2009/02/17

50 saker som suger med den moderna fotbollen

PLATS 32: Casualmodet.
Det absolut värsta med casualmodet är Henry Löjd-fantasterna som inte inser att de ser ut som seglarkids från Långedrag, inte som de tuffa Mölnlycke-, Kungälvs-, Mölndals- eller Kungsbackahuliganer som de vill se ut som. Henri Löjd-Lloyd är inte coola kläder. Det är inget som får en att se ut som en tuffing, det ser bara ut som att seglarbratsen i stan kommit över en fet laddning med anabola de senaste åren...

Vita skor, sanslöst överprisade italienska tröjor, engelskt överklassmode kombinerat med fult seglarmode? Casualmodet är definitivt en grej som suger med den moderna fotbollen.

51 kommentarer:

  1. Artikeln suger!

    Vad är ditt budskap, att dom ska byta kläder eller??

    Alla är välkomna på min läktare, bara dom sjunger o stöttar vårat älskade BLÅVITT.

    SvaraRadera
  2. Jag förstår inte.

    SvaraRadera
  3. Nejnej.. Casualmodet är ju snyggt. Killen på bilden inger ju grym respekt. /P

    SvaraRadera
  4. Sen NK nyligen började sälja SI-kläder kommer väl huliganerna behöva hitta något nytt favvo-märke, för jag antar att grabbarna inte vill se ut som stureplansbrats...

    SvaraRadera
  5. Hur ska vi huliganer från Långedrag klä oss då?

    Tyken

    SvaraRadera
  6. anonym 17:45/ Nej hans budskap är precis som det står, att det är rätt töntigt att klä sig precis som sina vänner för att det är så huliganerna i england klär sig. Rätt tydligt budskap, svårt att missa faktiskt.

    SvaraRadera
  7. Faktum är att många icke-ligister skal vara jävligt glada över att vi har "eget" mode. Mindre risk för vanliga kat-a att hamna i vägen. Sen om man råkar sopa någon brat under resans gång så är det inget som jag blir ledsen över.

    SvaraRadera
  8. Detta suger nog mest av allt, så här långt in på listan.

    SvaraRadera
  9. ALLA märkesbögar suger ju hårt...

    SvaraRadera
  10. anonym 18:38- med tanke på hur många som inte är ligister som ändå klär sig i det här modet (ser man ju dussintals av på varje match) så faller hela din tanke.

    SvaraRadera
  11. springer ju massa 13-15 åringar som knappast är med i någon firma med stulna stone island-märken sydda och limmade (ja detta såg jag på en kille i höstas) patchar på sina kläder bara för att de tror det är coolt att efterligna vuxna ligister.

    SvaraRadera
  12. hahahaha

    "inte som de tuffa Mölnlycke-, Kungälvs-, Mölndals- eller Kungsbackahuliganer som de vill se ut som"

    tro fan det blir negg i kommentarerna. typ 80% av alla som klär sig i denna typ av plagg kommer från dessa och liknande orter...

    SvaraRadera
  13. Man behöver inte vara huligan eller vilja vara huligan för att klä sig casual ditt stolpskott.

    SvaraRadera
  14. hahaha sjukt rolig artikelserie

    SvaraRadera
  15. En riktig usel artikel....har du själv inte råd med dessa kläder som du gärna skulle vilja ha eller!? luktar avundsjuka...

    SvaraRadera
  16. Du som har skrivit detta kan ju inte gilla något med den moderna fotbollen, allt e ju skit!! det var bättre på 50-talet?

    SvaraRadera
  17. Bara en, fråga varför en bild som inte berör märket? Snubben på bilden har en SL tröja och en burberry Keps. Både han å ungen ser ju grymt coola ut. Inget respekt som sagt.

    SvaraRadera
  18. Bästa!

    Markus

    SvaraRadera
  19. Känns som om någon fattig stackare sitter här och hyser avundsjuka mot folk som har råd att bo i vettiga statsdelar, har råd med vettiga kläder och slipper klä sig som partille-johnny-roffare-jack and jones-kepsluffare. Har du slingor, hockeyfrilla och hål i örat?

