2009/01/21

Här är filmen om allsvenskan - the good the bad...

SMÅTT & GÔTT I senaste numret av magasinet KING berättar göteborgspoparen Ulf Ekberg att "flera regissörer vill göra en film om mitt liv", angående att han haft ett våldsamt och på gränsen till kriminellt förflutet. Nu kan det vara rätt hög bullshitprocent i Ace of Base-Uffes påståenden, men om våld är intressant så kanske det vore hög tid att producenterna bakom kriminalserier som Beck och Wallander vänder blickarna mot fotbollen? Ingenstans hittar man en bättre mix av karaktärer som inte den vildaste av filmproducenter skulle ha kunnat dikta ihop...

Låt oss drömma iväg till det som kan bli till filmen om fotbollsallsvenskan. Vilka är karaktärerna som den skulle byggas kring? Vem är hjälten, boven och det söpta blondinvåpet i hjältens armar? Här är BaraBens vision om filmserien som kan komma att trollbinda Sverige.

The bad guy
Han är inte kvar i Allsvenskan utan har tvingats fly utomlands efter en serie av skandaler och chockrubriker. Men hans namn svävar lika tungt över den tuffa delen av allsvenskan som Denho "original ganster" Acars ande svävar över Göteborgs undre värld. Han är killen som tvingades i exil av de goda krafterna, för att därifrån fortsätta sina vansinniga utspel och sprida budskapet om hans dåliga självinsikt via internet. Precis som verklighetens förebild Acar.

Den självklare storskurken heter Dulee Johnson.

Banditens hantlangare

Då Dulee inte längre kan styra sitt kriminella nätverk från Råsunda har han självklart en organisation av hantlangare genom allsvenskan som utför det "smutsiga arbetet". Detta är killarna som skickas för att stoppa filmens hjälte, det är de som ses som dör som flugor i filmens actionscener när hjälten går fram som en slåttermaskin och det är dessa karaktärer som vi i publiken älskar att hata. I smyg njuter vi när de lider av smärta. Banditens hantlangare är alltid tre till antalet. Den förste är den starka men dumma, här ser vi Elfsborgs James Keene som självskriven i rollen. Han är typen som gör saker och tänker på konsekvenserna efteråt. Den andre hantlangaren är den farliga och okontrollerbara skurken som älskar fula knep och slag under bältet. Vem vore bättre i rollen än Hammarbys, snart Besiktas gnällpojk Erkan Zengin. Till sist har varje kriminellt gäng den tredje karaktären och det är underhuggarnas sluga ledare, mellanbossen som gillar att styra och ställa men sällan står som vinnare vid filmens slut, med få undantag, i allsvenskan är det Henrik "Motormouth" Rydström.

De skjuter först och ställer frågor senare, banditens hantlangare är:

James Keene, Erkan Zengin och Henrik Rydström.

Den oskyldiga hunden
I varje actionfilm av rang finns det en djurscen, där en oskyldig hund eller katt utsätts för massiv fara - oftast direkt orsakat av filmskurkarnas galna och ansvarslösa beteende. Publiken får tro att hunden dör i en brand, mosas i en bilkrasch eller ramlar ner från ett högt hus. Sedan återuppstår den från "de döda" när man minst anar det och kommer springande ner för gatan i slutscenen för att hoppa upp i hjältens händer. Vi trodde det var slut, att hans tid var förbi, men nu återkommer Gary Sundgren till det allsvenska fotbollslivet. Som Alexander "AIK" Axéns jycke, den nya maskoten på Gaisgården.

Den oskyldiga hunden spelas därför naturligtvis
av just Gary Sundgren. Människan, inte hunden.

