2009/02/14

Hjälten Fredrik Risp

KLUBBHJÄRTA. Det har väl inte gått många blåvita förbi att Fredrik Risp förhandlar med norska mästarna Stabaek? Klubben har ännu inte tagit beslut om man vill köpa loss mittbacken som har 1,5 år kvar på sitt kontrakt hos Ankarspor, eller om man nöjer sig med ett lån. Fredrik själv hoppas på en flytt till Oslo då han fått väldigt sparsamt med speltid hos sin turkiska toppklubb.

I en intervju med eurosport avslöjar han att Djurgården tagit kontakt med honom men att han tvärnobbat direkt. -Det skulle vara svårt för mig att spela för någon annan klubb än "Blåvitt" i Allsvenskan, säger han. Att han skulle nobba Djurgårn' får väl ses som föga överraskande då han vid flera tidigare tillfällen förklarat sin kärlek till blåvitt. Fredrik har bl a sagt att han hellre skulle sitta i turkiskt fängelse än representera någon annan allsvensk klubb än IFK.

Känns det då inte förjävla härligt när en professionell fotbollsspelare för en gång skull visar lite hjärta och klubbmoral? Jag tänker inte nämna några namn (host) Martin Ericsson… men det känns som det börjar bli mer och mer vanligt att man, i den moderna fotbollsvärlden glömmer vad lojalitet och moral betyder när de feta lönekontrakten läggs fram på bordet.

Tur är det, att det i alla fall finns några få hjältar som sticker ut ur mängden. Att det finns några få som föregår med gott exempel. Som Fredrik Risp.

19 kommentarer:

  1. Det e väl Risp och Kaka som har lite moral i kroppen.

    SvaraRadera
  2. Risp är en underbar person och en otroligt bra spelare. Längtar till den dagen då han kommer tillbaka till Göteborg!

    SvaraRadera
  3. ja välkommen hem Fredrik, vi älskar dig.

    SvaraRadera
  4. Risp kommer alltid vara favoriten och saker som denna gör inte saken sämre. Lycka till i Norge!

    SvaraRadera
  5. "För visst är det här med att Risp är på g' till Staebeck jättekonstigt?"

    Oj, nu va det annat ljud i skällan.

    SvaraRadera
  6. Du e väldigt väldigt lik EN av mine föräldrär...!!!

    SvaraRadera
  7. Anonym 15/2/09 00:01

    Tanken har aldrig slagit dig att det är flera olika personer som skriver på baraben...

    SvaraRadera
  8. Det är en hjälte, fy fan vad jag skall vråla från Ullevis läktare när den mannen springer in på plan i den vackraste av alla tröjor, den Blåvita! Älska risp!

    SvaraRadera
  9. Om amnskulle göra en lista.
    50 saker som man älskar med den moderna fotbollen.
    Så ligger spelare som Fredrik Risp väldigt högt på en sådan lista=)

    SvaraRadera
  10. Bra artikel. Vi får inte glömma att hylla ibland i vårt kritiska granskande av Blåvitt.

    Fredrik Risp, en av oss - för alltid.

    SvaraRadera
  11. Anonym 00:01: Fint citat, dock taget ur sitt sammanhang. Läs det inlägget igen så kommer du nog inse att det inte finns ingen motsägelse.

    SvaraRadera
  12. Älska Risp, Hata DIf!

    SvaraRadera
  13. Ingen idé att gnälla på Martin. IFK var ju tydligen inte intresserade.

    Jeppe däremot...

    SvaraRadera
  14. sicken moral han visar när han går till Norge i stället. Om han nu är så trogen borde inte blåvitt vara ett alternativ till Norge då?

    SvaraRadera
  15. Till senaste anomym
    Hade blåvitt velat värva Risp hade han valt det före Norge men om du inte märkt det så sitter vi på en klassmittback för mycket. Finns ingen plats för Rispen tyvärr(även om han är bättre en några utav dem)

    SvaraRadera
  16. tycker det redan vore en självklarhet att börja med en staty åt Fredrik! Så den står redo för hans hemkomst! På den borde det stå. "För alltid trogen"

    SvaraRadera
  17. Ska inte heller glömma Dennis Jonsson i kategorin "Evigt trogna"..

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.