    SvaraRadera
  20. Fattar inte problemet. Var stolta över ALLA de våra inkl. kat.c. Några ska ju ta hand om Solna packet också....
    /WARPIG

    SvaraRadera
  21. Ge' yer tools ou'..

    SvaraRadera
  22. Alla är välkomna, dock så suger Casual kulturen. Om man klär sig i såna kläder (som i vissa fall är riktigt snygga, (inte henry lloyd) så blir man klassad som Huligan ute på stan och på fester.

    Tycker helt ärligt att man fan kan dra på sig en jävla Blåvitt tröja när det är match, för det är fanimej riktig stil på den Blåvita läktaren. Så om ni nu är så fixerade av mode så borde ni klä er i Blåvitt under en matchdag.

    SvaraRadera
  23. anonym 20:37/ Casual-kläder är fler än bara Henry Löjd, den där får bara extra bashing. Kolla länkarna så fattar du...

    warpig/ Man behöver inte se ut som en scout för att gå till skogen.

    SvaraRadera
  24. Bäst hittills:

    "Känns som om någon fattig stackare sitter här och hyser avundsjuka mot folk som har råd att bo i vettiga statsdelar, har råd med vettiga kläder"

    Kan ju informera dig om att vare sig Kungälv, Mölndal, Mölnlycke eller Kungsbacka är några statsdelar utan kranskommuner utanför Göteborg, utanför den stad där statsdelarna finns. Jävla hövve.

    Råd med vettiga kläder? Haha jag kan hitta outfits som ser ut som dina "vettiga kläder" på Myrorna, ingen skulle se skillnaden om du inte lämnade märkeslappen kvar, men det kanske du gör?

    För övrigt sätter vi sedan länge extra larm på SI-märken i NK Herrtrend för att små tattarungar från just högstadieskolor ute i Kungälvs träskmarker försöker snatta dessa från vår butik. Men ni är välkomna att handla SI hos oss, försök dock inte att snatta för då får ni en fet lavett av våra brudar som jobbar i butiken.

    Jag har gett dem klacktecken för det.

    /Chiefen på herrtrend

    SvaraRadera
  25. För övrigt heter det stadsdel, man vet ju aldrig om sådant framgår i text, att man skiter i att korrigera ett förbannat hövve.

    SvaraRadera
  26. Fy fan va fotbollsfans är skitnödiga små clowner. Direkt när någon så mycket andas åt deras håll ska de försvara sig i kommentarstrådarna, sågas trumman dyker ultras upp och ordfäktas, sågas casualmodet så dyker massa YCG-dårar upp och ska löjda sig.

    Fatta att inte allt är dödligt allvar och att man inte behöver gråta så fort någon inte har samma åsikt som en själv.

    Fan man förstår varför man lämnat grottmänniskorna på ståplats när man läser dessa kommentarer.

    SvaraRadera
  27. Sjukt roligt att den här harmlösa om än underhållande artikeln river upp sådana enorma känslosvall hos barabens läsare.

    SvaraRadera
  28. Tacka vet jag skinnväst och Dressman jeans!

    SvaraRadera
  29. Det roliga är ju att när huliganerna har dessa kläderna så tror dom att dom är snyggt klädda. " Stil och klass typ". Både HL och SI gör så brutalt otrendiga och fula kläder.

    Att dom sedan ser ner på mig som "julgran" när de själva är vuxna män som bestämmer tid för att slåss med andra vuxna män för att de håller på ett annat fotbollslag gör mig inget.

    Och kom inte o snacka om att de gör det för att de har mer passion och kärlek för klubben...män som slår sina fruar eller andra som ens kollar på ens fru...är dom mer passionerade älskare?!

    SvaraRadera
  30. Ganska intressant artikel som länkades till om Casual-modet. Tack för det iaf.

    SvaraRadera
  31. Jakan Johansson: Vart kom YCG in i bilden? Varför änns blanda in YCG i detta! Folk som kommenterar detta oc stör sig är sketna snorungar inga YCG gubbar...

    SvaraRadera
  32. w/ jag tog ett exempel från luften.

