2009/02/13

feldgraus femma - försäsongsspecial

FELDGRAUS FEMMA. Huhuhuhuhuhuhuhu. Kallt. Jag tänker inte skriva speciellt mycket om matchen eftersom jag förutsätter att alla antingen såg den på plats och förfrös tårna, eller såg webbsändningen för en tia mer än inträdet och slapp förfrysa tårna. Vi går således direkt över på femman.

FC Trollhättan, hemma
5 poäng: Stefan Selakovic - Jag vågar inte direkt påstå att det är i år som Sella kommer att visa sin fulla potential i Blåvitt, för han har om jag inte är helt ute och snurrar varit väldigt pigg även tidigare försäsonger, utan att lyckas särdeles bra under sösongen. Men femman handlar om nuet och i dag var Sella riktigt bra. Utöver målet så var han väldigt aktiv på högerkanten och slog både inlägg och bröt in i planen som högermittfältare. Han gjorde även bra ifrån sig på innermittfältet, och kan bli en riktig tillgång i år som den allroundspelare han faktiskt är numera.
3 poäng: Tobias Hysén - Hade han bara varit något säkrare i avslutslägena hade han varit överst i listan. Nu verkar han istället ha tagit över Sellas oförmåga att sätta bollen i mål vid givna lägen. Men han bidrar fortfarande oerhört mycket med sin snabbhet och kvicktänkthet, och briljerar ett flertal gånger med vändningar, klackar och fina passar. Han bloggar dessutom jävligt bra...
2 poäng: Niklas Bärkroth - Oj, oj, oj. Här har vi ett kapital som heter duga. Kommer naturligtvis inte kunna finta upp alla allsvenska vänsterbackar på läktaren lika enkelt som han gjorde i dag, men med den hastigheten han löper och med den bollkontrollen han besitter kommer han vara oerhört jobbig att möta för vem som helst. Snyggt förarbete till målet.
1 poäng: "Debutanterna" - Kalle Svensson är tillbaka, även om han inte såg ut som Kalle Svensson, och inte riktigt spelade som Kalle Svensson. I alla fall inte den Kalle man minns. Men det känns riktigt bra i vilket fall som helst. Lite matchträning där och vi har Sveriges tre bästa mittbackar. Markus Sandberg gjorde en helgjuten insats även om han inte sattes på prov så värst många gånger. Agerade stabilt och kändes inte så "valpig" som Dahlin ibland verkar. Och så Dyrestam då. Där tror jag att vi har nästa mittbacksexport. Även om det blev en del misstag i dag syntes det att det finns ordentligt med potential hos honom.

13 kommentarer:

  1. Johan Ruff (frid vare med dig!) klagade ofta högljutt när Roger Gustafsson under tidigt 90-tal ansåg att han hade två A-lag att ställa upp med (2 likvärdiga spelare på varje position). Känns lite liknande läge nu idag att RG:s adepter också har två lag att ställa på banan. Kanske är det detta som kan avgöra allsvenskan till Blåvitts fördel; jämnheten i laget, att inte vara beroende av enstaka spelare (som Ellos förra året), att kunna slänga in ett likvärdigt alternativ om skador/avstängningar/(proffsflykt) uppstår (och detta kommer givetvis uppstå för samtliga lag).

    Men...trots allt drömmer jag om ytterligare en extraordinär mittfältare till sommaren (läs t ex Adde).

    SvaraRadera
  2. VAAFANN KAN INTE ALLSVENSKAN BARA BÖRJA NÅN JÄVLA GÅNG!!!

    BÄRKROTH!!!!!

    SvaraRadera
  3. FY FAN vad kallt! Ge mig vår och ett uppvärmt blåvitt. Hade glömt av hur oglamorösa försäsongsmatcher är. Idag påminde mig tämligen brutalt.

    SvaraRadera
  4. Den dagen Kim lämnar/slutar så är frågan vem av Sandberg/Dahlin som ersätter?

    SvaraRadera
  5. Bärken var grym, Sella nästan lika bra.

    Dyrestam verkar lovande men kändes han inte lite seg? Eller är FCT så jävla snabba.

    Etéus imponerade också på mig

    SvaraRadera
  6. Dyrestam 17 år!!!!- vilket löfte så lugn o go han är:)

    Bärkroth 17 år - Herregud!

    Eteus 19 år?? - Vilket kapital

    Sandberg ?? = LÖFTE!!!

    Det här ser bra ut inför allsvenskan

    SvaraRadera
  7. Seb då? hade lätt vart med i min topplista. för övrigt tyckte jag att det var sjukt gött att se göbbana trilla boll idag. 16

    SvaraRadera
  8. för mig var dyrestam bäst på plan igår..han visade ett lugn som många andra backar saknar..

    SvaraRadera
  9. All respekt för att femman är feldgraus och att det är hans tyckande som gäller då...

    ...men hur är det möjligt att missa Sebs insats? Han var tammefan överallt.

    Bollvinnarmentalitet a la Mild och one-touch-spel på små ytor som jag vet inte vem...

    Bollinnehav
    Sebastian Eriksson: 53%
    Alla andra: 47%

    Om IFK tar sitt nittonde i år, kommer Seb att ha varit ett av de största skälen.

    SvaraRadera
  10. Dyrestam ser verkligen super-långsam ut, men han står alltid rätt och får bort bollen.
    Hajsen och Bärkroth var glödheta, frågan är bara vem ska vi lyfta in bollar på om Walle försvinner?
    Till sist, det goaste var att se Ölme jobba i spärren! Och att han fick sälja biljetter till 1276 åskådare på en sketen träningsmatch i 3 minusgrader. Det är väl fler än vad Häcken har på vissa tävlingsmatcher mitt i sommaren?

    SvaraRadera
  11. Fy va go Bärkroth va igår då.. de hade ju kunnat skippa att ha en gubbe på vänsterbacken.. ser sjukt bra ut om han fortsätter så!!
    Äntligen lite kreativitet i offensiven på kanten.

    SvaraRadera
  12. Ser lovande ut, men fortsätt att nöta in nya uppspel och avslutsvarianter mot defensiva lag där Blåvitt för spelet, kändes som det tog stopp strax efter mittfältet lite väl ofta.

    Och till sist, KALLE och ERIK, använd rakapparaten på hakan, inte på hela hôvvet, TO har en ursäkt till att raka de sista fjunen på hjässan, men tyvärr ser ni två ut som två patienter son just rymt från strålbehandling på Sahlgrenska... Låt håret växa, se på Bjärsa han föregår med gott exempel!

    SvaraRadera
  13. Kan ni inte ha te stället för kaffe under dom hära vänskap matcherna? Kaffe är bläääää!

    Sen Hysen du hade sakt du hade tränat på avslut, du har allsvenskans bästa målvakt att träna på!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.