan få en sjuk stämning när alla stämmer in i denna sång. Kanske behöver man till slut bara köra melodin tillsammans med läktarsången!

    SvaraRadera
  72. Det låter som håkan hellström, vad menar man egentligen med att SLÄNGA "TOMMA GLAS"? ska det inte vara nåt gött "krossa" i texten? har vi ens hört vad jim jidhed har att erbjuda? Bröderna grov gitarrist gör ett "gör" coolt trick där spelar med bara en han på sin gura, kan Alme detta? Har Alme vart gatumusikant likt kronér, om inte, är verkligen alme en man av folket? Hammarby har en låt av Kenta, han har stockholmsförankring, alme har göteborgsförankring detta ger känsla av at vi "härmar" hammarby, varför skall blåvitt sänka sig lågt?

    Frågrna är många, svaren få. Är detta ännu en idiotiskt försöka att ändra på något som vart bra under 50 år?

    SvaraRadera
  73. Jag tycker detta va det sämsta alternativet tillsammans med Grozny..

    Bröderna Grovs e bättre men bäst e ändå Blickar över götet.

    Men om folk inte kommer överräns om nåt så e det fan bättre att fortsätta med "heja Blåvitt".

    SvaraRadera
  74. Vi ska inte ha någon ny innan den är klockren. AIKs är grym exemeplvis, o bajens passar ju deras image med.

    SvaraRadera
  75. Aiks låt: http://www.youtube.com/watch?v=j_iq8D5kBBo

    Enkel men jävligt bra (även om man givetvis inte gillar laget:))

    SvaraRadera
  76. 16/3/09 12:10

    Allt det du skrev tänker jag tvärtom på.. helt uppriktigt.

    SvaraRadera
  77. Bra låt, kör på! Nya tider kräver nya låtar!

    SvaraRadera
  78. @16/3/09 12:31

    Du tror inte att det var ironi?
    Eller är du ironisk...?

    SvaraRadera
  79. Jag tycker som ett par andra skrivit innan, att kör låten i paus, se om det blir ett bra tryck från klacken och övriga läktaren. om så är fallet så har låten förtjänat att bli inmarschlåt till nästa säsong.

    eller ännu bättre ring Ulf Dageby och fråga om han kan tänka sig justera lite grann i texten på "om bara min älskade väntar"

    SvaraRadera
  80. ärligt talat sån jävla skit
    heja blåvitt eller grozjny skall det vara klart slut

    SvaraRadera
  81. Tycker den blir bättre å bättre för varje gång man lyssnar på den!

    SvaraRadera
  82. anonym 12:00 skrev "Det är ju ganska enkelt igentligen. En majoritet av supportrarna verkar vara för denna låt..."

    Ett 40-tal positiva kommentarer i ett kommentatorsfält på baraben...kan det verkligen anses vara en majoritet av supportrarna?

    SvaraRadera
  83. [Den person från Alltid Hata BaraBen-klubben som tycker att det är viktigt att kasta paj i den här tråden framför att diskutera ämnet göre sig icke besvär. Här tillåter och uppmuntrar vi inte internbråk och käbbel bland olika blåvita läger, sådant idiotbeteende kan du behålla för dig själv.]

    SvaraRadera
  84. Melodin är klockren, men hade ju gärna haft lite mening i testen med. Ngn som kan förklara "När vi kastar våra tomma glas finns det alltid någon med hjärtat kvar", fattar inte meningen...

    SvaraRadera
  85. Kan lätt se denna som inmarschlåt om något år när den satt sig.

    SvaraRadera
  86. Till J:

    Vad tror du meningen betyder.
    Jag tror du ligger rätt nära om du bara tänker till lite.

    SvaraRadera
  87. ställer mig helt oförstående till denna pretentiösa låt. om det är sånt här högtravande trams blåvitt ska spela kan man lika gärna signa bröderna birro och ingå i öis.

    SvaraRadera
  88. @16/3/09 12:47

    Jo, jag är medveten om att det finns en värld utanför internet. Men som det har skrivits tidigare i tråden skall vi testa den först.

    Har följt debatten på på AB och Baraben under förra veckan, och har sällan sett sådan enighet. Därför stödjer jag ett test.
    /john

    SvaraRadera
  89. ..och med enighet menar jag att det är lätt att se att de positiva kommentarerna överväger. Kan man inte det får man skaffa en större skärm alternativt glasögon.
    /john

    SvaraRadera
  90. Okej. Denna MÅSTE spelas på premiären och med text på storbilden. Grande!