    SvaraRadera
  33. jag själv bär casual (dock inte si) av den enkla anledningen att det är snyggt sen finns det en viss risk att man hamnar i vägen men det får man nog räkna med om man klär sig så.

    SvaraRadera
  34. Låt de som tycker det är snyggt bära det, erat gnäll visar bara på avundsjuka för att ni handlar era kläder på Shock och HM.

    SvaraRadera
  35. i min mening förstår jag mig inte på människor som klär sig likadant som alla andra. jag har själv ingen utmärkande klädstil men jag ser ju inte massproducerad ut som många gör bara för att känna tillhörighet. detta gäller andra grupper lika mycket som casual-folk

    SvaraRadera
  36. Det bästa på listan än! Jag har visserligen vita sneakers + ett och annat "casualplagg", men det fantastiska här inne blir ju alla kommentarer från folk helt utan självdistans!

    SvaraRadera
  37. Varför vill man se ut som en huligan? Alla vet ju att "huliganer" är IQ-befriat slödder, så varför vill man se ut som en?

    Inger ingen som helst respekt hos mig.

    SvaraRadera
  38. Jo..det finns ju vissa plagg som är snygga bland de märken som anses casual av er här inne, men dom flesta har oerhört dålig koll på klädmärken om dom skall anamma casualkulturen. Finns så mycket mer än SI och Henri Lloyd. Det som falerar i det flesta fall är att många köper piratkopior (speciellt Stone Island) och då fallerar ju hela andemeningen med detta. Har inte en tjock tjock plånbok men skulle aldrig i livet köpa kopior, då köper jag hellre något som jag har råd med. Har en hel del "märkeskläder" men mycket är köpt på realisation. Sen så är man inte snyggt klädd om man kombinerar mjukisbyxor och en ullkofta :-).

    SvaraRadera
  39. Intressant ämne.

    Finns mängder av fotbollsfans som "dressar" och det gäller hela vägen från Kat A, via Kat B, till Kat C. Samtidigt finns det många riktigt hårda som skiter fullständigt i klädbiten av casualkulturen och nöjer sig med att få slå någon på käften lite då och då.

    Naturligtvis är risken större att du tas för en fotbollsligist om du "dressat" enligt manualen men det har man förmodligen räknat med i så fall. Väldigt många kör inte casualprylen för att man vill se ut som en "grabb" utan för att det rätt använt är ett stiligt / sportigt mode och har stor anknytning till (främst brittisk) fotbollskultur, inte nödvändigtvis bara den våldsamma delen.

    Och som någon sa - en HL-tröja tillsammans med ett par kickersbrallor är knappast Stil & Klass. Det finns många märken i casualgarderoben som är betydligt diskretare och elegantare än just HL och SI.

    SvaraRadera
  40. Det är allmänt känt att människor med dålig självkänsla söker sig till grupper som de tror skall ge dem en tydlig identitet. Detta blir lättare om gruppen har någon slags "uniform". Uniformen i det här fallet är casualtrenden. Man vill tillhöra en grupp och är ivrig att visa det för att få ta del av den respekten som gruppen ger....

    Klä er gärna casual, det är ofta snyggt, men se för fan till att skaffa lite självkänsla och integritet.

    SvaraRadera
  41. Jajaj.. då får väl jag ge mig in i debatten också..

    Kan inte alla ungjävlar bara dra upp brallorna som hänger så förbannat - det ser för jävla tattigt ut.

    SvaraRadera
  42. Håkan Mild:
    Och hur kom det in i bilden?

    SvaraRadera
  43. Jakan Johansson:

    Ultras brukar itne vara här och fäktas. Ja har iaf aldrig varit med om det, i många fall så tar Ultras åt sig kritik på ett bra sätt, så mycket jag vet iaf.

    SvaraRadera
  44. Killen på bilden är med i Bajens KGB. Känner igen honom.

