2009/02/28

Matchrapport: IFK Göteborg- Qviding 3-0

MATCHRAPPORT Dagens match slutade ungefär som väntat. Jag hade, som ni vet, förväntat mig svagt motstånd, men Qviding inledde starkt de första 20-30 minuterna. De försvarar sig bra och ställer om snabbt, men problemet är avsluten. Det är helt enkelt det sista lilla som fattas för att de ska få till någon riktig farlighet.

Från vår egen sida är det en ganska medioker första halvlek, även om Thomas Olsson får in 1-0 på en retur innan halvtidsvilan. Det går på tok för långsamt både i uppspelen och i omställningarna, och det saknas aggressivitet och vilja att vinna duellerna. Så även om man är nöjd med resultatet i halvlek, så fanns det betydligt mer att önska av spelet.

När herrarna Olsson och Rehn i halvlek kastar om på planen och sätter in Robin Söder tar laget sakta men säkert över taktpinnen. Anfallen blir både kvickare och farligare. Ett tydligt exempel på det är Sebastian Erikssons kanonskott som tar i vänster stolpe. Efter sisådär 70 minuter kommer utdelningen på det betydligt vassare spelet. Hysén slår en rätt hård cross till Bärkroth. Min spontana tanke är att han ska nicka eller ta ner bollen, men det blir istället ett perfekt tillslag rakt in till Söder som sätter in tvåan med huvudet. I matchens sista minutrar sätter Söder även 3-0, genom ett hårt skott från sisådär 25 meter som sitter i ribban och sen in. Att Qviding spelar i superettan är något man märker i andra halvlek, det är just tempoväxlingen och våra snabbare omställningar som tröttar ut laget.

När det gäller försvaret idag finns det en del att notera. Mest sårbara är vi på vänsterkanten och även om Hjalmar inte hade sin sämsta dag idag, så går det inte att komma ifrån att det inte känns lika säkert där som i övriga delar av försvaret. Adam, som alltid är bra på sin kant, tycker jag gör det extra bra idag. Inte nog med att han täcker upp bra, utan är även med starkt offensivt.

Nicklas Carlsson har jag länge varit intresserad av och velat se mer utav. Han gör en helgjuten insats och fungerar bra ihop med Svensson. Något som jag la märket till lite extra är att Carlsson gör riktigt bra ifrån sig när han ska försvara i boxen. Han är helt enkelt där han ska vara när det kommer inspel eller inlägg, och avstyr de utan större problem. Det är ju inte så att han på något sätt skulle peta Ragnar från sin givna plats, men det känns bra att få bekräftat att vi har kvalité även på bänken.

Trots vårat stabila försvarsspel har det hänt för lite framåt i de senaste matcherna. Det går lite för långsamt och det krånglas till lite för mycket, med onödiga pass och drällande med bollen. Även om Bärkroth är riktigt tekniskt duktig och snabb, så känns det som han ibland vill lite för mycket med bollen, och tar en och annan onödig löpning. Att inte spela med Söder från start känns också som ett märkligt val. När han kom in i halvlek blev det en helt annan match. Jag säger inte att det bara var bytet som avgjorde, men att det hade påverkan är det inget snack om. Jag tror att anfallet kommer bli betydligt bättre om det blir snabbare uppspel och mer beslutsamhet, och Söder verkar vara en sådan spelare som vet precis vad han vill och ska göra när han får bollen.

21 kommentarer:

  1. Det med Söder tror ja främst är för att han ganska nyligen kommit tillbaka från skada. Dessutom vill man låta så många som möjligt spela under försäsongen så alla får visa lite va de kan göra.

    Men ja håller med dig, Söder ger någon extra energi på planen när han kommer in, vi alla har sett det ett par gånger tidigare.

    SvaraRadera
  2. Vad fan har hänt med Lill-Alex? Nästan landslagsmässig i Ellos, helt under isen i IFK.

    Vad det gäller Sebastian, det gör väl inte ont att använda högerfoten ibland eller? Det tar ett par sekunder extra varje gång han får bollen på högern, för då måste han flytta över bollen till vänsterfoten, och hälften av dom gångerna hinner motståndarna sno bollen av honom. Träna upp högerfoten Sebban!