    SvaraRadera
  91. Bra att baraben stöttar den här låten!

    Tycker absolut att vi ska ha denna som inmarschlåt!

    SvaraRadera
  92. Låten är det absolut inget fel på. Kanon! Det är bara en återstående sak. Om vi inte kan få slipsarna att sjunga med den största fotbollslåten i svensk fotbollshistoria. Hur skall vi få dem att sjunga nu. Det ALLT handlar om är att alla drar sitt strå till stacken och sjunger med hela det blåvita hjärtat. Då hade fan bä bä blå vita lamm blivit bra också...Men för all del, det skadar inte med lite förnyelse även om jag är lite skeptisk till att vi kommer att få riktigt tryck från hela arenan. Heja Blåvitt!!

    SvaraRadera
  93. Allvarligt talat detta är ingen bra låt för ett sportevenemang, det finns ingenting bra med låten alls faktiskt, nepp fortsätt leta efter något avsevärt bättre imo

    SvaraRadera
  94. Kan vi inte bara sjunga "Här är Änglarna" och ta så vi spyr istället?

    Då blir nog motståndarna lite knäsvaga.

    SvaraRadera
  95. FRANKIE! Ni bör klistra in texten i ett inlägg.

    SvaraRadera
  96. Vi måste få ALLA att sjunga med, som bajarna på Söderstadion, därför måste texten delas ut och sedan kunna tas hem och läsas till man kan den. Det kommer alltid att finnas delade meningar om vilken låt som ska väljas men när det väl är bestämt måste alla satsa helhjärtat.

    SvaraRadera
  97. Sista anonym - texten ligger på Anglarnas hemsida och har gjort sen i torsdags.

    SvaraRadera
  98. absolut "Poseidon skiner" men heja blåvitt vid mål, oslagbart!!

    SvaraRadera
  99. Om Alme ändå kunde skriva om refrängen lite på sin låt:

    Istället ”..för vi glömmer aldrig denna stad” borde man sjunga ”…för vi glömmer aldrig Göteborg”.

    Raden med de tomma ölglasen är en svårare nöt att knäcka - en back med tomglas utlovas som pris till den som kommer på ett bättre alternativ! ”När vi sjunger fram vårt kära lag…” kanske?

    SvaraRadera
  100. Jakebox

    Det passar inte tonerna, det är bra som det är med "för vi glömmer aldrig denna stad"

    Det andra tycker jag också är bra, lite symbolik och man kan tolka det hur man vill. Bra så :)

    SvaraRadera
  101. " Anonym sa...

    Kan vi inte bara sjunga "Här är Änglarna" och ta så vi spyr istället?

    Då blir nog motståndarna lite knäsvaga.

    16/3/09 14:29"

    WORD!

    SvaraRadera
  102. Håkan Hellström någon?

    SvaraRadera
  103. Alla tre Sthlmslagen har bra och pampiga introlåtar, var och en på sitt sätt så varför skulle vi vara sämre? Klart vi inte ska hamna i skuggan av dom i det här fallet heller, men håll med om att dansbandslåten låter jävligt passe´! Lät säkert kul på femtiotalet men idag bara töntig.

    SvaraRadera
  104. Alla som har facebook, lägg in länken i er status och skriv in texten i er logg så kan era blåvita vänner lyssna på låten!

    http://nitton04.se/filer/inmarsch.mp3

    SvaraRadera
  105. Den håller inte som inmarschlåt, på tok för svår att sjunga, men visst välj den ni, så får ni väl se när det är dags för publiken att sjunga att det inte går..

    SvaraRadera
  106. Helt grym låt ju!! Fick rysningar när jag hörde den!! Låt oss överösa IFK så att de kör den. Och om nu Joel vill köra den live - desto bättre :D
    //Karlsson

    SvaraRadera
  107. fan va bra! precis vad som behövs, en låt som får känslor att svalla..mäktigt!

    SvaraRadera
  108. De flesta skriver om stockholms lagens låtar... men måste vi göra som dom!? De e ju pinsamt!! Låten e la så där och är med stråkar och toner är på tok för lik sthlms.
    Och så vill folk ändra i texter o grejer... lägg aaaav!

    O de va nån som bad om en förklaring till de här me o kasta glas och att de alltid finns ngn me hjärta kvar... o han fick till svar att han skulle tänka till el ngt likande. Ja e la dum i huvvet då, men ja fatta fan inte heller!
    Va e de ni vill att en hel arena ska sjunga egentligen?!