    Götapetter

    SvaraRadera
  45. Som kläd och historieintresserad skulle vilja tilläggas följande:

    Henri Lloyds stora genombrott utanför seglingskretsar inträffade en varm sommar 1966 i Italien. Ungdomar från arbetarklasskvarteren i Rom fick upp ögonen för Henri Lloyds seglarjacka "Consort" med det klassiska "Round the world race" emblemet och manchesterkrage. Jackan kombinerades med upprullade Levis 501, Timberlandkängor och förslagsvis en Vespa LX. Ur högtalarna på kaféerna hördes Thelonius Monk och framtiden låg framför fötterna på dessa europeiska hipsters.

    Än idag är Italien en av Henri Lloyds viktigaste och mest prestigefulla marknader. Som exempel kan nämnas att en helt italiensk kollektion varje säsong sys i Italien och finns endast att köpa i utvalda butiker i Milano och Rom. Den sk. "Tommassoni collezione" skiljer sig ganska mycket från den vi kan köpa i Sveriga. Mer Union Jack broderier och exklusivare material.

    HL i Sverige kämpar för att bli av med både svenne och huliganstämpel. Bland annat har man både avbrutit sitt samarbete med Frölunda Indians HC och därtill även vägrat sälja kläder till AIK:s "the Terrace" i Sthlm.

    Varumärkesstrategi är mycket svårt. Det som drabbade Henri Lloyd runt millenieskiftet var att rekvisitören som arbetade med filmen "Green street hooligans" valde att symbolisera Eliyah Woods karaktärs utveckling från fläng jänkare till råbarkad, pintdrickande hooligan, genom att Woods plötsligt har på sig en Henri Lloyd "TP1 ultras jacket" i en avgörande scen. Henri Lloyd loggan zoomades in och vips sportade casuals över hela Storbrittanien detta relativt avsomnade klädmärke.

    Att Sir Henri blivit adlad för sina insatser för engelska kronan under andra världskriget och att man fortfarande ritar alla HL kläder på Carnaby Street i London alt. i Manchester var inte någon nackdel för ladsen på läktarna.

    Henri Lloyd är ett sportigt märke med tradition och dess svenska agent verkar ha vettiga värderingar. (Terrace är en skitbutik).

    Europeiskt sportmode i kombination med ett visst uns av anglofili och fotboll kallar jag casual.
    Det är inte värt att hamna på en lista över den moderna fotbollens brister.

    SvaraRadera
  46. Vad har du på dig som är så snyggt? Alla hittar ju sin stil eller hamnar i ett fack som passar den personen...Vad har du eller ni för rätt att klanka ner på den stilen, har du inte råd? Kanske e du Gaisare? Vad vet jag

    SvaraRadera
  47. Vem fan har tid att analysera publikens kläder?

    Jag går till Ullevi för att se fotboll. Inte för att spana in andra grabbar.

    Casualkulturen är väl helt ok så länge slagsmålen sker i grusgropar?

    Det som stör och förstör är alla apungar som hetsar och stökar vid matcher. Risken att de ska få slåss (med nån som vill alltså) är minimal och det är väl därför de vågar bete sig så.
    Hade dessa fjuniga individer kunnat uppföra sig så tror jag vi hade kunnat spara några skattemijoner per år. Störande pack!

    SvaraRadera
  48. anonym 09:56/ det är ju precis det här stök-packet som klär sig som huliganer och tror att de kan bete sig som sådana.

    SvaraRadera
  49. Ser fram mot en uppdressad gbg firma till våren. Jag är redo. Nu kör vi!

    Pioouuuwwwwwwwah

    SvaraRadera
  50. han har delvis rätt. Allt började för helvete med green street hooligans, nu går varenda jävla dampunge på blåvit. absolut ingen ser upp till dig med dina söndersletna vita fred perry dojjor lr din fula fejkade SI tröja. alla små 15 åringar med "casualklädseln" ska ha en hoppspark i ryggen, pringer till morsan o tigger pengar. kom tillbaka när ni insett ni ser ut som ett gäng rumänska gatubarn med orealistiska drömmar! sabbar ju hela kulturen anser jag iaf...

    SvaraRadera
  51. grejen med casual-kulturen var väl från början att klä sig väldressat. dom flesta som vill vara casual idag ser mest ut som moppepojkar från partille/lerum/mölnlycke/lindome eller nån annan vidrig grann-socken

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.