2009/01/25

feldgraus femma - försäsongsspecial

FELDGRAUS FEMMA Det är inte ofta man är på första träningsmatchen för säsongen i snöoväder och rejäl kyla men ändå står i t-shirt och bevittnar matchen. Men i dag hände det och det var oerhört skönt att slippa frysa tårna av sig för att se vad som vanligen brukar vara ganska mediokra matcher. I dag var det en annan sorts dag, när Blåvitt stundtals spelade en ganska trevlig fotboll, sett till förutsättningarna. Konstgräsplan, en väldigt ung startelva och en ännu yngre avslutningselva, många spelare på halvnya positioner och ett ganska bra motstånd i form av norska mästarna, som visserligen också saknade en del tongivande spelare. Det var intressant att se Tobias Sana göra en fin debut på 30 minuter med flera fina aktioner både som ytter- och innermittfältare, vilket dock inte ger några poäng nedan då det fanns fler som gjorde fina insatser.

Stabæk IF, borta
5 poäng: Nicklas Carlsson - Jag gillar Nicklas Carlsson. Det är svårt att erkänna att jag gillade honom redan när han spelade i AIK och punktmarkerade Andess och Ailton ända ut till sidlinjen. Det tyder på självdistans. I dag var det ännu enklare att gilla Nicklas då han gjorde en ypperlig insats tillsammans med Hjalmar längst bak. Han är ingen Bjärsa och han är ingen Ragge, men han är på rätt plats ändå och avvärjde ett antal farliga inspel samt låg rätt i positionerna mest hela matchen. Är kanske den svagaste av våra mittbackar när det gäller bollkontroll och passningsspel, men man kan inte få allt. Det är trist att en såpass bra mittback bara är vårt fjärdeval för tillfället. Han förtjänar bättre.
3 poäng: Pontus Wernbloom - Pontus hämmades visserligen hela matchen av att han ganska tidigt tryckte till första halvleks dominant Alanzinho vilket gav en varning, men Pontus lyckades ändå spela tufft och vårdat på samma gång. När det känns segt spelmässigt kan man vara säker på att Pontus på något sätt får fram hetsen som behövs. Det känns som att PW tagit till sig vad många efterfrågat, att spela enklare. Visst kan han fortfarande försöka sig på några dribblingar eller klackar men när han spelar lätt, rätt och framåt blir det allt som oftast bra.
2 poäng: Tobias Hysén - En svag inledning av Tobbe där han inte sällan hamnade fel och gjorde livet svårare för Seb på vänsterbacken. Sen hände något och det verkade som att han återfick det fina självförtroendet han hade i höstas, plötsligt vågade han utmana, rycka, bryta in och gå på skott. Tobbe hade de vassaste lägena att avgöra till Blåvit fördel, men avsluten var inte riktigt hundraprocentiga i dag. Visade ändå framfötterna rejält och förhoppningsvis slipper vi förra säsongens pendlande mellan kanonform och kalkonform i år.
1 poäng: Erik Dahlin - Hyllades rejält efter matchen på forum och av tränarna. Jag är inte lika lyrisk, men visst gjorde han en överlag fin insats. Stod för ett par riktiga tv-räddningar som naturligtvis höjer betyget men är samtidigt väldigt osäker i luftrummet och saknar den där riktiga pondusen. Hade ett par tveksamma ingripanden vid fasta situationer och inlägg i första halvlek, men slapp liknande situationer i andra halvlek och då gjorde han sitt jobb riktigt bra. Är dessutom nästan lika bra som Kim med fötterna vilket känns tryggt.

12 kommentarer:

  1. Gött att du är igång med din femma igen, det är så jag vet at våren är på väg :)

    SvaraRadera
  2. Bra Feldgrau.

    Jag litar på dina fotbollskunskaper och tycker att det här var en intressant fingervisning om hur det ser ut just nu.

    Sanslöst, förresten, att vi har en så bra bredd i laget. Utan Kim, Adam, Gusti, TO, Bjärs, Kalle, Söder och Alex som nu slutat så mönstrar vi ändå ett lag som säkert skulle kunna hamna i mitten av en allsvensk tabell. Mein Godt!

    SvaraRadera
  3. var på matchen idag. tyckte nog faktiskt att Dahlin var bra mycket bättre än både wernbloom och Carlsson. "tv-räddningar" fine. Men dt var många bra målcharser som förblev chanser. Precis kommit hem efter utgång i oslo! Nitade en stabaek fitta på statoil. och följande pådrag gjorde att jag fick springa hem i snön! God natt!

    SvaraRadera
  4. men hur fan blir det med matchrapporten? fan va ni är lata.

    SvaraRadera
  5. dahlin var blåvitts bäste spelare

    SvaraRadera
  6. Det kan låta så olika på alla ställen. I GP spelde Blåvitt inte alls bra och enligt baraben hyfsat trevligt. Men jag litar som vanligt på att baraben är lite mer insatta än vad GP är.

    F.ö.

    Fan va kul att Dahlin gör så bra i från sig. Bara en tidsfråga innan han är nummer 1.

    SvaraRadera
  7. Hur var Ragnar som innermittfältare?

    SvaraRadera
  8. Håller med föregående talare, Ragges prestation på mittfältet borde vara huvudsamtalsämnet!!

    SvaraRadera
  9. Han klarade sig väl, men där är det ju oinget snack om att gurra ska spela. Femma är ungefär som jag uppfattade matchen med. Sana, Bärktoth och William blev inbytta, och jag tyckte de gjorde bra ifrån sig allihopa, framförallt Sana och Bärk.

    SvaraRadera
  10. Erling/feldgrau: Skivorna försvann någonstans på vägen, sorry...

    SvaraRadera
  11. Enligt Alltid Blåvitt är Berg klar för Gefle nu. Lika bra eller.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.