    SvaraRadera
  3. söder = nya Ole Gunnar Solskjær

    SvaraRadera
  4. 20.58/

    Haaa va lill-alex verkligen "nästan landslagmässig" i ellos??!. isåfall sugeeeer verkligen svenskfotboll..

    Lill-alex var väl mest en trivsel/maskot (typ weah till milan) värvning för stor-alex, så dom fick spela en gång ihop...Skuumt köp överhuvudtaget..

    SvaraRadera
  5. NEJ; söder = Michel Owen

    SvaraRadera
  6. Håller inte med om att Bärkan "vill för mkt med bollen". Är det någon som vill något över huvud taget med bollen i Blåvitt så är det bara positivt, även om det inte lyckas varje gång.

    Beslutsamheten och viljan är kanske precis det som fattas i vårt anfallsspel. Det ser så osäkert o sökande varje gång Hjalmar (endast ett exempel) för upp bollen på sin kant. Var är fantasin, viljan och tron?

    Kanske...

    SvaraRadera
  7. Jag håller med bloggaren. Bärkroth ville väl mycket i början och släppte inte bollen i rätt lägen . Sprang ut till rehn, fick nya direktiv, började släppa bollen och vips var det 1-0

    SvaraRadera
  8. Vem är killen på bilden med Kalle Svensson på IFKs officiella hemsida? Bilden från Qvidingmatchen alltså...

    SvaraRadera
  9. 21:39: Om du menar bilden där Kalle klappar om en liten pojkvasker så är det Robin Söder.

    SvaraRadera
  10. Olof:

    Haha, seriöst? Tanken slog mig att det kunde vara honom men det är ju inte likt alls!
    Tack iallafall!

    SvaraRadera
  11. Jodå, visst det är han. Det är efter hans kanonskott, dvs 3-0.

    SvaraRadera
  12. lillalex passar inte in i vårat spelsystem tydligen, han har aldrig gjort någon nytta i blåvitt, kanske vill han för mycket.

    SvaraRadera
  13. han har spelat, vad är det, tio allsvenska matcher med blåvitt? ge killen chans till - med det inte sagt att han har varit bra hittills under försäsongen heller för den delen.

    SvaraRadera
  14. Bärkroth är kung!.....Söder med!

    SvaraRadera
  15. vafan gör hjalmar då??? de kunde komma på vassa konringar flera gånger pga hans dårrusningar uppåt !

    SvaraRadera
  16. skall bli roligt att följa söder och bärkroth och även sebastian eriksson. där har vi tre storspelare även om seb får lite skit ibland.

    SvaraRadera
  17. Dags att sälja Selakovic till Göis känns det som..

    SvaraRadera
  18. Anonym 02:03

    För att? Han har presterat sjukt bra i alla träningsmatcher i år, denna gången var han på mittmitt dock vilket gjorde honom lite ovan. Dock fick ha till det och var felfri under de 35-40 min han va på mittmitt!

    SvaraRadera
  19. Var jag som skrev med "Arvid" här ovanför, han va hemma hos mig och glömde att han va inloggad, så det är min åsikt! Hacka kort sagt inte på Arvid om ni inte håller med!

    SvaraRadera
  20. "Trots vårat stabila försvarsspel har det hänt för lite framåt i de senaste matcherna"

    Haha...svingo kommentar efter att vi gjort 9(!) mål på de två senaste matcherna.

    Det är bra PM, vi skall ha krav på dom våra spelarna, såpass potential har det här laget.

    På något sätt påminner mig detta om ett klassiskt tillrop som kunde höras från läktaren under 80-90-tal riktat mot klassnyförvärv som dabbade sig i vissa matcher "Du spelar i BLÅVITT nu!!!" ...med en underton av att "du spelar inte längre i din gamla sketklubb, inte i vilket lag som helst, utan i DET BÄSTA (norr om Milano)...och här duger ta mig tusan inga medelmåttor" (ja, nåt i den stilen...har inte hört den kommentaren på ett antal år...men förhoppningsvis återkommer den i takt med att IFK utvecklas till en position iaf lite i närheten av vad klubben tidigare har varit)

    God natt!

    SvaraRadera
  21. Dalex var riktigt bra i Ellos men självförtroende är viktigt och det verkar borttappat. Att hitta det igen kan vara lurigt MEN det underlättar om det finns stöd från supportrarna.

    Stödjande supporter...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.