Hjälten

Här är mannen som står upp mot alla tänkbara motgångar, som räddar flickan från att dödas av skurkarna och som räddar världen från undergång. Det går inte att bli hjälte, man föds till hjälte. Allsvenskans fjärde generation av Hysén:ar visar på godhet decennium efter decennium. I dag är den gode hjälten, som oftast fallet är, blåvit och heter Tobias i förnamn. Han är spelaren som hamnade i fel sällskap som ung och slets mellan lockelsen av ondskans makt i Djurgården, pengarnas jävul i Sunderland men hittade äntligen tillbaka till empati, värme och kärlek till slut. Han är den arketyp av förebild som kommer kasta sig framför tåg för att rädda sin kamrat, som släpper allt när mamma ringer och som räddar den oskuldsfulla flickan från banditerna i slutet av filmen.

Allsvenskans framtida filmhjälte är Tobias Hysén.

Den sårbara flickan
Karaktären är den som rätt stereotypt faller i de onda grabbarnas våld. Hon kan dejta skurken, råka bli skuldig honom pengar eller kanske till och med attrahera honom. Men hon behöver räddning, hon är ett våp och hon gråter sig genom hela filmen. I allsvenskan är utbudet av gnälliga lipsillar rätt stort och det ploppar upp namn som Bojan Djordic, Stefan Ishizaki och i viss mån Henrik Larsson till den här rollen. Men en ordentlig översikt lämnar kvar en kill... eh tjej, som aldrig tröttnar på att spela offer, som älskar att skylla på allt och alla när hon själv inte räcker till, spelaren som passar perfekt i rollen som allsvenskans stora filmvåp är Markus Johannesson. Han symboliserar allting som är svagt och klent i svensk fotboll. Han skulle behöva räddas ur de ondas klor och lära sig en läxa.

Gårdaren Markus Johannesson gråter
sig till rollen som den sårbara flickan.

Här har nu filmskapare från hela världen fått ett första underlag till den storfilm vi vet att allsvenskan kan förvandlas till. Helt gratis, helt utan royaltykrav. Spinn vidare på idén. Var så goda.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Det är intressant att förre gästskribenten Swen Krona, som "sparkades ut" och portades från BaraBen.com efter något enstaka gästinlägg nu har dykt upp på Elfsborgs sida på Stampenfans.com. Ämnet: "Hur ska Elfsborg fortsätta sitta på tronen", vilken jävla tron undrar jag? Vissa håller tydligen på vilket lag som helst bara de får göra sin stämma hörd. Med facit i hand var det ett klokt beslut att kicka den här snubben, i alla fall.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Den som inte röstar på BaraBen.com i omröstningen om Sveriges bästa sportblogg är våldtäktsman, seriemördare, lemlestare, Hitlerälskare, efterbliven, tjackskadad, massmördare, Pol Pot, djurknullare, självmordskandidat, HIV-mannen och hmmm... Förlåt, men jag kommer inte på fler öknamn så jag får ta till det värsta av allt: man är Gaisare.

Men tyvärr finns det en jävla massa Gaisare och seriemördare runt om i det här rötna landet, antagligen många fler än ni fåtal vilsna själar som irrat er in hit till vår psykotiska oas. Men jag ville bara få det här sagt. Har du inte röstat på oss i omröstningen om Sveriges bästa sportblogg så är du adopterad av Mark Leevengood och Jonas Gardell, du är Linda Skugge och du är pålägget i Göran Persson och Anitra Steens dubbelmacka. Rösta på BaraBen.com.

25 kommentarer:

  1. Skön humor, men lite väl smaklöst mot slutet. (vill, förresten, inte alla vara änglar men få når upp till kraven och blir älvsbörjare istället?)

    SvaraRadera
  2. Vissa på baraben.com glömmer väldigt lätt.


    http://ifkgoteborg.blogspot.com/search/label/Bojkotta%20Aftonbladet

    SvaraRadera
  3. Har du inte röstat på oss i omröstningen om Sveriges bästa sportblogg så är du adopterad av Mark Leevengood och Jonas Gardell, du är Linda Skugge och du pålägget i Göran Persson och Anitra Steens dubbelmacka. Rösta på BaraBen.com.


    Hahahahhahahahahahahahahhahahahahaa

    SvaraRadera
  4. Någon som har en länk till Kronas alster på Baraben?