    Han kan spela den på öis premiären ist!

    /pessimisten

    SvaraRadera
  109. Låten är riktigt bra.
    Blir bättre å bättre ju mer man lyssnar på den.
    Men Någon Inmarschlåt vette fan asså.
    Ledsen men måste nog säga att vi får fortsätta med "Heja Blåvitt" Eller köra "en stad ett lag"

    Ses på premiären änglar!

    SvaraRadera
  110. Grym låt Joel, men det e tyvärr ingen inmarschlåt..

    SvaraRadera
  111. Låten är helt OK men den är inte lättsjungen och därför inte särskilt lämplig. Bajens låt t ex är ju väldigt lätt att sjunga och därför bra som inmarschlåt.

    SvaraRadera
  112. Denna låt är helt fantastisk. Lyssna på den med ögonen stängda. Sicken känsla. Denna ska spelas på min begravning, min 40-års fest och På Gamla Ulllevi som inmarschlåt.
    Fucking wonderful!
    Växer efter varje lyssning!!!!!!
    TACK

    SvaraRadera
  113. Detta börjar bli mer och mer patetiskt. Verkar som att folk enbart vill byta låt för bytandes skull. Almes låt är långt ifrån bra och om det ska bytas ska det göras mot något välgjort - inte något halvmediokert.

    SvaraRadera
  114. Vet inte om det nämnts tidigare, men nu har riksmedia hakat på:
    http://blogg.svt.se/psl/

    Hypen är igång, snart skiner Poseidon!

    SvaraRadera
  115. En helt underbar låt!! Hur bra är you`ll never walk alone orginalet egentligen? inte särskilt utan det är ju publiken i lagen som den spelas till som lyfter fram den ju...
    Joels låt är ju bra på riktigt om man säger så!!

    Göran.

    SvaraRadera
  116. Vi måste ha en lättsjungen låt annars kommer den aldrig att slå. Almes är för svår att sjunga.

    SvaraRadera
  117. Nåja, bara vi blir av med gubbtöntet "heja blåvitt" Man kräks bara man hör gubbslemet "sjunga" den.

    Mia

    SvaraRadera
  118. Schysst låt, bättre än alla andra tillgängliga alternativ (hur många sjunger med i Heja Blåvitt... som jag för all del älskar) så varför snacka om att leta vidare. Sista dimensionen på låten står ju vi själva för, genom att sjunga den mangrannt.

    Angående namnlistor och IFK:s eventuella ovilja kan jag med säkerhet säga att föreningen varit på banan långt innan Baraben fiskade upp det här "ärendet".

    SvaraRadera
  119. Hur kan någon tycka det är svårt att sjunga med i Almes låt? Jag bara inte fattar det.

    SvaraRadera
  120. Andreas, man måste ju vara tondöv för att inte uppskatta Almes låt på något vis, det är min åsikt.

    Därför är jag rätt övertygad om att majoriteten av det negg som förekommer handlar helt enkelt om att konservativa krafter som desperat vill ha kvar "Heja Blåvitt" insett att de inte kan "vinna" med musikaliska argument och istället sjunker till pajkastning på olika vis för att vinna gehör för sin sak...

    SvaraRadera
  121. Man måste vara tondöv om man tror att Almes låt kommer funka...

    Å nej jag vill inte ha kvar "Heja Blåvitt"

    Kan vi inte få fram en låt som kommer funka, istället för att bara hafsa fram första bästa!?!

    SvaraRadera
  122. verkar vara en del stockholmare och solnatattare här och skriva upp sina egna låtar, "just idag är jag kna..stark" seriöst?

    klart som fan vi ska ha alme den kommer bli riktigt bra.

    SvaraRadera
  123. Håller med Frankie.

    Heja Blåvitt i all ära, men ingen kan väl säga att den bidrar till atmosfär eller ger publiken starka känslor?

    SvaraRadera
  124. Till alla som tycker att låten är för seg och vill ha mer adrenalin i låten: lyssna på studio-versionen av "You'll never walk alone". Hur mycket fart är det i den låten? Det är vi som ska sätta atmosfären, inte låten i sig.
    Orkade inte läsa igenom riktigt alla inlägg, kanske någon som tagit upp detta redan.

