2009/02/24

Vad betyder Champions League egentligen?

CHAMPIONS LEAGUE. Efter helgens bravader är jag rätt trött. Inte för att jag varken jobbat, varit berusad eller tränat. Nej, min trötthet grundas på allt tjöt om Champions League.
"Inter - Man. U , fattar du vilken match det lär bli"
"Ska du inte med och se Liverpool lira skorna av Real hos mig?"
Folk haussar Champions League som om det vore VM, när det finns betydligt mer underhållande fotboll att se på betydligt närmre håll. Snälla, jag skiter fullständigt i hur det går för Zlatan, Ronaldo, Gerrard och Niselrooy! CL blev för mig obetydligt sent på kvällen den sjätte augusti i fjol. Nej, nu har jag viktigare saker att tänka på, som ett DERBY mot Qviding på Valhalla IP på Lördag.

Qviding har spelat ojämnt den senaste tiden. De inledde sina träningsmatcher mot Skövde. Med en, enligt deras hemsida, offensiv 4-3-3 uppställning vann de matchen med 1-0.
Andra matchen, som av förståliga skäl inte nämns i någon längre text på hemsidan, slutade med en 2-1 förlust. I senaste matchen mot Trollhättan lyckades Qviding vända ett 0-1 underläge till 1-1. Den ruttna gamle makrillen Mathias Gravem fick tydligen in en chip (det är väl så tåpaj kallas i superettan) när det var fem minuter kvar att spela. Roligt är att det i sammandraget på hemsidan sägs att andra halvlek såg riktigt bra ut och att:

"...IFK Göteborg kommer få besvärligt nästa lördag på Valhalla IP..."

Tillåt mig tveka.

Jag måste säga att jag på intet sätt är oroad över lördagens match. Vinner gör vi, förmodligen med två eller tre mål, särskilt då vårat spel såg bra ut mot Trollhättan och ÄNNU bättre ut mot Fredrikstad. Däremot kan man undra varför publiksiffran sjönk, se nu för till att komma på Lördag.

Bagateller som champions league får man se på tv,
men när IFK spelar är man fan där!

24 kommentarer:

  1. jag håller med! visst det kan va kul att kolla någon cl match men jag får inte ribba va det! heja blåvitt

    SvaraRadera
  2. Ähh, bullshit. Jag kan kolla CL på en tisdag och ändå hinna tänka på lördagens match.

    SvaraRadera
  3. Kommer denna matchen också visas på ifk göteborgs webbTV?

    SvaraRadera
  4. Instämmer med Kuba och självklart kommer man vara där på Lördag liksom de 2 tidigare träningsmatcherna. Krossa Qviding! (Det lär vi göra utan problem) :)

    SvaraRadera
  5. Anledningen till att det inte var lika stor publik antar jag var dagen. En torsdag em är det många som jobbar medans månka kanske lättare kommer loss en fredag em.

    SvaraRadera
  6. Rätt tråkigt läsning, känns som du verkligen inte skriver något vettigt alls.
    Det är väl det som är charmen med cl? Att några av världens bästa gör upp på plan. Det kan ju dock liknas med EM, VM eftersom det är så fruktansvärt många miljoner som följer matcherna.

    SvaraRadera
  7. Vem uppskattar inte världens bästa fotboll? Bra fotboll är för mig bra underhållning. Sedan är det klart det ligger mer passion bakom att titta på blåvitts matcher, men det ena utesluter inte det andra.

    SvaraRadera
  8. LOL. Det sämsta jag läst på baraben. Varför inte fördriva tiden fram till matchen på lördag med lite underhållande CL-fotboll?

    SvaraRadera
  9. Bottennapp av BaraBen.
    Ja jösses..

    SvaraRadera
  10. Ja det var ju nyktert....

    SvaraRadera
  11. Sluta klaga och skapa era egna bloggar om denna är så dålig. En krönika skriver man för att få fram sin åsikt. Den skall respekteras och vill man kritisera så får man väl skriva mer än "Bottennapp av BaraBen." och liknande.

    SvaraRadera
  12. Baraben börjar bli riktigt tråkig nu...som sagt ännu ett bottennapp, puh...

    SvaraRadera
  13. Jag håller med till 100%, visst ska jag se på någon match ikväll, men CL är en petitess i jämförelse med vilken IFK-match som helst!

    SvaraRadera
  14. Ibland vet jag inte vad som är roligast, alla muppiga kommentarer eller att "BaraBenfolk" verkligen känner sig manade att kommentera mupparna och rida till inläggsförfattarens försvar, ni förstår väl att ni bara matar trollen(eller mupparna i detta fallet).

    SvaraRadera
  15. Varför jag(och andra) inte var där senast?.
    För att det var så jäääävla kallt första matchen så när erbjudandet med webtv dök upp blev valet isklart.

    SvaraRadera
  16. Anonym sa...

    Baraben börjar bli riktigt tråkig nu...som sagt ännu ett bottennapp, puh...

    24/2/09 17:57


    Så tråkig att Tobias Hysén har bloggat sex gånger den senaste månaden, att de haft highlights och rapporter från träningsmatcherna, att de fixat ner ett team till Barcelona-lägret (med vår hjälp), så tråkiga att debatten om inmarschsånger drog över 330 kommentarer på drygt två dygn (rekord eller?), att de hade den bästa införrapport jag någonsin läst inför Fredrikstad och så vidare.

    Ja BaraBen är sjukt tråkigt nu. Dags för dig att lämna platsen och låta oss med IQ över brödrostnivån stanna här...

    SvaraRadera
  17. Hur man kan påstå att man gillar fotboll och sedan klaga på att folk tittar på de bästa lagen i europa som gör upp mot varandra, det förstår iallafall inte jag hur det går ihop. Nej det låter mer som en GAISare som inte förstår något om fotboll, utan har valt sitt lag eftersom de gillade färgen på tröjan.

    Sen varför man inte kan se både CL o IFK förstår jag inte heller, men det är väl så med vissa människor, ska dom ha släktkalas på lördagen måste dom vara hemma från o med tisdag för att göra sig förberedda.

    Ne nu måste jag iallafall sluta skriva, ska ut me hunden imorn kväll.

    SvaraRadera
  18. Den gamle Blåvitt-spelaren Daniel Ljungholm spela i Qviding.....ingen som glömt honom eller? Vad med på Blåvitts bänk runt -00!

    SvaraRadera
  19. artikeln i sig är ju inte dålig, budskapet däremot är skitkonstigt.

    SvaraRadera
  20. Håller med dig Kuba! Sedan är de lite roligare att se på en CL match mellan Real Madrid - Liverpool än att kolla på en tränings match mot qviding ;D

    SvaraRadera
  21. Professorn/ Word! You go girl!

    SvaraRadera
  22. Mathias/ Ingen baraben-bloggare hade ju kommenterat något innan du skrev??

    SvaraRadera
  23. Tycker i och för sig att CL är stor underhållning. Det är de bästa klubblagen som gör upp om att få kalla sig europas bästa klubblag. Det väcker mitt intresse. Sen är det mer tveksamt om det är rätt att cupen heter CL? Är ju troligtvis mer lag med som inte vunnit sin liga. Spanien, England, Italien får ju alltid med 4 lag efter diverse kval. Det kan ju jag tycka är lite tråkigt.

    SvaraRadera
  24. Vem fan vill se menigslösa träningsmatcher i 0 grader och hällregn? Tacka vet ja dumburken...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.