    SvaraRadera
  5. "Hycklare"/ Kan du inte läsa?

    tisdag, september 04, 2007
    Totalbojkott av Aftonbladet året ut


    MEDIEKRITIK Vi på Baraben.com kan inte annat än hålla med om den hårda kritik som tusentals fotbollsfans riktar mot Aftonbladet idag.


    Därmed är det replikskiftet avslutat. Bojkotten som BaraBen tog initiativ till var under 2007, sedan dess har vi inte bojkottat Aftonbladet vidare och mer än så vill jag inte höra om detta i den här tråden. Därmed basta.

    SvaraRadera
  6. http://ifkgoteborg.blogspot.com/2007/08/ny-skribent.html

    SvaraRadera
  7. jag rösstar !


    pappamedbarn.blogg.se

    SvaraRadera
  8. Den stackars lilla flickan är:
    Taco Svensson. Han gråter, längtar till mammas gata, går ut med att han ska åka till araberna för få pengar till Familjen?
    Stackars lilla Anders!

    SvaraRadera
  9. Jag vet att BaraBens bojkott av ab bara var ett halvår, min är livslång. Så tyvär röstar jag inte även fast jag tycker att ni förtjänar vinsten.

    SvaraRadera
  10. "pålägget i Göran Persson och Anitra Steens dubbelmacka"

    Detta var årets roligaste textrad så här långt.

    SvaraRadera
  11. La just en svingo liten röst på Blåvitt-sympatören Rydström!

    SvaraRadera
  12. La just en svingo liten röst på Blåvitt-sympatören Rydström!

    SvaraRadera
  13. Fanns det ett pris för "mest censur" så skulle ni fått min röst. Nu blir det Birro som får rösten i den här tävlingen.

    SvaraRadera
  14. Jan Banan, inte nog med att Birro är Öisare så är du Gaisare!?

    [Inlägg som inte handlar om något utan handlar om var andra inlägg är eller om varför saxen tar bort inlägg hör inte hemma här. Vill du undvika saxen? Skriv om bloggämnet eller om fotboll. ]

    SvaraRadera
  15. Fy fan vad smaklöst. Glöm min röst...

    SvaraRadera
  16. Bond-Saxen:

    Ja, Birro är öjsare, so what? Han skriver om italiensk fotboll. Jag brukar förvisso inte hålla med hon speciellt ofta inom den italienska fotbollen heller, men han skriver bra och intressant. Och det är väl just därför ni inte får min röst, jag tycker att det är för mycket skitposter i barabenbloggen. Trots att ni håller på Blåvitt (och tydligen Elfsborg?!).

    SvaraRadera
  17. jan banan/ Du bör nog slappna av lite, det där var ett skämt från hans sida.

    SvaraRadera
  18. Fröken "Bella" Berglund är ju given i rollen som den sårbara flickan.
    Som bodydouble har vi Fröken Runström! Någon mer kvinnolik spelare har jag aldrig sett i allsvenskan.

    SvaraRadera
  19. Tänk att man kan vara så kåt på att vinna något, så att man glömmer att det är aftonhoran som delar ut priset.

    Pinsamt Baraben!!

    Pinsamt Holger Hansson!!

    SvaraRadera
  20. Bojkotta aftonhoran.

    Ge F-A-N i och rösta överhuvudtaget!

    Tack för mig.

    SvaraRadera
  21. Rydström är ju undercoversnuten som gled över till fel sida. Klassikt fall.

    SvaraRadera
  22. Swen Kronas elfsborg blogg var ju den mest komiska någonsin :D

    SvaraRadera
  23. Kitschigt! Haha, riktigt ballt inlägg.

    Och givetvis, bloggprisrösten har i dagarna tre fallit på BB.

    Forza Blåvitt!! Orka alla trötta "afton horan"-fjantar...

    SvaraRadera
  24. Stuntman -Björn Runström

    SvaraRadera
  25. En som är självklar är ju Daniel Andersson - SOM SIDEKICK....hehe

    /Micke

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.