    SvaraRadera
  125. Helt ärligt, fyfan vad mycket trötta jävla människor det finns i de blåvita kretsarna. Vi skall ha heja blåvitt kvar! Jag snackade precis med min farsa som är 57 bast och har gått på blåvitt sen 60-talet, det första han sa var: " Ähh, Heja blåvit är ju rätt barnslig, vad gött med en ny låt."
    Den löjligaste av alla dessa pseudo debatter är den om at vi skulle efter apa bajen! Det är absurt. Precis allting går isåfall att läsa in på andra lag.

    SvaraRadera
  126. Ny arena!
    Ny låt!
    Ny dynasti!

    SvaraRadera
  127. Bajen har en bra låt som passar dem. Klart vi också ska ha en bra låt som passar oss. Bara för att en massa andra lag har låtar innebär väl inte att vi "härmar"? vad är det för skitsnack?

    SvaraRadera
  128. Vi på redaktionen hos "Mathias Speltips", dvs, jag själv har haft en omröstning och jag/vi stödjer nu låten officiellt. Den är bra - riktigt bra. Extremt viktigt att Heja Blåvitt lever kvar som måljingel dock, den ska k-märkas innan något flane får för sig att Scooter höjer stämningen mer vid mål...

    SvaraRadera
  129. Vad händer gubbar? Låter är ju totlat kass och som någon sa, Håkan Helström?

    En stad ett lag är en riktigt bra låt!

    SvaraRadera
  130. Bra initiativ. Gillar dock inte textraden tomma glas. Skulle även vilja ha med ordet Göteborg i någon form utav refräng.

    SvaraRadera
  131. Någon stjärna på gehör som vet i vilka ackord låten går i? Skulle vilja lira den på guran nämligen. Vore sköj me svar.

    SvaraRadera
  132. Texten är så hemsk att jag får ont i både öron och mage! ÅNGEST om man ska behöva höra den här pekoralen vid varje inmarsch. Då går 2009 åt helvete...

    SvaraRadera
  133. Faan, byt låt till varje match, så får all sin vilja igenom!!

    Trött på alla Internet tyckare, om låten e bra så spela den i halvtid och innan matchen så kan väl folk sjunga bäst fan dom vill.

    Tiden vill utvisa om den e bra eller inte!!

    SvaraRadera
  134. @ 21:24

    Vers:
    D / F#m / D / G/D

    Ref:
    D / F#m / G / A
    D / F#m / G / D

    ...tror jag

    SvaraRadera
  135. Vad finns det för kända Göteborgsmusiker som håller på rätt lag? Håkan och Soundtrack fungerar ju inte. Robertsson?

    SvaraRadera
  136. Anonym 22:02
    - Mustasch
    - Delar av In Flames

    SvaraRadera
  137. »När vi kastar våra tomma glas finns det alltid någon med hjärtat kvar« Det är den raden som diskuterats flitigast. Joel förklarade för mig att han använde raden med dubbel betydelse; dels för att beskriva känslan när man firar t.ex. ett SM-guld, men också för att beskriva besvikelsen när det där SM-guldet glider en ur nävarna. Oavsett vilken utgång det än blir så finns vi som har hjärtat till klubben kvar, vi som står upp för laget och delar glädje och sorg och alltid kommer igen.

    SvaraRadera
  138. Har läst alla inläggen och kan säga att Goteborg1904 verkar vara en av få med lite verklighetsförankring.

    Många verkar tro att bara vi får en ny bra låt så kommer alla sjunga för full hals.

    Anonym 14:29:s åsikt tillhör också topp-5 i vettighet. Det är väl det som det handlar om, en sång som alla kan och är lättsjungen.

    Varje spelareentré skulle kunna föregås av "Här är Änglarna" och "Vi är Blåvitt. Bäst i Sverige!".

    Sedan kan ju Almes låt köras i högtalarna tills den "satt sig". Därefter kan ett byta komma på tal.

    SvaraRadera
  139. Bra förslag tycker jag, gillar melankolin i stråkarna och tror den passar bra att skråla till. Men, är inte slutet lite abrupt? Skulle man inte isåfall sjunga den sista raden ytterligare en gång i en liten höjning som mynnar ut i vrålskålklappochskrikochkonfettiregn typ. För att få till slutklämmen liksom, va sägs?

    SvaraRadera
  140. Vet inte varför men känns väldigt mkt Lilla huset på prärien.

    SvaraRadera
  141. Sjukt bra låt! När börjar baraben med en namninsamling och ett öppet brev till Ifk?

    SvaraRadera
  142. Det verkar bli pannkaka av alltihop. Tyvärr! För många åsikter för och emot. Ingen enighet. Vi får dras med den jävla pajaslåten "heja blåvitt" i hundra år till. Fy faan.

    SvaraRadera
  143. Anonym 23:27

    Vad vill du ska hända?
    10 000 inhyrda ryska armékörsgossar på premiären som sjunder Almes låt eller vad?

    Det är väl bara att se till att låten spelas regelbundet på Gamla Ullevi strax innan avspark. Det lär ju inte vara direkt svårt att fixa.

    Då finns ju alla möjligheter för dig och alla andra att sjunga med.
    Blir allsången bra sjunger fler med och en tradition kommer att skapas.

    Så sluta lipa och börja öva på sången!

    Lycka till!

    SvaraRadera
  144. Nån typ av "inslussning" av låten låter som en bra kompromiss. Dra den i halvtid och se vilket gehör den får. Efter ett tag kan man kanske dra den akapella i slutminuterna vid ledning. Funkar det bra så lär inte folk vara så negativa. Om inte så slipper vi få ett fiasko den vägen. Det hade ju blivit ett riktigt antiklimax om man lanserar den på premiären och få sjunger med eller att bortaklacken eller andra grupperingar överröstar.

    SvaraRadera
  145. Bra låt men jag vill ha en låt med lite tryck i på inmarschen

    SvaraRadera
  146. "och när vi kastat våra tomma glas"

    ööh okeej, va symboliserar den meningen ?? :S

    kör nån me mer blåvitt som "vi är alla här" eller "änglarna finns här i göteborg" dom 2 känns mer som IFK Göteborgslåtar än den här... :P

    SvaraRadera
  147. " Anonym sa...

    Kan vi inte bara sjunga "Här är Änglarna" och ta så vi spyr istället?

    Då blir nog motståndarna lite knäsvaga.

    16/3/09 14:29"

    Som någon annan sa:

    WORD!

    SvaraRadera
  148. tyvvär, tycker den här inte är till för inmarschlåt. om man jämför med heja blåvit så är den mer peppande.
    Men låten är iallafall bra.
    Och alla drömmer om en YNWA som Liverpool. alla utländska klubbar har engelska gamla låtar som tex Elvis.
    En låt som ja skulle faktiskt kunna tänka är Robbie Williams-Angels. fast den kanske är för lång.
    men tänk er ett "Ja jag vill leva jag vill dö i norden" power när "I'm loving angels instead" kommer.

    http://www.youtube.com/watch?v=xeS6U-eDkKA

    SvaraRadera
  149. Det som borde stoppas är all radiomusik som dånar ut ur högtalarna tio minuter innan match, och som stoppar all försök från klackarnas sida att skapa en bra stämning...
    Någon som minns Borås i maj förra året? Där sjung vi för glatta livet en kvart före avspark. Hemma på Ullevi utplånas all läktarsång av radio city musik...

    SvaraRadera
  150. Grymt bra och roligt initiativ! Mäktigt att Joel Alme tagit sig tid och skrivit en sån fin låt. Som vi ska sjunga med

    SvaraRadera
  151. För att förtydliga mig lite ytterligare så lider vi blåvita supportar av några saker. Jag skrev en krönika som inte blev publicerad för nästan ett år sedan så jag får väl sammanfatta den själv för det är vårt dilemma i klacken. 1. Uppladdningen inför match! Hur skall vi kunna uppträda med styrka på arenan, när vi inte ens klarar av det på en pub med enbart fans? Förslaget är att någon av klackledarna tar befälet över begravningsstämningen på Gotebar (som i och för sig är ett riktigt dåligt ställe) och ser till att i alla fall klacken vet vad vi skall sjunga. 2. Gemensam marsch till Ullevi där vi sjunger förutbestämda låtar som ALLA kan. 3. Inne på arenan. Se till att lägga ut flygblad med "huvudsången" även till slipsplats så att de också kan vara med. Vi får inte glömma en sak. Svensken tycker att det är pinsamt att sjunga och det är verkligen jobbigt att sjunga så att man hörs... ;-) Får vi inte ordning på detta så spelar det ingen som helst roll vilken låt vi lyckas ta fram. Vi änglar måste ena oss!!! Forza blåvitt!!! Lite mer jävlar anamma och lite mer glimten i ögat. Det ska va kul att sjunga på läktaren. ALLA skall längta att få stå där och sjunga, men det måste komma från oss i klacken. Jag kan bara referera till när jag själv fick igång en hel satans bar i Berlin 2006. Alla sjöng av stolthet och det blev rejält drag. Vi måste bygga upp en stolt struktur i klacken... Tack för mig.

    SvaraRadera
  152. Alldeles for lite IFK, Anglarna, Blavitt i sangen.

    Seriost, vem bryr sig om kasta tomma glas. Vad har det med oss att gora. Dummaste raden i hela laten och den namns typ 100 ganger.

    Pa "gator och pa torg" - En 7de klassare kan skriva samma musik.

    Usel text! (Och nej jag ar inte konservativ som vill ha kvar Heja Blavitt).

    SweBHAFC

    SvaraRadera
  153. "Snart skiner Poseidon" hade fungerat alldeles utmärkt att sjunga, vilket inte "Heja Blåvitt" gör. Ingen har lyckats hänga med i mer än ett par rader under de 20 åren jag har stått på Ullevi.
    En nystart med ny inmarchsång hade ju också fått fler att lägga manken till och lära sig texten. Pumpa ut den i GP, programblad och på storskärmen så är det biff. Den går såpass långsamt att alla hinner med.

    Helt klar "You'll nerver walk alone"-potential.

    SvaraRadera
  154. Varför inte "imse-vimse spindel"? den kan väl alla sjunga med i? Och den verkar vara lagom svår för er, men ni sjunger väl den på dagis varje dag?

    SvaraRadera
  155. Hoppas verkligen detta går igenom! Kommer bli den största katastrofen uder änglarnas livstid.

    SvaraRadera
  156. http://www.jakobhedberg.se/comp_3_1.mp4

    Ber om överseende med färgvalet. Det är varken Häcken eller aik som åsyftas utan Avenyn och Poseidon i guldsken.

    SvaraRadera
  157. Kul att GT lagt in låten på förstasidan på webben :)

    Förstår inte riktigt kritiken på texten. Det är väl just omskrivningarna/symboliken som ger låten en extra dimension? Tycker Alme gjort ett fint jobb och jag hoppas att man i alla fall prövar den.

    //Karlsson

    SvaraRadera
  158. Problemet är att vi har massvis av supportrar som på fullt allvar tycker att låtar som "en stad ett lag" och bröderna grovs låt är fullgoda alternativ. Vi har helt enkelt för mycket dårar i supporterleden för att en bra låt ska få genomslag.

    Jag har försökt säga just det, men du lindade in det lite snyggare.

    Ett utmärkt val - bra Baraben!

    SvaraRadera
  159. Ny version på heja blåvitt?

    SvaraRadera
  160. Nu har jag scannat youtube och kollat igenom alla matchstarter jag har inspelade. Inte en gång sjunger publiken längre än två tre meningar på "Heja Blåvitt".

    Kan någon med handen på hjärtat säga att de kan texten? Kan vi inte enas om att sången är bra men att den inte fungerar som allsångs/inmarsch-låt? Söker du på "inmarsch" på youtube hittar du massor av stämningsfulla klipp hos våra allsvenska kollegor. Söker du på "inmarsch IFK" hittar du ett klipp när MFF sjunger sin hymn mot oss på Ullevi samt två "Snart skiner Poseidon"-klipp. Talande.

    SvaraRadera
  161. Jag tycker att "Snart skiner Poseidon" är ett ruggigt bra alternativ!!

    Ni som tycker att "den är för långsam" - då har ni tydligen inte fattat grejen med en inmarschlåt - DEN SKA VARA LÅNGSAM (You'll never walk alone t.e.x.).

    Ni som tycker att "den låter för mycket som Håkan Hellström - och han är ju GAIS:are". Se det istället så här: det är inte Joel Alme som låter som Hellström, utan Hellström som låter som Ängeln Joel Alme.

    Ni som anser att det är "för lite tryck i låten": vänta bara när 20 000 änglar dönar med i refrängen, för kung och fosterland - då kan vi snacka tryck.

    Ni som tycker att låten "är för svår för att sjunga": gå med i en kör, köp ett par hjärnceller, stör faktum eller gör vad fan som helst - den här låten är inte svårare att sjunga än "Bä-bä blåvita lamm"..

    Och till alla er "konservativa" änglar där ute; jag hade kunnat acceptera er om det var ÖIS vi snackade om, men VI ÄR BLÅVITT - NYSKAPANDE OCH BÄST I SVERIGE!!

    SvaraRadera
  162. stöd faktum*

    SvaraRadera
  163. Nä fy fan, byt inte ut "heja blåvitt" mot den här...då slutar jag fan gå på matcher....

    Är ju fan inget specielt med den här låten. Att ta bort "heja blåvitt" är ju som att byta färger på tröjorna till något annat än blått och vitt.

    //Daniel

    SvaraRadera
  164. Tja, vi har ju redan haft blått/rosa ;) Skämt o sido, "Heja Blåvitt" funkar inte att sjunga med till. Den går alldeles för fort.


    Jag tycker Joels låt e bra - riktigt bra. Det kanske hade kunnat göras nått med texten men vafan melodin kompenserar detta. Precis som Mathias skrev så är jag enig med mig själv om att denna låt är bättre

    SvaraRadera
  165. Fattar inte hur ni kan vilja ha Joel Amles låt???

    Den går ju fan inte att sjunga till, det kommer inte funka!

    SvaraRadera
  166. vi kommer skämma ut oss och alla kommer skratta åt oss om vi tar almes låt med den dår texten och hans röst gör så man mår illa... ta nån gammal IFK låt istället ! (inte heja blåvitt)

    SvaraRadera
  167. Vill alla sjunga? nää trodde inte det, utan spela låten innan match och i halvtid och låt den sätta sig hos folk.

    Det sämsta vi kan göra är att börja mixa med alternativ nu, låt sånger som folk gör ha en inkörnings period, time will tell!!

    Peace

    SvaraRadera
  168. Att betänka för er som tycker "Snart skiner Poseidon" är för slätstruken:

    Ingen bra läktarsång låter som en läktarsång när den kommer från en person. Överbevisa mig gärna, men de bra inmarschsånger jag kan komma på är lågmälda när de kommer från en person. Sedan vet ju alla att en sång måsta hålla ytterst lågt tempo för att den ska kunna sjungas i mer än 10 sek – Lex discoklacken..

    Bra exempel på detta
    Kenta – http://www.youtube.com/watch?v=mpCRj-pOR3o
    Söderstadion – http://www.youtube.com/watch?v=_BvMT_e9DpI

    Gerry And The Pacemakers – http://www.youtube.com/watch?v=2zy3CeI0FCY
    Ainfield – http://www.youtube.com/watch?v=Y7xvegPH_Lw

    "Bara om min älskade väntar" är fantastisk. Den känns väl dock inte lika blåvit. Om man sedan jämför texterna är Almes förslag betydligt enklare att lära sig. http://www.jakobhedberg.se/comp_3_1.mp4

    SvaraRadera
  169. anonym 17:33 och alla andra som tycker man är konservativ för att man inte vill ha denna låten.


    För det första så är det absolut inget fel på låten.

    Min beef med att vi ska "skaffa en riktig" inmarschlåt är att vi inte ens är tvåa på den bollen.

    När vi gör det som 6-7:e lag i allsvenska och dessutom året EFTER de övriga så känns det bara som vi försöker kopiera något som andra gjort. det känns inte speciellt nyskapande

    Även om vi skulle göra en låt bäst i sverige så skulle det ändå alltid kännas som en blek kopia av celtic och det där röda laget.

    Det finns massa bra lag som inte kör inmarchlåt och det går finfint

    SvaraRadera
  170. Tvåa eller tia på bollen vad fan spelar det för roll? Klart som fan att änglarna i Götet ska ha en pampig inmarschlåt, det gäller bara att hitta rätt och få alla att vilja sjunga.

    SvaraRadera
  171. Ni som tycker att "den låter för mycket som Håkan Hellström - och han är ju GAIS:are". Se det istället så här: det är inte Joel Alme som låter som Hellström, utan Hellström som låter som Ängeln Joel Alme.


    Var väl inte riktigt det man mena. Har ska fotbollsfans sjunga med och inte 14:åriga tjejer.
    Kan ite på något sett få in i huvudet att detta ska kunna låta bra. Detta är bara för att Joel känner nån som tycker detta är coolt.

    Ingen skygga faller över Joel utan att detta ens kan vara ett förslag som GT lägger ut är inget annat än pinsamt.

    Skämmes ta mig fan

    SvaraRadera
  172. Alla klagare. Lyssna på låten 10 gånger, den finns med text här:
    http://www.jakobhedberg.se/comp_3_1.mp4

    och här:
    http://www.youtube.com/watch?v=YuKQgMDdGGE

    Lyssna noga och sjung med. Föreställ dig 19.000 röster sjunga denna.

    Låten är perfekt lagom lång och slutar på ett bra sätt.

    Lyssna, tänk om, inse!

    SvaraRadera
  173. Finns bara två alternativ till Heja Blåvitt.

    http://www.youtube.com/watch?v=2QJRaedHXC8

    http://www.youtube.com/watch?v=pCval4BhpSY&feature=related

    Om man nu skall ha en långsam inmarch låt.

    Annars:

    http://www.youtube.com/watch?v=X0aaJsMyrhI&feature=related

    SvaraRadera
  174. Nä, den här låten var otroligt tråkigt. Släpig som fan och låter som en Håkan Hellström-ripoff rakt av. Ett av de sämre förslagen hittills.

    SvaraRadera
  175. Allt låter bra om 19.000 sjunger!

    Bara om min älskade väntar är en Bob Dylan med svensk text som Dageby gjorde, för dom som inte visste det, vilket verkar vara en hel del....

    Vill inte vara negativ, men ge låten en chans under säsongen i staället för att tvinga på folk.

    SvaraRadera
  176. Bara om min älskade väntar har nu spelats in och blivit en cover av Thåström som e DIF.....

    SvaraRadera
  177. Vill ni som förespråkar ett byte till Almes (musikaliskt lysande) låt på allvar att den ska bli inmarschlåt redan i april?

    Varför i så fall denna brådska?

    Finns det inte mycket viktigare saker att ta ta i för att öka stämningen kring matcherna än de fåtalet sekunder som "Heja Blåvitt" hörs (eller inte hörs).

    En första sak vore att rensa ut alla hata-gais/aik-blöjfans. Gaisarna och råttorna är inte värda någon uppmärksamhet förutom när vi möter dem.

    Sedan borde klacken lägga kraft på bra växelsånger som kan få hela Ullevi att sjunga med. Ett bra exempel på detta är när Blåvitt spelar bra och "Vi är Blåvitt, bäst i Sverige" körs. Mer energi på bra och kraftfulla sånger mindre på att drömma om att bli som Celtic genom att ett beslut om låtbyte fattas.

    Det är ju först när alla i publiken är vana vid att sjunga med som en eventuell allsång till Almes låt kommer att kunna bli verklighet.

    Vad jag vill ha sagt är alltså att först måste klacken bli bättre på att sjunga och sporra övrig publik till att haka på. Sedan när klacken sjungit Almes låt i ett antal matcher kan ett byte kanske vara på sin plats.

    Heja Blåvitt!

    SvaraRadera
  178. Bara vi blir av med den satans Schyttssörjan så blir alla vi unga fans glada!

    SvaraRadera
  179. Hej Anonym.

    Du tror inte att det är precis en sådan här sak som hade kunnat få igång hela publiken?
    Jag tror att de flesta hade kunnat hänga med i sången om den rullade på storbildskärmen.(http://www.jakobhedberg.se/comp_3_1.mp4) Trycket i den sången hade sedan gjort att fler blev taggade att sjunga under matchen.

    Du säger det själv "de få sekunder som Heja Blåvitt spelas", inmarschen har ju bara känts som en marginalgrejj tidigare. Folk har dragit igång ramsor 2-3 rader in i låten.

    Face it, det är inte en debatt om "Snart skiner Poseidon" eller "Heja Blåvitt". Det handlar om inmarschsång eller ingen inmarschsång.

    SvaraRadera
  180. Vad i helvete är det här? Vibbarna och gåshuden man får av "Heja blåvitt" är så stor, att denna låt bara känns som en ploj grej? nån som instämmer?

    SvaraRadera
  181. Off topic: Är Den biffiga killen med GYD på brösten (Kalmar borta) en av de som ska försvara mig (och andra fredliga blåvita) mot elaka aikare?

    Om svaret är ja känns det ju rätt säkert att gå på fotboll med sådana stabila grabbar som värnar om ens säkerhet...

    SvaraRadera
  182. veveve.youtube.com/watch?v=X0aaJsMyrhI


    Änglarna från götet är ju bättre och har lite mer puls..

    SvaraRadera
  183. Men...? Men...? Varför ska man kasta tomglas omkring sig? Förlåt en mamma från Götet som inte fattar nåt.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.